Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Diyalog (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=133394)

redyellow 07-31-2010 20:23

Diyalog

dinler arası diyaloğ lafından hiç hoşlanmıyorum.

unnamed 07-31-2010 21:11

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777208)

:saygılar::saygılar::saygılar:

Mavera 07-31-2010 21:18

Diyalog

adi ne olsun o zaman ;)

TYH 07-31-2010 21:24

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777208)

.............

unnamed 07-31-2010 21:26

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777256)
adi ne olsun o zaman ;)

abi bu konuda sıfırım...
fazla bir bilgim yok sayıyorum...
birde senden dinleyebilirmiyim bunun faydalarını?

İntifada 07-31-2010 21:27

dinler arası diyalog kavramının aslı kötü yanlış birşey değil...
Peygamber efendimizin mescidde papaz heyetini misafir ettiğini ve konuşmalar yaptığını bilmekteyiz...
Beni rahatsız eden günümüzde bu diyalogda hep tavizlerin bizden verilmesi ve bu diyaloğun yapılış biçimi...

unnamed 07-31-2010 21:28

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777269)
dinler arası diyalog kavramının aslı kötü yanlış birşey değil...
Peygamber efendimizin mescidde papaz heyetini misafir ettiğini ve konuşmalar yaptığını bilmekteyiz...
Beni rahatsız eden günümüzde bu diyalogda hep tavizlerin bizden verilmesi ve bu diyaloğun yapılış biçimi...

Yavuz şunun adını koyun...
İslam'a davet mi?
Yoksa din'leri kardeşleştirmemi?
kaynaklı açıklama yaparsanız sevinirm....

Terennüm 07-31-2010 21:29

ne gibi tavizler?

El Emin 07-31-2010 21:33

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777271)
İslam'a davet mi?

He asıl iş isimdeymiş yapılanlarda değil..

Zaten abi dine davet etmiyor...

Dansöz oynatıyorlar para atıyorlar...Yok Yok onlar hocaefendiye Türkiyeyi nasıl yıkacağının taktığını veriyorlar.Ondan sonrada biraz futbol konuşuyorlar...

El Emin 07-31-2010 21:35

Bir yöneticiden zahmet olmaz ise mesajları temizlemesini rica ediyorum.
Ben bu konuyu tartışma için açmadım.Tartışmak isteyenler veya sorusu olanlar başka bir yerde uygun konu açarlar.
Ben burada arşiv niteliğinde olması için bir çalışma yapıyorum bu şahsımın emeğine de Hakarettir.

İntifada 07-31-2010 22:01

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777271)
İslam'a davet mi?

vallahi ustam herhalde tebliğdir.,
yoksa dinlerarası kardeşlik nedemektir?
Herhalde sırat köprüsü kurdurup üzerinden papazla hahamla el ele tutuşup geçmek diyalog olmasa gerek

Mavera 07-31-2010 22:08

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777290)
Herhalde sırat köprüsü kurdurup üzerinden papazla hahamla el ele tutuşup geçmek diyalog olmasa gerek

ben bir imamin, papazla el ele tutusmasindan rahatsiz degilim evet kardes olmayabilirler ama düsman olmalari icinde bir neden yok!..
sonucta bizler yaradilani, yaradandan dolayi sevenlerdeniz o halde onun inancina inanmayabilirin, kabul etmeyebilirsin, aykiri bulabilirsin ama görüsü yüzünden onu düsman görmek yakisik almaz..
mesela son zamanlarda israilin yaptigi zulmü yahudilikle esdeger görenler mevcut bana göre bu dünyada islam esittir terörden farkli degildir..
siyonizmin zulmünü yahudilere yüklemek yada her hristiyani hacli olarak görmekten vazgecelim artik ;)

Terennüm 07-31-2010 22:12

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777290)

bunun adına ne derseniz deyin ben sonuca bakarım..bu konuda sağdan soldan duyduğunuz kadar birde bu hareketi yönlendirenlerden dinlemenizi tavsiye ederim...
bu işlerin sencesi bencesi olmaz..madem alternatif bir yol çiziyorsunuz buyrunuz yapınız kimse size mani olmuyor..ama yapılanları görmeyip bence söyle olsaydı bence böyle olsaydı deyip enemizi bu işe katmamalıyız...

İntifada 07-31-2010 22:33

sağdan soldan duymakmı?
6 sene evlerde ve yurtlarda kaldım...
Halada cemaatteki arkadaşlarım vasıtasıyla sohbetlere katılırım...

El Emin 07-31-2010 22:41

Az laf çok iş.Az laf çok iş.
Herkes konuşur sallar icraat yok.
Buyurun arenaya davet ediyoruz icraat yapın alkışlayalım.
Herkes laf yapar icraata gelince kimsede tık yok.

unnamed 07-31-2010 22:42

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777295)
ben bir imamin, papazla el ele tutusmasindan rahatsiz degilim evet kardes olmayabilirler ama düsman olmalari icinde bir neden yok!..
sonucta bizler yaradilani, yaradandan dolayi sevenlerdeniz o halde onun inancina inanmayabilirin, kabul etmeyebilirsin, aykiri bulabilirsin ama görüsü yüzünden onu düsman görmek yakisik almaz..
mesela son zamanlarda israilin yaptigi zulmü yahudilikle esdeger görenler mevcut bana göre bu dünyada islam esittir terörden farkli degildir..
siyonizmin zulmünü yahudilere yüklemek yada her hristiyani hacli olarak görmekten vazgecelim artik ;)

açıklaman için teşekkürler abim...
Lâkin Allah'ın lanetlediği bir kavimle bırakın diyolog kurmayı aynı yoldan yürümem bile...
Sevgili Peygamberimiz zamanında anlaşma yapmış, lakin o anlaşmalarını bile bozmuşlardır....
Bu kişiler Peygambere verdiği sözlerden cayan insanlar, bunlarla nereye kadar diyolog içerisinde kalacaksınız ki?
nitekim Cenab-ı Hak buyurmuyor mu? onlar sizi asla dost bellemezler diye?
yapılanları ASLA KÜÇÜMSEMİYORUM!!! faydalı olacaklarına inandıklarını yapıyorlar, Allah yâr ve yardımcıları olsun derim, geride sadece izlerim...

İntifada 07-31-2010 22:57

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777307)
Az laf çok iş.Az laf çok iş.
Herkes konuşur sallar icraat yok.
Buyurun arenaya davet ediyoruz icraat yapın alkışlayalım.
Herkes laf yapar icraata gelince kimsede tık yok.

tıkmı yok?
Yapanların yaptıklarınıda otoriteye baş kalkmaz diye gölgeleyen benmiyim

Mavera 07-31-2010 22:58

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777321)
tıkmı yok?
Yapanların yaptıklarınıda otoriteye baş kalkmaz diye gölgeleyen benmiyim

hocam kelimeleri iyi okumak gerekiyor.. kaldiki ihh baskani bile israil tv sine cikip bir nevi bu söylemi desteklemedi mi?

El Emin 07-31-2010 23:00

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777322)
Bu hizmetler sonucunda hristyan,ateist vs müsluman oluyorsa laga luga etmeye gerek yok.

Hizmetin sahiplerinin kendi dinlerinden taviz veriyorlar diye bahsetmeleri en hafif dille iftira ediyorlar.

Kemalist veya diyalog hizmetlerini yerinde hiç görmemiş çapsız hocalardan öğrenmek yerine,iftira ve yalanlarına alet olmak yerine bizzat icraa eden insanlardan ,kaynaklardan öğrenin.

Bu insanlar yüzbinlerce gencin imanını kurtarmak için çalıştılar çalışıyorlar.Bu işin yurtdışında da aynı şekilde her platformda tebliğin sınırları içerisinde başarılı bir şekilde Allah'ın izniyle devam ediyor.

ibadetlerinizi başkalarının sevap hanesine yazdırmak için yapmayın,günahlarını sırtınıza geçirmek için heveslenmeyin.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777324)
hocam kelimeleri iyi okumak gerekiyor.. kaldiki ihh baskani bile israil tv sine cikip bir nevi bu söylemi desteklemedi mi?

:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

Mavera 07-31-2010 23:00

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777309)
açıklaman için teşekkürler abim...
Lâkin Allah'ın lanetlediği bir kavimle bırakın diyolog kurmayı aynı yoldan yürümem bile...
Sevgili Peygamberimiz zamanında anlaşma yapmış, lakin o anlaşmalarını bile bozmuşlardır....
Bu kişiler Peygambere verdiği sözlerden cayan insanlar, bunlarla nereye kadar diyolog içerisinde kalacaksınız ki?
nitekim Cenab-ı Hak buyurmuyor mu? onlar sizi asla dost bellemezler diye?
yapılanları ASLA KÜÇÜMSEMİYORUM!!! faydalı olacaklarına inandıklarını yapıyorlar, Allah yâr ve yardımcıları olsun derim, geride sadece izlerim...

hoca su lanetleme meselesinde bana bir ayet, hadis sunabilir misin.. Allah yarattigi kulu neden lanetler nuh kavmi gibi, semud kavmi gibi lut kavmi gibi helak etmek dururken?
ne yani simdi bir yahudi günahsiz bir insana sen lanetlisin seninle isimiz olmaz mi diyecegiz?

İntifada 07-31-2010 23:14

seninle işim olmaz demeyeceksin ama çıkıpta kardeşimsin gel sırat köprüsü kurup el ele gezelim demeyeceksin...
Onu dost edinip gülücüklü programlar düzenleyip birlik mesajları vermeyeceksin
sana düşen bir müslümana yakışır yaşayıp tebliğde bulunmaktır.gerisi bizim dinimiz bîze onların ki onlara
kaldı ki biz diyalog naraları atarken adamlar müslümanları katletmekte...
Artık tevbe suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte

unnamed 07-31-2010 23:17

MÂİDE SÛRESİ
(70) Andolsun, İsrailoğullarından sağlam söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir hükmü getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da öldürdüler.

Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).

Abim bu apaçık lanetlenmiş bir kavim olduğunu göstermemektemidir?

unnamed 07-31-2010 23:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777343)
seninle işim olmaz demeyeceksin ama çıkıpta kardeşimsin gel sırat köprüsü kurup el ele gezelim demeyeceksin...
sana düşen bir müslümana yakışır yaşayıp tebliğde bulunmaktır.gerisi bizim dinimiz bîze onların ki onlara
Artık maide suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte

Mavera 07-31-2010 23:21

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777346)
MÂİDE SÛRESİ
(70) Andolsun, İsrailoğullarından sağlam söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir hükmü getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da öldürdüler.

Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).

Abim bu apaçık lanetlenmiş bir kavim olduğunu göstermemektemidir?

bizahmet tefsirini alabilir miyim ;)
simdi bir yahudi agziyla kus tutsada lanetlenmis mi oluyor!..
kaldiki lanetlenmis kavimlerin basina gelenler ibret vesikasi gibi önümüzde..

Mavera 07-31-2010 23:24

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777343)
Artık tevbe suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte

Evet müslümanlari katledenlerin dini yahudidir, hristiyandir ama bütün yahudi ve hristianlar müslüman katili degildir!..
dinimiz bir yahudiyle el ele gezmeyi yasaklamis mi yoksa bu dost olmak anlamina mi geliyor!..
peki birisi bana anlatabilir mi teblig nedir, nasil olmalidir ve sekil olarak hangi ol izlenmelidir..
mesela o Alemlerin Rasülü nasil teblig yapmistir birisi aktarabilir mi böylece konuyu daha derinleyebiliriz!

El Emin 07-31-2010 23:26

Diyalog

Buradan devam edelim...

HaArP 08-01-2010 01:51

Alıntı:

simdi söyle baslayalim kardes.. önce zararlari nedir? bunu bana birisi cevaplayabilir mi..
Öncelikle İslam Çok geniş bir Sistemdir... Dahili, Harici, İlay-i Kelimetullah Cehd/Cihad'ları olduğu gibi Meselelerde ''Vuku'' ve ''Düzen'' diye adlandırılan fıkıh sistemlerini barındırır ! Örneğin Peygamberimizin İslam Tarihinde Puta Tapanlara karşı Hristiyanlarla birlikte hareket ettiğini görmekteyiz... ! Bu itibarla İslam'ın ''Tevhid akidesi'' çerçevesinde geniş bir alanıda bulunmaktadır ! İlim sahipleri ikrar eder ki ! Diyalog Temastır... Bu Temas Allah c.c. inayetiyle çok fazla fayda getirmektedir... ! Lakin Üst Perdede Altını çizerek ve emin bir şekilde diyorum ki Fethullah Hocaefendi'nin zerre hatasını kimse bulamaz bu konuda ! Ama Cemaatin Uluslar arası ve Geniş bir portföyü olduğundan Cahil Düşman , İlmi eksiklikleri bulunan Müslümanlar, Cemaatin yayılma algısıyla sempati oluşturan lakin nefsi ve burjuvazi hatalarda bulunanlar Kendi nefislerinin uygulamalarını Cemaat'e atfetmektedirler ki ! Bu kısım acizane işleri karıştırmaktadır !

Alıntı:

herkes iki noktadan hareket ediyor diyalog iki esit güc arasinda olur ancak gerek hristyanlik gerekse yahudilik asimile olmustur zaten onlar asimile olmasa islam dini inmezdi!..
Diyalog Temas'tır ! bu Temas İslam Tebliği öncesi ''Tevhid Akidesi'' içinde Doğru bilgileri ve meseleleri anlatmak, samimiyet çerçevesi ve Tevhid akidesine cevap verenlere Tam Tebliğ yapılmaktadır ! Elh... Çok faydalı olmuştur !

''Yahudilik ve Hristiyanlık'' İlluminati tarafından Şeytan'a, Güneşe Tapınmaya çevrilmiştir... Bu Hakikatlerin bildirilmeside Diyalogtur...! Bediüzzaman Hazretlerinin Çalışmalarını bilenler iyi bilirler ki İslami Deliller çok kuvvetlidir ! Hakiki İncil yahut Hakiki Ruhaniyet Kasten, Bilerek İlluminati tarafından örtülmektedir ! Uyandırılmak Onlarında Hakkıdır !

Alıntı:

evet o dinler asimile olmus evet o kutsal kitaplar degistirilmis ama yinede bu haline inanan milyonlarca insan var sonucta peygamber efendimiz medineye hicret ettigi zaman ilk icraati yahudilerle iyi niyet anlasmasi yapmak olmustur evet yahudiler sonra bunu bozmustur ancak peygamberimiz zorlama yoluna gitmemistir...
Bu Tarz Örneklere gerek yoktur acizane kafalar karışır ! Peygamberimiz Yahudileri Sürmüş ve Cezalandırmıştır...! Lakin Kavramlar ''Vuku'' düzeyine göredir... Diyalog'taki Vuku farklı bir alandadır !

Alıntı:

ayni sekilde torunu olmaktan gurur duydugumuz osmanlida feth ettigi yerlerdeki insanlarin dinini özgürce yasamasina izin vermistir, istese onlari Müslüman olmaya zorlayabilirdi ki
Dinde Zorlama Yoktur ayeti açıktır ! Lakin Osmanlı'nın Feth ettiği yerlerdeki Sadece semavi Dinler dhilindedir ve de ''Zımmi'' statüsündedir...!

Alıntı:

bazen acaba yapsamiydi diye düsünmüyoruz degil!..
Asla ! Haşa ! Bir ''Zımmi'' demek Vergisini verdiği anda Canı ve Malı Haram oluyor demektir...! Peygamberimiz Ahirtte Zımmi'ye Hakkını vermeyenin Karşısında ben olacağım buyurur ! İslam adeletin Merkezi Dindir !!! asla aşırıya kaçılmaz ! ''Aşırı'' cümleside İslam Şeriatine uygun olmayan manasında kullandım acizane !

tabiki diyalog demek taviz vermek degildir, diyalog demek bir inancin, digerine tahakkümü degildir..

İslam'da Taviz sadece Kişilerin, şahısların Nefis derecelerindeki Hatalarının içtimayi hayattaki algısı üzerinedir ! Diyalog Meyveleri ile alakalandırmayı doğru bulmuyorum ! Örneğin ''Furuat'' Meselesinin Deccali Medyalar tarafından servis edilip bir çok Müslüman kardeşimizin hatalarına sebeb olması gibidir... Bu hatalara düşenler şahısların ve Fitneyi ürtenlerin hatalarıdır !!!

Alıntı:

sizlerde hakli olarak neyi diyalog edecegiz dinimiz dinimiz onlari dost edinmeyin buyuruyor, senin dinin sana, benimki bana diyor!..
Ayetin Subut-i Kat-i Dalalet-i Kat-i manası vardır ! Allah'a, Kur'ana, Resulune, Müslümanlara KASTİ ŞEKİLDE düşman olup olmayanlar arasında değerlendirilen bir ayettir ! Örneğin Yahudi bir komşunuza iyilik edip, Örnek olmak gerektiği gibidir ! Diğerlerinede Uygulama akabinindedir !

Alıntı:

bakiniz diyalog demek dostluk degildir, diyalog demek onlarin degistirilmis dinini hak olarak görmek degildir..
Kesinlikle ! Firavuna Yumuşak Konuşma İcraasıdır acizane !

Alıntı:

dünyanin bir cok yerinde islam demek terörle esdeger görülüyor peki biz kendimizi nasil ifade edecegiz, köprüleri tamamen atalim mi, ayidan dost kafirden dost olmaz diyerek icimizemi kapanalim..
Asıl Önemli Tarafı burasıdır ! İslam'a Karşı ''Teröre Savaş'' konseptinde bazı Müslümanların Meseleleri Doğru Anlatabilmek için Temas kurmak zorunluluğu vardır ! Aksi Takdirde ''Teröre savaş'' konseptini kuran acımasızlar ''Ya Bizdensiniz Ya Onlardan'' demek suretiyle Teması ortadan kaldırarak Müslümanları Topyekün Dahili, Harici, İlay-i Kelimetullah, Tebliğ vazifelerini devr dışı bırakmış ve İslam'a en büyük Darbeyi vurmayı amaçlamışlardır ! Diyalog Temas İslami Zaruret alanından İslami Tebliğ Alanına dönüşmüştür ! Hizmetleri olanlardan Allah c.c. Razı olsun inş... !

Mavera 08-01-2010 02:04

hocam yanlis anlamayin ama yazi diliniz cok agir yazdiklarinizin cogunu anlamadim daha sade, anlasilir ve akici yorumlayabilirmisiniz size zahmet..

HaArP 08-01-2010 02:12

Alıntı:

hocam yanlis anlamayin ama yazi diliniz cok agir yazdiklarinizin cogunu anlamadim daha sade, anlasilir ve akici yorumlayabilirmisiniz size zahmet..
Est. Kardeşim ne demek Vazife sayarım inş...

Lakin siz anlamadığınız yerleri acizane yazabilirseniz tek tek akıcı şekilde anlatmaya gayret edeyim inş... Derinlik içindeki bağları anlatabilmek kolay değildir acizane ! İstirhamımı mazur görün inş...

Mavera 08-01-2010 02:14

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777528)
Est. Kardeşim ne demek Vazife sayarım inş...

Lakin siz anlamadığınız yerleri acizane yazabilirseniz tek tek akıcı şekilde anlatmaya gayret edeyim inş... Derinlik içindeki bağları anlatabilmek kolay değildir acizane ! İstirhamımı mazur görün inş...

hocam size göre diyalog nedir, ne degildir.. yararli midir, zararli midir ve nasil yapilmalidir anlatabilir misiniz bizde müdahil oluruz insallah..

akgurbetci 08-01-2010 02:16

Cübbeli Ahmet hocam diyor ya tek din islamdir, baska din yoktur öyleyse dinlar arasi diyalog nasil olsun : )

HaArP 08-01-2010 02:21

Alıntı:

hocam size göre diyalog nedir, ne degildir.. yararli midir, zararli midir ve nasil yapilmalidir anlatabilir misiniz bizde müdahil oluruz insallah..
Diyalog Elbet yapılmalıdır... Çok Büyük bir Hizmettir... Dini Görev, Temas, Fitneyi Önleme, Tarihi Devlet Stratejisi(Osmanlı), Lobi Faaliyeti, Eğitim, Sivil Sosyal Kalkınma gibi çok tafsilatlı alanları vardır ! Bu itibarla Tek Tipe indiren kardeşlerimiz için üzülüyorum ! Türkiye Ayağı farklı, Afrika ayağı farklı, Ortadoğu Ayağı farklı, Amerika ayakları farklı Vukuların İcrasına karşılık gelmektedir ! Kardeşlerimiz Türkiye Alanındaki Dahili Cihad üzerinden baktıkları için acizane tek tip şekilde tanımlarlar ! bu aslında Türkiye için Doğrudur lakin Yeryüzü Arz olarak bakıldığında Dahili Cihad ile Harici Cihad'ın karışmasına vesile olmaktadır ! Bu alanda kardeşlerimi uyarmaya çalışmaktayım acizane...

HaArP 08-01-2010 02:28

Alıntı:

Cübbeli Ahmet hocam diyor ya tek din islamdir, baska din yoktur öyleyse dinlar arasi diyalog nasil olsun : )
Allah Katında Tek Din İslam'dır... ! Diğer Dinler kabul edilmeyecektir... Lakin ''Dinler arası Diyalog'' cümlesine takılmamak gerekir... Doğrusu son zamanlarda Kültürler Arası Diyalog şeklini almıştır ! Amaç Temastır ! Bu Teması açıklayan Cübbeli Hocaya şu videoyu izletiniz inş... :

http://www.akpartiforum.com/fethulla....html?t=132092

İntifada 08-01-2010 02:33

Alıntı:

akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777532)

kesinlikle kabul edilemez bir söylem...

HaArP 08-01-2010 02:36

Alıntı:

kesinlikle kabul edilemez bir söylem...
Fitneye düşmeyelim inş... Cübbeli Ahmed Hoca Yapılan işlevin yanlışlıklarını acizane eleştirmektedir... Eğer söylemlerini dikkatlice incelerseniz son dönemde Habertürk'te yaptığı açıklama yerindedir ! Demiştir ki İslami olarak eksikliği anlatan bir iç muhakeme yani Dini bir görev yapmaktayım yoksa Fethullah Hocaefendiyi asla yermem'' demektedir !

redyellow 08-01-2010 12:08

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777324)

ihh başkanı israil televizyonunda ne dedi? nasıl destekledi biraz aktarır mısınız?

Mavera 08-01-2010 12:12

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777622)
ihh başkanı israil televizyonunda ne dedi? nasıl destekledi biraz aktarır mısınız?

hocam yanlis anlamazsaniz sizi samimi bulmadigimdan sordugunu sorularida samimi bulmuyor ve amacinizin iyi niyetli olmadigini düsündügüm icin size cevap vermeyecegim ;)..
her zaman yaptiginiz gibi sorularla yönlendirme yapip, konuyu amacindan saptirmaya calisiyorsunuz o yüzden bundan sonra sizi ve mesajlarinizi kaale almama gibi bir tutum sergiliyorum ;)
ama bu konuda sorusu olacak arkadaslar varsa kesinlikle tartisabiliriz ama samimi, art niyetten uzak, amaci bagciyi dövmek olmayan, konuyu saptirmayan ;)

rizzelli 08-01-2010 12:59

Alıntı:

akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777532)

İTİRAZ :

"İnne’d-dîne indellâhi’l-İslâm” (Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.” âyetinden hareketle din deyince İslâm dini akla gelir, öyleyse diğer dinlere “din” denmez. Siz dinlerarası diyalog diyerek, diğer dinleri de hak din, meşrû din kabul etmiş oluyorsunuz? diyorlar.

CEVAP :

Böyle diyenler kendilerine göre diyalog aleyhinde çok önemli bir delil buldukların ve çok önemli bir şey söylediklerini zannediyorlar. Halbuki; İlâhiyat Fakültelerinde “Dinler Tarihi” diye bir anabilim dalı var, bu işin bir sürü profesörü var. Bu meslektaşlarımızın hiçbirisi, dinler tarihi deyimi yanlış, çünkü tek din vardır, o da İslam’dır demiyorlar. Evet o işin uzmanları dinleri, semavî-gayr-i semavî, hak dinler-bâtıl dinler, ilkel dinler, çok tanrılı dinler vb. çeşitlere ayırıyorlar. Bazıları buna da itiraz edip, o profesörler de hata ediyor diyebilirler. Ama bu tenkidi yapanlar katiyyen şartlanmışlar ve Kur’an âyetlerini de bilmiyorlar.

En azından herkesin ezbere bildiği Kâfirûn suresini dikkatle okusalardı, böyle bir itirazda bulunmazlardı. Evet bu sûrede bizzat Allah, Mekkeli putperest müşriklere-kâfirlere, “leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor. Öyleyse, diyalog yapanlar, aslı hak olan, ama bugün tahrif edildiğine inandıkları dinlerin mensuplarıyla görüşmelerinde ve onların dinlerine din demelerinde ne mahzur olsun. Veya onlarla görüşmelere “dinlerarası diyalog” demekle onları nasıl ve niçin meşrulaştırsınlar ki!?

Dinlerarası diyalog yapanlar, biz sadece meşrû veya hak dinlerle diyalog yapıyoruz diye bir iddiada bulunmuyorlar. Diyaloğun gayesine uygun olarak, dünyada barışın gerçekleşmesi için meşrû ve -gayr-i merşrû demek doğru değil- bir Müslüman için hak olmayan dinlerle de, yani din mensuplarıyla da diyalogda bulunur. Ve bu diyalog, hak olmayan dinleri hak din kabul etme demek değildir. Diyalog yapanlar, her dini olduğu gibi kabul eder. O dini olduğu gibi kabul eder ve bu diyalog neticesinde kendi dinini birinci elden doğru bir şekilde anlatma imkânı elde eder.

Prof.Dr.Davut Aydüz
http://www.gencadam.net/content/view/742/69/

El Emin 08-01-2010 13:50

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777668)
İTİRAZ :

"İnne’d-dîne indellâhi’l-İslâm” (Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.” âyetinden hareketle din deyince İslâm dini akla gelir, öyleyse diğer dinlere “din” denmez. Siz dinlerarası diyalog diyerek, diğer dinleri de hak din, meşrû din kabul etmiş oluyorsunuz? diyorlar.

CEVAP :

Böyle diyenler kendilerine göre diyalog aleyhinde çok önemli bir delil buldukların ve çok önemli bir şey söylediklerini zannediyorlar. Halbuki; İlâhiyat Fakültelerinde “Dinler Tarihi” diye bir anabilim dalı var, bu işin bir sürü profesörü var. Bu meslektaşlarımızın hiçbirisi, dinler tarihi deyimi yanlış, çünkü tek din vardır, o da İslam’dır demiyorlar. Evet o işin uzmanları dinleri, semavî-gayr-i semavî, hak dinler-bâtıl dinler, ilkel dinler, çok tanrılı dinler vb. çeşitlere ayırıyorlar. Bazıları buna da itiraz edip, o profesörler de hata ediyor diyebilirler. Ama bu tenkidi yapanlar katiyyen şartlanmışlar ve Kur’an âyetlerini de bilmiyorlar.

En azından herkesin ezbere bildiği Kâfirûn suresini dikkatle okusalardı, böyle bir itirazda bulunmazlardı. Evet bu sûrede bizzat Allah, Mekkeli putperest müşriklere-kâfirlere, “leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor. Öyleyse, diyalog yapanlar, aslı hak olan, ama bugün tahrif edildiğine inandıkları dinlerin mensuplarıyla görüşmelerinde ve onların dinlerine din demelerinde ne mahzur olsun. Veya onlarla görüşmelere “dinlerarası diyalog” demekle onları nasıl ve niçin meşrulaştırsınlar ki!?

Dinlerarası diyalog yapanlar, biz sadece meşrû veya hak dinlerle diyalog yapıyoruz diye bir iddiada bulunmuyorlar. Diyaloğun gayesine uygun olarak, dünyada barışın gerçekleşmesi için meşrû ve -gayr-i merşrû demek doğru değil- bir Müslüman için hak olmayan dinlerle de, yani din mensuplarıyla da diyalogda bulunur. Ve bu diyalog, hak olmayan dinleri hak din kabul etme demek değildir. Diyalog yapanlar, her dini olduğu gibi kabul eder. O dini olduğu gibi kabul eder ve bu diyalog neticesinde kendi dinini birinci elden doğru bir şekilde anlatma imkânı elde eder.

Prof.Dr.Davut Aydüz
http://www.gencadam.net/content/view/742/69/

Çok güzel bir paylaşım teşekkürler.

hipermuhafazakar 08-01-2010 14:10

yahu aziz akpartiforum ahalisi ne kadar az düşünüyorsunuz !!

Ne çabuk unuttunuz Usame Bin Ladin'in islamın ak çehresini nasıl terörle karartığını !!

Dünyanın dört bir tarafında yahudi localarının güdümündeki basın medya ile müslümanların kötülendiğini ne kadar yanlış tanındıklarını !! pkk'ya bile terör örgütü demediklerini hiç öğrenmedinizmi ??!

Karanlık güçler islamı kötü göstermek insanları ondan uzaklaştırmak için planlar yapıyor ve devreye sokuyorlardı bir bir !

Bunun yapılacağını sezen Hocaefendi, hem islamın terörle bir alakasının olmadığını barış ve huzur içinde yaşandığını başta papa olmak üzere dünyaya göstermiştir ve bu konuda yazılacak çıkartılacak fitnelerin önünü kesmiştir, müslümanlar hakında yapılacak karalamaları boşa çıkarmıştır :güzel:

Ayrıca onlara islamı barış ortamında göstermiştir :güzel: Peygamberimiz Hudeybiyede şartları müminler aleyhine maddelerde içeren bir anlaşma yapmıştır ama bunun sonucunda müşriklere müslümanlığı barış içinde diyalog içinde göstermiştir ve müslüman olanların sayısı 2000'den 10.000'e çıkmıştır bir kaç yıl içinde...

Gülen Cemaati'de Diyaloğun Meyvesi isimli programdada gördük onlara hristiyanlara islamı güzel ve doğru tanıtmışlardı ve ne kadar yanlış bilgilerle dolu olduklarını artık müslümanlığı seçtiklerini söylemişlerdi :güzel:

Ne açıdan bakarsanız bakın bu devirde dinler arası diyalog, barış, görüşmeler, ikramlar olmalıdır. Ve bunu samimi, müslümanlığı en doluca yaşayan insanlar (cemaatler) yapmalıdır. Bir çok meyvesi var bunun işte yukarda saydım bir kaçını

All times are GMT +3. The time now is 09:30.