Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Gelin kaçınca, 'düğün bozulmasın' diye damat akrabasıyla evlendirildi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=131753)

Feride 07-07-2010 15:39

Gelin kaçınca, 'düğün bozulmasın' diye damat akrabasıyla evlendirildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ailesinin baskısıyla evlendirilmek istendiğini iddia eden gelin adayı, düğün günü güvenlik güçlerine sığınınca koruma altına alındı.

Düğün merasimini bozmak istemeyen damadın babası ise aynı gün oğlunu yeğeniyle evlendirdi. Alınan bilgiye göre, Siverek'te yaşayan Ramazan Ö. (47), İzmir'de ikamet eden akrabası Mehmet K.'yle görüşerek, 17 yaşındaki kızı E.K.'yi oğluna istedi. 'Kızın rızasının olmamasına karşın' ailelerin anlaşması üzerine düğün günü kararlaştırıldı.

Düğünden bir gün önce Siverek'e getirilen gelin adayı E.K. kına gecesinin ardından düğün töreni devam ederken, kaçarak güvenlik güçlerine sığındı. "Tehdit ve zorla evlendirilmek istendiğini" ifade eden gelin adayı, şikayetçi oldu. 17 yaşındaki E.K. devlet korumasına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan damadın babası Ramazan Ö.'nün gelin adayının kaçtığını öğrendikten sonra düğün merasimini bozmamak için aynı gün kardeşinin 19 yaşındaki kızını oğluyla evlendirerek, düğün törenini tamamladığı öğrenildi.

aa

EpiVaTeS 07-07-2010 15:41

http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

yok artık ya...;D

Feride 07-07-2010 15:43

Bana da çok enteresan geldi..

Yani düğün organizasyonu boşa gitmesin diye, ya da rezil olmamak için sanıyorum böyle bir şey yaptılar. Ben öyle anladım..

Değişik: D Heralde kız için sürpriz olmuştur: )

Hüdaverdi 07-07-2010 15:46

Bu da bir terör şekli...

unnamed 07-07-2010 15:50

Hadi be...
böyle iş olur mu?

EpiVaTeS 07-07-2010 15:52

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765942)
Bana da çok enteresan geldi..

Yani düğün organizasyonu boşa gitmesin diye, ya da rezil olmamak için sanıyorum böyle bir şey yaptılar. Ben öyle anladım..

Değişik: D Heralde kız için sürpriz olmuştur: )

Ferrari beklerken Tofaş gelmiş...;D

Şansa bak...
Bizimkilerden birinin başına gelse gülmekten kırılırdım herhalde...;D

Hakan Özkan 07-07-2010 15:53

:) Enteresan.

Feride 07-07-2010 16:12

tekrar..

Feride 07-07-2010 16:14

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765945)
Hadi be...
böyle iş olur mu?

Demek ki oluyormuş. (malesef)

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Bu da bir terör şekli...

Katılıyorum aslında..

Zira bir nevi insanların hayatlarını ipotek altına almak oluyor bu garabet haller..
Allah yardımcıları olsun bu kurbanların..

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı
Bizimkilerden birinin başına gelse gülmekten kırılırdım herhalde.

Bence falza gülmeyin. Kimin başına geleceği hiç belli olmaz.
Bir bakmışsınız sizin başınıza gelmiş: )

dilemma 07-07-2010 17:51

Eskiden gelin ata binmiş ya nasip demiş denirdi şimdilerde damat düğün yerine gelmiş ya nasip demiş olacak hey yarabbim aklımı muhafaza et.

Ak_Kelebek 07-07-2010 17:55

Olurmu öyle şey yahu... Bakalım o kız o adamı sevecek mi? Oadam kızı sevecek mi? yada kızın hayalleri,sevdiği yok mu? Tabi bu sorulmaz ki kızlara oralarda:@ Masraflar aman boşuna gitmesin ama kız / erkek çocuklar feda olsun:kızdım: oh ne ala memleket...Allah bunlara akıl fikir versin... :şaşkın:

Feride 07-07-2010 17:55

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766018)
Eskiden gelin ata binmiş ya nasip demiş denirdi şimdilerde damat düğün yerine gelmiş ya nasip demiş olacak hey yarabbim aklımı muhafaza et.

Gelişiyoruz, değişiyoruz: )

Var mı başka bir izahı: D

Alıntı:

Ak kelebek Nickli Üyeden Alıntı
Olurmu öyle şey yahu... Bakalım o kız o adamı sevecek mi? Oadam kızı sevecek mi? yada kızın hayalleri,sevdiği yok mu? Tabi bu sorulmaz ki kızlara oralarda Masraflar aman boşuna gitmesin ama kız / erkek çocuklar feda olsun oh ne ala memleket...Allah bunlara akıl fikir versin...

O kadar safiyane, yalın bir dille ifade etmişsin ki..

Amin diyoruz..

El Emin 07-07-2010 18:00

Her şeyin hayırlısı kader kısmet ....:)

dilemma 07-07-2010 18:04

İçimdeki canavarı ortaya çıkarıyor ve diyorum ki, döveceksin. Evire çevire döveceksin böylelerini.

İntifada 07-07-2010 18:07

pratik zekalı insanları her zaman takdir etmişimdir...

dilemma 07-07-2010 18:09

Cehalet ne zamandan beri pratik zeka oldu? Hey yarabbim..

El Emin 07-07-2010 18:09

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766032)

Pratik zeka değil aga kader kısmet yani nasibin de o gün evlenmek var ve evlenmiş...:)

Feride 07-07-2010 18:15

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766026)
Her şeyin hayırlısı kader kısmet ....:)

Alıntı:

Akıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı

Bu yorumlar karşısında bize sükût etmek düşer heralde: D

Yorumsuzum: )
Her şey kader kısmet haklısın..
[/font]

El Emin 07-07-2010 18:19

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766036)
Bu yorumlar karşısında bize sükût etmek düşer heralde: D

Yorumsuzum: )
Her şey kader kısmet haklısın..
[/font]

Adamın kısmetinde var neyleyeceksin millet evlenemiyor adam birini kaçırıyor anında başkasını buluyor...Yani baba da takdire şayan....:)

Sukût-u_Hayal 07-07-2010 18:22

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766028)
İçimdeki canavarı ortaya çıkarıyor ve diyorum ki, döveceksin. Evire çevire döveceksin böylelerini.

Dövsende akıllanmaz böyleleri :kızdım:

Delilin NuR 07-07-2010 18:25

Bende burdaki bir çok yorumda olduğu gibi ...
İlk okumanın vermiş olduğu şaşkınlıkla Yok artık dedimsede...
Sonradan töre , adet, gelenek , görenek , namus ,millet ne der korkusu ,adını koyamadığım bazı özelliklerimizi hatırladım ...
Bu yapılan iş çok sıradan geldi ...
Hep duymuyormuyuz bu gibi olayları ... ?
Yada bizim kendi çevremizde ,kimimizin ailesinde bu ve buna benzer bir çok olay gerçekleşiyor ...
Artık bir çok şeye şaşırmıyorum ...
Başıma gelse bile doğal karşılarım helhalde ... :)

Beylerbeyi 07-07-2010 18:37

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766039)
Adamın kısmetinde var neyleyeceksin millet evlenemiyor adam birini kaçırıyor anında başkasını buluyor...Yani baba da takdire şayan....:)

;D;D

adam 47 yaşında, 17- 19 (üniversite numaram 1719 :) )yaşlarında kızlarla evleniyor, kendimizden utanmalıyız ;D

şaka bir yana, bu kızların babasında suç. Allahın öküzü, kızından 30 yaş büyük birine neden veriyorsun kızını ?

yasalarımızda da boşluk var. kızların sevmediği, istemediği erkeklerle evlenmesinin önüne geçilmesi için yasal düzenleme yapılmalı. kızını istemediği biriyle evlendirmekte ısrarcı olan baba müsveddelerine gereken cezai işlem yapılmalı. kız gidiyor erkek evine. bir ömür mutsuz yaşıyor. içim acıyor vallahi.

bu arada olayın geçtiği il Urfa. ben bu ilden adam gibi , doğru düzgün, bir haberin çıktığını görmedim.! peygamberler şehrinin düştüğü durum hiç içaçıcı değil.

olay urfa da geçti diye tüm doğuya genelleme yapılmamalı. bizler hamd olsun kadınlarımıza gereken değeri veriyoruz. bu konuda ALLAH'tan korkuyoruz, Peygamberimizin şefaatine nail olamamaktan korkuyoruz. dinimizde yer alan, Peygamberimizin hadislerle vurguladığı kadın haklarını iyi analiz edersek kadınlarımız bu durumda olmazlardı.

Bazı hadisler : (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim](Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hz. Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hz. Asiye gibi sevaba kavuşur.) [İ.Gazali](Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl](En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi](En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai](Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin](Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa](Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin](Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir] (Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun!) [Hakim](Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani] (İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace] (İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz.) [Tirmizi] (Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene, Allahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ rahmetle nazar ettiğine de azap etmez.) [Harâiti] (Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiğiniz meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına verin! Kadınları, kızları sevindiren, Allah korkusundan ağlayan gibi çok sevap kazanır. Allah korkusundan ağlayana Cehennem haramdır.) [İbni Adiy] (Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır.) [Ebu Davud] (Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, Allahü teâlâ Cennete koyar.) Eshab-ı kiramdan biri, (İki tane olursa da aynı mıdır?) diye sual edince, Peygamber efendimiz (Evet, iki tane olursa da aynıdır) buyurdu. Başka birisi, (Ya bir tane olursa?) diye sual etti. Cevabında buyurdu ki: (Bir tane de olsa gene aynıdır.) [Hakim, Harâiti]...

bu konuda bir başlık açmıştım, peygamberimizin kadınlar hakkında belirttiği birbirinden nefis hadisleri okursak kadının İslamdaki yerini iyice anlamış oluruz. olayın geçtiği yerde de kızının istemediği bir erkekle evlenmesini sağlayan adam bunlardan haberdar olsaydı, dini inancı da yüksekse böyle bir olaya girişmeyecekti.

İslam'da Kadının Yeri

http://www.akpartiforum.com/islamda-kadin-haklari-nefis-bir-yazi-mutlaka-okunmali-t126569.html?t=126569&highlight=peygamberimizin+ka d%FDnlara

Feride 07-07-2010 18:42

Bu arada evlenmek isteyen kişinin babası 47 yaşında yazıya göre..

Ben de ilk etapta acaba damat mı 47 yaşında dedim ama en azından bu olayda daha makul bir yaş seviyesi olsa gerek.. 47 yaşındaki kişinin oğlu kaç yaşında olabilecekse: )

Ama tabi, kendisinden kat be kat büyük kişilerle evlendirilen yok mu vardır muhakkak..

Ak Fırtınası'nın da dediği gibi olmayacak bir şey değildir heralde bu ve buna benzer hadiseler..

Allah yardımcıları olsun bu kurbanların diyorum tekrardan..

Beylerbeyi 07-07-2010 18:44

Ramazan Ö. (47), İzmir'de ikamet eden akrabası Mehmet K.'yle görüşerek, 17 yaşındaki kızı E.K.'yi oğluna istedi.

evet, evlenen çocuğun babası 47 yaşında imiş, günahını aldım :)

olsun ister 17 olsun ister 47-57, kızın rızası olmadan hiçbir evlilik yapılmamalı. bu konuda cezai yaptırımlar olursa kızın istemediği kişilere gitmesinin önüne geçilebilir.

depare 07-07-2010 22:11

Bence tek gerçek bunu yapan cahillerin nasipsiz olduğudur..

ALmi´ 07-07-2010 23:54

İnandırıcı gelmedi bu haber bana ya.. olur mu öyle şey.. yani cahillik de bir yere kadar..

Delilin NuR 07-08-2010 00:09

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766348)
İnandırıcı gelmedi bu haber bana ya.. olur mu öyle şey.. yani cahillik de bir yere kadar..

Niye inandırıcı gelmiyor ...
Gayet normal değilmi ? ... :)

Feride 07-08-2010 00:57

Alıntı:

Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766356)
Niye inandırıcı gelmiyor ...
Gayet normal değilmi ? ... :)

Siz baya aşinasınız bu tür durumlara heralde..

Yorumlarınızdan bunu anlıyorum..

Aslında normal değil ama: )

unnamed 07-08-2010 01:05

şu anda düşünülmesi gereken tek konu refarandumdur. Bunların zaten kıyameti kopmuş,,,

Feride 07-08-2010 01:06

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766389)
şu anda düşünülmesi gereken tek konu refarandumdur. Bunların zaten kıyameti kopmuş,,,

İsteyen istediği yere yorumunu yapabilir heralde, şartlar-kurallar dahilinde...

unnamed 07-08-2010 01:46

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766391)
İsteyen istediği yere yorumunu yapabilir heralde, şartlar-kurallar dahilinde...

sizin için dememiştim....
ama üstünüze alınmışsınız...
kalp kırdıysak...affola...

Delilin NuR 07-08-2010 01:59

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766385)
Siz baya aşinasınız bu tür durumlara heralde..

Yorumlarınızdan bunu anlıyorum..

Yanlış anlamışsınız ... :)

Alıntı:

Aslında normal değil ama: )
Aması yok normal değil zaten ...
Fakat Türkiyede normal olmayıpta, sürekli gerçekleşen bir çok olayı artık normal olarak görmüyormuyuz ... ?
Buda onlardan birisi ...
Benim anlamadığım, konu neden bu kadar çok hayretle karşılanıyor ...?
Tamam hoş bir olay değil ama biz millet olarak bu tür olayları hep duymaya alışkınız ...:)
Siz ilk defamı böyle bir şey duydunuz ... ?

Delilin NuR 07-08-2010 02:01

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766410)
sizin için dememiştim....
ama üstünüze alınmışsınız...
kalp kırdıysak...affola...

Kime dediniz ... ?
Bir mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim ... ?

HaArP 07-08-2010 02:11

Cumhur ulemaya göre; evlenme adaylarından biri, rızası olmadığı halde tehdit edilir ve evlenmeyi kabuJ ettiği zorla söyletilerek evlendirilîrse, böyle bir akid hükümsüz ve evlilik geçersizdir. Zira bu hususta Resulullah (sav)den şu hadis-İ şerifler rivayet edilmektedir:

Hıdam'ın kızı Hansa'dan şunları söylediği rivayet edilir: "Hansa dul iken babası onu evlendirmiş. Fakat Hansa bu evlendirmeye rıza göstermeyerek Ra-sulullah'a başvurmuştur. Resulullah da nikahını reddetmiştir.Buharı, Kit. Nikah, bab: 42, (Metin Buharının bu bölümüne aittir) Kit. İkrah, bab: 3;EbûDâvûd, Kit. Nikah, bab: 26. hn. 2101: İbn Mâce, Kit. Nikah, bab:'12, hn. 1873; Nesei, Kit. Nikah bab: 35; Muvatta, Kit. Nikah bab: 25: Darimi, Kit. Nikah, bab

Ebu Hureyre (ra) Resulullah (sav)'m şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: "Dul kadın emri olmadan evlendirilemez. Bekar kıza izni sorulmadan ev-lendirilemez. Ey Allah'ın Rasulü! Bekar kızın izni nasıldır? Diye sorulunca Resulullah (sav): "Onun izni susmasıdır," cevabını vermiştir.uhârî, Kit. Nikah, bab: 41, (Metin buna aittir) Kit. Hiyel, bab: 11; Nesei, Kit. Ni kah, bab: 34; Ebû Dâuûd, Kit. Nikah, bab: 24, hn. 2092; İbn Mâce, Kit. Nikah, bab: 11, hn. 1871; Müslim, Kit. Nikah, bab: 64, hn. 1419); Tirmizi, Kit. Nikah, bab: 18, hn. 110*7; Tirmizi: "Bu hadisi rivâyeı ettikten sonra şunları söylemiştir: "Bu konu da, Ebu Hureyre ile birlikle Hz. Ömer'den, İbn Abbas'dan, Aişe'den, Urs bin Ami-re'den de hadis rivayet edilmiştir. Bu hadis hasen ve sahihtir. İlim erbabı, bunun la amel etmişlerdir. Bu hadise göre, dul kadınla İstişare edilmeden evlendirilemez. Şayet babası onun izni olmadan evlendirir de kadın da buna rıza göstemıezse ni kah bütün alimlere göre bozulmuş olur."

unnamed 07-08-2010 02:56

Alıntı:

Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766417)
Kime dediniz ... ?

Bir mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim ... ?

mahsuru yok,,,
sadece içimden geçeni söyledim...

xhidayet 07-08-2010 08:05

Terör nasıl ocakları söndürür aileleri bitirir. Gencecik fidanları toprağa verirse bu da bir TERÖRDÜR...
O kızcağızların hiç mi duyguları yok.. Bu ne akıl tutulması yaaa..:(((

dilemma 07-10-2010 19:07

İnsan düğüne gitmeye korkar hale gelecek.
-Hiiih gelin yok? Kaçmış?
-Nee kaçmış mı? nayıır bozulamaz bu düğün bu gece olacak!
-Napıııcaazz?
-Damadın teyze kızı gelsin onunla evlenecek.
-Teyze kızı evli ama.
-Dayı kızı gelsin o zaman.
Falan. Tövbe estagfurullah.

BlueMoon 07-10-2010 19:14

e yuh be artık

Fırat 07-10-2010 19:16

Güzel.. Ah yurdum insanı ah cahillik mi kara mizah mı bilinmez...

hüma 07-10-2010 20:14

:hihi2::hihi2:yok artık demekten kendimi alamıyorum:@

All times are GMT +3. The time now is 10:11.