Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Türkiye Arjantin Olur mu? özelleştirmeler (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127146)

novek 04-14-2010 18:59

Türkiye Arjantin Olur mu? özelleştirmeler

forumdaki bazı arkadaşlar bana karsılar ama lutfen diyorum bunu sagduyu ile izleyin. iyi niyetli olarak açtım konuyu.
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

EpiVaTeS 04-14-2010 19:07

Türkiye'yi neden sürekli bir yerlere benzetme çabası içindesiniz...???
yok iran yok malezya yok pakistan...
neden güzelim ülkemi hep bir yere benzetmeye çalışma çabası içindesiniz anlayamıyorum...
iyiniyetinizden de şüpheliyim...

Erhan KARACA 04-14-2010 19:13

yasak site (: başka video yok mu?

İntifada 04-14-2010 22:09

Polonyada üniversitelerde bizim hocalarımız yıllarca özelleştirme ve ekonomi dersi verdi özzelleştirmeyi öğrettik adamlar ab ye girdi ama biz maalesef kendimize uygulamadık.

Tek bir özelleştirme zamanında yapılsaydı şu an bambaşka bir halde olabilirdik.Çiller telekomu zamanında özelleştirecekti ve gelen meblada içborcumuzu ödemeye yetecekti ama cehape anayasa mahkemesine giderek iptal etti.

Ben şunu bilir şunu söylerim özelleştirme şart!!

novek 04-14-2010 22:16

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732808)
Polonyada üniversitelerde bizim hocalarımız yıllarca özelleştirme ve ekonomi dersi verdi özzelleştirmeyi öğrettik adamlar ab ye girdi ama biz maalesef kendimize uygulamadık.

Tek bir özelleştirme zamanında yapılsaydı şu an bambaşka bir halde olabilirdik.Çiller telekomu zamanında özelleştirecekti ve gelen meblada içborcumuzu ödemeye yetecekti ama cehape anayasa mahkemesine giderek iptal etti.

Ben şunu bilir şunu söylerim özelleştirme şart!!

peki telekomu satın alan adam hesabını kitabını yaparak almıyormu herhalde kar edemiycegi bir yeri almaz.
e ozaman devlet satıcagına karını devlet yeseydi ozaman satıştan elde edilen paradan daha fazla para gelicekti.
yani altın yumrtlayan tavugu 1 senelik yumurta parasına satmaktansa
senelerce altınları yemek varken?? haksızmıyım?

Mavera 04-14-2010 22:32

yok abicim bu kadroyla arjantin gibi olamayiz.. adamlarda bir messi var bizim takima bedel.. su anlik 40 firin ekmek yemeliyiz arjantin olmak icin ;)

İntifada 04-14-2010 22:47

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732812)
peki telekomu satın alan adam hesabını kitabını yaparak almıyormu herhalde kar edemiycegi bir yeri almaz.
e ozaman devlet satıcagına karını devlet yeseydi ozaman satıştan elde edilen paradan daha fazla para gelicekti.
yani altın yumrtlayan tavugu 1 senelik yumurta parasına satmaktansa
senelerce altınları yemek varken?? haksızmıyım?

Haksızsınız
ne yazık ki kamu kuruluşları tamamen çürümüş.
Olaya o yönden yaklaşacaksanız ben size bir soru yönelteyim madem devletin bu payı yemesini düşünüyorsunuz.Peki bana şunun nedenini söylermisiniz neden bunca senelik türk telekom özelleştikten sonra bu büyüklüğe geldi?
Ne yazik ki kamu kuruluşlarında 9 kişi yatar 1 kişi çalışır gerçek emekçi budur.Ama diğer 9 u bankamatik emekçisidir tek emekleri bankamatiğe şifre girmektir.Zaten bu yüzden o 1 ler özelleştirmeye girsede birşey olmayacağını bilir.Çünkü yine işini yapacaktır.Ama o 9 lar bilirki özel sektör gözyaşına bakmaz meydanlara koşar hemen.

Kitlere hersene yaptığımız sübvansiyonların bize maliyeti yetti arttı bile

Fırat 04-14-2010 22:52

Arjantini bile geçeriz!

novek 04-14-2010 23:06

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732843)
Haksızsınız
ne yazık ki kamu kuruluşları tamamen çürümüş.
Olaya o yönden yaklaşacaksanız ben size bir soru yönelteyim madem devletin bu payı yemesini düşünüyorsunuz.Peki bana şunun nedenini söylermisiniz neden bunca senelik türk telekom özelleştikten sonra bu büyüklüğe geldi?
Ne yazik ki kamu kuruluşlarında 9 kişi yatar 1 kişi çalışır gerçek emekçi budur.Ama diğer 9 u bankamatik emekçisidir tek emekleri bankamatiğe şifre girmektir.Zaten bu yüzden o 1 ler özelleştirmeye girsede birşey olmayacağını bilir.Çünkü yine işini yapacaktır.Ama o 9 lar bilirki özel sektör gözyaşına bakmaz meydanlara koşar hemen.

Kitlere hersene yaptığımız sübvansiyonların bize maliyeti yetti arttı bile

ben telefon kullanmıyorum biliyormusun ama malasef internet için eve telefon hatta geliyor. ve her ay hiç ahizeyi açmadıgım halde 15 lirayı benden alıyor. ee ozaman tabiki buyur. yani ozelleştirmenin faturası vatandaştan çıktı.
ozelleştirme için hep aynı şey soylenir delvet olunca verimsiz oldugu.
e ozaman verimli hale getirin.
bakın bugunku turkiyede işsizligin asıl sebebi bazı açgozlu patronların işçiyi 13-14 saat çalıştırmalarıdır.
oysa işçiyi 7-8 saat çalıştırsalar işte ozaman aradaki farklı kapatmak için fazladan işçi alıcaklar ve işsizlik buyuk oranda çozulucek. ama ozaman kar dusucek ve her ay kendilerine luks araba alamıycak bazıları.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor.

videoyu izlediyseniz orda ingiltere demiryolu ozelleştirmesindne ornek veriyor.
satın alan iş adamı demiryolunu maksimum kar etmek için çalıştırıyor ama hiç yatırım falan yapmıyor en sonunda tren kazası olunca 20 yıl hiç yatırım yapılmadıgı ortaya çıkıyor.

İntifada 04-14-2010 23:22

Alıntı:

ben telefon kullanmıyorum biliyormusun ama malasef internet için eve telefon hatta geliyor. ve her ay hiç ahizeyi açmadıgım halde 15 lirayı benden alıyor. ee ozaman tabiki buyur. yani ozelleştirmenin faturası vatandaştan çıktı.

Abonman parası özelleştirmelerden sonramı çıktı?Telefonu kullanıp kullanmamanız sizin hizmetten yararlanıp yararlanamadığınızı gösterir.O beni bağlamaz evine kapı gibi telefon hattını verdilerse hizmet parasınıda alacaklar.Ve ayrıca piyasada tek internet sağlayıcı türk telekom değil biri,smile vb onları kullanın o zaman.

Alıntı:

e o zaman verimli hale getirin
.
sen burada devletin 90 yıldır yapadığı şeyin hesabını eğer hükümetin suçu olarak görüyorsan buda senin yanlışındır.Siz bunun hesabını kitleri bu hale getiren zamanın solcu ve sosyalist devlet adamlarına sorun.

Alıntı:

bakın bugunku turkiyede işsizligin asıl sebebi bazı açgozlu patronların işçiyi 13-14 saat çalıştırmalarıdır.
oysa işçiyi 7-8 saat çalıştırsalar işte ozaman aradaki farklı kapatmak için fazladan işçi alıcaklar ve işsizlik buyuk oranda çozulucek. ama ozaman kar dusucek ve her ay kendilerine luks araba alamıycak bazıları.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor
.

Yaa sizin mantıktan gidelim 3000 kişi çalışlırken özelleştirilen şeker fabrikalarında bugün 300 işçi çalışmakta ve toplam çıktı miktarı eşit.peki siz bana anlatabilirmisiniz bu kadar işçi orada ne yapıyormuş?

Sığ sosyalist mantıkla bir yere gidilemez ne yazıkki.Hele ekonomide kapitalizm nasıl bir belaysa sosyalizm ondanda beter zaten görmekteyiz dünyada sosyalist mantıklı birtane bile büyük devlet yok.

novek 04-14-2010 23:27

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732876)

Abonman parası özelleştirmelerden sonramı çıktı?Telefonu kullanıp kullanmamanız sizin hizmetten yararlanıp yararlanamadığınızı gösterir.O beni bağlamaz evine kapı gibi telefon hattını verdilerse hizmet parasınıda alacaklar.Ve ayrıca piyasada tek internet sağlayıcı türk telekom değil biri,smile vb onları kullanın o zaman.

sen burada devletin 90 yıldır yapadığı şeyin hesabını eğer hükümetin suçu olarak görüyorsan buda senin yanlışındır.Siz bunun hesabını kitleri bu hale getiren zamanın solcu ve sosyalist devlet adamlarına sorun.

Yaa sizin mantıktan gidelim 3000 kişi çalışlırken özelleştirilen şeker fabrikalarında bugün 300 işçi çalışmakta ve toplam çıktı miktarı eşit.peki siz bana anlatabilirmisiniz bu kadar işçi orada ne yapıyormuş?

Sığ sosyalist mantıkla bir yere gidilemez ne yazıkki.Hele ekonomide kapitalizm nasıl bir belaysa sosyalizm ondanda beter zaten görmekteyiz dünyada sosyalist mantıklı birtane bile büyük devlet yok.

eskiden abonman parası vardı ama o abonman parası kadar konusabiliyordum. diyelimki 100 kontorluk mecbur konusmak zorundaydım ozaman verdigim parayı kullanmış oluyordum.
şimdi ise hiç konusmasan geliyor artı konusursan abonmandanda fazla geliyor?
bilmem anlatabildimmi

İntifada 04-14-2010 23:35

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732882)
eskiden abonman parası vardı ama o abonman parası kadar konusabiliyordum. diyelimki 100 kontorluk mecbur konusmak zorundaydım ozaman verdigim parayı kullanmış oluyordum.
şimdi ise hiç konusmasan geliyor artı konusursan abonmandanda fazla geliyor?
bilmem anlatabildimmi

ben size anlatabildimmi acaba ?size diyorum ki size bu hizmet sağlanmış ister konuşursunuz ister konuşmazsınız.Neden konuşmadığım halde para ödüyorum diyorsunuzya.
Ayrıcada türk telekomun eskiye göre çok kaliteli ve ucuz olduğunu söylemem gerekiyor
eskiden bayram dönemlerinde gözleri dolar dolar olan gsm patronları para göremez oldu.Bayramlarda bedava konuşma veriyor.Normal dönemde çok uygun kampanyalar ve bedava dakkalrda hala var.Şehirdışını ve gsmleri evden arayamazdık artık çok rahat arıyabiliyoruz

unnamed 04-14-2010 23:39

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732864)
e ozaman verimli hale getirin.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor.

videoyu izlediyseniz orda ingiltere demiryolu ozelleştirmesindne ornek veriyor.
satın alan iş adamı demiryolunu maksimum kar etmek için çalıştırıyor ama hiç yatırım falan yapmıyor en sonunda tren kazası olunca 20 yıl hiç yatırım yapılmadıgı ortaya çıkıyor.

Özelleştirmeden önce durum farklımıydı? o para'nın çoğunun da vergi olduğunu biliyorsundur herhalde. Özelleştide hiç değilse hizmet kalitesi yükseldi, teknolojisi yükseldi. Novek eski günleri özlüyor herhalde, devlet dairesinde adam yatsın, iş yapmasın, bir iş söyleyince yüzüne bile bakmasın. Benim verdiğim vergi neden bunlara gidecek ki? Novek gözünü aç azıcık 3000 işçiyle,500 işçiyle bunun gibi örneklerle gelme artık...

novek 04-15-2010 09:37

bakınız ben aynı konuyu başka bir forumda açtım ve gelen bir mesajı aynen yazıyorum. arkadaş çok guzel bir açıklama yapmış

----------------------------
Burada yazılanları okudum tüm kesimin haklı olduğu yön var fakat komünist sistem iyi uygulandığında iyi bir sistemdir. Komunist sistem sadece ekonomi yönünden bir sistemdir bunu belirtim.

Bugün Kuzey Kore komünist ekonomi sistemi ile yönetilen bir biçime sahiptir ama adamların nükleer bombaları var Amerika'ya kafa tutuyor tınlamıyorlar bile Amerika'yı.

novek kardeşin dediğini anlamamışsınız sanırım. Arkadaş diyor ki; yaşam şartları dibe vurmuş bir çalışan sınıfı bunun yanında ortada çok büyük derece fark olan bir patron sınıfı var. Bu adaletli değil diyor.

Bizdeki durum çok beter bir durum. Türkiye'de; bir artist veya şarkıcı bozması sadece bir dizi bölümünün çekiminde aldığı parayı yine aynı ülkede bir memur veya bir işçi 3 yılda anası ağlayarak alıyor. Bu sizce normal mi?

Kapitalizmin getirdiği sistem zenginin astronomik derecede zengin olup halkın hayvani derecede fakir olması sistemi.

80'lerde Türkiye'de denilen şu idi; Komünist sistem olsunda herşey devletinmi olsun.

Peki bugünkü duruma bakalım. Bugün hiç bir şey neredeyse devlete ait değil ve bu ülkenin halkına ait değil. Kendi ülkende yabancı konumuna gelmişsin. Peki devlet bu kadar kendi vatanında sermayeye teslim olmuşken bize sade vatandaşa kalan nedir?

Bugün Türkiye'de kıçına don alsan, evine ekmek alsan, hatta abartmıyorum suya atık su diye kıçını yıkadığın suya devlet vergi alıyor.

Şimdi ben bir yer açtım diyelim. Bunu sosyal çevrede görürsünüz bir takım mafya vari adamlar gelir sana çöker der ki; haftada veya ayda bize şu kadar vereceksin karından yoksa burayı sana yedirtmeyiz. İşte şimdi Türkiye'deki sistemde bu. Devlet komünist sistem ile yönetilmiyor ama modern mafya olmuş ne alsam gelip çöküyor. Kıçına don aldın ver bakalım benim payımı, evime ekmek aldım ver bakim bundan payımı diye vergi adı altında haraç veriyoruz. Yani şimdiki sistem; hiç bir şey devletin değil fakat herşeyin haracını devlet alır. Hiç değilse komünist sistem olsa her şey devletin olacak. En azından haraç vermeyeceğiz.

Bunların üstünde hepsini geçtim Türkiye'de Mustafa Kemal'in Devletçilik anlayışı ile Milli Kalkınma Projesini hayata geçirirsen en iyi sistem odur. Tabiki Atatürk'ün sözlerinden bile itina ile çekinenlerin ve nefret edenlerin yönettiği bir ülkede bu bir hayaldir. Onlar için Din para demektir, parada Din. Bu uğurda Kapitalist sistemin baş aktörü devletin askerlerine bile duacı olurlar. Şekil; Irak.

---------------------------------------------------
özelleştirme yanlıları hep daha verimli daha karlı oldu derler.
çünkü patronlar işçiyi maksimum çalıştırıp 12-13 saat gibi maksimum kar etmeye bakarlar
ozelleştikten sonra verimlilik artması bu yuzden olmasın sakın. (sovyetler çalışma saati gunluk 6 saatti)
ama birde o işçiyi dusunelim adam nezaman evine gidicekte nezaman coluguna cocuguna vakit ayırıcak
nezaman sosyal faliyete zamanı olucak yada bunlara parası yeticekmi?.

İntifada 04-15-2010 10:57

başka bir forumdan alıntı yaparak yayınladığın bu yazıyı yazan arkadaş belliki idealci bir sosyalist yada das kapital okumaya yeni başlamış bir genç.

Bir kere kuzey koreden feyz almış olması beni güldürdü.2.dünya savaşından sonra komünist görüntüsüne bürünmüş konfüçyen tarzda bir devlet kuzey kore.Başta Kim Jong İl gibi bir diktatör var.Gelirin önemli bir bölümünü halka vermiyor ve silahlanmaya ayırıyor.Her ay güney korede kendini bir yerlere demirleyen kuzey korelileri görüyoruz.Kurtarın bizi buradan diye bağırıyorlar.Tabi devlet dışarıya kapalı olduğu için hiç bir gelişmeden haberdar değiliz.Ama komünizme bir yönüyle benzer bu kadar silahlanma şiddet duygusu komünizmle bir.
Ha bide yazmış ki kuzey kore kimseyi takmıyor.Kuzey koreyi kim takıyormuş acaba?

Bu ülkede sosyal demokrat geçinenlerin millete herşeyi karneyle attığı günleri gördük bu yüzden dahada derine inmeyeceğim.

ama şunu bilelimki kapitalizm bir yılansa sosyalizm bu yılanın başı.

novek 04-15-2010 11:07

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733052)
başka bir forumdan alıntı yaparak yayınladığın bu yazıyı yazan arkadaş belliki idealci bir sosyalist yada das kapital okumaya yeni başlamış bir genç.

Bir kere kuzey koreden feyz almış olması beni güldürdü.2.dünya savaşından sonra komünist görüntüsüne bürünmüş konfüçyen tarzda bir devlet kuzey kore.Başta Kim Jong İl gibi bir diktatör var.Gelirin önemli bir bölümünü halka vermiyor ve silahlanmaya ayırıyor.Her ay güney korede kendini bir yerlere demirleyen kuzey korelileri görüyoruz.Kurtarın bizi buradan diye bağırıyorlar.Tabi devlet dışarıya kapalı olduğu için hiç bir gelişmeden haberdar değiliz.Ama komünizme bir yönüyle benzer bu kadar silahlanma şiddet duygusu komünizmle bir.
Ha bide yazmış ki kuzey kore kimseyi takmıyor.Kuzey koreyi kim takıyormuş acaba?

Bu ülkede sosyal demokrat geçinenlerin millete herşeyi karneyle attığı günleri gördük bu yüzden dahada derine inmeyeceğim.

ama şunu bilelimki kapitalizm bir yılansa sosyalizm bu yılanın başı.

peki o zaman siz asgari ucreti yukseltin mesela çok kar eden iş yerlerinde asgari ucret daha yuksek olsun.
ama bunu yapmazsınız cunku derlerki ;
sermaye ucuz iş gücü arar oyle bişey yapılırsa sermaye yurtdısına kaçıcak işgücü daha dusuk olan ulkelerde fabrika acıcak (taywan gibi)
özel sektor fabrika açmazsa ise işte ozaman devlete duşer fabrika açmak.
(emperyalizmden ornekler)
dünya kahve üretiminin cogunun geldigi güney amerikada kahve toplama işinde çalışan işçiler günlük 2 dolara çalışıyor.
oysa biz starbucslarda kahve içtigimizde içtigimiz kahvenin gelirinin % 10 u bile bu işçilere gitmiyor?

İntifada 04-15-2010 11:24

2002 yılında 184 tl idi asgari ücret arkadaşım yüzde 40 larda enflasyonda cabası birde develüasyon olmuş ülkece batık bir haldeydik.
2008 sonunda kadar reel olarak asgari ücrette yüzde 173 artık yapıldı reele vurusak işi yüzde 96 ya geliyor.
şu an asgari ücret 729 tl nereden nereye değilmi?önce icraat konuşacaksın sonra iftira atacaksın.

İkincisi ekonomiyle ne kadar alakalısınız bilmem ama basit bir makroekonomik eşitlik varır.Asgari ücrette aşırı bir artış enflasyona neden olur.Bu nedemektir anlatayımmı?yani asgari ücrete yapmış olacağın beklenmedik bir zam reel olarak hem asgari ücretlileri hemde diğer zümreleri fakirleştirecek.Lütfen farazi yorumlar yapmayın.

novek 04-15-2010 11:52

asgagi ürcret şuanda 570 TL yanlısın var senin dedigin bürüt.
ben parasal rakamları sevmem benim için önemli olan gerçek rakamlar yani geçmiş yıllardaki asgari ucretin tamamı ile kaç kg peynir zeytin alınıyordu.
şimdiki asgari ucretle kaç kg alınabiliyor.

yani maaştaki artış fiyatlardaki artış ile aynımı,
altındamı,
yoksa ustundemi olmuştur.
çünkü maaşlar %10 artıp fiyatlar %20 artarsa o maaş yukselmiş demek olmuyor.

Benim fikrime göre çok kazananan şirketlerdeki emekçilerin asgari ucretide yuksek olucak.
ama ozaman sermaye dışarı kaçar :)

eger maaşlar fiyatlarla aynı oranda artsaydı ozaman fiyatları arttıranların cebine reelde 1 kurus giren çıkış olmazdı.
bakın bulgaristan enfilasyon sıfırdı ne eksi nede artı enfilasyon vardı.
herşeyin fiyatı belliydi.

unnamed 04-15-2010 18:23

Devletin işi fabrika açtırmak mıdır? yoksa ona ön ayak olmakmıdır? Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Şuandaki hükümet zaten elinden geldiğinin fazlasıyla yatırımlara ön ayak olmaya çalışıyor. Novek kim sana olayları böyle aşılıyor bilmiyorum, realite'den bahsediyorsun ama sen olaylara gerçekçi gözüyle bakmadığını yorumlarında belli ediyorsun. Şu andaki devir herkesin hakkını kazanma devridir. Ben günde 12 saaten fazla çalışacağım , orda adam 8 saat çalışıp benimle aynı maaşı alacak yok böyle bir düzen...

Seyyah 04-15-2010 18:38

http://www.ufosirius.com/wp-content/...0/02/robot.jpg

İsim : Xxxxx

Sınıf : Can sıkıntısından yapılmış robotlar.

Görevi : Mantıkdan uzaklaşmak, tekrar etmek, kendi söylediğine inanmamak, sürekli tekrar ile ikna sağlamak.
( örn; Devlet market açsın )

Görev alanı : Sanal alem

Detaylı görev alanı : Akparti forum

Kişisel amacı : Kendiside bilmiyor

Kullandığı felsefe : Kapitalizm ve sonu izm ile bitenler...

Felsefe kaynağı : Darvin, Marks...

Taktik listesi : Ajitasyon, demagoji, sürekli tekrar, mantıksız örnekleme.

Kullanılan kitle : İşçi sınıfı ve sınıf yan bireyleri

Hedef kitle : salyangozun satılmadığı Müslüman mahallesi

Muhtemelen vereceği tepki : Siz cabuk sinirleniyorsunuz.
;D

novek 04-15-2010 18:40

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733239)
Devletin işi fabrika açtırmak mıdır? yoksa ona ön ayak olmakmıdır? Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Şuandaki hükümet zaten elinden geldiğinin fazlasıyla yatırımlara ön ayak olmaya çalışıyor. Novek kim sana olayları böyle aşılıyor bilmiyorum, realite'den bahsediyorsun ama sen olaylara gerçekçi gözüyle bakmadığını yorumlarında belli ediyorsun. Şu andaki devir herkesin hakkını kazanma devridir. Ben günde 12 saaten fazla çalışacağım , orda adam 8 saat çalışıp benimle aynı maaşı alacak yok böyle bir düzen...

kim sana 12 saat çalışanla 8 saat çalışan aynı ucreti alıyor dedi ??

milletinadami 04-15-2010 18:45

devletin herşeyi ele geçirip hatta vatandaşların mallarına el koyup onları bir tas çorbaya hayvan gibi çalıştırıp bütün serveti bünyesinde toplama hayalleri kuran çürümüş ve kokuşmuş komunist zihniyetin en büyük düşmanıda özelleştirmelerdir...

İntifada 04-15-2010 18:48

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733082)
asgagi ürcret şuanda 570 TL yanlısın var senin dedigin bürüt.
ben parasal rakamları sevmem benim için önemli olan gerçek rakamlar yani geçmiş yıllardaki asgari ucretin tamamı ile kaç kg peynir zeytin alınıyordu.
şimdiki asgari ucretle kaç kg alınabiliyor.

yani maaştaki artış fiyatlardaki artış ile aynımı,
altındamı,
yoksa ustundemi olmuştur.
çünkü maaşlar %10 artıp fiyatlar %20 artarsa o maaş yukselmiş demek olmuyor.

Benim fikrime göre çok kazananan şirketlerdeki emekçilerin asgari ucretide yuksek olucak.
ama ozaman sermaye dışarı kaçar :)

eger maaşlar fiyatlarla aynı oranda artsaydı ozaman fiyatları arttıranların cebine reelde 1 kurus giren çıkış olmazdı.
bakın bulgaristan enfilasyon sıfırdı ne eksi nede artı enfilasyon vardı.
herşeyin fiyatı belliydi.

Birincisi konu başından beri yapmış olduğum yorumlara hep ezbere yorumlar yapıyorsunuz kulaktan dolma.ekonomiyle bir ilginiz ve alakanız olmadığı açıkça ortada
sen ne zannediyorsun o asgari ücret içinden sadece işçinin işine yarayan net 576 liramı? bilmiyorsan öğreteyim işçi sigorta primi işçi işsizlik primi kesintisi yapılır.Ne demektir bunlar yani işçi işsiz kalınca ve emekli olunca kendinin ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilsin demektir.

Şimdi diyorsun geçmişteki asgari ücretlerle nekadar zeytin alırdık falan filan benim yukarıdaki yorumda ne kadar zeytin alcağın açıkça yazmakta.Ama ben sana bir daha açıklayayım.yüzde 40-50 enflasyonda 150-200 liraya zeytin alıyordun.Enflasyon yüzde 9 a asgari ücret 710 liraya çıktı.enflasyon azalırken asgari ücret arttı.Net olarak yüzde 100 den daha fazla reel gelir elde etti asgari ücretli.Peki senin komünal mantıkla zırt diye maaşları arttırırsan ne olur biliyormusun?O yüzde 9 a inen ve senin reel gelirini arttıran düşük enflasyon fırlar ve nominal olarak gelirin artsada reel olarak fakirleşirsin senin anlican zeytin paketini daha fazla doldurayım derken paketten zeytin dökersin dışarıya.

Çok kazanan firmalar zaten kalifiye elman kullandırır verimlilik artsın çıktı çoğalsın diye bu yüzden zaten asgari ücret statüsünde işçi bulamazsınız orada.Asgari ücret bir toplumsal statü kormusadır.Devlet tarafından konulmuş bir taban fiyattır arttırmak serbest işveren tarafından.Ayrıca asgari ücrete tabi bir kişiye 1 lira verirken diğerine 10 lira vermek hangi adalete sığar?

siz sıfır enflasyonu güzel birşeymi sanıyorsunuz?sıfır enflasyon deflasyon demektir yani en az enflasyon kadar kötüdür.Bir ülkede makroekonmi dengesinin tam olarak verimlilik sağlaması için enflasyonun 2.5 ila 5 arasında olmalıdır.

rizzelli 04-15-2010 20:51

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733340)
tamam devlet memurunu bırak şimdi aşagıdaki soruma cevap ver.
ben ozel sektorden bahsediyorum şuanda.
siz onu bırakında çalışma saatlerini neden 7-8 saate indirmiyorsunuz bu insanlar köle gibi 12-13 (hatta 15 saat çalışanda var)
çalışıyor. siz bunu halledin eger gerçekten işsizligi çozmek istiyorsanız çalışma saatlerini dusurdugunuzde zaten patronlar fazladan elaman almak zorunda kalıcak.
ama sermayederların luks yaşantısı biraz azabilir ha :)

novek ,ilk defa doğru düzgün bir soru sorabilmeyi becerebildiğin için seni tebrik ediyorum.

yasalarla işçilerin çalışma saatlerinin sınırı haftada 45 saattir.
haftada 5 gün çalışan işçi için günlük 9 saat çalışma süresi demektir.
45 saati aşan işçilerin fazla çalışma ücretleri yasalarla korunmuştur.

Genel Hükümler
Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Ücreti
Madde 4 �/font>Fazla çalışmanın her saati için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen tutarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.
Fazla sürelerle çalışmalarda her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yirmibeş yükseltilmesiyle ödenir.
Parça başına veya yapılan iş tutarına göre ücret ödenen işlerde, fazla çalışma süresince işçinin ürettiği parça veya iş tutarının hesaplanmasında zorluk çekilmeyen hallerde, her bir fazla saat içinde yapılan parçayı veya iş tutarını karşılayan ücret esas alınarak fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma ücreti hesaplanır. Bu usulün uygulanmasında zorluk çekilen hallerde, parça başına veya yapılan iş tutarına ait ödeme döneminde meydana getirilen parça veya iş tutarları, o dönem içinde çalışılmış olan normal ve fazla çalışma saatleri sayısına bölünerek bir saate düşen parça veya iş tutarı bulunur. Bu yolla bulunan bir saatlik parça veya iş tutarına düşecek bir saatlik normal ücretin, yüzde elli fazlası fazla çalışma ücreti, yüzde yirmibeş fazlası fazla sürelerle çalışma ücretidir.
Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde fazla çalışma ücreti, 4857 sayılı İş Kanununun 51 inci maddesinde öngörülen yönetmelik hükümlerine göre ödenir.
Fazla Çalışmada Sınır
Madde 5 �/font>Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz. Bu süre sınırı, işyerlerine veya yürütülen işlere değil, işçilerin şahıslarına ilişkindir.
Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma sürelerinin hesabında yarım saatten az olan süreler yarım saat, yarım saati aşan süreler ise bir saat sayılır.
Serbest Zaman
Madde 6 �/font>Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi, isterse işverene yazılı olarak başvurmak koşuluyla, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat otuz dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında bir saat onbeş dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir.
İşçi hak ettiği serbest zamanı, 6 ay zarfında işverene önceden yazılı olarak bildirmesi koşuluyla ve işverenin, işin veya işyerinin gereklerine uygun olarak belirlediği tarihten itibaren iş günleri içerisinde aralıksız ve ücretinde bir kesinti olmadan kullanır.
İşçinin bu kanundan ve sözleşmelerden kaynaklanan tatil ve izin günlerinde serbest zaman kullandırılamaz.

novek 04-15-2010 20:59

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733356)
novek ,ilk defa doğru düzgün bir soru sorabilmeyi becerebildiğin için seni tebrik ediyorum.

yasalarla işçilerin çalışma saatlerinin sınırı haftada 45 saattir.
haftada 5 gün çalışan işçi için günlük 9 saat çalışma süresi demektir.
45 saati aşan işçilerin fazla çalışma ücretleri yasalarla korunmuştur.

Genel Hükümler
Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Ücreti
Madde 4 �/font>Fazla çalışmanın her saati için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen tutarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.
Fazla sürelerle çalışmalarda her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yirmibeş yükseltilmesiyle ödenir.
Parça başına veya yapılan iş tutarına göre ücret ödenen işlerde, fazla çalışma süresince işçinin ürettiği parça veya iş tutarının hesaplanmasında zorluk çekilmeyen hallerde, her bir fazla saat içinde yapılan parçayı veya iş tutarını karşılayan ücret esas alınarak fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma ücreti hesaplanır. Bu usulün uygulanmasında zorluk çekilen hallerde, parça başına veya yapılan iş tutarına ait ödeme döneminde meydana getirilen parça veya iş tutarları, o dönem içinde çalışılmış olan normal ve fazla çalışma saatleri sayısına bölünerek bir saate düşen parça veya iş tutarı bulunur. Bu yolla bulunan bir saatlik parça veya iş tutarına düşecek bir saatlik normal ücretin, yüzde elli fazlası fazla çalışma ücreti, yüzde yirmibeş fazlası fazla sürelerle çalışma ücretidir.
Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde fazla çalışma ücreti, 4857 sayılı İş Kanununun 51 inci maddesinde öngörülen yönetmelik hükümlerine göre ödenir.
Fazla Çalışmada Sınır
Madde 5 �/font>Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz. Bu süre sınırı, işyerlerine veya yürütülen işlere değil, işçilerin şahıslarına ilişkindir.
Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma sürelerinin hesabında yarım saatten az olan süreler yarım saat, yarım saati aşan süreler ise bir saat sayılır.
Serbest Zaman
Madde 6 �/font>Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi, isterse işverene yazılı olarak başvurmak koşuluyla, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat otuz dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında bir saat onbeş dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir.
İşçi hak ettiği serbest zamanı, 6 ay zarfında işverene önceden yazılı olarak bildirmesi koşuluyla ve işverenin, işin veya işyerinin gereklerine uygun olarak belirlediği tarihten itibaren iş günleri içerisinde aralıksız ve ücretinde bir kesinti olmadan kullanır.
İşçinin bu kanundan ve sözleşmelerden kaynaklanan tatil ve izin günlerinde serbest zaman kullandırılamaz.

o dediginiz fazla çalışma sureleri olsada işçiye %50 fazla tarifeden fazla odenmiyor işte.
ayrıca işçinin rızasıyla olmuyor bu ozellikle konfeksiyonlarda zorla işçileri gece 11 lere kadar çalıştırıyorlar.
ben diyorumki fazla mesaide yasaklansın yani en fazla 8 saat olsun.
bunu niye yapmıyorsunuz?
hem bak işsizligede çare olucak diyorum
yoksa sermaye yurtdısına kaçar diyemi korkuyorsunuz?

rizzelli 04-15-2010 21:09

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733360)
oncelikle şunu soyleyeyim sizin onlaymanıza ihtiyacım yok ister beyenin beni ister beyenmeyin. umrumda degil.
konuya gelirsek o dediginiz fazla çalışma sureleri olsada işçiye %50 fazla tarifeden fazla odenmiyor işte.
ayrıca işçinin rızasıyla olmuyor bu ozellikle konfeksiyonlarda zorla işçileri gece 11 lere kadar çalıştırıyorlar.
ben diyorumki fazla mesaide yasaklansın yani en fazla 8 saat olsun.
bunu niye yapmıyorsunuz?
hem bak işsizligede çare olucak diyorum
yoksa sermaye yurtdısına kaçar diyemi korkuyorsunuz?

zorla insanları çalıştırıyorlar,mesai paraları verilmiyor demen iddadan ibarettir.yasalarla işçilerin çalışma süresi sınırı belirlenmiş,bu sınırı aşan sürelerin ücretleri belirlenmişken,

işçi kendi hakkını arayamıyorsa bunun suçlusu devlet midir?
işçi çalışmak zorunda kalıp ses çıkaramıyorsa ve işveren işçisine zulüm yapıyorsa hakkını vermiyorsa bunun suçlusu devlet midir?

senin dediğin gibi işçilerini ezen ,haklarını vermeyen işverenler vardır bunu inkar etmiyorum asgari ücreti de yeterli bulmuyorum.ama araya devleti günah keçisi gibi gösterip ekonomiyi gözardı etmenide sığ sosyalistliğine veriyorum.

novek 04-15-2010 21:10

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733367)
zorla insanları çalıştırıyorlar,mesai paraları verilmiyor demen iddadan ibarettir.yasalarla işçilerin çalışma süresi sınırı belirlenmiş,bu sınırı aşan sürelerin ücretleri belirlenmişken,

işçi çalışmak zorunda kalıp ses çıkaramıyorsa ve işveren işçisine zulüm yapıyorsa hakkını vermiyorsa bunun suçlusu devlet midir?

senin dediğin gibi işçilerini ezen ,haklarını vermeyen işverenler vardır bunu inkar etmiyorum asgari ücreti de yeterli bulmuyorum.ama araya devleti günah keçisi gibi gösterip ekonomiyi gözardı etmenide sığ sosyalistliğine veriyorum.

UYGULANMAYAN YASA OLDUKTAN SONRA NE KIYMETİ VAR.
ayrıca işçi nasıl dava açıcak avukat tutabilicekmi hadi tuttu diyelim
o kadar süre dava sonucumu bvekleyecek bunu nasıl kanıtlayacak çalışanlar işsizlik korkusundan şahitlikte yapmazlar.

unnamed 04-15-2010 21:19

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733367)

Kardeşim aynı konuyu ben farklı biçimde anlatmak istemiştim arkadaşa, ama anlayamadığı gayet aşikar. İşçilerin hakları sosyal güvenceleri kanunlarla sabitlenmişken, işçi buna rağmen hakkını aramıyorsa novek yine devleti suçlu buluyor

novek 04-15-2010 21:21

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733371)
Kardeşim aynı konuyu ben farklı biçimde anlatmak istemiştim arkadaşa, ama anlayamadığı gayet aşikar. İşçilerin hakları sosyal güvenceleri kanunlarla sabitlenmişken, işçi buna rağmen hakkını aramıyorsa novek yine devleti suçlu buluyor

siz bu ulkede 1 davanın kaç ay surdugunu biliyormusunuz?
ayrıca işçiye haklarını ogretmesi lazım devletin işçi zaten cahil ki okumus insanlar bile dogru durust bilmiyor haklarını. mesela benim ailemde birisi bu durumda ne yapıcam soylermisiniz?

ben ak partilileri biraz daha ahlaklı sanırdım. en azından dindarlıktan dolayı.

unnamed 04-15-2010 21:29

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733373)
ayrıca işçiye haklarını ogretmesi lazım devletin işçi zaten cahil ki okumus insanlar bile dogru durust bilmiyor haklarını. mesela benim ailemde birisi bu durumda ne yapıcam soylermisiniz?

İşçi muzdaripse hakkını öğrenir, gider işçi mahkemesine yada bilgilendirme siteleri var devletin burdan istediği bilgiye rahatça ulaşabilir.

rizzelli 04-15-2010 21:47

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733373)

ben ak partilileri biraz daha ahlaklı sanırdım. en azından dindarlıktan dolayı.

işçi mahkemelerine gidebiliyor,avukat ve tüm masrafları işverene yükleniyor.

ilk önce zorla çalıştırılabilir mi,45 saatten fazla ücretini nasıl ne kadar alıyorsun onu öğren sonra hukuk arayışlarına bakarsın.
Fazla çalışma zorunlu mudur?

Pek çok işyerinde, fazla çalışma zorunlu bir uygulama olarak dayatılmakta ve işçiler onayları alınmaksızın fazla mesaiye bırakılmaktadırlar. Oysa yasaya göre fazla çalışma yapılması için işçilerin onayının alınması şarttır. Zorunlu mesai sadece acil işlerde, acil hallerde, örneğin makinelerin arızalanması vb. durumlarında yaptırılabilir. Gece çalışmasında fazla çalışma yaptırılamaz.
Fazla çalışma ücreti oranları nelerdir?

Fazla çalışma haftalık 45 saati aşan çalışmadır. Şayet bir işyerinde denkleştirme uygulaması var ise (bkz. İşçinin yasal çalışma süresi ne kadardır?) denkleştirme süresini aşan kısım fazla çalışmadır. Fazla çalışma süresinin toplamı yılda 270 saati geçemez. Fazla çalışma ücreti ise işçinin saat ücretinin en az %50 fazlası olarak ödenmek zorundadır.
Haftalık çalışma süresi sözleşmelerle 45 saatin altında belirlenen işyerlerinde, fazla çalışma, sözleşmede belirlenen haftalık çalışma süresini aşan kısımdır. Kısmi sürelerle (part-time) çalışmada fazla çalışma ücreti işçinin günlük ücretinin %25 yükseltilmesiyle ödenmek zorundadır.
Yine yasaya göre hem fazla çalışma hem de kısmi sürelerle çalışma yapan işçi, bu çalışmalarının karşılığında zamlı ücret almak yerine izin kullanabilir. İzin kullanımı tamamen işçinin rızasına bağlı bir uygulamadır.
İzin uygulamasında, işçi, yaptığı fazla çalışma karşılığında bir saat için 1 saat 30 dakika, kısmi sürelerle çalışan işçi 1 saat için 1 saat 15 dakika izin kullanabilmektedir. Denkleştirme uygulaması nedeniyle işçin fazla çalışma karşılığında kullanacağı izinler 6 ay gibi uzun bir zaman dilimine yayılarak bu konuda esneklik getirilmiştir. İşçi iznini iş süreleri içinde ve ücretinde herhangi bir kesinti yapılmadan kullanacaktır.

rizzelli 04-15-2010 21:53

hem sosyalistim diyeceksin ,hem işçileri sürekli ağzına dolayacaksın hemde işçinin haklarını akparti forumundan öğreneceksin.

sosyalistlerin bilmediği işçi hakları itinayla öğretilir.:)

novek 04-15-2010 22:34

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733386)
hem sosyalistim diyeceksin ,hem işçileri sürekli ağzına dolayacaksın hemde işçinin haklarını akparti forumundan öğreneceksin.

sosyalistlerin bilmediği işçi hakları itinayla öğretilir.:)

sen gitte konfeksiyonlarda çalışan işçilere soyle bunları.
bakalım nasıl tepki alıcaksın :D
ama dikkat ters tepmesin.

unnamed 04-15-2010 22:42

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733402)

Novek soru sormuşsun, arkadaş güzel bri şekilde cevap vermiş sana. Bide senin yaptığına bak, söylediklerine bak. Ciddiyet denen karakteristik özelliği barındırmadğını düşündürmeye başladın iyicene, bu üslupla hiç bir verilen cevabı şikayet etmeye yada eleştirmeye kalkma:güzel:

Erhan KARACA 04-15-2010 23:37

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733402)

2 yıl önce geçici olarak www.fikriorme.com.tr burda çalışıyordum çift vardia (: mesai ücreti sadece hafta sonu mesai sadece pazar günü oluyordu.. tabi o zaman kriz yok mesai günü stok çalışıyorduk.. mesai normal günlük çalışmanın saatinden 3 kat fazla para kazandırıyordu (: Allah Razı olsun Fikri Kurt'tan (: hemşerim diye demiyorum ama Kurt tekstil ve Fikriörmede çalışıp ben maaşımı geç aldım.. benim tazminatımı vermediler diyecek adam yok (:

3 aylıgına olsa da çalıştım bana da sorabilirler mi novek (:

All times are GMT +3. The time now is 19:35.