![]() |
SORUUUU OYUNUUUU
Soruyu cevaplayan kişiler soru soracak ve diğer bir kişi cevap verip tekrar soru soracak.
Malatya'nın meşhur meyvesi? |
SORUUUU OYUNUUUUUUUUUUUUUUU
kayısı
TÜrkiye'nin yüz çlçümü en büyük şehri |
KONYA
3 FARA 3 FINDIĞI 3 DAKİKADA YERSE 100 FARE 100 FINDIĞI KAÇ DAKİKADA YER??? |
3 DAKİKADA YER TABİKİ :D
BOĞALAR SİZE HANGİ ÜLKEYİ HATIRLATIR? |
ülke değilde bana arenayı hatırlatıyor
baykal denince aklınıza ne geliyor?? |
3 yaşında çocuklar
atatürk kaç yılına doğdu |
1881
ilk çeviri romanımız? |
biLMEM BEN CAHİLİm
1970 yılında başbakan kim di |
Alıntı:
Fenelon’dan Telemak |
ne ?????????
|
İLK BAŞBAKANIMIZ KİMDİR?
|
kim
|
İSMET İNÖNÜ
ÇAYDA ÇIRA DENİNCE AKLA GELEN İLİMİZ? |
şırnak... :)
|
soruyu alalım
|
Alıntı:
HEM SORUNUZU SORUNUZ LÜTFEN :) EN ÇALIŞKAN YARATIKLAR? |
karınca
en tembel yaratıklar |
Bence insanoğlu bu kesin.
Türkiye'nin en kaliteli partisi? |
TABİ Kİ "AK PARTİ"DİR
"BEN DÜNYANIN EN AKILLI İNSANIYIM" ADLI KİTABIN YAZARI KİMDİR??? |
erdal DEMİRKAN
türkiyenin en karizmatik lideri? |
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
FERRARİSİNİ SATAN BİLEGE SEN ÖLÜNCE KİM AĞLAR KOZA KELEBEĞİ BİLMEZ ADLI KİTAPLARIN YAZARI KİM? |
robin sharma
türkiyenin en iyi takımı? |
GALATASARAY
|
SORUYU ALABİLİRMİYİZ ACABA ESRA HANIM?
|
Türkiye'nin en güzel şehri neresidir?
|
ELBETTE BARTIN BUDA SORULURMU..............SADECE BARTIN....
|
Sorunuzu alalım
|
BEN SORAYIM BARİ
İLK CUMHURBAŞKANIMIZ KİMDİR? |
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
PASTIRMASI,SUCUĞU ,MANTISIYLA ,SANAYİSİYLE VE ABDULLAH GÜL İLE MEŞHUR ŞEHİR? |
kayseri
dünyanın en zeki kadını? |
Türk kadını(adını unuttum)
Avrupada en çok taraftarı bulunan TAKIM Avrupada üniversitesi olan tek takım Avrupada adası olan tek takım Avrupada ilk ve 2 kez kupa kazanan Türk takımı ???????????????????????????????????????????? |
Alıntı:
|
sanırım yanılıyorsun
istersen biraz daha araştır |
:) DİĞER ARKADAŞLARIN YANITLARINIDA ALALIM
DÜNYANIN EN ZEKİ KADINI OLARAK BİLİNEN KADIN KİM? |
Alıntı:
|
Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekálı insanı unvanını taşıyor. Prof. Camukova’nın hafızasında tam üç bin kitap bulunuyor. Yedi dil bilen Nadia Camukova, şu anda Türkiye’de -------------------------------------------------------------------------------- Hafızasında tam üç bin kitap var Sefa KAPLAN -HÜRRİYET Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekálı insanı unvanını taşıyor. Prof. Camukova’nın hafızasında tam üç bin kitap bulunuyor. Yedi dil bilen Nadia Camukova, şu anda Türkiye’de ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırma yapıyor. DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, "dünyanın en zeki insanı" unvanını taşıyor. Prof. Camukova’nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit ediliyor. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova’nın IQ’sü 140-200 aralığında 199.37 çıkıyor. 14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark ediliyor ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanıyor. Ünlü mutasavvıf Ahmet Yesevi üzerine yaptığı bir araştırma dolayısıyla Türkiye’de bulunan 29 yaşındaki Prof. Nadia Camukova, sorularımızı cevaplandırdı. FAZLA OKUYAMIYORUM Dünyanın en yüksek IQ’süne sahip olmak keyifli mi, yoksa rahatsız edici mi? - Küçükken çok şey fark etmiyorsunuz zaten. Fark ettiğiniz şey, yaşıtlarınızın arasında olmadığınız. Ben üç yaşındayken yedi yaşındakiler, 3.5 yaşındayken 10 yaşındakilerin arasında yaşıyordum. Ama asıl sıkıntı, 23 yaşında beyin kanaması geçirince başladı. Zihnimdeki birikimden dolayı kanama geçirmiştim. O günden sonra fazla okuyamıyorum. Çünkü okuduğum her şey aklımda kalıyor. Nasıl oluyor bu? - Bende fotografik bir hafıza var. Yüzleri unutuyorum ama okuduğum herhangi bir kitabın bütün cümlelerini, noktasına, virgülüne kadar hatırlıyorum. Böyle üç binden fazla kitap var hafızamda. Mesela neler, Suç ve Ceza, Anna Karenina? - Klasikler elbette var. Sovyetler dönemindeki eğitim sisteminde hepsini okuyorduk çünkü. Bilgi, bilgisayarın hafızasında nasıl kalıyorsa, benim hafızamda da öyle kalıyor. GELECEĞİ SORUYORLAR Kaç dil biliyorsunuz? - Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyorum ve sağlık sebebiyle daha fazlasını da öğrenmek istemiyorum. - Peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor? Rusya’da bunun duyulmasına izin vermedim. Onun için sorun yoktu. Ama Türkiye’de nasılsa duyuldu. Duyulduktan sonra da, bazı insanlar bana geleceklerine dair sorular sormaya başladılar. Neden bilmiyorum ama bir tür falcı veya medyum muamelesi yapıyorlar bana.
SENİN SORUNUN CEVABIDA SANIRIM GALATA SARAY |
ne demek istedin çok uzun olunca okumadım vaktim yok
en çok türkiye kupası kazanan takım |
GALATASARAY
|
SORUNU ALLALIM YA...
|
kusura bakma ...