![]() |
İHH başkanından israil'e zeytin dalı
Gazze'ye yardım götüren konvoya öncülük eden İHH'dan sürpriz adım.. Başkan Bülent Yıldırım uzlaşma arıyor..
http://img330.yukle.tc/images/6971ihhhh.jpg Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in 31 Mayısta düzenlediği ve 9 Türk'ün ölümüne yol açan saldırıdan sonra adı uluslararası çevrelerde de tanınan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail ile sorun istemiyoruz" dedi. Yıldırım, İsrail'in Kanal 10 televizyonuna konuştu. Televizyon, Yıldırım'ın özel görüşme talep ettiğini belirtirken, söyleşiyi yayınları arasında duyurmaya başladı. Kanal 10 televizyonunun haber programında yarın akşam yayımlanacağı belirtilen söyleşiyle ilgili olarak, "Bülent Yıldırım uzlaşma arıyor" anonsları dikkati çekerken, Yıldırım'ın, "İsrail ile sorun istemiyoruz" yolundaki sözleri ekrana taşındı. Televizyon, Yıldırım'ın söyleşide şaşırtıcı bir şekilde "uzlaşmacı bir ifade kullandığını" belirtirken, İsrail tarafına yönelik "Siz her zaman sorunları kavgayla çözüyorsunuz. Bilesiniz ki, ne Türkiye'de ne başka bir yerde kavgadan korkuyoruz, ancak insanlık adına kavga olmasını istemiyoruz" sözlerini de aktardı. http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=170022 Aklın yolu bir. Sağ duyu çağrıları yaptığımızda siyonist işbirlikçisi ilan edilmiştik.. |
olmadiki simdi yasayan gazze gazisi "otorite" ye boyun mu egiyor!
|
israilin ayağına kaydırmak adına tabi bunlar ama gerek yok,kaydı kayabildiğince.Ama bazıları başka yöne çekmey başlayıp İHH yı karalamaya gitceğinden dolayı pek doğru bulmuyorum.Net tavıra aynen devam edilmeli.
|
Alıntı:
Şimdi sağduyulu mesajlar.Olması gereken bu Bizler daha olayın ilk sıcaklığında bu mesajları verirken siyonist ve işbirlikçi ilan edilmiştik.Birileri tansiyonu düşürüp normalleşme için sözler söyleyince her biri zıplamıştı.. |
sonucu Ben veya biz demistige getirecekseniz nefisler devreye girer o yüzden üsluba dikkat edilmeli diye düşünüyorum
|
Alıntı:
Elbette biz demiştik demeyeceğiz ama sağduyu mesajı vermenin ne denli zor olduğunu heralde örneği ile de görmüş oluyoruz. Her durum karşısında ciddi vakarlı ve kabuledilebilir bir drayet göstermek dostun tepkisini çekme pahasına dahi doğru olanı söylemek kolay iş değil |
Alıntı:
|
kola içmeye devam israil urunlerini turkiyede satmaya devam hadi bakalım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hadi şu "birileri" vazife başına(!)
"Vay seni Gülen'ci senii! Vay işbirlikçi vaay! Demek İsrail'e konuşursun haa! Demek 'uzlaşma'dan bahsedersin haa! Demek "sorun istemiyoruz" dersin?! Vay Amerikancı seniii! Vay İsrailcii.." |
"Siz her zaman sorunları kavgayla çözüyorsunuz. Bilesiniz ki, ne Türkiye'de ne başka bir yerde kavgadan korkuyoruz, ancak insanlık adına kavga olmasını istemiyoruz"
Gazi , Kan istiyoruz, Kavga istiyoruz, İntifada istyoruz Terör devletiyle uzlaşmak istemiyoruz Levy memleketine dönsün istiyoruz Askeri antlaşmalar iptal olsun istiyoruz Terör devleti israille ticaret yasaklansın istiyoruz İsraile ambargo istiyoruz Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın istiyoruz Biz otoritemizden izin aldık .. Otorite Allahındır O en büyük kerem sahibidir. Hükmedendir. Tek Otorite odur Biz onun rızası için Kavga istiyoruz İznimiz Kutsal kitabımızdandır. Müslümana cihad farzdır ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gazzeye yardım göndermek mi? İsrail ile savaşmak mı? bu işin yolu bu değil metod bu değil,olmamalı zaten dünyayaı ayağa kaldıracak tüm dünyadan gemi kaldıracak gücümüz olsaydı işgal 60 yıl sürmezdi |
cemil meriçin bir sözü var çok hoşuma gider tekrarlayalım:
kerpicle süleymaniye inşa edilmez... devlet olarak taşeron pkkda zolanıyorsun..israile bodoslama dalmak akıl karımıdır? |
Alıntı:
|
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze`ye insani yardım götüren gemilere saldıran İsrail hükümeti ile istedikleri uluslararası mahkemede hesaplaşmayı kabul ettiklerini belirterek, ``Yüreğiniz varsa sizinle karşılıklı hesaplaşırız`` dedi Eresin Otel`de düzenlenen ``Suriçi Grubu İstanbul Toplantıları``na katılan Yıldırım, Gazze`ye insani yardım götüren gemilere saldırısından dolayı İsrail`den özür dilemesini, tazminat ödemesini ve Gazze`ye yönelik ambargoyu kaldırmasını beklediklerini ifade ederek, ``Ayrıca İsrail`i bütün dünyaya, insan hakları örgütlerine açacaksınız. Bunlar yapılmadıktan sonra bu kriz bitmez`` diye konuştu. ``İsrail hükümeti ile İsrail hariç istedikleri uluslararası mahkemede hesaplaşmayı kabul ettik`` diyen Yıldırım, ``Yüreğiniz varsa sizinle karşılıklı hesaplaşırız. İstediğiniz delili de getirin. Bizim bütün görüntülerimize el koydunuz. Madem biz İsrail`e hakaret etmişiz, getirin aldığınız bütün görüntüleri mahkemelere çıkalım`` dedi.İsrail`deki bütün televizyonlara haber gönderdiklerini, sonunda Kanal 10 Televizyonu`nun gelerek bir röportaj yaptığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: ``Dün bir internet sitesi bu röportajı, içeriğine uygun olmayacak şekilde `Bülent Yıldırım`dan İsrail`e zeytin dalı` başlığı ile yayımladı. Ne zeytin dalı? Adamlar yargılanmamış, adamlar suçlarını kabul etmemiş. O kadar şehit var, zeytin dalı olur mu? Orada, Allah`a şükür ki görüntü var. Röportajı yapan kız çok dürüst. O aynen koymuş. İsrail`de çok ilginç bir bekleyiş var. Bu akşam o röportajı seyredecekler. Şimdiden internet sitelerinde yazışmalar, tartışmalar var. İstediğiniz televizyonda sizinle tartışmaya hazırız. Hiçbir çekincemiz yok. Çünkü hakikatin üstü örtülemez.`` Yıldırım, açık denizde kendilerine bir saldırı yapılabileceğini hiç düşünmediklerini, İsrail`in kara sularına girmeyeceklerinin İsrail tarafından da kesinlikle bilindiğini öne sürdü.İsrail hükümetinin şu anda sıkışmış durumda olduğunu vurgulayan Yıldırım, ``Amerika`yı aleyhimize kullanıyorlar`` dedi gazeteboyut |
simdi ne yapiyoruz israille savasa devam mi?
|
Alıntı:
Haydin toplanın çoluk çocuk tavuk yumurta hoşaf komposta ne bulursanız alın,cacık falan Bir yiğit var tek başına israil'i dize getirecek Cacıklarla kompostolarla tavuk etleri ile... Hey Allahım sen insanlarımızı AKIL ile nasiplendir. İsrail TV sine röpörtaj vermiş,ne demiş ise artık Göreceğiz... |
Alıntı:
Kır artık zincirlerini siyonizmin pençesinden sende kurtulabilirsin ;;) |
Alıntı:
benhur bence o adam sen olmalısın.... git israilli dostlarınla anlaş... bizlerde burda gurur duyalım....... Bune şimdi? bizde buna geri vites denir.... kimse savaşalım demiyor ama, bu acizliğin bir göstergesidir... |
arkadaslar olayi neden israil yanlisi yada karsiti boyutuna getirdinizki..
sonucta kabul edleim sayin yildirim zikzaklar cizerek beyinlerde muammaya neden olmustur.. bakiniz sonucta ortada bir durum vardir ve 9 tane sehit vardir o halde hic birseyin eskisi gibi olmayacagi asikardir.. ama olayi bir kan davasina dönüstürüp antesemitizme kaydirmak filistine yarar saglamaz aksine isin icinden cikilmaz bir hal aldirir.. |
Antisemitizm değil abi Antisiyonizm Antiemperyalizm
Bülent yıldırım zikzak çizmemiş görüldüğü üzere çarpıtmışlar :) Benhur bırak bu yahudi sempatizanlığını nickini değiştir katıl sende bu kudüs kervanına :) |
Alıntı:
Bana acizlikten mi bahsediyorsun? Öldüremeyeceğini yaralamayacaksın Meydan meydan dolaşıp kahramanlık sözleri söylemek yersiz Elimize 9 tabut verdiler ve geri gönderdiler..ne istiyorsunuz daha başka? Türkiyeyi daha fazla üstesinden gelemeyeceği cenderelerin içine sokmamalı Referandum,seçim,ergenekon,aym,yargıtay zaten bütün bunlarla uğraşmaya çalışıyorken,cepheyi daha fazla genişletmeyelim |
Alıntı:
|
kardes bana göre cok antisiyonizm den cok anti yahudi cilik yapiliyor ve bana göre cok tehlikeli..
yildirimin bu konudaki samimiyetini zaman daha iyi gösterecek, o degilde gecen su ergenokonun sitesinde yildirim hakkinda cok agir bir idda vardi dudayevin sehit edilmesiyle ilgili.. |
Alıntı:
tarafin neyi var ki? |
arkadaslar su ergenokoncu ve yalan haber yazmasiyla ünlü odatv nin haberini paylasiyorum, bu konuda belgesi,bilgisi olan bana ulastirabilir mi..
Türkiye O’nu Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail’in yaptığı baskınla tanıdı. Türkiye’nin günlerce tartıştığı meselenin birinci aktörü oydu. İHH Başkanı Bülent Yıldırım... Yıldırım olay sonrasında İsrailli sorgucuların kendisine “MOSSAD ajanı gazeteciler” in listesini verdiğini söyledi. Herkes “İHH Başkanı’na İsrailli yetkililer neden böyle bir liste versin, bu ne yakınlık” sorgulamasına girişince geri adım attı. “Yanlış anlaşıldım” diyerek vazgeçti... Ancak biz size Bülent Yıldırım ile İslamcı camiada çok konuşulan bir iddiayı gündeme getirelim. CAHAR DUDAYEV Cahar Dudayev, Sovyetler Birliği’nin yıkılmasının ardından Ekim 1991’de yapılan seçimlerde Çeçenistan Cumhurbaşkanı seçildi. Çeçenistan, Dudayev önderliğinde bağımsızlığını da ilan ediyordu. Ancak Rusya bu kararı tanımıyordu. 1991 ile 1994 arasında iki yönetim arasında itişme yaşandı. 1994 Aralık ayında ise Rusya Çeçenistan’a büyük bir askeri operasyon gerçekleştirdi. Boris Yeltsin, hızla çözülen Rusya’da yeniden güçlü bir iktidar arayışına girmişti. Çeçenistan’da otorite sağlayarak hem Rusya’nın diğer özerk bölgelerine mesaj veriyor hem de Çeçenistan’dan geçen Bakü petrol boru hattını kontol altına almak istiyordu. Dudayev, operasyonun başlamasının ardından Başkanlık Sarayı’nı terk etti. Eski bir Kızılordu generali olan Dudayev direnişe başladı. 20 Ocak 1995’de Başkanlık Sarayı’na Rusya bayrağı çekilirken direniş devam ediyordu. Çatışmalar kısa sürede tüm Çeçenistan’a yayıldı. Bu tarihlerde Rusya ile ABD arasında Clinton ve Yeltsin öncülüğünde yeni bir uzlaşma arayışı başladı. Rusya’nın Batı’ya açılışı Yeltsin öncülüğünde gerçekleşecekti. Bunun için Batı’nın da Yeltsin’e bir iktidar hediye etmesi gerekiyordu. Elbette iktidarın yolu Çeçen direnişinin bitirilmesinden geçiyordu. İHH’NIN KURULUŞU O yıllarda Türkiye’de bulunan İslamcı hareket Çeçenistan’a büyük ilgi duyuyordu. Milli Görüş saflarından Çeçenistan’a savaşmaya gidenler dahi vardı. Bosna’nın ardından yeni bir cihad ruhu oluşmuştu. Bosna’da bir araya gelen İslamcı kesim, Çeçenistan ile başlayan süreçte 1995’te artık kendilerini kurumsallaştırmaya karar verdiler. 1995’te İHH’yı kurdular. İHH, bir yardım örgütü gibi değil adeta bir siyasi parti gibi çalışıyordu. İslamcı kesimin olduğu her yere koşuyordu. İHH’nın kuruluşunu gerçekleştirenler, bir tür sol-İslam romantizmini benimsemişlerdi. pek çoğu şeriat düzenini savunmalarına rağmen, neoliberalizme de eleştiride bulunuyorlardı. DUDAYEV NASIL ÖLDÜ Peki Dudayev nasıl öldü? Başka bir şekilde Çeçen direnişi nasıl bastırıldı? ABD’den, Çeçen hareketine sempatiyle bakan Türkiye’ye o yıllarda bir uydu telefonu geldi. Bu uydu telefonu Dudayev’e güvendiği Türkiyeli isimler tarafından hediye edildi. Dudayev görüşmelerini bu telefonla yapıyordu. 20 Nisan günü Yeltsin ile Clinton Çeçenistan gündemli bir görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmenin ertesi günü, 21 Nisan 1996’da, ABD, Rusya’ya Dudayev’in kullandığı uydu telefonundan koordinatlarını verdi. Birkaç dakika içinde Rusya, Dudayev’in bulunduğu noktayı bombaladı. Dudayev, bu bombalamada hayatını kaybetti. Kısa süre sonra ise Çeçen direnişi bitirildi. Suikastten birkaç ay sonra Rusya ile yeni Çeçen yönetimi uzlaştı. KİM HEDİYE ETTİ Peki bu telefonu Dudayev’e kim hediye etmişti. Uzun yıllar boyunca bu suikast sebebiyle dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan suçlandı. ABD’den gelen telefonu Erbakan’ın Dudayev’e hediye ettiği söylendi. Gazeteci Çetin Ağaşe,”Avrusya-Bir Gazeteci’nin Çeçenistan ve Azerbaycan Notları” kitabında Dudayev’e giden telefondan ötürü Erbakan’ı sorumlu tutuyordu. Ağaşe şunları yazıyordu: “Dudayev sürekli dağlık ve kırsal alanda bulunduğu için haberleşme olanakları kısıtlıydı. Bir gün dönemin MİT müsteşarı Şenkal Atasagun elinde bir bond çantayla başbakanlığa gelip bu çantanın içindeki nec marka uydu telefonunu Erbakan'a verir. Erbakan da olaylardan habersiz bu telefonu tez elden Dudayev'e ulaştırır. Dudayev bu telefonla görüşmeye başlar bir gün Çeçenistan'ın ufak bir yerleşim yerinde bu telefonla görüşme yaparken Rusların nokta atışı bomba saldırısıyla öldürülür.” İslamcı pek çok isim ise Erbakan’ın olaydan habersiz olduğunu söylerken suikastten Şenkal Atasagun’u sorumlu tutuyordu. Erbakan’ın telefonu Dudayev’e kendi eliyle vermediği bilindiğine göre telefon Dudayev’e nasıl ulaşmıştı? Cahar Dudayev’in eşi Dudayev’e telefonu Türk solcularının verdiğini iddia ediyordu. Oysa Cahar Dudayev’in Türk sol örgütleri ile bir ilişkisi yoktu. Belli ki Bayan Dudayev, eşinin dostlarını solcu sanıyordu. BÜLENT YILDIRIM ABD’den Türkiye’ye oradan da Dudayev’e giden ve Dudayev’in ölümüne neden olan telefonu Dudayev’e kimin hediye ettiğini soruşturduk. İddialara göre bu telefonu Dudayev’e hediye eden isim o yıllarda Çeçenler’e yardım eden aktivist hareketinin öncüsü ve İHH kurucusu Bülent Yıldırım idi. Yıldırım’ın hediye ettiği telefonu, ABD takip ediyor ve verdiği sinyallerden an be an Dudayev’in yerinden haberdar oluyordu. Nihayetinde bu koordinatlar sonunda Rusya ile ilişkiler için Rusya’ya veriliyordu. İddialar böyle... Elbette MOSSAD’ın kendisine istihbaratçı gazetelerin listesini verdiğini söyleyen Yıldırım’ın önce bu iddiaları yanıtlaması gerekiyor. Bu telefon Dudayev’e nasıl ulaştı? Dudayev’e telefonu veren “solcu” isim kimdi? Dudayev’in eşi Bayan Dudayev belki de geçtiğimiz günlerde devrimci solcu müzik grubu Grup Yorum konserine giden Bülent Yıldırım’ı “solcu” sanıyordu. Odatv.com |
.....
|
.....
|
Alıntı:
iddia makamı dediğin gibi iftiracı ve yalancı odatv'nin. onların elinde belge yok iddia var. bunlara karşılık belge istemek,aramak abes olmuş.belgesi varsa bu ş.......lerden istemek lazım. |
Alıntı:
Insanda ar duygusu olur yani ortaya atilan iddaya bakar misiniz.. |
Alıntı:
yıllardır duruyoruz meydanlara inmekten başka hiç bir şey yapmıyoruz değişen ne oldu ? belkide bu gemi ambargonun kalkmasına yardımcı olacak en azından yarın bir gün hesaba çekildiğimizde biz denedik diyebilecek insanlar... |
Aslında kafa karışdırıcı bi durum bu bence.
|
Alıntı:
Ya bölgede bir israil devletinin varlığını hepimiz kabul edeceğiz Yada onu geldiği yere göndereceğiz Bu iki yol dışında bir üçüncü seçenek yol değil. Bu ise sokağa dökülmeler ile gemiler ile olmaz.Gemi siyaseti ancak gerginliğe ve zamansız çatışmalara sebep olur..başka da bir şey olmaz.. Türkiye hazır olmadan maceraların içine çekilmemeli. Şuanda bir sürece doğru itildik ve kontrol bizde değil. Artık durulmalı bir adım geri atmalı ve olaylara serinkanlı yaklaşmalı Ben buna inanıyorum |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir Alt seviyede Filistin Devletini kuralım diyen Devletlere hangi ''aldatma'' ile ''Kudüs'ü kurtarıp yahudilere verebiliriz'' anlayışına eklenen Hamas'ın silahsızlaştırılıp Kolay lokma edilmesidir ! Bir Alt seviyede ''Ambargo'' ile İnsanlık Dramını en azından kaldırmaktır ki !!! Bu alanda atılacak geri adım İsrail'e yarayacaktır !!! |
Alıntı:
yaşının küçüklüğüne veriyorum. olgunlaşamamış terör estiren bayat ithamlarınızı,insanların canları için endişe duyanlara,büyük felaketlerin olmaması için samimi beyanlarda bulunanlara isnat etmenden rahatsız oluyorum. haddini bil,imüsluman bakışını kendine düstur belle ! |
1.5 milyonluk gazzeyi düşünürken 70 milyonluk türkiyeyi ihmal etmeyelim mesele bu
Ne zaman sağduyulu adımlar terkedilir ise işte o zaman hazırda bekletilen felaket senaryoları sahnelenir.. Türkiyenin içinde bir savaş veriyoruz bu bir siyaset değil gayriresmi gayri nizami gayri militer bir savaş.Bütün bu savaşın neticesini almadan bir de israil ve abd ile karşı karşıya gelmek yorgun Türkiyeyi daha fazla yorar... Endişemiz nefsimize değil milletimize ve bunca emeğe Birkaç heyecanını kontrol edemeyen insanların kahramanlık peşinde koşmasının ne yeridir ne zamanı |
Alıntı:
Lakin Hz.Ömer r.a. hiddetini de Hz.Ali r.a. ilminide birlikte zenginlik olarak görmek gerekmez mi ??? |
All times are GMT +3. The time now is 05:12. |