Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İngiliz kadın bakan: Çarşaf özgürlüktür (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132509)

Ertuğrul ÖZGÜL 07-19-2010 14:59

İngiliz kadın bakan: Çarşaf özgürlüktür

http://www.dunyabulteni.net/images/news/87264.jpg

İngiliz Çevre Bakanı Caroline Spelman burkanın özgürlük olduğunu ve kadının gücünü sembolize ettiğini söyledi.

Başta Fransa olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde çarşafın yasaklanması yönünde tartışmalar sürerken, İngiltere'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Muhafazakâr Parti'nin çevre bakanı Caroline Spelman, çarşaf giymenin bir özgürlük olduğunu ve çarşafın kadının gücünü sembolize ettiğini savundu.

Çarşafın kamusal alanda giyilmesinin yasaklanmasına karşı çıkan bakan, çarşaf giyen kadınların daha güçlü olduklarını savundu.

BİR KADININ NEDEN ÇARŞAF GİYEBİLECEĞİNİ ANLIYORUM

Spelman şöyle konuştu:

“Bu ülkede yaşayan bir kadın olarak, ne giyip ne giyemeyeceğimin bana söylenmesini istemiyorum. Ben Afganistan’a gittim ve bir kadının neden çarşaf giymek isteyebileceğini sanırım artık daha iyi anlıyorum.

Bu onların kültürünün bir parçası. Onların dışarı çıkarken çarşaf giymek istediklerini kabul etmek, anlayış göstermenin bir gereğidir.

Burası özgür bir ülke, biz insanların özgürlüklerine önem veririz. Bir kadın için de her sabah kalktığında ne giyeceğine karar verebilmek onu gücünü gösterir.”

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

redyellow 07-19-2010 16:33

Amanınnnnnnn bizim yerli laikçi yobazlar duymasın:)

EpiVaTeS 07-19-2010 16:36

Gelde bizim amelelere anlat...

Blur 07-19-2010 16:39

vay be ingiltere'de de şeriat varmış.

redyellow 07-19-2010 16:40

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771261)
Gelde bizim amelelere anlat...

Seni şiddetle kınıyorum!

AMELELERE kurban olsun bizdeki yontulmamışlar!

Amele insandır insan, bizdeki başörtüsü, çarşaf vs. düşmanı laikçi yobazlar ise insanlıktan nasibi almamış yontulmamışlardır!

Tekrar kınıyorum seni:)

Ahmet Yasin 07-19-2010 16:47

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771266)
Seni şiddetle kınıyorum!

AMELELERE kurban olsun bizdeki yontulmamışlar!

Amele insandır insan, bizdeki başörtüsü, çarşaf vs. düşmanı laikçi yobazlar ise insanlıktan nasibi almamış yontulmamışlardır!

Tekrar kınıyorum seni:)

:güzel:

EpiVaTeS 07-19-2010 16:48

Ameleden kastım çağdaş geçinen koyun sürüleriydi yahu...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

Ertuğrul ÖZGÜL 07-19-2010 16:49

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771278)
Ameleden kastım çağdaş geçinen koyun sürüleriydi yahu...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

Buseferki iltifatın hafif geldi...

redyellow 07-19-2010 16:51

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771278)

Yuh...şimdi de eti yenen, sütü içilen, yününden faydalınalan koyuna hakaret ediyorsun!

Yönetim bu kişiyi lütfen banlasın:)

EpiVaTeS 07-19-2010 16:53

Pes be Abi...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

Ahmet Yasin 07-19-2010 16:54

Haklısın hocam en azından koyunlar medeniyet tarlasında otluyor

Ertuğrul ÖZGÜL 07-19-2010 16:56

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771282)
Yuh...şimdi de eti yenen, sütü içilen, yününden faydalınalan koyuna hakaret ediyorsun!

Yönetim bu kişiyi lütfen banlasın:)

Allah razı olsun be abi baya güldürdün...:1 :hihi2:

novek 07-19-2010 18:59

bence butun kadınlar çarşaf giymeli hatta erkeklerde giymeli şarşaf yalnız cinsiyet belli olsun diye erkekler mavi kadınlar siyah giymeli.
çunku kadınlarda guzel erkek vucudu olan erkeklerdne etkilenebiliyormuş.

redyellow 07-19-2010 19:12

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771335)
bence butun kadınlar çarşaf giymeli hatta erkeklerde giymeli şarşaf yalnız cinsiyet belli olsun diye erkekler mavi kadınlar siyah giymeli.
çunku kadınlarda guzel erkek vucudu olan erkeklerdne etkilenebiliyormuş.

hay hay... sen başbakan olursan veya kenan gibi bi darbe felan yapıp başa geçersen sende öyle uygularsın be sayın novek!

Yalnız erkekler niye mavi?

Yeşil değil mesela, kırmızı, turuncu felan değil de niye mavi?

Ecevit mavisi olabilir mi?

Hüdaverdi 07-19-2010 19:14

Dikkat çekici bir çıkış ama ingilterede nasıl yankı bulmuştur bilinmez,veya bulunmamıştır.İngilterede şeriat mahkemeleri hala mevcut sanırım.

novek 07-19-2010 22:12

evet çarşaf ozgurlugun simgesidir biz bunu neden daha once dusunemedik peh peh peh

BlueMoon 07-19-2010 22:42

elin ingilizi bile desteklerken bizim sözde müslümanlar karşı ne diyelim Allah ıslah etsin

novek 07-20-2010 00:05

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771419)
elin ingilizi bile desteklerken bizim sözde müslümanlar karşı ne diyelim Allah ıslah etsin

neden oyle diyorsunuz elin ilgilteresinde destekleyenlerden bizde daha fazla var

redyellow 07-20-2010 10:44

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771483)
neden oyle diyorsunuz elin ilgilteresinde destekleyenlerden bizde daha fazla var

Ama siz onların içinde değilsiniz, siz insanların kılık kıyafetlerine karışma yetkisini kendilerinde gören faşistler tarafındasınız değil mi?

EpiVaTeS 07-20-2010 12:38

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771399)
evet çarşaf ozgurlugun simgesidir biz bunu neden daha once dusunemedik peh peh peh

Neyle dalga geçiyorsun lannn şeref yoksunu...:@

novek 07-20-2010 12:44

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771587)

dogru konuş bakiyim şeref yoksunu biri arıyorsan aynaya bak.

EpiVaTeS 07-20-2010 12:51

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771589)
dogru konuş bakiyim şeref yoksunu biri arıyorsan aynaya bak.

Konuşmassam ne yaparsın şeref yoksunu...
Sen kimsin lan Dinle dalga geçiyorsun Adi herif...
Suyun ısındı kazanın dibine odun atmanın zamanı geldi...

Ahmet Yasin 07-20-2010 12:51

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771587)

Dinsiz imansız birinden başka ne bekliyorsun önce insanlıktan bahseder sonra insanların değerine utanmadan dil uzatır.

novek 07-20-2010 13:01

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771592)
Dinsiz imansız birinden başka ne bekliyorsun önce insanlıktan bahseder sonra insanların değerine utanmadan dil uzatır.

siz dindar iseniz ben dinsiz olmayı tercih ederim
din dediginiz işçinin degil, patronların menfaatini korumaksa din dediginiz.
evet ben dinsizim.
din demek kasanızdaki paralarsa, evet ben dinsizim.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:04

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771594)
evet ben dinsizim.

Aslında senin gibilerin DİN i ağzına almalarını yasaklayacaksın ama RABBİM diyor 'Dinde zorla yoktur' diye. oku nooveek okuu

Din nedir?

Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır. Din, imkânların tükendiği, ümidlerin söndüğü yerde başlayan imkân yolu ve ümid ışığı, ilâçların dindiremediği acıların ilâcı, yıkık gönüllerin sığınağıdır. Din; adâlet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların hayat menbaı, insan vicdanındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. İnsanlar, dinleri peygamberlerden öğrenmişlerdir. Peygamberler, vahiy yoluyla Allah'dan aldıkları dinî hükümleri, aldıkları şekliyle insanlara bildirmişlerdir. Bu bakımdan, dinlerin hakikî sahibi, Allah Teâlâ'dır. Peygamberler ise dînin hükümlerini insanlara bildiren birer elçi durumundadırlar. İnsan Hayatında Dinin Yeri Nedir? Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibâdet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtrî ve zarurî ihtiyacıdır. İnsanoğlu vâr oldukça, din de vârolacaktır. Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki: "Diyânet, gayet kuvvetli bir ağaç gibi, insaniyetin geçirdiği inkılâpların hepsinde hayatını muhafaza etmiş ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynağı kurumak şöyle dursun, bilâkis, gittikçe o menbaın derinleştiğini, genişlediğini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayatı diyânetle başlamış olduğu gibi, diyânetle kuvvet bulacak, diyânetle nihayetlenecektir." "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:06

Biz maymundan gelmedik ama belli ki bazıları maynun olmak için çaba harcıyor...

novek 07-20-2010 13:08

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771595)
Aslında senin gibilerin DİN i ağzına almalarını yasaklayacaksın ama RABBİM diyor 'Dinde zorla yoktur' diye. oku nooveek okuu

Din nedir?

Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır. Din, imkânların tükendiği, ümidlerin söndüğü yerde başlayan imkân yolu ve ümid ışığı, ilâçların dindiremediği acıların ilâcı, yıkık gönüllerin sığınağıdır. Din; adâlet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların hayat menbaı, insan vicdanındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. İnsanlar, dinleri peygamberlerden öğrenmişlerdir. Peygamberler, vahiy yoluyla Allah'dan aldıkları dinî hükümleri, aldıkları şekliyle insanlara bildirmişlerdir. Bu bakımdan, dinlerin hakikî sahibi, Allah Teâlâ'dır. Peygamberler ise dînin hükümlerini insanlara bildiren birer elçi durumundadırlar. İnsan Hayatında Dinin Yeri Nedir? Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibâdet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtrî ve zarurî ihtiyacıdır. İnsanoğlu vâr oldukça, din de vârolacaktır. Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki: "Diyânet, gayet kuvvetli bir ağaç gibi, insaniyetin geçirdiği inkılâpların hepsinde hayatını muhafaza etmiş ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynağı kurumak şöyle dursun, bilâkis, gittikçe o menbaın derinleştiğini, genişlediğini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayatı diyânetle başlamış olduğu gibi, diyânetle kuvvet bulacak, diyânetle nihayetlenecektir." "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim.

ben dinin ne oldugunu biliyorum sizin din anlayışınız için dedim oyle.
mademki allah tarafından konulmuş kanunlar var.
işçi haklarını koru demiyormu.
kuranda bir yerde sure adını hatıralayamadım ama diyorki
mallarınız ve servetiniz ile ilgili dilediginiz gibi haretket edemezsiniz.
vs vs.
ozaman dinin emrettgi gibi kapitalizme karşı gelsenize.
nedne özelleştirmelerle turkiyeyi tam kapitalist yaptınız.

hipermuhafazakar 07-20-2010 13:10

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771594)
evet ben dinsizim.

hem dalga geçiyorsun dini bir vecibe ile kızdırıyorsun milleti sonrada saçma sapan konuşuyorsun..

din insanı insan eder, onun her hakkını değerini diğer insanlarla beraber en iyi şekilde din korur !! onun yaşandığı yerlerde saadet olur, olmadığı yerlerde vahşetten anlayışsızlıktan acımasızlıktan başka birşey olmaz..dinsiz insan hayvandan daha beterdir benim gözümde

din demek kasada para demek patron korumak değil, kalp taşımak vicdan taşımak demektir ! Allahında insanlarında razı olacağı bir hayat yaşayıp sonrada ebedi cennette yaşamak demektir. ne olursan ol ama dinsiz olma

novek 07-20-2010 13:15

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771598)
hem dalga geçiyorsun dini bir vecibe ile kızdırıyorsun milleti sonrada saçma sapan konuşuyorsun..

din insanı insan eder, onun her hakkını değerini diğer insanlarla beraber en iyi şekilde din korur !! onun yaşandığı yerlerde saadet olur, olmadığı yerlerde vahşetten anlayışsızlıktan acımasızlıktan başka birşey olmaz..dinsiz insan hayvandan daha beterdir benim gözümde

din demek kasada para demek patron korumak değil, kalp taşımak vicdan taşımak demektir ! Allahında insanlarında razı olacağı bir hayat yaşayıp sonrada ebedi cennette yaşamak demektir. ne olursan ol ama dinsiz olma

islam dinide çarşaf diye bişey olmadıgını biliyorum. okadarda degil.
çarşaf dinin yozlaşmış halidir.
boyle bir emir yoktur.
kadınlarımıza eziyettir bu.

kuranda olmayan şeyleri sonradan icat etmişlerdir hadis adı altında.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:19

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771597)
ben dinin ne oldugunu biliyorum sizin din anlayışınız için dedim oyle.
mademki allah tarafından konulmuş kanunlar var.
işçi haklarını koru demiyormu.
kuranda bir yerde sure adını hatıralayamadım ama diyorki
mallarınız ve servetiniz ile ilgili dilediginiz gibi haretket edemezsiniz.
vs vs.
ozaman dinin emrettgi gibi kapitalizme karşı gelsenize.
nedne özelleştirmelerle turkiyeyi tam kapitalist yaptınız.

Kimin din anlayışı sizin istediğiniz din anlayışımı yan gelip yatıp armut pişsin ağzıma düşsün sekliylemi sitiyorsun.

Sen hiçbirşey bilmiyorsun bilseydin veya bilmek isteseydin bu tür ne dediğini bilmezlik yapmazdın.

Din sadece işçileri değil herkesi ve her kesimi kapsıyor

Sizin gibi kafası midesine çalışan insanlardan ne beklenir ki

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:22

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771600)
boyle bir emir yoktur.

Höst ağır ol maymunluk yapma bir yere kadar dayanırım sana herşeye dil uzat ama Dine asla

Eğer dine inanıyorsan neden o zaman din ile ilgisi olmayan onca sapık düşüncelerini bize zorla anlatıyorsun başkasının ne yaptığından sanane millet çarşaf giyer giymez sana batıyormu? millet cırıl çıplak gezince medeni çağdaş ilerici oluyor değilmi .RABBİM sizi islah etsin

novek 07-20-2010 13:22

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771601)
Kimin din anlayışı sizin istediğiniz din anlayışımı yan gelip yatıp armut pişsin ağzıma düşsün sekliylemi sitiyorsun.

Sen hiçbirşey bilmiyorsun bilseydin veya bilmek isteseydin bu tür ne dediğini bilmezlik yapmazdın.

Din sadece işçileri değil herkesi ve her kesimi kapsıyor

Sizin gibi kafası midesine çalışan insanlardan ne beklenir ki

hayır tam tersine yan gelip yatanlar kazanmasın diyorum.
işçinin sırtından kazanan yan gelip yatan zenginler olmasın diyorum.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:25

Milletin parası sana batıyormu? züğürt

sizin gibileri karnını doyuracan sonrada sırtından semeri eksik etmeyeceksin vuracaksın ha vuracaksın.

EpiVaTeS 07-20-2010 13:31

Batıyor ki konuşuyor işte...
Barışcan kardeş...
Elalemin parasında ancak böyle komun kafalıların gözü olur...
İşçi hakkını yiyormuş...

Evet işci hakkını yiyorda...
Komunizmde olsa her hakkı yenecekti...

Unutmadık Kızıl Çinde Rusyada Kübada yapılanları...

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:34

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771607)
Batıyor ki konuşuyor işte...
Barışcan kardeş...
Elalemin parasında ancak böyle komun kafalıların gözü olur...
İşçi hakkını yiyormuş...
Evet işci hakkını yiyorda...
Komunizmde olsa her hakkı yenecekti...
Unutmadık Kızıl Çinde Rusyada Kübada yapılanları...

Saçmalıklara bir yere kadar dayanır insan

çinliler ruslar yapıyor komunizm yapmıyor der sonra ne b... olduklarını bilmesek tamam

Madem batıyor eşşek gibi çalış kazan yok illa yan gelip yatıp kazanacam diyor dingil yaa....

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:35

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771608)
sen şimdi bunları soyluyorsun ve kendine dindarmı diyorsun. allahtan senin gibi birisi bana dinsiz diyor.
yoksa kendimden şuphe ederdim.

Sen bu kafayla devam edersen söyleyeceklerim söyledikleirmden çok daha fazla olacak

Karnın aç ondan böyle konuşuyorsun gel karnını doyurayım

hipermuhafazakar 07-20-2010 14:38

Alıntı:

boyle bir emir yoktur.

Kuranda Nur suresinde 30.,31. ayetlerde geçer kadınların örtünmeleri.. Hem peygamberimizin eşleri annelerimizde örtünmüşlerdir. Dinin en başta getirdiği istediği şeylerden birisidir güzel ahlak sahibi olmak, azgın olmamak, canı malı ırzı korumak. İşte buradanda görebilirsin;

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=30&I3.x=6&I3.y=13

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=31&I3.x=19&I3.y=19

Evet örtünme ayeti nazil olmuştur (iyikide olmuştur) zaten olması gerekende budur. NASIL NEYLE ÖRTÜNECEK PEKİ ??? Ya başörtüsü ile, ya çarşaf ile ya dar olmayan vücudunu ortaya çıkarmayan bol elbiselerle..Yada sen söyle nasıl örtünsün ?? çarşaf insanların koyduğu isim, türbanda insanların koyduğu isim..Bu isimler tabi geçmez Kuranda :) Belki sonradan başka bir giysi adı daha koyacaklar vücudu örten mesela adı peştal olacak..Sizin kalkıp peştal Kuranda geçmiyor yok öyle birşeymi diyeceksiniz ? Mesele örtünmek, oda ne ile yapılırsa yapılsın, yapılmalıdır.

Sen dini allahsızlığı yayma kürsüsünden dinlersen eğer böyle şeyleri ayırt edemeyebilirsin :w:

HaArP 07-20-2010 14:52

Üzücü bir tartışma... Öncelikle İmam Rabbani hazretleri der ki Kişinin Zehrini temizlemedikçe İslami öğreti vermek daha çok zehirlemek olur... ! Düsturuna binaen Novek arkadaş zihnindeki ''İrtica'' dönemlerinden kalma haşa ''Çarşaf emri'' yoktur gibi bir kavramla karşımıza çıkıyor... Ayrıca ''Tusiad''ı boy boy ekranlarda gördüğü için Patron-işçi gibi ayrımlarda Ak Partinin Patronlara çalıştığı hissi uyanıyor birazda deccali basın tabi !!! Haklı olarak Kardeşlerimizde tepkisini dile getiriyor... Lakin Novek'in anlaması kolay değil...

Novek Ak Parti Statüko'dan Kurtulmaya, Ergenekondan kurtulmaya çalışıyor... ! Bunların ne demek olduğunu anlarsan meseleyi anlarsın ! İşin garip tarafı acizane sen neden Ak Partiyi desteklemediğinizi bilmiyorsun ! Söylediklerin bahanelerden ibaret olur bu açıda ki Solcuların bahanesi aslı ile şudur ! Statüko ve Ergenekon gidermiş yerine müslümanlar geçermiş ! ideolojik bakış açısı ! Ön yargıları bırakıp acizane bu alanı dinlemen gerek !

''Sistem'' sorunluydu Türkiye'de Çünkü Sistem Birilerinin elinde Maşaydı ! Sadece Acımasızca Belli Amaçlar için kullanılıyordu ! Şimdi ne oluyor ! Sadece Eşitlenmeye çalışıyor Ak Parti ! Galibiyet değil Eşitlik ! Buna bile itiraz oluşuyor ! Bu ülke 2,5 Trilyon Dolar Madeni çıkarabilirse ! Petrol ve Doğalgazı hatta Altınını çıkarabilirse ! Novek İnş... Sende İdeolojik Kirlerden kurtulacaksın Allah'ın izni ile ! Lütfen Doğru Okumaya çalışın !!!

EpiVaTeS 07-20-2010 15:17

Novekte anlayacak bir beyin yok ki...
Tek derdi Cebi...

Maddiyata bu kadar önem vermesi yüzünden maneviyatı çökmüş ama haberi yok...:)

ak sevda 07-20-2010 18:29

Alıntı:

boyle bir emir yoktur.

peki örtü şeklinin en mantıklısını bize açıklarmısın?
çarşaf eziyet değil bilekis en güzel özgürlüktür.
çarşaf giymiyorum ama giyenlere o kadar özeniyorum ki,

aklıma geldi sizinle şunu paylaşayım normal elbiseli ve başörtü takan bir arkadaşımla bir atkinliğe gidiyorduk bayanların olduğu tarafa gitmemiz için erkekler arasında gitmemiz gerekti ilk bakışta benden daha özgür giyinildiği ki bazıları tarafından anlaşılan o arkadaşım arkama saklanmaya çalışarak şöyle dedi ki hiç unutamıyorum,

Keşke pardesü veya çarşaf giyebilsedim de sanki göz hapsindeymişim gibi dolaşmasaydım.

All times are GMT +3. The time now is 23:08.