![]() |
>>>Ramazan Sohbetleri...<<<
Ramazan'a özel...
Boş muhabbet yerine bilgiye dayalı bir başlık açmayı düşünüyordum... Madem Ramazan'a giriyoruz bugün... Başlığımızda eksik olmasın...:) Hayırlı Ramazanlar... |
:) Güzel olur
|
Hayırlı ramazanlar inşALLAH. Sahura kadar bu başlıkda beklemek ne de güzel olurdu :)
|
saolun....
sahurda program nedir? ben biliyorum... sahura kadar bekle, yimeği yi, çayı iç... arkasında yak efkarlı bir sigara... vur kafayı yat.... akşama kalk(: |
Sonra Oruç tuttum de...;D
Ula Ebubekir uykuya orucu bende tuttururumda...;D Boşver gene biz saat 15.00 gibi kalkalım la...;D |
Öyle orucu tutmaya ne var ki.....
Birde şu açıdan düşünün öyle oruç tutunca oruç tutmuş oluyorsunuz sadece ama bu sıcakta ayakta hatta çalışarak oruç tutanla sevap farkınıda göz önünde bulundurun bence.... |
Alıntı:
|
;D;D;D
|
İlk üç dört gün yanınızda olamasak ta diğer günler burada olurum büyük ihtimalle..:)
|
Eşek orucu derler buna iftar vakti kalkın isterseniz .. =)
Alıntı:
|
Rabbim şu mübarek ramazan ayını hakkıyla geçiren kullarından eylesin inşAllah...
boş değil,hoş sohbet için güzel bir başlık olmuş:güzel: emeğinize sağlık... |
Tam benlik bu başlık.
Ailesi tarafından şu mübarek ramazan günlerine girilirken, 1 hafta boyunca yalnız bırakılan üvey evlat muamelesi görmüş bir kız cağız olarak, Başlık sayesinde biraz olsun ramazan havasına girebilirim belki :ağla: |
sahurda kahvaltı mı yaparsınız yoksa yemek mi yersiniz?
bugün teravihde zorlanan,sıcaktan bunalan oldu mu?:) |
ilk teravihimize eda ettik.. simdi sira sahurda ve malesef ilk sahurda evde tekim simdi nevaleyide hazirladim ne diye sorarsaniz kahvaltiliklar..
sigara derdim yok, aclikta sorun degilde su sicak havalarda susuzluk kafamiza vuracak ama oda isin güzelligi :) |
ne hazırlarsalar...
tercihim yemekten önce tarhana çorbası, üzerine tereyağı... ufffff..... teravih yine kılamadık... Allah affetsin, askerden geldiğimden beridir bir kere kılamadım.... |
1 hafta sonra bende katılıyorum bu sohbetlere...
|
Alıntı:
Allah zihin açıklığı versin sna... |
Alıntı:
ya sorma Allah benide affetsin ama teravih namazlarini bende cok kilamiyorum bugün ilk gün diye gittim ama bir sonraki herhalde kadir gecesi olabilir.. |
Selamun aleyküm :)
|
Ve Aleykumselam...
Sahur'a az kaldı dostlar... |
Kim varmış göreyim ses verin hele..Ses 1-2 deneme kontrol...:D
|
Ben buradayım...
Çay içiyorum şu anda...;D |
Kimse yok mu başka ibrahim abi :D
|
Ses yok herhalde kimse yok...;D
|
:D hepsi uyudu demek hadi ben kaçar abi :D üff muhteşem ya seviyorum ramazanı şimdi ulu camiiye gideceğiz havası bir başka kuranla temizleyeceğiz yüreğimizi velhasıl çok güzel olacak inşaALLAH:) ACAYİP MUTLUYUM YA HU...:d
|
Alıntı:
maşAllah sizi mutlu eden şey ne güzel , Alah c.c bu mutluluğu her sene size nasip etsin inşAllah kardeşim ...:) |
Alıntı:
Davulcu geldi geçti şimdiki davulcularda bozuk ne kafiye var ne mani :D geldi kuru kuru vurdu gitti ;D;D;D |
Alıntı:
Al bendende o kadar ... :) Bizde az önce aynı şeyi söyledik , ne mani var ne doğru dürüst çalmasını biliyorlar ... Birde bu gece komik bir şey yaşadık bizim bir komşu var kendisi sosyetelerden, pek oruçla ilgisi olmayan biri balkonda uyuyormuş meğerse davulcu gelmiş tam adamın evinin ordan geçmiş tabi haliyle adam uyanmış çok sinirlenmiş , az kalsın davulcuyu katledecekti ... :) Ramazan ramazan cinayet çıkacaktı Allah muhafaza ... :) |
Selamunaleykum ahali
bizde yimeğimizi yidik niyetimizi ettik birazdan imsak olduktan sonra namazları kılıp yatacağız :) Nasıl geçti ilk sahur ? |
aleyküm selam kardeşim...
ilk sahurda geç kaldım sormayın ya:ayutandım: az evvelde imsak vakti girdi,niyetimizi de ettik Rabbim kabul eylesin inşAllah... sahurdaki manevi ortamı çok özlediğimi farkettim,gönlüm huzurla doldu:) mutluluğun ötesinde bir duygu bu:) sizin nasıl geçti??? |
Selamün Aleyküm. Bizler de niyetimizi ettik hamd olsun :) Özlemişim ramazanı. Verdiği neşe bambaşka paha biçilmez. Gececiler uyumuştur herhalde artık görevi devralayım ben :)
|
Rabbim cümlemize sabır versin... oruçlarımızı kabul eylesin...
|
Alıntı:
|
Amin inşALLAH. Hayırdır sizler uyumuyormusunuz ?
|
cümleten hayirli sahurlar arkadaslar.. bizde sahurumuzu yaptik 5 dk sonra imsak giriyor, Rabbim hepimizin oruclarinini kabul etsin..
Ramazanin ayri bir havasi var herseyden öteye maneviyati bile yeter ama iyi bir sabir testinden gececegiz.. |
Alıntı:
Uyumuyorduk ama kimseden ses çımadı... |
Bende geç kalkanlardanım :S
Saati kurduk meğer alarmı açmamışım açsam da ne fayda saat zaten yanlışmış ;D Amcam sağolsun uyandırmış annemi,anca kalktım kendime geldim,doğru dürüst yiyemedim bile koca bardakta içtiğim su,2 bardak çay,1 sigara ;D biraz domates,biraz da yarım pizzayla ayaktayım. Sahura piza ;D Hani bimde satılan dondurulmuş varya o yahu. Yarın daha güzel olacaktır eminim,ilk zamanlarda olur böyle giriş :) |
Benimde annem babam yok :( ama ablam var sahura kaldıran ;D güzel bir sahur yaptık ama karnım gurul gurul açlık sinyalleri veriyor ;D akşam olsada iftar yapsak :p |
Benimde karnım acıktı. Açlıktan çok susadım. Dilim damağım kurudu :)
|
Çok şükür açlıktan ve susuzluktan haberim bile yok şimdilik.... Akşama doğru başlar... Eğer o açlık ve susuzluk olmasa sabrın ne anlamı kalır...
|
All times are GMT +3. The time now is 16:54. |