Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Asker köylüyü terörist sandı:2 Ölü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=131028)

İntifada 06-28-2010 16:56

Asker köylüyü terörist sandı:2 Ölü

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı.Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, Hassa ilçesinin Dedemli köyü Şekerim Deresi mevkisinde terör örgütü üyelerine karşı konuşlanan güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri, terörist sanarak ateş açtığını söyledi.

ÇOK ÜZGÜN VE MÜTEESSİRİZ
Lekesiz, köylülerden Ali Dalmış ile Mustafa Fil'in olay yerinde öldüğünü, yaralanan Mehmet Sak'ın Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirterek, “Olaylardan dolayı çok üzgünüz ve müteessiriz” dedi.

İL JANDARMA KOMUTANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ HASSA'YA GİDİYOR
Yaralı köylüyü hastanede ziyaret edeceklerini belirten Lekesiz, daha sonra da İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Hassa'ya gideceklerini belirtti.

ensonhaber

Feride 06-28-2010 16:58

Enteresan bir vakıa..

Ak_Kelebek 06-28-2010 16:59

Hım bu olay sizce de biraz düşündürücü değil mi ???

Ahmet Yasin 06-28-2010 17:01

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 760829)
Hım bu olay sizce de biraz düşündürücü değil mi ???

Haklısınız Ayşegül hanım bu tür olaylar karşısında oturup düşünmemiz lazım.

İntifada 06-28-2010 17:02

PKK nın kürt halkına yapılan zulüm nedeniyle savaştığını ikna ettiği kişiler bile pkknın son dönemdeki vahşilikleri karşısında pkkya karşı cephe almışlardı...
Ama ne yaptılar ne ettiler türk askerinin son dönemde düzelen itibarını azaltan pkknın bitme noktasına gelen itibarını düzeltmeye yönelik bir hareket...

hata değil kasıt arıyorum bu olaydan...

El Emin 06-28-2010 17:05

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 760831)
PKK nın kürt halkına yapılan zulüm nedeniyle savaştığını ikna ettiği kişiler bile pkknın son dönemdeki vahşilikleri karşısında pkkya karşı cephe almışlardı...
Ama ne yaptılar ne ettiler türk askerinin son dönemde düzelen itibarını azaltan pkknın bitme noktasına gelen itibarını düzeltmeye yönelik bir hareket...

hata değil kasıt arıyorum bu olaydan...

Farklı bir bakış açısı ama çok mantıklı ve makul geldi.

Ahmet Yasin 06-28-2010 17:07

Siz gediktepede farkedilen teröristi çoban sanıp ateş etmeyenler.

Siz hatayda köylüyü terörist sanıp ateş edenler.

.:Ay_Yıldız:. 06-28-2010 17:11

Önce teröristler çoban sanıldı,şimdi de köylüler terörist! Boş dağı taşı bombalamaya benzemiyormuş bu iş. Devlet yılda Tsk'ya ayırdığı bütçe ortadayken istihbarat sıfır. Manidar bir olay!

Şimdi, ölen iki masum köylünün ailesinin,yakınlarının ve ikamet ettikleri köydeki insanlar ne düşünecekler? Pkk bunu propaganda olarak kullanmayacak mıdır? Tarım yapmayın yoksa sizi askerler vurur demeyecek midir? Felaket bir olay. Doğu halkının Türk askerlerine güvenini sarsacak nitelikte.

FarukARSLAN. 06-28-2010 17:11

HOŞGELDİN JİTEM!!!...

250 kişiyi çoban sanan kafa, 3-5 kişiyi terörist mi zannediyor?
Puzzle tamamlandı beyler, tüm parçalar bir araya getirildi!.

JİTEM işi olabilir bu BAŞKA DEĞİL!!..

.:Ay_Yıldız:. 06-28-2010 17:12

Önce teröristler çoban sanıldı,şimdi de köylüler terörist! Boş dağı taşı bombalamaya benzemiyormuş bu iş. Devlet yılda Tsk'ya ayırdığı bütçe ortadayken istihbarat sıfır. Manidar bir olay!

Şimdi, ölen iki masum köylünün ailesinin,yakınlarının ve ikamet ettikleri köydeki insanlar ne düşünecekler? Pkk bunu propaganda olarak kullanmayacak mıdır? Tarım yapmayın yoksa sizi askerler vurur demeyecek midir? Felaket bir olay. Doğu halkının Türk askerlerine güvenini sarsacak nitelikte.

ALmi´ 06-28-2010 17:48

Tam da Pkk zora girdi , insanların gözü açıldı falan derken , bu olayın olması kötü oldu.
Zaten haberi duyunca , pkk neden öldürsün , neden kendini zora soksun ? diye düşünmüştüm.
Demek ki farklı bir şey yatıyormuş altında.

hipermuhafazakar 06-28-2010 18:35

ne açıdan bakılırsa bakılsın çok üzücü bir olay :(

tam gözler açılıyorken, kenetleniliyorken, bu pkk'nın cuntanın taşeronu düğmesi olduğu anlaşılıyorken...

ateş edenler kimler ? neden ateş etmişler, yani emiri istihbaratı kim vermiş önce bunlar ortaya çıkarılmalıdır sonra herşey tamamen belli olur zaten

unnamed 06-28-2010 18:50

teröristi kaçakcı zannederler....
köylüyü terörist zannederler....

yorum yapılacak birşey yok, durum ve hal ortadır...
Dünaynın en büyük bilemem kaçıncı ordusuyuz....

Terennüm 06-28-2010 19:06

bir hafta önce50 60 kişilk terörist grubu çoban zanneden bu gün ise iki köylüyü terörist sanan bir kuruma ne söylense iyidir?

EZEL 06-28-2010 20:27

Ordumuzda yapısal değişiklikler yapılana kadar böyle acemilikler ve kazalar olacaktır . Terörle mücadele ediyorsunuz !!!!

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 760870)
Tam da Pkk zora girdi , insanların gözü açıldı falan derken , bu olayın olması kötü oldu.
Zaten haberi duyunca , pkk neden öldürsün , neden kendini zora soksun ? diye düşünmüştüm.
Demek ki farklı bir şey yatıyormuş altında.

PKK'da mantık aramak en büyük mantıksızlık olsa gerek ...

Hüdaverdi 06-28-2010 20:33

TV de gösterdiklerine göre ağaçlık bir alan.Asker terörist kovalarken rastgelmiş,asker inisiyatifi kullanıp ateş etmiş olabilirler.Olmayacak olay değil.

Cihannur 06-28-2010 20:40

Teröristleri çoban zannedenler köylüleri de terörist zannederler. Ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin.

El Emin 06-28-2010 20:50

Ne olur sizden ricam üstlerinde bulunan kıyafet Türk Ordusu kıyafeti diye yaptıkları hatayı meşrulaştırmaya veya olabilirlik seviyesine indirmeyin...Ya siz çok iyi niyetlisiniz Ya da bizler çok fazla teori üretiyoruz.

depare 06-29-2010 12:06

Hadi oradan biz termal kamerayla terörist görüntüsü aldığımız zaman iki saat sonra zor ateş ettiriyorlardı o zamana kadar da kaçıyorlardı sen nasıl ateş edebiliyorsun..?
Üstelik bizimkin de terörist olduğu belliydi sen belirsiz bir durum da ateş ediyorsun...
Ulan domuza bile zor ateş ettiriyorlar sen kime nasıl ateş ettin..?
Evet aydınlanmadığı sürece bende kasıt arıyorum..!

EZEL 06-29-2010 13:24

Nasıl ateş edildiğini merak edenler tekrar gider askere kulağının dibinde 2 tane mermi şanklar sonra bak bakayım daha sonra en ufak bir şeyde korkudan nasıl ateş ediliyormuş öğrenirsin .

El Emin 06-29-2010 14:00

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761245)
Nasıl ateş edildiğini merak edenler tekrar gider askere kulağının dibinde 2 tane mermi şanklar sonra bak bakayım daha sonra en ufak bir şeyde korkudan nasıl ateş ediliyormuş öğrenirsin .

O asker daha önce pkk saldırısına uğramadı mı o zaman duymadı mı kurşun sesi.O kurşun sesinden ötürü niye korkup 50-60 kişilik grubu koyun sanıyor da iki üç kişiyi niye terörist zannediyor.Empati kurup korku diyorsanız bende diyorum madem korku orada savaşan adam binlerce kurşun sesi duymuştur onun korkusundan tarasaydı 50-60 kişilik koyun sürüsünü pardon unuttum terörist sürüsünü.

manifesto 06-29-2010 14:03

Ne diyelim
Türkiye manzarası
Böyle bir silahlı kuvvet ile teröre karşı mücadele ediyoruz
PKK karşısında bilmem kaçıncı kez küçük düştük,şimdi köylüler karşısında küçük düştük

Dünyanın bilmem kaçıncı büyük! ordusu

EZEL 06-29-2010 14:05

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761269)

O asker daha önce pkk saldırısına uğramadı mı o zaman duymadı mı kurşun sesi.O kurşun sesinden ötürü niye korkup 50-60 kişilik grubu koyun sanıyor da iki üç kişiyi niye terörist zannediyor.Empati kurup korku diyorsanız bende diyorum madem korku orada savaşan adam binlerce kurşun sesi duymuştur onun korkusundan tarasaydı 50-60 kişilik koyun sürüsünü pardon unuttum terörist sürüsünü.

Kardeşim ne anlatıyorsun sen ? Bilerekmi vurdular diyorsun ? Saçma saçma konuşmayın bir şey diyecekseniz mırın kırın etmeyin bodoslama deyin . Bilerek olduğunu bilsek öncelikle bizler en ağır şekilde eleştiririz hesap sorulmasını isteriz .

El Emin 06-29-2010 14:14

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761274)
Kardeşim ne anlatıyorsun sen ? Bilerekmi vurdular diyorsun ? Saçma saçma konuşmayın bir şey diyecekseniz mırın kırın etmeyin bodoslama deyin . Bilerek olduğunu bilsek öncelikle bizler en ağır şekilde eleştiririz hesap sorulmasını isteriz .

Evet bilerek yapıldı mırın kırın etmiyoruz.Evet bilerek YAPILDI!
Bunu görmeyecek kadar körsen amenna.
Fakat bana kalkıp TSK'yı savunma benim TSK'nın içinde babası asker olan arkadaşım var.
En az benim kadar eleştiriyor ve gerçekleri söylüyor ama siz hala söyleyemiyorsanız ne diyeyim ki.

Menderesay 06-29-2010 14:22

Haberlerde duyduğumuz "teslim ol ihtarının ardından ateş açıldı"gibi ifadelerin de uydurma olduğunu anladık...

El Emin 06-29-2010 18:24

Terörist sanılan köylü suç duyurusunda bulunacak

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik görevlilerinin terörist zannederek ateş açması sonucu 2 köylünün öldüğü birinin de yaralandığı olaydan yara almadan kurtulan İbrahim Yalçın, olayın şokunu hala atlatamadığını belirterek, ''Dur ikazında bulunulduğunu duymadım. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağım'' dedi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde kekik toplamaya gittiği arkadaşlarının güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Her yıl sıcak havalarda Çardaklı Yaylası'na gittiğini ve belli dönemlerde evde kullanılması için kekik topladığını ifade eden Yalçın, bu sene arkadaşlarıyla birlikte gittiği kekik toplama işinin acı bir olayla sonuçlandığını kaydetti.

Arkadaşları Mustafa Fil, Ali Dalmış ve Mehmet Sak ile olaydan bir gün önce konuşup anlaşarak Şekerin Deresi mevkisine gittiklerini anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

''Daha kekik toplayacağımız alana yeni gelmiştik. Bir anda silah sesleri duydum. Hemen yere yatarak saklandım ve daha sonra kendimi yakında bulunan dere yatağına attım. Uzun süre bulunduğum yerden çıkmadım. Silah sesleri bir türlü kesilmedi. Ben de sürüne sürüne ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştım. Yanımda bulunan arkadaşlarım ne oldu bir türlü arkama bakamadım. Daha sonra Çardak Yaylası'nda bulunan evime geldim. Ben jandarmayı arayıp haber vermeyi düşünürken ekipler beni aldı. Ama ben hala ne olduğuna anlam veremedim. Güvenlik güçlerinin bize ateş ettiğini jandarmada öğrendim.''

Ateş öncesinde hiç ''dur'' ikazı duymadığını belirten Yalçın, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını, ölen iki arkadaşı için çok üzgün olduğunu söyledi.

Bu arada, olayda yaralanan ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisi devam eden Mehmet Sak'ın sağlık durumunun iyi olduğu, ölen Ali Dalmış ve Mustafa Fil'in ise ikindi namazından sonra toprağa verileceği kaydedildi.

Hassa'nın Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde konuşlanan güvenlik görevlileri, terörist sanarak açtıkları ateş sonucu kekik toplayan vatandaşlardan 2 kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı.
http://medya.zaman.com.tr/2010/06/29/ym_kekik1_k.jpg

Zaman

Secret man 06-29-2010 18:34

Açıkcası inamıyorum başka bişe var.

Cihannur 06-30-2010 00:10

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761277)

Evet bilerek yapıldı mırın kırın etmiyoruz.Evet bilerek YAPILDI!
Bunu görmeyecek kadar körsen amenna.
Fakat bana kalkıp TSK'yı savunma benim TSK'nın içinde babası asker olan arkadaşım var.
En az benim kadar eleştiriyor ve gerçekleri söylüyor ama siz hala söyleyemiyorsanız ne diyeyim ki.

Elinizde delil olmadan kesin konuşmanız doğru olmaz. Köylülere ateş açarak 2 köylünün ölümüne sebebiyet vermiş olan askerlerin, ateş açtıkları kişilerin masum köylüler olduklarını bile bile ateş açmış olacaklarına ihtimal vermiyorum.

Mavera 06-30-2010 00:12

sorun nerede daha anlayamadim.. teröristi coban sanip dokunmayanlar, köylüye ates aciyor..
bunlar nasil egitim aliyor, nasil asker anlamakta zorlaniyorum..

El Emin 06-30-2010 00:13

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761571)
Köylülere ateş açarak 2 köylünün ölümüne sebebiyet vermiş olan askerlerin, ateş açtıkları kişilerin masum köylüler olduklarını bile bile ateş açmış olacaklarına ihtimal vermiyorum. Elinizde delil olmadan kesin konuşmanız doğru olmaz.

50-60 kişininde çoban sürüsü sanılması ufak bir hata idi.Eminim öyle idi.
Herkes sorgularken.Herkes açık açık hesap sorarken.Ki bunları haklı olarak yapıyorlar.
Eğer yanlışlıktı veya yapmasına ihtimal vermiyorum gibi kelimeler herhalde sizin çok saf olduğunuzu yada bizim aşırı derecede art niyetli olduğumuzu gösteriyor.

El Emin 06-30-2010 00:15

PKK ile açık seçik bir şekilde flört yaşayan bir kurumun hala bazılarımızın gözünde bu kadar temiz olmalarını anlayamıyorum açıkçası.

Cihannur 06-30-2010 00:20

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761577)

50-60 kişininde çoban sürüsü sanılması ufak bir hata idi.Eminim öyle idi.
Herkes sorgularken.Herkes açık açık hesap sorarken.Ki bunları haklı olarak yapıyorlar.
Eğer yanlışlıktı veya yapmasına ihtimal vermiyorum gibi kelimeler herhalde sizin çok saf olduğunuzu yada bizim aşırı derecede art niyetli olduğumuzu gösteriyor.

Saflıkla alâkası yok. Bizim askerimiz kendi halindeki masum köylülere niye ateş açsın ki? İhtimal vermiyorum; çünkü insan olan bırakın masum insanları öldürmeyi karıncayı bile öldüremez.

Özgür Çağrı 06-30-2010 00:21

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761583)
Saflıkla alâkası yok. Bizim askerimiz kendi halindeki masum köylülere niye ateş açsın ki? İhtimal vermiyorum; çünkü insan olan bırakın masum insanları öldürmeyi karıncayı bile öldüremez.

Fatih camiinde cuma namazındaki müslümanlarıda ben bombalamak istemiştim deme hıhı :hihi2:

El Emin 06-30-2010 00:22

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761583)

Hasbinallah.Ya adolf hitler insan değil miydi?O kadar insan katletti.
Tsk' da neler neler çıkıyor gözünüzü seveyim böyle insan olan yapmaz gibisinden bakış açıları sergilemeyin.Tsk'da insanlık din iman yok.

Hüdaverdi 06-30-2010 00:28

Aslında terörle mücadele olan yerlerde bu tip olayların yaşanmaması için köylüler karakola danışmalı şu bölgeye gidiyoruz diye,eğer gittikleri yer uzak yer ise.Bu biraz saçma olabilir ama hataların önüne geçmek içinde yol bulmaları lazım.

Mesela biz görevdeyken yakınımızda çoban olduğu vakit -ki hep olurdu ne gareipse- fenerlerini yakıp sinyal verirlerdi bize,bizde anlardık çoban olduğunu.Yoksa buna benzer hatalar kaçınılmaz değil.

Geçen haberlerdi vardı ağrıda mı vanda mı nerde taa dağa çıkmışlar mantar toplamaya,çığ düşmüş üzerlerine.Yap operasyon olsa o dağa ? Bunlara karşı sadece asker değil köylülerde düşünüp ona göre hareket etmeli.

Askerin içinde kafayı yiyende var mesela,bizim bölüğe bağlı bir karakolda bir devrem kafayı yiyip köye atş açmıştı,karşıda okul var,ya okuldaki öğrencileri vursaydı ? Çürük olanları karakollara veriyorlar,bu çok yanlış.Ver geri hizmete bulaşık yıkasın,özel harekat birliklerinde özel harekatçılara yardım etsinler.

Cihannur 06-30-2010 00:45

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761585)

Hasbinallah.Ya adolf hitler insan değil miydi?O kadar insan katletti.
Tsk' da neler neler çıkıyor gözünüzü seveyim böyle insan olan yapmaz gibisinden bakış açıları sergilemeyin.Tsk'da insanlık din iman yok.

Bakış açım çok doğrudur. Doğruyu tekrar söylüyorum: İnsan olan bırakın masum insanları öldürmeyi karıncayı bile öldüremez. Adolf Hitler insanlıktan çıkmıştı. TSK'da neler olduğunun farkındayız. Bu haberdeki olayla cuntacıları birbirleriyle ilişkilendirmek için elde delil olması gerekir. Köylülere ateş açan askerlerin cuntacı bir grup tarafından yönlendirildiğine dair elinizde delil var mı?

Cuntacılar her türlü kötülüğü yapabilirler; ama köylülere ateş açılarak 2 vatandaşımızın öldürülmesi olayının ordumuz içindeki cuntacı bir grubun faaliyeti olduğunu düşünmüyorum.

El Emin 06-30-2010 00:53

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761596)
Bakış açım çok doğrudur. Doğruyu tekrar söylüyorum: İnsan olan bırakın masum insanları öldürmeyi karıncayı bile öldüremez. Adolf Hitler insanlıktan çıkmıştı. TSK'da neler olduğunun farkındayız. Bu haberdeki olayla cuntacıları birbirleriyle ilişkilendirmek için elde delil olması gerekir. Köylülere ateş açan askerlerin cuntacı bir grup tarafından yönlendirildiğine dair elinizde delil var mı?

Cuntacılar her türlü kötülüğü yapabilirler; ama köylülere ateş açılarak 2 vatandaşımızın öldürülmesi olayının ordumuz içindeki cuntacı bir grubun faaliyeti olduğunu düşünmüyorum.

İyi siz düşünmeye devam edin fakat ben kasıtlı yapıldığı kanaatindeyim...
Kasıtlı yapıldığını düşünmem içinde yeterince deneyimim var...
Köyümdeyken üzerimden sağımdan solumdan vızır vızır geçen kurşunları unutmadım...
TSK kirlenmiştir.Bu saatten sonrada zor aklanır ki benim için imkansıza yakın.

All times are GMT +3. The time now is 20:05.