Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Türkçe Olimpiyatları'na büyük ilgi! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=129170)

Duygu'Seli~ 06-05-2010 21:03

Türkçe Olimpiyatları'na büyük ilgi!

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'ndaki ödül törenine devlet erkanından önemli isimler de katıldı.

http://www.habervaktim.com/resim/resim125172_2.jpg

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çok sayıda milletvekili ve Türkiye'nin dört bir yanından davetli katıldı.

Katılımcılar, Ankara Arena'daki ödül töreni öncesinde gazetecilerin Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili sorularına cevap verdi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin şunları söyledi: "Her yıl katılımcı sayısının daha da arttığını, ülke sayısının daha da arttığını memnuniyetle görüyorum. Bu Türkiye'nin tanınmasına Türkçenin daha da yaygın bir dil olmasına yol açıyor. O bakımdan bu organizasyonları gerçekleştirenleri yürekten tebrik ediyorum. Ben de TBMM Başkanı olarak Türkçenin gelişimine katkı sağlayan herkese ve her kuruma Meclis'imiz öteden beri sahip çıkmıştır. Ben de bu düşüncelerle Türkçe Olimpiyatları'nın ödül törenine iştirak ediyorum. İnşaallah içerde yaşayacağı yaşamak herhalde konuşmaktan daha etkilidir."

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: "Öncelikle çok güzel bir program. Bu yıl 8.'si düzenleniyor. Daha önceki yıllarda çok daha az sayıda ülkeden az sayıda öğrenci katılırken, Türkiye'nin bir ilinde gerçekleştirilirken, bu yıl artık 120 ülkeden 750 öğrenci çok daha değişik alanlarda yarışma yapıyorlar. Çok farklı şehirlerimizde Konya, Ankara'da çok daha değişik gerçekleşiyor. Her şeyden önce bu projenin bu kadar kısa sürede bu kadar büyük noktaya gelmesinden dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bizim dilimizi konuşan bizim Türkülerimizi söyleyen çocukları ağırlamak çok büyük bir mutluluk. Ben inanıyorum ki ülkeler arasındaki kalıcı dostluğun temel köprüsü aslında aynı dili konuşmak aynı kültürü paylaşmak. İşte bu çocuklar aynı dili konuştuğumuz aynı kültürü paylaştığımız uzaktaki yakınlarımız olarak Türkiye'nin sesini hemen her yerde her zaman duyuracaklarını düşünüyorum. Ben hepsine başarılar diliyorum. Her ne kadar yarışma formatında yapılıyor olsa da bu yarışmanın birincisi hepsi. Türkiye gelen bütün çocuklar birinci. Hepsi gururla ve başarıyla ülkelerine döneceklerdir. Onların göğsünde taşıdığı madalyalar bizim gururumuzdur. Hepsine başarılar diliyorum."

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir: "Çok anlamlı çok önemli çalışmaların güzel hedeflerin terazi çalışmaların başladığı Samsun'da da alt yapısı yapılmıştı. Bugün yarın ve gelecek için çok anlamlı."

(CİHAN)

Haber Vaktim.com

0000000000 06-06-2010 18:58

Her yıl çok daha fazla kitleye mal olan bu organizasyon dünya barışına , dünya kültürüne en önemlisi İslam ve Türk kültürünün tanıtılmasına büyük fayda sağladığına inanıyorum. Geçmişe göre bir çok medya tarafından kuvvetli şekilde sahip cıkılması organizasyonun etkisini gösterme adına sevindirici.

Duygu'Seli~ 06-06-2010 19:15

Evet.. Ummadığımız medya gruplarının bile desteği bu denli çoksa eğer,bu gerçek bir başarıyı gösteriyor demektir..
Dünya dilini sadece ingilizcenin oluşturmayacağını göstermek için büyük bir fırsat..

Terennüm 06-06-2010 19:26

eurovison şarkı yarışmasına ingilizce şarkıyla katılıp 2.liği başarı olarak görenler bir de bu yarışmayı izlemelidir diye düşünüyorum...

sudaduran 06-06-2010 19:59

programları samanyolu tv,bugün kanalı ve kanal a canlı veriyor

Blur 06-06-2010 20:29

Haber için teşekkürler kardeşim..

FarukARSLAN. 06-06-2010 23:31

İşte bu yıl tam rayına girdi yarışma.
Bir çok gazete ilk sayfasından verdi, Yeni Çağ gibi bir gazete bile ilk sayfadan gördüğüne göre tamamdır bu iş artık.

Tabii geçen yıllara nazaran son 2 yıldaki önemli devlet adamlarının da katılımı bunda etkili oldu ve bu bir nevi "devlet projesi" halini kazanmış oldu..

Böylesine hayırlı bir organizasyonda emeği geçen herkesten Allah razı olsun..

zilzal 06-07-2010 00:21

Konu içi yorum yapalım.Malum medya bu olimpiyatlara niçin bu kadar destek veriyor.

İntifada 06-07-2010 00:23

neden vermesin?dünyanın bu kadar ülkesinde tekrar türkçe için çaba verilmesi sizi heyecanlandırmıyor mu?

Terennüm 06-07-2010 19:40

Alıntı:

zilzal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 749954)
Konu içi yorum yapalım.Malum medya bu olimpiyatlara niçin bu kadar destek veriyor.

sen sordun sen ver bakalım cevabını..

Mavera 06-07-2010 19:53

Rabbim ucundanda olsa emegi gecen herkesten razi olsun.. her sene bu yarismalar beni cok duygulandiriyor o yüzden izlemeyecegim diyorum ama yinede bu gurur tablosunu izlemezsem cok sey kaciracagimi bildigim icin saatlerce ekran basina kilitleniyorum..

Cihannur 06-07-2010 21:16

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 749722)
eurovison şarkı yarışmasına ingilizce şarkıyla katılıp 2.liği başarı olarak görenler bir de bu yarışmayı izlemelidir diye düşünüyorum...

Görüşünüze katılıyorum. Eurovision şarkı yarışmasına İngilizce şarkı söyleyerek katılınarak yarışma sonucunda 1. veya 2. olmanın hiçbir anlamı ve değeri yoktur! Sertab Erener, Everyway That I Can şarkısıyla bu yarışmada Türkiye adına yarıştı ve 1. oldu. Türkiye'nin resmî dili İngilizce midir? Hayır, Türkçe'dir. Öyleyse bu yarışmaya neden İngilizce şarkılarla katılıyoruz?

Eurovision şarkı yarışmasına yabancı dilde şarkılarla katılınmasını çok yanlış buluyorum. Eurovision'a İngilizce şarkıyla katılarak 1. olmaktansa, Türkçe şarkıyla katılarak sonuncu olmamızı tercih ederim.http://img148.imageshack.us/img148/8...iyensmiley.gif

hüma 06-07-2010 21:25

eurovisonla olimpiyatı aynı kefede dahi görmüyorum,olimpiyat tartışmasız bir şekilde hızla başarıya ilerliyor...Rabbim emeği geçenlerden ebeden razı olsun...

rizzelli 06-07-2010 21:56

bunlar Sahabelerin zamanında yaşasalardı İslamı anlatmak için dil öğrenen Sahabe efendilerimizi eleştirirlerdi.

yani bunların kafayı asırlar değiştiremez.

cahillik bunlarla dost olmuş.

EpiVaTeS 06-07-2010 22:01

Alıntı:

zilzal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750313)
full

Sende geri değilsin onlardan...
İngilizce konuşuyorsun...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

zilzal 06-07-2010 22:03

[QUOTE=Noktaların Efendisi;750316]Sende geri değilsin onlardan...
İngilizce konuşuyorsun...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
Ne yapalım dünya dili ,ama ben atıyorum.:evet:

EpiVaTeS 06-07-2010 22:04

Elbette yapıcı muhalefeti bizde isteriz...
Lakin komple bir cemaati sırf milli görüşcüler ile araları iyi değil diye kötülemek doğru olmaz...
Ayrıca belirteyim ben ne ocu nede bucuyum...

Gönülden 06-07-2010 22:05

Konuyu amacının dışına çekerek polemik konusu yapan mesajlar silinecektir.

zilzal 06-07-2010 22:05

[QUOTE=Noktaların Efendisi;750315]Varsayalım Numan Kurtulmuş orada olsa idi...
Nece hitap edecekti...???

ALLAH razı olsun böyle soru soralım.Hristiyan ve Yahudilere yapılan hoşgörünün 100 de 1 ni banada gösterin.

EĞER NUMAN HOCA TÜRKÇE OLİMPİYATLARI DÜZENLER VEYA DESTEKLER SONRA DIŞARIDA TÜRKÇEMİZ YERİNE BİLSE BİLE İNGİLİZCE KONUŞURSA İNANIN ONUDA ELEŞTİRİDİM.:güzel:

Özgür Çağrı 06-07-2010 22:08

Olaylar herkesin gözü önünde cereyan ettiği için fazla uzatmaya gerek yok Kolbastı oynayanlarıda gördük kahkahalarla alkışlayanlarıda gördük Gözyaşlarına boğulanlarıda gördük
Filistin davasını yok sayanlarıda gördük
Bu dava kudüs davasıdır diyip sahiplenenleride gördük

biz bir haftada çok şey gördük. Artık ne anlatırsan anlat varmı faydası !

zilzal 06-07-2010 22:09

[QUOTE=Furkanca Bakış;750328]Olaylar herkesin gözü önünde cereyan ettiği için fazla uzatmaya gerek yok Kolbastı oynayanlarıda gördük kahkahalarla alkışlayanlarıda gördük Gözyaşlarına boğulanlarıda gördük
Filistin davasını yok sayanlarıda gördük
Bu dava kudüs davasıdır diyip sahiplenenleride gördük

biz bir haftada çok şey gördük. Artık ne anlatırsan anlat varmı faydası ! :çiçek:

:(.

Cihannur 06-07-2010 22:11

Alıntı:

zilzal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750324)
ALLAH razı olsun böyle soru soralım.Hristiyan ve Yahudilere yapılan hoşgörünün 100 de 1 ni banada gösterin.

EĞER NUMAN HOCA TÜRKÇE OLİMPİYATLARI DÜZENLER VEYA DESTEKLER SONRA DIŞARIDA TÜRKÇEMİZ YERİNE BİLSE BİLE İNGİLİZCE KONUŞURSA İNANIN ONUDA ELEŞTİRİDİM.:güzel:

Hristiyan ve Yahudilere yapılan hoşgörünün 100'de 1'ini bana da gösterin ne demek?:V

Siz bizim Müslüman kardeşimizsiniz.http://img263.imageshack.us/img263/6...tsmileyler.gif

zilzal 06-07-2010 22:19

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750333)
Hristiyan ve Yahudilere yapılan hoşgörünün 100'de 1'ini bana da gösterin ne demek?:V

Siz bizim Müslüman kardeşimizsiniz.http://img263.imageshack.us/img263/6...tsmileyler.gif

Elbette ben latife yaptım bazı kardeşlerime sorular çok ağır geliyor,amaç burada kalplerin mutmain olması,soru işaretlerinin ortadan kalkması, ortadan kaldırmak,yani sen söyle,öbürü övsün,bir diğeri destek versin.Allah muhafaza insanı uçuruma sürükler.
Soru cevap şeklinde kırıcı olmadan.Ama bakıyorum yorumlarımın %80 i silinmiş SUDADURAN:V hariç kimseye kötü söz söylemedim.:çiçek:

Özgür Çağrı 06-07-2010 22:32

Hangi kardeş kanı ya

Kardeş kanı akması için ortada 2 kardeş olması lazım

İsrailli kardeşlerininmi kanı aktı yoksa benmi yanlış anladım Leyli Efruz !

Leyl-i efruz 06-07-2010 22:34

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750338)
Hangi kardeş kanı ya

Kardeş kanı akması için ortada 2 kardeş olması lazım

İsrailli kardeşlerininmi kanı aktı yoksa benmi yanlış anladım Leyli Efruz !

İsraili kastetmıyorum..
Mitingdeki siyasi propagandalardan bahsediyorum. Yanlıs anladınız. Yahudiden kardes olmaz.

zilzal 06-07-2010 22:36

Neyse bu konuda daha fazla yorum yapıp kardeş kavgasına sebep olmak istemem,HEPİNİZE HAYIRLI GECELER.

Özgür Çağrı 06-07-2010 22:38

Mitinge gittim siyasi propagandayı gördüm tepkimi gösterdim ama konumuz bu değil

Konumuz kahkahalar atılıp kolbastı oynatılıp şenlik yapılıp İslam camiasında infial yaratılmasıdır. Bunu Milli görüş Cemaat kavgası olarak göremezsiniz. Bu bir İslami meseledir.

Cihannur 06-07-2010 22:38

Alıntı:

zilzal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750341)
Neyse bu konuda daha fazla yorum yapıp kardeş kavgasına sebep olmak istemem,HEPİNİZE HAYIRLI GECELER.

Size de hayırlı geceler.

rizzelli 06-08-2010 00:22

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750343)
Mitinge gittim siyasi propagandayı gördüm tepkimi gösterdim ama konumuz bu değil

Konumuz kahkahalar atılıp kolbastı oynatılıp şenlik yapılıp İslam camiasında infial yaratılmasıdır. Bunu Milli görüş Cemaat kavgası olarak göremezsiniz. Bu bir İslami meseledir.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

yarışmanın adını iyice öğrenelim.

çocukların Türkçe'si şarkı,şiir,dil bilgisi,kompozisyon vs ile kategoriye ayrılarak finalleri yapılmış.

şimdi bunu İslami bir yönden mi tartışmaya açıp nasıl eleştiriyorsunuz.

en son finallerde Bülent Arınç,Davutoğlu,Şahin ve bir çok Ak Partili lider devlet önderlerimiz oradaydı.

onları da bu yönden eleştirecek misin?

bu soruyu atlamadan inşaAllah cevaplarsın.

Özgür Çağrı 06-08-2010 00:26

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Onlarıda o olimpiyatlarda kahkahalara boğulup kolbastılara oyunlara alkışlar dağıtarak gülücükler saçan nufus kağıdının arka kısmın İslam ibaresi olan herkese tepki gösteriyorum.

Yanlışı görüp yanlış demezsek nerde bizim samimiyetimiz. Kul değiliz Köle Değiliz Partizan Değiliz Hakçıyız Gerçekçiyiz !

Mavera 06-08-2010 00:29

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750383)

Onlarıda o olimpiyatlarda kahkahalara boğulup kolbastılara oyunlara alkışlar dağıtarak gülücükler saçan nufus kağıdının arka kısmın İslam ibaresi olan herkese tepki gösteriyorum.

Yanlışı görüp yanlış demezsek nerde bizim samimiyetimiz. Kul değiliz Köle Değiliz Partizan Değiliz Hakçıyız Gerçekçiyiz !

hocam bu acidan bakarsak orada okunan ilahiler, ezgiler anlatilan menkibeler, Allah dostlari icin dökülen gözyaslarini nereye koyacagiz?

unnamed 06-08-2010 00:37

Galevera adlı arkadaşım konuya tamamen taraflı olarak baktığına inanıyorum....

Mavera 06-08-2010 00:47

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750388)
Galevera adlı arkadaşım konuya tamamen taraflı olarak baktığına inanıyorum....

ben tarafsiz oldugumu idda etmedim ki :).. ben türkce olimpiyatlarindan had safhada haz aldigim icin bu konuda tarafim, taraftarim o acidan benim adima bir sorun yok ;)

unnamed 06-08-2010 00:49

Bu taraf olma meseleseni tamamen incelemek lazım esasında, açık sözlülüğünüz için teşekkürler....

Mavera 06-08-2010 00:53

irdeleyelim benim acimdan bir sorun yok.. Ben türkce nin bir dünya dili olmasindan gayet memnunum ve bu konuda tarafinda tarafiyim!..
benimki acik sözlülük degilki sadece fikir beyani ve bence konu kisilere kaymamali, konunun özüne dönmek gerekir..
arkadas bardagin bos tarafini göstermek istedi bende dolu tarafindan baktim ayrica dün o afrikalilarin "kolbasti" oynamasindan bir karadenizli olarak gurur duydum ama siz diyorsaniz bu zamanda oyun, sarki, türkü mü olur gectigimiz sürec belli bunada saygi duyarim..

rizzelli 06-08-2010 00:56

Alıntı:

hani,İskenderun'daki şehit olan askerlerimizi öne sürüp niye pkk ya bu kadar insan tepki vermiyor,toplanmıyor diye eleştiri yapanlar var ya,yardım konvoyundaki şehitlerimizin şehitliğini tartışma konusu yapan,Gazze Arapların bize ne araplardan diyen zihniyetin eleştirileriyle,

senin Türkçe olimpiyatlarına ve orada ki insanlara olan eleştirilerin ruhu,özü,mantalitesi aynıdır.

bunu da böyle bil.

Cihannur 06-08-2010 02:03

Alıntı:

Türkçe Olimpiyatları iptal edilmese bile, hem İskenderun'da şehit edilen askerlerimizi hem de Mavi Marmara gemisinde şehit edilen kardeşlerimizi düşünerek, böyle acılı günlerimizi yaşarken daha ağır bir program uygulanmalıydı.

.:Ay_Yıldız:. 06-08-2010 09:19

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 750403)
hani,İskenderun'daki şehit olan askerlerimizi öne sürüp niye pkk ya bu kadar insan tepki vermiyor,toplanmıyor diye eleştiri yapanlar var ya,yardım konvoyundaki şehitlerimizin şehitliğini tartışma konusu yapan,Gazze Arapların bize ne araplardan diyen zihniyetin eleştirileriyle,

senin Türkçe olimpiyatlarına ve orada ki insanlara olan eleştirilerin ruhu,özü,mantalitesi aynıdır.

bunu da böyle bil.

Türkçe olimpiyatları dilimiz ve kültürümüzün yayılması açısından çok güzel bir organizasyon. Altını çiziyorum,bu organizasyonu destekliyorum. Ama davulla zurnayla olmaz. Nasıl cenaze evinde bir hafta müzik çalınmaz ise,bunun daha büyük bir boyutuda budur.

Olur diyorsanız, o da sizin bileceğiniz iş.

Organizasyonda çok güzel kısımlarda vardı. Dinimizin anlatıldığı güzel bölümler.Ama bu eğlence işi yakışmadı. Araplar düşmandır gibi kör düşüncesinin özüyle,böyle güzel organizasyona olumlu/olumsuz eleştiri yapılmasının özünü nasıl bir tutuyorsunuz orası da ayrı bir ilginçlik.

ALmi´ 06-08-2010 12:12

Konu biraz amacından sapmış gibi..ama yazılanlara ilave yorum yapmayacağım ben..
Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarını beğeniyler takip ediyorum.
Konu için de teşekkür ediyorum.

Leyl-i efruz 06-08-2010 13:36

Ve bunu tartışmanın hiçbir anlamı yok. Olimpiyatların günü çook önceden belliydi.
Bu konuyu burda tartısarak birilerine prim vermemek lazım.

All times are GMT +3. The time now is 04:24.