Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   DTP MECLİS'TEN ÇEKİLDİ (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=121214)

Ak_Urfalı 12-12-2009 13:24

DTP MECLİS'TEN ÇEKİLDİ

http://image.samanyoluhaber.com/Imag...9812/82407.gif
Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP bundan sonraki yol haritası belli oluyor... DTP Başkanı Ahmet Türk'ün partisinin genel merkezinde açıklama yapıyor...

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İşte Ahmet Türk'ün açıklamasının satırbaşları:

- Anayasa Mahkemesi tarafından ‘terör odağı' olduğu gerekçesiyle kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, parti genel merkezi önünde parti bundan sonraki yol haritalarını açıklıyor.

- İşte Türk'ün açıklamasından satırbaşları:

- Bugün belki de son kez sizlerle beraberiz.

- 2,5 yıldır birlikte çalışmalar yaptık. Düşüncelerimizi sizlerin vasıtasıyla kamuoyuna yansıttık

- Anayasa Mahkemesi'nin statükoyu, resmi ideolojiyi savunan siyasi bir kararla ortaya çıkması, halkların barışa ve demokrasiye olan inancına darbe vurmuştur. Bu hukuki değil, siyasi bir karardır

-Biz bugüne kadar yaptığımız tüm konuşmalarda silah hak arama yöntemi olmaktan çıkmalıdır dedik. Bir tek konuşmamızda bu iş şiddetle çözülür sözünü bulamazsınız.

- Bildiğiniz gibi evvel gün Bursa'da 19 maden işçimiz kaybettik. Tanrı'dan yaşamlarını yitiren maden işçilerimize rahmet diliyorum

- Bu ülkede işçiler, emekçiler gerçekten sahipsiz kaldı. Sorunlarıyla kimse ilgilenmedi.

- Türkiye, önemli bir sürecin içindedir

- Biz parlamentoya geldiğimiz 2,5 yıldan beri hep savaşı savunduk

Bugün halkın her zaman tekrarladığı bir cümleyi tekrarlamak istiyorum. Kan kanla temizlenmez, şiddet şiddetle temizlenmez

- Bu akan kanın temizlenmesi için mutlaka tertemiz suyu kullanmamız lazım. Barış için çaba göstermemiz lazım

- DTP bu yaşanan acıları hep yüreğinde hissetti

- Halkımızla barışı sağlamaya yönelik, halkları kucaklaştırmaya yönelik çok ciddi çabalar sarf ettik
Bugün bakıyoruz ki barışı isteyenler terörist ilan ediliyor

- Şiddetin durmasını isteyenler farklı bir muameleyle karşı karşıya kalıyor

- Kendimizi savunmak adına söylemiyorum bugüne kadar yaptığımız bütün konuşmalarda silah hak arama çabası olmaktan çıkmalı dedik

- Bir tek konuşmamızda ‘bu iş şiddetle çözülür' cümlesini bulamazsınız

BU HUKUKİ BİR KARAR DEĞİLDİR

- Anayasa Mahkemesi'nin siyasi bir karar alarak, statükoyu savunan bir kararla ortaya çıkması barış, kardeşliğe olan inancımıza bir darbe vurmuştur. Bu hukuki bir karar değildir.

- Bunun siyasi bir karar olduğunun çok iyi görülmesi gerekiyor

- Leyla Zana bu partinin kurucusu değil. Destek adına bu partiye kaydını yapmıştır.

- Yargıtay Başsavcısının uyarısıyla kaydı silinmiştir. Ama kapatma nedenlerinden biri Leyla Zana gösterilmiştir. Ama hiçbir siyasi çalışmaya katılmamıştır. Bu örnek bile Anayasa Mahkemesi'nin ne kadar titiz davrandığını gösterir.

- Siyaset boşluk kabul etmez

- Bundan sonra da o demokratik siyaseti sürdüreceğiz

- Ergenekon terör örgütünün avukatıyım diyenler, davayı girip takipedenler hakkında bu ülkede Yargıtay Başsavcısı dava açmıyor ama barışı isteyenlere dava açıyor

- MHP gibi bir partiyle ilgili dava açmıyor ama meşruiyetini savunan, halkların özgürleşmesini, serbest demokrasinin Türkiye'ye yerleşmesi için çaba gösterenlere, toplumsal realiteyi dile getirenler bu ülkede bölücü bir mantıkla karşı karşıyayız

- Demokratik siyasetin önemini görüyoruz

- Mantıklar ne kadar inkarcı olursa, ne kadar ötekileştici olursa olursa bu ülke mutlaka bir gün barışını sağlayacaktır

- Türkiye'de demokrasi isteyenler, ezilenler, etnik kimliği ne olursa olsun Türkiye yurttaşları olarak bir gün bu asimilasyoncu zihniyete birlikte ‘dur' diyecektir

- Bugün her dönemden daha acı bir durumla karşı karşıyayız

- Bugün demokrasiyi savunanlar ortak bir mücadele alanını büyütmek, mücadelesini Türkiye'nin demokratikleşmesi ile ilgili ortak bir demokrasi zemini oluşturma sorunu ile karşı karşıyadır

- Türk halkı, ortak aklı ve mantığı ortaya koymak zorundadır

- Parlamentonun yapısını biliyoruz. Sorunların çözümünü tartışmak istemeyuen bir parlamento var. Kürde de Türk'e de yazıktır. Gelin bu mantıktan kurtulalım. Barış için bir şans yaratalım. Yapmayın.

- Buradan çağrı yapıyorum. Siz bu ülkenin sorunlarını görmezden gelemezsiniz. Tarih ve halkların vicdanı sizleri yargılar

- İç çatışmaya götürmeyin Türkiye'yi. Bir araya gelin, görüşün, tartışın…

- Biz 1000 yıldır bu ülkede birlikte yaşadık. Acımasız politikalar, yanlışlıklar insanlarımızda birbirlerine güvenmeyi zedelemiş. Bunu görün ve tedbirleri alın. Bu Türkiye'nin geleceği için önemlidir

- Bu mahkeme kararını hukuki görmüyoruz

- Düne kadar halkın iradesi ile geldik diyen, Anayasa Mahkemesi'ni en ağır şekşlde eleştiren AKP hükümeti ve partisi onu tarytışırken DTP'nişn kapatılmayla karşı karşıya kaldığı süreçte sessiz kaldı ve demokrasiyi katletti. Kendileri için demokrat bir parti.

- DTP, kapatıldı. Ben hukuli gerekçelerine girmek istemiyorum. Elbette ki bu Türkiye'de tartışılacak. Demokratik siyaseti önemsiyoruz. Grubumuz fiili olarak bugünden sonra parlamentodan çekilmiştir. Çalışmalara katılmayacaktır.
(samanyoluhaber)

Sevban 12-12-2009 13:26

Dtp nin eline çok büyük koz geçti, meclisten çekilerek Türkiye genelindeki olayların tırmanmasına sebeb olucak, şimdi mazlum konumuna düştüler. Diyeceklerki bakın bize tahammül edemediler. İnşaALLAH düşündüğüm gibi gelişmez olaylar...

duman 12-12-2009 19:25

DTP mazlum rolü oynayamaz. Rol kesmek bile sanat işidir. Duygu ve inandırıcılık gerektirir. Bu vasıflar bu bölücü siyasilerde mevcut değil....

birisi01 12-12-2009 23:01

hiç girmeseler çok daha iyi olurdu. en azından ülke bu 5 kuruş etmez insanları tartışıp gündem boşyere işgal edilmiş olmazlardı.

Berr Ak 12-12-2009 23:43

Alıntı:

fetö Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693973)
bunun için 5 kuruşluk seçmenleri adam etmek gerekir öncelikle değil mi?

Sizler böyle düşündüğünüz için 5 kuruşluksunuz, onların yaşadığının zerresini yaşamadığınız halde böyle anarşist olabiliyorsunuz.Yazık!!!

birisi01 12-12-2009 23:51

ben seçmenlere o gözle bakamam.çünkü ak partinin içindede gerçekten çok adi insanlar var. bir kaç insan içinde yüzde 47 ye hakaret edemem.
Alıntı:

fetö Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693973)
bunun için 5 kuruşluk seçmenleri adam etmek gerekir öncelikle değil mi?

Saltuk Buğra Han 12-13-2009 00:33

Geç bile kalındı.
TBMM ,adam gibi insan gibi siyaset yapmak isteyenlerin meclisidir.Seçmenlerini sokağa salarak ,sağa sola saldırtarak bir şeyler elde etmek isteyenlerin o meclisde yeri yoktur.Çünkü o meclis bölücülerin havladığı yer değil tam aksine Türkiye Cumhuriyetini daha ileriye götürmek için çalışmaların yapıldığı bir icraat yeridir.
Bir daha böyle bir parti kurulmamasını temenni ediyorum.Bu kürtlerin kendilerinede zarar veriyor.Oylarımız boşa gitti diye üzülmesinler, akıllı olsunlar , ve göreceklerdir ki bu ülkede kendilerini daha iyi temsil edecek en azından bu şerefsizlerden daha iyi temsil edecek bir parti muhakkak bulacaklardır .Ama dediğim gibi akıllı olunduğu takdirde.

birisi01 12-13-2009 02:16

fetö bu konuyu bende seninle yapıcı bir şekilde tartışmak isterdim ama yoruma yorum yazan 3.bir şahısla diyaloga girmemek için mevzuyu uzatmadım. istersen sende uzatma. sırf kendini göstermek için düşünmeden ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeden fikir beyan eden insanlarla uğraşmak zor. bu türlere haklısın diyeceksin susacaksın.başka türlü susmazlar.

birisi01 12-13-2009 02:17

bu arada vatana ihanet edenler, vatana ihanet edenleri destekleyenlerin 5 kuruşluk olmayıpta vatanını seven ve savunan insanların 5 kuruşluk ilan edilmesi ayrı bir tartışma konusu ama bunada gerek yok.

Berr Ak 12-13-2009 02:32

Alıntı:

fetö Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694027)
sayın genç sivilce.
ben "birisi01" takma isimli vatandaşa yazdım ama madem "kürt damarın tuttu"anlamıcaksın,kızdın açıklayayım.
ben açık açık dedim ki "5 kuruşluk partiye oy veren de 5 kuruşluktur"
bu kadar.eğer deseydim ki oo herkes gelsin beğenmediğimizi kapatalım,sen gene çıkıp" yok efendim 3. dünya ülkeleri yapmıyor yaptığımızı" diyecektin değil mi.bende diyorumki insanların seviyesini,değerini yükseltin ki doğru tespit yapsın,bu zihniyeti meclise göndermesin vekil olarak.
"birisi01" le belki gayet güzel tartışacaktık,ortada sorun yok da heryerden fırlayan azgın liboş demokratlar yok mu beni bitiriyosunuz.

Hemen de kürt yaftası.İşte siz busunuz,başbakan çok güzel söyledi;Bunlar bu! 5 kuruş bile etmezsiniz!üslubunuz sokak ağzı.Laflara bakın,ahlaktan nasibinizi almamışsınız ne diyeyim.Ben bu ülkenin çocukları için çalışan namuslu bir öğretmenim.Siz bilmeseniz de güneydoğuda yaşayan çocukların, insanların neler yaşadığını ve neler hissettiğini biliyorumi görüyorum..Bu insanlara zerre faydanız yok, gelin yükseltin sevilerini o zaman.Siz de uğraşın madem.Siz busunuz işte, oturduğu yerden ahkam kesenler!Sizin gibi terbiyeden yoksun insanlara bunu anlatmak da boş ya.Ne konuştuğunu bilmeyenler silsilesi!AYIP!
Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694083)
fetö bu konuyu bende seninle yapıcı bir şekilde tartışmak isterdim ama yoruma yorum yazan 3.bir şahısla diyaloga girmemek için mevzuyu uzatmadım. istersen sende uzatma. sırf kendini göstermek için düşünmeden ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeden fikir beyan eden insanlarla uğraşmak zor. bu türlere haklısın diyeceksin susacaksın.başka türlü susmazlar.

Kişiselleştirdiğiniz tavrınızı komik buluyorum.Cevabınız varsa yazın ama yok biliyorum.olsa esirgemezdiniz.Ben lafımın nereye gittiğini çok iyi biliyorum.Tartışma ahlakından yoksun insanlardan beklenecek sözler!Ben buranın fikirlerin tartışıldığı forum olduğunu düşünüyorum, siz karşılıklı sohbet ortamı zannetmişsiniz.YAZIK!

Fatih33 12-13-2009 02:43

Bu ülkenin başına ne geldiyse bir şeylerin başka bir şeyleri temsil ettiğini düşünenler yüzünden geldi.. Böyle düşünülmesi yüzünden..

Atatürk'ü sevenlerin dinsiz

Kürt kardeşimin Terorist

Başını örten analarımızın Şeriatçı

İlan edilmediği Huzur ve Barış dolu bir ülke ümidi ile..

"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ" :)

Berr Ak 12-13-2009 02:59

Alıntı:

Fatih33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694090)
Bu ülkenin başına ne geldiyse bir şeylerin başka bir şeyleri temsil ettiğini düşünenler yüzünden geldi.. Böyle düşünülmesi yüzünden..

Atatürk'ü sevenlerin dinsiz

Kürt kardeşimin Terorist

Başını örten analarımızın Şeriatçı

İlan edilmediği Huzur ve Barış dolu bir ülke ümidi ile..

"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ" :)

Çok güzel kardeşim, tebrikler çok kısa ve önemli bir tespit:güzel:
Alıntı:

fetö Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694089)
kişisel alanınıza yazmışsınız,nükte olsun diye yazdım.

git seviyelerini yükselt demişsin.
bunu bana değil de,liberal arkadaşlarınla beraber her devrin hükümetine nasıl yapışıyorsanız,onlara söyleyin.ben de üniversite öğrencisiyim ileride ekonomist olursam inşallah devletin bana sunacağı çarkı da en iyi şekilde çevireceğim.

İşte bakın yina aynı ağız.Ben tek tarafı kürt tek tarafı türk biriyim.Her iki tarafdan kürt de olabilirdim, ermeni de olabilirdim...Ama türk tarafım beni eziyor.Kürt diye aşağılıyor.Azgın liboş diye hakaret ediyor.sonra da nükte ettim diyor.BU kadar kolay yani!Bu söylemler için döktüğüm gözyaşını ne türkler ne de kürtler bilir!Bu yüzden bu ülkeden gideceğim.Irkım yüzünden aşağılanmayacağım bir yere.Anlamıyor musunuz, sizler bu hale getirdiniz.Ben bu çocuklara bu ülkeyi sevdirmek için ne sıkıntı çekiyorum bilmiyorsunuz.Yapılan hataları göstermek için ne sıkıntı çekiyorum bilmiyorsunuz.
Devleti eleştirdiğim zamanlar var çünkü ben koyun değilim.Yapılan şeyleri incelerim.Doğru bulmazsam eleştirirm.Ancak akparti bu konuda yüzümü kara çıkarmıyor.Sağolsun başbakanım.O olmasa bu ülkede bir saniye bile duramazdım.

birisi01 12-13-2009 03:08

eciftci bizim herşeye mutlaka bir cevabımız vardır ama biz lafımızı anlayacak insanlara söyleriz. ahmakların karşısında da susarız.
buranın ne amaçla kullanılacağını sen belirleyemezsin. isteyen tartışır isteyen konuşur. forumun kuralları bellidir. kuralları çiğnemedn herkes istediğini yazar. neyi komik bulursun neyi bulmazsın bu beni bağlamaz.ilgilendirmzde. bana bulaşmada ne yaparsan yap ;)

birisi01 12-13-2009 03:10

bu arada tartışma ahlakından bahetmişsiniz. önce kendi ahlakınızı sorgularsanız kendiniz için en hayırlı işi yapmış olursunuz. çünkü yazdığınz her mesajda şahısları hedef alan hakaretler var.

çalıkuşu 12-13-2009 03:16

konu rayından çıkmış herkesin kendini savunduğu bi alana dönüşmüş.
birbirinizin yorumlarını beğenmeyebilirsiniz katılmayabilirsiniz ama birbirinize ahlaksızdı vay efendim şöyleydi böyleydi demniz iyi bi davranış değil.hem tartışsanız bile neolurki bişey kaybetmessiniz kazanırsınız.

Berr Ak 12-13-2009 03:26

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694099)
eciftci bizim herşeye mutlaka bir cevabımız vardır ama biz lafımızı anlayacak insanlara söyleriz. ahmakların karşısında da susarız.
buranın ne amaçla kullanılacağını sen belirleyemezsin. isteyen tartışır isteyen konuşur. forumun kuralları bellidir. kuralları çiğnemedn herkes istediğini yazar. neyi komik bulursun neyi bulmazsın bu beni bağlamaz.ilgilendirmzde. bana bulaşmada ne yaparsan yap ;)

Ahmak sizin gibi insanlığını yitirmişlere denir.Yapılan hakaretlere cevabım elbette aynı şekilde olacaktır, kimseye durduk yere bu şekilde cevap vermiyorum.Ben hep diyorm;ben aynayım nasılsanız öyle cevap veriirm.Forum kuralları bellidir ben de bunu ifade ettim, sizin anlaşınız da ortadadır.

birisi01 12-13-2009 03:29

bak işte aynı kafa.. ben size hangi mesajımda hakaret ettim?ne zaman sizi hedef gösterdim? ne zaman isminizi zikrettim? bakın direk şahsıma hakaret var.
ama demekki karakteriniz böyle. hakkımı helal etmiyorum ve susuyorum.

Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694104)
Ahmak sizin gibi insanlığını yitirmişlere denir.Yapılan hakaretlere cevabım elbette aynı şekilde olacaktır, kimseye durduk yere bu şekilde cevap vermiyorum.Ben hep diyorm;ben aynayım nasılsanız öyle cevap veriirm.Forum kuralları bellidir ben de bunu ifade ettim, sizin anlaşınız da ortadadır.

birisi01 12-13-2009 03:30

bu arada insanlığını yitirmiş ne demek. bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.
sizin gibi sebebsiz yere insanlara hakaret edenler ne oluyor peki bu durumda?
ayrıca kendisine yapılan hakaretlerden yakınan bir insanın durduk yere insanlara bu şekilde hakaret etmesi sanırım ayrıca bir samimiyetsizliğin göstergesi olsa gerek.

Berr Ak 12-13-2009 16:56

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694099)

siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz demek ki:şaşkın:Irkçılık yapan herkes benim gözümde insanlığını yitirmiştir.Irkıyla başbaşa oturmuştur.Bu insanlara beş kuruş etmez diyen herkes benim için insan değildir.Siz insansanız onlar olmasın zaten.Size aynı üslupla cevap verdim, ayna gibi, hep dediğim gibi.;1

Ömer Bekir 12-13-2009 17:07

Şuna kesinlikle katılıyorum;PKK'nın pantizanlığını yaptığı bir partiye,bu günden itibaren halen oy vermek,o oy veren insanların(kusura bakmayın)ahmaklığını gösterir..

Berr Ak 12-13-2009 17:10

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694343)
Şuna kesinlikle katılıyorum;PKK'nın pantizanlığını yaptığı bir partiye,bu günden itibaren halen oy vermek,o oy veren insanların(kusura bakmayın)ahmaklığını gösterir..

o bana ahmak dedi halka da 5 kuruş etmez dedi:)Arada fark var ben bir kademe üstteyim sanırım:neki:Bu insanları anlamadığınız çok açık ömer bekir.Çok iyi insanlar, batıda görmediğiniz insanlığı burada görebilirsiniz.Önemli olan bu insanların yanlışlarını onlara gösterebilmektir.Ahmak deyip dışlamak hangi akla mantığa dine sığar!Böyle mi oy kazanıyoruz.Yapılabileceklerden bahsetmemiz gerekirken sadece aşağılıyorsunuz.BU!

Ömer Bekir 12-13-2009 17:17

Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694345)
o bana ahmak dedi halka da 5 kuruş etmez dedi:)Arada fark var ben bir kademe üstteyim sanırım:neki:Bu insanları anlamadığınız çok açık ömer bekir.Çok iyi insanlar, batıda görmediğiniz insanlığı burada görebilirsiniz.Önemli olan bu insanların yanlışlarını onlara gösterebilmektir.Ahmak deyip dışlamak hangi akla mantığa dine sığar!Böyle mi oy kazanıyoruz.Yapılabileceklerden bahsetmemiz gerekirken sadece aşağılıyorsunuz.BU!

Sanırım siz bana anlatabiliyorsunuz,ama ben size anlatamıyorum..Benim 2 eniştem,birçok arkadaşım doğu bölgelerinin en uc köşelerinden..Ben doğulu insanların inancınıda iyilikseverliğini'de çok iyi biliyor ve görüyorum..Ancak biz Siyasi ve Demokrasi açısını konuşuyoruz burada,iyilikseverliği değil..PKK pantizanlığı yaptığını bilmediklerini söyleyemezler,hiçbir halk söyleyemez..Benim oradan buraya gelmiş birçok tanıdığım kişiden dinlediğim en öncü cümleler şunlardı;
"Oradaki insanlar herşeyi devletten bekliyorlar,PKK'nın terör örgütü olduğunu bildikleri halde,hiçbirşey yapmasalar dahî onlara bir sevgi besliyorlar.."

Başka ne denilebilir ki..Ben asla Kürt kökenli kardeşlerimin tamamına bunu yakıştırmıyorum..Ahmak her zaman ahmak değildir,o halden çıkıncaya kadar öyledir..Bizler elbette görevlerimizi yapıp,orada körü körüne PKK yandaşlarına yardım veya yataklık eden kardeşlerimize gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz..

Berr Ak 12-13-2009 17:32

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694349)
Sanırım siz bana anlatabiliyorsunuz,ama ben size anlatamıyorum..Benim 2 eniştem,birçok arkadaşım doğu bölgelerinin en uc köşelerinden..Ben doğulu insanların inancınıda iyilikseverliğini'de çok iyi biliyor ve görüyorum..Ancak biz Siyasi ve Demokrasi açısını konuşuyoruz burada,iyilikseverliği değil..PKK pantizanlığı yaptığını bilmediklerini söyleyemezler,hiçbir halk söyleyemez..Benim oradan buraya gelmiş birçok tanıdığım kişiden dinlediğim en öncü cümleler şunlardı;
"Oradaki insanlar herşeyi devletten bekliyorlar,PKK'nın terör örgütü olduğunu bildikleri halde,hiçbirşey yapmasalar dahî onlara bir sevgi besliyorlar.."

Başka ne denilebilir ki..Ben asla Kürt kökenli kardeşlerimin tamamına bunu yakıştırmıyorum..Ahmak her zaman ahmak değildir,o halden çıkıncaya kadar öyledir..Bizler elbette görevlerimizi yapıp,orada körü körüne PKK yandaşlarına yardım veya yataklık eden kardeşlerimize gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz..

Yok yok anlatamıyorum.Çünkü insanlık önemli bir şey.Trkler, türk diye aşağılanmıyorlar, böyle insanlar işte.Bu yüzden insanlık önemli işte.Irkçılıkta insanlık yoktur çünkü.Her şeyi devletten bekledikleri doğru.İş yok yatırım yok ekmek yok aş yok hiç birşey yok.Kızamıyorum bile.Çocuklar okula terlikle geliyor.Ahmak demem, derlerse de tepkimi koyarım.Bu insanlar benim kardeşlerim.Burada onlara gerçekleri anlatmaya çalışıyorum.PKKnın yaptığı oyunları anlaatıyorum fakat yıllardır kafalarda oturmuş klişe ideolojileri yıkmak çok zor.Baksanıza türk cihetinde de öyle değil mi.Hala ahmak, 5 kuruş etmez vs aşağılamalar söz konusu.bunun sıkıntısını çeken biri olarak insanların oturdukları yerden çok şey biliyormuş gibi ahkam kesmelerine dayanamıyorum.Bu kadar aşağılanma yeter!

Ömer Bekir 12-13-2009 17:34

Siz herşeyi anlatıyorsunuz,ama ben size birşey anlatamıyorum..Bir takım PKK yandaşlarına halen destek veren kişilere söylediğim"Ahmak"lafzını,herkese söylemişim gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz..Sizin bana olan tepkiniz,bende ve gerçekte hiçbirşeyi değiştirmez;KUSURA BAKMAYIN..

Berr Ak 12-13-2009 17:45

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694360)
Siz herşeyi anlatıyorsunuz,ama ben size birşey anlatamıyorum..Bir takım PKK yandaşlarına halen destek veren kişilere söylediğim"Ahmak"lafzını,herkese söylemişim gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz..Sizin bana olan tepkiniz,bende ve gerçekte hiçbirşeyi değiştirmez;KUSURA BAKMAYIN..

DTP'ye oy veren herkes savaştan memnun ya da bu savaşı destekliyor demek değildir.ÖYle değil de zaten.Oy verenlerin hepsi dediğiniz için bu şekilde konuştm.Güneydoğuda DTP demek bizden olana oy vermek demek, başka bir şey değil.orta yaş ve üstü türkçe bilmiyor zaten.Barış barış diye ağlıyor anneler.Aynı zamanda DtP'ye oy veriyorlar.Şimdi nedir bu?okuma yazma trt6 bu noktada imdada yetişti.Şimdi başbakanı daha iyi anlıyorlar.Sevgisini yavaş yavaş kazanıyor.Gerçekten barış istiyor diyolar.Artık gözlerini açmalılar.Bu noktada çok kızıyorum onlara.Kullanıldıklarının farkına varmalılar.Bunun için uğraşıyorum ben de.türkçe bilmeyenler için de kürtçe bilenlerin bu noktada bölgede çalışmalar yapması gerekli diye düşünüyorum.

birisi01 12-13-2009 18:01

ben nerde ırkçılık yaptım. ben nerde ayrım yaptım?ezberden konuşmayın. mesajlar yukarıda kayıtlı. açın okuyun. kopyalayıp gösterin. şurda ayrım yaptınız diye.
dtp nin nasıl bir hayin olduğu ortadır. daha pkk yı terör örgütü bile ilan edemedi. ve bu partinin bu amaçla meclise geldiği herkesçede malumdur.
bana dtp ye oy veripde pkk yı savunmayan bir tane insan gösterin söylediğim sözden vazgeçip özür dileyeceğim. gösteremezseniz; dtp de onu destekleyenlerde 5 kuruş etmez insanlardır. ben insanları ırkına göre asla değerlendirmedim değerlendirmemde.siz kafanıza göre birşeyler isnad edip, egonuzu tatmin etmek için bilinçsizce kendinizi savunup insanlara hakaretler ediyorsunuz.ama ne yapalım demekki karakteriniz böyle.
Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694330)
siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz demek ki:şaşkın:Irkçılık yapan herkes benim gözümde insanlığını yitirmiştir.Irkıyla başbaşa oturmuştur.Bu insanlara beş kuruş etmez diyen herkes benim için insan değildir.Siz insansanız onlar olmasın zaten.Size aynı üslupla cevap verdim, ayna gibi, hep dediğim gibi.;1

birisi01 12-13-2009 18:05

ben size ahmak demedim halkada 5 kuruş etmez demedim.ben vatan hainlerine ve onları destekleyenlere 5 kuruş etmez dedim. ahmaklarada cevap vermem dedim.siz bu sözleri nerden nasıl anladnız bilemiyorum artık. mesajlar yukarda dön oku.size ahmak demedim ama siz tam bir hasta ruhlusunuz.size karşı bir mesaj yazmama ma rağmen bana durduk yere hakaret ettiniz.
ayrıca sizle aynı kadamede olmamak beni çok sevindirdi, üstün olmak böyle haksız yere insanlara hakaret etmeyi gerektiriyorsa ben o üstünlüğü istemiyorum. yerimden memnunum.
Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694345)

birisi01 12-13-2009 18:08

bana yaptığını sana da yapıyor birader. aşağılık ve üstünlük kopmleksi var bu kızda. ne desen direk kendi üstüne alınıyor.
Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694360)

Berr Ak 12-13-2009 18:15

Ne dediğiniz açıktır.Yalan tiynet haline gelmiş sizde.Bana yazdıklarımı okuyun demeden önce kendiniz okuyun yazdıklarınızı."İnsan görmediği şeyi hayal edemez".Ben gördüğüm şeyleri yazıyorum siz oturduğunuz yerden.Ben DTP'yi savunmuyorum PKKyı savunmuyorum sürekli göstermek istediğiniz budur.Kapatılmasını antidemokratik buldum, türkiyedeki bütün aydınlar gibi.Açıp bir kelime gazete okuyun.İnsanları hala aşağılıyorsunuz.Başkalarını savunarak ego tatmin olmaz muhterem o sizin gibi ezik insanlar için geçerlidir.(Nokta)

birisi01 12-13-2009 18:18

haklısın bacım öyle yaparım.
Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694379)
Ne dediğiniz açıktır.Yalan tiynet haline gelmiş sizde.Bana yazdıklarımı okuyun demeden önce kendiniz okuyun yazdıklarınızı."İnsan görmediği şeyi hayal edemez".Ben gördüğüm şeyleri yazıyorum siz oturduğunuz yerden.Ben DTP'yi savunmuyorum PKKyı savunmuyorum sürekli göstermek istediğiniz budur.Kapatılmasını antidemokratik buldum, türkiyedeki bütün aydınlar gibi.Açıp bir kelime gazete okuyun.İnsanları hala aşağılıyorsunuz.Başkalarını savunarak ego tatmin olmaz muhterem o sizin gibi ezik insanlar için geçerlidir.(Nokta)

Ömer Bekir 12-13-2009 18:21

Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694365)
DTP'ye oy veren herkes savaştan memnun ya da bu savaşı destekliyor demek değildir.ÖYle değil de zaten.Oy verenlerin hepsi dediğiniz için bu şekilde konuştm.Güneydoğuda DTP demek bizden olana oy vermek demek, başka bir şey değil.orta yaş ve üstü türkçe bilmiyor zaten.Barış barış diye ağlıyor anneler.Aynı zamanda DtP'ye oy veriyorlar.Şimdi nedir bu?okuma yazma trt6 bu noktada imdada yetişti.Şimdi başbakanı daha iyi anlıyorlar.Sevgisini yavaş yavaş kazanıyor.Gerçekten barış istiyor diyolar.Artık gözlerini açmalılar.Bu noktada çok kızıyorum onlara.Kullanıldıklarının farkına varmalılar.Bunun için uğraşıyorum ben de.türkçe bilmeyenler için de kürtçe bilenlerin bu noktada bölgede çalışmalar yapması gerekli diye düşünüyorum.

Bakın,kendiniz söylüyorsunuz..Benimde söylediğim bu..Kızgınlığımı "ahmak"diyerek göstermiyorum,Allah'ın verdiği o mükemmel aklı kullanmayan başlara o lafzı söylüyorum..Yoksa bende kürtleri severim,İnançlarını beğenirim..Burada çok sevdiğim bir dostum olsa,oda aynı şeyi yapsa onada aynı terimi kullanırım..

Berr Ak 12-13-2009 18:34

birisi bu üslupla devam edin, allah akıl fikir versin.Dualarım sizinle, bakın hala siz diyorum.konuşmam boyunca da bu üslubu bozmadım, siz bir bayanla konuştuğunuzu bile bile seviyeniz dahilinde seviyesizce konuştunuz.Ben bir zümreye yapılan hakaretlere aynı şekilde cevap verdim,ayn sözleri iade anlamında.Aramızdaki fark bu işte:)
Ömer bey'e gelince çoğu türkçe bilmeyen bir kesime ben ahmak diyemiyorum varın siz deyin allah bunun hesabını hepimizden soracaktır.Bizim gibi düşünmeyenlere hep aynısını yapmıyor muyuz.O hesap, selametle!

birisi01 12-13-2009 18:41

haklısınız.
Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694385)
birisi bu üslupla devam edin, allah akıl fikir versin.Dualarım sizinle, bakın hala siz diyorum.konuşmam boyunca da bu üslubu bozmadım, siz bir bayanla konuştuğunuzu bile bile seviyeniz dahilinde seviyesizce konuştunuz.Ben bir zümreye yapılan hakaretlere aynı şekilde cevap verdim,ayn sözleri iade anlamında.Aramızdaki fark bu işte:)
Ömer bey'e gelince çoğu türkçe bilmeyen bir kesime ben ahmak diyemiyorum varın siz deyin allah bunun hesabını hepimizden soracaktır.Bizim gibi düşünmeyenlere hep aynısını yapmıyor muyuz.O hesap, selametle!

Duygu'Seli~ 12-13-2009 19:09

Dtp'nin kapatılması zamanlama olarak kesinlikle yanlıştı..Ve koyu pkklıların değilde,açılıma daha olumlu ve tarafsız duran dtplilerin ceza alması daha büyük bir yanlıştı bana göre..

Dtp'ye oy veren insanlar pkklıdır,yada onlar gibi kötüdür diyemeyiz.. Bir çoğunun nasıl kandırılarak onları desteklediğinide biliyoruz.. Bu onlara yapılan büyük bir haksızlık..

Bütün kürtleride bu şekilde karalayıp ırkçı bir muameleye de tabii tutamayız.. Zaten bu tutum yüzünden bölücülük,ayrımcılık çoğalmıyor mu..?

Dtp'ye oy verenlere lanetler okuyanlar var ama dinimize neredeyse küfretmekten korkmayan chplilere bu denli sert yaklaşan kimse yok! Yeri gelince,konusu gelince fikirlerimizi çok güzel söylüyoruz onlara karşı, evet ama hiç bir partiye oy verene bu denli sert yaklaşmayanlar,bazen kandırılarak,bazen mecbur bırakılarak dtpyi destekleyen kürtlere saldırıyor,ve sanki onlara destek vermemiş olsada bütün kürtler dtpliymiş gibi aynı kefeye koyuyorlar.. Yazık..

Bir kürt kızı olarak bu tutumda olan,sırf pkk ve dtp yüzünden kürtçeye,kürtlere,kürtlüğe önyargıyla bakıp ve hatta dahada ileri gidip haksız yere kin besleyenlere şahsen hakkımı helal etmiyorum..(nokta-m :) )

All times are GMT +3. The time now is 00:09.