Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ahmet Türk'e saldırı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127023)

Ukbâ 04-12-2010 16:14

Ahmet Türk'e saldırı

Ahmet Türk'e saldırıhttp://medya.zaman.com.tr/2010/04/12/turk.jpgMuş'un Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili olarak Samsun'da görülen davanın çıkışında, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı oldu.Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasının ardından çıkan olaylarda gösterici gruba ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına sebep olan gönüllü köy korucusu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Samsun Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davayı takip etmek için kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Milletvekili Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş da adliyeye geldi. Çıkışta açıklama yapan BDP'li gruba adliye önünde toplanan bir başka grup tepki gösterdi. Oluşan arbedede kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e bir genç tarafından yumruklu saldırı oldu. Ahmet Türk, hastaneye götürülürken, saldırgan genç polis tarafından gözaltına alındı. Davayı takip eden avukatlar, adliye önündeki kalabalıktan dolayı dışarı çıkartılmadı. Adliye önünde gerginlik devam ediyor.
CİHAN

Ukbâ 04-12-2010 16:16

Karadenizli biri olarak karedeniz insanının provakasyona kafatascı zihniyete alet olması esef verici .

EZEL 04-12-2010 17:22

O saldırı Emine Aynaya yapılsaydı çok sevinirdim .

Erhan KARACA 04-12-2010 18:26

(: başka bi kaç tane daha şirret karı vardı onlara da yapılabilirdi.. Türk'e yapılması çok manidar değil mi?

Hadi ayna veya benzerlerine yapılsa derim tamam karınmuşlar adamın radikal damarı tuttu ama Türk içlerinden en iyisi.. içlerinde en konusulacak pozitif adama yapılması Örgt içinde bak bizim en uysalımıza bunu yapıyorlar.. hatta bakın böyle sünepe ve T.C. ye yakın olursanz böyle böyle olur da derler..

Gören Göz 04-12-2010 19:31

Arkadaşlar bugüne kadar birçok tartışmada karşıt görüş bildirdim yine İNANDIĞIM doğrulardan vazgeçmeyeceğim.
Ahmet TÜRK'e yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyorum. Bu ahlaki bir davranış değil. Bu saldırı Ahmet TÜRK'e değilde bir başka sivile yapılsaydı yine karşı çıkardım.
Bu bir provakasyon ya da aklı ehil olmayan birinin yapacağı birşeydir.
Burada kınadığım bir düşünce de Sakık'ın o yumruklar sizinkilere de gelecek demesi... Umuyorum ki öfke anında söylenmiş mesnetsiz cümleler olsun. Değilse hiç sağlıklı bulmuyorum sizinkiler, bizimkiler düşüncesini...

Ukbâ 04-12-2010 19:39

Alıntı:

Gören Göz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731675)
Arkadaşlar bugüne kadar birçok tartışmada karşıt görüş bildirdim yine İNANDIĞIM doğrulardan vazgeçmeyeceğim.
Ahmet TÜRK'e yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyorum. Bu ahlaki bir davranış değil. Bu saldırı Ahmet TÜRK'e değilde bir başka sivile yapılsaydı yine karşı çıkardım.
Bu bir provakasyon ya da aklı ehil olmayan birinin yapacağı birşeydir.
Burada kınadığım bir düşünce de Sakık'ın o yumruklar sizinkilere de gelecek demesi... Umuyorum ki öfke anında söylenmiş mesnetsiz cümleler olsun. Değilse hiç sağlıklı bulmuyorum sizinkiler, bizimkiler düşüncesini...

Katılıyorum , birileri radikal milliyetçiliği körükleyerek ülkeyi kaosa sürüklemeye calışıyor her iki taraf içinde geçerli bu , millet olarak ne vakit sağduyudan uzaklaşıp hislerimiz ile hareket etmiş isek aramıza nifak sokanların oyunlarına gelmişiszdir.

manifesto 04-12-2010 20:05

Trabzon SAMSUN hattında pislik durulmuyor
Hrant Dink cinayeti de benzer şekilde gerçekleşmişti
Orada ki organizasyon ve komplocular demek ki çok diri
Belleri kırılmamış henüz
kafalarını yakında ezmezlerse oradan daha bu tür haberler çok gelir

Sivil 04-12-2010 20:15

Karadenizde çok büyük oyunlar oynanıyor.. Rahip cinayetinde, Hrant Dink cinayetinde falan da bunları gördük. İsmail Türüt gibi adamlar olduğu sürece fatihalar yasinler bitmez karadenizde..dikkatli olmak gerek milliyetçilik adı altında ülkeyi karıştıran provakasyonlar gerçekleştiriyolar..

El Emin 04-12-2010 20:18

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731581)
Karadenizli biri olarak karedeniz insanının provakasyona kafatascı zihniyete alet olması esef verici .

Millet işsiz ve bir o kadarda tembel.Cebine iki üç kuruş at doğulusu da batılısı da yapar.
Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731612)

Kimseye yapılmasın ama onlar varken niye ahmet türk?
Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731641)
(: başka bi kaç tane daha şirret karı vardı onlara da yapılabilirdi.. Türk'e yapılması çok manidar değil mi?

Hadi ayna veya benzerlerine yapılsa derim tamam karınmuşlar adamın radikal damarı tuttu ama Türk içlerinden en iyisi.. içlerinde en konusulacak pozitif adama yapılması Örgt içinde bak bizim en uysalımıza bunu yapıyorlar.. hatta bakın böyle sünepe ve T.C. ye yakın olursanz böyle böyle olur da derler..

Ahmet Türk gibi bu işe cidden tüm varlığını atmış ve gönülden çalışan insanlar pek yoktur.Kendisi barışı isteyen bir insan olduğu için kimilerinin ekmeğine mani oluyor.Zaten STV dizilerinde bir ara tüm film ve bölümlerde ahmet türk'e suikast felan yazıp çiziyordu haklı olarak.Bence dikkatli olmalı.

harme 04-12-2010 20:21

Her ne olursa olsun bir siyasetçiye böyle bir saldırının yapılması çok üzücü.. kınıyorum.

Hüdaverdi 04-12-2010 21:47

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731612)

Ahhh Ahhh seçimlerde namlumun ucundaydı ne güzel.

Mardin - Girmeli beldesinde yine bu cahiller olay çıkarmıştı ak partililerin üstüne saldırmışlardı.Emine gacısıda geldi olayların ardından ve basın mensuplarına açıklama yapıyordu yer cücesi.

Namlum ona dönüktü anlık meseleydi ama mümkünü yoktu malesef :=)

Sanki çift yaratılmışlar,nerede olay var anında ışınlanıyorlar.

---

Saldırı yerinde olmuş.Bir yere kadar sabır edilmesi gerektiğini söylüyordum ama anlaşılan sabır bize zarar vermekte.Onlara hoş görülü davransakta burunlarının dikine gidecekler,sert davransakta devam edecekler.

çalıkuşu 04-12-2010 21:50

saldırıyı yapan kişi ister provakasyon amaçlı isterse iradesiyle yapsın sonuçta bu kişilere duyulan bi neftre var ortada kim olsa aynı şeyi yapardı diye düşünüyorum.ahmet türk istediği kadar ılımlı olsun sonuçta o partinin içinde ve partinin neye dayalı olduğu aşikar.

ALmi´ 04-12-2010 21:56

Ülkeyi karıştırmaktan başka bir şeye yaramaz bu manzara.

hipermuhafazakar 04-12-2010 23:05

tamam saldırının arka planında başka hesaplar planlar olabilir ama bu ahmet türkü bu kadar adam yerine koymanıza değer vermenize şaşmamak elde değil..kimmiş ahmet türk ??? ne kadarda zayıf hafızalısınız, milleti içerden yakıcak fitne ateşlerinde ilk ateşi yakanlardan biri değilmiydi uzun zamanlar ??? ne faydası olmuş ahmet türkün ???

http://www.stargazete.com/politika/a...ber-139576.htm

Beylerbeyi 04-12-2010 23:08

saldırıyı yapanlara Allah lanet yağdırsın..

faşist, adi köpek.. şereften haysiyetten yoksun, ülke düşmanı, bölücü ülkücü köpeğinin Ahmet Türk'e saldırmasını nefretle izledim..

MHP/PKK/BDP benim gözümde aynıdır.. Bunların tümü de bölücüdür, ülke menfaatlerine, ülke geleceğine zerre kadar yararları yoktur.. İşin ilginç yanı belirli bir ırki kökene mensup insanlara hitap eden bu örgütlerin kendi ırklarına bile faydası yoktur!

MHP sürekli çıkıp AK Partiyle PKK işbirliği yapıyor diyor ya.. Hayır tam tersi.. MHP PKK ile işbirliği yapıyor.. 2007 seçimlerinden önce anketlerde baraj altında kalacağı anlaşılan MHP ye yardım elini PKK uzattı. Ne yaptı?? Onlarca askerimizi şehit etti. Ne oldu? MHP barajı geçti.. Şimdi de AK Partinin yerinde siyasi stratejisi ile Güneydoğuda her geçen gün kan kaybeden PKK (BDP) nın imdadına MHP yetişmiş oldu. Bu sefer de onlar basit bir oyunla DTP nin oylarını arttırdı PKK nın ekmeğine yağ sürdü.

Şimdi PKK ve BDP destekçileri hiç boş durmadan forumlarda, facebookta kısacası sanal ortamda rahat bir şekilde bunu dillendirmeye Türklerin Kürtlerle dost olmayacağını söylemeye başladılar. Helal olsun sana MHP! PKK ya ahde vefa yaptın, işbirliğini gösterdin. Güneydoğuda AK Partinin egemenliğini kırmaya çalışıyorsun ama herkes senin ne pis parti olduğunu elbet anlayacak.. 17 yaşında siyasetle çok ilgilenmemesine rağmen iyi bir AK Partili olan kardeşim, olayları iyi yorumlayamamasının da vermiş olduğu sebepten dolayı bu saldırıyı gördükten sonra, oyumu DTP ye vereceğim diyorsa BDP yüzbinlerce oy kazanmış demektir..

Haftaya seçim olsaydı BDP %10 u aşardı..

ALmi´ 04-12-2010 23:13

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731881)
tamam saldırının arka planında başka hesaplar planlar olabilir ama bu ahmet türkü bu kadar adam yerine koymanıza değer vermenize şaşmamak elde değil..kimmiş ahmet türk ??? ne kadarda zayıf hafızalısınız, milleti içerden yakıcak fitne ateşlerinde ilk ateşi yakanlardan biri değilmiydi uzun zamanlar ??? ne faydası olmuş ahmet türkün ???

Kimse Ahmet Türkün değerli biri olduğunu , onu sevip baş tacı ettiğimizi söylemiyor. Benim için ha Ahmet Türk, ha Emine Ayna. İkisinin farkı yok.

Ama bizim dediğimiz şey , bunu yapmanın hiçkimseye fayda getirmediği , aksine ülkeyi kaosa sürükleyecek bir görüntü oluşturduğudur.

Mavera 04-12-2010 23:13

cok gereksiz,bölücü ve adice bir saldiri olmustur.. kimse kusura bakmasin ahmet türkü seversiniz, nefret edersiniz, lanet edersiniz o ayri meseledir ama hic bir neden siddeti mazur görmez, hic bir neden saldiriyi mazur görmez..
bu ülke hukuk devletidir varsa sucu hukuk yargilar ki yargilaniyor öyle herkes kendince ceza vermeye calisirsa o zaman türkiye vahsi batiyi aratmaz..
kaldiki ahmet türk aralarinda en yapici olan kisidir yani bir nevi ehveni serdir malesef karadenizin hassasiyeti üzerinden birileri kutuplasma yapmaya calisyior..
bende bir karadenizliyim ve yöremin bu tür provakatif olaylarda basrolü oynamasi beni cok rencide ediyor..
tabiki pkk ya ve onun siyasi temsilcisi bdp ye haddini bildirelim ancak bunu siddet,hakaretle halledersek o zaman onlardan farkimiz nedir!

Delilin NuR 04-12-2010 23:40

Ülke düşmanlarının yapabileceği bir olaydan başka bir şey değil...
Bu ülkeye sevdalı bir vatandaş olarak Bu ülkenin bir evladı olarak ..
Bende bu olayı kınıyorum ...
Bu olayı güzel görüp alkışlayanlarıda kınıyorum ...
Artık her ününe gelen sinirlendiği kişinin gitsin Ağzını burnunu dağıtsın ...
Bumudur yani ...
Biz bumuyuz ...

Beylerbeyi 04-12-2010 23:44

"oh olsun"

"hakettiler" vs.

gibi ifadeler kullanan arkadaşlarımızı akl-ı selim davranmaya davet ediyorum. bu olayın partimize değil BDP ye yararı oldu. BDP ye yararı olan bir olayı tasvip etmek BDP nin yanında saf tutmaktan başka bir şey değildir..

Sukût-u_Hayal 04-13-2010 00:16

Saldırıdan çok Sırrı Sakık'ın söyledikleri dikkatimi çekti . Provakasyon olduğu ortada ...

hipermuhafazakar 04-13-2010 00:19

bunlar kesin saldırı olacağını bile bile gitmişlerdir..senaryo önceden ellerine verilmiştir her zamaki gibi, onu ezberleyip öyle gitmişlerdir..ben böyle inanıyorum.

EpiVaTeS 04-13-2010 00:40

Şahsen A.Türk'e yapılmasına üzüldüm...
zira bu emine ayna gibi değildi...
E.Aynaya vursaydı...
Kalkıp alkışlardım bile...

Hüdaverdi 04-13-2010 04:01

Videosunu demin izledim, A nokta Türk'ün yanındakilerde boş durmamış ki uçan tekmelerle saldırmışlar.
Olayın ardından emniyet müdürü yardımcısı görevden alınmış,ne alaka çözemedim.İlla bazı şeyleri 'yumuşak' göstermek için görevden alınmasımı gerekir insanların ?

A nokta Türk terörist birisi değil mi ? Bu yüzden saldırıların olması gayet doğal.
İnsanlar ''dağa çıksam da şu teröristlerin'' diye devam eden söylemleri oluyor doğal olarak,dağdakilerden tek farkı elinde silah olmayan A nokta Türk'e saldırı yapılmasıda gayet doğal.

Doğru mu ? Değil.Ama hak ediyor mu ? Daha fazlasını.Bu olay bdp nin ekmeğine bal sürecek elbet,bu olay olmasa dahi elbet onlar kendi kendilerinede bal sürecek olaylar yaratır.

İnsanlar artık yediremiyor bdp il teşkilatların açılışında kandilden gelen teröristlerin açılışına katılmasını,bu gelen teröristlerin göz altına alınamayışını,aponun doğdu evi türbeye çevirişini.

Biz 'hoş' yaklaştıkça görüyoruz ki teröristler daha keyfi hareket etmeye başladılar,biz olumlu yaklaştıkça ''belki yumuşarlar gerçekleri görürler'' düşüncesini sahiplendikçe onlar oluşan rahat ortamlarında pkk paçavrasını daha yükseklerde dalgalandırıyorlar.bdp mitinglerinde ''hazır kıta'' gibi duran ve terörist elbisesi giyenler avcı kolunda yürüyerek gövde gösterisi eşliğinde meydanlara geliyorlar bazıları.

Bizim tarafta çok şey gelişti,çok olumlu adımlar atıldı ama onlar aksine gitmiyorlar mı ?
Bunun sonucu insanların bu tür tepkiler vermesi gayet doğal.

Eğitim,herşeyden önce eğitime öncelik verilmeli.Aksi halde Osmanlı imparatorluğu zamanında bilmem ne isimli ''kürt imparatorluğu var'' diye kendilerini avutanlar var oldukça bu karşı duruş devam edecek.Kürtçülük ve Türkçülüğün önüne geçilmedikçe kan akmaya devam edecek malesef.

unnamed 04-13-2010 06:23

Böyle bir saldırı yapılmaması daha iyi olurdu. Zaten ülke olarak Anayasa değişikliği ile boğuşurken şimdi gündeme bu adamlar oturacaktır. Bak işte bize neler yapıyorlar, duruşmaya bile katılamıyoruz, bu insanlar bizleri içlerinde hazmedemiyorlar vb.söylemleri duyarız yakında.

xhidayet 04-13-2010 10:19

Alıntı:

Sivil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 731713)
Karadenizde çok büyük oyunlar oynanıyor.. Rahip cinayetinde, Hrant Dink cinayetinde falan da bunları gördük. İsmail Türüt gibi adamlar olduğu sürece fatihalar yasinler bitmez karadenizde..dikkatli olmak gerek milliyetçilik adı altında ülkeyi karıştıran provakasyonlar gerçekleştiriyolar..

Bir zamanlar bir Vali vardı..eski İstanbul Emniyet Müdürlüğünde de bulunmuştu...

Fındık toplamak için şehre gelen DOĞU lu vatandaşları şehre sokmamak gibi büyük başarılara imza atmıştı...:@

Açıkçası bu provakasyonun yapılamsına sebep: 'Samsun Vali'sinin derhal görevden el çektirilmesi gerek ki...
diğerleri de işlerini adam gibi yapsın...:şaşkın:

Her şeyi bırakın zamanlamaya bakar mısınız?!...???

Eshefle kınıyorum...:kızdım:

Akl-ı Selim 04-13-2010 10:59

Arkadaşlar bunun doğru ve yanlışlığını bile burada tartışıyor olmak bence bir handikap ve açılımı kavrayamama...........
lütfen yarın vereceğimiz muhtemel şehitler şuanki milliyetçi duygularınızın hiçbirini teskin etmeyecektir.

herkes akl-ı selim ile hareket etmeli..En azından bu açılımın ne manaya geldiğini bilen bilmesi gereken bizler ...........

Ukbâ 04-13-2010 11:06

Alıntı:

Akl-ı Selim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732042)
Arkadaşlar bunun doğru ve yanlışlığını bile burada tartışıyor olmak bence bir handikap ve açılımı kavrayamama...........
lütfen yarın vereceğimiz muhtemel şehitler şuanki milliyetçi duygularınızın hiçbirini teskin etmeyecektir.

herkes akl-ı selim ile hareket etmeli..En azından bu açılımın ne manaya geldiğini bilen bilmesi gereken bizler ...........

Kesinlikle partimizin başlatmış olduğu açılıma kurşun sıkma anlamına gelebilecek provakasyon bile diyebilirz. Haketti etmedi mevzularının yapılması şu sürecte abesle iştigal. Bir takım hassasiyetler gözetilmeden hissi yanaşılmaması umudu ile.

Hüdaverdi 04-13-2010 15:01

Şuda çok acı bir herçek. 1'isi eylemci,1'isi yoldan geçen kişi ölüyor olaylarda ve öldüren koruyucu 'maşa' olarak gündeme düşmüyor ama bu yumruklu saldırıyı yapan vatandaş hemen 'maşa' olarak gündeme düşüyor.Baya ilginç.

Bir diğer trajikomik olay ise Ah nokta Türk hastaneye kaldırılırken hastane önünde bir grup 'kürdistan seninle gurur duyuyor' diye çemkirmiş.

Her nedense samanyoluhaber saldırıyı gerçekleştirene karşı ''alçak'' demesine rağmen,kürdistan diyenlere neden 'yumuşak' davranıyor ? Hangi hakla ?

Veya,internethaber.comda yazan hadi özışık,saldırıyı yapana karşı ''soytarı'' diyebiliyor ve yalakalık yapabiliyorda,ne de kürdistan diye ahmet türkü kaşılayanlara sessiz ? ''Ona atılan tokat bana atılmıştır'' diyen yalakalar yaladıklarıyla boğulur.

Bazıları hoş görülü,sakin görüneyim derken ''kürtçümü'' oluyor farkında olmadan ?

Ukbâ 04-13-2010 15:10

Hüdaverdi kardeş seni anlıyorum. Lakin hissi davranıyorsun. Her iki tarafın hoşgörüsüzlüğünden beslediğimiz mihrakların bize zarar verdiğini görmek için ne kadar da kavga etmemiz gerekecek . Ortada suclu arama yerine ülkenin içinde olduğu sıkıntılı sancılı dönemi dikkate almadan birilerinin ateşlemek istediği fitil olmama adına kim akıllı ise onun sağduyusu millet olarak bizi bir arada tutacaktır , yoksa hamaset yaparak artistlik yaparak duygusal davranarak bu işler düzmez , ortada adice tasarlanmış provakasyon var bırakalım ona yapılmış da diğerlerine yapılmamış diye ortalığı germeye çalışan fitne yuvalarına imkan vermeyelim ne dersin , bu tür durumlar ile ne millet sevgisi ne vatan sevgisi ölcülür milletini seven devletini seven adam oyuna gelmez oyuna gelmemenin adıda her şeye rağmen sağduyu elden bırakmamaktır , yığınla insanalrın duygularını sömüren basın ve sivil toplum hatta siyasi kanat varken birde bunlara biz alet olmayalım.

izmirliii 04-13-2010 15:19

Alıntı:

katılıyorum

Hüdaverdi 04-13-2010 15:23

Ortada tasarlanmış provakasyon görmüyorum.Sanmıyorum birilerinin dürtmesiyle bu olay gerçekleşmiş.A. Türk bizim burayada gelse eminim bizim mahelle gençleri onu sağ çıkarmazlar,ona karşı nefret bu kadar varken,ona karşı saldırı yapan kişiye ''soytarı,vatan haini,alçakca saldırı'' denmesi benim zoruma gidiyor.Sonuçta saldırı yapan kişinin çok haklı sebebleri var,saldırıyı olumsuz bakanlarında çok haklı sebebleri var.Söz konusu a. Türk gibi bir pkklı olunca insanın bu tür tepkiler vermeside gayet doğal.Saldırıyı yapan kişinin patronunun açıklamasına gözatılmalı,kişinin sorunlar varmış askeriye geçirdiği günlerden dolayı.Mardin gibi bir yerde yapmış en zor zamanlarında bu yüzden onu çok iyi anlıyorum ve haklıda buluyorum.

Tabi böyle bir dönemde yapılması hiç doğru değil.Dediğim gibi a. türk çok hak ediyor ama doğru birşey değil yapılmasıda.Bir kürt elinde silahla 2 kişiyi öldürüyor ve bu fazla olay çıkartmıyorsa ve gündemde bu kadar fazla durmuyorsa,1 yumruk neden gündeme bu kadar oturdu bunuda hiç anlamış değilim.

Oysa a. türkün yanındakilerin uçan tekmeleri gözardı ediliyor,hastane önünüde kürdistanla ilgili atılan sloganlarda gözardıediliyor.Hastane önünde o sloganlar atan kişiler asıl provakasyon kaynağı değil midir ? Birisinin tepesi atsa üzerine mermi yağdırsa bu grubun ? Ama illa yumuşak olcak halkımız,illa onlar istediğini yapacak bizler dişimizi sıkıcaz.Bu iş böyle olmaz.

Madem barış diyorlar,eşitlik istiyorlar,mitinglerinde 1 adet dahi Türk bayrağı görmediğim kişiler her türlü muamaleyi hakediyorlardır benim gözümde.Onlar bu kadar rahat olacaksa,halkımız dişini sıkacaksa yarıda bırakılsın bu tür adımlar.Sıkıntıda olan halkımız değil,aksine ülkeye hainlik yapanlar olmalıdır.

Şiddetle beslenenler şiddetten nasibini alır elbet.

Ahmet Yasin 04-13-2010 15:25

Delinin biri kuyuya bir taş attı kırk akıllının çıkarmasını bekliyoruz.

Hudaverdi kardeşim hoşgeldin sefa getirdin askerlik psikolojisinden daha kurtulamadınız sanırım.:)

Kurdistan kelimesi coğrafik bir terimdir bu kadar hiddetlenmeniz gereksiz.

Sivil 04-13-2010 15:26

Türk’e yumruk atan Çelik: Özür dilerim

Kapatılan DTP’nin eski lideri Ahmet Türk'e yumruk atan İsmail Çelik, polisteki sorgusunda saldırıyı planlamadığını, bir anlık öfkeyle yaptığını söyledi. Çelik, ''Yapmış olduğum bu eylemden dolayı çok pişmanım ve Türk halkından özür diliyorum'' dedi.

Samsun Adliyesi önünde kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıyı yapan İsmail Çelik'in emniyetteki sorgusu sürüyor. Adliye binasının karşısındaki bir kahvehanede çalıştığını ifade eden İsmail Çelik, ifadesinde kalabalığı görünce merak üzerine adliye önüne geldiğini, Ahmet Türk'ün basın açıklaması yaptığını anlayınca dinlemeye başladığını, açıklaması bitip aracına yöneldiği sırada Ahmet Türk yanına gelince bir anda gözünün karardığını, bir anlık hırsına yenik düşerek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.
Çelik, Ahmet Türk'ün Samsun'a geleceği konusunda daha önceden bilgisinin olmadığını belirtti.

Olayın bu şekilde bir sonuç doğuracağını tahmin etmediğini, herhangi bir şey elde etmeyi amaçlamadığını vurgulayan Çelik, ifadesinde ''Yapmış olduğum bu eylemden dolayı çok pişmanım ve Türk halkından özür diliyorum'' dedi.

Bu arada, olayla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettiş Samsun'a gelerek çalışmalarına başladı.
Polis korumasına rağmen saldırganın Ahmet Türk'e nasıl yaklaşabildiği de araştırılıyor.
İddialardan biri, adliye önündeki gazetciler aracılığıyla saldırganın güvenlik kordonunu aştığıydı.
Adliyede o gün görev yapan tüm gazetecilerin fotoğrafları iki zanlıya gösterildi. Zanlılar gazetcilerden hiçbirini tanımadıklarını söyledi.
Saldırgan Çelik'in emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
İsmail Çelik, Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasının ardından Ahmet Türk'e yumruk atmıştı.

Ahmet Yasin 04-13-2010 15:29

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732168)

Tabi böyle bir dönemde yapılması hiç doğru değil.Dediğim gibi a. türk çok hak ediyor ama doğru birşey değil yapılmasıda.Bir kürt elinde silahla 2 kişiyi öldürüyor ve bu fazla olay çıkartmıyorsa ve gündemde bu kadar fazla durmuyorsa,1 yumruk neden gündeme bu kadar oturdu bunuda hiç anlamış değilim.

gereksiz bir genelleme olmadımı sence...

Muş Bulanıktaki olayı kastediyorsan ölende kürt öldürende o kürte silahı kim neden verdi. Kürtleri öldürmek için peki bunda hiç kimsenin mi parmağı yok

Mavera 04-13-2010 15:32

arkadaslar olaya duygusal yaklastigi icin ya pkk nin yaptiklarinin yaninda buda nedir diyorlar..
evet haklilar pkk ve siyasi uzantisi bdp halkin iyi niyetini fazlasiyal suistimal etmislerdir ama kaba bir benzetmeyle söyle diyebiliriz..
sizi bir köpek isirdigi zaman sizde dönüp köpegi isirirmisiniz yokda onu basinizdan defeder, isirmamasi icin önlem alir yok iflah olmaz, kudumus sekilde millete zarar verirse onu zehirlermisiniz!

Üç mevsim 04-13-2010 15:37

Irkçılık, asabiye melanetinin insanlık için zulüm olduğunu anlatan bir vaka... O yumruk aslında kendi kafasına geçti haberi yok. Bilinç ve şuur ırmaklarından beslenelim çapsızlıktan değil.

Hüdaverdi 04-13-2010 15:38

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732169)
Delinin biri kuyuya bir taş attı kırk akıllının çıkarmasını bekliyoruz.

Hudaverdi kardeşim hoşgeldin sefa getirdin askerlik psikolojisinden daha kurtulamadınız sanırım.:)

Kurdistan kelimesi coğrafik bir terimdir bu kadar hiddetlenmeniz gereksiz.

Ve aleyküm selam hoş gördük.Etkisi var tabi :=)

Coğrafik kelime olduğunu,zamanında osmalı padişahlarınında kullandığını biliyorum.Benim hoşlanmadığım durum kürdistan diye bir ülke kurma hayali peşinde olanlardır,amıcından sapanlar ve kürdistan diye bağıranların mitinglerinde Türk bayrağı bulundumamalarıdır.

Aksi halde güneydoğuda,doğuda sokaka ve mahallelere kürtçe isim koysunlar bu sorun değil gözümde.Veya o bölgenin simgesi diyesaydıkları yeşil/kırmızı/sarı renkteki bezleride assınlar bu da sorun değil.

Ülkücüler gibi kürtlerden nefret eden biriside değilim,aksine çok severim.Benimsorunum sadece Türk bayrağını içine sindirememiş olanlar,İstiklal marşıan saygısı olmayanlar,Türk olup kürtçülük yapanlardır.

Şuan kürtçe müzik dinleyen ben kürtlerle asla sorun yaşamam,yaşayamamda.
O sloganları atanlar kürdistan yerine mezopotamya'da diyebilirlerdi.Amaçları ve görüşleri belli.

Ukbâ 04-13-2010 15:41

Hüdaverdi kardeş herkes kendince haklı bir şeyler yapmaya kalkarsa bunun sonu iyi olmaz diyorum . Hak etti veya etmedi beni bunlar alakadar etmez benim ifadelerim hep birileri bizleri birbirine düşürmek istiyor , planlı veya plansız tasarlanmış bir şey olması provakasyona alet edilmeyecek olmasını anlamına gelmez. Bakın hrant dink in vurulmasından sonrada planlanan şeyler ve halkın buna yaklaşım bicimi aynıydı coğu insan haketti demişti halbuki ülkemiz dış basında veya reform hareketleri içerisinde iken zor duruma düşmüştü birileri ülkenin farklı da olsa bir arada yaşanmasını istemiyor. Şimdi bu tür şeyler olduğu vakit nasıl bir tutum içinde olmamız lazım bunu düşünmek gerek .

Gören Göz 04-13-2010 15:41

Alıntı:

Senden böyle bir çıkış beklemezdim çok şaşırdım aslında!!! Altanlar konusunda böyle düşünmüyordun. Ancak bu konuda haklı olabilirsin birşey diyemem, çift taraflı bir provakasyon olabilir eyvallah...
Ancak derdim fiili bir saldırının doğru olmadığıdır, bu Ahmet Türk değil bir başkası da olsa aynı şeyi derdim.
Nitekim Sakık efendiler boş durmadı meydan okudu boş boş...
Bizler bu tür provakasyonlara prim vermemesi gerekenler olmalıyız.

Üç mevsim 04-13-2010 15:42

KINIYORUZ!

Özgür-Der: Ahmet Türk’e Yapılan Alçakça Saldırıyı Kınıyoruz

Samsun’da Ahmet Türk’e karşı gerçekleştirilen ırkçı saldırı Özgür-Der Diyarbakır Şubesi başkanı Serdar Bülent Yılmaz tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile kınandı.

http://www.haksozhaber.net/images/news/18116.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Ahmet Türk'e Yapılan Alçakça Saldırıyı Kınıyoruz

12 Nisan 2010

15 Aralık 2009'da Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasının ardından düzenlenen protesto gösterileri sırasında çıkan olaylarda gösterici gruba ateş açarak 2 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasına sebep olan gönüllü köy korucusu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Samsun Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.
Duruşmaya BDP'li milletvekilleriyle birlikte kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk de izleyici olarak katıldı. Duruşmanın ardından adliye binasını terk ederken Ahmet Türk'e yönelik yumruklu saldırı düzenlendi ve yapılan saldırı sonucu Türk'ün burnu kırılıp, alnında yarık oluştu.

Bulanık'ta yaşanan cinayetlerin ardından, duruşmalar sırasında güvenliğin sağlanamayacağı gerekçesiyle davanın Samsun'da görülmesine karar verilmişken, Samsun adliyesi önünde, polislerin arasından kolaylıkla sıyrılan saldırganın çok rahat biçimde böyle bir saldırı düzenleyebilmesi manidardır. Bununla birlikte, Bulanık'ta yaşanan cinayetlerin siyasi bir yönünün bulunması nedeniyle, ilgili davanın neden Muş'a yakın bir ilde değil de Samsun gibi uzak bir yerde düzenlendiği sorusunun da altı çizilmelidir. Şayet "güvenliğin sağlanamayacağı" bahanesine sığınılıyorsa, Samsun'da yaşanan güvenlik zafiyeti bile başlı başına bu gerekçeyi anlamsız kılmaya yetmektedir.

Duruşmadan evvel Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın bizzat İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayıp yoğun bir güvenliğin sağlanmasını talep etmesine rağmen, görüntülerde görüldüğü üzere saldırı öncesi ve sonrası kolluk güçlerinin ciddi bir müdahalesi ve güvenlik tertibi bulunmamaktadır. Olayla ilgili video görüntüleri izlendiğinde görülecektir ki; saldırgan çok kolay biçimde orada bulunanların hayatına kastedecek bir eylem de düzenlemiş olabilirdi ve böyle bir durumda ülkenin sürükleneceği kaotik ortamı, yaşanacak gerilimi tahmin etmek, geçmiş tecrübeler ışığında değerlendirildiğinde hiç de zor değildir.

Hem görülen duruşmanın ağırlığı hem de orada izleyici olarak bulunan kişilerin pozisyonu çok ciddi bir güvenlik tertibini gerekli kılarken, Samsun Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün bunca olasılığı içinde barındıran söz konusu duruşma öncesi böylesi bir güvenlik boşluğuna mahal vermeleri soruşturulup, akıllarda oluşan tüm soruların cevapları aydınlatılmalıdır.
Nitekim yakın zamanda Van'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan yumurtalı saldırının hem hükümet yetkilileri hem de bizzat Başbakan tarafından defalarca kınanması, medyada bu konunun ayrıntılı biçimde yer etmesi ve ardından olayla ilgili çok hızlı bir şekilde derinlemesine bir soruşturmanın açıldığının bizzat İçişleri Bakanlığınca duyurulması gündemde fazlasıyla yer etmişken, aynı yaklaşımın Ahmet Türk ve arkadaşlarına da gösterilmesini temenni etmekteyiz.

Ahmet Türk'e yapılan bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz ve kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından en kısa süre içinde saldırıyla ilgili ayrıntılı bir soruşturma açılmasının ve bu saldırının tüm sorumlularıyla birlikte güvenliğin ihmal edilmesine sebep olanların bulunup ve yargı önüne çıkarılmasının gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Av. Serdar Bülent Yılmaz

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı

All times are GMT +3. The time now is 16:49.