![]() |
Kimse Yok Mu Derneği; İsrail'le Kavga İçin Sebep Yokmuş
Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'na göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok.
Toprakları işgal edilen her ülke insanının direniş seçeneği, meşru haktır. Fakat, Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'ya göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok. Vatan gazetesine konuşan Özkara "İlk defa 2006'da Batı Şeriya'ya insani yardım götürdüğümüz zaman gördük ki kavgaya, geçimsizliğe neden olabilecek ciddi sorunlar ortada yok. Aynı sınırlar içindeler, aynı topraktan, sudan, güneşten, yağmurdan istifade ediyorlar" diyor ve "Zamanla farklılıklar yaşanmış ama bu zamanda birlikte yaşama kültürünü kurmaları gerekir" tavsiyesinde bulunuyor. Filistin'in işgal altında olduğunu görmezden gelen Özkara, Türkiye ile işgalci İsrail'i eş kefeye koyarak "Uluslararası görüşmeler olmadan yapılacak çalışmalar; nasıl ki yurtdışından ülkemize hükümetin haberi olmadan bir şeyler yapılmaya çalışılırsa biz de rahatsız oluruz. Onlar da rahatsız olabilir. Bu çerçevede olduğu sürece biz bir engelle karşılaşmadık, bir zorluk çıkartılmadı" diyor. Uluslararası onlarca insani yardım kuruluşu, ambargo altındaki Gazze'ye yardım götürdükleri için engelle karşılaşırken Özkara, engelle karşılaşmadıklarını söylüyor. Özkara "Gazze'ye gittiğimizde yanımızdaki nakit parayla Gazze'de alınabileni alıyoruz, Mısır'ın Ariş şehrinde bir irtibat ofisi kurduk ve Mısır'dan satın alıp Gazze'ye sokacağımız yardımları koordine ettik. Hem Gazze'ye yardım getirdik, hem alışveriş yaparak ekonomisine can verdik. Gazze'de alışveriş tabii ki yapılıyor" diyor. Tüm yardım örgütleri Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasında büyük engellerle karşılaşırken Özkara, yardımların kapıların kapanmasına rağmen ulaştırdıklarını söylüyor ve ekliyor: "Ocak 2008'de Gazze'ye gittik. Refah Kapısı iki defa açıldı ve gittik. Kapı kapanacağı zaman talimat gelir ve “sivil toplum kurumları ayrılsın” denince de ayrılırız. Bu bir ülkenin kararıdır ve o ülkenin de bir yardım kuruluşu olarak kararına saygı duymamız gerekir. Gazze'de siyasi görüşlerden uzak, yardımlaşma derneği olan Sulh Derneği ile ortaklaşa çalışıyoruz. Biz oradan ayrılınca onlar proje geliştiriyorlar ve bize anlatıyorlar. Proje onaylanınca, Gazze'deki Sulh Derneği'ne para havalesi yapıyoruz. Onlar da Kimse Yok Mu Derneği adına projeyi hayata geçiriyor. Kapı kapandı diye yardımlarımız kesilmedi. Havaleyi bizim tüm bankalar üzerinden Gazze'deki derneğin kurumsal hesabına resmi olarak gönderebiliyoruz. Bu süreçte İsrail'le hiçbir diplomatik sıkıntı yaşamadık. Her şey İsrail'in onayıyla oluyor. Çünkü uluslararası hukukta ve görünürlükte Gazze, İsrail devletinin içinde bir şehir." Özkara açıklamasına devam ediyor. İsrail ve bağımsız Mahmud Abbas yönetiminden onay gören yardım örgütleriyle çalıştıklarını kaydeden Özkara, Filistin'de ne Hamas ne de Fetih'le çalıştıklarını söylüyor. Halbuki Özkara, "İsrail ve Filistin yetkililerinin onaylamadığı kuruluşlarla bile çalışmayız" derken Hamas'a yakın yardım örgütleriyle çalışmadıklarını açıklamış oluyor. Çünkü bilindiği üzere İsrail gibi Mahmud Abbas yönetimi nezdinde de Hamas'a yakınlığıyla bilinen yardım örgütlerinin hiçbir meşruiyeti yok. isra haber |
Bunlar akılları gereği Gazze'yi israil kenti olarak kabul etmiş bile.Yardım ulaştırsan ne fayda ulaştırmasan ne fayda ? Onlar adına açıklama yağmışsın,o zaman neden insanlarımız öldürüldü ve şuan bebek mamaları dahi çöpe atılmakta bunun cevabını versin öncelikle.Kimse yok mu ? Evet kimse yok,Gazzeyi israil kenti gören zihniyet yok içimide,onlara teslim bayrağı açmış hiç kimseciklerde olmayacak.Ambargoyu delmek için neler yapmış ? Resmen 'ambargo olsun biz bu şekilde ufak tefek yardım götürelim' demiş.Yuh.
|
Yuh ! Daha neler ...
|
Bu kadar feci bir açıklama olamaz, inşaAllah çarpıtma olmuştur, işin içerisin de kartel medyası var çünkü. Bu vakıfın böyle ağır ithamlar kullanacağına ihtimal vermiyorum, eğer ki böyle bir açıklama var ise bu vakıf benim için bitmiştir...
Bu vakıf samanyolu haberindi, artı olarak gülen cemaatine bağlı bir dernek, Gülen'den sonra böyle bir açıklama da yaabilir, hem yayın kuruluşları hemde kendi söylemleriyle artık kendilerini bitirdiler gibime geliyor. Her daim İslam aleminin yanında olması lazım ken bu kime yaranmak çbasıdır.... |
Alıntı:
|
Yahu Gülene bağlı olsada Gülen'in köpeği anlamına gelmiyor bu elbet,kime bağlı olursa olsun biraz vicdanları gereği hareket etmeleri lazımdı.Şehidlere rahmet bile dilememişler baya şaşırdım.Çarpıtma var mıdır yok mudur bilemem elbet ama isra haber sunduğuna göre araştırmışlardır diye düşünüyorum.Çok vahim bir açıklama.Dilerim çarpıtma olsun.İnsan böyle cinnet geçiriyor demek.
|
Hastalıklı maraz dolu yorumlar yapmak size yakışmıyor..
Kimse yokmu derneği kimlere bağlı önce bir araştırr... Fitne çıkmasın diye bas bas yorumlar yapıyorsun bu konu kapansın diyorsun..Artından çürütülmüş haberlerin sonrasında yenileri için tezgaha geliyorsun.. Duruşundan fikrinden edebinden insan ödün vermeye başlarsa ... Toplum kokmaya başlar ... Her birimiz bunlara dikkat edelim... |
Alıntı:
Vakit Gazetesinde aynı haber yayınlanmış, yorumuma bakarsan araştırdıktan sonra yorumda değiştirme yaptım, konu fitne çıkaracak bir konumu? daha önceleri idare ettim ve çoğu zaman yorum yazmaktan kaçtım, ama bu haberi gördüğümde artık bunların her yorumu hakkettiğine ve her eleştiriye açık olduğuna kanaat getirdim. Ben bu kadar kuyruk acısının neden olduğunu çok iyi biliyorum... |
Vakit Gazetesinde aynı haber yayınlanmış, yorumuma bakarsan araştırdıktan sonra yorumda değiştirme yaptım, konu fitne çıkaracak bir konumu? daha önceleri idare ettim ve çoğu zaman yorum yazmaktan kaçtım, ama bu haberi gördüğümde artık bunların her yorumu hakkettiğine ve her eleştiriye açık olduğuna kanaat getirdim
Bir dahaki sefere acele etmessin o halde.. Sürekli iyi niyet için mücadele verip arkasından pusuya yatmış nefer gibi konu beklemen onun üstüne cullanmak hoş değil.. |
Hastalıklı maraz dolu yorumları yapan dernek yetkilisi kardeşim,müdavimler değil.
Haberde geçen dernek hakkında yorum yapılıra hayırlı olur,ortada bir yanlış varsa düzeltirsin,ortada bir yanlış yoksa ve haber doğru ise konu hakkında yorum yapılırsın. Sonra çıkıp ''konular,mesajlar neden siliniyor'' demesin hiç kimse.Herkes için geçerli bu. |
filistin başka bir dinden olsa bizimkiler yine bukadar koruycaklarmıydı mesela hiristiyan olsa ateist olsa idi?
sırf insan oldugu için bu insanları yine savunucaklarmıydı? eger oyle ise amerika vietnama girerken neden bu kişiler karşı koymadılar.ç yoksa din içinmi herşey. |
Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'nın: "İlk defa 2006'da Batı Şeriya'ya insani yardım götürdüğümüz zaman gördük ki kavgaya, geçimsizliğe neden olabilecek ciddi sorunlar ortada yok. Aynı sınırlar içindeler, aynı topraktan, sudan, güneşten, yağmurdan istifade ediyorlar. Zamanla farklılıklar yaşanmış ama bu zamanda birlikte yaşama kültürünü kurmaları gerekir" sözleriyle, İsraillilerle Filistinlilier aralarındaki sorunları halledip barış içinde yaşayabilirler manasını çıkartıyorum. Eğer böyleyse Mehmet Özkara'nın bu sözlerinde yanlış birşey görmüyorum; fakat böyle değil de bu sözler, Filistinliler mücadeleyi bıraksınlar, İsrail tarafından işgal edilmiş topraklarından vazgeçsinler ve İsrail'e teslim olsunlar anlamında kullanılmışsa doğru bulmuyorum.
|
Alıntı:
Haiti mesela,büyük deprem yaşandı ve İH ekibi de gitti.Dinlerine netten baktım şu bilgi var; ''oma Katolikleri %80, Protestanlar %16 (Baptist %10, Pentecostal %4, Adventist %1, diğer %1), yok %1, diğer %3'' İnsanlık adına olduğu ortada,zaten dinimizin gereğidir düşene yardım eli uzatmak.Bugün onlara yarın bize. |
Alıntı:
|
http://img808.imageshack.us/img808/2613/kimseyokmu1.jpg KİMSE YOK MU KAMUOYUNA DUYURULUR! Genel Başkanımızı Sayın M. Zeki Özkara’nın 9 Haziran 2010 tarihinde Vatan Gazetesi Muhabiri Burak Kara ile yaptığı röportaj 11 Haziran 2010 tarihinde yayınlanmıştır. Ancak röportajın bazı kısımlarının yayınlanmaması kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı duyulmuştur: Yayınlanan röportajda “Gazze’nin Edirne ve Erzurum gibi bir şehir” olarak ifade edilmesinden kastımız “Batı Şeria ve Gazze isimli iki bölgeden oluşan Filistin’in her iki bölgesine giriş-çıkışın tamamen İsrail’in kontrolü altında bulunduğu, bu şekilde izin alınmadan yardım ulaştırmanın, imkansız olduğu vurgulanmak istenmiştir. İkinci olarak “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” özdeyişini hatırlatarak Filistin’e insani yardım yapan tüm sivil toplum kuruşlarının farklı yol ve yöntem uyguladığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın bu defa deniz yolunu tercih ettiği ve bu tercihe saygı duyulması gerektiği belirtilmiştir. Aynı doğrultuda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak İHH nın insani yardım alanındaki çalışmalarını daima takdirle karşıladığımız öne çıkartılarak bu uğurda son günlerde hayatlarını verenler, rahmet ve minnetle anılmıştır. Maalesef röportaj yayımlanırken bazı kısımlar ya kasten veya ihmalen yayımlanmayarak yanlış anlaşılmalara sebep olunmuştur. Değerli halkımıza bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz. |
Hüdaverdi, terbiyesiz mesajların görmezden geliniyor.askerden yeni geldiğin için toplum içersinde argolu konuşabileceğini sanıyorsun.o psikolojiden kurtulamamışsın halen.
mesajlarını yazarken balans ayarı yapmayı unutma. |
Alıntı:
Açıklama ise çok vahim! Fetullah Gülen'in açıklamasından sonra,bu da beni şoka uğrattı! |
herkesin eteklerindeki taşları döktüğünü gayet iyi görüyoruz.müsluman müslumanla imtihan ediliyor.
bu cemaattaki insanların günahlarını kapmak için insanlar birbirleriyle yarışa giriyor. |
Alıntı:
Gündemde İslama ve İslami ülkelere saldırılar daha fazla olduğundan olsa gerek sizlerin gözüne de sadece onları savunduğumuz yada desteklediğimiz yorumlar çarpıyor sanırım.. Bu gün her ırktan her dinden insana yapılan haksız vahşeti kınıyoruz.. Diler bir kişi olsun dilerse koca bir toplum olsun..Yapılan vahşetler hristiyana olsun,müslümana olsun kabul edilebilir bir durum değil..Biz bunun farkındayız.. Dinimizin ve dini ahlağımızında gereği budur.. O nedenle konuyla alakasız,saptırıcı yorumları bir kenara bırakın.. Herkesin vicdanı kendisinedir.. |
birileri ümmetin icine nasil fitne soksam, kim daha müslüman diye onlari nasil birbirine düsürsem diye kuyuya bir tas atiyor sonrada 40 cemaat onu cikarmaya calisiyor!..
herkes duymak istedigini duyuyor, anlamak istedigini anliyor dahada acigi herkes etegindeki taslari döküyor.. yardimin bile bir adabi, üslubu vardir sag elin verdigini sol duymayacagi sekilde yardim yapilmasi bize buyrulurken yardim olayini tamamen "show!" a dönüstürmek ne kazandirir, ne kaybettirir iyi etüd etmeliyiz.. Hayirda yarismasi gereken bizler fitnede, karalamada, laf atmada yarisiyoruz! |
Sözlerimde argo veya hakaret görmedim,görsem zaten yazmazdım kullanmazdım.Eğer birisi veya bir toplum veya dernek vs. artık aklınıza ne geliyorsa,birisine veya bir cemaate bağlı diye illa peşinden gittikleri örnek aldıkları kişinin -kisaygı duyarım kendisine çok- söylemini söylerse veya daha ilerisini yaparsa aynı sözleri çekinmeden kullanırım.Herkesin kendi fikri var bunu kullanmakta hür.Bu özgürlüğünü kullanmadan insanların ayıplayacağı açıklama yapıyorsa ne söylense yeridir.Açıklama yapmışlar neyse ki ama röportaj aynı yerli yerinde.Söylemleri alkışlayan olabilir,ben şak şaklayamam.Sözümden sakınmam,şikayeti olan şikayet butonunu kullanabilir ona göre silinir elbet.Hata ettiysem göden geçirdikten sonra özrümü dilemesini bilirim.
|
şikayet butonuna basmak yerine bizzat sana söylüyorum uslubun hiç hoş değil.. aracısız söylüyorum..
|
Alıntı:
Elbette en basta dindasim olduklari icin yardim etmek boynumun borcudur. Cekemeyenler anten taksin. |
Düzeltmeye özen gösteririm kimsenin kalbinin kırılmasını istemem elbet.
|
Alıntı:
|
Mavi Marmara için Allah'a ne kadar şükretsek azdır.. Müthiş hayırlara vesile oldu..
İsrail'i hâlâ otorite görenleri Allah'a havale ediyorum, hakkımı da asla ve asla helal etmiyorum.. Bugünün yarını da vardır.. vesselam. |
evet cok sey gördük.. mavi marmara üzerinden siyaset yapildigini gördük, sömürü yapildigini gördük, karalama yapildigini gördük bence bunlara verilen enerjiyi orada kaybettigimiz kardeslerimize dua olarak verseydik daha evla olmazmiydi..
|
Alıntı:
Karalama yapıldığını Gülen hoca için söylüyorsanız, siz kutsallık atfettiğiniz için hatayı yakıştıramıyor olabilirsiniz, biraz zihninizi zorlayın.. Kimse karalama yapmıyor, iftira atmak gibi bir gayret sarfetmiyoruz.. Hocaefendi ve uzantılarının bu "otorite" takıntısı müthiş.. İlk şaşırdım, fakat hâlâ hatayı kabul edip, özeleştiri de noksanlık görünce, şaşırdığıma şaşırdım.. Allah doğruyu göstersin, kilitlenmişsiniz siz.. |
Alıntı:
insanlari gruplara ayirma konusunda uzman olan malum zümreler yine dini hassasiyetler üzerinden siyaset yaparak durumdan kendilerine vazife cikariyorlar.. Biz hep mhp yi sehitler üzerinden siyaset yapmakla suclarken su anda resmen ve alenen gazze sehitleri üzerinden birileri siyasi rant elde etmeye calisiyor!.. Kendi marjinal fikirleri cercevesinde dünyayi yorumlamaya calisan bu kitleler kendileri gibi düsünmeyeli neredeyse batil ilan ediyor!.. yaramiz olmadigi icin gocunma derdimiz yok öyle kimseyi savunma derdimizde yok kaldiki biz malum cevreler gibi taassub icinde degilizki birilerini kutsayalim ve hatta daha ileri gidip onun mehdi oldugunu idda edelim.. evet hocaefendiyi seviyor ve saygi duyuyorum ancak bizim sevgimiz, saygimiz sadece belli kriterler icinde degildir bütün Allah dostlarina ayni muhabbeti beslerken onlari isbirlikci, usak ve ciplak uyarici gibi adab siniralrini asan terimlerle adlandirmiyoruz.. Bazi marjinal cevreler nedense "vur, kir,parcala" mantigini sanal alemede tasiyip kendilerince söylemlerden komplo teorileri üretiyor.. Elestirinin bile bir adabi varken sözde islami hassasiyeti oldugunu idda edenler ne dinimize ne örfümüze nede adabimiza yakisan tutum sergilemiyorlar.. not: bu yazim alinti yaptigim sahsi hedef almamistir ancak söylediklerimin yeterince acik oldugundan yola cikarsak kendileri yazdiklarimi üstlerinede alirlarsa bunada saygi duyarim!.. |
Alıntı:
Efendi, birileri İsrail'i otorite kabul edecek sözler sarfediyor, ve sözlerinin arkasında olduğunu ifade ediyor.. Kimseyi batıl ilân etmiyoruz, gel gelelim vicdan sahibi olan bu hatayı savunacak sözler sarfetmez.. Ben üslubuma dikkat ediyorum, sabrım hamdolsun epey var.. Neyse, hocaefendi olduğuna göre vardır bir bildiği, bizim ne haddimize, o diyorsa israil otoritedir, öyledir.. İsrail'den izin almak gerekir, mitingler yaparken de izin almamız gerekir miydi.. aslında yorum yazarken de izin almak gerekir mi bilemiyorum.. (Mehdi hususuna yanıt bile vermiyorum, iyi araştırdıktan sonra yorum yapınız..) Vakit yazarı Ali Karahasanoğlu güzel söylüyor, "Bu işte bir yanlışlık yok mu hocam? hep bize “izin” aldırıyorsun.." |
aslinda sizi anliyorum siz anladiginiz kadariyla yada isinize geldigi kadariyla yorum yapiyorsunuz ve bunu siyasi ihtiras adina cok iyi anliyorum..
Amaci üzüm yemek olmayanlar bagciyi dövse ne yazar dövmese ne yazar ama siz agzinizdaki baklayi cok güzel cikardiniz "mitingler".. Tabiki ya miting olmazsa olmaz birde israile lanet mitingi adi altinda malum yerlere, hükümete, dini önderlere gönderme olmazsa olmaz yoksa gazze isin teferruati.. Dedigim gibi Hocaefendiyi savunmak gibi bir derdim yok dahada önemlisi haddim yok.. Ölye onu kutsadigimdan yada onu elestirilmez gördügümden degil bu gözardi edisim aksine amaci belli olan zümrelerin ekmegine yag sürmemek.. Ümmet kardesliginden, Islam kardesliginden dem vuran muhteremler kendileri gibi düsünmeyeli nasilda hedef tahtasina oturuyor nasilda israili tamamen bir köseye birakip oklari baska yerlere cekiyor.. Böyle oluncada ister istemez bende kendime soruyorum be Mübarekler neden kasiyorsunuz cikin agzinizdaki baklayi söyleyinde rahatlayin.. amali, ancakli, lakinli dengeleme cümleleri kurmak yerine olaya damardan girmiyorsunuz.. Neyse bazi seyleri zamana birakmayi yegliyorum cünkü ayni seyleri söyleyenlere ne desek bize zaman kaybi olarak geliyor.. O acidan karsi fikirlere saygi duymakla beraber, herkesin hür iradesiyle fikrini, zikrini ifade etmesini sonuna kadar savunmakla birilerinin amacina canak tutacak bu tartismalari ne kadar daha sürdürecegiz merak ediyorum.. |
Alıntı:
"Mitingler için de izin almak gerekir mi hocam"sözü, Ali Karahasanoğlu'na âit, bahsi geçen yazı da yer alıyor, o da mı acaba baklayı kaçırdı da haberi yok :) Kusura bakmayın,İsrail'i otorite kabul eden fikirlere saygım hiç olmamıştır, saygı duyup kenara çekilmemi de kimse beklemesin.. Düşünce özgürlüğü noktasında bakmıyorum.. siz bu ifadeleri "düşünce özgürlüğü" gibi görüp, saygı duyuyorsanız, İsrail'li askerlerin mavi marmara'ya yaptığı gayrı meşru,gayrı ahlaki, gayri insani baskını da kişisel tercih olarak görüyorsunuzdur.. Bir fark göremiyorum.. |
sizin secim sarkinizdi degil mi "aramizda kocaman bir fark var.." harbiden ancak türkiye sartlarini gözönüne alinca sarki tam isabet..
daha ne yazdigimi anlayamamissiniz kendi capinizda cevir, kazi, yanmasin yapiyor ve her daim yaptiginiz gibi cimbizla sözcükler cekip amaciniz dogrultusunda kullaniyorsunuz.. Neyse siz zamaninizi burada bizlerle harcamak yerine gazzede kaybettigimiz o kardeslerimiz icin dua okusanizda bizde sizin o önemli zamaninizi calma gafletinde bulunmasak.. Bakiniz kimin, hangi yazarin ne dedigi umrumda degil ben söylenenlere ve söyleyenlere takilmam herkes birseyler söyleme özgürlügüne sahiptir bende o söylenenlerden isime gelini dinleme özgürlügüne sahibim.. Daha öncede dedim zaman herseyin ilaci olacakdir ama gelin sizle ortak bir duada bulunalim insallah bir daha israile lanet mitingine ihtiyac duymazsiniz.. |
Alıntı:
Sözleri cımbızla çeken sizsiniz, aklı selim olarak yorumları okuyunca bunu görürsünüz.. İsrail'e lanet bizim tekelimizde değil, her müslüman Allah için İsrail'a buğz etmeli.. Allah, doğru ne ise bize göstersin.. ;1 selâmetle.. |
Alıntı:
neredeyse lafı israil saldırısını meşru görüyorsunuza getirecek. akıllarının arkasında bu saplantılı fikirlerlerle kinlerini kusuyorlar. müslumanlar arasında damgalama terörü estiriyorlar. |
pardon israile laneti ben bir an sizin tekelinizde sanmistim bizim ne haddimize "otorite!" ye lanet..
kelimeler kifayetsiz kalinca yorumlarda anlamsiz oluyor.. |
Adlarını değiştirip kimsenin umurund değil desinler ancak o ad yakışır kurumlarına...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Amaç ne? Amaç Gazze'deki Filistin Halkına insanî yardımda bulunmak mı, yoksa Türkiye - İsrail savaşı çıkartmak mı? Eğer amaç Gazze'deki Filistin Halkına insanî yardım götürmekse, Kimse Yok Mu Derneği'nin yaptığı gibi yaparak İsrailli yetkililerden izin alınıp Filistin Halkına yardım edilebilir. Yok eğer amaç Türkiye - İsrail savaşı çıkartarak, muhtemelen İsrail'in yanında yer alacak ABD'nin Türkiye'ye savaş açmasına ve milyonlarca insanımızın ölmesine sebebiyet vermekse bence bu hiç akıllıca değil. |
Alıntı:
O alemlerin Rasülüki kendisini taslayan, kendisine hakaret edenlere beddua etmemis onlarin islahi yönünde dua etmistir biz ise hemen savas cigirtkanligi yapiyoruz.. Öyle cihattan filan kacildigi yok ancak yanginada körükle gitmenin bize ne faydasi var iyi idrak etmeliyiz.. |
All times are GMT +3. The time now is 03:37. |