![]() |
Şeyh Said Diyarbekirde Anıldı
http://www.dunyabulteni.net/images/news/85910.jpg
Şeyh Said, Diyarbakır'da anıldı Şeyh Said, Diyarbarkır'da torunlarının konuşmacı olarak katıldığı toplantıda anıldı. Dünya Bülteni / Haber Merkezi Şeyh Said Konferansı'nda dedesini anlatan eski milletvekili Abdullilah Fırat, gözyaşlarına hakim olamadı. Diyarbakır Dicle Fırat Diyalog Grubu tarafından düzenlenen Şeyh Said Konferansı, Kaplan Düğün Salonu'nda yapıldı. Kadınların da büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşmacılar Kürtçe konuştu. İlk konuşmayı bölgenin kanaat önderlerinden Süleyman Kurşun yaptı. Şeyh Said'in haklı bir mücadele verdiğini savunan Kurşun, "Şeyh Sait mahkemede yargılanırken hakime 'eskiden şeriat vardı, şimdi kalmadı. Şeriat olmadığı yerde size de güvenim kalmadı o yüzden isyanımız vacip oldu' diyerek haklılığını ortaya koymuştur." iddiasında bulundu. http://www.dunyabulteni.net/images_1.../said-seyh.jpg Şeyh Said'in torunu siyasetçi Abdullilah Fırat ise dedesini gözyaşlarıyla anlattı. Şeyh Said'in tarihe mal olduğunu belirten Fırat, bir milletin ancak din, dil, örf ve adetiyle millet olabileceğini anlattı. Fırat, "Bunlar olmayınca millet olmaktan çıkar, ADB gibi kökeni bilmeyen olmayan bir millet olur. Kürt milleti büyük insanlar yetiştirdi. Mezopotamya peygamberler diyarıdır. Kürt milleti sadık, dindar bir millettir. Zilyet ve esareti kabul etmez. Kürtlerin en büyük şansızlığı şu oldu; Yaşadıkları bölgede komşuları hep zalim hükümdarlardı." diye konuştu. http://www.dunyabulteni.net/images_1/other/seyhsaid.jpg Şeyh Said'in hem anne ve hem de baba tarafının Seyid olduğunu ve bu yüzden septi unvanı olduğunu anlatan Fırat, dedesinin bölgede büyük dini hizmetler yerine getirdiğini söyledi. |
Şeyh said islam devrimi yapdı ama Kürt devrimi die kandırdılar o günden bugune uzayan bı olay yanı... :S
|
Allah rahmet eylesin şehid şeyh saide....
kardeşlerim arkadaki pankartta ne yazıyor? |
Ruhun şâd olsun Said'im..
Şeyh Said’e bak bebeğim, eylemlerine Tarihler bir gün seni de anlayacak... Tarihler bir gün seni de hakkıyla anıp yâd edecek Said'im. Ruhun şâd olsun... |
Alıntı:
Her hareketi Şer'andı. O'na ve hareketine Kürtçü ve bölücü-İngiliz destekli diyenlerin dilleri kurusun! Yalan söyleyen tarih utansın! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Atatürk zamanında dediler sen devrim yap islam devrimi oyundu zaten.. Kullandılar yapdı ama Tarihe kürt devrimi olarak geçirmeye çalışdılar.... Ermeni oyunları... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım derim.. :evet: |
Alıntı:
|
Fikirlerini,amacını daha iyi anlamak isteyen bilgi sahibi olmak isteyen varsa en kısa yoldan mahkeme kayıtlarını okuyabilir,kendi ağzından.
Hataları elbet vardır,insanoğlu sonuçta ama büyük bir dini lider olduğunu unutmamak lazım.pkk yandaşlarının onun pankartını taşımasınada aldırış edilmemeli. Allah rahmet eylesin... |
Alıntı:
|
Güvenilirdir ama taraflıdır,tarafsız bulunmaz :) Aynen aktardıklarına eminim.
http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=58558 |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
Şeyh Sait, İşbirlikçilik ve Kürtçülük!.. Şeyh Sait'in asıl amacı... ** Şeyh Said, Kürt devletinin başına bir Türk'ü geçirecekti |
Alıntı:
Kardeşim tarihi iyice bi araşdırın derim çok çok çok büyük bi islamcıydı evet... Ben şimdi abdullah öcalan ile kıyaslamıyorum ama apo diyorki şeyh sait'i kandırdıkları gibi benide kandırdılar gerci o kanmak istemiş ben cok arasdırmsdm bı kaynakdan yazıdan hatta ıkı uc yerden okumusdum bunu vıdeo olarak ızlemısdım sımdı nerden dersenız video bende kayıtlı değil ama atmıyorum yani ben bunu... Şeyh Sait öldü, ya fikirleri... Bu kimlik, sadece Şeyh Sait�e sabit kalmadı. Neredeyse tüm sülalesini etkiledi; mallarına el konuldu, yıllarca süren sürgünler gerçekleştirildi. Ancak, dün olduğu gibi bugün de Şeyh Sait�n torunları sahnede. Torunları asla Şeyh Sait� inkâr etmiyor. Hatta onun isminden, özellikle siyasette nemalananlar bile var. Torunlardan bazıları, onun Atatürk tarafından kandırıldığını savunuyor. Kimileri ise, tartışmanın yersiz olduğunu, artık ruhunun rahat bırakılması gerektiğine inanıyor. Torun Şeyh Saitleri, Türkiye siyasetinde aslında yakından tanıyoruz. Torunlardan AKP Diyarbakır Merkez İlçe Yöneticisi Muhammed Akar�n verdiği bilgiye göre; AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Hak-Par Genel Başkanı Abdülmelik Fırat, Erzurum DEHAP İl Başkanı Biyadin Fırat, vefat eden ve beş dönem DYP�e milletvekili olan eski Meclis Başkanı Ali Rıza Septioğlu, RP ve ANAP�a milletvekilliği yapan Suat Fırat ve Abdülvillah Fırat, son dönem Türkiye siyasetinde kendine yer bulan birkaç isim. Bugün hayatta olanlar, dün olduğu gibi bugün de Kürt sorunuyla yakından ilgileniyorlar. Yine Akar�n verdiği bilgiye göre, Şeyh Sait soyundan gelenlerin sayısı bugün yaklaşık iki bin civarında. Siyasetle uğraşanların sayısı ise oldukça fazla. Bunun nedenini ise, �ıkıntı çekenler çözümü siyasette arıyor. Biz de az sıkıntı çekmedik�diyor. Torunlar oldukça geniş bir yelpazede siyaset yapıyor. Şeyh Sait; AKP, RP, ANAP, DYP ve hatta DEHAP� bile temsilci yollamış. Bugün en dikkat çeken siyasetçileri ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile Hak-Par Genel Başkanı Abdülmelik Fırat. Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP�in Kürt politikasına yön veren isim olarak biliniyor. Abdülmelik Fırat ise Kürt sorununun çözümüne yönelik fikirleri nedeniyle, �edesi gibi o da isyan ediyor�yorumlarının yapılmasına neden oluyor. http://www.peyamaazadi.org/modules.php?name=News&file=print&sid=642 Şimdilik yine bi kaynak buldum .... |
Alıntı:
Kardeşim yıllardan beri kandırılan bi ülkeyiz islamı yıkmak için atalarımı dedelerimi amcalarımı ve babamı kandırdılar ama artık kandıramıcaklar Allah'ın izniylle Geçmişinizi iyice araşdırın şok olcağınız olaylarla karşılacaksınız.. Size kadir mısıroğlunu dinlemenizi tavsiye ederim... http://www.facebook.com/KadirMisirog...siroglu?ref=ts Buyrun buda facebook sayfası umarım reklam niteliğini taşımaz beni bilinçsiz yere konuşmadığımı anlamınız için bunları yazdım... |
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1076144122293 dinleyin kardeşlerim.
|
Oğlu terörist,diğer oğlu asker,adam 'bıktım bundan ne bu (kurt işareti yapıyor) nede bu (zafer işareti yapıyor) tek yol Hak yolu (şahadet parmağını kaldırıyor) 'diyor yaşlı bir amcamız,şimdi bu amcaya göre oğullarından hangisine 'dindar' damgasını vurursun ? Veya hain damgasını ? Nemalanmak değildir bu,yaptığı işlere söylediği sözlere bakılır ona göre partili olarak muamele yapılır,yanlışı varsa 1 kişiye rağmen oyunu vermezsin bu kadar basit.Herkesi kendi geçmişiyle yargılarsın,başkalarının değil.Örtüşüyorsa yoları ve hata varsa gerekeni zaten fikir olarak dile getirisin.Kürt sorunuyla ilgilenmelerinin bir suç,hata olduğunu görmüyorum,kişi zaten Kürt ve Kürtlerin sıkıntısı anca onlardan olan kişiler dilegetirip çözüm yolları önerebilir daha sağlıklı olarak..Kürtçü tavır içindelerse zaten parti içinde bulunmazlar.Diğer kişiler hakkında bilgim yok.Kişiye bakarım,duvarda asılı dedesinin fotoğrafına değil. Şeyh Saidin elbet hatası vardır,yoktur demiyorum.Torunları onun gibi silahlı mücadele değilde daha sağlıklı yol izliyorlarsa taktir edilmeli. |
şeyh said-i daha iyi tanıyabilmek için sizlere şu romanı tavsiye ediyorum.
http://www.kitapsaticisi.com/kitap_foto/I015520018.jpg |
Allah rahmet etsin bu güzide insanı muhabbetle anıyoruz..
Tarih eninde sonun da herkezin paçasına yapışacak ve gerçeği herkezin yüzüne haykıracak.. |
Şeyh said isyanında Atatürk önceleri sessiz kalmayı tercih etmiştir.Sonraları Şeyh saidin arasına kendi adamlarından ajan yerleştirip gittikleri yerde olay çıkartmalarını sağlamıştır.Şeyh said gittiği yerde olay çıkaran adamlarını görünce çaresizce isyandan vazgeçmiştir.Zaten şeyh saidi yakalayıp hükümete teslim eden öz ve öz bacanağıdır.
Bu nedenle eline koz düşen atatürk Şeyh saidi haklı durumda haksız yapmıştır.Yani Şeyh saidin hiçbir zaman gittikleri yerde işgal ve olay çıkarmak değil niyeti sadece DİN e uzanan elleri çekmektir.Ama atatürk (beğenmesekte engin zekasıyla) dış ülkelere bu isyanın Dİnci bir isyan olduğunu açıklamış içerdeki dindar müslümanlarada ( türk,laz vb diğer halklar) bu isyanın kürt isyanı diye açıklamasıyla hem içerde hemde dışardan desteğini kesip isyanı bastırmıştır.Sırf bu isyanı bastırmak için hükümeti bile değiştirmiştir.Kanlı bir bastırmaya karşı çıkan başbakan ALi fethi okyar görevden alıp yerine ismet inönüyü geçirmiş adamda taş üstünde taş bırakmamıştır. |
yav çok merak ettim ne yazıyor o arkadaki pankartta
|
Alıntı:
Kardeşm doğru yazmışsın bak işin bi kısmıda şu şeyh said Atatürke sen dinci deilsin die eleştirdi. atatürk bunun üzerine sesini cıkarmıyarak senın dedıgı gıbı ustun zekasını yıne kullanmıs partı acılısndan once cuma gunune denk getırıp cuma namazından sonra meclıs onunde kurban kesıp acmısdır .... Sonra da sapka devrımı kadınlara yuzunuzu acın gosterın demesi turkıyede guzellık yarısması ve sımdıkı halımız... |
Kürdistanın önderini unutmayacağız yazıyor sanırım .
|
ALLAH bu topraklarda yeni saidler yetişmesini nasip eylesin....
|
All times are GMT +3. The time now is 23:20. |