Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Muhalif Cephe (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=443)
-   -   Gülen SP'yi ele geçiriyor.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=133381)

manifesto 07-31-2010 20:32

Gülen SP'yi ele geçiriyor..

Partide 'ihtiyarlar' olarak tanımlanan kesimin Kurtulmuş’a kesin olarak karşı çıktığı, “Artık samimiyetine inanmıyoruz. Söylemesi yetmez, bizi ikna etmesi gerekir” dediği öğrenildi. İddiaya göre bunun sebebi ise Kurtulmuş’un Fethullah Gülen ile ilişki kurup iktidar pazarlığı yapması.

Bürokrat Haber'e ulaşan bilgilere Numan Kurtulmuş’un partiyi Milli Görüş çizgisinden uzaklaştırdığı iddialarının arkasından en önemli argüman, Fethullah Gülen cemaatiyle ilişki kurduğu. Erbakan kanadının iddiasına göre Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen’e çok yakın iki isimle bir araya geldi ve iktidar için pazarlık yaptı. Kurtulmuş, bu iddianın ardından GİK toplantısında “İki şey söylersem iktidarız” dedi. Erbakan kanadı, kongrede beyaz listede yer alan isimlerin tabanın tanımadığı ve çok fazla bilinmeyen isimlerden olması da buna delil olarak gösteriliyor. Yine Kurtulmuş’un GİK üyeliği için Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç’a teklif götürmesi de bu bağlamda değerlendiriliyor. Bu düşünüceye göre Kurtulmuş’un Gülen’e yakınlaştığını fark eden Erbakan, ipini çekmek için harekete geçti.

Ancak Numan Kurtulmuş ekibine göre ise bu iddia, Erbakan ekibinin partiyi ele geçirmek ve kendilerini tasfiye etmek için kullandığı bir argüman. Milli Görüş tabanı, 'parti Gülen'in eline geçiyor' yaygarası ile Kurtulmuş'a karşı örgütleniyor. Böylece Kurtulmuş'un tabandaki karizmasına darbe vurulmak isteniyor.

http://www.cafesiyaset.com/haber/201...or-kavgasi.php

Kurtulmuş'un Gülen'e bakışı Erbakan gibi olmayabilir ama bu iddia yeterli delile ihtiyaç duyuyor.
Ancak yeni kongre kararı ve Kurtulmuş'u tasfiye planı da öyle bir iki ismi listeye koymadığı için değildir.
Bu olayda KARANLIK noktalar çok fazla..

Hakan Özkan 07-31-2010 20:35

Kurtulmuş harcanırsa milli görüş zihniyeti bir daha toparlanamaz.

redyellow 07-31-2010 20:38

Alıntı:

Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen’e çok yakın iki isimle bir araya geldi ve iktidar için pazarlık yaptı.
Bu haber üzerine yorum yapmak bile ayıptır diye düşünüyorum.

lafa bakın: Numan kurtulmuş gülene yakın iki isimle bir araya gelmiş ve İKTİDAR İÇİN PAZARLIK YAPMIŞ!!!

Bu ülkede iktidarı gülen mi belirliyormuş?

Mahalledi dedikodusundan daha seviyesiz bir dedikodu!

Ne olmuş şimdiki iktidara, gülen ile araları mı bozulmuş?

şimdiki hükümet yolcu demek ki:)

Bu ne saçma sapan bir haber.

Mavera 07-31-2010 20:38

aslinda ben milli görüs ve gülen cemaatinin barismasi taraftariyim sonucta bu cekisme daha dogrusu tek tarafli cekisme iki tarafada zarar veriyor..
o acidan bulac gibi cemaat üyelerinin sp de yer almasi bence güzel bir baslangic olurdu..

İntifada 07-31-2010 20:40

ne gülenmiş arkadaş...
Sanki dünyayı yönetiyor adam...

manifesto 07-31-2010 20:41

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777221)
aslinda ben milli görüs ve gülen cemaatinin barismasi taraftariyim sonucta bu cekisme daha dogrusu tek tarafli cekisme iki tarafada zarar veriyor..
o acidan bulac gibi cemaat üyelerinin sp de yer almasi bence güzel bir baslangic olurdu..

iki tarafa değil hocam tek tarafa zarar veriyor
Milli görüşçüler gülen ile uğraştıkça zarar görüyorlar
Muhtemelen Kurtulmuş da bu boş uğraşın farkına varıp değiştirmek için adım atmak niyetine girmiş olabilir..

Mavera 07-31-2010 20:43

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777226)
ne gülenmiş arkadaş...
Sanki dünyayı yönetiyor adam...

emin olabilirsin dünyayi yönetse dünyada kan, zulüm olmazdi kardeslik hakim olurdu ;)..
ama Allahin izniyla o türk okullarinda yetisen nesiller, dünyayi yönetecek!

Mavera 07-31-2010 20:44

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777228)
iki tarafa değil hocam tek tarafa zarar veriyor
Milli görüşçüler gülen ile uğraştıkça zarar görüyorlar
Muhtemelen Kurtulmuş da bu boş uğraşın farkına varıp değiştirmek için adım atmak niyetine girmiş olabilir..

evet onu yahudi ajani görenlermi dersiniz, hristiyan misyoner olarak lanse eden mi görürsünüz bazen anlamakta zorlaniyorum..
bu ihtirasi, bu kini, nefreti anlamakta cok ama cok zorlaniyorum!

El Emin 07-31-2010 20:47

Çok saçma bir haber.
Hocaefendi bu güne kadar kimseyle siyaset pazarlığına girmedi.Siyasi bir görüşünde arkasında olmadı.
Hocaefendi cemaati ise kim ülke adına yararlı ise onların arkasındadır.
Hocaefendinin nüfuzu güçlü diye böyle kirli laflarının içinde isminin zikredilmesi beni aşırı rahatsız ediyor.

Erbakanın duruşu unutulmadı ve erbakanın vesayetindeki bir parti ile cemaatimizin uyuşması söz konusu da olamaz.Yapılanlarda unutulmadı.

El Emin 07-31-2010 20:49

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777232)
emin olabilirsin dünyayi yönetse dünyada kan, zulüm olmazdi kardeslik hakim olurdu ;)..
ama Allahin izniyla o türk okullarinda yetisen nesiller, dünyayi yönetecek!

Nesli cedid geliyor inşaALLAH...

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777233)
evet onu yahudi ajani görenlermi dersiniz, hristiyan misyoner olarak lanse eden mi görürsünüz bazen anlamakta zorlaniyorum..
bu ihtirasi, bu kini, nefreti anlamakta cok ama cok zorlaniyorum!

Anlamada zorlanmaya gerek yok demek ki Düşmanlar iyi çalışıyor.
Çeksinler kılıçları biri yahudi desin biri hristiyan.Söylesinler bakalım.
Ne ederler ise kendilerine ederler kendi kendilerine....

redyellow 07-31-2010 20:54

Alıntı:

Erbakanın duruşu unutulmadı ve erbakanın vesayetindeki bir parti ile cemaatimizin uyuşması söz konusu da olamaz.Yapılanlarda unutulmadı.
Muhammed kardeş: burda ne demek istiyorsun? biraz açar mısın? erbakanın duruşu nedir? yapılanlar nedir? neyi unutmadın?

El Emin 07-31-2010 20:56

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777239)
Muhammed kardeş: burda ne demek istiyorsun? biraz açar mısın? erbakanın duruşu nedir? yapılanlar nedir? neyi unutmadın?

Fazla söze gerek yok abi daha fazla bir şeyde yazmayı düşünmüyorum.
Sp taraftarı olarak siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Şimdi bir şey diyecem kem olacak küm olacak bir sağ bir sol.Dediğim sözden alakasız bir yere geleceğiz ve alakasız kelimeler havada uçuşacak gayri girmeyelim daha iyi.

redyellow 07-31-2010 20:58

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777240)
Fazla söze gerek yok abi daha fazla bir şeyde yazmayı düşünmüyorum.
Sp taraftarı olarak siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Şimdi bir şey diyecem kem olacak küm olacak bir sağ bir sol.Dediğim sözden alakasız bir yere geleceğiz ve alakasız kelimeler havada uçuşacak gayri girmeyelim daha iyi.

fazla bir şey yazmayı düşünmüyorsanız azını da yazmamalısınız.

Biz evet bir çok şeyi biliyoruz, ama yazmıyoruz, sizin gibi azını yazıp sonra da fazla yazmak istemiyoruz da demiyorum.

Yazacağınız her şeyin misli ile kendinize döneceğinizi unutmayın, biz de bir çok şeyleri unutmadık.

keşke yukardaki yazıyı hiç yazmasaydınız.

unnamed 07-31-2010 20:59

Arkadaşlar....
bizim gündemimiz sp mi?
yoksa referandummu?
yazık harcadığınız vakte yazık...
bırakın sp ne hali versa görsün...
batsalar dönüp arkama bakmam, bu süreçte....

Mavera 07-31-2010 21:00

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777242)

Biz evet bir çok şeyi biliyoruz, ama yazmıyoruz, sizin gibi azını yazıp sonra da fazla yazmak istemiyoruz da demiyorum.

Yazacağınız her şeyin misli ile kendinize döneceğinizi unutmayın, biz de bir çok şeyleri unutmadık.

unutmadiklariniz nedir mesela ;)

redyellow 07-31-2010 21:03

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777246)
unutmadiklariniz nedir mesela ;)

mesal: benim aslında samimiyetsiz olduğum!

(muhammed kardeş fazlasını yazmıycam demiş, ben de yazmam)

El Emin 07-31-2010 21:05

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777242)

Yazdığım şeyden pişman olmam genelde ki pişman olacaksam yazmanın anlamı ne.
Üstteki yazdığımdan da pişman değilim.Keşkelerle de bir yere varılmıyor.Takılmayın derim.
Ben gerektiğine inandığım kadar yazarım.Kimse beni bağlamaz.
Buyurun bildiğiniz varsa dökün içinizi sonra mazaALLAH dert falan olur.

İntifada 07-31-2010 21:05

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777239)

vallahi abi erbakan hocayı eleştirdik yeri gelince o dönemle alakalı...
Ama o dönemde rp ye destek olması gerekirken olmayanlarıda biz unutmadık...

El Emin 07-31-2010 21:06

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777248)

Göbek bağımız bir mi kesildi acep?????????

Mavera 07-31-2010 21:20

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777248)

bunu asla unutmamanizi tavsiye ederim.. ben hala daha sizi samimi bulmuyorum, ben hala daha sizi yapmacik buluyorum, ben hala daha sizin takiyye yaptiginiza inaniyorum ama ben bunun konuyla alakasi olmadiginida biliyorum ;)

Mavera 07-31-2010 21:21

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777252)
Göbek bağımız bir mi kesildi acep?????????

sisstt büyüklerinle nasil konusulacagini ögretmediler mi sana, aranizda iki nesil fark var o nasil laf bakayim.. ;)

El Emin 07-31-2010 21:22

İşte daha bir şey demeden kem edildim küm edildi konu çarpıtıldı.
Ahmet abi birde bir şey yazdığımı düşünsene.İlk insanlara bile giderdik tahminimce....

Mavera 07-31-2010 21:23

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777251)
vallahi abi erbakan hocayı eleştirdik yeri gelince o dönemle alakalı...
Ama o dönemde rp ye destek olması gerekirken olmayanlarıda biz unutmadık...

yavuzcum söyle bir sorun var ama erbakan hoca bana o dönemki karar ve uygulamalariyla rp nin ayagina kursun sikmistir..
acik ve net söyleyim rp dönemindeki uhuveti, teskilat askini, kardesligi ben su anda ak parti dahil hic bir yerde bulamiyorum ;)

El Emin 07-31-2010 21:23

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777259)

sisstt büyüklerinle nasil konusulacagini ögretmediler mi sana, aranizda iki nesil fark var o nasil laf bakayim.. ;)

Abi lafım saygısızca bir laf değil ki.Kendi hareketlerini benim hareketlerime binaen yapacağını söyledi bende merak ettim hani öyle bir durum varsa normal karşılayalım...;ı:;ı:;ı:

unnamed 07-31-2010 21:23

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777260)
İşte daha bir şey demeden kem edildim küm edildi konu çarpıtıldı.
Ahmet abi birde bir şey yazdığımı düşünsene.İlk insanlara bile giderdik tahminimce....

oraya vardırmadan Nun yetişirdi..
kafanı yorma(:

El Emin 07-31-2010 21:24

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777263)
oraya vardırmadan Nun yetişirdi..
kafanı yorma(:

:w::w::w::w:

İntifada 07-31-2010 21:47

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777261)
yavuzcum söyle bir sorun var ama erbakan hoca bana o dönemki karar ve uygulamalariyla rp nin ayagina kursun sikmistir..
acik ve net söyleyim rp dönemindeki uhuveti, teskilat askini, kardesligi ben su anda ak parti dahil hic bir yerde bulamiyorum ;)

bu konudaki görüşüm zaten bilinmekte...teşkilat olarak iyi değiliz kaldı ki mgv gibi bir vakıf eksikliğini ülkedeki tüm dindarlar hissediyor bence
mesele erbakan hocanın ayağına kurşun sıkması değil hocaefendi ve kaynaklarının o dönemde desteğe ihtiyacı olan rpye destek vermemeleridir...

Mavera 07-31-2010 21:58

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777284)
bu konudaki görüşüm zaten bilinmekte...teşkilat olarak iyi değiliz kaldı ki mgv gibi bir vakıf eksikliğini ülkedeki tüm dindarlar hissediyor bence
mesele erbakan hocanın ayağına kurşun sıkması değil hocaefendi ve kaynaklarının o dönemde desteğe ihtiyacı olan rpye destek vermemeleridir...

bende diyorum ki hocaefendinin desteginde daha önemlisi erbakan hocanin dik durmasiydi, sineyi millete dönmemesiydi..
evet mgv lerde yetisen birisi olarak mgv lerin ne kadar yararli oldugunu bilirim evet agd lerde su anda güzel etkinlikler yapiyor ama cok fazla marjinallesti..

İntifada 07-31-2010 22:12

vallahi abi aile büyüklerimi bile eleştiriyorum o dönemle alakalı neden devlet elden gderken oturup izlediniz sokaklara dökülmediniz diye...
Zaten her yönden ablukaya alınmış bir erbkan her desteğe ihtiyacı var ama malum çevre köstek oluyor.

Terennüm 07-31-2010 22:14

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777298)
vallahi abi aile büyüklerimi bile eleştiriyorum o dönemle alakalı neden devlet elden gderken oturup izlediniz sokaklara dökülmediniz diye...
Zaten her yönden ablukaya alınmış bir erbkan her desteğe ihtiyacı var ama malum çevre köstek oluyor.

açık konuş kardeşim malum çevreden kastın nedir?

Mavera 07-31-2010 22:15

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777298)

hocam 28 subatin en hararetli dönemi ihl te okuyoruz tabiki okul sonrasi mgv de toplanti üstüne toplanti yapiyoruz..
cünkü ihl lerin önü kapatilacak buna karsi ne yapabiliriz.. inanirmisin adamlar 8 yilligi gecirdiler bir kac ciliz ses disinda kimsenin sesi cikmadi bizim aklimiz, basimiza 1200 kisilik okulda 28 kisi kalinca geldi!

rizzelli 07-31-2010 22:43

yalan bir haber.

Cemaatin aktif olduğu alanın siyasetle bir ilgisi yok.

Sp'nin abileri Kurtulmuş'a cemaat tarafından akıl alıyor diye iftira atmalarından kaynaklanıyor bu iddalar.

Kurtulmuş'un iradesine tecavüz etmeyi Önder Sav'dan öğrendiler herhalde.

El Emin 07-31-2010 22:44

Köstek olanın neresine de destek olunur.
Ne diye destek olunur.
Dik bir duruşu olmayan emin adımlarla ilerleyemeyen bir partinin ne diye arkasında olunacakmış.
İyi ki olunmamış.Hak ettikleri yeri buldular.

El Emin 07-31-2010 22:48

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777300)
hocam 28 subatin en hararetli dönemi ihl te okuyoruz tabiki okul sonrasi mgv de toplanti üstüne toplanti yapiyoruz..
cünkü ihl lerin önü kapatilacak buna karsi ne yapabiliriz.. inanirmisin adamlar 8 yilligi gecirdiler bir kac ciliz ses disinda kimsenin sesi cikmadi bizim aklimiz, basimiza 1200 kisilik okulda 28 kisi kalinca geldi!

İmam hatip mi diyorsunuz.Cemaat mi diyorsunuz.

Abi uyan uyan devir siyaset devridir.Din diyanet arka bahçe.

He bizde buna destek vereceğiz...Hı hı başka...

Dine gelince din için çalışanlar eleştirilir.Siyaset farzdır diyenlerin arkasında durulur.

Bu ne iştir Ya Rabbim!

Mavera 07-31-2010 22:57

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777315)
İmam hatip mi diyorsunuz.Cemaat mi diyorsunuz.

Abi uyan uyan devir siyaset devridir.Din diyanet arka bahçe.

He bizde buna destek vereceğiz...Hı hı başka...

Dine gelince din için çalışanlar eleştirilir.Siyaset farzdır diyenlerin arkasında durulur.

Bu ne iştir Ya Rabbim!

imam hatip ve cemaat sanki iki ayri kutupmus gibi konustun :) biz ihl de okurken abilerimizin sohbetlerinden de istifade ederdik ziyadesiyle..

El Emin 07-31-2010 22:58

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777320)
imam hatip ve cemaat sanki iki ayri kutupmus gibi konustun :) biz ihl de okurken abilerimizin sohbetlerinden de istifade ederdik ziyadesiyle..

Fark etmez arka bahçe arka bahçedir...:w::w::w:

Cihan_ŞümuL 07-31-2010 23:02

Cemaatin arka bahcesi miydi yani..

Mavera 07-31-2010 23:02

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777323)
Fark etmez arka bahçe arka bahçedir...:w::w::w:

evet rp nin arka bahcesiydik ama ben bundan utanc degil gurur duyarim cünkü konjoktör onu gerektiriyordu he milli görüs ihl lere ne kadar sahip cikti onu tartisabiliriz..
arka bahceleri dururken cocuklarini özel okullara gönderenlere tabiki bir kirginlik yok dersek yalan olur!

Mavera 07-31-2010 23:03

Alıntı:

uranyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777327)

yok ihl ler zamaninda rp nin ve mgv nin arka bahcesiydi ama bence bu cok normaldi cünkü o yillarda islami cizgideki tek partinin, islami bir okulla ayni paralelde olmasi cok ama cok dogaldir..

El Emin 07-31-2010 23:04

Alıntı:

uranyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777327)

Ulan bende biri eksik diyorum kim kim düşün düşün bulamadım...

Hemen yettiniz valla..Tebrikler Bir siz eksiktiniz..Oh düğünün havasından geçilmez...

Kadifenin düğümleri alaylı ohhh ohh..Fistan giymiş etekleri kalaylı...Hadi canım!

All times are GMT +3. The time now is 13:47.