![]() |
Kaynana Gelin Niçin Geçinemez ?
Kaynana Gelin Niçin Geçinemez ? Gelin-kaynan çekişmesi; fıkraların,şakaların ve özellikle de dedikoduların en zengin malzemesi durumundadır. Gelinler kaynanalardan, kaynanalar da gelinlerden hep yakınırlar. Sanki kendilerinin hiç hataları, kusurları, kırıcı hareketleri yokmuş gibi. Gelin-kaynana çekişmesinde hangisini dinliyorsanız ona hak veriyorsunuz. O zaman çözüm nedir? Ne yapmalı ki problem asgariye insin? Sakin, dengeli, huzurlu bir ilişki nasıl kurulabilir? Bu yazımızda öncelikle gelinlere sesleneceğiz. Sevgili gelinler! Eşinize, çocuklarınıza sevgi dolu, fedakâr, uyumlu ve yürekten bağlanışınız, kayınvalidenizle bir güven duygusu oluşturacak, biricik oğlunun “emin ellerde” olduğunu düşünerek rahatlayacaktır. İyice biliniz ki, kayınvalidenize göstereceğiniz saygı, yakınlık, içtenlik ne kadarsa, günü gelince siz de gelininizden o kadar karşılık göreceksiniz. Öz annenizin kırıldığınız söz ve davranışları, nasıl yüreğinizde iz bırakmadan uçup gittiyse, kayınvalideniz de bu engin hoşgörü ve aftan yararlansın. En kızgın anınızda bile terbiye ve edebinizi muhafaza edin, sabırlı olun. Mükafatınız bu dünyada huzur, ahirette ebedi saadet olarak ödenecektir. Kendi annenizin kusurunu insanlardan özellikle eşinizden nasıl gizleme gayreti duyuyorsanız, kayınvalidenize de aynısını yapın. Fark edilir, evlat gibi sevilirsiniz. İçinizden gelmese bile hediyeleşiniz. Zaman zaman ziyaretine gidiniz. Herhangi bir konuda iddialaşmayın. Yumuşak bir ifadeyle “Siz de haklısınız, ama ben böyle düşünüyorum.” deyin ve susun. “Ne” söylediğiniz kadar “nasıl” söylediğiniz de önemli. Hareket, mimik ve ses tonunuza dikkat edin. Atalarımızın da dediği gibi: İyilik yap denize at. Balık bilmezse, Hâlık bilir.” Biz görmesek de “gizli kameralar” her an hayatımızı belgeliyor. Rabbimiz, rızasını kazanmak için sarf edilen gayretleri biliyor ve zerre miktarı kadar hayır, yahut zerre miktarı kadar şer kaybolmuyor. Ayrıca neyin hakkımızda hayırlı olduğunu bizler bilemeyiz. Unutmayın. Banu Şenyürek Özyön |
Büyükler Küçüklerine Merhamet ederse... Küçükler Büyüklerine Saygı gösterirse Sorun çözülür... Anafikir acizane buradadır...
|
Sorun sadece Gelin- Kaynana arasindaki konusma ya da davranislardan kaynaklansa iyi yine ama, her durumun 3. kisileri bu durumda da gecerli. Ya gelin annesi karisir ya görümce ya da elti.
Hele de günümüz gelinleri kaynana icin bastan " istemem ben onu" der ise, way o gelinin haline! Gelini annesi eger kizini her konusmada tetiklerse, way o gelinin haline! Elti arada laf tasirsa, way gelinin ve kaynananin haline ! Gelin titiz, kaynana pasakliysa, ya da tam tersi söz konusuysa way titiz olanin haline! Oglan annesinin biricigiyse, way o gelinin haline! Bu liste uzar gider... |
Kedi-Köpek ve Gelin-Kaynana...
Ayrılmayacak iki mevzudur...;D |
galiba ikiside paylaşmaları gereken ortak kişiyi kıskandıkları için böyle yapıyorlar:hmm
kayınvalide için oğlu, gelin için eşi paylaşılmaz oluyor;D |
Yaziyi yok begendim. Tesekkürler.
|
Kaynana çok bildiğini zannetmesi....
gelininde bir zamadan sonra bu bilmişlikten sıkılması... |
En Rahat erkek...;D
İkisi birbirini yer erkekte bakar keyfine...;D İyi iyi benlik bir durum yok... |
hm.. hassas bir konu olmuş (: .
|
ALLAH bayanları Kaynana Şerrinden korusun...!!!
|
Güzel bir konu...
Saygı,sevgi,hoşgörü, sabır ve en önemlisi herşey Allah için olursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Şuda unutulmamalıdırki; herkes kurduğu sofraya mutlaka oturur. |
Alıntı:
Valla inşaAllah bu dediğin hayata tatbik noktasında, bir sorun teşkil etmez. Böyle olabilmesi ümidiyle: ) Alıntı:
|
valla ben bilmem ilerde eşimle annem düşünsün...
Ben fair play çerçevesinde iyi olan kazansın diyorum... Gelin hanımlar sabredin tasalanmayın bi gün hepiniz kaynana olacaksınız |
Alıntı:
Kardeşim yukarıda alıntıladığım yer sosyolojik bir vakiadır... İleride evlenir o durumlara düşersen acizane kolay olmadığını senide herkesten fazla etkilediğini acizane anlarsın ! Bu itibarla Sosyolojik olarak bu tarz örnekler çoğaltılabilir lakin Anlaşılması gereken şey Anafikridir...! Anafikirde Verdiğim örnek bir Hadis'tir : ''Büyükler Küçüklerine Merhamet ederse... Küçükler Büyüklerine Saygı gösterirse Sorun çözülür... Anafikir acizane buradadır...'' Bu Hadiste Peygamberimiz S.A.V. Fitnenin esas hedefine yönlendirir bizleri böylece kelimelerden ibaret olan bu cümleleri acizane derinleştirelim Anafikir özümsensin : Bütün Mücadele Enerji savaşıdır ! Artı ve Eksi Kutup savaşları İslami Ruhu canlandıran enerji ile Şeytani Ruhları barındıran enerjidir...! Acizane Dünyamızda Dünyevi, Kişisel, Bencil, şeytani yollarla Nefis mertebesinde hareket Şeytani Ruhların Dünyaya hakim olmasını sağlayan sistemler sayesindedir... Yoksa Bizler Müslümanlar olarak bu Tür Merhametsizlik yahut saygısızlıkları yapmazdık ! Yapıyoruz çünkü Burhan'dan çıkamıyoruz ! Çözüm mü : Allah Saf bağlayarak savaşanları sever ! Allah Saf bağlayarak namaz kılanları sever ! Allah c.c. Müslümanların kenetlenmek suretiyle Topyekün Cemaate sirayet etmesi ile Merhametin, Saygının ve Sevginin İslami Ruhu canlandırmak noktasından hareketle Şeytani Planların deşifre edilerek çözülmesini söylemektedir Allahualem ! Topyekün sirayet edildiğinde Allah c.c. bir Rüzgar göndererek Ruhu kabz eder İnş...! Yeterki Allah c.c. Yolunda Bir Tek Ben Kalsamda ''verilen örnek üzere'' Merhamet, Sabır, Sevgi üzerine Kaynana-Gelin İlişkilerini Bina edelim ! Topyekün Cehd etmeden ! Hepimiz Saygı, Sevgi, Merhamet cümlelerini kurabiliriz ! Ama Meseleyi Çözemeyiz ! Bu Arada acizane Bekar biriyim ! |
Alıntı:
Bak ben söylerken bile, ne kadar çok evre geçti. Bence böyle bir yöntem, onları tatmin etmez diye düşünüyorum. Ha inşaAllah olur diyeyim gene de: D |
anneme sığınırım ondada var oklova
|
Alıntı:
|
Alıntı:
galiba başımıza gelmediği için böyle rahat konuşuyoruz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili dostlar size tavsiyem büyük lokma yiyiniz ama büyük laf söylemeyiniz olacaktır:)
|
Konu kaynana gelin olunca makale ve deneme bölümünde de bir konu tavan yapıyor :w: 25 mesaj
Bu dünya hayatımız sürdüğü mühletçe devam edeceğe benziyor :) |
Alıntı:
|
Bize ne...
Gelin-Kaynana olacaklar düşünsün... Sanki kaynanamı olacaz yavuzum ya...;D |
Alıntı:
Kaynananin aksamki dirdirini da kaynata dinleyecek (cekecek) yani sizide ilgilendiriyor azicik bu mevzu : ) |
Bir höyttttttttttt demeye bakar o iş...;D
|
Yok, yok bence sadece bir 'höyt'lük is degil bu. Adi üzerinde kaynana bu kolay kolay susmaz susturulamaz : )
|
Valla Beşkardeş var yiyorsa susmasın...;D
Bende bay-bayan ayrımıda yok... heç çekemem çene felan bastım mı tokadı... Sular durulur zaten sesi duyması ile susması bir olur... Ayıptır söylemesi Kadir İnanır halt etmiş sesimin yanında...;D |
Allah iyiliginiz versin : )
Abi sözlerin tükendigi noktaya vardim suan : ) |
Alıntı:
|
Toprağım fazla pozitivist...
Ona bir sözüm yok...;D Feride kaynana ve gelin olunca anlıcak...;D |
toprağın direk mıymıntı yaptı bizi oklova dedî..
|
Der Biricik Toprağımı Sinirlendirmeyin yapıştırıverir Oklavayı...;D
Bakmayın öyle olduğuna Sadisttir...;D Neyse bana kızıp bağırabilir susim bari...;D |
1. Gelin'e iskence yapmak = evlâdini iskenceye tâbi tutmak, sonuçta oglunun sevdigi kadin'a haksizlik yapiliyor. Ayrica ayni evreden geçen bir insan'in tabir'-i caizse acisini gelin'inden çikarmasi cahillik degil midir?
2. Gelin-kayinvalide arasindaki gerginligin bu kadar hat safhada olmasinin nedenlerinden biri merhamet ve saygi eksikligi oldugu gibi, ayni evde yasamak da önce bir faktör olusturmakta. Yabanci bir ev'e gelen gelin'in söz hakki olmuyor, ne demisler "her horoz kendi çöplügünde öter". Tabi, aylar geçince, gelin hanimin tahammül siniri asilip gelin karsilik verebiliyor.. Hak vermemek mümkün mü? 3. Gelin-kaynana iliskileri baslamadan evvel bir önyargiyla yaklasilir bu iliskiye. Ne gelin nede kaynana ezilmek istemedigi için sürekli savunma hâlindedir. Sözde damat bey'i paylasamiyorlar... Bu durumda damat bey olabildigince objectik bir tutumla araci rolünü üstlenebilir, fakat üstteki mesajlardan da anlasilacagi üzere "bana dokunmayan yilan bin yasasin" mantigiyla müdahaleden kaçinmayi tercih ediyorlar... 4. Gelin'in iyi niyetle kaynanaya yaklasmasi kaynana'nin sert tavirlarini yumusatabilir. Her ne kadar sabir gerektirse de, sürekli iyi niyetle yaklasim bir zaman sonra karsidaki insan'i yumusatir. Sonuçta oglunu paylasmak zor geldigi için kendini savunuyor, analik iç güdüsünü de iyi niyetle yenmek pekâlâ mümkün olduguna göre, gelin hanim annesine ne kadar sabrediyorsa kaynana'sina da o kadar sabirla yaklasmali. 5. Gelinler'in iyi niyetli olmasi sadece her konuda alttan almasi anlamina gelmez, aksi hem ezilir hem ruhsal çöküntü yasar. Gelin olmasi esir olmasi anlamina gelmez. Gelin'in fikirlerini beyân etmesi saygisizlik olarak algilanmamali. Her konuda hemfikir olunmasi beklenemez, sonuçta iki farkli ailede/ortamda egitilmis/ögütülmüs insanlarin birlesmesi söz konusu. 6. Yeni evlilerin farkliliklariyla birlikte birbirlerine alismalari zaman alir iken, zorluklar yasanir iken, kaynana'nin arti zorluklar çikarmamasini önlemek adina ayri bir yer'de yasamak en uygun durumdur (eger imkânlar el veriyorsa). En azindan bu sekilde bazi sinir ihlâlleri kökten çözülmüs olur... 7. Kaynanalarina iskence'de bulunan gelin tip'leri de var, ama bu durumlar çok ama çok nadir... 8. Erkegin de kayinvalidesi oldugunu unutmamak gerekir. Fakat geleneklerimizde de kabul gördügü üzere damat bey esinin ailesine fazla yakinlik göstermek zorunda hissetmiyor kendisini. Hâl böyle olunca, bu yönde sorunlar genellikle aksetmiyor... |
All times are GMT +3. The time now is 20:47. |