Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Dini kaideleri dalgaya alan bu (ahlaksız) diziyi kınıyorum ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130272)

elif zeynep 06-18-2010 18:24

Dini kaideleri dalgaya alan bu (ahlaksız) diziyi kınıyorum !

Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide [ Show tv-Melekler Korusun ] evlenen iki genç için kıyılacak dini nikah çağ dışı tasvir edildi. Mehirle de dalga geçilen bölüm izleyicilerden büyük tepki gördü.

http://www.haber7.com/haber/20100617...ga-gecildi.php

Bu ahlâksız kanalı/ve ahlâksız dizisini kınıyorum.. RTÜK'e şikayet edelim lütfen..

Ahmet Yasin 06-18-2010 18:31

ALLAH ıslah etsin..

HaArP 06-18-2010 18:32

Evet.. Kınıyoruzda 'Subliminal''= ''Bilinçaltı'' mesajları da bilmemiz gerekir... ''Geniş Aile'', ''Yemekteyiz'', ''Aşk-ı memnu =Yasak Aşk'', Ve diğer bazı dizilerin Parapisikoloji kullanarak Bilinçaltı Dini, Irksal, Ahlaksız stratejilerini bilmemiz gerekir...

Geniş Aile : Bazı Dini motifler ile çaktırmadan alay eder... Motifler öyle parapisikolojik verir ki amacı farklı gibi görünür...

Yemekteyiz : Bu Program Türk Halkının en büyük huzuru ''aile sofrası'''na savaş açmış parapisikolojik olarak ''Eleştirme'' fitnesini Bilinçaltı vererek Huzurun yok olmasını amaçlamaktadır...

Aşk-ı Memnu : Ahlaksızlığı o derece arttırır ki Mısır Firavunlarının ''ensest ilişki'' kavramından parapisikolojik olarak damardan girerler ! Hatta Romanın'da yazan olaylardan bile abartılı olarak verilir...

Hangi birini sayalım ki ! Gaffur isminin Piskopat Rollere verilmesi gibi Rahman ile Haşa Alayı mı ! Neler neler ! Hepsi Masonların İşidir...!

Ukbâ 06-18-2010 18:33

Bu ve bunun formatındaki bütün dizilere karşı millet olarak topyekün uyanık olmamız lazım. Millet yozlaşmaya başlayınca dizi formatları da aynı düzeyde adileşiyor. İnsanımızı islam ile bütünleştiremessek o boşluğa bu safsatalar dolar.

Hıfz-ı lisan 06-18-2010 18:34

Aile ahlâkından,edepten yoksun diziler reyting rekorları kırar oldu.İnsanlarımız dizidir..diyerek izlemeye devam ettikcede izlenmeye,yenileri çekilmeye devam edecektir. Zamanla dizidir lafzıının dilde kalmayıp yaşanmasıyla bunlar normalleşirse vay halimize..Bizden sonraki gençliği düşünemiyorum =/ ......

ALmi´ 06-18-2010 18:39

İzlenmeyen programlar ya da diziler reyting alamadığında sona erer.
Demek ki bu dizi izleniyor ki çok kişi tarafından , diziye aynen devam ediliyor.
Halk izliyorsa hala buna benzer ya da bundan daha beter dizileri (herkesin bildiği aşkı memnu) sorun bu dizileri ekranlara tasıyanlarda değil , izleyenlerdedir.

HaArP 06-18-2010 18:39

Fitne'nin Köküne Odaklanmadıkça... ''Böl, Parçala Yönet'''e Kurban olmaya Allah Korusun Mecbur kalırız... Fitnenin Kökü İlluminati'dir...

Hüdaverdi 06-18-2010 18:45

Şerefsizler.
Bugün çok sinir konular var açtırcaklar bayramlık ağzımı gelir gelmez.

Erhan KARACA 06-18-2010 18:53

Rabbi'm tez zamanda helak eder inşAllah..

Defne Naz 06-19-2010 01:12

Bu tür şeyler gün geçtikçe artıyor maalesef.Özellikle bu tür kanallardaki hemen hemen bütün dizilerde toplumumuzun ahlaki yapısına aykırı olaylar gösteriliyor.Rabbim ıslah etsin...

Mavera 06-19-2010 01:17

kendi adima yapabilecegim en iyi protestoyu yapiyor ve o tarz dizileri izlemiyorum!

manifesto 06-19-2010 01:20

Veled-i zina olarak doğup büyüdükleri için
Bu tarz hal onların doğal hali
Veryansın etmeye gerek yok
Bu filmleri izleyip para kazandıran da bizim insanımız...

Cihan_ŞümuL 06-19-2010 01:36

Söylediklerinize dikkat edin, düşüncelere dönüşür;
Düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür;
Duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür;
Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür;
Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür…

Diziler bu yol üzre çok tahribat yapıyor ve yapacaktır.

İntifada 06-19-2010 02:00

Nesillerimizi ahlak dışı şeylerden sakındırmaya çalışıyoruz...Dışarıda bile dikkatli olmalarını söylüyoruz ama adamlar taa evin içine kadar sokuyor...
Yazık...

HaArP 06-19-2010 02:25

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Açık ve Terbiyesiz bölümler için Affınıza sığınıyorum... Meselenin anlam kazanması bakımından aktarmak ihtiyacı gördüm... Ahlaksızlığın Psikolojik ve Parapisikolojik Savaş olduğunu anlatabilmek içindir...

İzleyemeyenler için link:

http://gelenler.blip.tv/file/2203230/

karsu 07-04-2010 04:19

demek ki sizde izliyorsunuz ki neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz aferim size !!!

İntifada 07-04-2010 05:26

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 763773)
demek ki sizde izliyorsunuz ki neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz aferim size !!!

muhteşem bir çıkarım...;D;D

novek 07-04-2010 11:25

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755824)
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Açık ve Terbiyesiz bölümler için Affınıza sığınıyorum... Meselenin anlam kazanması bakımından aktarmak ihtiyacı gördüm... Ahlaksızlığın Psikolojik ve Parapisikolojik Savaş olduğunu anlatabilmek içindir...

İzleyemeyenler için link:

http://gelenler.blip.tv/file/2203230/

işte sizlerin komunizm hakkında bu kadar kotu dusnmenizin sebebide bu tv ile akıl kontrolu .
tvde komunizmi kotulemek için olmadık şeyler soylendi komunist karılarımızı ortak kullanıcakmış bak bak buna inanan bir insana ne soylesen inanır.

sizde artık birşeyleri kendiniz araştırın. tv ler gazeteler yoluyla ogrenmeyin.

İntifada 07-04-2010 14:28

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 763850)

işte sizlerin komunizm hakkında bu kadar kotu dusnmenizin sebebide bu tv ile akıl kontrolu .
tvde komunizmi kotulemek için olmadık şeyler soylendi komunist karılarımızı ortak kullanıcakmış bak bak buna inanan bir insana ne soylesen inanır.

bana komünizmi anlat novek :w::w::w:
artık tvlerden öğrenmekten gına geldi :(:(

hüma 07-04-2010 15:34

şeytani koymuşlar kara kutuya sonrada tv diye yutturmuşlar.bunu söylemek çok acı ama bu tarz dizileri bizim ehl-i iman diye bildiğimiz insanlar daha çok izliyor,tabi istisnalar da vardır onları kastedmiyorum.bizimde elbirliğiyle saldırıya geçmemiz lazım...

HaArP 07-04-2010 19:57

Alıntı:

Sanırım Deşifre edilmesi hoşunuza gitmedi !!!

Beylerbeyi 07-04-2010 20:00

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755574)
Halk izliyorsa hala buna benzer ya da bundan daha beter dizileri (herkesin bildiği aşkı memnu) sorun bu dizileri ekranlara tasıyanlarda değil , izleyenlerdedir.

halktan çok RTÜK ün suçu bu. ekranda yayınlatmasına izin verirsen gayr-ı ahlaki dizileri, halk az veya çok izleyecektir. RTÜK e dünya kadar şikayet gidiyor ama ben daha RTÜK ün bu konularda adam gibi bir karar aldığını görmedim.

HaArP 07-04-2010 20:07

Alıntı:

Akıl Kontrolü yoluyla komunizm'in nasıl Tez Anti tez Sentez şeklinde Emperyalistler tarafından üretildiğinide açıklamıştık...!

karsu 07-04-2010 20:59

ya arkadaşlar tamam bende o bölümde o sahneyi içerledim ama artık hangi gençlik imam nikahı yaptırıyor sadece bunu dizilere suç atmak için yapmayın hoşunuza gitmiyorsa seyretmeyin fakat bu biraz artık aile yaşantılarında da olağan bir şeydir. ALLAH aşkına kaç kişi imam nikahı kıydırıyor ki. Bize sadece burada yorum yapmak düşer. Ama bu dizilere değilde sokakta gençlere bakın benim içim acıyor gerçekten yok gothic yok emo :D bunlara birde akım diyorlar gerçektende elektrik akımına kapılmış gibiler :D

HaArP 07-04-2010 21:16

Alıntı:

ya arkadaşlar tamam bende o bölümde o sahneyi içerledim ama artık hangi gençlik imam nikahı yaptırıyor sadece bunu dizilere suç atmak için yapmayın hoşunuza gitmiyorsa seyretmeyin fakat bu biraz artık aile yaşantılarında da olağan bir şeydir. ALLAH aşkına kaç kişi imam nikahı kıydırıyor ki. Bize sadece burada yorum yapmak düşer. Ama bu dizilere değilde sokakta gençlere bakın benim içim acıyor gerçekten yok gothic yok emo :D bunlara birde akım diyorlar gerçektende elektrik akımına kapılmış gibiler :D
Öncelikle Dini Nikah... Müslüman olan herkes için geçerlidir...

Gençlerin Yozlaşmasını sağlayan bir çok neden vardır, Sistem olarak Sekülerim en başta bulunurken bunların alt kademelerinde bulunan Batı tarzını aşılayan Diziler kısmından parapisikolojik olarak hangi amaçlarla neler gençlerin zihinlerine kazınmak isteniyor bunu anlatmaya gayret ediyoruz...! Siz neden rahatsız oldunuz ki?

Aslında cevabı kendiniz verdiniz ?

Alıntı:

Ama bu dizilere değilde sokakta gençlere bakın benim içim acıyor
bu cümle sadece ters yazılmış acizane!

Bu Diziler sayesinde gençlere benim içim acıyor şekline getirirseniz ! Daha doğru olur kanaatindeyim inş...

Feride 07-04-2010 21:19

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764141)

Bu sözler karşısında şoklardayım desem..!

Bir kere imam nikahı değil dini nikah olarak düzeltelim. İkincisi dini nikahı nasıl bu şekilde küçümser biçimde konuşabiliyorsunuz. Dini nikah olmazsa o evlilik eşittir zina..

Bunu rahatlıkla söyleyebilmenize cidden şaşıyorum.
Dizi olayına hiç girmiyorum. İzlemiyorum da..

Görünüşe göre hepten zıvanadan çıkmışlar.. Allah'a havale..

karsu 07-05-2010 04:09

Feride hanım ve HAarp bey bakınız bu konular hassas teraziye bağlanmış konulardır. Siz benim dini bilgimi bu anlayışımı eleştiremezsiniz. Hangi lafımdan bu kadar rahatsız oldunuz Feride hanım acaba? Dini nikah bunun diğer anlamı imam nikahı olarak adlandırılır. Sizin bildiğiniz kadar çok şükür bende biliyorum dini nikahın Zorunlu olduğunu lakin sizin bu önyargınız biraz şahsıma küçümseyici olmuş, kusura bakmayın ama herkes sizler gibi düşünmez düşünemezde. Ben burada dini nikahı küçümsemedim, eğer böyle düşünüyor iseniz iyice okuyun belki anlarsınız !!!

HAarp bey sizede gelince ben bu konuda rahatsız olmadım şunu söylemek istiyorum tekrardan herkes sizin gibi düşünmez veya islamı sizin gibi yaşamaz, hem benden neden bu kadar rahatsız oldunuz bunu açıklamanı isterim ki !!! sizi daha iyi anlayabilmeliyim ve daha iyi iletişim kuralım... Şunu aklınıza sokunuz ki ben bu yaşıma kadar kimseden emir almadım bana emir vererek bunu böyle yaz diyemezsiniz eğer burası özgür bir platform ise seviyeyi düşürmeden istediğim gibi istediğim konuya eleştiri yapabilirim. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok bana cevap yazarkende şöyle yaz böyle yaz doğruyu bulursun gibi klavye delikanlılığı yapamazsın ve bende buna izin vermiyeceğim..

HaArP 07-05-2010 04:13

Alıntı:

HAarp bey sizede gelince ben bu konuda rahatsız olmadım şunu söylemek istiyorum tekrardan herkes sizin gibi düşünmez veya islamı sizin gibi yaşamaz, hem benden neden bu kadar rahatsız oldunuz bunu açıklamanı isterim ki !!! sizi daha iyi anlayabilmeliyim ve daha iyi iletişim kuralım... Şunu aklınıza sokunuz ki ben bu yaşıma kadar kimseden emir almadım bana emir vererek bunu böyle yaz diyemezsiniz eğer burası özgür bir platform ise seviyeyi düşürmeden istediğim gibi istediğim konuya eleştiri yapabilirim. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok bana cevap yazarkende şöyle yaz böyle yaz doğruyu bulursun gibi klavye delikanlılığı yapamazsın ve bende buna izin vermiyeceğim..
Anlamakta güçlük çekiyorum... ! İletişimimiz çok ilginç...! tekrar okuyun lütfen cümlelerin yumuşak ve sakin olduğunu düşünerek lütfen tekrar yazdıklarımı okumayı deneyin inş...

Elbetteki Üstünlük Takvadadır... Belki siz alalade olarak sadece bir yorumda bulundunuzda belki biz yanlış anlamış olabiliriz... Lakin anlatmaya gayret ettiğimiz şey ''Akıl Kontrolü'' sayesinde sistematik olarak gençlerimizin diziler ile parapisikolojik olarak bilinçlerinin altına Din, Ahlak, Aile karşıtı mesajlar verilmesidir... !

Feride 07-05-2010 07:34

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı
Feride hanım ve HAarp bey bakınız bu konular hassas teraziye bağlanmış konulardır. Siz benim dini bilgimi bu anlayışımı eleştiremezsiniz. Hangi lafımdan bu kadar rahatsız oldunuz Feride hanım acaba? Dini nikah bunun diğer anlamı imam nikahı olarak adlandırılır. Sizin bildiğiniz kadar çok şükür bende biliyorum dini nikahın Zorunlu olduğunu lakin sizin bu önyargınız biraz şahsıma küçümseyici olmuş, kusura bakmayın ama herkes sizler gibi düşünmez düşünemezde. Ben burada dini nikahı küçümsemedim, eğer böyle düşünüyor iseniz iyice okuyun belki anlarsınız !!!

Birincisi, dini nikah ifadesi doğru bir ifade olduğu için belirtme gereği duydum.

İkincisi, sizi küçümsemek gibi bir amacımın olmadığını belirtmek isterim. Sadece ifade tarzınızdaki "bu olayın basite indirgenmesi" tuhaf açıkçası..

Söylemiş olduğunuz üzere, bu konu hassas teraziye bağlanmış bir konu olması hasebiyle, şaşkınlığımı belirttim. O halde hassasiyet noktasında hemfikir olduğumuza göre, ifade biçimimden rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum da olmasa gerek..

novek 07-05-2010 12:39

şuan turkiyede erkek sayısı kadın sayısından biraz fazlaymış bu demek oluyorki kadınlar iki koca ile evlenebilir nasıl erkekler evleniyorsa iki kadınla

depare 07-05-2010 12:40

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764141)

Sizin ifade tarzınız da ya eksiklik var yahut bilinçli yada bilinçsiz bir küçümseme var..

Dini nikahın diğer ismi imam nikahı falan değil bu uydurulmuş bir kelime zaten bize herşeyi ismini değiştirerek hazmettiriyorlar..:)

Dini nikah dediğin zaman bir ağırlık oluşuyor buda pek tabiki başında ki Din kelimesinden İmam nihakı dendiği zaman bu ağırlık gidiveriyor..

Sokakta ki gençlerin bozulmasın da televizyon faktörünün etkisi azmıdır ki dizileri kenara itip gençlere bakacağız kanımca gençlere bakarken boş gözlerle değil onları yozlaştıran televizyon ve diğer çağın getirdiği olumsuz koşullara da odaklanmamız gerekiyor :)

Birde gençlerin gothic ve emo (artık ne naneyse) merakı kadar Dini nikaha uzak duruşları da bizim içimizi acıtmalı öyle değil mi..?

Fırat 07-05-2010 12:42

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764490)
şuan turkiyede erkek sayısı kadın sayısından biraz fazlaymış bu demek oluyorki kadınlar iki koca ile evlenebilir nasıl erkekler evleniyorsa iki kadınla

Evlenirsen eşine öyle bir izin verecek misin?

depare 07-05-2010 12:51

2 erkeğin bir kadın'ın geçimini sağlamasımı yoksa 1 erkeğin 2 kadının geçimini sağlamasımı daha mantıklı söyle bakalım novek (:

Feride 07-05-2010 13:09

Alıntı:

Ahlak kavramı ayrı bir şey tabi..

Senin bu terbiyesizce sözlerine ne cevap verilebilir ki...!

hüma 07-05-2010 13:12

Alıntı:

novek ne kadar meraklısın üzerine kuma gelmesini,artık senin esin olan hanım birgün senle gezer birgün kumanla:-)gardaş gardaş geçinirsiniz:)

Ahmet Yasin 07-05-2010 13:15

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755574)
İzlenmeyen programlar ya da diziler reyting alamadığında sona erer.
Demek ki bu dizi izleniyor ki çok kişi tarafından , diziye aynen devam ediliyor.

Veya izlenmeyen programlar reyting uğruna sağa sola çamur atarak gündem uluşturma gayreti içinde de olabilirler.En güzeli hiç tv izlememek ama nasıl başarabileğiz ki?

novek 07-05-2010 15:23

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764492)
Evlenirsen eşine öyle bir izin verecek misin?

tabiki hayır. ama bayanlarda istemez.

Fırat 07-05-2010 15:46

Alıntı:

Madem işin ucu gelip sana dokunduğu zaman hayır diyorsan ne diye bu fikri öne sürdün?

HaArP 07-05-2010 15:52

Alıntı:

tabiki hayır. ama bayanlarda istemez.
Öncelikle İkinci, Üçüncü yahut Dördüncü eş kavramı kısaca izah edelim... ;

250-400 Arasında Cahiliye Döneminde Evli Olan Şahıslara Kur'an Emirleri geldiğinde Çoğunluktan aza doğru 4'e indirildi... Çoğunluktan aza doğru uygulanan bir kavramdı ! Lakin Kur'an'ın ve Peygamberimizin buyurduğu gibi doğru olan 1 tanedir...

Lakin Arz ve Yeryüzü geniştir... Zaruret İlkesine göre Yeryüzünde Muhtaç kalan Bayanların namusu ve Erkeklerin Mallarından faydalanması babında Ortada kalmamaları için savaşta ölen düşman askerlerin varsa bekarlara yok ise zaruri olarak evlilerle evlendirilmek suretiyle boşta kalmamasına yönelik bir iştir...!

Ayrıca belirtmek isterim ki : Yer Yüzünde örneğin Endonezya'da Bayanların çokluğu sebebiyle 7 Bayanın bir araya gelip kendilerinin bir erkeğin nikahı altında toplanmak istediklerini duydunuz mu ???

Feride 07-05-2010 15:53

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764669)
Madem işin ucu gelip sana dokunduğu zaman hayır diyorsan ne diye bu fikri öne sürdün?

Ben cevap vereyim müsadenle..

"Hani bir şey ortaya atayım. Saçma sapan, gayri ahlaki olsun olmasın farketmez.

Yeter ki, bir şey konuşmuş olayım".. diye olduğunu düşünüyorum.

Zira, sözleri, forumdaki genel tavırları bu yöndeki düşüncelerimi perçinleştirecek cinsten olaylar..

All times are GMT +3. The time now is 11:21.