Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   siyasi görüşünüzü kim belirler???? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=12568)

NİHAL.1990 10-27-2007 11:11

siyasi görüşünüzü kim belirler????

siyasi görüşünüzü aileniz mi belirler??????yoksa siz mi??

serkan yücel 10-27-2007 11:32

Ben belirlerim
Ailem destekler :) ...

aksavaşçı 10-27-2007 11:37

Alıntı:

serkan yücel Nickli Üyeden Alıntı
Ben belirlerim

aynı görüşü paylaştığımızın kanaatindeyim

NİHAL.1990 10-27-2007 11:40

valaa benim siyasi görüşüm ailemle farklı olmasına rağmen yine de kararıma saygı duyarlar..kesinlikle bu konuda ailemin etkisi altında kalmam...

akgulrafet 10-27-2007 12:24

İRADEM BELİRLER TABİKİ

çilik 10-27-2007 14:33

kendi aklım ve zekamla belirlerim

vuslat_19 10-27-2007 14:34

Alıntı:

Ben belirlerim

aynen

Meftun 10-27-2007 14:48

ben belirlerim tabii ki de!!!

anatolia 10-27-2007 15:15

ben belirlerim

Necip Fazil 10-27-2007 18:00

Siyasi görüşte ikiye ayrılır aslında;

Koyun Vari Siyasi Görüş

Akıl Vari Siyasi Görüş

İradesi, basireti olan herkes Akıl Vari bir siyaset görüşü ortaya koyar zannedersem ...

VesseLam

Onlybullet34 10-27-2007 18:44

"A" kişi böyle dedi
"B" kişi böyle dedi

Diye değil.Aklımın ve ağır basan düşüncelerimin sonucunda belirlerim siyasi görüşümü.

Nazende 10-29-2007 01:58

Tabiki kendi kararım,ailem farklı bir partinin görüşüne sahip olsaydı yinede beni kararımdan vazgeçiremezlerdi.

EpiVaTeS 10-29-2007 02:21

Kendi Kararım ve inandığım değerler....

Beritan 05-21-2008 22:53

ben tabikide ..
buda çok açık ortada zaten
::)

ENGİNEER 05-21-2008 22:55

Her zaman ben birşeyleri keşfettim ve arkamdan gelenler oldu ama birşeyleri keşfedebilmek yada farkedebilmek için tabi ki kendimden daha tecrübelilere başvurdum..

Katil 05-21-2008 22:59

Doğrularım belirler!

Nurullah03 05-21-2008 23:00

Ben Belirlerim....

Demokrat 05-21-2008 23:01

siyasi görüsümü ben belirlerim ancak siyasi görüsün yapilanmasinda bazi kisilerin etkiside vardir...sonucta solcu bir aileden sagci cikma orani yada tam tersi ne kadar mümkündür!...evet istisnalar cikabiliyor ancak "ben dededen chp liyim" ," biz aileden demokrat partiliyiz" söylemleri toplumda sikca duydugumuz söylemlerdir..
Benim siyasi görüsüme gelirsek genclik yillarinda ailemin ve cevremin etkisi olmakla beraber aklim ne zamanki siyasete ermeye basladi kendime has bir görüs yapisina sahip oldum ve bu görüslerde cogu zaman belli bir kaliba oturmadi..
Siyasi olarak birilerini kendime örnek aldim, ayri görüstede olsam bir cok kisiden fikir edindim, evet sürü psikolojisiyle yaklasmadim ama analiz ederek, düsünerek, kiyaslayarak belli bir görüsü benimdedim diyebilirim ;)

Beritan 05-21-2008 23:03

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
siyasi görüsümü ben belirlerim ancak siyasi görüsün yapilanmasinda bazi kisilerin etkiside vardir...sonucta solcu bir aileden sagci cikma orani yada tam tersi ne kadar mümkündür!...evet istisnalar cikabiliyor ancak "ben dededen chp liyim" ," biz aileden demokrat partiliyiz" söylemleri toplumda sikca duydugumuz söylemlerdir..
Benim siyasi görüsüme gelirsek genclik yillarinda ailemin ve cevremin etkisi olmakla beraber aklim ne zamanki siyasete ermeye basladi kendime has bir görüs yapisina sahip oldum ve bu görüslerde cogu zaman belli bir kaliba oturmadi..
Siyasi olarak birilerini kendime örnek aldim, ayri görüstede olsam bir cok kisiden fikir edindim, evet sürü psikolojisiyle yaklasmadim ama analiz ederek, düsünerek, kiyaslayarak belli bir görüsü benimdedim diyebilirim ;)

evet tam belirleme zamanında babamlarda yani ailemde herkes saadetliydiler...
yani temeli onlar attı....
sonra onlar değişti bende kalıcı kaldı...ama Recai kutan bi istifa etmesin.. :-X

politikaci 05-21-2008 23:04

valla akpartinin ilk girdiği seçimde 7-8 yaşlarındaydım ozaman ailem akpartiyi tutuyordu bend eonları örnek aldım şimdi 14 yaşındayım ve iyiki ailem akpartili diyorum

berat_2107 05-21-2008 23:06

her insan özgürdür.yani özgür düşüncelere sahiptir.yani ...

_Yeniden_ 05-21-2008 23:08

Çevremdekilerin etkisi elbette vardır....Onların değerlendirmeleri benim için önemlidir...Siyasi görüşümü belirlerken gerek ailemin, gerek akrabamın ve okul arkadaşlarımın bile olaylara bakışını göz önünde bulundurdum...Şu an ki siyasi partiler içinde de benim ihtiyaçlarıma cevap verebilcek partiyi aradım...
Benim Ak Partili oluşumda ailemin de büyük payı var tabi...Ama her partiyi ve siyasi görüşlerini objektif olarak kavradıktan sonra ben yine kendi irademle Ak Parti'yi seçerdim, ailem başka bir siyasi görüş yanlısı olsa bile...

kardelen007 05-21-2008 23:10

tabiki kendi görüşüm....amam zaten ailecek koyu ak partiliyiz ;) ;)

Demokrat 05-21-2008 23:12

Alıntı:

berat_2107 Nickli Üyeden Alıntı
her insan özgürdür.yani özgür düşüncelere sahiptir.yani ...

Arkadaslar yazdiklarimiza gercekten inaniyor muyuz!..gercekten her konuda özgür oldugumuz gibi siyasi konuda da özgürmüyüz!..
Peki o halde neden bazi bölgelerde oylar sürü psikolojisiyle atiliyor neden yillar önce bugdaya basacaksin, ariya basacaksin, güvercine damgayi vuracaksinlar vardi neden hala daha ampülü gördün mü basacaksin, 3 hilali bis gecme yada doguda dtp ye nasil oy verilir diye oy atma tatbikati var..
asiretlerin oy atmada, siyasi görüste etkisi nedir!..bir komunist cikipta ben özgürüm diyebiliyor mu neden bir basörtülü türkiyenin göbegi cankayada bakislarla tehdit ediliyor!..
neden birileri siir okuyor diye hapiste yatiyor, neden partiler kapaniyor...
nedenler uzatilir kimse bana Türkiye de kisiler özgürdür ve kendi kararlarini kendi verir demesin!..kisilerin kararlarini bile evin reisi, asiret agasi yada modern agalar olan sözde hukukcular etkiliyor!

tayyipleyiz 05-21-2008 23:15

Bu yorum (+) yı hakeder nitelikte ... :-*

Bostancı 05-22-2008 00:25

Çocukken herkez'de olduğu gibi ailem belirlemişti..
Çocukluktan gençliğe geçtiğim'de kendim belirlemiştim..
Ama çocuk olsun genç olsun bence yine aile belirler,ailen seni nasıl yetiştirdiyse ona göre bir görüşe sahip olursun ;)
Hatta aileden ayrı görüşe sahip olsak bile bu yine ailenin yetiştirmesiyle odaklıdır..bence tabi ki :)
Ama bazı insanlar vardır kendini okuyarak yetiştirir ve ailesinden etkilensede daha sonraları bu etkiyi yok edip çok farklı görüşlerede sahip olabilir..

akgenclik56 05-22-2008 14:17

KENDİM

1907 05-29-2008 17:25

kendımm belirlerim çünkü biraz inatçıyımdır (birasmı) ;D
ailemle zıtım bu konuda ;D

baran 06-06-2008 20:13

siyasi görüşümde ailemin hemen hemen hatta hiç bir etkisi yoktur.ama sarva varki arkadaşım onunla tartışıp doğruyu bulmaya çalışırız!iyi ki var.ayrıca benim bu foruma aday olmam ak partiyi %100 destekliyorum anlamına gelmesin.eleştirdiğim yönleride azımsanacak kadar az değil! :(

Kafes 06-06-2008 21:30

ailem benimle hic siyaset konusmaz

annem siyasete cok merakli ama o da sadece kendi fikrini anlatir benimki neymis sormaz bile ;D

politikaci 06-06-2008 21:32

ailem akpartiyi destekliyordu ben 7 yaşımdan beri bende duya duya duya duya akpartili oldum

kanahmet 06-07-2008 16:20

Arkadaşlar ailem hiç bir zaman siyasi tutumuma karışmamıştır. Öyleki bütün siyasi partilerin seçim döneminde seçim beyaannamelerini okudum. Tabiki de en mantıklı beyaanname AKP nin çıktı. Bütün partiler dediğim (AKP, MHP, CHP)

Hüdaverdi 06-07-2008 17:28

Bundan sonra anayasa mahkemesi belirlicekmiş gibi görünüyor :-X

dildade 06-07-2008 17:30

Kendim belirler ailemle de istişare yaparım. ;)

Akmehmet_Akif 06-18-2008 03:51

Alıntı:

Ben belirlerim

aynen :-* :-*

isimsiz 06-23-2008 00:01

aslında ilk başta ailem belirledi siyasi görüşümü ama bende doğuştan geldiği için deri halini aldı onlarda ise sonradan giyilmiş gömlekti onlar çıkardılar ama bende ölünceye kadar çıkmayacak :-*

Ak-Cengâver 06-23-2008 18:15

Alıntı:

Akmehmet_Akif Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Ben belirlerim

aynen :-* :-*

Aynen 8)

islam 06-23-2008 18:20

siyasi görüşümü , hak belirler , Dini mübini İslam belirler.

hipermuhafazakar 06-24-2008 14:44

Siyasi görüşümü siyasetçilerin yaptıkları belirler :D

islam 06-24-2008 14:51

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
aslında ilk başta ailem belirledi siyasi görüşümü ama bende doğuştan geldiği için deri halini aldı onlarda ise sonradan giyilmiş gömlekti onlar çıkardılar ama bende ölünceye kadar çıkmayacak :-*

davanın bekçilerine de bu yakışır ...

All times are GMT +3. The time now is 09:15.