![]() |
Sizce Demokratik Açılım (Kürt Sorunu) BDP'siz Başarıya Ve Çözüme Kavuşur Mu..?
Sizce Demokratik Açılım (Kürt Sorunu)
BDP'siz Başarıya Ve Çözüme Kavuşur Mu..? Kanaatimce başarıya kesinlikle BDP'siz Ulaşamayacaktır. Çünkü Kürt Sorununun bir numaralı muhatabı en başta BDP'dir. Bu sorunu BDP ve kapatılan diğer partiler hep gündemde tuttu... |
Demokratik Açılım ne AK Partinin ne başka bir partinin sorunudur.Sorun T.C Vatandaşlığı taşıyan bütün unsurların sorunudur.Bu nedenle Bu proje T.C nin resmi projesidir.Kayıtsız şartsız herkesin destek vermesi elzem olandır.Aksi halde halının altına süpürülen çöplerle yaşamaya devam ederiz!Bu süreçte kimin çözüm ve barıştan yana olduğu kadar,kimlerin savaş telallığınada soyunduğunu açıkça görmekteyiz!Bu nedenle herkesin akl-ı selim bir düşünce ekseninde sürece katkı sağlaması hayırlı olandır.
|
Alıntı:
|
Kesinlikle başarıya ulaşır süreç sonunda kaybeden bdp olacaktır. Kürt halkına ihanet eden ve kürt halkını menfaatleri uğruna satıp yine aynı halkın köylerini basıp katledenler asla muhattap alınmayacaktır. Biz yolumuzda yürüyeceğiz tabuları yıkacağız açılımın gereğini yapacağız. Ve bu yapacaklarımız sonucu pkk lılar bir kez daha kuduracaklar. Kazanan hak ve hakkı savunanlar olacaktır .
|
Şu konunun artık Kürtler arasında konuşulması gerekiyor. Kürt realitesinin inkarına bir cevap olarak yıllarca Kürt sorunu tabiri dile getirildi. Kürtlere uygulanan zorbalığı ve Kürttlerin ezilmişliğini anlatmak için Kürt sorunu tabiri kullanıldı. Eskiden bunu söylemek kolay değildi ama AK Parti iktidarıyla birlikte Kürt realitesinin kabul edildiği açıklanmış oldu, Başbakan resmen - Kürt Sorunu- dedi. Yani mesele ortaya konulmuş oldu.
Şimdi ise bu sevimsiz tabirin kullanılmaya devam edilmesi, Kürtlerin kendilerini ısrarla sorun olarak göstermesi gibi anlaşılıyor. Bu kavram, yapısı itibariyle açıklayıcı ve net değil, doğru bir tarif değil. Bunu bırakmanın zamanı geldi artık. Tıpkı - başörtüsü sorunu- demek gibi. Oysa başörtüsü sorunu diye birşey yok - başörtüsü yasağı sorunu- var. Bunun gibi. DTP, PKK köleliğinden çıkamayarak sivil siyasete ihanet etti. Kürt halkının refahını, PKK holiganlığına tercih etti. Kendisini de bitirdi. Kendi saygınlığını da bitirdi. BDP, DTP'nin açılımı bitirmesiyle zaten ölü doğmuş bir partidir. Kürtlerin ya BDP'ye çeki düzen vermesi ya da gerçekten Kürtlerin refahını düşünen yeni oluşumlar kurması gerekiyor. Açılım ya olacak ya olacak. Ne BDP'ye, ne PKK'ya mahkum değil Türkiye. Destek vermeyen kaybeder. |
Kürt kardeşimin bir sorunu olunca, sorunu sadece BDP'mi çözüyor?
|
Sadece ayak bağı ama ne yaparsınız Demokrasi sağolsun..
|
BDP nin yol haritasına bağlı, dtp gibi gergin siyasi yöntemleri secer ise demokratik açılıma bir katkısının olacağını düşünmüyorum. Diğer siyasi partilerin de tutumu önemli kafalarında ki klişe söylemlerinin dışına cıkarak açılım ile alakalı sağlam adımlar atılırsa , BDP veya farklı lobilerin kürt halkı üzerindeki etkileri azaltılmış olur. Sonuçta BDP temsil ettiği kitle ile bir adım yanaşmassa bu sorununun çözülmesi pek mümkün olmaz , herkesin siyaseten kullandığı dilde reformlar olması gerekir. Şu aşamada devlet ağırlığını doğuda hissetiremesse , siyasi partiler o bölge üzerinde proje geliştiremesse her şey başa döner. Açılımın sona ulaşması BDP nin tutumu Ak parti ve diğer partilerin tutumu ile alakalı sonuca ulaşabilir. Eğer her iki taraf barışta samimi iseler bir şeylerin gerçekten yapmaları gerekir. BDP gerçekten halkın kültürel haklarını nazara alıyorsa , Türk halkının sinir uclarına dokunmamasını bilecek , diğer partilerde bu sorunda samimi ise adımlarını çok daha samimi adıcak.
|
Yıllarca kürt halkını haklarını savunuyorum diyen bir partinin buna ılmlı yaklaşıp çözmek isteyen bi iradeyle ters düşmesini anlamıyorum...kürt halkından önce Apdullah Öcalan'nın istek ve şartlarını ön planda tutan bir parti, yürüdüğü yolu değiştirmediği müddetçe çözüme katkıda bulunamaz...ancak ortada verilmesi gereken bir hak varsa bu Dtp olmadanda terör olmadanda verilmesi gereklidir...ancak var olan bir irade varsa buda demokrasinin gereği fikir alışverişinde iki tarafı aynı masada buluşturur...ancak masada yemek yemek için çaba yoksa o yemeği tek tarafın pişirmeside beklenilemez tabi...
Birde Dtp meclisde olmadığı zamanlarda yada milletvekili az olduğu dönemlerde bu konu gündeme gelseydi muhatabımız yok denip çözümsüzlük mü yaşanması gerekirdir merak ediyorum....yada bizim partimizdeki 110 millet vekili kimin temsilcisi ? |
Dediğim gibi; İster sorun diyin ister mes-ele diyin
ne derseniz diyin bu sorun BDP'siz asla çözülmeyecektir kaldı ki BDP zaten (en azından dolaylı olarak) açılıma destek vermektedir. Ancak BDP'yi de tatmin edecek bazı adımlar atılmalıdır. Bütün mesele budur. Eğer BDP tatmin edilirse (örneğin Anayasa da bazı değişikliklere gidilirse) Daha çok destek verecektir. Sorun sadece BDP'ye oy verenlerin sorunu değil ki tüm Türkiye'nin sorunudur. Bu sorun çözülürse tüm Türkiye rahata kavuşacaktır. Dolayısıyla bu soruna daha fazla ciddi yaklaşmak gerekiyor. Diye Düşünüyorum... |
Alıntı:
|
Bütün kürt vatandaşlarıyla barışmak için sadece yüzde 6 lık kamuoyu olan bir partinin çok etkili olacağını sanmıyorum.zaten bütün kürt halkının bu denli zor duruma düşmesi vr kürt eşittir terörist denklemini oluşturan elebaşı aponun komutlarıyla hareket eden bi partiyede çok inandığını sanmıyorum.Sen önce sinei millet diyeceksin kürt halkına soracaksın onlara rağmen meclisten ayrılma kararı alacaksın sonra vazgeçeceksin sonrada diyeceksinki abdullah öcalanda böyle istedi geçin kardeşim bu işi.çok istiyorlardıda ne diye ortalıkta açılım bitti diye açıklma yapıp duruyorlar.
|
BDP dolaylı olarak Apo ve PKK'yla bağlantılıdır doğrudur.
Kürt Sorunu en faydalı şekilde nasıl çözülür biliyor musunuz? PKK'yı dağdan düzgün bir biçimde indirip siyasi arenaya çekmektir. Bunun dışında kapsamlı bir affa da gidilebilir. Dağdakiler inerse ve af çıkarsa sorunun en az yüzde 50'si çözülmüş olacak. Diğer yüzde ellilik oran ise Anayasanın değiştirilmesine bağlı kalacaktır. Aslında herşey Anaysanın değiştirilmesine bağlıdır fakat ne yazık ki şimdilik hepsi değiştirilemiyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
2- Daha kapsamlı bir aftan kasıt, suç işlemiş teröristlerin suçları cezasız bırakılması ise teröristin işlediği suç sonucu mağdur olan insanların mağduriyeti nasıl giderilecek? 3- Diyelim ki kapsamlı bir af oldu ve suç işlemiş teröristlere de af geldi. Yeterli olacak mı? Bu teröristler o zaman elini kolunu sallayıp aftan yararlanmasına, dağdan inmelerine pkk'nın üst kadrosu izin verecek mi? 4- Pkk'nın üst kadrosuna da af getirilse, bu durumda devletin itibarı ne olacak? Onca şehidin hesabı nasıl verilecek? 5- Farz edelim sayısız suç işleyen pkk'nın üst kadrosu ve Öcalan'ı dahi devlet affetti. Peki bugün cezaevinde yatan ve pkk mensubu olmayan birçok suçlu vatandaşımız (katili, sapığı, ergenekoncusu) ne olacak? Hapisteki o insanların suçu, pkk mensubu olmaması mı? |
Devlet bin takla da atsa, Bdp'yi tatmin edemez. Çünkü devlet güneydoğu'da yaşayan vatandaşımızın sorunlarını çözmeye çalışıyor. Ama Bdp, pkk'nın sorunları için uğraşıyor.
Mesela devlet bir açılım başlatsa ve dese ki güneydoğuda yaşayan her vatandaşa iş, aş, maaş sözü verse Bdp tatmin olur mu? Olmaz. Yapılan kömür gibi yardımlara bile laf ediyorlar. Devlet Kürtçe yeni kanallar açsa, gap gibi yeni projeler üretse Bdp tatmin olur mu? Yine olmaz. Olsalardı trt 6 açılınca bir teşekkür ederlerdi. Özal'ın Gap'ına da burun kıvırmazlardı. Peki devlet güneydoğu insanına hizmet etmeyi bir kenara bırakıp, tüm pkklıları affetse, pkk nın lider kadrosuna Türkiye de siyaset yolu açsa, Öcalan'ı affetse, Güneydoğu'nun yönetimini de Apo'ya verse bdp tatmin olur mu? İşte o zaman olur. Böyle bir açılımı davullarla zurnalarla karşılarlar. Çünkü bdp'nin amacı güneydoğu sorunu adı altında pkk'ya rant sağlamaktır. Pkk'yı güçlendirmektir. Buna hizmet etmeyen hiçbir açılıma bdp olumlu bakmaz. |
Başta ortada bire açılım falan yok. Hiç bir şekilde. İçinizden bir tekinizx bana bu sözde açılımımn içeriği nedir söyleyebilir mi? Hayır çünkü ortsada adı olan ama içeriği belli olmayan söz de bir paket var paketin içi bomboş. Yanlızca halkı oyalamaya yönelik suni gündem yaratma planı bu
|
Git sor bakalım genel başkanına belki paketin içindende patates vardır.Allahım ya ne kadar farazi yorumlar bunlar
|
Soyle pekı ne varo paketin içeriğinde. Doğru patates olabılır halkı cunkı yardım kolılerı ıle patates sogan cuvalları ıle oylarını somurmeye alıstınız o paketın ıcınden patates cıkması da gayet normal.
|
Bu As_i İsyankar'ı adam sanıyordum;
KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA BU ŞAHIS VATAN HAİNİ ÇIKTI.. Nasıl mı..Şöyle; 1_Belirli günlerde bir PKK'nın yan sanayisi olan bir parti hakkında konu açarak.. 2_PKK yandaşı olan şahısları belirli günlerde anarak ve bu forumdaki bilgisiz insanlarla bunu anma törenine dönüştürerek.. 3_Her konuda,konuyu PKK yandaşlığına çekerek(Sanki PKK'nın toplumsal bir STÖ olduğunu göstermeye çalışarak) 4_Her hafta bir PKK yandaşının cezbini tutarak.. Kusura bakma As_i İsyankar..Seni ben Kürt olduğun için özellikle sevmiştim,doğruları görebileceğini zannediyordum..Lakin bunca emeğin ardından,hala daha PKK pantizanlığı yapan birini asla sevemem.. |
Alıntı:
Seni de cahilliğine ve bilgisizliğine bırakıyorum. Senin zerre kadar sevgine ihtiyacım yok çünkü senin gibi kan emicilerle ve dar görüşlülerle hiç işim olmaz anladın mı..! Bir konunun içine s..mazsa olmaz değil mi..! |
Hop dedik..Yönetim,yönetmekle görevlidir..Terör yandaşı olan birisinin isteklerini yerine götürmek değil yönetimin görevi..
Niye rahatsız oldun...Oyunlarını bir bir çözdüğüm için mi..Korkma benden o kadar sana birşey yapmam,ama oyunlarını da oynamana izin vermem..Destur,dilediğin kadar direnmeye devam et.. |
Sanırım ahmet kayayı ananlara bilgisiz yakıştırması yapmış sayın Ömer Bekir
Ömer Bekir bey sığ düşüncelerinizden kurtulmadığınız sürece bizi anlayamazsınız. Başbakanımızıda anlayamazsınız sadece anlamış zannedersiniz Ahmet Kaya bir değerdir ve biz bu değeri yaşatacağız. Bdpliler nankörlüklerine doyamasınlar sonralarının geldiğini bildikleri için süreci sabote etmeye çalışabilirler Çözüm isteyen Kürt vatandaşı zaten 2011 de oyunu Ak Partiden yana kullanacaktır bundan eminim. |
Alıntı:
Ben bu son konudan gözlemlediğim şeyleri aktardım..Bana Kürt açılımını mı anlatacaksın,yada Başbakanı anlamayı mı anlatacaksın..Pardon;sen onlarca Başbakanlık özel kalemi yada birçok Meclis Grup Başkanvekili ile bu konu'yu mu tartıştın benim gibi.. Kendimi övmek gibi bir niyetim yok,lakin birileri anlamamakta ısrar ediyor..Bu ülke 73.000.000;kimsenin pabucu kimseninkine denk değildir..Alaşağı işlerle bu ülke gereğinden fazla meşgul edilmiştir ve edilmeye çalışılmıştır..Ak Parti iktidarı'nı yalnız zanneden geri kafalı insanlar,15.000.000 vatandaşın Ak Parti'nin tam destekçisi olduğunu her işlerinde unutmaktadırlar.. |
arkadaşlar asıl sorunda bu dtp dep bdp bunların hepsi sol kökenlidir oysa kürt halkı dindar bir halktır nezamanki kürt halkı kendini savunacak dindar bir parti bulur ozaman gerçekten çözüm olur ama bu provakasyon sevdalılarıyla yola çıkılmaz
|
AK PARTİmizin yanında bdp kimdir ki...kan ve gözyaşı mimarlarıdır bunlar...ak parti güneydoğuda sandığına sahip çıkar ve halkı sindiren teröristlerin sandığa bulaştırmazsa ak partimiz %90 oy alır oralardan...bdp korku partisidir...
|
Şahsi görüşüme göre "kürt sorunu" diye bir şey yoktur. "terör sorunu" vardır. Ülkemizdeki en ufak kavramların dahi nelere yol açtığına bakarsak,bu kavramın çürük olduğu kanaatindeyim. Zira sen bir ülkede yaşayan ırkın ismini bir soruna denkleştirirsen problem buradan meydana gelir. Yıllardır sorunumuz "dağa çıkanlar" değil midir? Bu rezilliğin adını buna vermek bizi sonuca ulaştırmaz.
Bir ülkede terörün bitmesi için,terörün ağırlıklı olduğu yerlerin sorunlarına bakmak gerek. "Ne oluyor da o bölgede insanlar teröre kayıyor?" gibi soru tipleri cevaplara ulaştırabilir. Akparti hükümetinin dışındaki hükümetlerin yıllardır es geçtiği,elle tutulan bir icraatı olmadığını biliyoruz. Türkiye yıllardır terör örgütü liderini asmayan,ama meydanlara ip atan mantığında siyasetçiler ile mücadele etti durdu. Sözü doğudaki hizmet anlayışına getiriyorum. Doğudaki Şehir merkezleri dışındaki bölgelere yeterince hizmet gitmediğini hepiniz duymuşsunuzdur. Batıdaki büyük bir şehirle karşılaştırırsak,köylerin durumu iç açıcı değil. Bu durum yıllarca terör oluşumlarının ekmeğin yağ sürdü; destekçilerini devletin o halkı tanımadığı gibi bir kaç çürük iddialar ile bugün ki haline getirdiler. Milliyetçiliğin dozunu aşan ve bizi Türklüğümüzden utandıran siyasiler,faşizan yaklaşımlarıyla ülkelerine hizmet ettiklerini sanarken terör desteklerini arttırdılar. Türkiye bu gibi faktörlerin mücadelesini verdi durdu. Akparti'nin amacı merkez bir parti haline gelmek. Bu her partinin hayalidir. Fakat şöyle bir oy dağılımına baktığımızda,Chp'nin ağırlı olarak kıyı kesimleri ve batıdaki illerden oy aldığı, Mhp'ninde Doğudan oy alamadığını görüyoruz.Örnekler çoğaltılabilir,şu an meclisteki hiç bir parti çıkıp da ben merkez partisiyim iddiasında bulunamaz. Bu partilere Bdp'de dahildir. Terör sorunu sadece Türklerin değil, kürtlerinde sorunudur. Kısacası; Türkiye'nin sorunudur. Bu yüzden, açılımın,barışın ve terörün yok olmasını Bdp'ye bağlamak mantık dışı olur. Zira, Türkiye'de terörün meclis kolu olan bir parti ile, terör sorununun çözülmesi mümkün olmaz. |
ayyıldıza katılıyprum her şekilde
|
Bdp'siz çözülemeyeceğini düşünenlerdenim ben..
Demokratik açılımdan bahsetmiyorum.Sadece Kürtler ile alakalı sorunda bdp dikkate alınmalı.Ki alınıyor da.. Bugün ak parti bazı konularda taviz verdi bdp'ye, dağdakilere..Sebep? Kürt sorununa çözüm bulmak için. Onlarsız mümkün değil, bu sorunun çözülmesi. İster kabul edelim ister etmeyelim. |
Alıntı:
hükümetimizin kürt açılımı konusunda yaptığı yanlış adımlar da oldu.. 40 dernekle görüşen hükümetimizin Kürtlerin açtığı İslami hüviyetteki dernklerle görüşmedi. Ben bunu hala anlamıorum. 40 dernekle görüşüldü. sayıları bir avucu bulmayan alkolik heriflerle dahi görüşen İçişleri bakanlığı yetkilileri neden İslami derneklerle görüş alışverişinde bulunmadı ? dağdaki PKKlı inecek karakola gidecek pişmanım diyecek, sen de onu affedeceksin.. neymiş efendim? dağda askere karşı savaşmamışsa her pkk lı affedilecek dendi. iyi de dağdan inen pkklının, askerle savaşmadığı, eylemlere katılmadığı nerden bilinecek? alnında mı yazıyor? pkk lıysan affettim gitti, git gez toz eğlen fakat geçmişte şeriat yanlısı politika güden bazı kesimler müebbet hapisle cezalandırılıyor. Kürtler içerisinde bdp den daha güçlü olan muhafazakar kesim var. mesela geçen pazar d.bakırda 350 bin kişinin katıldığı Mevlid etkinliğini düzenleyen Peygamber sevdalıları platformuyla neden oturulmadı? her kesime eşit davranılması lazım.. |
bdp deki güvercinlerin barışa,açılıma katkısı olabilir.
|
Alıntı:
Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil neticede.Asi kardeşimizin açtığı konuda ben bir enteresanlık görmedim. Gayet güzel bir konuya değinmiş. Bize düşen ise kardeşimizin sorduğu soruyu , evet ya da hayır diyerek kendi düşüncelerimizle açıklamak. Açtığın konu şöyle , yorumların böyle demek çok ayıp. |
Alıntı:
Fakat dediğinize yine de katılıyorum bazı muhafazakar kesim ile çok fazla irtibata geçilmedi. Bu sebepten buralar kaybedildi. Bu gidişle de ak parti buralarda kaybetmeye devam edeck. Ancak yine de görünürde bile olsa bdp ile uzlaşmak gerektiği düşüncesindeyim. |
zaTen açılıma karşı ve bu durumdan rahatsız olan bir parti BDP..
mhp nasılki bu durumdan rahatsız bdp de aynı durumda.. |
Siyasi partilerimize demokratik düzenin içinde temsil hakkı yeteri kadar verebilirsek , kimse şiddet ve kaosdan beslenemeyecektir . Son günlerdeki adımlarda bu yönde değilmi zaten milletin iradesi tam anlamı ile tecelli ederse bir çok sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
|
BDP - PKK - KCK zaten kürt sorununu yaratan ve ayakta tutanlar ! provakasyon terör düğmeleri karanlık güçlerin..bunların işi bu sorunun kördüğüm hale getirtmek çözülemez hale getirtmek. Bunlarla çözüm mözüm gelmez.. Ancak bunlardan ne kadar varsa yakalayıp tutuklayıp öldürüp temizlenirse otomatikmen sorun çözümlenmiş olur..!
|
Ancak bunlardan ne kadar varsa yakalayıp tutuklayıp öldürüp temizlenirse otomatikmen sorun çözümlenmiş olur..!
Daha önce denenmiş hareket bu , geleçek kuşaklara kin savaş göz yaşından başka bir şey bırakmadı . Tek parti dönemlerindeki asimilasyon politikaları yanında kitlesel katliamlar yapıldı sonuç hiç bir şey eee o halde denenmiş şeyleri deneyerek bu sorunun üstesinden gelinmezmiş değilmi. Suç işleyen herkesi hukuk karşısında cezalandıracasın sorun buda değil o halkın devletekarşı düşmanlığını nasıl azaltabiliriz bunalrın caresine bakmak lazım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bence açılımın başarıya ulaşması için BDP ye ihtiyacımız yok.Çünkü BDP çoğu kişinin bildiği gibi Kürt halkını temsil etmiyor.Bu er ya da geç ortaya çıkacaktır.
|
All times are GMT +3. The time now is 10:52. |