Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Ekonomi (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=261)
-   -   Türkiye Büyümede Sınır Tanımıyor! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132749)

Cihannur 07-22-2010 18:06

Türkiye Büyümede Sınır Tanımıyor!

Türkiye büyümede sınır tanımıyor!

http://img682.imageshack.us/img682/8505/125706.jpg

AB Komisyonu raporunda “Bu büyüme, Türkiye’nin çizgi ötesinde olduğunu gösteriyor” ifadesi kullanıldı.

AB Komisyonu, ilk çeyrekte yüzde 11,7 büyüyen Türk ekonomisini övdü. AB Komisyonu raporunda “Bu büyüme, Türkiye’nin çizgi ötesinde olduğunu gösteriyor” ifadesi kullanıldı.

AB Komisyonu’nun aday ve potansiyel aday ülkeleri kapsayan ikinci çeyrek değerlendirme raporunda, “Türkiye açıkça çizgi ötesinde. Geçen yılki yüzde 4,7’lik küçülmeye rağmen gayri safi yurt içi hasıla ilk çeyrekte, 2009’un son çeyreğindeki yüzde 6’lık güçlü büyümenin de üzerine çıkarak yüzde 11,7 hızında büyüdü. Bireysel tüketim ve sabit sermaye oluşumu gibi iç talepteki etkili artış, büyümenin sürükleyici gücü oldu” denildi.

EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKE OLACAK

Türkiye’nin bu yıl yüzde 4,7 ve gelecek yıl yüzde 4,5 ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olacağı tahmininde bulunan AB Komisyonu, bankacılık sektörünün yüzde 20 gibi oldukça yüksek bir sermaye yeterlilik oranına sahip olduğunu belirtti. Bankaların yüksek kârlılıkla çalıştığı vurgulanan raporda, şirketler ve tüketiciler için reel faiz oranlarının oldukça düşük seviyede bulunduğu, krediler geçen yılın aynı dönemine göre ilk çeyrek sonunda yüzde 6 artarken geri dönmeyen kredi oranının yüzde 5,3’lerden yüzde 4,9’a indiği anlatıldı. Raporda, “Ocak ayından bu yana Türk Lirası, Euro karşısında yüzde 8 değerlendi. AB Komisyonu’nun hesaplamasına göre 2010 yılında Türk Lirası’ndaki gerçek değerlenme yüzde 10’u aştı. Bu durum Türkiye’nin dış pazarlarda rekabet gücüne tehdit oluşturabilir” uyarısı da yapıldı.

Moody’s İrlanda’nın notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İrlanda’nın notunu bir kademe indirerek Aa2’ye düşürdü, görünümü ise durağan olarak açıkladı. İrlanda’nın borç seviyelerinin Aa2 notunu hak ettiğini açıklayan Moody’s, not indiriminde İrlanda’nın mali gücündeki kademeli ancak önemli kaybı gösterdi. Öte yandan Moody’s kıdemli analisti Dietmar Hornung, Macaristan’ın Baa1 olan notunun bu aşamada uygun olduğunu söyledi. Fitch ise Estonya’nın notunu A’ya yükselterek görünümünü durağan olarak açıkladı.

AB, üç dinin temsilcileriyle ‘yoksulluk zirvesi’ yaptı

Krizdeki AB, 3 semavi dinin temsilcileriyle yoksullukla mücadele ve toplumsal ayrımcılığı tartıştı. AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve 5 komisyon üyesinin hazır bulunduğu toplantıda aralarında Türk imamların da bulunduğu dini liderler, AB’nin ekonomide 2020 stratejisine destek vererek eğitim ve çalışma piyasasında ayrımcılığın önlenmesini, sosyal hizmetlerin artırılmasını ve yeni istihdam alanları yaratılmasını talep etti. 2005 yılında başlayan AB kurumlarının başkanlarıyla dini liderlerin 6. yıllık toplantısında, 3 semavi dine ilaveten Hindu ve Sihler’in temsilcileri de hazır bulundu. Katolikler’in, Ortodokslar’ın, Protestanlar’ın ve Yahudiler’in 4’er temsilci gönderdiği toplantıda Müslümanlar’ı, Almanya’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa, Paris Büyük Camii İmamı Celil Ebubekir, İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh İbrahim Mağra ve İtalya İslam Toplumu Başkan Yardımcısı Yahya Pallavicini temsil etti. Toplantıda Anglikan Kilisesi ve Avrupa Kiliseler Birliği’yle Hindu ve Sihler’den birer temsilci hazır bulundu.

Avrupa ülkelerinin büyüme rakamları

Ülke Büyüme Oranı (%)
Britanya -0,2
Fransa 1,2
Almanya 1,7
İtalya 0,5
Avrupa Birliği 0,5
Euro Bölgesi 0,6

İnternet Haber 20.07.2010

Cihannur 07-22-2010 18:08

Dertlere Derman AK Parti.http://img143.imageshack.us/img143/2...yensmiley1.gif

novek 07-26-2010 16:57

vay anasına sayın seyirciler turkiye okadar buyuduki neredeyse patlayacak.

:w::w::w::w::w:

Cihannur 07-28-2010 04:28

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774840)

AK Parti iktidarında Türkiyem büyüdükçe büyüyor Allah'a şükürler olsun. AK Partim, Türkiye'yi büyütüyor. Türkiye büyümekten patlamayacak; ama Türkiye'nin büyümesini kıskananlar kıskançlıktan çatlayıp patlayacaklar inşaallah.

redyellow 07-28-2010 13:42

biraz da biz büyüsek, türkiye büyüyor büyüyor bi türlü biz büyüyemiyoruz, ya biz türkiyede değiliz, ya da bu büyüyen türkiye başka bir türkiye:)

Seyyah 07-28-2010 14:55

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 772981)

:güzel:

nrsbh 07-28-2010 16:39

babasının hayrına uğraşmıyo herhalde bu adamlar.yeyin yeyin derken bi düşün bakalım yemek için daha kolay yemler var. bu kadar uğraşa ne gerek var ki................................................ ..........?

Türkistan 07-28-2010 16:41

Alıntı:

nrsbh Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 775769)
babasının hayrına uğraşmıyo herhalde bu adamlar.yeyin yeyin derken bi düşün bakalım yemek için daha kolay yemler var. bu kadar uğraşa ne gerek var ki................................................ ..........?

gerçekten ikna oldum.;ı:

nrsbh 07-28-2010 16:43

at gözlüğüyle ileriye bakmaya çalışsam bende senin gibi ikna olmazdım haklısın kardeşim....:DDD

Türkistan 07-28-2010 16:46

Alıntı:

nrsbh Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 775773)
at gözlüğüyle ileriye bakmaya çalışsam bende senin gibi ikna olmazdım haklısın kardeşim....:DDD

at gözlüğü değil mikroskopla gösteresn gene bir şey görünmez çünkü ortada bir şey yok ki gözüksün.

Cihannur 07-31-2010 02:46

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 775776)
at gözlüğü değil mikroskopla gösteresn gene bir şey görünmez çünkü ortada bir şey yok ki gözüksün.

AK Parti iktidarında Türkiyem büyüdükçe büyüyor Allah'a şükürler olsun. AK Partim, Türkiye'yi büyütüyor. At gözlüğü takıp gerçekleri göremeyenler, AK Parti'nin 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetleri görmezden gelmeye çalışanlar ve Türkiye'nin büyümesini kıskananlar, kıskançlıktan çatlayıp patlasınlar inşaallah.

redyellow 07-31-2010 19:03

türkiyeyi büyütüyor da vatandaş bi türlü büyümüyor. demek ki bu türkiye vatandaşın türkiyesi değil.

.:Ay_Yıldız:. 07-31-2010 19:12

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774840)

9 yaşındaki bir zekaya sahip beyinden çıkan espri.

El Emin 07-31-2010 19:17

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777155)
türkiyeyi büyütüyor da vatandaş bi türlü büyümüyor. demek ki bu türkiye vatandaşın türkiyesi değil.

Abi çinde büyüyor ama vatandaş hala sefalet içinde.
ALLAH aşkına bari sen yapma abi.
Devletten bahsediyoruz 72 milyonluk bir devletten öyle hadi hoppa her şey değişti gibi mi olsun veya olacak diyorsun.
Zamanla tabi ki buda halka yansıyacaktır.
Bu türkiye büyüdü hadi benim cebimde büyüsün işi değil.
Ki öyle diyorsan yinede halkın cebi de büyümüş oluyor.Biz geldiğimizde İmfye borç ne kadardı şimdi ne kadar.
Biz geldiğimizde faiz oranlarından ötürü piyasa nasıldı şimdi nasıl.
Biraz etraflıca olayı ele alalım sadece kendi cebimizden bakmayalım ülke ekonomisine.
En azından sizin gibi insanlara yakışmıyor abi.

Cihannur 07-31-2010 19:19

Alıntı:

AK Parti, Türkiye'yi büyütüyor; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını da zenginleştiriyor.

redyellow 07-31-2010 19:23

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777163)
Abi çinde büyüyor ama vatandaş hala sefalet içinde.
ALLAH aşkına bari sen yapma abi.
Devletten bahsediyoruz 72 milyonluk bir devletten öyle hadi hoppa her şey değişti gibi mi olsun veya olacak diyorsun.
Zamanla tabi ki buda halka yansıyacaktır.
Bu türkiye büyüdü hadi benim cebimde büyüsün işi değil.
Ki öyle diyorsan yinede halkın cebi de büyümüş oluyor.Biz geldiğimizde İmfye borç ne kadardı şimdi ne kadar.
Biz geldiğimizde faiz oranlarından ötürü piyasa nasıldı şimdi nasıl.
Biraz etraflıca olayı ele alalım sadece kendi cebimizden bakmayalım ülke ekonomisine.
En azından sizin gibi insanlara yakışmıyor abi.

iyi de ben çin harika, müthiş diyor muyum?

kardeşim ben büyümedikten sonra devlet büyüyormuş bu hikayedir.

bana inandırıcı gelmiyor bunlar.

Devlet büyüyorsa bende büyümeliyim, hükümet büyüyoruz, ekonomi müthiş, kasalar trilyonlar dolu, merkez bankası fulll diyor ama vatandaşa, memura, emekliye vs. gelince yüzde 3 mü olsun 3,5 mu olsun diye gözü patlıyor.

Zamanla halka yansıyacak diyorsun, yapma yahu, bana diyorsun sana yakışmıyor diye ama asıl sana yakışmıyor, 8 sene oldu kardeşim 8 sene.

Ne zaman halka yansıyacak, bu zaman ne zaman?

Yarın anap gibi iktidardan düşünce mi?

Bu millet sizin partiye müthiş fırsat verdi, sizin partiye bu fırsatı veren halk hep orta direk denilen halk, ama siz bunları görmediniz, bu bir gerçek, göz yumup yok mu deyim sevgili dostum?

Unutma ki hala bu ülkede asgari ücret 599 LİRA!

Asgari ücretten çalışan yüzbinler diyor ki türkiye büyüyor büyüyor bir türlü biz büyüyemiyoruz!

Eğer buysa büyüme olmaz olsun böyle büyüme!

El Emin 07-31-2010 19:28

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777167)

Devlet büyüyorsa bende büyümeliyim, hükümet büyüyoruz, ekonomi müthiş, kasalar trilyonlar dolu, merkez bankası fulll diyor ama vatandaşa, memura, emekliye vs. gelince yüzde 3 mü olsun 3,5 mu olsun diye gözü patlıyor.

Zamanla halka yansıyacak diyorsun, yapma yahu, bana diyorsun sana yakışmıyor diye ama asıl sana yakışmıyor, 8 sene oldu kardeşim 8 sene.

Bu millet sizin partiye müthiş fırsat verdi, sizin partiye bu fırsatı veren halk hep orta direk denilen halk, ama siz bunları görmediniz, bu bir gerçek, göz yumup yok mu deyim sevgili dostum?

Asgari ücretten çalışan yüzbinler diyor ki türkiye büyüyor büyüyor bir türlü biz büyüyemiyoruz!

Siz hala devir aldığımız yerden getirdiğimiz yer ile arasındaki bariz farkı görmüyorsanız...

Sizi ayakta alkışlıyorum.Artık söyleyecek söz yok size.

En azından sizin gibi birinden yapılanları görmemezlikten gelme beklemezdim.

Cihannur 07-31-2010 19:31

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777167)

"Bu millet sizin partiye müthiş fırsat verdi, sizin partiye bu fırsatı veren halk hep orta direk denilen halk, ama siz bunları görmediniz" sözünüz doğru değildir. AK Parti hep milletimizin yanında olmuş, dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarımızın yararına çalışmıştır.

AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle, Türk Siyasi Tarihinin ülkemize ve milletimize; en çok hizmet etmiş, en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partisi olmuştur Allah'a şükürler olsun.

redyellow 07-31-2010 19:41

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777175)
"Bu millet sizin partiye müthiş fırsat verdi, sizin partiye bu fırsatı veren halk hep orta direk denilen halk, ama siz bunları görmediniz" sözünüz doğru değildir. AK Parti hep milletimizin yanında olmuş, dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarımızın yararına çalışmıştır.

AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle, Türk Siyasi Tarihinin ülkemize ve milletimize; en çok hizmet etmiş, en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partisi olmuştur Allah'a şükürler olsun.

lafla peynir gemisi yürümüyor, yukarda yazdım bu ülkede asgari ücret hala 1.000 tl bile değil, 600 lira civarında.

Ve bu ülkede ev kiraları asgari 300 tl.

dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar bunlar. anlatın onlara belki inandırabilirsiniz!

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777171)
Siz hala devir aldığımız yerden getirdiğimiz yer ile arasındaki bariz farkı görmüyorsanız...

Sizi ayakta alkışlıyorum.Artık söyleyecek söz yok size.

En azından sizin gibi birinden yapılanları görmemezlikten gelme beklemezdim.

ayakta alkışlamayın yorulursunuz, oturun lütfen:)

Şaka bir yana ben hiç bir şey yapılmadı, türkiye battı, bitti, satıldı söylemine de karşıyım, türkiye müthiş allahhhhhhhh tutun bizi, uçuyoruz söylemine de karşıyım.

benim itirazım uçuyoruz, harikayız vs. söyleminedir.

ne muhalefetin öldük, bittik, ülkeyi sattılar, perişanız vs. söylemlerine katılırım ne de iktidar yanlılarının müthiş abartılarına.

tahminim gene alkışlamak zorunda kalacaksınız:)

Cihannur 07-31-2010 19:47

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777183)
ayakta alkışlamayın yorulursunuz, oturun lütfen:)

Şaka bir yana ben hiç bir şey yapılmadı, türkiye battı, bitti, satıldı söylemine de karşıyım, türkiye müthiş allahhhhhhhh tutun bizi, uçuyoruz söylemine de karşıyım.

benim itirazım uçuyoruz, harikayız vs. söyleminedir.

ne muhalefetin öldük, bittik, ülkeyi sattılar, perişanız vs. söylemlerine katılırım ne de iktidar yanlılarının müthiş abartılarına.

tahminim gene alkışlamak zorunda kalacaksınız:)

Türkiye, Cumhuriyet Tarihimizdeki en iyi ve en başarılı dönemini AK Parti iktidarıyla yaşamaktadır. Lütfen, Türk Siyasi Tarihini araştırınız. Türk Siyasi Tarihini araştırdığınız zaman, 1908 yılından 2010 yılına kadar iktidar olmuş tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alarak, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi partinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olduğunu göreceksinizdir.

AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle, Türk Siyasi Tarihinin ülkemize ve milletimize en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi partisi olmuştur. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir Allah'a şükürler olsun.

redyellow 07-31-2010 19:59

hani iktidar partisi AYdır, GÜNEŞ'dir, o olmasa güneş doğmaz, Ay batmaz demeyi unutmuşsun cihannur kardeş:)

Cihannur 07-31-2010 20:12

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777183)
lafla peynir gemisi yürümüyor, yukarda yazdım bu ülkede asgari ücret hala 1.000 tl bile değil, 600 lira civarında.

Ve bu ülkede ev kiraları asgari 300 tl.

dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar bunlar. anlatın onlara belki inandırabilirsiniz!

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777195)
hani iktidar partisi AYdır, GÜNEŞ'dir, o olmasa güneş doğmaz, Ay batmaz demeyi unutmuşsun cihannur kardeş:)

Gerçekleri reddedemezsiniz redyellow kardeşim. Türkiye, Cumhuriyet Tarihimizdeki en iyi ve en başarılı dönemini AK Parti iktidarıyla yaşamaktadır. Lütfen, Türk Siyasi Tarihini araştırınız. Türk Siyasi Tarihini araştırdığınız zaman, 1908 yılından 2010 yılına kadar iktidar olmuş tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alarak, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi partinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olduğunu göreceksinizdir.

AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle, Türk Siyasi Tarihinin ülkemize ve milletimize en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi partisi olmuştur. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir Allah'a şükürler olsun.

redyellow 07-31-2010 20:32

son paragrafı iyi ezberlemişsin kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyorsun:)

Cihannur 07-31-2010 21:04

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777212)
son paragrafı iyi ezberlemişsin kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyorsun:)

Gerçekleri söylüyorum redyellow. 100 yıllık Türk Siyasi Tarihini araştırırsanız siz de göreceksiniz ki; ne CHP'nin tek parti diktatörlüğü, ne Demokrat Parti iktidarı, ne Adalet Partisi iktidarı ne de Anavatan Partisi iktidarı, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kadar çok hizmet edememiştir. Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihe en çok hizmet etmiş olan siyasi partinin AK Parti olduğu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir.

unnamed 07-31-2010 21:20

Alıntı:

ne gariptir ki..
emekliler bundan 7 sene önce ya maaş kuyruğunda can veriyorlardı...
yada ssk kapılarında....
Türkiye büyümüyor diyenler, yalan söyler....
sp'yi bu manada kınamak istemem, cehepeyle zaten aynı safta at koşturuyorlar...

Cihannur 07-31-2010 21:32

AK Parti'nin en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olduğunun delilerinden biri de, Sabah Gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan "Türk Tahviline Küresel Hücum" haberidir. O haberin linkini aşağıya ekliyorum. Lütfen o haberi okuyarak gerçekleri görüp, gerçekleri kabul ediniz redyellow.

http://www.akpartiforum.com/turk-tah...m-t133382.html

redyellow 08-01-2010 12:05

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777258)
ne gariptir ki..
emekliler bundan 7 sene önce ya maaş kuyruğunda can veriyorlardı...
yada ssk kapılarında....
Türkiye büyümüyor diyenler, yalan söyler....
sp'yi bu manada kınamak istemem, cehepeyle zaten aynı safta at koşturuyorlar...

sana bir gözlük almanı tavsiye ederim!

ben türkiye büyümüyor diye bir iddiada bulunmadım, madem bu kadar büyüyor, uçuyoruz niye halka yansımıyor diyorum.

ssk kapıları vs. sağlıkta yapılanları takdir ettiğimi her zaman yazdım gene yazarım, hem de sadece bu forumda değil başka forumlarda da yazarım.

sskılar için iyi şeyler yapılmıştır sağlık, ilaç., tedavi vs. konularında ama unutma ki hala ssklı asgari ücretlinin bir aylık maaşı 600 tldir!!!!

siz anlamak istemiyorsunuz, partizanlık o kadar gözünüzü karartmışki utanmadan sp cehepe ile aynı safta bile diyebiliyorsunuz!

Eğer biraz utanma olsaydı bu cümleyi yazmazdınız.

Hiç kusura bakma bu uslubu kullanmak istemem ama sp chp ile aynı safta diyen birisine bundan daha yumuşak bir uslup bulamadım!

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777249)
Gerçekleri söylüyorum redyellow. 100 yıllık Türk Siyasi Tarihini araştırırsanız siz de göreceksiniz ki; ne CHP'nin tek parti diktatörlüğü, ne Demokrat Parti iktidarı, ne Adalet Partisi iktidarı ne de Anavatan Partisi iktidarı, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kadar çok hizmet edememiştir. Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihe en çok hizmet etmiş olan siyasi partinin AK Parti olduğu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir.

maddi anlamda özallı anap sizden çok daha büyük hizmetler yapmıştır, adeta çağ atlatmıştır. Bunu inkar ancak partizan gözlüklerine sahiplerine yakışır.

Cihannur 08-01-2010 19:34

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777620)
maddi anlamda özallı anap sizden çok daha büyük hizmetler yapmıştır, adeta çağ atlatmıştır. Bunu inkar ancak partizan gözlüklerine sahiplerine yakışır.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yapmış olduğu hizmetler, Anavatan Partisi'nin (ANAP) yapmış olduğu hizmetlerden çok daha fazladır. Siz, gerçekleri reddediyorsunuz. AK Parti'nin Türk Siyasi Tarihinde 1908 yılından 2010 yılına kadar iktidar olmuş tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alan, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olduğu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir.

redyellow 08-01-2010 19:47

sana göre öyledir bana göre öyle değildir.

Cihannur 08-01-2010 20:04

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777907)
sana göre öyledir bana göre öyle değildir.

Gerçeklerin sana bana göresi olmaz. Gerçekler gerçektir ve gerçekler reddedilemezler.

redyellow 08-01-2010 20:07

elbette gerçeklerin sana göre olaın bana göre olanı olmaz. Sadece sana göre gerçek sanmış olabilirsin:)

Cihannur 08-01-2010 21:51

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777942)
elbette gerçeklerin sana göre olaın bana göre olanı olmaz. Sadece sana göre gerçek sanmış olabilirsin:)

Bana göre gerçek sandığım değil, gerçek olduğunu bilip gerçek olduğuna emin olduğum gerçekler var ortada. O gerçekleri kanıtlayayım mı diye size başka bir konuda sormuştum; siz, "Hayır, kanıtlama" cevabını vermiştiniz. Gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız oluyorsunuz.

redyellow 08-02-2010 12:20

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778023)
Bana göre gerçek sandığım değil, gerçek olduğunu bilip gerçek olduğuna emin olduğum gerçekler var ortada. O gerçekleri kanıtlayayım mı diye size başka bir konuda sormuştum; siz, "Hayır, kanıtlama" cevabını vermiştiniz. Gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız oluyorsunuz.

evet hayır kanıtlama dedim çünkü aynı yazılarınızı tekrar tekrar okumaktan bıktım:)

Aynı şeyleri kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyorsun ama onların hiç birisinde benim, işçi emeklisinin,asgari üçretlinin, orta kesimin, sizin parti iktidar olduğgunda yoksulluk sınırında altında olanların büyüdüğüne dair hiç bir şey yok!

Bu sebeple aynı şeyleri okumak istemiyorum.

Gerçeklerin ortaya çıkmasından değil sakızların tekrar tekrar çiğnenmesinden rahatsız oluyorum.

Cihannur 08-02-2010 21:33

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778351)
evet hayır kanıtlama dedim çünkü aynı yazılarınızı tekrar tekrar okumaktan bıktım:)

Aynı şeyleri kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyorsun ama onların hiç birisinde benim, işçi emeklisinin,asgari üçretlinin, orta kesimin, sizin parti iktidar olduğgunda yoksulluk sınırında altında olanların büyüdüğüne dair hiç bir şey yok!

Bu sebeple aynı şeyleri okumak istemiyorum.

Gerçeklerin ortaya çıkmasından değil sakızların tekrar tekrar çiğnenmesinden rahatsız oluyorum.

Bazen tekrar yapmak gerekli oluyor. Türkiye'nin büyümesi, Türkiye'nin Milli Gelirinin artması, Türkiye'deki halkın Kişi Başına Düşen Milli Gelirinin artması; işçi emeklisinin, asgari ücetlinin, orta kesimin ve yoksulluk sınırının altında yaşayanların da yararınadır.

"Evet, kanıtla" deseydiniz gerçekleri kanıtlamak için daha önce söylediğim bazı şeyleri tekrar etmekle birlikte farklı şeyler de söyleyecektim.

AK Parti'nin Türk Siyasi Tarihinde Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alarak, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olduğu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir.

Gerçekleri duymak istememeniz gerçeklere zarar vermez. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir; bu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir Allah'a şükürler olsun.

redyellow 08-03-2010 00:23

milli gelirin artması eğer milli gelir dengeli olarak, hakça paylaşım olarak artıyorsa dediğin gibi işçinin, asgari ücretlinin de yararınadır.

Ama asgari ücret, işçi ücreti, emekli ücreti yüzde 3-5 felan artarken milli gelir şu kadar dolar oldu denirse bu doğru olmaz.

Cihannur 08-03-2010 00:58

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778819)
milli gelirin artması eğer milli gelir dengeli olarak, hakça paylaşım olarak artıyorsa dediğin gibi işçinin, asgari ücretlinin de yararınadır.

Ama asgari ücret, işçi ücreti, emekli ücreti yüzde 3-5 felan artarken milli gelir şu kadar dolar oldu denirse bu doğru olmaz.

AK Parti, ülkemizin Milli Gelirini ve halkımızın Kişi Başına Düşen Milli Gelirini çokça arttırdığı gibi gelir dağılımında adaleti sağlamak için de çalışmaktadır. AK Parti, gelir dağılımında adaleti sağlamak için memur maaşlarına ve emekli maaşlarına zam yaparken, düşük maaş alan memur ve emeklilere yüksek maaş alan memur ve emeklilere göre daha yüksek oranlarda zamlar yapmıştır.

redyellow 08-03-2010 01:08

evet haklısın, onun için hala bu ülkede asgari ücret 600 kusur lira civarında, düşük emekli memur maaşı 900 lira civarındadır.

Cihannur 08-03-2010 01:21

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778912)
evet haklısın, onun için hala bu ülkede asgari ücret 600 kusur lira civarında, düşük emekli memur maaşı 900 lira civarındadır.

AK Parti, 30 yıldır iktidarda değil, sadece 7,5 yıl kadar bir zamandır iktidardadır. AK Parti'nin iktidarda olduğu 7,5 yıllık iktidar döneminde dünyada 1929 Dünya Ekonomik Krizinden sonra dünyanın görmüş olduğu en büyük ekonomik kriz olan 2008 Dünya Ekonomik Krizi yaşanmıştır. AK Parti,
Türkiye'yi 2008 Dünya Ekonomik Krizinden az hasarla çıkartabilmiştir Allah'a şükürler olsun.

All times are GMT +3. The time now is 15:10.