![]() |
Bizi Zorla Komünist Yaptılar!
Bizi Zorla Komünist Yaptılar!
Geçenlerde bir tekel işçisiyle yapılan röportajda işçinin verdiği beyanattı bu; �bizi zorla komünist yaptılar�. Videoyu izleyince gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. Ne demek zorla komünist olmak? Zorla katil olmak, zorla hırsız olmak, zorla suç işlemek gibi bir şey mi bu, anlamadım. |
Alıntı:
İnanan bir insan için, inançlara değer veren bir insan için komunist olmak kötüdür be sayın novek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama anti kapitalist olmak için komünist olmaya gerek yok.. Senin en baba komünist liderinden daha fazla anti kapitalistimdir... Ama en az o kadarda komünizmden nefret ederim... |
Alıntı:
İnançlı biri faizci kapitalist sisteme de karşı çıkar komunist sisteme de. Al birini vur ötekine yani. |
Kutumu açmıştım ama neyse sildim,komonuzmi palovla benzetirim,komoustleri ise malum...
Şu her konuda dile getirilen 'faiz' lafı devam ederse konu kapatılacaktır.Her konuda 'faiz faiz faiz' demek mide bulandırmaya başladı.Kısır tartışmaların sonu getirilmesi lazım aksi halde getirilir elbet tarafımca.. . |
Hakkını arayanlar kominist oluyorsa ben de ala kominst bu memlektte bulunmaz herhalde. Son 5 yıldır yılmadan inatla çalmadığım kapı kalmadı..
Ama bana en büyük destek Rab'bim di..İdeolojım, sendikam ve ağzı salyalı para babaları değil..;):) Kominizm farkılı bir şey hak aramak, farklı.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hakkını aramak için işçilerin birlik olup bütünlük içinde kendilerini ezen üç kuruş paraya çalışmaya mahkum eden patronlarına vesair karşı çıkıp kendilerini savunup hakları olanı almalarını her zaman desteklerim..
Hatta hakkını almak için uğraş vermedikleri için uyuz olurum ama sırf ideolojilerini aşılamak için,işçiyi,halkı piyon olarak kullanan Komünizm ve diğer sömürü, anarşi ve Din düşmanı sistemlerini zerre kadar sevmem.. İşçilerin hakalarını almaları için birlik olmalarını desteklemek için inan Din düşmanı ideolojilere ihtiyacın yok.. Bunlar her zaman insanların duygularını sömürmek için işçi,kardeşlik,barış vesair diye bağırırlar :) 80'li yıllar da ve daha öncesin de fakir,yoksul bir sürü genci Komünizm hülyalarına kaptıranlar sırça köşkler de keyif çatıyordu.. |
Alıntı:
mesela asgari ucretin reel olarak alım gucunun yukselmesi demek patronun alım gucunun eskisinden aşagı dusmesi demektir. bir ülkede işçi maaşları yuksek ise ve sermaye sahipleri az kazanıyorsa. bu ülkeye işletme kurmazlar. giderler daha çok kazanıcakları bir ulkede kurarlar. işte kureselleşme de boyle bişey. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dar Alana haps ediyorsun gibi geliyor... Arz-Talep işletmenin alım ve genel-gider dengelerini görmek işinize gelmiyor sanırım ki siz patronsunuz sadece kendinizi düşünürsünüz mantığı bencil bir yaklaşımdır... ! Değirmenin suyu nerden geliyor diye soran olmuyor ! İşçiler'in hakkı verilen hakların yerine getirilmemesinden ibarettir ! İşçilerin Türkiye'deki ''Hantal Kadrolarını'' günde 2-3 saati geçmeyen çalışmalarına ait İşçiler yahut Sendikalar ne gibi önlemler almış ? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Artık bıktım yahı bu gomunizcilerden ezberledikleri iki şey var kapitalist ve faiz başka bişey bilmezlermi.Ben İSLAMA bakarım kardeşim dinim ne diyorsa onu yaparım.
Nooveek değişik birşey varsa tamam bozuk plak gibi hep aynı nakarat sen komunizm propogandasını burda yaparak kimsenin sempatisini kazanmazsın |
Şimdi öncelikle bizler Müslümanız... Haklının, Adaletin yanında yer alırız almayada mecburuz... Novek arkadaşa söylediğim gibi ''Sosyalizm doğruları'' İslam'ın içinde vardır zaten hemde tarafsız şekildedir...
İşçi haklıysa işçiyi Patron haklıysa Patronu savunur... Kapitalizm ve Emperyalizm'i savunan bir Müslüman olamaz... ! Ama Komunizm'i savunanda olamaz ! İki açıdan olamazlar birincisi Bunlar sistemdir ve İslam Hükümlerine karşı birer Din Hükmündedirler ! İkincisi Acımasız, İnsan sömürüsü ve Kaynak sömürüsüdür ! Ama Reel hayattaki dengeler ve kendi alanında yürüyen kavramlar genelleştirilmemelidir... |
Alıntı:
açlık sınırı 900 lira asgari ucret 600 lira soyle bakalım o halde asgari ucret demek mantıksız degilmi köle ücreti desek daha dogru olucak. |
Alıntı:
. ama bak içersinde din ahlak gibi kavramlar olan sosyalizmden diyorum.??? |
Alıntı:
bugun dünyanın bahçe sahipleri yan gelip yatıyorlar. lüks içinde yaşıyorlar üstelik kendileri çalışmıyor. |
Bildiğimizi bize zorla değiştirmeye kalkan birine ne denir bilemiyorum.
Kendisi okuduğu bir kitapla bütün fikri değişmiş ve örnek verdiği işçi keza öyle okuduğu bir kaç yazı ile bütün fikirleri değişen birinden ne bekleyebilirsin.Başka biri biraz üsütne gitsin zaafını yakalsın yine fikrini değiştiri bu sefer kapitalizm savunucu olur. Nooveekin artık kokmaya başlayan bu komunizm propogandasını protesto ediyorum.:@:@:@ |
Alıntı:
bak sizin çok sevip sayudıgınız zaman gazetesi tekel işçileri için neler soylemiş videoda var.
|
Alıntı:
İsviçre Kanunlarına göre Evlendirilen, İtalyan Ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen bir ülkedir ! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
işçi haklarını vericekmisin yan gelip yatan zenginlerin haklarını vericekmisiniz ondan bahset. asgari ucreti yukselticekmisiniz (tabi reel olarak market fiyatları artmadan.) |
Alıntı:
''İşçi Hakları'' konusu doğru bir yaklaşım ki böylece ideolojik alandan kurtuldunuz inşaAllah... ''İşçi Hakları'' diye bir kavram söz konusu olamaz... ''Haklar'' diye bir kavram vardır ! Dünya Sistemi ve Dengeleri gözetmeden bunları konuşmak abesle iştigaldir... Lakin ''İşçi Hakları'' Kendisine verilen Kanuni Haklar ve Aldığı ücret konusunda eksik olan herşeydir ! Eksik olan bir şeyden mi yoksa beğenmemeden mi kaynaklanıyor burası münazara alanıdır ! ''Yan gelip yatan zenginler'' detaya ve net örneklere ihtiyaç duyar ki İslami Hukuk açısından inceleyebilelim ! genelleme kavramı yerinden oynatır ! |
Verdiğiniz ''Tekel işçileri'' videonuzdaki bir örnekten gidelim ! İşçilerin Direnişi sizin deyiminizle ''Yan gelip yatan'' ''Boş depolarda görev alanların'' Alanlarının önceden uyarılması ve bilgi verilmesi sayesinde olan bir olaydır... ! Ayrıca Dini olarak Tekel'in Devlet eliyle kullanılması İslam Hukukuna aykırıdır !!!
|
Alıntı:
aasgari ucret en az ne kadar olmalı? zengin bir adam çalıştırdıgı işçileir asgari ucret verip kendisi ayda 20 milyar kazanıyorsa? islama hukukunun maddeleri ne der bu konuda? |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
novek kardeş haftanın konuğu olmanıza rağmen sorularımıza cevaplar gelmedi..yoğunum dediniz birşey demedik hüsnü zannımızı boşa çıkarmayınız..
|
Alıntı:
Sistem doğru değildir... Buna çözüm önerileri olarak ''İşçi''- ''Patron'' ayrımı değil ! Kurulacak İşletmeye başından Devletin Desteklemesi, Batmama ve Koruma garantisi gerekir buda Devlet hazinesine bağlıdır ! Devlet İşletmeyi korursa bu zaten İşletmeyi patronu ve işçileri korumak manasına gelir ! Böylece İşletmelere de düzenleme getirilir ! Tabi tüm Konuştuklarımız Ergenekon'a bağlanır ama tafsilatlıdır ! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Asıl Meseleyi burada Dar alana haps ediyoruz... Asıl Mesele Her İnsanın Müreffeh bir şekilde huzurlu ve Refah sayesinde Haramlara düşmeden yaşamasını sağlamaktır... Bunun yolu iç içe geçmiş kapitalizm, emperyalizm, komunizm gibi ideolojilerden sıyrılmak ve reel anlamda bu ideolojilerle mücadele edebilmek için insanların nefes almasını sağlayacak ülke kaynaklarının yasaklı, gizli bölümlerini ortaya çıkarmak ve Hakça paylaştırabilmektir... Bunun Yolu Cihaddır... = Yani Kuvvetlice çaba harcamaktır...! ''Ergenekon Davası' nın en önemli bölümü budur ! İlluminati ile Küresel Mücadele ise D-8 gibi oluşumların yanında Medeniyetler İttifakı çerçevesinde geliştirmektir... Bunları acizane yapıyor demiyorum ! Yapmaya Tüm gücünü adayan Kimdir ! Başbakan ve Ak Partidir... Allah c.c. Başımızdan eksik etmesin inş... |
Pehh...
Yine boş bulmuş ortalığı... Nereden öğrendi bilmiyorum yine kendince ekonomik teoremeler oluşturuyor... SOnra bir şekilde dine endeksliyor... Ama helal olsun akpartiforuma... Sosyalist forum sabredememiş bu adama biz iyi sabrediyoruz... |
Alıntı:
bende dedimki onlara sizin forumunuzda kurdistan kurulması hayali komunizm hayalininde önune geçmiş dedimn beni banladılar dogru. ama zaten forumdakilerin hepsi komunist degil çeşitli partiler var sosyalizm ile alakası olmayan. mesela tkp yi çok eleştirirler tkp kurt sorununa farklı bakıyormus diye. |
NOvek yinemi kopyala yapıştır...
yapma senin düşüncen yokmudur hiç? |
Alıntı:
farz edelimki dini ve ahlaki bir sosyalizm sistemi olsa bunda dine aykır ıolan hangi taraf vardır. hem kuranda ekonomik sistemle ilgili bilgi verilmez dersiniz hemde komuniz-sosyalizm islama uymaz dersiniz. |
Alıntı:
Komunist sisteme niye karşıyım? 1- Din ile barışık olmadğı için, 2- Herkes eşit olacak hikayesini uydurduğu için, bu bir yalandır, yeryüzünde hiç bir zaman herkes eşit olamaz, fakir olacak, zengin olacak, paralı olacak parasız olacak, işçi olacak patron olacak vs.vs. 3- Dünyadaki uygulamalarında hep insanlara zulmettikleri için, milyonlarca insanı perişan ettikleri için, sürgünlerde, kamplarda yaptıkları zalimlikler için. vs.vs. |
Alıntı:
Eşitlik nasıl olabilir. Az çalışan olacak çok çalışan olacak. Yan gelip yatan olacak, gecesini gündüzüne katan olacak. Başarılı olan olacak olamayan olacak.. Nasıl bir zihniyettir bu anlamak mümkün değil. İnşaAllah bir gün anlayabilmesi ümidiyle (novek ve onun gibilerin).. |
All times are GMT +3. The time now is 08:26. |