Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençlik Fikir Akımı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=224)
-   -   İdam Yasası Yeniden Getirilsin (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130524)

metin çağlayan 06-22-2010 20:13

İdam Yasası Yeniden Getirilsin

Bu kadar şehidimizin kanı yerde kalmamalı...
Yakalanan tüm teröristler, başta Apdullah Öcalan olmak üzere derhal İDAM edilmeli...
Bu süreç başlamadan, tüm terörist aileleri özel bir kampa kapatılmalı.

BU BİR ZORUNLULUKTUR.
ÇOK AMA ÇOK ACİL OLARAK İDAM YASASI GECİCİ YA DA SADECE VATAN HAİNLİĞİ SINIRLAMASI İLE GERİ GETİRİLEBİLİR.
BU KAN BAŞKA TÜRLÜ DURMAZ.
AB'NE BU DURUM ANLATILMALI. ANLAMAMALARI DURUMU UMURSANMAMALI. BİZ KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ STRATEJİLERİMİZİ AB'YE Mİ DANIŞMIŞTIK.

El Emin 06-22-2010 20:16

Hocam ardındaki planınız ne....Panzerler ile Başbakanlık binasına yürüyoruz değil mi?

metin çağlayan 06-22-2010 20:21

Bugün, idam yasasının geri getirilmesine karşı çıkanların, islam ilmihalini biraz karıştırmasını temenni ederim.

metin çağlayan 06-22-2010 20:26

Sizinle savaşanlarla siz Allah yolunda savaşın..... onları yakaladığınız yerde öldürün...

Peki biz ne yapıyoruz...

AÇILIM varsa eğer onun temel taşını İDAM yasası oluşturmalı.

El Emin 06-22-2010 20:26

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757515)
Bugün, idam yasasının geri getirilmesine karşı çıkanların, islam ilmihalini biraz karıştırmasını temenni ederim.

Bizde onu diyoruz ALLAH en iyisini bilendir gelin o yüceler yücesini dinleyelim diyoruz suçlu biz oluyoruz.

Hüdaverdi 06-22-2010 20:38

İdam olsa bir dert olmasa bin bir dert.

metin çağlayan 06-22-2010 20:48

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hür hür ile; köle köle ile, kadın kadın ile kısâs olunur. Öldürülenin velisi tarafından, öldüren lehine bir şey affolunursa (diyet için) yapılacak uygulama örfe göre normal olmalı ve en iyi bir şekilde ona ödenmelidir. Bu size Rabbınızdan bir kolaylık ve rahmettir. Artık bu hükümden sonra kim haddi aşarsa ona acı bir azap vardır. Sizin için kısasta hayat vardır, ey tam akıllı insanlar" (el-Bakara, 2/178-179).

metin çağlayan 06-22-2010 20:50

"Her kim haksız olarak öldürülürse onun velisine yetki verdik. O da öldürmede haddi aşmasın. Çünkü ona yeterince yardım olunmuştur" (el-İsrâ, 17/33).

metin çağlayan 06-22-2010 20:51

Biz Tevrat’ta onlara şu hükümleri farz kılmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ile kısas yapılır. Yaralarda da kısas vardır. Fakat kim hakkından vazgeçerse, bu onun günahlarının affına bir sebeptir. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar, zâlimlerin ta kendileridir" (el-Mâide, 5/45

metin çağlayan 06-22-2010 20:51

Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Kim kasten öldürürse, bunun hükmü kısastır" (Ebû Davud, Diyat, 5).

İntifada 06-22-2010 20:54

hocam iyisin hoşsunda bugün biz idamı terör için çıkarırız önüne bir engelleme gelmezse Allah göstermesin yarın bir gün ak parti baştan gitse ilk bizi asar bu kemalistler...

metin çağlayan 06-22-2010 20:55

slam kısas ile de insanlar arasındaki kin ve kan davası gibi zararlı şeyleri ortadan kaldırmayı amaçlar . Bir insanı öldüren bir kişi için toplam üç hüküm vardır İslam’a göre:

1-Öldürülen tarafın ailesi adamı bağışlar: Adam serbest bırakılır .

2-Öldürülenin ailesi “ kan bedeli “ alır. İstedikleri meblağ karşılığı adamı af ederler. Adam yine serbest kalır.

3-Öldürülenin ailesi kısas ister ; “ kana kan . “ bunun üzerine “ İslam devleti “ adamı idam eder. Kan davası da olmaz çünkü idamı yapan devlettir . katilin ailesi itiraz edemez , Öldürülenin ailesi de ceza verildiği için intikama kalkışmaz .

metin çağlayan 06-22-2010 20:57

Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Kim kasten öldürürse, bunun hükmü kısastır" (Ebû Davud, Diyat, 5).

İslam kısas ile de insanlar arasındaki kin ve kan davası gibi zararlı şeyleri ortadan kaldırmayı amaçlar . Bir insanı öldüren bir kişi için toplam üç hüküm vardır İslam’a göre:

1-Öldürülen tarafın ailesi adamı bağışlar: Adam serbest bırakılır .

2-Öldürülenin ailesi “ kan bedeli “ alır. İstedikleri meblağ karşılığı adamı af ederler. Adam yine serbest kalır.

3-Öldürülenin ailesi kısas ister ; “ kana kan . “ bunun üzerine “ İslam devleti “ adamı idam eder. Kan davası da olmaz çünkü idamı yapan devlettir . katilin ailesi itiraz edemez , Öldürülenin ailesi de ceza verildiği için intikama kalkışmaz .

metin çağlayan 06-22-2010 20:59

Kemalistlerden korkmak ile Allah'tan korkma arasında tercih bizimdir.
Ama emin ol Kemalistlerden hiçbir ehl-i sünnet korkmaz.

Hüdaverdi 06-22-2010 21:00

Kardeşim başörtüsü,bildiğin cansız bir madde diyeyim,bu ülkede serbest kılınmıyorken idamdan söz etmek biraz trajikomik olur.Elbet kana karşı kan alınır,bu ailenin hakkıdır isteğine göre ama bunun şuan gerçekleşmesi mümkün değil.Dünyada alınmayan haklar,ahirette elbet alınır fazlasıyla.

metin çağlayan 06-22-2010 21:04

Sevgili peygamberimiz 'hakkını aramayan bizden değildir' derken dünyadaki işi ahirete bırakmış mıdır sizce...

metin çağlayan 06-22-2010 21:05

Günümüzd; ailesi hiçbir taraftan zarar görmeyen meclis üyeleri mağdur ailelere danışmadan “ af “ çıkarabilmektedirler. Mağdur olmayan , olayla ilgileri olmayanlar af çıkarabilmektedir. Sonunda af edilen aynı suçu işleyebilirken , mağdur ailede intikam hisleri ile dolmaktadır...

El Emin 06-22-2010 21:07

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757557)
Sevgili peygamberimiz 'hakkını aramayan bizden değildir' derken dünyadaki işi ahirete bırakmış mıdır sizce...

Peki Hz.Muhammed(s.a.v)'in hayatını tamamıyla biliyor musunuz?Bilmiyorsanız siyer okuyun derim.Fakat öyle kuru kuruya değil o zamanı alıp şimdiki ile kıyaslayıp günümüzü okumaya çalışın.

metin çağlayan 06-22-2010 21:14

Bana göre Allah'ın kitabı önce gelir. Ve o derki: "Andolsun ki biz O'na herkesin anlayabileceği bir kitap indirdik.

unnamed 06-22-2010 21:15

Kardeş idam tekrar geri getirilsin demekle bu işler yürümüyor....
Sen idamı getirirsin...
arkandan muhalifler birlik olur....
sonra mahkemeye gidersin...

metin çağlayan 06-22-2010 21:15

Kur'an dünün değil tüm zamanların Kitab-ı Kerim'idir.

metin çağlayan 06-22-2010 21:16

Bizler muhaliflerin yapacaklarına göre mi yoksa Allah'ın kitabına göre mi hareket etmeliyiz sizce...

Ukbâ 06-22-2010 21:17

Kardeş şeriat ilemi yönetiliyoruz biz.

unnamed 06-22-2010 21:22

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757571)
Bizler muhaliflerin yapacaklarına göre mi yoksa Allah'ın kitabına göre mi hareket etmeliyiz sizce...

evet doğru diyorsun....
biz bu hükümetin başına gçetiğimizde 28 şubat geçmişti....
Kur-an kursları kapatılmış, Din'nini yaşayan insalara örümcek kafalı gibi ağır ithamlarda bulunuluyordu...
malum bazı siyasetçiler, 8 yıllık gibi bir eğitim düzenini getidiler...
yine aynı malum siyasetçiler şimdi kürsüden ip atanlar apoyu asın diye bağırıyorlar....
senin zamanında gelen ve idamı kaldıran bir zihniyet şimdi bize hesap soruyor....

metin çağlayan 06-22-2010 21:23

Şehiat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir.

Hüdaverdi 06-22-2010 21:23

İntikam illa kan dökmekte değildir,intikam peygamber efendimiz gibi afetmektir bazen.

Aksi halde peygamber efendimiz,amcası Hz.Hamza'yı öldüren Hz.Vahşi'yi diri diri yakabilirdi,helak olmasını Rabbimizden isteyebilirdi,bizzat kendi elleriyle öldürebilirdi,veya uzun süreli işkence yapabilirdi,organlarını çıkartıp aslanlara yem de yapabilirdi.Afetti,demek doğru olan budur.Kana karşı kan farz değildir,ama haktır.Hakkında en doğrusu Allah'a havale etmektir.Kim bilir belki o kişi Hz. Vahşi gibi dini bütün insan olacaktır.

Yani idam tam çözüm değildir.Ama gereklidirde tabi.Ama şu dönemde gerçekleşmesi zordur.Amalar bitmez :)

metin çağlayan 06-22-2010 21:25

Şeriat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir. Ama felsefe İslam hukuku yani islami şeriat üzerine mi kurulmalı ülkemde dersen. Ben de sana derim ki; "ben müslümanım ve benim tek klavuzum Kur'an ve salih hadislerdir"

Ukbâ 06-22-2010 21:28

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757582)
Şeriat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir. Ama felsefe İslam hukuku yani islami şeriat üzerine mi kurulmalı ülkemde dersen. Ben de sana derim ki; "ben müslümanım ve benim tek klavuzum Kur'an ve salih hadislerdir"

Bende onu söylüyorum sevgili kardeşim. Batı kaynaklı yönetim benimsenmiş , hatta islami kaynaklı bir şeyler sezinlendiği vakit bunun vesvesesi ile halk bir çok kez ezildi horlandı. Kısacası islami hukuktan beslenen bir sistem şimdilik yönetim bicimimiz değilse kutsal kitapdan kaynaklanan ilhamlar ile bu sistemin içinde gezinmek doğru olmaz.

metin çağlayan 06-22-2010 21:29

O zaman cehalet dönemiydi. Peygamberimiz, İslami yaşamı ilk kez gören kişilere şans tanımak adına çoğu zaman af etmeyi tercih etmiştir.
Sizce günümüzde İslam felsefesini PKK bilmiyor mu. İslami yaşamın gerekliliklerini bilmiyor mu ki... Elbette çok iyi biliyorlar. Bu yüzden onlara peygamber de gelse bugün yapacaklarından vazgeçmeyecekleri ortadadır ve bu durumda Kur'an'ın çizdiği yol bellidir.
Allah'ın 'öldürün' dediğini afetme cürreti de kuşkusuz haddi aşmaktan öte bir davranış değildir.

metin çağlayan 06-22-2010 21:33

Değerli kardeşim,
Söylediklerin ne yazık ki ümmetin düştüğü çok tehlikeli bir yoldur, kandırmacadır. Lütfen bunları iyi irdeleyelim. Bizim için batı hukuku diye birşey yoktur. Bizim hukukumuzu oluşturmada bir müslüman olarak Kur'an ve hadis ilham kaynağı olmayacaksa benim 5 vakit başım nasıl kızarmadan secdeye varır. Sizlerin varır mı...

Hüdaverdi 06-22-2010 21:42

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757584)
O zaman cehalet dönemiydi. Peygamberimiz, İslami yaşamı ilk kez gören kişilere şans tanımak adına çoğu zaman af etmeyi tercih etmiştir.
Sizce günümüzde İslam felsefesini PKK bilmiyor mu. İslami yaşamın gerekliliklerini bilmiyor mu ki... Elbette çok iyi biliyorlar. Bu yüzden onlara peygamber de gelse bugün yapacaklarından vazgeçmeyecekleri ortadadır ve bu durumda Kur'an'ın çizdiği yol bellidir.
Allah'ın 'öldürün' dediğini afetme cürreti de kuşkusuz haddi aşmaktan öte bir davranış değildir.

Cehalet dönemi sadece o zaman özgü bir şey değildir kardeşim.Şuan pkklı olup veya İslam düşmanı olan herkes cahilldir,cehalet döneminin devamıdır.Cehalete kapılanlar için şans vermek gerekir.Kim bilir içlerinde ne neferler çıkacaktır ? İslamı bilen anlayan zaten terrden ve kötülükten uzak durur.İşine gelmeyende evinde oturur gününü gün eder.

Ben seni çok iyi anlıyorum merak etme.Öyle zaman geliyor ki diri diri yakmak istiyorum bunları ama Rabbimi,üzel peygamberimi hatırladıkça bu vahşidüşünceden kurtuluyorum.Kısas elbet haktır,ama günümüzde olmuyor malesef çok zor.Başörtüsü olmamış bu mu olacak ?

metin çağlayan 06-22-2010 21:44

Kur'an fıtrata en uygun söylemler içerir kuşkusuz. Çünkü bizim yaratıcımızın bize klavuzudur.
Ve Kur'an'da sürekli bir ikaz vardır bizlere... "nekadar az düşünürsünüz" diye...
Şimdi düşünelim öyleyse biraz olsun...
Sadece af etmek en güzeli ise neden ve hangi koşullardan bahseder kısas durumu...
ve Lütfen şehitlerimizin kardeşimiz olduğunu düşünelim biran olsun... Kocamız olduğunu... Ya da oğlumuz...
Ne derdiniz İDAM yasası için ağzınız ve FITRATINIZ...
HAYKIRA HAYKIRA "ÖLÜM" ve hatta "ÖLÜMDEN BETER ET ALLAHIM" olmazmıydı sözleriniz.
Bu acıyı Kur'an dindirmeyi Hak kılmıştır. Tabi ki Af etmeyi de mertebe... Fakat öte yandan şunu düşünmek gerek. Bu hayvandan aşağı mahluklar; çocuğumuzı şahsi bir mesele dolayısıyla öldürmüyor. Yani vereceğimiz Af kararının, ülkeme fitne sokanlara nasıl imkanlar sunacağını da düşünmek zorundayız. Bu husustan ise Kur'an ve Peygamberimiz'in hadisleri ödün vermez ve ÖLÜMÜ haktan önce şart koşar.' Onları yakaladığınız yerde öldürün' diye emreder. Besleyin af edin demez....

metin çağlayan 06-22-2010 21:47

Ümidini yitirenlere karşı Kur'an'ın çok açık uyarıları vardır sevgili kardeşim. Lütfen ama lütfen ümitsizlik üzerine bir müslümanın hareket etmemesi gerekir. Zorunluluk başka şeydir ümitsizlik başka şey...
Hamdolsun Allah korkusu olan bir hükümetimiz var iken bu hak bize uzak değildir.

metin çağlayan 06-22-2010 21:53

Cahiliye dönemi kitabın matba ile basılmadığı, televizyonun, radyonun, internetin, cep telefonunun, gazetenin olmadığı, taşıtların, siyasetçilerin olmadığı dönemdir.
Eskiden insanlar istemeden cahil kalabiliyorlardır.
Günümüzde ise cehalet, bir tercihtir, cürrettir.
Yani aramızda cahiller var ama bunu onlar tercih ettiler ve doğruyu görmek istemediler.
Uzaktan kumandalı, cep telefonu ayarlı bombaları, havan toplarını vs. kullanabilen bir güruhun elinde istediği ilme ve bilme ulaşabilme yeteneği ve imkanı yok mudur dersin.
Onlar zavallı cahiller mi... Yoksa cüretkar cahiller mi...

.:Ay_Yıldız:. 06-22-2010 21:56

Katılıyorum. "Türkiye İran oluyor" diye ödü kopan monşerler her hafta sallandırdığı teröristleri bir izlesinler. Öldüren kimseye kısas olarak İdam Allah'ın emri. Burun kıvırılmaz.

ak sevda 06-22-2010 22:00

İdam tam bir adalettir ve mutlaka uygulanması gerekir. zaten bu çok devletlerde olan bir şey ve dinimizin de emridir.

metin çağlayan 06-22-2010 22:01

İSLAMA GÖRE YAKINI ÖLDÜRÜLEN İÇİN İDAM HAKTIR, AFFETMEK MERTEBE...
FAKAT ÖLDÜRÜLEN KİŞİ BİR KAMU İSE SALDIRI SADECE AİLE FERDİNE DEĞİL ÜLKEYE YAPILMIŞ SAYILIR ve BU DURUMDA YAKALANAN KATİLİN CEZASI ŞARTSIZ VE KOŞULSUZ ÖLÜMDÜR. ONUN İÇİN FERDİN AİLESİNİN AF DİLEMESİ KATİLİN İDAMINA ENGEL OLMAZ. OLAMAZ. ÇÜNKÜ BU DURUMDA AF; BİR KİŞİNİN SEVABI İLE ÖLECEK NİCE YENİ İNSANLARIN KIYASLANMASI ANLAMINA GELİR Kİ İSLAM BUNA İZİN VERMEMİŞTİR.

Hüdaverdi 06-22-2010 22:03

Alıntı:

metin çağlayan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757596)
Cahiliye dönemi kitabın matba ile basılmadığı, televizyonun, radyonun, internetin, cep telefonunun, gazetenin olmadığı, taşıtların, siyasetçilerin olmadığı dönemdir.
Eskiden insanlar istemeden cahil kalabiliyorlardır.
Günümüzde ise cehalet, bir tercihtir, cürrettir.
Yani aramızda cahiller var ama bunu onlar tercih ettiler ve doğruyu görmek istemediler.
Uzaktan kumandalı, cep telefonu ayarlı bombaları, havan toplarını vs. kullanabilen bir güruhun elinde istediği ilme ve bilme ulaşabilme yeteneği ve imkanı yok mudur dersin.
Onlar zavallı cahiller mi... Yoksa cüretkar cahiller mi...

O cihazların vs. olmadığı dönemde İslamiyet yayılabildi ama değil mi ? Demek ki o saydıklarınla alakası yokmuş bazı şeylerin.Şuan en üst teknolojiye sahibiz,o dönemdeki insanlar şuan ki zamana ışınlansa ''öldük mü''diye sorarlar.O saydıkların var olmasına rağmen cahillik en üst seviyede kol geziyor dünyada malesef.Ülkemiz de de aynı şekilde.İslamla tanışmayan benim gözümde cahiliye dönemini yaşamaktadır şuan.Günümüde insanlar bunca el altı donanıma sahipken istemeyerek bir yana,isteyerek cahil kalmaları daha vahim bir olay değil midir ? O dönemde paygamber efendimiz dahi yaşarken,içlerine giren münafıkları o güzelliklere gözleriyle şahid olmalarına rağmen İslamı seçmiyorsa,günümüzde bunca nimete rağmen küfre düşünlerden daha vahim haldedir,cüretkar cahillerdir,günümüzdekiler zavallı cahillerdir.Gerçi cahil cahildir,en cesaretli insan cahil insandır bunu konuşmanın anlamı yok yolumuz aynı sonuçta..

metin çağlayan 06-22-2010 22:09

Cahil cahil ise, yani kendi isteğiyle cahil kalanla bilmeden cahil olan arasında fark yok mudur sizce.
Günümüzde hangi insan evladı öbür tarafa intikal ettiğinde "benim Kur'an'dan haberim yoktu ki" diyerek günahlarından sıyrılabilir sizce.
Cahiliye dönemi bitmiştir derken ben bundan bahsediyorum.
Günümüzde cahillik şahsi bir tercih haline gelmiştir.
Ama dediğin gibi yolumuz bir, inancımız bir, bu konularda münakaşa eder gibi konuşmak hoş kaçmıyor biz müslümanlara.
Hakkınızı helal ediniz değerli kardeşim.

Hüdaverdi 06-22-2010 22:15

Benim bahsettiğim İslamı duyup tanışmayanlar.Hiç haberdar olmayan,müslüman dahi görmeyenler değil,kavram karmaşaşı ;D Sohbet ediyoruz olarak görelim.Varsa helaldir.

All times are GMT +3. The time now is 13:28.