Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   "100 bin ermeni sınır dışı edilsin" sözüne katılıyormusunuz (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=125609)

.:Ay_Yıldız:. 03-20-2010 11:30

"100 bin ermeni sınır dışı edilsin" sözüne katılıyormusunuz

Başbakanımızın açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Uysal 03-20-2010 11:32

Bu söze katılmam mümkün değil. Bu sözler Nazilerin Yahudilere yaptıklarından bir farkı kalmaz. Şu da unutulmasın, yurt dısında bır suru turk vatandası var aynbısını avrupa ulkelerı yapsa hepsı turkıyeye gelse olurmu turkııye bunu kaldıramaz bence akp aklını basına devsırmelı.

.:Ay_Yıldız:. 03-20-2010 15:04

Yıllardır sustuk sustuk.Elin Avrupa'sı Amerika'sı kalkmış bize tarih dersi vermeye çalışıyor. Kendi yaptıkları soykırımlara bakmadan. Yakın tarihe bakalım İsrail'in Filistin'e yaptığı bir soykırım değil mi? Amerika'nın Irak'a ve Afganistan'a yaptıkları,Kızılderililer'e yaptıkları bir soykırım değil mi? Neden kimse bunları parlamentolarına taşımaz? Osmanlının bir hatası vardı, Osmanlı bunlara fazla hoşgörülü davrandı. Bu Ermeniler Anadolu'da tam 1250 okul açıp gençlere Türk düşmanlığı empoze etti. Cemiyetler Dernekler açtı. Osmanlı bu içten çökeltme oyunlarına dur demeliydi.Örgütlenip bizi arkamızdan vurdukları yetmiyormuş gibi 5 yaşından büyük tüm Türkleri katletme kararı aldılar. Bu rahat yaşamları varken Osmanlı içinde kirlilik çıkarmaya çalıştılar. Tabi tehcir olur. Şimdi kalkmışlar bizden batıyı arkalarına alarak toprak ve çıkar talep ediyorlar. Ayrıca bize faşist diyenleri anlamıyorum.Tayyip Erdoğan'ın bu sözü stratejiktir. Avrupa fazla açtı ağzını. Elimizdeki gücü göstermek adına yapılan açıklamadır. Yani yalnızca bir göz dağıdır. Yoksa durduk yere 100 bin Ermeniyi gönderecek halimiz yok. Açıkça destekliyorum.

Ayrıca Tayyip Erdoğan'ı eleştirenler Ermenistan'la yapılan siyasi temaslarada karşı çıkanlar değilmidi? Eleştirilerin niyeti farklı.

EZEL 03-20-2010 15:08

Konunun silinmesini talep ediyorum .

.:Ay_Yıldız:. 03-20-2010 15:10

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721094)
Konunun silinmesini talep ediyorum .

Sebep? Benim konudaki amacım Başbakanın sözünün yanlış anlaşıldığını göstermektir.Yorumumu okursanız bunu anlayabilirsiniz.

ishakyilmaz 03-20-2010 15:13

Katılıyorum.Çünkü;Başbakanımızın bu sözü kartel medyası tarafından çarpıtıldı.Hemde özelikle.Erdoğan'ı her defasında köşeye sıkıştırmaya çalışan bu zevatlar,'sapla samanı birbirine karıştırarak' birilerinin avukatlığına soyundular!Şayet,malüm medya olaylara bu kadar hassas ise,öncelikle at gözlüklerini çıkartıp diğer konularada aynı hassasiyetti göstermeleri gerekmektedir.

fatih güneş 03-20-2010 15:13

katılmıyorum.başbakan burda yanlış konuştu bence

Şuayip 03-20-2010 15:48

Katılmıyorum tabiiki . Başbakanımız seçim öncesi devletçi tavır içinde olması sakıncalı.Şimdi libarel düşünceli insanları bu konu iiçin dışlarsanız yarın reformist hareketler için size kimse inanmaz.

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ‘’Bir ülkede yasal süresi geçtikten sonra kalmaya devam eden bir kimse ya devlet onu yakalayamadığı için kaçaktır, ya da devlet onun yerini bildiği halde dokunmadığı için misafirdir. Misafire ikramı başa kakmak Kasımpaşa kriterlerine sığmaz” dedi. Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BBC’ye verdiği mülâkatta Türkiye’de kayıt dışı yaşayan 100 bin Ermeninin “sınırdışı edilmesi”ne yönelik sözlerinin, bu kişilerde tedirginlik oluşturduğunu ifade etti. Sözü edilen kaçak 100 bin Ermeni’nin yaşlı ve çocuk bakıcılığı, ev içi işçilik, tezgahtarlık, inşaat işçiliği, vasıfsız işçilik gibi ucuz iş gücü olarak uzun yıllar ülkelerine gidemeden çalıştığını anlatan Ünsal, şöyle devam etti: ‘’Bir ülkede yasal süresi geçtikten sonra kalmaya devam eden bir kimse ya devlet onu yakalayamadığı için kaçaktır, ya da devlet onun yerini bildiği halde dokunmadığı için misafirdir. Sözü edilen 100 bin Ermeni hemen sınır dışı edilebileceğine göre yerleri biliniyor demektir. Yerleri biliniyor ve dokunulmuyor ise kaçak değil misafirdir. Kasımpaşa kriterlerine göre misafire yapılan ikram ve ihsan başa kakılmaz. Kasımpaşa kriterlerine göre fakirlerin, sahipsizlerin, kimsesizlerin ellerinden ekmekleri ve umutları alınmaz, korkutulmaz, tehdit edilmez.’’

Saltuk Buğra Han 03-20-2010 18:03

Oldukca isabetli olur.Kaldı ki şu an da kaçak olarak Türkiye'de ikamet etmekteler.Yasal olarak da sınır dışı edilmeliler.Bunu her ülke yapıyor.Dikkat çeken tek tarafı ise soykırımın kabulünden sonra böyle bir sözün söylenmesidir.
Dururmusun lütfen den anlamayan eşeğin ,ancak çüş deyince durduğunu bildiğimiz için Gerektiğinde aynı seviyeye inip ,anladığı dilden konuşmasını da çok iyi bilmeliyiz.
Bu dili konuşmasını iyi bilen Erdoğan bence yerinde bir söz söylemiş ve biz iyi olması için didinip çalışırken,bu gayretimizi iatismar edip sürekli tepemize çıkanlara çüş demesini bilmiş ve gayet isabetli bir söz söylemiştir.

reyAKbay 03-20-2010 18:18

Zaten açıklamasını bizzat kendisi yaptı."Ermenileri" değil, "Kaçak Ermenileri" dediğini tekrar vurgulamıştır.

Terennüm 03-20-2010 18:22

yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışa sahip olduğumuzu iddia ediyorsak ki öyle başbakanımızında bizimde bu tür söylemlere girmeyip daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum..

İntifada 03-21-2010 02:21

Faşizmle aram pek iyi değildir o yüzden işin kartel medyasından aktarıldığı biçimine katılmam mümkün değil.
Ama başbakanımızın açılım toplantısında yapmış olduğu açıklama beni rahatlattı

ALmi´ 03-21-2010 09:17

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721152)
Zaten açıklamasını bizzat kendisi yaptı."Ermenileri" değil, "Kaçak Ermenileri" dediğini tekrar vurgulamıştır.

aynen katılıyorum..

Ömer Bekir 03-21-2010 09:42

Resûlüllah (s.a.v)yaradılanı Yaradan'dan;Başbakanımızdan daha çok sevmiyor muydu Adem abi.?Peki buna rağmen kendilerine uzun yıllar Medine'de yerleşmesine izin verilen GayriMüslimleri,neden Hendek savaşından sonra Medine'den kovdu.."Müslüman zulmetmemeli,zulmede uğramamalı.."Hadis'i Şerifi bunu anlatıyor bizlere..Biz 170 bin ermeni'nin 70 bin kendi vatandaşımız olan Ermenileri burada tutup,diğer 100 Bin kaçağı öldürelim demiyoruz..Kendi memleketlerine gönderelim diyoruz..Birileri bazen olayı saptırıp"Bir Ermeni vatandaşı İstanbulda apartman süpürüp aylık 400 lira maaş alıyor.."falan..Bakın,bu konunun açılması o kadar farklı şeylerin duyulmasına sebep oldu ki...Dünya bizim tarihimizi lekelemeye çalışsın,en büyük müteffiklerimiz buna ortak olsun,biz tıkımızı çıkarmayalım"Yaradılanı seviyoruz Yaradan'dan ötürü.."deyip öyle bekleyelim...Kusura bakmayın,gerekirse 170 Bin Ermeniyide sınırdışı ederiz..Bu ülke milli piyangodan çıkmadı,en son 250 bin şehit kanı ile bu topraklara mühür vurmuş bizim atalarımız..170 Bin Ermeni televizyonlarda"aman Türkiye çok güzel Ülke..","aman,biz sizleri çok seviyoruz.."falan diyorlar..Çıksınlar Ermanistan'a,yapışsınlar ya Başbakanlarının yakasına"edepsizlik yapıp biz 170 bin Ermenininde huzurunu bozmayın.."desinler ya..Bu zamana kadar tıkları çıkmaz,Başbakan"Kaçakları sınırdışı ederim.."deyince ortalığı kıyamet götürüyor..Kusura bakmayın,ama bunlara kanacak kadar aciz değiliz..Gerektiği yerde,gereken yapılacaktır..

SeHzAdE17 03-21-2010 12:13

Ben katılıyorum niye derseniz başbakan vatandaş olan ermenilerin değil vergi bile vermeyip bu ülkenin ekmeğini yiyen ermenilerden bahsetmiştir okadar türk ermenistanda olsa başlarına gelcekleri düşünemiyorum bile bunlara fazla iyilik yaramıyo zamanında fransızlara acıdıkta neoldu.......

kursad111 03-21-2010 12:20

katılıyorum, kaçak Ermenileri sürelim.

Mavera 03-21-2010 12:45

katilmiyorum..
kacakta olsa olaya insan haklari boyutundan bakmak gerekir!..
evet onlarin bu ülkede durmasi yasakdir ama neden simdiye kadar adim atilmadi yada neden gündemde sözde ermeni soykirimi yasasi varken böyle bir söylem kullanildi..
eger simdi bu yönde bir adim atilirsa sanki rövans aliniyor gibi görülür yok bu konuda adim atilacaksa bile bunu sürece yaymak gerekir.
bana göre olay sürümcemeye birakilmali biz 100 bin ermeniyi sürsek ne olur, sürmesek ne olur ermenilere gelene kadar ne kacaklar var ülkemde kaldiki o insanlar artik ülkemize entegre oldu bu konunun böyle gündeme gelmesi bile yanlis..
gerci sayin basbakan bu konuda dün yanlis anlasildigini söyledi yani bu konuyu cok uzatmamak gerekir cünkü olaya duygusal yaklasirsak, insani boyutu görmezden gelebiliriz..
sonucta onlarda insandir ve bir pazarlik konusu asla olmamali.. ayni seyi türkler icin avrupa yapsa tepkimiz ne olurdu birde o acidan bakalim!

hipermuhafazakar 03-21-2010 17:31

Başbakanımız çok doğru ve eksik söylemiştir. Kaçak olmayanlarda sınır dışı edilmelidir.

Şuayip 03-21-2010 17:34

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721507)
Başbakanımız çok doğru ve eksik söylemiştir. Kaçak olmayanlarda sınır dışı edilmelidir.

Kardeş sizi CHP veya MHP üye yapsak yada Başbakanımızın bu çıkışına olumlu yanaşanları toptan mı bu ilkel partilere üye yapsak :) sakın kızmayın şaka yaptım ama bu tarz düşünceler beni ürkütüyor.:)

LotuS 03-21-2010 20:30

100.000 ermeninin sınır dışı edilmesi en kötü 50.000 t.c vatandaşının istihdam edilmesi demektir. Kaçak Ermenilerin sürülmesi demek sırtlarına kırbaç vurarak ülkelerine gönderilmesi anlamına gelmiyor nazikçe sınırdışı edilmeleri anlamındadır. Ülkesinde kaçak bulunan kişilerin kendi vatanının evladına zarar verdiğini (işsizlik gibi) bilen ve hala katılmıyorum diyen kişi özür diliyorum lakin benim gözümde vatan hainidir. Aklımızı başımıza alalım.

Özgür Çağrı 03-21-2010 21:44

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721507)

Türkleride sürelim Kürtleride sürelim Lazları Gürcüleri hepsini süryaniyi aleviyi sür babam sür oh gel keyfim gel
Sadece sen kal Türkiyede ;D

Mantığa bakarmısın yahu ! tam ya sev ya terketçi faşist zihniyetin ürünü olan sözleri sarfetmekten çekinmiyorsun

Ben başbakanımızın sözlerine katılmıyorum. Masum insanların ekmeği ile oynamak diasporanın zalim Türkiye propagandasına yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.
Sınırların artık kalktığı şu dünyada hala sınırdışı etmeyi konuşuyoruz ya pes doğrusu

Yarın bir gün almanyada çıkıp Türkiyeden kaçak yollarla gelip burda çoğalmış Türkleri sınır dışı ediyorum dese ne diyeceğiz !

Allah faşistlerin ruhunada güzel duygular yerleştirsin onlarıda ıslah etsin onların gözlerindeki perdeyi kaldırsın.

fatih güneş 03-22-2010 00:45

herkesi kovalım bir tek türkler kalsın.bu seferde sen karadenizlisin sen akdenizlisin diyeceğiz.boş işlerle uğraşıyoruz

hipermuhafazakar 03-22-2010 16:49

Bugüne kadar kovmadıkta elimize ne geçti bana onu söyleyin !!!!!! Soydaşları geleceğimizi karartmaya çalışmaktan geri durmuyor... Bu ülkedekileri terör örgütlerinin lider kadrolarında yer alıyor.. Biraz araştırın üst düzey ergenekon yöneticilerinin kökenlerini, hem pkk'dan kaçan itirafçıları, DTP'lilerin köklerini, güneydoğuda mehmetçiğimizi vurduranlar...50 yıldır ezbere konuşup duruyorsunuz.. hep böyle safça kalalım, dik bir duruş sergilemeyelim karşılık vermeyelim ultimatom vermeyelim...Böyle yaptık bugüne kadar elimize ne geçti ? Gördük ne ihanetler yağdırdıklarını...

Birde bazı arkadaşlar sözlerimizi tuhaf tuhaf şekilde çarpıtmaya çalışmasın. Biz gayet ciddiyiz !

dilemma 03-22-2010 16:52

Kaçak Ermeniler, evet sınır dışı edilsin. Ama tüm Ermeniler değil.

hipermuhafazakar 03-22-2010 16:59

İşte size bir örnek veriyorum. Süleyman Demirel - Sezer - Teziç - Gürüz dönemi rektörlerin ne kadrolaşmalar yaptıklarını hatırlayın. Eski rektörlerin ne din alerjisti ne yolsuzluklar yaptıklarını ne AKP düşmanı olduklarını hatırlayın..

Eski Y.Yıl Üni. Rektörü; ermeni kökenli;

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/22/3035.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/22/3043.jpg

Gene Doğu Periçek'in, Veli Küçük'ün bu ülkedeki gizli iktidarın milli olmadığını hatırlayın.. B
unlar sahile vuran kırıntılar !!!

Çocukça ezbere konuşuyorsunuz. Hiç bu ülkenin gizli gerçeklerinden haberiniz yok.. Kaçak olmayanları böyle ihanetlerde bulunuyorsa kaçak olanları kimbilir ne işler yapıyorlardır....

.:Ay_Yıldız:. 03-22-2010 17:14

Benim bu açıklamaya "katılmak"tan kastım stratejik bir açıklama oluşu.

Yani, Batı parlomentolarının da bir bir aleyhimize aldıkları kararlara,Türkiye'nin elindeki gücünü hatırlatma,deyim yerindeyse "dişini gösterme" açıklamasıdır.

Mesele "kaçak" Ermeni ya da "kaçak olmayan" Ermeni meselesi değildir.

Mesele Ülke içindeki Ermenilerin yerini tek tek tespit edip "hadi dışarı" demek de değildir.

Faşistlik hiç değildir. Diplomasinin gereği;politik açıdan karşılaşılan mevcut durumlara vereceğin mevcut cevaplardır.

Bu söze; "ülkemizde yaşayan Ermeni sayısını hatırlatma" stratejisi açısından da bakılabilir.

Tayyip Erdoğan'ın bu sonuçlara,bu lobi kaynaklı samimiyetsiz kararlara vereceği cevap "Eyvallah" olmaz.

tolga_09 03-23-2010 17:09

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721995)
Benim bu açıklamaya "katılmak"tan kastım stratejik bir açıklama oluşu.

Yani, Batı parlomentolarının da bir bir aleyhimize aldıkları kararlara,Türkiye'nin elindeki gücünü hatırlatma,deyim yerindeyse "dişini gösterme" açıklamasıdır.

Mesele "kaçak" Ermeni ya da "kaçak olmayan" Ermeni meselesi değildir.

Mesele Ülke içindeki Ermenilerin yerini tek tek tespit edip "hadi dışarı" demek de değildir.

Faşistlik hiç değildir. Diplomasinin gereği;politik açıdan karşılaşılan mevcut durumlara vereceğin mevcut cevaplardır.

Bu söze; "ülkemizde yaşayan Ermeni sayısını hatırlatma" stratejisi açısından da bakılabilir.

Tayyip Erdoğan'ın bu sonuçlara,bu lobi kaynaklı samimiyetsiz kararlara vereceği cevap "Eyvallah" olmaz.

Hiç ama hiç katılmıyorum.Şimdi biz nazi soykırımını kabul etsek almanya ordaki türklere hadi bakalım,yallah dışarı ülkenize dönün dese kem küm siyaset strateji falan mı deriz yoksa bunlar faşist ırkçı kafastı milliyetçisi mi deriz.Eğri oturup dürüst konuşmak lazım,100 bin kaçak çalışan ermeni varsa 10 bin kaçak çalışan afrikalı var,onları ne zaman sınırdışı etmeyi düşünüyoruz,güney afrika cumhuriyeti yada gana ermeni soykırımını tanıdığında mı....saygılar

.:Ay_Yıldız:. 03-23-2010 17:18

Alıntı:

tolga_09 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722499)
Hiç ama hiç katılmıyorum.Şimdi biz nazi soykırımını kabul etsek almanya ordaki türklere hadi bakalım,yallah dışarı ülkenize dönün dese kem küm siyaset strateji falan mı deriz yoksa bunlar faşist ırkçı kafastı milliyetçisi mi deriz.Eğri oturup dürüst konuşmak lazım,100 bin kaçak çalışan ermeni varsa 10 bin kaçak çalışan afrikalı var,onları ne zaman sınırdışı etmeyi düşünüyoruz,güney afrika cumhuriyeti yada gana ermeni soykırımını tanıdığında mı....saygılar

Türkiye dünyada lobicilik sıralamasında üst sıralarda olsa.. Haksız olup dünyanın stratejik açıdan ileri gelen ülkelerinin parlomentolarına bir bir dayansa.. Milliyet onurunu çiğneyecek haldeki çalışmaları yıllardır pişirip pişirip önlerine sunsa, Türkiye Almanların diplomatlarını yıllarca katletse,Almanya "Kaçak Türkleri sınırdışı ederiz" açıklamasını yapar. "Kaçak" tabiri ile o ülkenin vatandaşı olmak kavramı, birbirleriyle zıt kavramlardır. Aksi halde bu söze karşıtlığım ortadadır.

Önceki yorumumda da belirttiğim gibi,Tayyip Erdoğan'ın bu sözünün muhattabı Ermeniler değil, parlomentoların da Türkiye'yi hiçe sayıp bir bir kararlar alan batıya elindeki gücü göstermek ve Türkiye bünyesinde kaçak olarak yaşayan Ermeni sayısını hatırlatmaktır. Evet, belki sert bir çıkıştır. Fakat Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Ermenileri tek tek tespit edip "hadi dışarı" demeyeceğini benim gibi sizin de emin olduğunuzu hesaba katarsak,açıklama batıya yönelik,diplomatik bir tavırdır.

Dipnot; " -se -sa " lar ile yapılan yorumlar, "geçmişten izi olmayan bugün"ü kapsar.Tarihe "se sa" eki getirmeye kalksak, ciltler dolusu yorum yapılır.

tolga_09 03-23-2010 18:28

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722505)
Türkiye dünyada lobicilik sıralamasında üst sıralarda olsa.. Haksız olup dünyanın stratejik açıdan ileri gelen ülkelerinin parlomentolarına bir bir dayansa.. Milliyet onurunu çiğneyecek haldeki çalışmaları yıllardır pişirip pişirip önlerine sunsa, Türkiye Almanların diplomatlarını yıllarca katletse,Almanya "Kaçak Türkleri sınırdışı ederiz" açıklamasını yapar. "Kaçak" tabiri ile o ülkenin vatandaşı olmak kavramı, birbirleriyle zıt kavramlardır. Aksi halde bu söze karşıtlığım ortadadır.

Önceki yorumumda da belirttiğim gibi,Tayyip Erdoğan'ın bu sözünün muhattabı Ermeniler değil, parlomentoların da Türkiye'yi hiçe sayıp bir bir kararlar alan batıya elindeki gücü göstermek ve Türkiye bünyesinde kaçak olarak yaşayan Ermeni sayısını hatırlatmaktır. Evet, belki sert bir çıkıştır. Fakat Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Ermenileri tek tek tespit edip "hadi dışarı" demeyeceğini benim gibi sizin de emin olduğunuzu hesaba katarsak,açıklama batıya yönelik,diplomatik bir tavırdır.

Dipnot; " -se -sa " lar ile yapılan yorumlar, "geçmişten izi olmayan bugün"ü kapsar.Tarihe "se sa" eki getirmeye kalksak, ciltler dolusu yorum yapılır.

Asıl mesele lobi,kaçak,sınırdışı etme meselesi değil.Asıl mesele tarihle yüzleşme cesareti gözterebilme cesaretidir.Neden korkuyoruz onuda anlamak çok zor,varsayalım ki ermenilere soykırım yaptık bunun bize faturası ne olucak bunu bilen,gören,duyan varsa beri gelsin.Bir ülkenin başka bir ülkeyle siyasi meselelerinde,bu iki ülkenin kendi topraklarında yaşayan diğer ülke vatandaşlarını ama yasal ama kaçak olanları koz olarak kullanması bence doğru değil.Bu ülkede kuzey ıraktan türkiyeye göç etmikimliksiz bir sürü kürt insanı var.Mahmur kampında yaşayanlar bu ülkeden köyleri yakılıp gönderilenlerden bazılarını içine alıyor.Ne yapacağız şimdi kuzey ırakla problemimiz var,pkk yı destekliyor tmm diplomat öldürmüyor ama askere kurşun sıkıyor ne yapalım öldürelim mi sınırlarımız içindeki ıraklı kürtleri.

crownless king 03-23-2010 19:26

katılmıyorum. yapmadığımız bir soykırımın iddasından bile zor durumda kalıyorsak. bu durum işi dahada çıkmaza sokar. bu seferde sınır dışı ettiğimiz insanlar aihm ye gider tazminat üstüne tazminat davaları açılır. malum çifte standart böyle birşey her ne kadar haklı olursak olalım bu çigfte standartı uygulayanların umrunda olmaz bizim haklı olmamaız. o yüzden bu meseleye karşıyım.
ikinci olarak ülkemizde yaşayan ermenileri kazanmalıyız onları türkiye dostu yapmalıyız ki kaleyi içten fethedelim bence bu daha sağlam bir koz olur. o zaman deriz ki bakınız ülkemizde uzun zamandır yaşayan ermeniler bile soykırım yapılmadı diyorlar. ülkemizdeki durumdan bir haber olan parlemantolara ne laf düşer deriz ki bu da haklılığımızı perçinler.

.:Ay_Yıldız:. 03-23-2010 19:37

Alıntı:

tolga_09 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722548)
Asıl mesele lobi,kaçak,sınırdışı etme meselesi değil.Asıl mesele tarihle yüzleşme cesareti gözterebilme cesaretidir.Neden korkuyoruz onuda anlamak çok zor,varsayalım ki ermenilere soykırım yaptık bunun bize faturası ne olucak bunu bilen,gören,duyan varsa beri gelsin.Bir ülkenin başka bir ülkeyle siyasi meselelerinde,bu iki ülkenin kendi topraklarında yaşayan diğer ülke vatandaşlarını ama yasal ama kaçak olanları koz olarak kullanması bence doğru değil.Bu ülkede kuzey ıraktan türkiyeye göç etmikimliksiz bir sürü kürt insanı var.Mahmur kampında yaşayanlar bu ülkeden köyleri yakılıp gönderilenlerden bazılarını içine alıyor.Ne yapacağız şimdi kuzey ırakla problemimiz var,pkk yı destekliyor tmm diplomat öldürmüyor ama askere kurşun sıkıyor ne yapalım öldürelim mi sınırlarımız içindeki ıraklı kürtleri.

Açıklamayı uygulunabilirlikten değerlendiriyorsunuz. Politik açıdan değil. Sanki ortada hiç birşey yokken bu açıklama yapılmış gibi. 100 bin Ermeni'yi kolundan tutup dışarı atacak değiliz.

tolga_09 03-24-2010 02:46

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722585)
Açıklamayı uygulunabilirlikten değerlendiriyorsunuz. Politik açıdan değil. Sanki ortada hiç birşey yokken bu açıklama yapılmış gibi. 100 bin Ermeni'yi kolundan tutup dışarı atacak değiliz.

Bence yapılan aba altından sopa göstermektir.Her ne kadar kaçak ermeni yada ermenide demiş olsa ki benim için fark yok ikisi arasında,yanlış bir ifadedir.Başbakana bu konuda katılmıyorum.Yangına benzinle gitmekten başka birşey değildir.Bu ne demek biliyor musun ; 100 bin ermeniye diyorsun ki,kardeşim bir sürü ülke ermeni soykırımını meclislerinde tanıdı,kusura bakmayın ama ben bunu halkıma anlatamam eee ne yapayım bende kırılan gururumuzu okşamak adına sizi kolunuzdan tutup ülkemden atarım.Eeee kardeşim ha kolundan tutup dışarı atmışsın ha soykırım yapmışsın

SSS 03-24-2010 09:10

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721154)
yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışa sahip olduğumuzu iddia ediyorsak ki öyle başbakanımızında bizimde bu tür söylemlere girmeyip daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum..

Yerinde bir görüş............................................. .:güzel:

tolga_09 03-24-2010 14:21

Alıntı:

SSS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722773)
Yerinde bir görüş............................................. .:güzel:

İşter bütün mesele bu !!!

.:Ay_Yıldız:. 03-24-2010 16:05

Alıntı:

tolga_09 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722734)
Bence yapılan aba altından sopa göstermektir.Her ne kadar kaçak ermeni yada ermenide demiş olsa ki benim için fark yok ikisi arasında,yanlış bir ifadedir.Başbakana bu konuda katılmıyorum.Yangına benzinle gitmekten başka birşey değildir.Bu ne demek biliyor musun ; 100 bin ermeniye diyorsun ki,kardeşim bir sürü ülke ermeni soykırımını meclislerinde tanıdı,kusura bakmayın ama ben bunu halkıma anlatamam eee ne yapayım bende kırılan gururumuzu okşamak adına sizi kolunuzdan tutup ülkemden atarım.Eeee kardeşim ha kolundan tutup dışarı atmışsın ha soykırım yapmışsın

Yıllardır uluslararası arenada boynu bükük kalmamıza alışmış bir milletiz. Size, politik konuşmaları direk anlayıp,ülkemizin bünyesinde bulundurduğu ermeni sayısını hatırlatıp yaptığı güç gösterisini yanlış yorumlamanız konusunda hak veriyorum.

Beylerbeyi 03-25-2010 18:52

.........

apache 03-25-2010 19:02

Türk vatanında 100 bin kaçak ermeni rahatça çalışsın.
Benim Türk vatandaşım işsiz dolaşsın.
Derhal sınırdışı edilmeli bu iş alanı Türk'lere açılmalıdır.
Yapacağını sanmasamda katılıyorum.

Beylerbeyi 03-25-2010 19:14

başbakanımız adına çok talihsiz bir açıklama oldu..

100 bin civarında ermeni hemen sınır dışı edilsin yerine türkler getirilsin demek hoş değil. ülkemizde 1 milyon civarı kaçak işçi çalışıyor. neden sadece ermeniler? Van'da İrandaki rejimi beğenmeyip ülkemize gelen 100 binden fazla İranlı bulunuyor. Orta asyadan gelen onbinlerce Türk yine Doğu anadolu bölgesinde kaçak olarak yaşamlarını sürdürüyor. Herşey bir kenara kaçak çalışan Türkler de var.

Dünyanın bütün ülkelerinde kaçak işçiler var. Almanya'da kaçak olarak çalışan kaç Türk var acaba?? Almanyanın kaçak çalışan Türkleri sınır dışı edeceğiz açıklamasını nasıl değerlendirirdiniz? hemen sövmezmiydik kendilerine? Avrupada 1 milyondan fazla Türkün kaçak çalıştığı söyleniyor. 1 milyon türk sınırdışı edilse Türkiye ne yapar?

başbakanımızın sözlerini duyunca çok şaşırdım ve kendisine yakıştıramadım. bu tür sözler AK Partiye ait değil, bunlar MHPvari söylemlerdir. Ülkemizde en ağır şartlarda çalıştırdığımız Ermenilerin sosyal yaşamları hiç iç açıcı değil. erkekler en ağır işlerde çalıştırılıyor ve Türk vatandaşlarına oranla %50 daha az para alıyorlar. kadınlar ise temizlikçi, bebek ve yaşlı bakıcılığı başta olmak üzere çoğu insanımızın burun kıvırdığı işleri çok düşük ücretle ifa ediyorlar. kaçakta olsalar kendilerine iş, aş vermek bizim soyumuzun hoşgörülüğünden gelen bir kültürdür. bu kültürün devam etmesi hepimiz için daha hayırlı olacaktır.

Beylerbeyi 03-25-2010 22:37

bu arada AK Partili olan; tıpkı bu ankette olduğu gibi liderinin her görüşünü savunmaz, yeri gelirse olumsuz yönde eleştirmesini de bilir. Ankette %60 a yakın başbakanımıza katılmadığını belirtmiş. Bizi diğer partilerden ayıran en büyük özelliklerden biri de budur. MHP liler liderleri Bahçeliye, CHP liler Baykal'a körü körüne bağlanmış durumda. Bu konuda Saadetlilerin durumu çok daha belirgin. Onlar için Erbakan hangi yanlışı yaparsa yapsın önemi yok. Çok fazla körü körüne bağlılık sözkonusu.

All times are GMT +3. The time now is 12:05.