Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Bu Oyunlara Hem Gıcık Kapıyorum Hem Protesto ediyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130417)

BuRaK ReiS 06-21-2010 02:28

Bu Oyunlara Hem Gıcık Kapıyorum Hem Protesto ediyorum

Özelliklede son 10 yılda Amerikan milliyerçiliğini esas alan oyunlardan bıktım artık.İşin ilginç yanıda bizim gençlikte bunları oynuyor.Oyunlarda da resmen tarihle oynayıp kendilerini çok üstün bir millet olarak görüyorlar.En açık örneklerinden birisi Call Of serisi.:@Bir de bizim gençlik şu yabancıların isimlerini online oyunlarda kullanmıyor mu deli ediyor beni.Hoş onlarda ayrı bir tartışma konusu:@:@:@

El Emin 06-21-2010 08:10

Kesinlikle katılıyorum.

unnamed 06-21-2010 13:04

Katılamıyorum...
Oyunların idolojisi tartışılır ama...
Oyunlar hem oyanınış biçiminden. grafik motorları sayesinde, multiplayer seçeneğiyle vezgeçilmezlerin önünde yer alıyor...

El Emin 06-21-2010 14:58

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756755)
Katılamıyorum...
Oyunlar hem oyanınış biçiminden. grafik motorları sayesinde, multiplayer seçeneğiyle vezgeçilmezlerin önünde yer alıyor...

Biz oyunların vazgeçilirliğini tartışmadık veya ona birşey söylemedik.Biz oyunların gütmüş olduğu ideolojiyi protesto ettik.

İntifada 06-21-2010 15:01

medieval total war oynayın

El Emin 06-21-2010 15:10

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756826)
medieval total war oynayın

Eyv.Ben oynamıyorum oyun fakat abim bu tür oyunları sever yüklerdi ve hepsinde de gözünün içine sokarcasına reklam kokan şeyler vardı ondan protestoya katıldım.

İntifada 06-21-2010 15:12

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756831)
Eyv.Ben oynamıyorum oyun fakat abim bu tür oyunları sever yüklerdi ve hepsinde de gözünün içine sokarcasına reklam kokan şeyler vardı ondan protestoya katıldım.

mediewalda osmanlı var fethedersiniz bütün dünyayı...

Feride 06-21-2010 15:17

Hiç alakam yoktur oyunlarla o ayrı bir konuda..

Eğer böyle durumlar varsa tabi protesto edilebilirlik noktasında ben de katılıyorum.

Hatta ben hepsini protesto ediyorum. Zaman kaybı: )

unnamed 06-21-2010 15:19

Akıncı diğer oyunların, multiplayer şeçeniğinde osmanlı olarak takım kurup canlı canlı fetih yapıyoruz....
call of duty4....

El Emin 06-21-2010 15:19

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756835)

Eğer böyle durumlar varsa tabi protesto edilebilirlik noktasında ben de katılıyorum.

Kesinlikle katılıyorum.:)

unnamed 06-21-2010 15:26

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756835)

bu zaman kaybı değil, bir hobidir..
Sizin zaman kaybı diye nitelendirğiniz hobi milyonları kapsıyor...

Feride 06-21-2010 15:33

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756843)
bu zaman kaybı değil, bir hobidir..
Sizin zaman kaybı diye nitelendirğiniz hobi milyonları kapsıyor...

Milyonları kapsayan her olay doğrudur diyemeyiz takdir edersiniz ki..

Milyonlar kendilerini tatmin çabası içerisine giriyor bu ve türevleriyle..

Gördüğüm kadarıyla bu oyunlar genel itibarla bağımlılık yapmasından ötürü, bir çok çocuk derslerinden kalıyorsa hatta erişkinleri de bu bağımlılık etkisi altına alıyorsa, demek ki pek dizginlenemiyor bu oyun çılgınlığı..

Bana göre boş zaman bana göre değil esasında hobilerin bile faydalı tarafları vardır en azından olmalı. Bu oyunlar da ben böyle bir özellik göremiyorum..

unnamed 06-21-2010 15:38

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756847)
Milyonları kapsayan her olay doğrudur diyemeyiz takdir edersiniz ki..

Milyonlar kendilerini tatmin çabası içerisine giriyor bu ve türevleriyle..

Gördüğüm kadarıyla bu oyunlar genel itibarla bağımlılık yapmasından ötürü, bir çok çocuk derslerinden kalıyorsa hatta erişkinleri de bu bağımlılık etkisi altına alıyorsa, demek ki pek dizginlenemiyor bu oyun çılgınlığı..

Bana göre boş zaman bana göre değil esasında hobilerin bile faydalı tarafları vardır en azından olmalı. Bu oyunlar da ben böyle bir özellik göremiyorum..

Hiç yapmadım dediğiniz bir konu üzerinde bu kadar kesin konuşmanız şaşırttı beni......
Size göre doğru olan, bana göre olmayabilir...
Oyunları faydaları görebilene çoktur....
En basiti PS3 için çıkan, adı Heavy Rain olan oyun, tamamı ile bilmece dolu olup katili yakalamaya dayanır ve oyunda kesinlikle geri dönüş yoktur, buna göre de yaptığınız hatayı telafi edemezsiniz. Oyun bilmecelerle ve takiplerle dolu olduğundan sürekli düşünürsünüz buda beyin jimnastiği sağlar....

Feride 06-21-2010 15:41

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756852)
Hiç yapmadım dediğiniz bir konu üzerinde bu kadar kesin konuşmanız şaşırttı beni......
Size göre doğru olan, bana göre olmayabilir...
Oyunları faydaları görebilene çoktur....
En basiti PS3 için çıkan, adı Heavy Rain olan oyun, tamamı ile bilmece dolu olup katili yakalamaya dayanır ve oyunda kesinlikle geri dönüş yoktur, buna göre de yaptığınız hatayı telafi edemezsiniz. Oyun bilmecelerle ve takiplerle dolu olduğundan sürekli düşünürsünüz buda beyin jimnastiği sağlar....

Sadece bazı oyunların stratejik amaçlarla olanları belki hobi olarak değerlendirilebilir ama kendi yakınlarımı da işin içerisine katarak konuşuyorum aşırı bağımlılığa sebebiyet veriyor. Belki de bir çok kimseye bu stratejik yönü açısından cazip geliyordur bilemiyorum..

Gene de şahsen doğru bulmadığımı yinelemek istiyorum..

unnamed 06-21-2010 15:51

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756854)
Sadece bazı oyunların stratejik amaçlarla olanları belki hobi olarak değerlendirilebilir ama kendi yakınlarımı da işin içerisine katarak konuşuyorum aşırı bağımlılığa sebebiyet veriyor. Belki de bir çok kimseye bu stratejik yönü açısından cazip geliyordur bilemiyorum..

Gene de şahsen doğru bulmadığımı yinelemek istiyorum..

(:
O zaman ben sizi bu fulyaya davet edeyim...
God of War hayranıyımdır.....
Serinin birinci oyunundan başlayın derim size....

hipermuhafazakar 06-21-2010 15:52

inanamıyorum ya tartışıla tartışılan amerikalıların ürettiği oyunların içeriği tartışılıyor protesto ediliyor..halbuki CİA ne oyunlar oynadı ülkemizde, bu mlletin taa beynine kadar ne ajanlar üretti hep mahvetti Türk milletini...gençlik bunu tartışmıyorsa savaş oyunlarını tartışıyor :(

Özgür Çağrı 06-21-2010 15:54

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756861)
inanamıyorum ya tartışıla tartışılan amerikalıların ürettiği oyunların içeriği tartışılıyor protesto ediliyor..halbuki CİA ne oyunlar oynadı ülkemizde, bu mlletin taa beynine kadar ne ajanlar üretti hep mahvetti Türk milletini...gençlik bunu tartışmıyorsa savaş oyunlarını tartışıyor :(

:güzel::güzel:

Feride 06-21-2010 15:54

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756861)

Bu oyunlar da, o oyunların bir parçası olamaz mı..

Gençleri böylesi şeylerle oyalama taktiği..Resmi bu şekilde görüyorum her nedense..

hipermuhafazakar 06-21-2010 15:59

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756863)
:güzel::güzel:

Furkan gel biz seninle CİA ajanı çıkan pkk'lı imamı tartışalım :)

http://www.tumgazeteler.com/?a=3008136

El Emin 06-21-2010 16:00

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756864)
Bu oyunlar da, o oyunların bir parçası olamaz mı..

Gençleri böylesi şeylerle oyalama taktiği..Resmi bu şekilde görüyorum her nedense..

:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

Cihannur 06-21-2010 17:07

Bilgisayar oyunu oynamak güzeldir.http://img9.imageshack.us/img9/9594/...nuoynayans.gif

unnamed 06-21-2010 17:13

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756900)

:saygılar::saygılar::saygılar:

Hasan ERBEK 06-21-2010 20:28

Problem tesbiti problemi cozmede ne kadar onemliyse alternatif sunmakta o kadar problemin bitisine goturur.Evet boykot etmek bu gibi durumlarda cok etkili bir yontem ama alternatifinide sunmak gerekir.Yoksa Carsi Herseye Karsi anlayisi ile sadece kendimizi bu oyun zevklerinden mahkum ederiz .Ayrica cogu insan korsan oynayarak onlara en iyi darbeyi vuruyordur eminim :)

BuRaK ReiS 06-21-2010 20:29

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756755)
Katılamıyorum...

Canım kardeşim ben oyunların oynayış biçimine birşey demedim.Bakayım yine ne yapmışlar diye call of 6 yı indirip oynadım.Evet görüntü kalitesi silahlar herş.ey mükemmel.Gerçekten bir emek harcanmış.Ama oyunda Amerikanın işgali ortadoğu(özellikle 4 serisi) arkadaşlık milliyertçilik ihanet bunşalrı göz önünde bulundurmanı isterim.Ayrıca özeelikle tarihi bilmeyen ve amerikan vatandaşları bu oyunu oynayınca amerikan yandaşı olmakla kalmayıp bölgeyi ve olanları yanlış biliyorlar.Ayrıca hep Sovyet Rusya ele alınmış gözüküyor ancak Contingency bölümünde tabelada şu an ki Rusya Federasyonun bayrağı var ve de dikkat etmedim ama diğer bölğmlerde koymuşlardır

BuRaK ReiS 06-21-2010 20:30

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756900)

ayrıca hangi oyunu oynadığını ve oynadığın oyunda ne olduğunuda dikkat et dostum

BuRaK ReiS 06-21-2010 20:31

:S:S:S:S:Sbu arada ben resim ekleyemiyuorum denedim ama yapamadım:utangaç::utangaç::utangaç::utangaç:

novek 06-21-2010 22:28

bizimkiler oyun yaptıda oynmadıkmı

Cihannur 06-21-2010 22:37

Alıntı:

BuRaKReiS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756988)
ayrıca hangi oyunu oynadığını ve oynadığın oyunda ne olduğunuda dikkat et dostum

Merak etmeyin dikkat ediyorum.

Cihannur 06-21-2010 22:50

Alıntı:

BuRaKReiS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756989)
:S:S:S:S:Sbu arada ben resim ekleyemiyuorum denedim ama yapamadım:utangaç::utangaç::utangaç::utangaç:

AK Parti Forum Teknik Destek bölümüne girip, oradan da AK Parti Forum Kullanımı bölümüne girip, oradan da Foruma Resim Ekleme konusuna girip, foruma nasıl resim ekleneceğiyle ilgili gerekli bilgileri öğrenebilirsin.http://img143.imageshack.us/img143/2...yensmiley1.gif

sarar 06-21-2010 23:12

Cs Oynayın Terör Olun xD

unnamed 06-21-2010 23:55

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757046)

novek yaptılar...
Vesteel dağıtımını üstlendi.....

Mavera 06-21-2010 23:59

internette tek oynadigim oyun okey onunda abd özentiligi yok sanirim hasmi has bize özel..
su teknolojik oyunlarla hic aram olmadi ama böyle bir durum varsa protesto edilmesi cok yerinde..

Hasan ERBEK 06-22-2010 00:36

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757063)
novek yaptılar...
Vesteel dağıtımını üstlendi.....

Tesekkurler unnamed.Bu konuda ilgisi olan arkadaslarda bilgilendirirse topluca faydalanmis oluruz.

BuRaK ReiS 06-22-2010 23:00

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757046)

3 boyutlu boğazharbi diye bir oyun var ama 2 yılı aşkın hâlâ yapım aşmasında;1

BuRaK ReiS 06-22-2010 23:02

ayrıca vestelin bi oyunu vardı bayağ kaliteli bişey adını aunuttum ama kahramanlarından bi tanesi aklımda :Demir .bu adam türk arkadaşlarıyla beraber dünyayı kurtarmaya çalışıyor şeylerden.Oyunda deccal gibi bi adam var onlardan istanbul türkiye herşey var bayağıda kaliteli adını unuttum ama :(:(:(:(

novek 06-23-2010 19:31

benim favorim lode runner yapım yılı 1983 :)

Erhan KARACA 06-23-2010 20:44

Alıntı:

sarar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757061)
Cs Oynayın Terör Olun xD

(: AK 47 var kullanamıyorum.. Colt verseler ya terörlere.. mecbur colt alacaz ölen C.s'den..

All times are GMT +3. The time now is 03:53.