![]() |
Kafirler Kıbrısta Kur'an kursu bastı! / Öğrenciler Türkiyeye gelecek.
http://www.milligazete.com.tr/dosyal...sti-spot-0.jpg
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin ortak hazırladıkları müfredata göre işlemeye başlayan yaz Kur'an kurslarına, sendikalar yine müdahale etti. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri ile Orta Eğitim Müdürleri Derneği'nden yetkililer, öğretmen ve öğrencileri okuldan dışarı çıkararak gösteri yaptı. Yaz tatilinin başlamasıyla beraber çocuklarının dini eğitim almasını isteyen velilerin talebi üzerine harekete geçen KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi, yaz Kur'an kurslarının okullarda verilmesini kararlaştırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda, Din İşleri Dairesi'nin ise camilerde yapılmasını istediği yaz Kur'an kursları KKTC'de yine baskınla gündeme geldi. Adnan Eraslan başkanlığındaki KTOEÖS heyeti ve Orta Eğitim Müdürleri Derneği Başkanı Niyazi Şafakoğlu, ilk önce Demokrasi Ortaokulu'nu basarak öğretmen ve öğrencileri dışarı çıkardıktan sonra okullarda Kur'an kursu açılmasını protesto etti. Ardından "din eğitiminin verildiği" başka bir okul olan Değirmenlik Lisesi'ne giderek tepkilerini dile getirdi. Bu baskılara tepki gösteren KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Suiçmez, Cihan'a yaptığı açıklamada, toplumun taleplerine cevap vermek istediklerini ve bunu Milli Eğitim Bakanlığı'yla koordineli bir şekilde götürdüklerini vurguladı. Suiçmez, "Sendikaların bu tavrı sürerse yasal işlem başlatılacak. Herkes sınırlarını bilmeli." şeklinde konuştu. KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan ise Demokrasi Ortaokulu'nda yaptığı açıklamada, "AK Parti destekli Kur'an ve Arapça kursları verilmesine karşıyız." dedi. tevhidhaber |
http://www.islamigundem.com/images/m...kullanilir.jpg
KKTC'li öğrenciler, Kur'an için 'hicret' edecek KKTC'li öğrencilerin, Kur'an eğitimi için Türkiye'ye geleceği bildirildi. 02 Temmuz 2010 Cuma Saat 22:01 Reklam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kur'an kurslarına yapılan psikolojik ve fiili baskının ardından aileler çocuklarını Türkiye'ye göndermek için girişimlere başladı. KKTC Din İşleri Dairesine dilekçe ile başvuran bin civarında aile, çocuklarının yaz Kur'an kursu eğitiminin Türkiye'de yapılmasını istedi. Ailelerin bu talebine karşılık Kıbrıs İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği harekete geçerek, Kıbrıslı öğrenciler için İstanbul ve Kayseri'de Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetiminde olan yatılı Kur'an kurslarında yer ayırdı. Kıbrıs İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği Başkanı Hasan Dede Tarhan, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Hükümetin ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nın tutarsız davranışları verimli bir kurs ortamına imkan vermiyor. Altyapısı hazır olmayan kurslarda öğrenciler gereği gibi eğitilemeyecek. Sendikaların da hem fiili hem de psikolojik baskısına maruz kalmak istemeyen ailelerin çocuklarını Diyanet İşleri'nin denetiminde olan Kur'an kurslarına yerleştireceğiz." açıklamasına bulundu. Din İşleri Dairesi'ne binin üzerinde dilekçe geldiğini belirten Tarhan, "Din İşleri Dairesi'ne dilekçe veren ailelerle bizzat irtibata geçtik, öğrencisini Türkiye'ye göndermek isteyen ailelerle görüştük ve iki yüz elli öğrencimizi Türkiye'ye götüreceğiz." dedi. Türkiye'ye gidecek olan öğrenciler iki grup halinde anavatana gidecek. İlk, yüz elli kişilik grup pazartesi akşamı saat 23:00'te Ercan'dan havalanarak İstanbul'a gidecek. İkinci yüz kişilik grup ise Ercan Havalimanı'dan Ankara'ya Ankara'dan da Kayseri'ye geçecek. Kaynak: Cihan |
Kıbrısın çoğu üni mezunu ama insan olamamışlar bell ki.
Kumar,karı kız alemleri tamamen kendilerini baştan çıkarmış. Zaten abimin anlattıklarından -askeriliğini orda yaptı ve belli bir süre çalıştı- ve kuzenimin anlattıklarından dolayı -orada okudu- kktc den bir halt olmayacağını anladım.KKTC hakkında tekdüşüncem rdumuzun oradan çekilmesi yönünde. O eski günleri tekrar yaşadıklarında kumar pulları,karı kız alemlerinin,Türklere ön yargılı oluşları,dine bakış açılarının kendilerini kurtarmayacağını göreceklerdir.O dönemdekiler hatetmemiştir ama şimdikiler haketmektedir. |
Öğrencileri kıbrıstan getirene kadar bizi kıbrısa yollasınlar...
Bakalım baskın nasıl oluyormuş... |
Kur'an kursu baskınına karşı ses yok!
http://www.timeturk.com/images/news/...35862442_2.jpg
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin birlikte koordine ettiği yaz Kur'an kursları yine sendikaların baskınına uğradı. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Adnan Eraslan'ın, "Yaz Kur'an kurslarına asla izin vermeyeceğiz." ifadeleri Ada halkının büyük tepkisine sebep olurken, aileler çocuklarını Kur'an eğitimi için Türkiye'ye göndermeye hazırlanıyor. Sendikanın buna da karşı çıktığını belirten Demokratik Haklar ve İnanç Platformu sözcüsü Mustafa Tıngır, baskınlara KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sessiz kalmasını eleştirdi. Yaz aylarının gelmesi KKTC'de tamamen anayasal çerçevede düzenlenen ve liyakat sahibi formasyonlu görevlilerin atandığı Kur'an kurslarını yeniden tartışma konusu haline getirdi. KKTC'deki bazı sendikalar o kadar ileri gitti ki, önceki gün başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Dairesi'nin birlikte koordine ettiği kurslara baskın yaptı. Sendika temsilcilerinin kullandığı tahrik edici cümleler dikkat çekiciydi. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ahmet Eraslan, yaz Kur'an kurslarına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Eraslan, kursların siyasi bir amaca hizmet ettiğini iddia ediyor. Şunları söylüyor: "Kur'an kurslarına karşıyız. Bunu engellemek için sendika olarak elimizden geleni yapacağız. Yaz tatilinde çocuklar sadece tatil yapmalı. Milli Eğitim Bakanlığı ile daha önce görüşmüştük. Eğer okullarda Kur'an kursu eğitimi verilirse bizim buna müdahale edeceğimizi söylemiştik." Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elçil'in sözleri daha ilginç. Elçil, sadece yaz kurslarına değil, Kur'an'ın Arapça öğretilmesine de karşı: "Din eğitimi yıl içinde okullarda öğretmenler tarafından verilmeli. Cami hocalarının, imamların işi cemaate namaz kıldırmak, defin işleri yapmak. KKTC'de Kur'an kursu ihtiyacı yok. Kur'an'ın Türkçe öğretilmesi gerekir. Arap harfleriyle verilen eğitim, Arap emperyalizmine hizmet eder." Demokratik Haklar ve İnanç Platformu Sözcüsü Mustafa Tıngır, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Verilen kursların tamamen yasal olduğuna dikkat çeken Tıngır, "Milli Eğitim Bakanlığı gerekirse okul kapılarına polis koyarak, olması muhtemel provokasyonları engellemeli. Ada'da inançlı kesim sürekli baskı altında tutuluyor. Hükümet ise baskıları görmezden geliyor. Polis eylemcilere göz yumuyor." ifadelerini kullandı. KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Hayri Koç da sendikaların hadlerini aştığını belirtti. Eğitimin tamamen yasal olduğuna dikkat çeken Koç, sendikaların olayı sabote ettiğini ve anayasal suç işlediğini söyledi. MEB'in olaylar karşısında sessiz kalmasını da eleştiren Koç, "Sanki tavşana kaç, tazıya tut oyunu oynanıyor. Sendikalar gelip kursları engelliyor ve bu vatandaşlara hiçbir yasal işlem yapılmıyor. Bunun arkasının araştırılması gerekir. Geçen sene de okullar basıldı ve öğrenciler taciz edildi. Dünyada, mabedinde din eğitimi alamayan tek ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir." açıklamasında bulundu. Öğrenciler, Kur'an eğitimi için Türkiye'ye geliyor KKTC'de yapılan psikolojik ve fiilî baskının ardından aileler çocuklarını Türkiye'ye göndermek için girişimlere başladı. KKTC Din İşleri Dairesi'ne dilekçe ile başvuran bin civarında aile, çocuklarının yaz Kur'an kursu eğitiminin Türkiye'de yapılmasını istedi. Kıbrıslı öğrenciler için İstanbul ve Kayseri'de yatılı Kur'an kurslarında yer ayırıldı. Kıbrıs İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği Başkanı Hasan Dede Tarhan, "Çocukları Türkiye'de Diyanet İşleri'nin denetiminde olan Kur'an kurslarına yerleştireceğiz. İki yüz elli öğrencimizi Türkiye'ye götüreceğiz." dedi. İlk, yüz elli kişilik grup pazartesi akşamı saat 23.00'te Ercan'dan havalanarak İstanbul'a gidecek. İkinci yüz kişilik grup ise Ercan Havalimanı'ndan Ankara'ya, Ankara'dan da Kayseri'ye geçecek. Ancak sendikalar, havaalanını ablukaya alarak, öğrencilerin Türkiye'ye gelmesini de engelleyeceklerini duyurdu. 'Rum kesiminde din eğitimi 4 yaşında başlıyor' Haber Yorum - Ali Akkuş Toplasan bir elin parmaklarını geçmez. Yaz tatilinde çocuklarının din eğitimi almasını istiyorlar. Devlet de müsait bir ortam hazırlamış. Çocukların ellerinde hepimizin çok iyi bildiği kitaplar: Namaz Hocası ve Kur'an Dili... Bu fotoğraf yavruvatan Kıbrıs'ta iki yıldır krize sebep oluyor. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası üyesi bir grup, geçen yıl olduğu gibi yine sahnede. Kursları basan sendikacıların uyguladığı şiddet, aileleri yıldırmış halde. KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Hayri Koç'un anlattıklarına göre, adada çocuğuna namaz öğretmek isteyen ailenin işi gerçekten zor. Anlatılanlara göre geçen yıl, kursa gelen çocuklara terör örgütü üyesi muamelesi yapılmış. Sendikanın işgüzarlığıyla polis, çocukların özel eşyalarını didik didik aramış. Flash belleklerine el koymuş. Bütün bunlar medya önünde yapılmış. Çocuğuna namaz kılmayı, Kur'an okumayı öğretmek isteyen aileler bu eğitimi nerede aldırmalı? Sokakta sıradan birine sorsanız camileri adres gösterecektir. Ama Kıbrıslı sendika, camiye karşı. Okullarda uzman öğretmen kontrolünde yaz tatilinde -isteyene- böyle bir eğitim verilemez mi? Sendika çatısı altında 'inanç hürriyeti'ne karşı duran marjinal grup, bunu da istemiyor. Neymiş efendim, 'Arap harfleriyle verilen eğitim, Arap emperyalizmine hizmet eder'miş. Yapılan hareket çağdışı olunca gerekçelendirmek de zor oluyor tabii. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ahmet Eraslan'ın gerekçesine bakar mısınız? "Biz çocukların yaz tatilinde tatil yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Hedefimiz sadece Kur'an kursları değil. Yüzme kurslarını, İngilizce kurslarını, tatil kamplarını da eleştiriyoruz." Bu kafa yapısındaki insana ne denir ki? Sorulara verdikleri cevaplar, sendikaların aslında eğitimden değil dinin kendisinden rahatsız olduğunu gösteriyor. Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elçi, Kıbrıs Rum Kesimi'nde dinî eğitimin dört yaşında başlatıldığı hatırlatılınca bakın ne diyor: "Rumlar güzel bir örnek değil. Ben Rum tarafına gittiğimde onları da eleştiriyorum, her yere kilise dikmişler, her sokakta kilise var, bunlar yanlış şeyler." Rumlar her yere kilise dikerken biz Kıbrıs'ta camilerin düğün salonuna çevrilmesini konuşuyoruz. Kur'an kursuna ve namaz öğrenmeye karşı çıkan kafa, böyle giderse camilerin yıkılmasını bile ister. ZAMAN |
Zihniyetin bozukluğuna bak arkadaş bu ne böyle bunlar kendilerini insan yerine koyuyor birde... sorsan özgür çağdaştı bunlar ama bunların çağdaşlığı bir tek islmiyeti hazmedemiyor....
|
Bu kör zihniyetlilere haddini bildirecek yokmu..?
Sadece Filistin için değil bu tür baskılar için de organize olmak gerekiyor.. Allahın kelamını ayakta tutmak bizim vazifemiz bu tür saldırılara gereken tepki anında verilmeli.. |
Alıntı:
|
kuranın kursuna ne gerek varmış ben zaten kursa gitmeden okuyorum kuranı?
|
Yok novek olur mu gitmeden ? Anlatayım.
Kurslarda şeriatizm akımı öğretiliyor öğrencilere.Yapılacak olan devrim için arap harflerinden oluşan şifreli bilgiler veriliyor. Kurslar bitince herkes görev yerlerine dağılıyor okul,iş yeri,otogar,meyhane önleri bile. Gerisi insanın çene gücüne kalmış olay. Tabi yersen ;D İnsan kursa öğrenmek için gider.Öğrendiğini uygular. |
Alıntı:
kursa negerek var? |
Türkçesini okumak kolay elbet,alırsın türkçesini roman okur gibi bitirirsin.
Gerektiği gibi okumak mühim olan,oda kendi dilinde okunmasıdır,bu yüzden bilmeyenlerin diyanet işlerinin organize ettiği kurslara gidip en temelden başlayıp hatim etmeye kadar öğrenebilir :güzel: Yüze yüz eğitim her zaman daha faydalı,yararlı ve kalıcıdır. |
Novek stalin aşkına saçmalama...Ne olur bir kere olsun saçmalama...
Konu kuranı kerim okuma yöntemleri veya öğrenme yöntemleri değil... Konu kuran nasıl okunur veya ne yeterlidir değil... Konu kuran okuma eğitimi veren bir yere yapılan adice tutumlar... |
benim halk evinde ne işim var :)
das kapitali evdede okurum :) komünist olmak yeter.. |
Alıntı:
kuranda okadar çok şey varki mesela diyorki faiz yemeyin arapça okuyan birisi faiz yemeyin sozunu anlayabilirmi. tabi arapça bilmeyen biri için diyorum bu kişinin önce arapça ogrenmesi gerekmezmi? |
Alıntı:
staline falanda hayran degilim daha dogrusu bir şahsa hayran olmam. sisteme fikre hayran olurum fikrin sahibine degil. |
kıbrısta 4 yıl kalmış biri olarak kktc insanın ne kadar adi şerefsiz ve dinsiz olduğunu çok iyi biliyorum. T.C vatandaşı olan herkesten nefret ederler. Türk ordusu 1974 barış harekatında bizi kurtarmaya değil kızlarımıza tecavüz etmeye geldi derler. biz rumlarla çok iyi anlaşıyorduk türkler geldi fitne çıkardılar diyorlar. öğrenci ve askerlerden nefret ederler. tam bir ingiliz hayranıdırlar. sömürülmek, ağızlarına sıçılması hoşlarına gidiyor. zamanında ingilizler bunu çok iyi yapmış, türkler yardım eli uzattı diye nefret ediyorlar türklerden. kiralık ev tuttuğumuz zaman bizden aldıkları depozitoların hiçbirini geri vermediler. elektrik bağlamak için devletten izin alıyorsun senden depozito istiyor devlet bile geri ödemiyor depozitoyu. kktc nin her köşesinde genelevler, kumarhaneler mevcut. her şey serbest ama dinini öğrenmek yasak. KKTC ye tekrar bir harekat lazım, bu sefer de KKTC yi kafirlerden kurtarma harekatı yapılmalı.
|
Alıntı:
kimse sana zorla kuran kursuna gitmi diyor... kuranı evde okuyamazmıymış? en temelden adama Kuran Okumasını öğretir kurslar... haydi bir şekilde öğrendin Kuranı Kerim sadece bir kitap değildir ki okuyarak bitsin iş... Kurslarda Kurana Uygun yaşamayı öğretirler çocuklara... |
Sen oku kardeşim,anlasanda oku anlamasanda oku arapçayı bilsende oku bilmesende oku yeter ki oku ama çaba göstererek oku kendini vererek oku arapçayı öğrenemesende oku öğrenerek daha güzel oku :güzel: Zor değil arapça öğrenmek.Daha geniş bilgiyi din adamlarından zaten öğrenirsin,herşey Kur'anla sınırlı değil zaten.
Neyse konuyla ilgili yorum yazalım her konuyu keyife göre sapmayalım. |
novek senin atalarında türkçe ibadet taraftarıydı ...
Ama işlerine geldiğini çevirirlerdi Bütün ezanı Türkçe yaptılarda bir Felah kelimesine dokunmadılar... |
Kuran kursu basan sendika dava ediliyor http://image.haber7.com/haber/haber7...6032203184.jpg
06 Temmuz 2010 03:12 Kıbrıs'ta Milli Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Dairesi Başkanlığı'nın koordine ettiği yaz Kur'an kurslarına baskın düzenleyen sendikaya tepkiler dinmiyor. Öğrenci velileri, kursları basıp kutsal değerlere hakaret eden Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası üyesi öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Adadaki sivil toplum örgütleri ise önceki yıllarda da aynı sıkıntının yaşandığını hatırlatarak, yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor. Çocukların Kur'an eğitimine engel olanları 'haksız, keyfî, ideolojik, saygısız ve hukuksuz' davranmakla eleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ da KKTC yönetimini göreve çağırdı: "Hukuk devletleri kaba kuvvet, zorbalık ve eşkıyalığa izin vermez." Yasal kursları basan sendika üyesi öğretmenlerin davranışının akılla bağdaşır bir yanı bulunmadığını belirten sivil toplum örgütü yöneticileri, öğretmenlerin ideolojik saplantılar doğrultusunda hareket ettiklerini vurguluyor. Temel hak ve özgürlükler kapsamında her öğrencinin din eğitimi alma hakkı olduğunu hatırlatan velilerden Murat Yüksel, yıllardır bu tür sıkıntıların devam ettiğini anlattı. Adada mütedeyyin kesimlerin baskı altında tutulduğunu söyledi. Sağlıklı bir nesil için din eğitiminin gerekliliğine değinen Yüksel, bunun çocukların elinden alınmak istenmesine anlam veremediğini dile getiriyor. Şöyle konuşuyor: "Kursları basıp öğrencilerin ders almalarını engelleyenlerin öğretmenliklerinden şüphe duymamak mümkün değil! Normal zamanlarda yeteri kadar çocuklara ders verdiklerine inanmıyoruz." Bir başka veli Ayhan Akkurt ise örnek olması gereken öğretmenlerin, meslek anlayışlarıyla bağdaşmayacak bir şekilde kursları basıp çocukları dışarı attığını söylüyor. Akkurt, bütün öğrenci yakınlarıyla bir araya gelip yakın bir zamanda söz konusu sendika hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını anlatıyor. Yasalarda belirtilen temel hak ve hürriyetlere göre her bireyin istediği eğitimi alabileceğini belirten veli şöyle devam ediyor: "Çocuklarımızın sağlıklı yetişebilmesi için din eğitimlerini almasını istiyoruz. Bıskan yapan öğretmenler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağız." Sendika üyesi öğretmenlerin meslekleri dışında her türlü işle meşgul olduğunu belirten Akkurt, öğretmenlerin siyasi aktörler gibi hareket ettiklerini şöyle dile getiriyor: "Bunlar siyaset yapmaktan öğretmenliğe vakit bulamıyor. Çok istiyorlarsa memuriyetten istifa edip, siyasi bir partinin çatısı altına girsinler. Kur'an eğitimi için Türkiye'ye geldiler KKTC'de öğrencilere Kur'an eğitimi verilmesi sendikalar tarafından engellenmesi üzerine harekete geçen veliler, çocuklarını Türkiye'ye getirdi. İstanbul ve Kayseri'de verilmesi planlanan Kur'an kurslarında eğitim görecek öğrencilerden 34 kişilik bir gurup hava yoluyla Ankara'ya geldi. Buradan karayoluyla Kayseri'ye geçen öğrenciler, Kur'an öğrenmek ve din eğitimi almalarının engellenmesi üzerine Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Kıbrıs'ta öğretmen sıkıntılarının da olduğunu belirten öğrencilerin Türkiye'deki eğitimleri bir ay sürecek. Öğrenciler Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki Mustafa Germili İmam-Hatip Lisesi'nde yatılı olarak eğitim alacak. KKTC Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan: Sendika, üzerine vazife olmayan işlere karışıyor, dine savaş açmak anlamsız Sendika üzerine vazife olmayan işlere karışıyor. Din eğitimi gibi hassas bir konuya karşı savaş açmak anlamsız. Normal şartlarda öğretmenlerin bu işin öncülüğünü yapması gerekiyor. Bizler de onlar gibi öğretmeniz, mesleki sorumluluğumuz gereği topluma örnek olmaya çalışıyoruz. Rum kesiminde başörtüsü özgürlüğü var. İngiltere'de daha fazla din dersi verilsin diye programlar geliştiriyorlar. Ama bizdeki durumu anlamak mümkün değil. Bu kurslar sonuna kadar götürülmelidir. KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Mehmet Dere: Kursları basan öğretmenler, ideolojik saplantılarla hareket ediyor Din eğitim kursları ailelerin talepleri doğrultusunda yaz aylarında açılıyor. Kursları basan öğretmenler ideolojik saplantılar doğrultusunda hareket etmiştir. KKTC halkının kahir ekseriyeti dindar olmasına rağmen anayasal hakkı olan dinini öğrenme, öğretme hakkı çeşitli bahanelerle ideolojik yobazlıklar çerçevesinde engellenmeye çalışılmıştır. Adada insanlar dinini öğrenme ve öğretme imkanı bulamadığı için çocuklarını din eğitimi için Türkiye'ye göndermek zorunda bırakılıyor. Demokratik Haklar ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Tıngır: Geçen yıl da oldu, tedbir alınmadı Bu KKTC'de ilk kez yaşanan bir olay değil. Maalesef geçen yıl da buna benzer baskılar yaşandı. Bu yıl aynı manzaranın tekrarlanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması için platform olarak iki ay önceden bir rapor hazırladık. Bu raporu büyükelçiliğin yanı sıra ada ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da sunduk. Aynı sendika geçen yıl da kursları bastı. Bunun için suç duyurusunda bulunduk. Aylar süren soruşturmaya takipsizlik kararı çıktı. Ada'da sivil toplum ayakta, veliler suç duyurusunda bulunacak KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan: Akılla bağdaşır bir yanı yok Din bir fazilet, olmazsa olmazdır. Atatürk'ün de bu konuda birçok açıklaması vardır. Dinden korkmanın akılla bağdaşır bir yanı yok. Kıbrıs'ta meseleler doğru zeminde tartışılmadığı için sağlıklı sonuçlar elde edilmiyor. Geçmişte de bu hatalar yapıldığı için halen bir sonuca gidilmiş değil. İnsanların önyargılardan uzak, şeffaf olmaları gerekiyor. Bugünkü tartışmaların ekseriyetinde insanların aydınlatılmaması yatıyor. Bu tür engelleme ve tartışmalar doğru değildir. ZAMAN |
| All times are GMT +3. The time now is 22:00. |