![]() |
Ankara bastırdı, İsrail, İzzet Şahin'i serbest bırakıyor
İsrail'de üç hafta önce tutuklanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin serbest bırakılıyor.
Şahin'in tutuklanması üzerine Ankara hemen devreye girerek Türk vatandaşının özgürlüğüne kavuşmasını istemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bizzat devreye girmesiyle olay yargı sürecinde olmasına rağmen kriz aşıldı. İzzet Şahin'in bugün öğle saatlerine kadar serbest bırakılacağı öğrenildi. Tel Aviv yönetimi Filistin'e yardım ulaştırmak isteyen uluslararası sivil toplum örgütlerine zorluk çıkararak bezdirme politikası izliyor. Zaman zaman Birleşmiş Milletler ve AB yardımlarının bile bölgeye ulaştırılmasında ciddi zorluklar yaşanıyor. İsrail son olarak uyguladığı abluka sebebiyle zor günler geçiren Filistinlilere yardım etmek isteyen İHH yetkilisi Türk vatandaşı İzzet Şahin'i, 27 Nisan'da tutukladı. Ankara hemen devreye girerek Türk vatandaşının serbest bırakılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşımız İzzet Şahin'in bu süreç sonucunda bir an önce özgürlüğüne kavuşması beklenmektedir." denilerek bu doğrultudaki çabaların aynı şekilde sürdürüleceğini bildirmişti. Olay yargıya intikal ettiği için neticeye ulaşılması zaman aldı. Ancak Başbakan Erdoğan ve Bakan Davutoğlu'nun bizzat devreye girmesi sonucu kriz aşıldı. Zaman (Hükümetimizi bu duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum..Sevindirici bir gelişme..) |
Yorum yapmak için erken, serbest bırakılsın tebriğimi o zaman yazacağım.
|
: ) İnşaAllah devamı gelecektir..
|
güzel bir haber..
|
Alıntı:
Basligi görünce tamda düsündüm ki redyellow abimiz bu habere sevinecek diye ;1 insaAllah gercekten serbes birakilir evine yurduna kavusur insaAllah |
Çok güzel bir haber,
Olması gereken bir haber, İsrail birkez daha diplomasi alanında Türkiye'nin büyüklüğünü dünyaya ilan etmiş oldu. |
Acaba şiddete maruz kaldımı ? Çok merak ediyorum.
|
Alıntı:
|
Güzel haber...=))
Beğeni sınırı olduğundan beğeni veremiyorum... Sınırı geçtiğimde hatırlat teşekkür edeyim Feride...=)) |
: DD : D
|
Alıntı:
İnşaallah bu haber gerçek çıkar o zaman tam seviniriz, hem de hiç çekinmeden yetkilileri kutlarız. |
Alıntı:
|
İHH'nın sitesinde İzzet ŞAHİN'in az önce serbest bırakıldığı, 22 civarında istanbulda olacağı yazılı.
Bu güzel gelişmeden dolayı İzzet Şahinin serbest bırakılmasında emeği geçen Başta Başbakan Sayın TAyyip Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu beye ve herkesi herkesi canı gönülden kutluyorum, teşekkürlerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum. |
İHH'nın sitesinde İzzet ŞAHİN'in az önce serbest bırakıldığı, 22 civarında istanbulda olacağı yazılı.
Bu güzel gelişmeden dolayı İzzet Şahinin serbest bırakılmasında emeği geçen Başta Başbakan Sayın TAyyip Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu beye ve herkesi herkesi canı gönülden kutluyorum, teşekkürlerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum. |
22.15'te İstanbul'da olacakmış İzzet Şahin...=))
|
hadi insallah sebest birakir.. eger sahin serbest birakilirsa bu ülkemizin diplomatik alandaki basarisinin bir eseridir..
Suna emin olun su anda ak parti disinda bir hükümet olsaydi olayi görmezden gelir, umursamazdi düsünün ecevit, bahceli, ciller, baykal basta olsaydi bu is icin ugrasirmiydi!.. tabiki istisna olarak erbakani disarida tutuyorum ancak yillardir siyonizmi diline dolayan erbakan hocayi israilde pek ciddiye almazdi.. |
All times are GMT +3. The time now is 10:42. |