![]() |
'RP, Ergenekon'un hesabını soracaktı'
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, REFAHYOL Hükümeti iktidarda olduğu yıllarda Ergenekon oluşumundan hesap sormayı düşündüklerini, ancak Demirel'in hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz'a vermesi sebebiyle gerçekleştiremediklerini söyledi. Partisinin Kayseri İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında katılan Şevket Kazan, Refah Partisi, Fazilet Partisi dönemleri ile partilerinden ayrılmaları değerlendirdi. Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Doğru Yol Partisi ile yaptığı koalisyonu anlatan Kazan, "O dönemde yapılan çalışmalar ve ülkede sağlanan ekonomik anlamdaki refahı herkes biliyor. Bu süreçte devam etseydi Türkiye şu an ekonomik sorunlarını çözmüş durumda olacaktı." dedi. "ERBAKAN ÇİLLER'LE GÖRÜŞMÜŞTÜ" Kazan, koalisyon sürecinde Erbakan'ın kaçtığı yönündeki ifadelerin doğru olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "REFAHYOL koalisyonu döneminde yapılan ortada. Koalisyon kurulduğunda 155 milletvekili olan Refah Partisi bu sayıyı düşürmemiş ve 158 yapmıştı. Ama koalisyon ortağımız DYP'de 134 olan milletvekili sayısı 110'a düşmüştü. Yani hükümet bir gensoruda yıkılabilirdi. Bunun için düşünülen, Erbakan'ın istifa etmesi ve hükümeti kurma görevinin Tansu Çiller'e verilmesi idi. Bu görev verilecekti ve 258 milletvekilinden hükümeti destekleme imzası alınmıştı. Yeniden hükümet kurulacaktı. Hatta bu dönemde Erbakan, Tansu Çiller'e Demirel ile görüşüp görüşmediğini ve hükümeti kurma görevini kendisine verip vermeyeceğini sordu. Çiller iki kez görüştüğünü ve görevi kendisine vereceği yönünde beyanı olmuştu. Amaç Tansu Çiller başbakanlığında yeni bir hükümet kurup bir yıl sonra seçime gitmekti. Ama Demirel hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz'a verdi ve sonrasında da çıkanları hepiniz biliyorsunuz. Bu gelişmeleri yaşadık. Yoksa Ergenekon hesabını o zaman soracaktık." "KARADAYI HÜKÜMETTEN MEMNUNDU" REFAHYOL Hükümeti döneminde Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile yaptığı özel bir konuşmayı da aktaran Kazan, Karadayı'nın, bu hükümetten memnun olduğunu çalışana, işçiye, memura ve hatta askeri personelin maaşında hükümetin çok ciddi iyileştirmeler yaptığı yönündeki ifadelerini anlattı. Kazan, Genelkurmay Başkanlığı'nda oval ofiste Karadayı ile yaptığı konuşmayı şöyle anlattı: "Ofisin bir penceresi meclisin arka kapısına bakıyordu. Karadayı, o kapıyı göstererek, 'Bakın bu kapıdan sarıklı, cübbeli, çarşaflı insanlar girip çıkıyor. Bu rahatsız ediyor. Devrimi uygulasanız. Bundan dolayı sizden endişe ediyoruz. Her çalışmanız çok iyi. Ama bunların sizin iyi niyetini kullanacaklarını düşünüyoruz' gibi ifadeleri oldu. Ben de ona şunları söyledim. Ankara Kızılay Meydanı'nda ya da başka bir yerde, İstanbul'da bir yerde bunların durumları size hiç sorun teşkil ediyor mu ya da görünüyor mu? Göremezsiniz bile. Benim babam cübbeli idi. Ölene kadarda cübbesini çıkarmadı. Ben oğluyum ama bakın cübbe giymiyor, elbise, kravat takıyorum. Devrimler bir dönem içindir. 80 yıl için devrim olmaz. Devrim Urfa'da tarlada çalışan vatandaşın şalvarını çıkartamamış. O zaman bunlardan korkmamak gerekir. Ben Adalet Bakanıyım ve yarın bütün adliye çalışanının şapka ile işe geleceğini söylesem kimse şapka takmayacağını anlattım. Dinlenmeyen emri niye vereceğimi söyledim. Bunun üzerine kendisi sustu." "SAADET YÜZDE 65'LE GELECEKTİ" Şevket Kazan, AK Parti'yi kurarak kendilerinden ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını da eleştirerek, bu ayrılmanın, 2005'te yüzde 65 oyla gelecek olan Saadet Partisi'nin önüne geçtiğini iddia etti. Gündemde olası bir erken seçime karşı hazırlıklı olunmasına yönelik teşkilatların bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı yapıldı. CİHAN |
Hadi be. Vallaha mı...
:ağla: |
Hmm adamların bir bildiği varmış boşuna faso fiso dememişler susurluğa demek ki :)
|
Bi video vardı driftçilerin.
Adam Subaru ile öyle 180 dönüşler yapıyoduki dedim yuh rakipsiz bu adam meğer büyük konuşmusum :) |
Alıntı:
Alıntı:
NUH GÖNÜLTAŞ Bugün Gazetesi Keşke İslam düşmanı medyanın her yazdığına inanmasanız diyorum. |
Alıntı:
Fikri Sağların Todays Zamana verdiği röportajdan Particilik gözlüklerimizi çıkarıyorduk hani :) |
ha siz nuh gönültaşa değil fikri sağlara inanıyorsunuz yani, peki öyle olsun:)
Bak sana fikrinin yazısındaki yanlışlığı hemen yazayım: Bak senin alıntından aynen alıntı yapıyorum: Alıntı:
MUM ile ilgili sözün Erbakan hocayla ne alakası var da fikri erbakan böyle demeseydi diyor? Bu bile fikrinin ne kadar yalan söylediğini çok rahatlıkla ortaya koyuyor veya en azından ezbere konuştuğunu. PARTİCİLİK GÖZLÜĞÜ HİÇ TAKMADIM ARKADAŞIM, ONUN İÇİN ÇIKARMAM MÜMKÜN DEĞİLDİR:) Acizane sizlere de tavsiye ederim! |
Kabullenmek zor olabilir ama fikri sağlar milli görüşün ozaman gösteremdiği cesareti gösterdi ve bu olayın üzerine gitti.Belkide somut oalrak bu olayla ilgilenen bunun için çabalayan yırtınan tek adamdı.Yiğidi öldürebilirsiniz ama hakkınıda verin.ayrıca erbakan hocanın da neleri söyleyeceği hiç belli olmaz.artık bu sözü Erbakan Hoca söylememiştir diyemiyorum nedense ..
ayrıca nuh gönültaşta öyle bir çırpıda inanabileceğim bi insan değil.Sizde öyle çok itibar etmeyin bence. http://yenisafak.com.tr/yazarlar/?i=...=HakanAlbayrak |
nuh gönültaşın her yazdığına inanın demedim zaten, ama nuh gönültaşın erbakancı olmadığını, saadetci olmadığını da herhalde biliyorsunuz, onun bunu yazması mühimdir diye düşünüyorum.
Fikri sağların o olayda öyle yapmış olması ERBAKAN MUM SÖNDÜ DEMESEYDİ sözünü doğrular mı sizce? Bunu bile bilmeyen adama nasıl inanırsınız? bu sözü erbakan mı söyledi? Ayrıca Mehmet Elkatmışın hakkını nasıl yersiniz? Rahmetli BEDRETTİN İNCETAHTACININ hakkını nasıl yersiniz de fikri için TEK ADAMDI dersiniz? Hakan Albayrakın nuh gönültaş hakkındaki yazısı da beni destekler merak etmeyin. İsrail vs. için ezberlerimizi bozmalıyız diyen bir kişi Erbakan için yalan söylemez değil mi, onlar Erbakanı sevmezler bunu herkes biliyor. Verdiğiniz linkler beni destekliyor başka link bulun:) |
mükerrer ileti
|
çok komik, Hoca'ya ait olmayan bir söz yazıyorsunuz sonra kendisinin sözlerinden alıntı yapamayınca alakasız yazarlardan alıntı yapıyorsunuz buda yetmiyor. bir yazarın inandırıcı olmadığını ispatlasmak için başka bir bir yazarın bambaşka bir konudaki yazısını kullanıyorsunuz.
gerçekten komik. Hoca aleyhindeki bütün yazaılanlar iftira, suizan içinizdeki kinden beslenen düşünceleri gerçekmiş gibi yazmayın varsa kanıt gösterin. |
Sn redyellow İşte o konuda haklısınız.Toyluğuma verin onuda.Susurluk birini öldürdü diğerininde ofisine kadar girip mermi bıraktı
fikri sağlar orada yapmış bir hata şevket kazanın sözünü erbakan hocaya mal etmiş yanlış yapmış.Ama isteseniz o cümleyi sileyim siz yazıyı bidaha okuyun.Erbakan hoca iyi bir önderdi ama siyasi söylemleri herzaman yanlıştı faso fiso meselesinde dememiştir diyemem |
Fikri Sağla, Erbakan hoca için kullandığı (arkadaşın alıntısında öyle deniyor söylemiş mi bilemiyorum) ERBAKAN ..... MUM SÖNDÜ DEMESEYDİ sözünü ispatyamazsa müfteridir.
Müfterilerin sözlerine de inanılmaz. |
Alıntı:
O cümleyi sildiğniz zaman da okumama gerek yok, yalan söyleyen bir adama (fikriye) inanmam! Fikri yanlış yapmış diyorsun, bu kadar aleni bir hata yapan adama niye inanıyım ben? toyluk konusuna estağfurullah, unutmuş olabilirsiniz, normaldir, insanlık hali... bi hatırlatan çıkar bazen böyle:) Erbakan hocayı anlamak için onun mertebesinde olmak gerekir en azından. |
Alıntı:
Her konuda böyle yapıyorsunuz olayları sabote ediyorsunuz bu cümlelerle.Bende ozaman size ''İSTEMEYEREK'' şöyle bir soru yönelteceğim.AK partiye oy veren cehennemden biletini alır dedi.eğer bu sözünü ispatlayamazsa müfteridir.Peki nasıl inanacağız şimdi yıllardır bize anlatılanlara?En çok değer verdiğim siyasetçileden biridir hoca peki inanmayalımmı? Sizlere kalsa sp sütten çıkmış akkaşık.Hiç bir hatası yok.Ne kadar hatası olduğunu oy oranından görebiliriz |
benim olayları sabote ettiğime dair ne gördünüz bu başlıkta arkadaşım?
Fikri Sağlara söylediğim "erbakan hocanın bunu söylediini ispatlamazsa müfteridir" dememi mi? hayırdır, ne bu fikri sağlar aşkı? Erbakan hocaya laf atmaktan çekinmeyen sen, fikri saglara söylediğini ispatla yoksa müfterisin denmesinden niye gocundun? Tüm dünyada bu bir hukuki kuraldır, iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir, ispatlayamazsa müfteridir. Fikri Sağlar da erbakan böyle dedi diyorsa bunu ispatlamak zorundadır. Gerçekten anlamadım bu yazıyı niye yazdığınızı, sizinle ilgili bi şey yok, fikriyle ilgili var. ??????? *** Pardon bi de HER KONUDA demişsiniz, yani evvelden gıcığınız var yani bana, peki öyle olsun:) |
Alıntı:
Hayır efendim ört bas olmaycak bu konu rp zaten ileri görüşlülüğü zayıf olduğundan şimdi bu halde |
Bülent Arınç, Artık susamam!!!
Erbakan hükümet düşer diye korktu, Susurluk’un üstü kapatıldı AKP’nin tavrı ne Ergenekon davasına? Daha önce kimselerin yapamadığını AK Parti nasıl yapabiliyor? Bu güçlü siyasi irade daha önce yoktu. Ben Milli Görüş çizgisinde siyaset yaptım. Refah Partisi’nde de milletvekiliydim. Refahyol zamanında Susurluk kazası oldu. Erbakan Başbakan, yardımcısı Tansu Çiller. Buradaki kirli ilişkileri ortaya çıkarmak en azından Refah Partisi için altın bir fırsattı. Sayın Erbakan’a “Bunun üzerine gidelim, bu olaylarla ortaya çıkan ilişkiler içerisinde dedesi, ninesi Refahlı olan bir kişi bile yok, biz temiziz” dedim ama ortağımız DYP ile doğrudan ilgili birtakım insanların Susurluk’a dahil olduğu ortaya çıktı. “O olayın üzerine gidilirse, hükümetin sonu gelir” diye düşündü Erbakan, fasa fisoyla üstünü örttüler. Ondan önce de ne Mesut Yılmaz ne Ecevit bunu çözebildi. Siyasi ayakta eksiklik vardı. Röportaj: Sanem Altan/Vatan |
Alıntı:
Sayın Redyellow sizin tezinizden yola çıkarak sorulan bu saruya neden cevap vermiyorsunuz. Yoksa söylediğini ispatlayamayan sizden olunca müfteri olmuyor mu??? |
Alıntı:
benim tezim diye bir şey yok orda arkadaşım, hukuk kuralını yazdım yukarda görmedin mi? git bul oku ve ona göre yaz, laf ebeliği yapma!!! Kim ki yazdığını, söylediğini ispatlayamazsa o müfteridir, bu kuraldır ve HERKES için geçerlidir. Babamın oğlu da olsa böyledir. Beni kendinle karıştırma ve çocuklar gibi sevinme buna cevap vermedin diye. İstersen tekrar yazayım: Kim bir şey söylerse onu yani iddiasını ispatlamakla mükelleftir, ya ispatlar söylediği gider karşısındakine yapışır ya da ispatlayamazsa müfteridir. Hacı içinde böyledir hoca içinde böyledir, saadetci içinde böyledir, akpli içinde böyledir! Varmı bir başka arzun, göremediğin, yazmamı istediğin bir şey varsa hemen söyle:) Ben senin bildiğin saadetcilerden de değilim senin gibi partiçilerden de değilim!!! |
Peki fikri sağlara itibar etmedin işte bülent arınçın röportajınıda koydum oraya bülent arıncadamı itibarın yok?
|
bülent arıncı çok severim, çok sayarım.
Ama kime itibar edeceğime ben karar veririm. Sevmeme saymama rağmen bu konuda söylediklerini ki söylemiş ise, ben tam olarak böyle söylememiş de olabilir diyorum, eğer erbakan öyle bir şey yapmış olsaydı ve bülent arınç bunu söylüyordu ise ona derim ki niye istifa etmedin o zaman da şimdi konuşuyorsun? ama dediğim gibi söylemişse.... gazete çarpıtmış da olabilir. Tekrar edeyim: Bülent Arıncı tanırım, severim, ama Erbakan hocayı da tanırım, severim, ona atılan iftiralar, onun yapmadığ, söylemedii binlerce şey ona ithaf edilmiştir bu ülkede. Bu sebeple erbakan şöyle dedi diyen bir zamanlar onun en yakınındaki kişi bile olsa AĞZINDAN DUYMADIKTAN SONRA inanmam. |
Pes doğrusu ne diyeyim artık.
|
Müfteriye güvenilmez diyen sensin, bu durumda Erbakan hoca bizim Ak PArtiye oy verdiğimiz için cehenneme gideceğimizi ispat edemezse, onada güvenmemeniz gerekmez mi...
İşinize gelene inanır gelmeyene inanmazsınız değil mi... Ama lafa gelince de ben parti gözüyle bakmam olaylara... |
Alıntı:
söylemediği sözü söylemiş gibi göstereek siz iftira atıyorsunuz. böylemi siyaset yapıyoersuzuz siz, komedi. |
Cennetende yer ayarlayabiliyor musunuz bir oy karşılğında helalimden altı oy var henede.
|
Alıntı:
Demedi diyen kanıt isteyen insanlara alın kanıt
2 dakka 35.saniyeye dikkat |
||||||
Demiş mi dememiş mi...
Tebrik ederim kardeşim... |
Teşekkür ederim.Abi hep böyle oluyor moralim bozuluyor.Biz ne zmamn milli görüşün bir yanlışını tartışmaya açsak mesele dönüyor dolaşıyor nerelre geliyor.
|
sözü olduğu gibi buraya alıntı yapın kendi uydfurduğunuz sözü yazmayın. arada dünya kadar fark var. biz hocayı takip ediyoruz sizden iyi, ne dediğinide iyi biliyoruz.
yazdığınız hiçbir şey iftiranızın üstünü örtemeyecek ve hocadan helallik istemedikçede kul hakkına girmişolarak kalacaksınız. |
redyollow abim,
sizi canu gönülden tebrik ediyorum. bir insan bu kadar mı efendice cevaplar verir. uslubunuz ve cevaplarınızın mükemmeligi için tebrikler. + rep vermeme izin vermiyor bu forum.napayım böyle bir çözüm buldum.:) muhabbetle ve selametle.. |
Alıntı:
Sizinle tartışmak hiç hoş değil:) Niye dersen tutuyorsun insana yazmadığı bir şeyle hitap ediyorsun. kardeşim ben sana erbakan hocaya güven felan dedim mi? Güvenmeyebilirsin kardeşim, bu senin bileceğin şeydir. Bak sen sen ol bana benim yazmadıklarımla hitap etme, ayıp olur vede mahcup olursun:) BEN KENDİM ERBAKAN HOCAYA GÜVENİYORUM. İşime gelse de güvenirim gelmesede, yoksa siz insanlara sadece işinize geldiği zaman mı güvenirsiniz:) Başkası güvenir güvenmez beni zerre kadar ilgilendirmez, senin güvenip güvenmeyeceğin de beni ilgilendirmez. Okey mi? Ben parti gözlüğüyle bakmam, bakanlara da acaip gıcık olurum:) Alıntı:
Alıntı:
Bazen benim bu sakinliğim bazılarını sinir ediyor ama olsun:) Muhabbetle kardeşim. |
Alıntı:
Sizde bizde çok iyi biliyoruz bu konularda objektif olamıyorsunuz farkında olmayabilirsiniz ama o gözlük hep gözünüzde Hayır tam aksine pes doğrusunu benim söylemem uygun düşer.Sizlere birşey söylüyorum inanmıyorsunuz.Delil diyorsunuz.Delil gösteriyorum ben buna itibar etmem diyorsunuz.Daha sonra itibar ettiğiniz birinden bir delil sunuyorum.Kime itibar edeceğimi ben bilirim gibi fevri bir tavırla savuşturuyorsunuz.İnanmam diyorsunuz.Konuyla alakalı yazdıklarınızı bir okuyun isterseniz Evet erbakakn hocanın izinden gittiğiniz çok belli oluyor.Size görede işinize gelmeyen faso fiso. |
Alıntı:
O cümleyi bana devamlı hatırlatan yandaşınızı görmezden gelmeniz, bana tutup da bunu niye devamlı yazıyorsun demeniz partizanlıktan dolayı olabilir mi hocam? Nusret yazmış bana ben de ona cevap veriyorum, ama sizin nusretin yazısındaki gözlüğü görmemeniz normaldir, ne de olda partidaşsınız:) Bana bir şey söylüyormuşsunuz inanmıyormuşum. İnanmam, inanmak zorunda mıyım? sen söylersin inanırsam inanırım inanmazsam inanmam. ben söylerim aynı şekilde inanırsan inanırsın inanmazsan inanman. Hiç kimse kimseye zorla bir şey inandırmak zorunda değil, kimse de zorla inanmak zorunda değil kardeş. Delil sunuyorum diyorsun, fikri sağları kendine delil olarak bulan kardeşime ancak üzülürüm, sırf Erbakana saldırabilmek için fikri sağları kendinize kılavuz ederseniz lütfen burnunuza dikkat ediniz!!!!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın arkadaşım: Sen görüşlerini yazdın, ben de görüşlerimi yazdım. İstersen daha fazla uzatmmayalım ha ne dersin? Sen kendi yoluna ben kendi yoluma:) |
Yapsaydık, etseydik, yapacakla iş olmaz. Hayelle peynir gemisi yürümez derler ya. 40 senelik kurt politikacı nasıl oyuna geldi Anlaşılır gibi değil. Değişimli başbakan lıkla hükümet kurdu bu sadece israilde varmış, bu uygulama. Bilmemiş mi hükümet istifa etti ve tekrar hükümetin verilmeyeceğini. Verilse idi askeriye gelecekti. Tank yürüttüler sincanda. Askeriyeyi susturmak için maaşlara yarı yarıya zam yaptı ama yine yaranamadı. İktidara gelmeden sözlerine dikkat etmedi. Daha sp ve mhp iktidar göremez. O dönemde mhp veya sp muhalefet te kalsaydı sonraki seçimde tek başına iktidardı. O dönemde belediye çalışmalarında başarı almışlardı. Tayyip erdoğan başbakanımız da içinde dahil. Şimdi konuşmanın faydası yok olmayacaktır da.
|
Aynı yoldan geliyoruz ama sapakta ayrılıyoruz galiba.
Neyse EyvAllah diyeyim artık. Yolunuz açık olsun |
Aynı yoldan geliyoruz ama sapakta ayrılıyoruz galiba.
Neyse EyvAllah diyeyim artık. Yolunuz açık olsun |
Alıntı:
|
| All times are GMT +3. The time now is 11:00. |