![]() |
Saadet krizinin arkasında "Sav taktiği"
Kongre sonrasında Numan Kurtulmuş'un karşısında yer alan eski Adalet Bakanlarından Şevket Kazan, ortaya çıkan Önder Sav görüşmesinnde neler konuştuklarını açıkladı ve olağanüstü kongre taktiği iddialarını doğruladı.
http://www.iyibilgi.com/images/haber/26460.jpg Olaylı Saadet Partisi kongresinden sonra Numan Kurtulmuş'a karşı savaş açan kanadın sözcülülerinden ve Milli Görüş'ün kıdemli siyasetçilerinden eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüşmesinde neler konuştuklarını açıkladı. Önder Sav'ın, görüşme talebinin Şevket Kazan'dan geldiğini ve 'Sizden kongre taktikleri mi aldı?' sorusuna "Ben onları söylemeye mezun değilim. Şevket Bey'le görüşün." sözlerinden sonra bir açıklama yapan Kazan, olağanüstü kongre şartları konusunda, "Bazı konularda karşı karşıya, bazı konularda birlikte görüş sergilediğimiz bir arkadaşım." dediği Sav'a akıl danıştıklarını doğruladı. Bugünkü Milli Gazete'de yer alan açıklamasında Şevket Kazan, Saadet Partisi'nin son kongresinde bir tüzük değişikliğine gidildiğini ve Siyasi Partiler kanuna göre delegelerin göre olağansüstü kongre çağrısı için gerekli olan 5'te birlik sayısının tüzük komisyonu tarafından bir rivayete göre 3'te bir veya 3'te ikiye çıkarıldığını söyledi. Bu düzenlemein, bir hukukçu olarak kendisine göre 'bir azınlık hakkının ihlali' ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu belirten Kazan, konuyu bir bilen olarak danıştıkları Önder Sav'ın da kendisine katılarak, olağanüstü kongre çağrısı için Siyasi Partiler Kanunu'nda geçen 1/5 şartının parti tüzüğünde 1/3 veya 2-3'e çıkarılamayacağını açıkça ifade ettiğini kaydetti. Şevket Kazan Önder Sav görüşmesi için şunları söyledi: "BİR AKADAŞIM" "...Önder Sav benim CHP-MSP hükümetinden kabine arkadaşım. Daha sonra TBMM yaşantımda Grup Başkan Yardımcıları ve Parti Yetkilileri olmamız nedeniyle, bazı konularda karşı karşıya, bazı konularda birlikte görüş sergilediğimiz bir arkadaşım. Daha genel olarak Ankara Barosundan bir avukat meslektaşım. Kendisiyle baş başa konuştuğumuz konuya gelince, bir tüzük değişikliği sorunu. RİVAYETE GÖRE, 1/3 YA DA 1/2 Şöyle ki; Saadet Partimizin bu son kongresinde gündeme bağlı olarak bir tüzük değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle, delegeler için olağanüstü kongre davetlerinin, Siyasi Partiler Kanunu'na göre üye tam sayısının en az 1/5, buna paralel olarak Saadet Partisi tüzüğünde de üye tam sayısının en az 1/5'i olan olağanüstü kongre davet yetki, tüzük komisyonu tarafından bir rivayete göre 1/3'e, diğer bir rivayete göre ise 2/3'e çıkarılmıştır. EN İYİ BİLEN ÖNDER SAV Bu düzenleme, bir hukukçu olarak bana göre 'bir azınlık hakkının ihlali' idi ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırıydı. Oysa tüzüklerin Anayasa'ya göre kanun hükümlerine uygun olması mecburiyeti vardır. Bu görüşümü değerli parti üyemiz Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. Mustafa KAMALAK hocamız da teyit etti. Buna rağmen partimiz dışından bir bilene de danışmak istedim. Partimiz dışından bu hususları en iyi bilen, kamuoyunda kongre partisi olarak tanınan CHP'nin Genel Sekreteri Önder Sav idi. Randevu istedim kendisiyle görüştük. Kendisi de bana 1/5 olarak düzenlenen bir hakkın, 1/3 veya 2/3'e çıkarılamayacağını açıkça ifade etti. Görüşmenin konusu bu!" Haber 7 |
Ben başka bir konudada dedim siz baykalı nasıl devirdiniz bizde aynısını yapacaz demiştir... taktik istemiştir...
|
bir atasözümüz var onunla yorum yapayım:
kılavuzu karga olanın burnu ... çıkmazmış.. yarın iktidar olursalar savdan akılalmaya devam ederlemi? ya sabır... sava gitmeyin akıl almaya tabanınıza kulak verin... |
önder savdan başka hukukcu mu kalmamış? yapma sayın kazan yapma.
|
Alıntı:
zamanında tayyip erdoğan da eerbakanı devirmiştir bir şekilde siz hangi akla hizmet ediyorsunuz ben burda şevket kazan oğuzhan asiltürk n.erbakan vs.savunmuyorum ben numan kurtulmuşun yanındayım .ama burda hakkı teslim etmek lazım |
şevket kazan büyük yanlışlarına devam ediyor
|
Alıntı:
AK Parti milletin sinesinde yerini bulmuş ve milli görüşün 40 yıldır alamadığı teveccühü kazandığı için Erbakan ve milli görüşü devirmiştir derseniz tamamdır. Milletin iradesine azcık saygı duyun,sandıkta yenilmeyi hazmedin. |
Alıntı:
Arkadaşın yazdıklarına verecek cevabınız olmayınca tipik konuyu değiştirme taktikleri mi bunlar? |
Nereye devirmiş Erbakanı...
Aynı safta yürümeyeceğini bildiğin pislik yapmaktansa ayrılmayı tercih etmiştir... Sözüm ona bir teşekkür etmeniz gerekirken bide laf ediyorsunuz... Noldu Erbakan şimdi Numan beyi devirmek için olmadık işler peşine giriyor... |
Alıntı:
nedeni nedir? Erbakan ve milli görüş. AK Parti milli görüşten sıyrılarak ve Erbakan'ın politikasını terk ederek milleti kucaklamış ve karşılığını almıştır. Kurtulmuş seçildiğinden beri Erbakan'ın dilinden uzaklaşmış AK Parti'ye toptan karşı çıkma siyasetini terk etmiştir. Kongre ve sonrasında Erbakan ve biricik tayfasının Kurtulmuş'a olan söylemleri açıkça ortada. Millet Erbakan'ı ve milli görüşü sandıkta devirmiştir. Aradığınız ve anlamak zorunda olduğunuz cevap bu. konuyla gayet ilişkilidir. şimdi ,Erbakan'ı devirme-terketme işlerini Erdoğan'da değil Kurtulmuş'ta arayın. |
ben ne diyorum sen ne yazıyorsun yahu rizzeli.
Konuyla alakası ne bu yazdığının? öğrenmişiniz iki kelimi aynı şeyi yazıp duruyorsunuz, yok sandıkta devirmiş de yok bilmem ne.. Erbakanı beğenmiyorlar,. Erbakana dil uzatmadan önce çıktığınız kabuğu tanıyın. |
Alıntı:
Erbakan'ın işaret ettiği aday kazanmadı mı? bu Erbakan nasıl devriliyor yahu? Erbakan'a dil uzatmakla ne alakası var.Gerçekleri hakaret olarak algılama refleksini bırakın artık. Erbakan ve milli görüş milletin gözünde tasfiye edilmiştir. AK Parti ile milli görüşün politikaları taban tabana zıttır. Milli görüş terk edilmiştir farklı bir versiyonu icraa edilmiyor ,bunu iyi belleyin. |
kardeşim erbakan hoca devrilmedi diyerek yaz, ona itiraz etmiyorum ki ben. yok erdoğan sandıktan çıkmış hayall edemeyeceğimiz yere gelmiş yok erbakanı sandık devirmiş vs. vs.bunlara itiraz ediyorum.
Arkadaş bi şey yazmış sen başka şey yazıyorsun. Ayrıca erbakan hoca seçimlere girmedi unutma! Bunu bile göremeyip erbakana laf sokuşturmak ayıptır. Çıktığınız Kabuğunuzu beğenmezseniz bu sizin ayıbınızdır. |
Alıntı:
Hala Erbakan'a hakaret ettiğimi iddaa ediyorsunuz ayıp ayıp. sizin alangirli cümleleriniz gerçekleri belirlemiyor, siyasi başarısızlığı ölçen tek şey sandıktır. milletin iradesini,kararını hakaret olarak algılıyorsanız bu sizin sorununuz. çıktığınız kabuğunuz beğenmemek de nedemek? yahu milli görüşü terketmişiz,beğenmemişiz daha başarılı siyaset yolunu izlemişiz. milli görüş günümüz siyaset anlayışında yer bulamıyorsa,milletten destek almıyorsa bu sizin ayıbınızdır. |
Alıntı:
Alıntı:
|
milli görüşün lideri sayın erbakandır..o yüzden bu şekilde bir siyaset takip edenler erbakanın uslubu ve siyasi anlayışına saygı duyup beraber yürümelidir...kısacası kimse erbakanın izni olmadan farklı sesler çıkartmayıp 40 yıllık davaya ihanet etmemelidir...farklı şeyler söylemek isteyenler önce erbakandan cevaz alıp desturuyla açıklama yapmalıdır...yok biz farklı bir yol denemek istiyoruz diye çıkanlar ise çıkış yolu bellidir..zaten o düşünceyle hocaya karşı bayrak çekmek isteyenleride anlamış değilim.. demem o ki hocaya saygı duyulmalı eli öpülüp istişaresiz iş yapılmamalı...yok ben daha ileri götürecem bu davayı diye yola çıkıp 40 yıllık hizmeti bölmeye çalışmak içerde ve dışarda devrim olarak anlaşılır..bu da görüşe zarar verir.numan beye iki seçenek sunuyorum ya itaat et erbakana ya da kendin bir parti kur..zira o partinin liderleri şimdiden belli...
|
Yazık ediyorlar kendilerine yazık....
|
sayın barışcan:
Aslan arkadaş bir yazı yazmış, diğer arkadaş da ona cevaben bir yazı yazıyor amam aslan arkadaşın yazısıyla hiç ilgisi yok, ben de ona ne alakası var diyorum sen tutuyor bana osman özsoyun yazısını aktarıyorsun ilgisi diye:) Benim osman özsoyun hikayelerine karnım tok. Alıntı:
Alıntı:
Bu yazıya HAYIR ERDOĞAN ERBAKANI DEVİRMEMİŞTİR diyebilirsiniz ama osman özsoyun hikayelerini anlatırsanız. yok millet erbakanı devirmişte, (halbuki erbakan seçime girmemiştir) yok sandık da vs. yazarsanız bu yazıya cevap vermiş olmazsınız., konuyu başka yerlere çekmiş olursunuz. *** Sonraki yazınızdaki yazık ediyorlar kendilerine sözünüze katılıyorum. |
Alıntı:
Erbakan hocanın seçimlere girdiğini ispatlar mısın? Öyle beylik laflarla değil, mikrofonmuş koltukmuş. Erbakan seçimlere girmedi. ENGELLENDİ! Erbakan hoca alavere ile dalavere ile engellenirken susanların bugün millet erbakanı sandıkta eledi vs. diye yazmaya hakları yoktur. Her şey sandık değildir. Bugün maşallah bülbül gibi şakıyorsunuz ama yarın ne olacağınız belli olmuz. Unutmayın ANAP'ı. Yarın iktidardan düştüğünüzde fikirleriniz kötü mü olmuş olacak? millet size oy vermediği zaman fikirleriniz kötü mü demektir? Sandıktan her çıkan iyi demek midir? Kafanıza taktığınız o sandıkdan bir gün anap gibi çıktığınızda görürüm seni ve senin gibi düşünenleri sayın rizzeli. Çokluk her zaman iyi anlamına gelmez, azlık da her zaman kötü anlamına gelmez. Chp de bu ülkede unutma ki yüzde 40 oy aldı zamanında. CHP ye iyi mi demek lazım. Mili görüş yüzde 2 değil yüzde 0,00000000001 bile oy alsa milli görüştür, biz onu savunmaya devam edeceğiz. |
AKgercekler.com sitesi yakında Erdoğanın erbakana ihanet ettimi başlıklı haberini bekliyorum bakalım görelim.
Erbakan hoca ile Bilent Arınç arasında ki dialog anlatmış osman özsoy sever yada sevmezsiniz.Önemli olan gerçeklik payı |
Alıntı:
Çokluk elbetteki, iyi ve doğru olmanın göstegesi değildir. Bir siyasi partinin halktan çok oy alması o siyasi partinin iyi ve doğru olduğunun kanıtı değildir. Kötü ve yanlış bir siyasi parti de halktan çok oy alabilir. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir. AK Parti; Muhafazakâr Demokrat, Toplumsal Merkez, Tertemiz - Ak bir siyasi parti olarak en iyi ve en doğru; zihniyete, fikriyata ve dünya görüşüne sahip olan en iyi ve en doğru siyasi partidir. AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında yapmış olduğu olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle, Türk Siyasi Tarihinde 1908 yılından 2010 yılına kadar iktidar olmuş tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alarak, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olmuştur. AK Parti'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduğu apaçık ve reddedilemez bir gerçektir. AK Parti'nin seçimlerde % 100 oy alması da % 0 oy alması da bu gerçeği değiştirmez. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir Allah'a şükürler olsun. |
aha cihannur gene başladı, en iyisi mi ben çıkayım:)
he sizin parti en iyi en başarılı en müthiş en acaip partidir, yeryüzünde sizin parti kadar müthiş bir parti gelmemiştir, daha gelmez de:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ya ben zaten hep doğru taraftaydım yanlış tarafta olan sizsiniz:) siz kendiniz yanlış tarafda olunca otomatikman beni yanlış tarafta sanıyorsunuz:) Alıntı:
estağfruullah canım, ne haddimize düşmüş inkar etmek, gizlemek:) Vay be...TARİHDE ha.. bastır cihannur:) |
Alıntı:
AK Partim sensin en iyi parti, AK Partim sensin en doğru parti, AK Partim sensin en başarılı parti, Gerçekler bunlardır kimse reddedemez, AK Partim; en iyi, en doğru, en başarılı siyasi partidir, Apaçık bu gerçek inkâr edilemez. |
hatta sen güneşsin, sen aysın, sen nefessin, sen olmasan nefes bile alamayız, sen olmasan güneş doğmaz, okyanuslarda su varsa o suda tuz varsa o tuz bile senin içindir vs. de söyle de tam olsun:)
|
muhabbete bak, cay demle :)
|
Alıntı:
Kıskananlar çatlasın seni AK Partim, Gerçekleri gizleyemezler inan AK Partim, Gerçekleri dalgaya vurmaya kalksalar bile, Sensin; en iyi, en doğru, en başarılı siyasi parti, Apaçık bu gerçeği inkâr edemezler canım AK Partim. |
Alıntı:
Alıntı:
Şiir bu kadar katledilirdi diye:) |
Muhabbete bak sen ya :)
|
Alıntı:
ne demek hakkım yok.ben bu ülkede oy veriyorsam Erbakan da siyasetçiyse her türlü eleştirimi yorumu yaparım.siz hocanıza dokunulmazlık atfetseniz de yüzde 98 hocanızın siyasi anlayışını eleştirebilir. ben olayı şahıslara değil genele yani milli görüşün kendisinin millet nezdinde desteğini kaybettiğini ve siyasi yelpazede yer bulmayacağını söylüyorum.. sp 2007'de nasıl Erbakan'ın söylemleri yüzünden dersini almışsa,Erbakan'nın ismini cismini partiden uzaklaştırmaya,silmeye çalışan Kurtulmuş ile az çok yukarı çıkmıştır.şimdi kongrede Erbakan ve tayfasının müdahalesi ile nasıl aşağıya ineceğini hep beraber göreceğiz. evet milletin oyu siyasi başarınızın ölçüsüdür.siyaset algılar üzerinden yapılıyorsa kendinizi halka doğru anlatamamış ve kendinize çekidüzen vermeniz gerektiğinin işaretidir. sizin ve küçük azınlığa hitap eden partilerin halkı suçladığını ,milletin iradesini hafife aldığını gayet iyi biliyoruz. AK Parti ülkesine,milletine hizmet ettiğini her yönüyle hissettiriyor.Bu çizgisinden sapmaya başladığı anda millet desteğini çekmeye başlar.bu siyasetin olmazsa olmazıdır. AK Parti her seçimde güçlenerek gelmesi,ülkeyi dönüştürmesi,siyasi başarısını lafla değil icraatlarıyla ispat etmesi hak ettiği yerin daha yukarılara gelmesine millet notunu vererek destekleyecektir. AK Parti milli görüş ve diğer partilere demogojiyle,populizmle siyaset yapılamayacağını öğretmiştir. biri laiklik diğeri siyonizmi siyasi anlayışlarının merkezinden uzaklaştırmak zorunda kalmıştır. CHP zamanında yüzde 40 oy aldıysa diğer partilerin yani sizlerin suçudur. işte farkımız bu . Necip Fazıl KISAKÜREK üstadın milli görüş ve Erbakan ile ilgili şiirlerini taşımak isterdim ama altında kalıp daha fazla ezilmenize içim elvermiyor. |
Alıntı:
Cuk oturdu... Rana abla hep avatara bomba falan bırakıp korkutuyordun bizi şimdide bizim aydın kesim gibi sivil darbe diye bağırmayasın...:w::w: |
Alıntı:
Şiirin katledildiği falan yok. Şiirim, AK Parti'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduğunu vurgulayan güzel bir şiirdir. |
Alıntı:
Belediyelerin yerinde olsam sayın nun'u yıkım ekibime katarım:) |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 16:06. |