![]() |
Yönetimden istek-Forumda Kürt bölümü açılsın
Forumda Kürtler ile ilgili yeterli bilgi olmaması sebebiyle bir eksikik olarak görüyorum yönetimde eğer uygun görürlerse Kürt bölümü açılmasını talep ediyorum.Kürtlerin kültürleri,yaşayışları,yemekleri,dilleri,şairleri, düşünürleri vs gibi bilgiler.
Kardeş halk kürtler ile ilgili objektif ve aydınlatıcı bilgilere sahip olabilirler arkadaşlar hemde Demokratik Açılım sürecine bizde bir katkı sağlamış oluruz. |
Forumda Kürtçe bölüm açılmasını istiyormusunuz?
Arkadaşlar yönetimin kararlarına yardımcı olmak adına böyle bir anket açtım oylarınızı kullanırsanız sevinirim.
Düşüncelerimizide paylaşalım... |
Elbet sıcak bakabiliriz ama bu konu hakkında bir kaç sorum olacaktır.
Forumda bir Türk bölümü var mı? Eğer var ise yanına Kürt bölümü açılacaksa içerikleri ne şekilde olacaktır? Yani ana teması nedir. |
Açılsın.
'Kürt bölümü' diye olmasın ama. Kürtlerin kültürleri,yaşayışları,yemekleri,dilleri,şairleri, düşünürleri vs diye kapsayacak bir başlık ismi olursa daha güzel olur herhalde. |
Meseleyle ilgili kişisel bi sorunum yok fakat soyutlamanın biraz mantıksız olduğu düşüncesindeyim..
Açılsa nasıl bir bölüm olucak ki içerik olarak? Forumda mevcut olan bölümlerden pek bi farkı olmaz heralde. Amaç Kürtçe konuşmaksa var olan yerlerde de yapılabiliyor zaten. Yine de istek varsa yapılmalı.. |
Tabi ki açılsın, onlarda kıbleye dönüp namaz kılmıyorlar mı? Elbette açılsın.
|
Açılacak bölüm hakkında bilgimiz olursa daha mantıklı cevaplar veririz diye düşünüyorum.
|
http://www.akpartiforum.com/yonetimd....html?t=130847
Burada açıklamış gördüm.Olabilir güzel bir adım olabilir.Kürt tarihi falan paylaşılabilir ön yargıları olanların ön yargılarının yıkılmasına vesile olabilir. |
Arkadaşlar türk kürt ayrımı olarak algılanmasın.Bölüm ismi farketmez onu yönetim belirlesin ama kültürel zenginliklerimizi paylaşabileceğimiz tek bir adres olursa ügüzel olmazmı?
Kürt halkını yakından tanımak için ve aklımıza takılan soruların cevaplarını bulmak adına tek bir adres diye aklıma geldi. Elbette kürt bölümü diye değil ismi uygun ne ise o olur rizeli kardeşimin dediği gibi Kürtlerin kültürleri,yaşayışları,yemekleri,dilleri,şairleri, düşünürleri vs kapsayacak şekilde olmasını istedim kürtçe konuşmak değil ama kürtçe öğrenmek olabilir mesela. |
Yani direk kürt bölümü adında ayrımcılık gibi olur...
Kültür Zenginliğimiz adında bir bölüm çok güzel oalcaktır diye düşünüyorum... |
"Kürt bölümü " adı bana doğru gelmiyor... Kürt kültürü denilmesi daha doğru gibime geliyor... Ayrıca ... Türkiye de bir çok farklı kültür var ... Bunların içinden sadece kürtlerin kültürlerini gösterecek bir bölümden daha çok, Türkiyede bulunan bütün kültürleri tanımamızı sağlayacak bir bölümün açılması bana daha doğru gibi geliyor... Şöyle bir bölüm Açılabilir... " Türkiyedeki kültür zenginlikleri " adında veya buna benzer daha uygun bir isimde bir bölüm açılır ve içeriğinde örneğin kürt kültürü , laz kültürü vb. gibi alt bölümler oluşturulur... Böyle yapılması daha güzel olmazmı ... ?? ( Bu arada fikirçok güzel, foruma hareketlilik getireceği inancındayım ) |
Alıntı:
Başka önerileri olan varmı? |
salt kürt ismiyle bir bölüm acmak yerine ülkemizdeki kültürler adi altinda kürt, türk, cerkez,ermeni, abaza diye alt bölümler acilabilir ve bu kimliklere mensub kisiler hem bu kültürü tanitir hemde bizler ayni ülkede ayni havayi soludugumuz insanlari daha yakindan taniriz..
tabiki arz ve talep cercevesinde kürt kültüründeki paylasimlar digerlerine göre daha fazla olur ki buda gayet normaldir.. |
Adına siz karan verin ama harika bir fikir.
Sağol barış.. |
Kürt Bölümü gerçekten kaba durur foruma :)
Etnik Kültürler Adlı bir bölüme Kürt Kültürü , Laz Kültürü , Gürcü Kültürü , vs. vs. diye bölümler açılabilir. Kürt kültürü canlı olur Laz kültürünüde erhan karaca bize tanıtır herhalde :) |
http://www.akpartiforum.com/8226-il-...i-8226-f5.html
Burasi yeterli degilmidir acaba? Sadece 'kürt' bölümü diye acilacaksa o zaman 'laz, cerkez, rum, göcmen vs' bölümleride acilmalidir. Cünkü memleketimde rengarenk kültürler vs. var. Birini özenle secip digerini hic anmamak dogru olmaz. Ama dogrusunu söylemek gerekirse 'il il türkiye' alt bölümlerinde bu tür konular acilabilir diye düsünüyorum. Sahsi fikrim. |
Bence gerek yok.Kürt olup,Ağrılı olan,Ağrı bölümüne fotoğraf,yerel kültür vs. yazabilir koyabilir.Tarihle ilgili haberleri tarih bölümüne koyabilir.
|
'Hayır' diyen Hüdaverdi dısında başka kim acaba?
Merak ettim de. |
Almi hayoır diyen bende varım...
Kimse beni karşıt olarak zannetmesin ama.. bu ayrımcılıktır.... Kürt bölümü ne demek? böyle bir şey olmaması gerekiyor, zaten iç içe yaşadığımız için, kültürlerimiz, yemeklerimiz artık bir olmuş. ortak tarhine dayalı, belirli bir isim verilmeden isteyen istediği konuda bölüm açabilir... siz Kürt için açarsanız, aramızda Laz var, Çerkez var... Uzun lafın kısası, etnik kimliği öne çıkartıcı işlemler yapacağınıza, İslam adına birşeyler yapın ki birinin sebeblenmesine vesile olun... |
Alıntı:
bu arada rahmetli dedemde cok iyi rumca bilirdi malumunuz trabzonda yillarca rum potnus imparatorlugu vardir hala daha o zamandan kalma esintiler mevcuttur.. |
Alıntı:
degerli kardesim kabul edelim mizrak cuvala sigmiyor, cuval delik,desik.. |
Sonuna kadar evet kürt değilim ama onlarda kardeşim
|
Alıntı:
zaten külterlerimiz birleşmiş, bu ayrımcılığa iter gibi duruyor... benim tercihimin bu yönde oldu... kültür başlığı açılsın, o bölümün altında herkes kültüründen lezzetleri sunsun.... |
Alıntı:
Bir lazı bir çerkezi bugüne kadar nerdeyse kimse yok saymadı. Ezmedi. Böyle bir ırk yok denilmedi. Ama kürtler için bunların hepsi denildi. Dışlandılar devamlı olarak. Kürt demek birilerine göre pkk demekti zamanında hala da öyle düşünenler var. Bu düşünceleri yıkmak amaçlı böyle bir girişimin olması kimseye zarar sağlamaz. Aksine yararı olur. |
Alıntı:
bakiniz biz yillardir "türk,kürt kardestir" naralari atiyoruz.. ben bu lafi kendi adima cok kullanmiyorum hatta hic kullanmiyorum cünkü bu bile birseyleri kanitlama derdinde oldugumuzu gösterir.. benim kürtle kardes olmama gerek yok ben kürtün ta kendisiyim, bir kürdün türkle kardes olmasina gerek o türkün ta kendisidir artik o kadar icice girmisizki.. Allah askina hangimizin ailesinde türk, kürt,cerkez birisi gelin, damat gelmedi elmanin iki yarisi degil aksine bütün elmanin ta kendisiyiz.. ama birileri cikar türk ismi üzerinden birileride kürt ismi üzerinden devamli birseyleri empoze etmeye calisirsa olay cigrindan cikarki suanki durumda budur.. acikcasi bazi kavramlarin üstünde cok duruyoruz.. ben kürt olsam ne yazar, türk olsam ne yazar Allah bana hediyelerin en güzeli Müslümanligi bagsetmisken ben neden teferruatlarla ugrasip zaman kaybedeyim ki! |
Alıntı:
horlanan dışlanan sadece Kürtler olmadı... neyse konumuz bu değil.... Ben açılmasın demedim, sadece Kürt adı altında bir başlık açılmasın... herkes kendi yöresinden tatları sunabilir... bunu adını direk Kürt koyarsak, ırkçılık yapmış oluruz... düşünceniz faydalı olacağı konusundaysa, her daim arkanızda durup elimden geleni yapmaya hazırım... |
Kürtler ve kürtçe ile ilgili bir kısıtlamamız yok zaten arkadaşlar..
Forumumuz zaten her ırka,dine,ideolojiye açık bir forum..:) Forumumuzda her bölgeye ait bir kategori ve bu kategorilerdeki illerimiz,yörelerimiz yer alıyor..O bölümlerde dileyen kardeşlerimiz paylaşım yapabiliyor.. Bunun dışında ilahi ezgi bölümünde olsun,şiir bölümünde olsun,mutfak kültürü bölümümüzde olsun kürt kültürüne ait bilgiler çoğu zaman paylaşılabiliyor.. Düşünce olarak takdir ediyorum lakin açılıma desteği, bizler zaten burada fikirlerimizi özgürce beyan ederek ve kürtlere/kürtçeye bir kısıtlama getirmeyerek gösteriyoruz.. Dileyen üyemiz kürtçe müzik,kürtçe şiir,kürt geleneklerine ait bilgiler ve kürt yemeklerini tanıtabilirler/tanıtıyolar.. Tanıtıp,paylaşım yapacakları bölümlerimiz mevcut.. İsteyen nasıl yabancı bir müzisyene ait şarkıyı paylaşabiliyorsa,isteyende kürtçe,lazca,çerkezce bir müziği paylaşabilir.. Forumumuzda farklı dil yada ırklara herhangi bir yasak yada kısıtlama olmadığı için,böyle bir kategori açılması taraftarı değilim.. Bölüm kargaşası olacağı düşüncesindeyim.. Yinede bu tür konular yönetimin çoğunluk kararına göre sonuca bağlanır bununda altını çizeyim.. Selametle. |
Alıntı:
anlatılmak istenen bu değil mi? bizi birbirimize bağlayan en büyük ve güzel şey Dinimizdir... bunu ırka çekersek aramıza ayrımcılık girer... |
Mevcut bolgelerimiz basligi bulunuyor forumumuzda.Hangi bolgede hangi kultur varsa o kulture ait bilgileri o bolge basligi altinda paylasabilir bence.Gerek gormuyorum sahsen.
|
Anlamadığım bir olay var.Bölgeler bölümü var diyorsunuz iyide kürtler veya benzeri etnik kökenler türkiyenin dört bir yanında ne yani adam aynı konuyu her bölgeye mi açsın bu çok saçma bakış açısı bence.Kültür olayına gelince kültür bölümü açılır alt bölümler açılır kürt çerkez laz vs. Bu bizi ayrımcılığa sürüklemez tam tersine bizim renkliliğimizi ortaya koyar.Galevera abimizin dediği gibi mızrak çuvala sığmıyor ve bence bizde sığdırmaya çalışan zihniyetten olmayalım.Mızrağı tamamen çıkaralım ortaya ki bu kimseyi de ürkütmesin....
Hem biri Kürtçe ile ilgili birşey merak etti mi gider oraya rahat rahat bulur.Fakat kürtçe müzik için müzik bölümünde zaman kaybedecek mutfak bölümünde ayrı zaman üyeye de işkence.Tek bir başlık altında toplansın ne kadar güzel o kimliğe sahip olanlarda tüm güzelliklerini ortaya koysun bir birimizin zenginliklerini görür tanırız.Kürt diyoruz Çerkez diyoruz O diyoruz bu diyoruz şu diyoruz kardeşiz diyoruz ama bir birimiz hakkında pekte bilgimiz olduğuna inanmıyorum o zaman öğrenmek düşer diye düşünüyorum bize de.Öğrenmek içinde böyle güzel bir atılım gerekli diye düşünüyorum. |
AK Parti Forum Önemli Konular bölümü altındaki Kültür - Sanat ve Kim Kimdir bölümleri arasına Türkiye'nin Kültürel Zenginlikleri benzeri bir isimle bir bölüm açılması iyi olur. Bu bölüm içinde; Kürt Kültürü, Laz Kültürü, Çerkez Kültürü gibi Türkiye'deki çeşitli halkların kültürlerine ait konular anlatılabilir.
|
Anket ne derse o yapılsın.
|
mesela ben ara sira trt6 ya bakiyorum türkü programlarina rastliyorum evet anlamiyorum ama o söylenen türkü bende ayni duygu yogunlugunu olusturuyor..
acikcasi kendimde eksiklik hissediyorum neden derseniz belki kariyer icin, belki yasadigim ülkede gereksinim var diye, belki kisisel gelisim adina almanca ve ingilizceyi üst düzeyde, arapca yi orta düzeyde ögrendim ama ülkemizin icindeki bir zenginlik olan kürtceden 3 kelime say deseniz sayamam.. bu noktada kürt kardeslerimede elestirim var eger bu dil kaybolursa iste o zaman sizin kaybettiginiz noktadir, iste o zaman bizim kaybettigimiz noktadir bir dilin, bir insan oldugu bu zamanda gelin bu dili öldürmeyelim ki, insanlik ölmesin!.. |
Alıntı:
|
siz başlığa karar verin ben açayım :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kardes iste bu bölgesel milliyetcilik bölücülüge neden olur.. karadeniz lazin, dogu kürdün, trakya göcmenin dersen iste orada olay biter!.. ben ne kadar trabzonluysam o kadar diyarbakirliyim ve memleketimi onun kültürünü tanimak istiyorum onu tanimak icin illaki o bölgede yasamam yada o bölgeden mi olmam gerekiyor! |
Kürtçeyi çok özlediyseniz
ben coşturuyorum Ak Radyoda Yaz Geceleri Eğlence Geceleri tıkla http://radyoak.blogspot.com/ :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Furkan kürtleri örnek vermiş misal. O lafıda sana binaen söylemedim bu bir ikinci husus ise mesajım sana ithafen olmak ile birlikte bir çok mesaja cevap niteliğindeydi yok illa beni sevip üzerine alıyorsan eyvALLAH mızrak hediyem olsun. |
All times are GMT +3. The time now is 08:41. |