Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Makale & Deneme (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=211)
-   -   Yürek Esintileri (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=126129)

vaktileyl 03-26-2010 23:25

Yürek Esintileri

http://www.vaktileyl.com/images/stor...bahricanim.jpg
derûmda giz-lediğim âlem;bir bahr-i cân!

….

ey benim bahr-i cân’ım,

semâna bahar mı geldi; damlalarına cemre mi düştü? yoksa durgun musun, hazânın geçti diye mi bu halin? sen seversin hüznü; bir sevgili onu giyinip yâr’e yürüdü diye, nebî’nin sünneti diye…sen seversin hüznü, kışta ona bürünüp ısınırsın diye;yakıştırırsın kendine…
ey benim bahr-i cân’ım,
adını koyamam lügatçemde;“bahrim” desem derinliğinde kayboluyorum; bahrimde beni varmak dilediğim yere ulaştıran “gemim” desem bazen su alıyorsun, batmandan korkuyorum. tûfanı bekler gibiyim şimdilerde içimin inşasıyla oyalanırım; sabr-ı nûh dilerim yâr’dan, içimin inşası için. içimin inşası; bahrimin can’a erme çabasıdır.mutlak gayeye ermek içindir.
ey benim bahr-i cân’ım,
can kabım, cânan burak’ım,
zamanı ardına koyup geçebilsen ötelere bir ferahlık yaşayacaksın aktığın yönde; durgun sular bulanır imiş ya, durmak yakışmaz sana…her sevda fırtına gibi eser semanda, sevmenin zorluğuyla duaya dokunur yine dilin. her sevda biraz yakın kılar yâr’e seni; adımlarsın ufku. sevda diyorum bahr-i cân’ım, sonra da susuyorum…dinliyorum sesini, dalgalanıyorsun; biraz hırçınca, biraz çılgınca…ama sessiz bir çığlık kadar içten, lâl gibi.
sevda diyorum, yâr’in nakşını görebilmek adına sarfettiğim gayrete bu adı veriyorum; bunu bir yaşam tarzı biliyorum,

ey benim bahr-i cân’ım,

ey benim âyine-i cân’ım,
içim(d)e nazar kılıp seyreylerim kendimi, aradığımı; sırrın dökülmesin diye niyaz kılarım. sûretime bakarım sende nakkaş’ı görebilirim, sîret’in ilminden nasiplenirim diye. sırrının ötesine geçebilirim diye. gölgelerin zahirdeki aksini görüp, gölgenin renginde siyahtan öte renkleri görebileyim diye…arzı bir bütün olarak seveyim diye…
ey benim bahr-i cân’ım,
bağrındaki mercanlar hatrına derûnuna dalar vurgun yiyen âşıklar.bağrındaki kıymetler kıyameti olur âşıkların; ama aşk’ın kıyameti kopmaz bu alemde, şikayet bilmezler inciye erenler, erme yolunda gidenler. kıymetin farkında olanlar, hiç şikayet eder mi kıyametten. vurgunu kıyamet mi bilirler mi hiç, kıymetin bedeli sayarlar.
ey benim bahr-i cân’ım,
martılar kadar yakın olmak dilerim bazen derinliğine; vurgun yiyeyim razıyım…yeter ki bahset bağrındakilerden; anlayayım lisanından…

Sare Nokta

vaktileyl 03-26-2010 23:28

Ah yâr.

Yağmurun yağmadığı şehirler düşlerken sana ben. Yorgun karanfillerin sencil denizlere düşüşü geldi aklıma. Dalgalanmamış bir denize kaç çocuk gözyaşı dökebilir diye sormuştun bana. Cevabını yokluğunda buldum. Ağlayan bir çocuk için kaç deniz dalgalanabilir alemde.

İşte böyle yâr.
http://www.vaktileyl.com/images/stor...ular/ahyar.jpgKendi kendime sorduğum soruların cevabını yalnızlıktan aldığım günün adıydı aşk belki de. Sözlerin içinden seçilen bir sözdü. Hiç kimseye ve herşeye dair bir hissin sürüncemesi. Vaktin ipliğini hüzne saran annelerin, çocuklarına gözyaşlarından bir mezar kurabilme elemi.

Aşk her dilde aynı diyorlardı ama aşkın hangi dile mukabil olduğunu kimse bilmiyordu. Şehrin vakanüvistleri kendi usaresinde yatan müessir korkuya biat etmişti. Ve yeise düşen her gönülde bir leyla düşlemesiydi aşk.

Mecnunca bir çaresizlik gezinirken parmak uçlarında aşksız kentin. Sahraları kırmızı bir alev topunun bergüzârlığıyla yakan İbrahim'lere haramdı aşk. Tahrimen mekruh kılınmıştı kölelik denizinde özgür bir aşkın gemisini yürütmek.
Ah yâr.
Yarasaların dahi tersinden göremediği yegâne varlıktı aşk. Dik ve onurluydu. Boyun eğmezdi hiçbir kuvvete. Herkes herşeyi satın alabilirdi. Ama pazarda her akşam satılamayanlar listesinde aşk vardı. Yitik bir ömrün tek hatırasıydı aşk. Müzmin bir ticaretin tek bakiyesi.

Sana ellerimle gökyüzüne fırlattığım yağmurları sunmak isterdim. Toprağa düşmeden daha, damlaları avcunda biriktiren çocukların şarkısını dinletmek.

Suya yazılan her yazıya adının katrelerini karıştırdım yâr. Bu yüzden adını ebru koydum senin.

Ah yâr.

Yeryüzünün bütün kuşları ve bütün hüzünleri adına, sana en kutsal aşkın yeminini vermeye ramak kalmışken. Yarama tuz diye basılan bu sessizliğin alamet-i fârikası nedir. Nedir bana gecenin içinde karanlığı dahi beyazı gösteren sır. Esrârını bilebilseydim avcumdaki güneş çiçeklerinin, gölgelemezdim gönül bahçeni ellerimin yağmuruyla.

Sana toprağın arasındaki çatlaktan yağmura bakan bir ölünün sözleriyle susuyorum. Konuşsam dilimi mimleyecek yağmur halkaları. Aşktan yanan kalbime buz düşleri üşüşecek. Susmalıyım yâr. Bağıracaksam sana mahşerin on beşinci günü. Susmalıyım.

Bilirsin yâr.

Baharı beklemeyen yaprağa konmaz yusufçuk kuşları. Zemherileri göğsünde eritmeden hangi baharın müjdelerini duyabilirsin. İşte şimdi. Kemik sesleri törpülüyor hüznümün kılcal damarlarını. Ve cehenneme bir bilet ısmarladım ben. Aşkı kim kirletirse onun adına kesilecek. Ama sen yâr. Senin adın yâr. Cennet'i kalbeyleyen erguvan kokularına karışır adın.

Bilesin yâr.

Gümrâh bir ırmağın son damlasını aşk ile yıkayıp sana akacağım sonsuzluğun dehlizlerinden. Mısra mısra yollarına adanıp hece hece secdene kapanacağım. Bir Leyl rüyası bu yâr. Gözlerimiz kapanınca göreceğiz.

Unutma yâr.

Aşk yaşarken ölsede
Öldükten sonra yine yaşanır

İbrahim Sâki

vaktileyl 03-26-2010 23:35

http://www.vaktileyl.com/images/stor...znunruzgar.jpg
rgın durduğuma bakma, aslında bende her şey aynı. Hüzünlere olan bu bağlılığım, eskiden kalma. Hüzünler biraz daha sanki bana benziyor.
"Hiç değişmeyeceksin" diyor bir dostum.
Bu söz, tarifi imkânsız bir mutluluk veriyor bana. Aslında yeni bir başlangıç için; yaşım ve rüzgâr müsait. Ama gerekli dermanı dizlerimde ve yüreğimde bulunamıyor. Yokuşları çıkarken yaşıma yakışmayan bir damla oluyor nefesimde. Bu darlıkta neyi değiştirebilirim ki? Yaşım daha küçük yüreğimden.
Ben aslında rüzgâr olsam, hep doğudan eserim.
Ben aslında, bir gün kapımın umuttan yana çalınacağına eminim.
Ben aslında, hayat ile hayali hep birbirine karıştırırdım.
Ben aslında anladım, cami avlusuna terk edilen kundaklı bir çocuktan bir farkım olmadığını.
Ben aslında anladım, hayatımın hep yamalardan ibaret olduğunu.
Ben aslında, cürmün kadar yer yakardım.

'Neyse' deyip toparlanmalıydım artık. Dökülen cümlelerimi, kırılan gençliğimi, darmadağın olan hayatımı anlamalıydım ve yeniden kalkabilmeliydim düştüğüm yerden. Bu kadar hassas olmanın vakti değildir artık.
Küçük yaralarımla uğraşarak kaybedecek vaktim yoktur. Zira hayatın tutunacak dalları vardı. Asılmalıydım ben de zayıf kollarımla hayata; sabrı öğrenmeliydim sıkca tutmalıydım bana uzanan elleri.

Değişmem zor aslında. Acılar hep aynı çünkü. Acılarım hep aynı…

Yine değişmeliyim, ey rüzgarlı hüznüm. Ne tarafa eseceğin belli değil, biliyorum. Biliyorum, denizi özlemem de kar etmez. Kim bilir belki masal olsaydı yaşadıklarım, bir umut olurdu hep Kafdağı'nın ardında. Ama masal değil yaşadığım, biliyorum.
Belki de oturup ağlayarak başlayalım değişmeye…
Oturup ağlayalım halime.

Belki tebessümlerimin bereketsizliği de terk eder beni böylece, kim bilir…

ZeYNeP öZCaN ŞeKeR

vaktileyl 03-27-2010 20:44

Gözlerini kapatmak mıydı sevmek yoksa gözlerini açmak mı !?
Uykusuz gecelere yelken açmak mıydı sevmek yoksa derin uykulara demirlemek mi !?
Mide sancılarıyla kıvranmak mıydı sevmek yoksa gönül rahatlığıyla yaşamak mı !?
Uzaklara dalıp gitmek miydi sevmek yoksa gözlerin içinin parlaması mı !?

Hüzünlü şarkılarda kendini kaybetmek miydi sevmek yoksa en neşeli şarkılarda kendini bulmak mı !?

Baktığın her yerde "o" nu görmek miydi sevmek yoksa hiç farkına varmadığın şeyleri görmek mi !?

Bir çift göz uğruna yakmak mıydı dünyayı sevmek yoksa dünyayı bir çift göz üzerine kurmak mı !?

Hayallerin içerisinde kaybolmak mıydı sevmek yoksa gerçeklerin içerisinde kendini bulmak mı !?

Bir güle bakarak saatlerce düşünmek miyid sevmek yoksa demet demet çiçekler yollamak mı !?

Mutluluğa hasret kalmak mıydı sevmek yoksa gerçek mutluluğu bulmak mı !?

Aşkını içine atıp dalmak mıydı sevmek yoksa dağlara taşlara haykırmak mı !?

Üç harfli bir kelimeyle anlatmak mıydı hislerini sevmek yoksa sayfalarca yazmak mı !?

Bir "ben" bulmak mıydı "o" nda sevmek yoksa "o" nda bir "ben" bulmak mı !?

...Cân'a Canla...
Bahadır KÜÇÜKOSMANOĞLU

vaktileyl 03-27-2010 20:46

Kuyunun dibinde kardeşlerimiz tarafından ihanete uğrarken kalbimizde ki sızı,Yakup'un gözlerinde Yusuf'tu sebebi.

Adı hüzündü.
Eylül sıcağında ikiz kulelerden yükselen dumanların arasında,tekrarlanan bir kısır döngüydü payımıza düşen. Kovboylar avlarını belirlemişler,şubat efsununun dünyayı sarmasıyla,küreselleşen dünyada bir drama başlıyordu.Geleneksel formlar işe yaramıştı.
Her zaman iyilerin kazandığı masalları çoktan unutmuştu yığınlar. Sonunda köşelerin dönüldüğü hikayeler satıyor, insan hakları mahkemelerinde haklarımız ellerimizden alınıyordu.

Adı hüzündü.
Garip bir ülkede yok sayıldığımızda,horlandığımızda hatta azarlanıp,arkasın
dan birde haince gülüşmeleri duyduğumuzda yüreğimize düşen bir cız sesidir. Birileri bize dair haddini bildirin emrini verirken, kımıldayan dudaklardaki duadır. Güçlüsüyüz, hem de bugüne kadar hissetmediğimiz bir güçle ayaktayız. İçimiz acısa da, yinede yüreğimizdeki bir yerler sevinç içindedir. Gözyaşıyla karışık bir tebessüm vardır simamızda.

İşte o an bütün dünya biraraya gelse yıkamaz bizi. Yeryüzünün en sağlam direkleri dağlar gibi sarsılmaz, güçlü ve başımız diktir.
Birde anlamayan,boş gözlerle bize bakanlar vardır.Kimine göre zavallı, kimine göre provakatör,kimine göre de enayiyizdir.

Bizi okullardan, hastahanelerden, kamuya ait binalardan, hatta meclisten attıklarında zafer kazandıklarına inanırlar. Onların gözünde kaybetmişiz, bu raundu onlar kazanmıştır.
Başı dik ve onurlu yaşamaya anlam veremezler. Bu duygu çok uzak ve yabancıdır onlar için.
Onlar minicik ellerde kurşuna dönüşen taşları, zorla evladının ölümü seyrettirilen bir ananın gözlerinden delice akan yaşları, bir ömür çekilen sızıları farketmezler. Evine ekmek götüremeyen bir babanın mahkumu olduğu çaresizlik delhizini görmezler.

Adı aşktır.
Böylesi çaresizlikler yıkmaya yetmez. Allah'ın yardımı vardır. Önünde hiçbir gücün durduramayacağı "ol"emri vardır. Dudaklarımız da yarım kalmış zafer marşları,kucağımızda mazlumların aheste çıkacak ahları...
???

vaktileyl 03-27-2010 21:07

Yolum düşerse sokagına ... Ne olur geriye çevirme beni !...
Aç kapılarını ardına kadar !... KIr ne varsa yüreğinde zincirlere dair ...

Cıkar att icinde ki sevda tohumlarını tarlalara ... bırakta göz yaşlarımla yeşeteyim haziranın ortasında ....

Şimdi çıplak ellerimle deviriyorum önümde canavarlasan duvarları !... gecenin en karanlık anında eşyalarımı alıp hüzne yolculuklara cıkıyorum !...

Önce kız kulesi şehrine uğruyorum !... SOnra Pier lotti kenttine yol alıyorum son otobüsle !...
Ve son duraga geldigim de bagırıyor Birileri arka taraftan !...

Son durak beyler !...

Geldiginiz kent Aşk Kenti !...

Aşık olmaya niyetlenen varsa İnsin !...

Yoksa Yolculugumuz Hüzün limanından -Leyl- Adasına doğru devam edecektir !...

İnip inmeme arasında tereddüt ediyorum !... İnsem -Leyl- adasına gidemiyecegim .. Burda Yeni gelecek otobüsü bekleyecegim !....

Belki gelir diye geciyor aklımdan !... Kapıya yöneldigimde bir ses duyuyorum hüzün yüklü kıyılarımdan ...

Vazgeciyorum !...

Sonra Leyl Adasına başlıyor yolculugum !... Gözüm Aşk kentin de !... Aklım Aşk kentin de kalan Aşklar da ....

Yaşlı bir amca yanaşıyor yanıma !... Öpüyorum sakallarından ... Neden diye soruyor !... Bilmem diye yapıstırıyorum cevabları !...

sonra Tekrar O Ses !...

-LeyL- Adasına YOlcu kalmasın !...

İniyorum Ürkek adımlarla -Leyl- Adasına !... Karşıma Kocaman bir telaba Çıkıyor !...

'' Aşık OLacakSan mecnunu Unutma !... Leyla Gibi SevecekSen Yaradana Şükr den Geçme !... ''

Buda Ne oluyor diye düşünürken !... Aşık Oldugumu anlıyorum Yüreğime düşen ıssız Çöl damlalarına benzeyen yağmurlarla ...

Ve tekrar O dede Cıkıyor karşıma !...

Daha cümlelerimi söylemeden Yüreğime uzatıyor Elini !...

Bütün bedenim Titremeye başlıyor !... Kıyılarıma damlayan Issız damlalar bir den Muhteşem aşk tılsımlarına bürünüyor !...

Gözlerim de ki Hüzün En can alıcı Mutluluklara Doğru renk değişimine uğruyor ! ...

Ve Hoş geldin diyor Önümde yükselen dağ dan Bir ses !...

Hos Geldin !...

Burası -Leyl - Kenti ...

-LeyL- E aşık olanların !... -Leyl-i Gönül den Sevenlerin kenti
iktibas

vaktileyl 03-27-2010 23:50

http://img159.imageshack.us/img159/9633/26lq4.jpg

Kesme nevanı,

İçine salsalar da keder
Kırılsa gönül medd ü cezr ile,

Hepsi geçer…
Hepsi geçer…

Şirazi

vaktileyl 03-27-2010 23:52

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos..._7461425_n.jpg

Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!..

Ve
Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin tende
Can da eskimiş
Bende
. . .

Bedri Rahmi Eyüboğlu

vaktileyl 03-28-2010 00:52

http://img363.imageshack.us/img363/1614/rose0680yz.gif

Hayat

Kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir
Kendin için neler hissettiğindir
Güven, mutluluk, şefkattir
Arkadaşlarına destek olmak
Ve nefretin yerine
Sevgiyi koymaktır!
Hayat kıskançlığı yenmek,
Önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir
Ne dediğin ne demek istediğindir
İnsanların sahip oldukları değil,
Kendilerini olduğu gibi görmektir
Her şeyden önemlisi, hayatı başkalarının
Hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir
Sevmesini bilmiyenlere inat
Biz seni çok seviyoruz hayat

vaktileyl 03-28-2010 00:52

Uçurumun kenarında dolaşan kimse, her an uçuruma yuvarlanabilir.

Buhari

vaktileyl 03-28-2010 00:54

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1262556068.jpg

Ey Masum Kalbim

Ey bir tarafta sevgileri bir tarafta hüzünleri besleyen kalbim
Ey Leyla ile Mecnunun aşkına eş değer bir aşkı büyüten kalbim
Ey duygularımı kanatıp içimi kan gölüne çeviren yabancı
Ey içimde birike birike esrarlı bir yara haline gelen sancı
Al götür beni umutların tükendiği beldeye

Ey yılanların kalbini doyuran toprak
Ey insanı istek ve arzularıyla birlikte yutan ıstırap
Yeşert sevgi güllerini, büyüt barış ağacını
Ey en kutsal sevdalara yardım ve yataklık eden kalbim
Yeşert sevgi güllerini, büyüt barış ağacını

Ey bir tarafta sevgileri, bir tarafta hüzünleri besleyen kalbim
Ey gül bahçelerinde kaybolmuş bülbüller,
Ey bahçemi beğenmeyip küçümseyen sümbüller
Yeşertin sevgi güllerini büyütün barış ağacını

Ey mutluluk kütüğünden filizlenip büyüyen hüzün
Büyüttüğün dallara yuva kurşun yetim kuşlar
Gölgesinde barınsın tanımsız duyguların çocukları
Ey sonsuzlayım uzanan aydınlık sevdamın sahibi
Al götür beni İbrahim’in ateş çemberine

Ey bir tarafta sevgileri, bir tarafta hüzünleri besleyen kalbim
Al götür beni Yusuf’un rüya tahtına
Al götür beni Yusuf’un zindandaki bahtına

Ey karşılıksız dostluklara evini açan kalbim
Al götür beni Eyyüb’ün çile mesaisine
Ey dünyanın en saf, en kaim duygularının mekânı olan çocuk
Al götür beni masum bakışların mutluluk özlemine

Gözlerimden denize yansıdı hazin bir dekor
Açıl sır perdesi artık açıl, nedir sırtımdaki kambur
Ne olur, sonsuzluk yolunda beni son limana bırak, ey vapur

Ey bir yanı kıvılcım, bir parçası kor olan kalbim,
Ey bir tarafta sevgileri, bir tarafta hüzünleri besleyen kalbim,
Ey Leyla ile Mecnunun aşkına eş değer bir aşkı büyüten kalbim,
Her gün içimde büyük bir kıyamet kopar kimse anlamaz,
Neden, ama neden, ben miyim yeryüzünde en büyük günah
Yıkıldı, dünyanın zulüm saltanatı ey kalbim, üzülme
Bu dünyada sevinç diye bir şey var mı bilmiyorum?
Ben hep derin bir hüsranı yaşadım
dökülün yere yıldızlar, dökülün,
Gümüş duygularım yükselsin

İsmail Okutan

vaktileyl 03-28-2010 19:22

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1261428106.jpg

Canını yak,
Külünü sürme et ,
Gözüne çek de,
o can sürmesi
yüzünden ,
Artık ,iki
dünyadada
Körlük kalmasın ,
HER ŞEYİ AÇIKCA GÖR!

MEVLANA

vaktileyl 03-28-2010 19:23

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1260397325.jpg
Mevlana

Sevenle sevileni ayrı varlıklar sanırdım
meğer onlar bir imişler bense biri iki görmüşüm.

vaktileyl 03-28-2010 19:25

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1260396107.jpg

"İki kalp arasındaki

en gizli konuşmanın bile

paralelinde Allah vardır.

O aşka o kadar çok değer verir ki

iki karıncanın aşk fısıltılarını bile dinler.."

İsmail Acarkan ~

vaktileyl 03-28-2010 19:26

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1260139449.jpg

Yalnızsa yüreğin insanlar içinde
O anda sarıl kendine..

Umudun tükenir sanıpta yenilme
Umutlar yarın içinde..

Kimseler kalmayıp çekipte giderse
O anda sarıl kendine..

Ellerin kelepçe kan gölü içinde
Olsanda sarıl kendine..

Kar yağdı dağlara hasretim bahara
Bu canım artık uslanmaz..

Bilmem ki kaç kere söylenir insana
Onursuz insan utanmaz..

( Grup Yol ~ Sarıl Kendine ~ )

vaktileyl 03-28-2010 19:26

Yumrukla bir insanın İslamiyeti seçtiği görülmemiştir.
Karşındaki insanı sevmeyi öğreneceksin.
Sevilecek bir tarafını bulacaksın.
İyimser olacaksın.

Her insanın dikeni vardır gülü vardır. Gülünü göreceksin oradan seveceksin.

Sevdin mi yakalarsın bir insanı. Sevgi herşeyi halleder.
İçiniz kamil bir imanla parıldadığı zaman seversiniz.
O iman o sevgiyi meydana getirir.
Sevgi dolu olur insan.
ALLAH'ın mahlukatını sever insan.

Yaratılanı Yaratan dan ötürü sevmeye başlar.

Yunus gibi çoşkunlanır insan.”

Prof. Dr. Es'ad Coşan (Rh.a)

vaktileyl 03-28-2010 23:03

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1259432825.jpg

Bir dağ hayal et… Zirvesindeki manzara çok güzel. Orada olmayı çok istiyorsun, ama zirveyi kendinden çok uzakta gördüğün için ümitsizliğe kapılıyorsun. ‘Oraya nasıl olsa varamam,’ deyip vazgeçiyorsun. Oysa, zirveye varanların adımları seninkilerden daha büyük değildi. Ama onlar, o küçük adımları birbiri ardınca atmayı sürdürmüş kimselerdi.

İmkânsızı gerçekleştiren mucizeler değil, sürekliliktir. Suya sarp kayaları deldiren de budur. Yirmi birinci yüzyıl insanına gülleri duyuran da…
• Kayıp Gül – Serdar Ozkan

vaktileyl 03-28-2010 23:04

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1259087547.jpg

Gerçekten uydunu ALLAH'a yönLendirirSen...yani ALLAH'a uLaşmayı diLerSen...Bu Hayat yaşanmaya DeğeR!!!...ve Bu şartLar ne oLurSa oLSun..O'nun AşKI varYa..Herşeye BeDeL...Herkes Düşman oLsa biLe

" ALLAH DOST OLARAK YETER"

vaktileyl 03-28-2010 23:05

http://img03.blogcu.com/v2/images/ed...1258882933.jpg

La Tahzen!
Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten…

La Tahzen!
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?...

La Tahzen!
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz. Yüzük olmak dileyen ezilmeyi ve yontulmayı göze almalıdır

MEVLANA

vaktileyl 03-29-2010 17:41

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1254303091.jpg

Ben sana nasıl küseyim
İstanbul üstüme düşer
Karaköy'den vapur kalkmaz
Sezen Aksu şarkı yapmaz
Üsküdar'da yangın çıkar
Hey kanar yüreği güvercinlerin
Minübüsler bağırmaz olur
Aşk üstüne yenim etmez martıları boğazın
Ulan poyrazı küser, olan lodosu esmez
Yağmuru yağmaz nisanın
Ben sana nasıl küseyim
İstanbul üstüme gelir

İçim yanar içim
Bir aşk için bir içim
Kendini varur sokaklarına Cihangir'in
Eyüpsultan sabahlarına
Ve ekmek kavgasına yemin olsun
Bir de umuduna
Kavgaya düşmüş yeni gencin

Beyoğlu
Arsız bir gece beyim
Hayat üryan edilmiştir
Ve sevilmiştir, ve sevmiştir
Gül pavyonda sevim
Söyle
Söyle ben sana nasıl küseyim
Yolda yürürsün
Canın çeker
Kestane satarım Taksim'in köşesinde
Beyoğlu'da sinemaların kapısında dururum
Her filimde Türkan Şoray oynar
Ben sana nasıl küseyim
İstanbul üstüme düşer
Minibüslerin kapısında bağırırım
Sen binersen ön kolduğu ayırırım
Bir de teyibe attım mı şarkımızı
Bir tek dileğim var
Mutlu ol yeter
Ben sana küsmem
İstanbul üstüme düşer
Yangın çıkar üsküdarın içinde
Aslan arkadaşla belalardan geçerim
Her bi şeyi taşır yüreğim
Her bi şeyi taşır
Bir senin yokluğunu çekemez
Söyle
Ben sana nasıl küseyim
İstanbul üstüme düşer
Karaköy'den vapur kalkmaz
Sezen Aksu şarkı yapmaz
Üsküdar'da yangın çıkar
Ey kanar yüreği güvercinlerin
Minübüsler bağırmaz olur
Aşk üstüne yenim etmez martıları boğazın
Ulan poyrazı küser
Olan lodosu esmez
Yağmuru yağmaz nisanın
Ben sana nasıl küseyim
İstanbul üstüme gelir
İstanbul üstüme düşer
Söyle

İBRAHİM SADRİ

vaktileyl 03-29-2010 17:42

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1250713865.jpg

Gül!... Şarkın ateş renkli çiçeği!
Mazlume!... Bir güle taktığım ad!
Her çağda yeniden doğar mazlume; her bahçede yeniden açar bir gül... Yanmak ve yandırmak için.
Yanışta mısın mazlûme ve seni yandırmaya yarışta mı güller?
Yanmaktan yakmağa an bulunmuyor mu gülüm!?
Sen bana mı benziyorsun mazlûme?!.. Gel ağlaşalım...”

İskender Pala

vaktileyl 03-29-2010 18:01

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1249829023.jpg

En iyi çayla gidiyor düşünmek seni..

Sen çay gibi sıcak,

Çay sen gibi..

Sıcak yudumlarda hüznün ve matem

Sensin bardak bardak

Sensin dem dem

Süzülen keder boğazımdan

vaktileyl 03-29-2010 23:12

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1249331542.jpg

Mutlu an odur ki;
Bir konakta otururuz ikimiz
SEN ve BEN
Bedenle can gibiyiz,
Ayrılmaz biz ikimiz
SEN ve BEN
Mucize odur ki;
Bir köşede kavuşmuşuz ikimiz
SEN ve BEN
Ama aynı zamanda
Binlerce mil uzağız ikimiz
SEN ve BEN
Hz.Mevlana

vaktileyl 03-29-2010 23:12

http://img218.imageshack.us/img218/2434/88753640.jpg

Derinlerde fırtınalar...

Hafızamda intiharlar...

Bir şiir mırıldanıyorum “yâr” için, gözümde canlanıyor mutluluk, bir boş kâğıda bir kalp, iki de çöp adam çizmek gibi bir şey bu... Çocuk yaşta beslenme çantasındaki yiyecekleri sınıfın sessiz sedasız bir kızıyla paylaşmak, yüzü buruşmuş, gözleri yumulmuş komşu amcaya sarılmak, içten bir buse kondurmak, hüznü boyunu aşmış birine derdini sormak gibi...

Hasret gibi...

Vuslat gibi...

Tasvir edilemiyor, kelimelere gelmiyor, cümlelere sığmıyor şu “aşk” denen şey... Acılara göğüs germek kolaylaşıyor, “uğruna” diyebilecek bir şeyin oluyor nedense... Rüyadan uyanmak, iskelede son vapuru, garda son treni, hayatın mutluluğunu kaybetmek gibi bir şey bu... Düşünmek içli içli, sevenlerin neden kavuşamadığına çözüm arar gibi... Leyla ile Allah’ı aynı cümlede bulmak, Mecnun nerdedir diye sormak gibi...

Aşk gibi...

Ölüm gibi…

Başımı kaldırıyorum gökyüzü siyah, ay bitkin, yıldızlar kayıp sanki... Kulakları parçalayan, camları kırarcasına, yürekleri yırtarcasına bir sessizlik, bilemem ama galiba kıyamet gibi bir şey bu. Yolların bitmemesi, kelimelerin yolları daha bir uzun etmesi, kalemin bunları süslü göstermesi gibi bir şey bu... Her şey öyle karışık, her şey öyle dağınık ki...

Araf gibi...

Mahşer gibi...

Zaman geçiyor, yaşlar yürüyor, şehir gizlerime tanık oluyor... Bu sefer göze toz kaçmıyor, hasta olup yataklara düşülüyor. Ruhun ilâcı yalnızlık oluyor. Sabah aç karna "Mona Roza", akşam uyumadan Furkan dinleniyor. Biraz beyaz, biraz kırmızı... Fethin diyeti kan, üzerine düşen an, iki karış İstanbul gibi...

Söz gibi...

Bayrak gibi...

Ve yağmur yağıyor... Ve nihayete eriyor yaşanmış, yaşandığı sanılmış ve yaşanmamış sevdalar. İyi oluyor sevmek, âşık olmak ve bunu açık açık söylemek. Bir kalemle kâğıda anlam yüklemek ve niyet etmek sevgi orucuna... Mevsimlerin hepsini sevip, her yeri sevgili bilmek gibi bir şey bu... Can gibi, canan gibi...

Senin için...

Bizim için...

Bir yer hayal ediyorum mavi, bir yer hayal ediyorum kızıl... Öyle çok şey istemiyorum kendim için; iki sandalye, bir masa, gökyüzü ve batan güneş nedir ki doğa için? Şimdi uyanmak yeniden...

Sükût... ve bir bardak çay lütfen...

...

Mahmut Sayar

vaktileyl 03-30-2010 17:56

http://img4.imageshack.us/img4/1503/...urmartigal.jpg

Bir İstanbul kızısın…
Yaşadığın şehre benziyorsun aslında…
Sen biraz o musun, nedir?

Bazen Ayasofya aksediyor yüzüne…
Onun gibi her şeye Amenna diyor,
Başını önüne eğip, susuyorsun…

Bir İstanbul kızısın…
Görür görmez anlamıştım bunu…
Gözlerin birer İSTANBUL GECESİ olmuş
Bakışlarında geziyorum…

An oluyor sîmanı benzetiyorum ona;
Bazen uykularda yüzdüğü bir an oluyorsun Kandilli’nin….
Mahmur gözlerle bakıyorsun
Biraz esneyip gülümsüyorsun ardından.
Bir yandan da mehtabı sürüklüyorsun
Yangınınla…

Bir İstanbul kızısın…
İnsanın içini ferahlatıyor sözlerin…
İnanır mısın bilmem,
Kanlıca’nın yoğurduna dahi benzetiyorum seni…
Yüzün beyazlıyor hayalimde…
Gülümsüyorum bu sefer ben…
Anlamıyor, lakin karşılık veriyorsun
Başınla..

Bir İstanbul kızısın…
Seni gördüğüm ilk an esiyor aklıma da;
Bir pınarın çağlarken
Etrafına saçtığı buselerdi bakışların…
O halinle Kızkulesi düşüyor yadıma
Her gece o boğaz esintili bakışlarla
Kaç delikanlıya göz kırpıyordur
Kim bilir?..

Bir İstanbul kızısın…
Sinirlenip, ağlıyorsun ya bazen…
İşte o an bir Marmara oluyor gözlerin…
Marmara gibi doluyor…
Sonsuzluğa erişiyorum gözyaşlarınla…
Gözlerim açık…

Bir İstanbul kızısın..
Gülümsemen o..
Ağlaman..Hüzünlenmen…
Sana bakıyorum;
Her nefesin ayrı bir semt oluyor gözlerimde..
Geziyorum İstanbul’un dört bir yanını
Sana bakarken.
Kayboluyorum onda
Seni her görüşümde..
Şunu bil ki;
Bulmak istemiyorum kendimi
İstanbul kızı….
Gözüm hep ikinizde kalacak çünkü

İkbâl Betül Armağan

vaktileyl 03-30-2010 17:57

http://img218.imageshack.us/img218/7781/80965860.jpg

Aşk dedim düştüm yoluna…
Düştüm yalınayak aşkın yoluna...
Bir garip seyyahım şimdi alemde,
Fikrim sensin,maksudum sen,
Her dem zikrimde...
Bir ""sesi yükseldi göğe,
Bir "" sesi aşkın dilinden,
Bırakma beni ya
Aşksız bırakma!
Aşk diye diye geldim kapına…

Fatma BAYLAN

vaktileyl 03-30-2010 22:53

Bir gün bir derviş,
Bir kucak dolusu elma ile bayırlar aşan bir genç kıza rastlamış…

Bozkırın sıcağında yorgunluktan al almış kızın yanakları..

“Nereye gidersin? Ne doldurdun kucağına?”
Diye sormuş derviş.

Uzak bir tarlayı işaret etmiş kız:
“Sevdiğim çalışıyor orada…
Ona elma götürüyorum.”

“Kaç tane” diye soruvermiş derviş.

Kız şaşkın:

“İnsan sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı hiç?” deyivermiş..

Ve usulca koparıvermiş derviş elindeki tespihin ipini!

vaktileyl 03-30-2010 22:56

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1239450575.jpg

Ulaşamadığına tevekkül,
Ulaştığına razı,Kaybettiğine sabırgösteren kişi,takva ehlindendir.İmam-ı Gazali

vaktileyl 03-30-2010 22:57

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...1238351238.jpg

Niye böyle üzgün ve terk edilmiş görünüyorsun?
Bir kapı kapalı olduğunda açıktır bir diğeri bilmiyormusun?

...

vaktileyl 03-31-2010 12:10

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...isi/yorgun.jpg

Ya Rab bu hasrete can dayanmıyor;
Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun.
Her adımda bir engel var, salmıyor,

Mümkün mü bu yolda maksuda ermek?
Mümkün mü sılada dost yüzü görmek?
Âşıka ar gelir geriye dönmek;

Abdurrahim Karakoç

vaktileyl 03-31-2010 12:11

Konusmak yeterli olsaydi...
Kelimeler yutulup,
Kalbe inebilseydi..
Göz göremedigini görse,
Akil akledemedigini...
Belki o zaman
Daha az üzülürdük
Bir hüzün nöbeti sirasinda
Kör ve sagir ve dilsiz olmak
Yeniden yorumlanirdi bize....
Ve biz `kendimiz` olurduk;
Anlayan,
Anlatan
Anlasilan
...

vaktileyl 03-31-2010 12:12

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...1502883dal.jpg

Dal rüzgarı affeder.
Ama kırılmıştır bir kere
Her gün yeni bir keder bulur
Yakıştırır göğsüne
Günler geçer yıl olur
Aslında hepsi aynı hikaye
Dal rüzgarı affetse bile
Kırılmıştır bir kere
Cam yapışır, kalp yapışmaz
Sen unutsan bile ruhun unutmaz
Zaten unutmak da bize yakışmaz
Aşk acısı olsa bile
Dal rüzgarı affeder
Ama kırılmıştır bir kere...
TUNA KİREMİTÇİ

vaktileyl 03-31-2010 16:01

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...5820mo6_1_.jpg

Bazı kuyuların suyu içilmez; acıdır.
Bazı kuyular derindir; görünmez suyu.
Bazı kuyular kördür; göremezler...
Benim kuyum, benim kuyum sevgili dostum öyle derindir ki;
içine taş attığın zaman suyun sesini duyamazsın
bağırsan sesin geri gelmez
bakracı sarkıtsan ip yetmez...

Yalnızlığın bana yakıştığını söylüyorlar..
İyi duruyormuş üzerimde; renkleri sade ve uyumluymuş..
Dikimi kusursuzmuş..
Bu mahir terzinin adını öğrenmek istiyorlar..
Söyler miyim hiç!
Konfeksiyon yalnızlıklar ne güne duruyor.
Söyler miyim hiç!
..
Bana bencilce hareket ettiğimi söyleme sakın.
İnsanlara güvenimi kaybettim.
...

Posta Kutusundaki Mızıka / A. Ali Ural

vaktileyl 03-31-2010 16:02

http://img220.imageshack.us/img220/8913/sevgivh2.jpg

Sevgi
Sevgi bülbül olmaktı,
Bülbül gibi gülü sevmek,
Dikenleri batarcasına...
Sevgi mecnun olmaktı,
Sevgili ugruna cöllere düsmek...
Sevmek Hz.Yakup olmaktı,
Hz.Yusuf ugruna gözlerinden olmaktı...
Sevgi özlemekti,
Sevgi umuttu,
Sevgi sabırla beklemekti,
Sevgi yanmaktı sevgili uğruna,
Sevgi Mevlayı sevmekti,
Sevgi Habibullahı sevmekti,
O'nun sevdiklerini sevmekti,
Sevmek Yaratandan ötürü sevmekti ercesine....
..................
Her Gönül Bir Tek Sevgiliye Müştaktır aslında...
Ne var ki kıblesi yanlıştır.Bulunduğu sandığı şey gerçekte aradığı değildir.Kimisi bir gözleri ahuya zebun,kimisi bir gül yüzü güzele meftun,kimisi bir ceylan bakışlıya mecnundur.Bazısı dünyanın ağlamasına kanmış,bazısı mal-ü mülke aldanmış,bazısı da hayal alemini gerçek sanmıştır...Oysa her birisi bir tek sevgili tarafından sınanmıştır...

vaktileyl 03-31-2010 16:07

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...9dost_elim.jpg
DOST ACI GÜNDE DESTEK OLAN , DOST DOSTU AÇKEN TOK YATAMAYAN, DOST MALINI , MÜLKÜNÜ VE DAHİ EMANETLERİNİ DOSTUNDAN KISKANMAYAN, DOST ALLAHA DOST GÖRÜNÜP DOSTLARININ KAPISINDA DOSTUNUN DOSTUNA ZULUM ETMEYEN, DOST ALLAHA DOST DOSTA ALLAH İÇİN DOST OLANDIR. KANATLARINI KIRANLAR, UÇMAYI YASAKLAYANLAR DOST DEĞİLDİR. DOST MECLİSİNE KABUL BUYRULMAK DİLEĞİYLE
--

vaktileyl 03-31-2010 16:34

http://img03.blogcu.com/images/g/e/c...1270042361.jpg

El...vereni var; alanı var.Kimisi karıştırır; kimisi düzeltir.
Duaya duranı var; bedduaya duranı...
Yumruk olanı var; baş okşayanı...
Her işe koşanı var; her işten kaçanı...
"Hep bana!" diyeni var; al sana diyeni...
Elleriniz hangi ellerden?

Hayırlı bir kişinin eli olmaktır her elin istediği; ama...
sahibi "el" olup gidince... eller ne yapsın!

vaktileyl 03-31-2010 23:39

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...mleri_copy.jpg

En cılız pas lekesinin bile dokunmadığı bir aynayı arar gönül...
Haya ve hicap nakışların en duyarlı motifleriyle hayatına
zarafetle işleyebilmiş, o hayatın arkasında durabilmeyi başarmış aklıselim bir bedenle bütünleşmenin sevdasını taşır yürek.

Sevgiler paylaştıkça büyür denilsede, sevgili paylaşılmayan bir özelliğe sahiptir gönülde.

Ahmet Günbay Yıldız

vaktileyl 03-31-2010 23:40

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...isi/istemk.jpg

"Ey Ademoğlu! sen bir şey murad edersin, Ben de bir şey murad ederim. Ve ancak Benim murad ettiğim tahakkuk eder. Eğer sen Benim muradıma teslim olursan, senin muradını sana veririm. Eğer muradım hususunda Benimle çekişmeye kalkarsan, senin muradını alt-üst ederim. Netice de yine Benim muradım tahakkuk etmiş olur." Hadis-i Kudsi

Ya Rabbi bize teslimiyet murad eyle…

vaktileyl 04-01-2010 20:04

http://img2.blogcu.com/images/g/e/c/...5820mo6_1_.jpg

Bazı kuyuların suyu içilmez; acıdır.

Bazı kuyular derindir; görünmez suyu.

Bazı kuyular kördür; göremezler...

Benim kuyum, benim kuyum sevgili dostum öyle derindir ki;

içine taş attığın zaman suyun sesini duyamazsın

bağırsan sesin geri gelmez

bakracı sarkıtsan ip yetmez...

Yalnızlığın bana yakıştığını söylüyorlar..

İyi duruyormuş üzerimde; renkleri sade ve uyumluymuş..

Dikimi kusursuzmuş..

Bu mahir terzinin adını öğrenmek istiyorlar..

Söyler miyim hiç!

Konfeksiyon yalnızlıklar ne güne duruyor.

Söyler miyim hiç!

..

Bana bencilce hareket ettiğimi söyleme sakın.

İnsanlara güvenimi kaybettim.

...

Posta Kutusundaki Mızıka / A. Ali Ural

vaktileyl 04-01-2010 20:05

Sen de olmasan baba

Kırılacakmış her yanım

Oğul deyip candan sarışın

Bin dost eder senin yanı başın

Her yangında kucak açışın

Bir ömre bedeldir bir bakışın.

Baba olmasan

vefaya aç kalacakmışım..

Kimse bilmez sendeki sevdayı

Namerde inat ayakta durmayı

Yüzüne kapanırda kapılar

Unutmadın hiç dünkü vefayı

Tutup şöyle candan bakmayı..

Çatladı, yoruldu ellerin

Sızladı,tutuldu belin

Nasırlarında pak yiğitliğin

Gönlünde derya gibi cömertliğin

Onca rüzgara inat gençliğin..

Düştü boynum gövdemden

Bakamadım yüzüne

Bir Osmanlı var karşımda

Şanı namı üzerinde

Bu nasıl fedakarlıktır

Ben vurgunum bu yiğide…

Yavuz Selim ÖTEN

All times are GMT +3. The time now is 04:14.