![]() |
Peçe Yasağına İki Adım Kaldı.
Peçe yasağına iki adım kaldı Fransa'da Bakanlar Kurulu peçeli çarşafı yasaklayan tasarıyı kabul etti. Fransa'da Bakanlar Kuruluhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde tamamen yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını bugün kabul etti. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozyhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ''bakanlar kurulununhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bu tasarıyı kabul ederekhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif doğru yolda ilerlediğini gösterdiğini'' açıkladı. Cumhurbaşkanı adına yapılan yazılı açıklamadahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif peçeli çarşafınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ''cumhuriyet değerlerinehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kadın haysiyetine ve onuruna aykırı olduğu'' görüşü dile getirildi. Danıştayhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif geçen hafta bu yasa tasarısı için olumsuz görüş bildirmişti. Yüksek Mahkemehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ''yasa tasarısınınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif hukuki temeli olmadığınıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif belirsizlik yaratacağını ve anayasa ile sözleşmelere aykırı olabileceğini'' belirterekhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yasağın sınırlı tutulması konusunda hükümeti uyarmıştı. Önümüzdeki ay meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısında açıkça peçeli çarşaf ifadesi yer almayacak. Bunun yerinehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yüzü tamamen kapatan giysiler'' tanımı yapılacak ve kişilerin eşgalini gizlediği için bu giysilerin güvenlik açısından yaratacağı soruna işaret edilecek. Tasarıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kamuya açık yerlerde bu giysileri giyenlere 150 avro para cezası veya cumhuriyet değerlerinin öğretilmesi için zorunlu kamu stajı öngörüyor. Bu giysilerin giyilmesi için baskı yapanlar hakkında dahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif 1 yıl hapis ile 15 bin avroya kadar değişen para cezası istenebilecek. Tasarının meclisten sonra Senatoda da kabul edilerek eylül ayının ortalarında yasallaşma bekleniyor. Peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasa tasarısının yumuşatılması için muhalefetteki Sosyalist Parti de bir yasa teklifi sunmuştu. Yasağın sınırının daraltılmasını isteyen Sosyalist Partihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yüzü örten giysilerin sadece hükümet binalarıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif toplu ulaşım araçlarıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif hastane ve banka gibi yerlerde güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasını önermişti. A.A. |
Fransız yobazlarından ancak bu beklenirdi zaten.
|
Peçe konusunda bende Fransızlar gibi düşünüyorum
Bir ara abdülhamit de buna benzer bir uygulama yapmış sanırım İnsanların yüzleri belli olmalı.. İnsan yani bayanlar yüzünü gösterirse GÜNAHA GİRMEZ Bunu anlatmak geerk |
Alıntı:
İnsanların tercihlerine saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Ancak tercih diyerek de insanlara bazı şeyler dayatılmamalı Peçe insanın kimliğini gizleyen karmaşık ve muamma bir durum Bir duruşma salonuna alınmak istenen peçeli bir bayan Yada nüfus cüzdanını yenilemek isteyen peçeli bir bayan veya daha onlarca başlık Ki bunlar müslüman toplum da değil Hani müslüman toplum peçeye karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olabilir ama gayrimüslimler peçe yasağı için mantıklı bir çok neden önesürebilir |
isteyen istedigini giyebilmelidir.. isteyen pece giysin, isteyen carsaf giysin, isteyen burkan, isteyen mini etek, isteyen dekolte...
sonucta kisilerin genel tercihidir tabiki sunuda gözardi etmemek gerekir eger giydimiz giysiler yasadigimiz topluma ters geliyorsa ister istemez bir yaptirim olabiliyor.. evet pece yasagina hayir diyelim ama birde su acidan bakalim bir mini etekli iranda veya suudi arabistanda nasil karsilanir!.. kaldiki fransa gayrimüslim bir ülke ve basörtüsü yasagi yok o halde onlardan bazi konularda sinirsiz özgürlük beklemek bence biraz abarti olur.. ancak sunuda kabul edelim bazi seyleri zamana birakirsak sorun ortadan kalkiyor mesela bakiniz basörtüsü artik avrupada kabul gördü basörtülü milletvekilleri bile var ve yasadigim ülke dahil bir cok avrupa ülkelerinde her platformda basörtülü bayanlari görmek mümkün.. Müslüman ülke olan türkiye de bile yasak olan basörtüsü konusunda ilimli davranan avrupa ülkelerine burka, pece gibi konularda pek fazla kizamiyorum.. ancak bana sorsaniz birey istedigini giyebilmelidir ancak benim fikirlerim beni baglar sonucta kurallari belirleyen devletlerdir ve kuralsiz bir devlette düsünülemez! |
Alıntı:
haberi okursanız KAMUYA AÇIK YERLERDE diyor... Duruşma salonu vs. değil. İkincisi dayatma tam olarak işte budur, sen şu giysiyi kullanamazsın demek dayatmanın hasıdır. Onların müslüman toplum olup olmaması beni ilgilendirmiyor beni yapılan dayatma ve zorbalık ilgilendiriyor. Müslüman toplum olmamaları onlara dayatma ve zorbalık hakkı vermez. onlar gayri müslüm bir çok neden öne sürebilir demişsin, ama bir önceki yazında ben de fransızlar gibi düşünüyorum diyen sensin. buyur sen mantıklı bir şeyler öne sür o zaman. Kamuya açık her yerde çarşafın ne sakıncası, mahzuru vs.vs. var? Mesela insanların yüzleri belli olmalı demişsin önceki yazında. Niye? sokakta yürüyen bir kadının yüzünden sana ne bana ne? Bizi ne ilgilendirir? |
Alıntı:
|
ya çarşafın altındaki erkekse yada kötü niyetli birisiyse kimligini gizlemek isteyen fransayı tebrik ediyorum dogru bir karar
|
Alıntı:
Çarşafın altındaki erkekse... Peki eşcinselleri de yasaklasınlar o zaman!!! Kadın kılığı altında erkekler var, ne diyeceksiniz? kötü niyetli biriyse:) Çarşafsız gezenler kötü niyetli olamaz mı? Niyet okuyan makine mi icat edeceksiniz bu durumda? Alıntı:
Suudi arabistan islami bir yönetimle yönetilen bir ülke değil bunu belirtelim. İslami kurallara göre yönetilen bir ülkede dinin bu konudaki hükmü nedir bilemiyorum. onun için de yorum yapmıyorum. İslamın, İslam şeriatının bu konudaki hükmü neyse o benim başımın üstündedir. Biz laik, demokratik olduğu söylenen ülkelerden ve yönetimlerden bahsediyoruz. bu ülkelerde insanlara zorla başını açacaksın, peçeni acacaksın vs. dayatması yapılması yanlıştır. |
Alıntı:
Güvenlik peçeden daha önemli Peçenin dine bakan hiçbir sureti yok Zira dinimizde kadının yüzü mahrem değildir Belki özgürlük olarak yorumlayabilirsin PEÇE özgürlüğü gibi bir sonuç çıkar ortaya Çok da isabetli değil Toplumda aşırılıklara izin verilmemesi gayet normal Mini etek kıyası yanlış |
Alıntı:
yüzü açıklar eylem yapmıyor mu? bombalama yapmıyor mu? Eeee hani nerde güvenlik? Demek ki yüz açık olunca güvenli olunmuyor, yüz kapalı olunca da güvensiz olunmuyor! Sen gene dini kural söylüyorsun. Birincisi sen fetva makamı değilsin bence yanlış yapıyorsun. İkincisi dini bir kural veya değil kişinin tercihi kardeşim. ücüncü kişilere muz yemek düşer bu durumda. Bir insan peceyi tercih etmişse bitmiştir, onun tercihine ancak saygı duyacaksınız. |
Alıntı:
Çok basit bir dini teferruat Bunu ifade etmek için müçtehit olmaya gerek yok İlmihal hiç mi okumazsın Meselenin dini bir zarureti olmadığını ifade ettik. Diğer yönüne gelelim Özgürlük meselesi kısmına Mahkeme salonunu örnek verdim Toplum yaşamı sadece CADDEDE yürümekten ibaret değil Farzet ki peçeli birileri alışveriş mağazasında belki garip örnek olacak ama hırsızlık yaptı Güvenlik kamerasında sence nasıl bir görüntü oluşur?? Biz başörtüsünü yada tesettürü tartışmıyoruz "peçe" yi tartışıyoruz. |
Alıntı:
Alıntı:
Sana göre basit bir teferruat olabilir ama gerçek tam tersi de olabilir. Bazı islam alimlerinin bu konuda farklı düşünceleri vs. var. Acizane ben bir tavsiyede bulundum sen yine de kendi bildiğini yapmakta serbestsin. Sen mahkeme salonu örneğini vermişsin ama ben de sana haberi iyi oku KAMUYA AÇIK YERLERDE diyor dedim. Yani yasak mahkeme salonu vs. değil, kamuya açık her yerde, yani sokakta, pazarda, mahallede, çarşıda. Mahkemede tanımak için açılsın dışarda istediğini yapabilir dense neyse ama sokakta aç diye dayatmanın bir mantığı yok. Peçeli birisi hırsızlık yapsaymış kamera nasıl tanıyacakmış. İlginç. Peruk takıp gelse, tanınmayacak bir durumda olsa, gözünde siyah gözlükler olsa peruğun altında, makyaj ile kendi yüzünü değiştirse (biliyorsunuz makyajla bugün neler yapılıyor insan tamamen başkası görüntüsüne bürünebiliyor) hırsızlık yapsa. ne yapacaksınız? Tüm peruk takanları yasaklayacak mısınız? Siyah gözlük takanları yasaklayacak mısınız? makyaj yapanları yasaklayacak mısınız? Evet peçeyi tartışıyoruz. Ben farkındayım. Umarım sen de farkındasındır. |
Güvenlikmiş o zaman sokak'ta gezen her insan üzerin'de bomba taşıyabilecek potansiyel tehdit oluyor :)
Eğer yüzü açmakla güvenlik sağlanıyor olsaydı yüzü açık bir yığın suçlu ortalık ta suç işleyemezdi.. Boş bahaneler bunlar yüzün örtülmesi faziletli kılınmış isteyen örter,isteyen örtmez... Bunu engellemeye çalışmak ancak Avrupalı despotlara yakışır..! |
Alıntı:
İMZA: REDYELLOW |
yüzü açmak günah değil ama kapatmakta takva meselesi :güzel:
bu şuna benziyor teheccüd namazı kılmamak günah değil ama kılıncada sevabı var... peçe ile dolaşana helal olsun kelimesinden başka söyleyecek sözüm yok benim... ayrıca fransa hükümetine şaşırmadım çünkü bizim gibi %99(!) u müslüman bir ülke örtüyü yasaklamaışken hristiyan bir ülkenin böyle bir yasak getirmemesine sadece üzülüyorum ama şaşıramıyorum... |
1.Avrupa'da İslamifobi olduğunu biliyoruz bu yüzden bu tür uygulamalar doğaldır.
2.Artık biz farklı bir dünyada yaşıyoruz.Bana kalırsa İslam şeriatıyla yönetilen ülkelerdede böyle bir uygulama olmalı.Çünki sadece güvenlik değil o 2. plan, adil hükmedilebilmek için insanın yüzünün belli olması şarttır.Bütün kamu alanlarında yüz kimliktir.Hem dinimizce bir sorun teşkil etmez.Ayrıca peçe sayesinde Avrupa'da İslamı gerici görmede artıyor. Bana göre bu bir sorun değildir bu konu bu konuda BENHUR'u destekliyorum.Adamlar zaten biliyorsunuz müslümanları bombacı terörist olarak bilmekte ve korkmakta bu peçe olayı daha da arttırıyor. |
Alıntı:
Vah ki vah. Müslümanın bizim gibi dostu olduktan sonra düşmana ne gerek var??????? Bu arada erkek müslümanları, bombacı olarak görünen erkek müslümanlara ne yapmayı düşünüyorlar acaba avrupalı dostlarınız? Kadınların yüzlerini açtırınca bomba tehlikesi bitiyor nasılsa!!! erkekler için de bi çare düşünmüşlerdir herhalde! Adil hükmedebilmek için sokakta yürüyen bir kadının yüzünün açık veya kapalı olmasının ne alakası var biraz anlatır mısınız? |
Alıntı:
|
Alıntı:
içimden geldi ben cevap veriyim... anlamıyorsanız Lugat var... |
arapça lugatım yok ama bi bakıyım googleden
|
Alıntı:
2.Müslümanlar orda yaşamak zorunda değil ne gereği var Fransa'da yaşamaya Dünya Çokmu Küçük!!! 3.Dinen bir mahzuru yoktur diyorum ben sadece. 4.Darulharb olan bir yerden ne bekliyorsunki???Hem Türkiye'deki gibi örtüye karşı çıkmıyorlar.Bu çıkışmalarını neden Türkiye'ye kendi vatandaşlarına yapmıyorsun.Önce kendimizi düzelteceğiz sonra ordaki milletler!!!Sen kendimizi bile düzeltememişken Darul Harb olan bir memlekette olan bir şeyden ki sorun değil dinen mahzuru yok neden bu kadar bana çıkışıyorsunuz. |
Alıntı:
Ne alakası var? Erkekleri nasıl tespit edecekler? kadınlar yüzlerini açınca el kaideci olmaktan vaz mı geçeçekler? yapmayın yahu yapmayın allah aşkına. El kaideci bir kadın düşünün. Yüzünde peçe olunca kötü hooop yüzünü açınca iyi mi oldu? Fransızlar yüzü açık bir el kaideci bayanı nasıl tespit edecekler? Bu yapılan yanlıştır, yanlışa böyle acaip savunma araçları aramaya çalışmayın. Alıntı:
İkincisi amerikalılar pecelileri arıyorlar peçesizleri aramıyorlar mı? Dinen bir mahzuru vardır veya yoktur ama ben de diyorum ki kardeşim o pece o kişinin bir tercihi. Nasıl gömlek bir tercih ise pantolan bir tercih ise pece de bir tercihdir. Peçeyi tercih eden bir hanıma ancak saygı duyacaksınız bunu başka yolu yoktur. Polis kontrolünde vs.vs.pecesini açar olur biter. Ama sokakta, mahallede, pazarda vs. gezerken peçe takamazsın demek insanlık dışıdır ve ayıptır. Birde darül harpdir diyerek orda yapılan bu zulüm normal gösteren sizin hemen peşinden nato ve afganistandan bahsetmesi çok ilginç. ne işleri var afganistanda bu alçakların? Rüzgar eken fırtına biçer kardeşim. bu kadar. |
Alıntı:
2.Adamlar kafir ve müslüman hayatına Türkiyeden daha saygı ve müsamaha gösteriyor bunu söylemekte zorundayız. 3.Kadın açık olunca şöyle bir durum var her şey daha apaçık!!!Hem bahsettiğimiz bizim ki peçedir sadece yüz dinen bir sorun YOK!!! 4.Erkekleri nasıl tespit etçekler erkekleri nasıl tespit etçekler.Nasılmı teknolojik aygıtlarla insanın göstermek istemediği herşeyi görebilirler!!!Kimisi eyleminde başarılı oluyor kimiside yakalanıyor!!!! 5.Peçeli ile peçesiz olan kadın arasında fark vardır peçe ile siz kimliğinizi hayatınızı görmüş olduğunuz hayatı o günkü ruh halinizi gizlersiniz korkunuzu gizlersiniz.Peçe olmayınca herşey daha kolay farkedilir korkuyormu tedirginmi daha iyi kavrayabilirler eylemleri durdurabilirler.Peçe insanın yüzünü gizlemez sadece ruhunuda gizler.Bundan dolayı adamlar peçe istemiyor insan bir insanı gözlerinden mi tanıyacak Allah Aşkına!!!! |
Konuyu bilerek çarpıtmak anlamsız
Peçe ile TAKVA mı gerçekleşmiş oluyor Yada çarşaf ile İşte sizin İSLAM kriteriniz Böyle düşünenlere neyi hangi lisan ile izah edebilirsin ki TAKVA PEÇE ÇARŞAF Hala çullardan TAKVA çıkarmak derdindeler Tıpkı SAKAL ile TAKVAYA yatay geçiş arayanlar gibi Şunu unutmayın ki dinin peçe ve çarşaf gibi bir beklentisi yok TAKVA ise peçe takmakla başlamadığı gibi çarşaf giymekle bitmiyor BATIYA karşı İslamı takdim etmek gibi bir vazifemiz var Ve SEMBOLLER üzerinden çatışmalar çıkarmaya çalışanlar var Adam ibadethane yapmak derdinde değil ille MİNARESİ de olsun derdinde Yahu minare olmadan ibadet edemiyormusun Batı toplumu hazır değilken MİNARE dayatmasının anlamı ne Peçe de benzerdir |
Alıntı:
Bazen ordaki insanlar affedersiniz ama salakmı diyorum.Adamlar para için gidiyor sonra ee zulüm elbetteki zulüm olcak Avrupa'da Avrupa kara lekeli küfür dolu zulümat dolu bir memlekettir.Allah'ın nurunu esirgediği yurttur.Tek yer İsviçremi neden müslümanlar dinini yaşamak için göç etmiyor anlamıyorum neden tekrar anavatana dönmeyim para için kalıyorlar oda ayrı bir durum görüyorsunki halk seni istemiyor neden kalıyorsunki dünyalık için mi??? Ama peçe konusu ise başka.Çünkü peçe takmazsanız bir sorun teşkil etmiyor.Zaten günümüzde peçe takmayıda yanlış buluyorum.Çünki artık bir düşün kimlik yaptırcan peçeylemi gitçen o zaman neden gidiyorsun.Gözünü gösterip çıkçanmı???Yüz kimliktir hem zaten zorunluluk yoktur peçe konusunda.... |
benhur:
senin bu yazına cevap vermeme hakkımı kullanmak istiyorum. Şimdilik..... |
Redyellow o halde bende 2. cevap hakkımı kullanmak istiyorum :)Keşke sende bir cevap verseydin şu pervasıza!!!
Benhur sen daha dinimizi anlamadan hemen böyle saldırılara geçme.Onca örtünme ayetleri niye var.Bir insan bedeninin görünümüyle ruhunun temizliğine göre insandır.Semboller üzerinden çatışma demişsin fakat ben senin dilinden anlayamamaktayım.Sen müslümanmısın ben o konuda şüphe ediyorum zaten BenHur Hz.İsa'nın hakkında çekilen bir filmin ismiydi çünki.Takva sadece ibadetle olmaz biz insanız biz sadece ruhu ilgilendiren namaz oruç gibi fıtri görevleri değil örtünme gibi fıtri ihtiyaçlarımızıda gidermeliyiz.Sen gene diyorsun ki adam minare derdinde.Bu ne demek ya.Biz onlara hiç böyle bir baskı uygulayabiliyor muyuz?O zaman onlarda uygulamayacak.Sen galiba minareyi küçümsüyorsun.Camiyide küçümsüyorsun.İslam kriteri olmadan insan anlamı nedir he???Einsteinin bir sözü vardı İnsanı yapan et ve iskeleti değildir, inançları ve ilkeleridir.İlkesiz insan yaşayan ölüdür ve bizim ilkemiz bunlardır!!!Gene Batı bize nasıl modernlik saçmalığını güzel gibi göstermeye çalışıyorlarsa bizde affedersiniz mal gibi kabulmü etçez.İslamı takdimmiş.İslam zaten insanlığı Allah tarafından takdim edilmiştir.Sen hiç bir zaman bir müslümanın örtüsüne giysisine çul diyemezsin.Sen gerçekten gözü kör ve ağzı boş laf yapanlardansın. |
Alıntı:
İnsanın rabbisine yakınlığı değil mi? Bunu ne ile ölçüyorsun? Bir karış sakal ile mi? Sakal fıtrattan demek ile sakalsızlık gayri fıtrat mı oluyor? Üstad Bediüzzaman sakal bırakmayarak gayri fıtri bir yaşam mı sürmüş oldu Yada TAKVASINDA bir noksanlık mı vukuu buldu Esasen onlarda ki bu tavır önemli bir mesaj Kulluk vurgusu,sembollere şekillere boğulmadan Rabbin ile yakınlığın sakal ile ölçülmez mesajı Elbette bu müslümanlar sakaldan uzak dursun mesajı da değil Ama önceliklerimizi müslümanlar olarak tekrar gözden geçirmeliyiz Alıntı:
Alıntı:
Minareyi küçümsüyorum çünkü minare teferruattadır-fütuhattandır.. |
Alıntı:
2. Mesajım Pervasız dememin sebebi bir müslüman herşeyi ile mükemmel olması gerektiğinden ve sen bunları küçümsediğindendir.Yoksa sana karşı ne bir saygısızlığım olabilir nede husumetim.Fakat ben sadece senin ne demek istediğini anlamaya çalışmaktayım. 3.Minare Rasulullah zamanında olmayan bir mimari bir yapıdır.Yani minare olmadan cami olur.Fakat biz onlara şöyle böyle klise yapamazsınız diyormuyuz BenHur kardeşim o zaman onlarında hakkı YOKTUR!!! |
Müslümanların hele hele başka bir müslümana takvanın ne olduğunu tarif edecek kadar fetva ehli!!! müslümanların bu peçe yasağına destek verdiğini görünce fransanın yapması gayet normal diyorum!
Böyle müslüman dostlarımız olduktan sonra fransa gibi düşmana ne gerek var ki????? |
Alıntı:
Alıntı:
İslamın Batıya bakan yüzü nasıl olması gerekiyorduysa öyLe oldular Hem yaşantıları ile hem düşünceleri ile Bu yüzden sakal gibi şeyleri islamı konuşurken öncelik gibi getirip insanların önüne koymamalısınız.. |
Alıntı:
Ayrıca fransa gibi düşmana ne gerek varki sözünü tekrar etmeseniz sevinirim beni rencide ediyorsunuz kardeşim :( |
Benhur:
Sakalın, pecenin, çarşafın sana ne zararı var? İslama ne zararı var? Nedir senin derdin? sırf polemik olsun diye mi yazıyorsun? konuyu nerden nereye getirdin, sen sakal bırakma ama bırakana da karışma, seni zerre kadar ilgilendirmez bir müslümanın sakalı. Bir sünnet olan sakalı küçümsemek senin haddine değildir. |
Alıntı:
benhur size takvanın ne olduğunu öğretmeye kalkmıştı ordan çıkarmalıydınız. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İyide güzel kardeşim benhur etti mi etmedi mi bilmem. Siz bediuzzaman hazretlerinin rahipler ruhbanlar gibi evlenmediğini söylüyorsunuz. Ben benhura değil de sizin söze takıldım. Toplum nezninde değerli olan insanları düşüncesi sağlam olmayan cümlelerinize alet etmeyin. Biraz daha dikkatli olalım bu konuda.
Neden evlenmedi o konuya gelince. Kendisinin yetiştiği ortam, davası evlenip yuva kurmaktan daha büyüktü onun derdi bir evlat değil binler temiz insan yetiştirmekti. Bu konya kalkıp evlenmesini dahil etmek anlamsızdır. Ebu cehilin iki evladını anarsınız ama ya beduzzamanın kaç talabesi var birde o açıdan bakmak lazım.. |
All times are GMT +3. The time now is 08:43. |