Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Milli Savunma Bakanımız Hükümetimizin Ahengini Bozuyor!!! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=134344)

mrecept 08-13-2010 12:21

Milli Savunma Bakanımız Hükümetimizin Ahengini Bozuyor!!!

Milli Savunma Bakanımız M.Vecdi GÖNÜL' ü tanıyanınız var mı?, kaç kere gördünüz, sesini hatırlayan var mı? ortalık askeri olaylarla sarsılırken, herondu, balyozdu, vs. çıkıp bir şey söyledi mi? ya da bu zamana kadar, yani 8 yıllık hükümetimiz boyunca ismi değişmeyen neredeyse tek bakan ve hala aynı görevde! neden? çokmu başarılı? ben bir neden göremiyorum. tamamen şahsi görüşümdür. Bence Savunma Bakanımız Hükümetimize yakışmıyor...

huseyingoktaş 08-13-2010 18:50

Vecdi Gönül bu özelliği hürmetine milli savunma bakanı oldu zaten.

Özgür Çağrı 08-13-2010 18:54

Benimde hoşuma gitmiyor ama denge unsuru sanırım tsk hükümet arasında .

Hüdaverdi 08-13-2010 19:03

Sesi fazla güçlü çıkmayan biri oalrak görülüyor.
Verilen görevi iyi yapıyordur belki,fazla gündeme gelmiyor.
Fazla güçsüz görünüyorsa zaten değişiklik olur veya şimdiye kadar olurdu.

Terennüm 08-13-2010 19:04

bu konu başlığına şamil tayyarın bugünkü yazısından bir bölümle fikrimi belirtmek istiyorum...

Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e de buradan bir çağrım var. Lütfen, hayatınızda hiç olmazsa bir kere elinizi taşın altına koyun, bakanlık görevini sadece kırmızı plaka için sürdürmeyin.
Bakın, geçen hafta Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Balçova Termal Otel’de Başbakan Erdoğan onuruna verdiği “İzmir’in Temsilcileri Buluşuyor” yemeği vardı, basına kapalıydı.
Yemek esnasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya, yanınıza yaklaşıp skandal Hantepe Heron görüntülerini sordu ve dedi ki: “Eğer böyleyse biz komutanlarımıza nasıl güveneceğiz? Ben haybeye mi gittim?”
O bir gaziydi, 1995 yılında yedek subay olarak askerlik görevini yaptığı Cudi’de mayın patlaması sonucu sağ gözünü kaybetmişti. “Haybeye mi gittim?” derken, sağ gözünün hesabını soruyordu.
Peki ne dediniz? Belki hatırlamazsınız, cevabınız aynen şöyle: “Böyle bir şey yok. O videonun koordinatları başka yerden alınmış sonra servis edilmiş. Hiçbir basın mensubu böyle görüntüler elde edemez. Böyle şeylere inanmayın. Gönlünüz rahat olsun. Genelkurmay’a söyleyeyim bir açıklama daha yapsın.”

Terennüm 08-13-2010 19:07

şamil tayyar can alıcı 3 soru soruyor ve taşı gediğine koyuyor...

O görüntüler gerçek değilse, 3 sorum var:
1- Bu bilgiyi neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz? Hadi siz sorumluluk sahibi değilsiniz, Genelkurmay neden sessiz?
2- Askeri savcılık, görüntülerin sızdığı adresi bulmak için 30 ayrı yere sabaha doğru neden baskın düzenledi?
3- Video koordinatları başka bir yerden alındıysa, o yer neresi?
Eğer, bu sorulara verilecek cevabınız yoksa, bir de o görüntüler gerçek ve örtmeye çalışıyorsanız, yazıklar olsun.
27 Nisan gecesi pek ortalıkta olmadığınız söylendi, geçtik. Askeri sivil yargı yolunu açan yasal düzenlemeye itibar etmediniz, onu da geçtik. YAŞ sürecinde adı Ergenekon, Balyoz, İnternet andıcı dava ve soruşturmalarına karışan generallerin terfisinde mahsur olmadığını söylediniz, hadi onu da geçtik. Ne hikmetse YAŞ öncesi Cumhuriyet’e konuşmayı yeğlediniz, hele onun üzerinde hiç durmadık.
Ama bu vebal, sizi asla iflah etmez, haberiniz olsun. Çünkü akan o kan, eli kınalı kuzucukların...
İnancım o ki, bu dünyada olmasa bile ahrette iki elleri yakanızda

milletinadami 08-13-2010 22:44

Vecdi Gönül gerçekten tartışmalı bir bakan...
Hayırlısı olsun ne diyelim...

Mavera 08-13-2010 22:49

bence bu özellikleri nedeniyle o koltukta oturuyor.. bakmayin siz o bakanligin ismi var ama islevi yok yani öyle ahim,sahim bir yetkisi yok..
hükümette asker-sivil dengesini gözetip oraya pasif birini atiyor birde bülent arinc, hüseyin celik, cemil cicek in o makamda oldugunu düsünsenize..

mrecept 08-14-2010 02:42

ama arkadaşlar bu kadar da pasiflik olmaz ki. sen askeri siyasetten uzak tutmak için elinden geleni seçildiğin günden beri yapıyorsun ve kısmen başarıyorsun, ancak bu kurumun bir bakanı olarak askerin yaptığı hatalar hakkında hiç bir açıklama yapmıyorsun. ta ki 7 yıl boyunca. bu işte bir anormallik yokmu? tamam kişiliği böyle olabilir, ancak sen bir bakansın, konumuna göre hareket etmen gerekmiyor mu?

EpiVaTeS 08-14-2010 03:23

Hükümet-Tsk ilişkilerinde dengeleri gözeden biri gerekir...
Devlet adabını iyi bilen Vecdii Gönül bu iş için uygun bir isim...
Zira Vecdii Gönülde Başbakana bağlı...
O bunu yapma demeden yapmaz herhalde...:)

rizzelli 08-14-2010 04:20

Alıntı:

mrecept Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 783656)
Milli Savunma Bakanımız M.Vecdi GÖNÜL' ü tanıyanınız var mı?, kaç kere gördünüz, sesini hatırlayan var mı? ortalık askeri olaylarla sarsılırken, herondu, balyozdu, vs. çıkıp bir şey söyledi mi? ya da bu zamana kadar, yani 8 yıllık hükümetimiz boyunca ismi değişmeyen neredeyse tek bakan ve hala aynı görevde! neden? çokmu başarılı? ben bir neden göremiyorum. tamamen şahsi görüşümdür. Bence Savunma Bakanımız Hükümetimize yakışmıyor...

Alıntı:

mrecept Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 784045)
ama arkadaşlar bu kadar da pasiflik olmaz ki. sen askeri siyasetten uzak tutmak için elinden geleni seçildiğin günden beri yapıyorsun ve kısmen başarıyorsun, ancak bu kurumun bir bakanı olarak askerin yaptığı hatalar hakkında hiç bir açıklama yapmıyorsun. ta ki 7 yıl boyunca. bu işte bir anormallik yokmu? tamam kişiliği böyle olabilir, ancak sen bir bakansın, konumuna göre hareket etmen gerekmiyor mu?

Genel Kurmay Başkanlığı Başbakanlık yerine direk Milli Savunma Bakanlığına bağlı olsaydı sizin de belirttiğiniz gibi Vecdi Gönül'ün pasifliğini tartışabilirdik.

Genel Kurmay Başkanı'nın muhattabı Milli Savunma Bakanı olmalı.İkili ilişkilerde teması bakan ile yapmalı.

Gen.Kur.Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalı.,görüşmeleri,talimatları bu bakanlıkla yapmalı.

Başbakanın Gen.Kur.Başkanı ile bu kadar görüşmesinden rahatsızım.

Medyanın Gen.Kur.Başkanı'nın ön plana çıkarmasını,hangi takımı tuttuğunu,siyasi olaylarda askerin ağzına bakmasını,sert mi yumuşak mı gibi tartışmaları gündeme getirerek görevinden fazla önem bahşetmelerinden rahatsızım.

Hasan ERBEK 08-14-2010 05:20

Bildigim kadariyla esinin basi acik.Askeri kokteyillere rahatlikla girip cikabiliyor.Askeride rahatsiz etmiyor.Ben baskin neden olarak bunu goruyorum.
Su da bir gercek;ulkemizde elini ok,kurt yapip savunan cok oldukca bakan ne yapsin :)is kalmiyor ki savunsun birseyleri :)

BeDeVİ 08-15-2010 01:20

Kanunların ona verdiği görevleri yapabiliyor. Genelkurmay bir ülkede Başbakana bağlı ise Milli Savunma Bakanı ne yapsın evrak işleri ile ilgilenir. Emniyet Başbakana bağlı olsa idi Beşir Atalay da aynı durumda olmayacak mıydı..

mrecept 08-17-2010 17:31

bakanımıza sormuşlar: " Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Hantepe baskınındaki Heron görüntülerine rağmen yardım gönderilmemesiyle ilgili skandalın hatırlatılması üzerine Bakan Gönül nasıl cevap verse iyi? " Resmi bir açıklamam olmadı, olmayacak. Daha önce de olmadı". bu nasıl iştir arkadaşlar? böyle bakan bizim Ak Parti Hükûmetimize yakışıyor mu? bırak milli savunma bakanlığı, hangi bakanlık olursa olsun, hangi milletvekili olursa olsun, bu konu ile ilgili hiçmi birşey söylemez ??? hiçmi bir fikri yok? ayıptır diyorum.Milli savunma bakanının bir an evvel değiştirilmesini ümit ediyorum.

Ertuğrul ÖZGÜL 08-17-2010 17:48

Kolruğuna layık olmayan tek isim bencede...
Ben denge unsuru falan anlamam...
Adelet bakanları orada ne idüğü belirsiz şashıslarla uğreşırken bu adam hiç sesini çıkartmadan gününügün ediyor....
İyi o zaman adalet bakanıda onun gibi davransın... hiç akla sığmayacak birşey...
Ben Özkök O göreve getirilecek diye duydum ne kadar doğru bilmem ama bundan dah iyi yakışır o göreve.... tek başına cuntayla uğraşan bir adam iyi olur o koltuğuda doldurur...

mrecept 08-17-2010 18:07

ertuğrul kardeşime katılıyorum. koltuğu bir an önce kendi isteği ile bırakması ya da görevden alınması gerekiyor. ancak 2011 mayıs - haziran gibi seçim olacağı için, o tarihe kadar orada kalacağını düşünüyorum. inşallah yerine daha aktif, görevini daha iyi yerine getiren ve daha güleryüzlü, konuşkan bir bakan gelir.

mrecept 08-17-2010 18:10

özkök göreve gelecek diye bişey duymadım. ama pek ihtimal vermiyorum ben bu duruma.olursa iyi mi olur onuda bilmiyorum.

mrecept 08-20-2010 15:53

bakanın şu an internet sitelerine düşen röpörtajını aynen yapıştırıyorum.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül son günlerde tartışılan 'Heron' skandalıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yine cevapsız bıraktı.

TOPU AK PARTİ'YE ATTI

Bakan Gönül, bugün yine Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Hantepe baskınındaki Heron görüntülerine rağmen yardım gönderilmemesi iddialarıyla ilgili sorulara muhatap oldu. Gönül, Meclis'te Cuma namazı sonrası basın mensuplarının 'Heron görüntüleri ile ilgili açıklama yapacak mısınız?' sorularına karşılık ilginç bir cevap verdi. Bakanlığını konunun dışında tutan Gönül, bu konudaki açıklamayı partinin yaptığını söyledi. Gönül, "Parti, Heronlarla ilgili gereken açıklamayı yaptı." dedi.

buyrun buradan yakın. nasıl bir bakan bu varmı bu konu hakkında savunma yapacak bir arkadaşım ???

redyellow 08-20-2010 16:23

Vecdi Gönül ve Cemil çicek denge unsuru olarak bakanlık yapıyorlar. Her devrin adamı olmanın mükafatı!!!dır bu.

Ben vecdi gönül ve cemil çiçeğin değiştirileceğini düşünmüyorum.

rizzelli 08-20-2010 16:56

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787934)
Ne olacaktı sanki sağa sola saldıran milletvekillerinizden bir tanesinimi istersiniz bakanlığa anasını ağlatsın ortalığın.yada eski bakanlardan hüseyin çeliki mi .nasıl olsa boşta akşama kadar tv lerde lak lak yapıyor.milli eğitim bakanlığının anasını ağlattı oranında babasını ağlatsın.

Hüseyin Çelik'in yeri çok güzel oldu.Chp ve Mhp'yi ince kelamlarıyla tuş eden yetenekli bir insan.

Bülent Arınç,Hüseyin Çelik hatta Melik Gökçek bile kendi başlarına Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun hakkından gelebiliyorlar.Başbakanımıza fazla iş bırakmıyorlar.

unnamed 08-20-2010 16:58

sadece o mu?...
milli eğitim bakanımız Nimet Çubukçu, eğitim sisteminin içine etti....
daha çok çürük elma vardır, varda....

unnamed 08-20-2010 17:01

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787934)
Ne olacaktı sanki sağa sola saldıran milletvekillerinizden bir tanesinimi istersiniz bakanlığa anasını ağlatsın ortalığın.yada eski bakanlardan hüseyin çeliki mi .nasıl olsa boşta akşama kadar tv lerde lak lak yapıyor.milli eğitim bakanlığının anasını ağlattı oranında babasını ağlatsın.

bak kimler gelmiş.....
türkistan yolcusu nabıyon iyimisin?
sen şimdi gaz tüpünü doldurup gelmişsindir buraya...
neyse çakmağını ben çakmayacağım bu sefer...
sen takıl buralarda...
hadi bakayım, ağzından hakaret çıkmasın yeter...
acı biber sürmek zorunda kalmayalım....

www.akpartiforum-kreş.com , bizim sitenin adının bu olması lazımdı ya...

Türkistan 08-20-2010 17:09

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787958)
bak kimler gelmiş.....
türkistan yolcusu nabıyon iyimisin?
sen şimdi gaz tüpünü doldurup gelmişsindir buraya...
neyse çakmağını ben çakmayacağım bu sefer...
sen takıl buralarda...
hadi bakayım, ağzından hakaret çıkmasın yeter...
acı biber sürmek zorunda kalmayalım....

www.akpartiforum-kreş.com , bizim sitenin adının bu olması lazımdı ya...

Benim sizler kadar vaktim yok kardeş .ancak ara sıra takılırım.ben akpli olmadığım için sizin gibi tuzum kuru değil.çalışmak zorundayım .önümüzdeki sezon için okul harçlığımı çıkarmak zorundayım.eğer zam mam olmazsa hükümetiniz ellerini ceplerimize atmazsa dolaylı yoldan çalarak ceplerimizi talan etmezse bu sene buna muvaffak oldum ve biraz birikim yaptım sayılır.. birazda tatil benim hakkım.

unnamed 08-20-2010 17:12

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787968)
Benim sizler kadar vaktim yok kardeş .ancak ara sıra takılırım.ben akpli olmadığım için sizin gibi tuzum kuru değil.çalışmak zorundayım .önümüzdeki sezon için okul harçlığımı çıkarmak zorundayım.eğer zam mam olmazsa hükümetiniz ellerini ceplerimize atmazsa dolaylı yoldan çalarak ceplerimizi talan etmezse bu sene buna muvaffak oldum ve biraz birikim yaptım sayılır.. birazda tatil benim hakkım.

kardeş ne güzel konuşuyon(:
benim patronum, Ak partiliyim diye, sen işe gelme diyor, ben maaşını yatırırım diyor...
tabi ya bizim tuzumuz kuru...
hükümet bizde, tayyip babada destek oluyor...
tovbe.....:@
mantıklı konuş...

EpiVaTeS 08-20-2010 17:17

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787968)

Ondan evde işsiz oturuyorum...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
Pes be bu ne perhis ne lahana turşusu...
Ben Ak Partiliyim ama işsizim...
Saçma sapan konuşmayın...

Türkistan 08-20-2010 17:27

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787956)
sadece o mu?...
milli eğitim bakanımız Nimet Çubukçu, eğitim sisteminin içine etti....
daha çok çürük elma vardır, varda....

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787974)
Ondan evde işsiz oturuyorum...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
Pes be bu ne perhis ne lahana turşusu...
Ben Ak Partiliyim ama işsizim...
Saçma sapan konuşmayın...

Eh pes yani sizde böyleyseniz vah benim memeleketimin haline.oysa biz akp lileri tuzu kuru ,akşama kadar gül suyu serinliği içersinde ağzı açık başbakanlarını dinlemekten başka birşey yapmadığını sanırdık.
Ne olacak bu memleketin hali falan vaziyetleri adına, sizede geçmiş olsun kardeşler.

İntifada 08-20-2010 17:32

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787982)
Eh pes yani sizde böyleyseniz vah benim memeleketimin haline.oysa biz akp lileri tuzu kuru ,akşama kadar gül suyu serinliği içersinde ağzı açık başbakanlarını dinlemekten başka birşey yapmadığını sanırdık.
Ne olacak bu memleketin hali falan vaziyetleri adına, sizede geçmiş olsun kardeşler.

hadi ya...

bende siz ülkücü reyizleri tuzu kuru sanardım...
ocaklardaki büyükler çetecilik küçükler gaspçılık yapıyor ama demek ki para yok o işte...

unnamed 08-20-2010 17:37

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787982)

kardeş, bahçeli yapmasın onu..
ve taifesi sizler....(:
reyiz kim tutar seni...
siz ulumuyormuydunuz?
ağzınız açık...
kutçuklar sizi(:
ama ecevitin karşısında meee lemiştiniz dimi(:
hadi abkalım...

Türkistan 08-20-2010 17:37

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787985)
hadi ya...

bende siz ülkücü reyizleri tuzu kuru sanardım...
ocaklardaki büyükler çetecilik küçükler gaspçılık yapıyor ama demek ki para yok o işte...

o senin dediğini kürtler yapıyor efendi.sen git te mitinglerde biraz gül suyu ye aklın başına gelsin.
ben her zaman derim hakaret sizin şiarınız olmuş.siz utanmasanız bu forumlarda muhalafata küfür bile edersiniz.
Allah sizleri bu vatanın başından eksik etmesin.
Sayenizde karnımız doydu, cebimiz para gördü.
Hastalarımız hastene kapısında ölmemeye başladı..

İntifada 08-20-2010 17:44

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787987)
o senin dediğini kürtler yapıyor zırtapoz efendi.sen git te mitinglerde biraz gül suyu ye aklın başına gelsin.
ben her zaman derim hakaret sizin şiarınız olmuş.siz utanmasanız bu forumlarda muhalafata küfür bile edersiniz.
Allah bu memeleketi sizin gibi şerlerden korusun.

Valla zoruna giden bir şeyler olmuş belli...
Bizim partimizi sevmemizde en ufak bir çıkar yok...
Ama siz...Liseliler arka yapmak üniversiteliler kız tavlamak için gelir ocağa...
Her bir haltı yerler ama milliyetçiyim havası yaparlar...Gasp içki zina her biri onlardadır ama hakkı onlar korur...
Efendi farkındaysan sana en ufak hakaret yazmadım ama zoruna birşeyler gitmiş oalcak ki dierk hakarete başlamışsın.Yazık daha seviyelisi gelseydi keşke...
Ama ne beklersin ki genel başkanı 40 ı bulmak için 2009 dan başlıyo saymaya bunlarda bu kadar olur anca

gül suyumu gitti zoruna...
Ama doğru siz kurt gibi uğuladığınız için mitinglerde böyle insansı hareketler hoşunuza gitmez...

mrecept 08-20-2010 17:46

seviye sorunu başlamış bu konuda. konu başlığı ne ise o konu hakkında yorum yapın.

unnamed 08-20-2010 17:52

Alıntı:

mrecept Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787995)
seviye sorunu başlamış bu konuda. konu başlığı ne ise o konu hakkında yorum yapın.

kardeş, adam anlasana ona göre yazarız birşeyler...
malum anaokulu hocalığı yapıyoruz sayesinde, anlamadığı için mecburuz...

mrecept 08-20-2010 17:57

kardeşim yanlış anlama sözüm sizlere değil, sözümün kime gittiği belli. bunlarla uğraşılmaz, kafana takma. yazsın yazsın dursun.

EpiVaTeS 08-20-2010 17:59

Hasan Karakaya'nın bir dostu söylemişti...
Tekir Yaylasında toplanıp gece resmen uluyorlardı diye...
Lan yalan değil ciddyim...
Direk resmen uluyorlarmış kurtlar gibi...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

unnamed 08-20-2010 18:00

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788016)
Direk resmen uluyorlarmış kurtlar gibi...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

;D;D;D;D

mrecept 08-20-2010 18:03

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788016)

doğru öyle bir şey varmış. ;1;1;1;1

İntifada 08-20-2010 18:10

YAv abi bizboşunamı diyoz :) uğuluyorlar ciddi ciddi...
http://www.facebook.com/video/video....10124975697444 aha izleyin...

Özgür Çağrı 08-20-2010 18:13

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ülkücü hareket engellenemez auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvvvvvvvvv
La harbi kurt köpek yav :hihi2:

mrecept 08-20-2010 18:13

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788028)
YAv abi bizboşunamı diyoz :) uğuluyorlar ciddi ciddi...
http://www.facebook.com/video/video....10124975697444 aha izleyin...

:w::w::w::w::w::w: iyi oldu hatırlattığın kardeşim. akşam akşam güldüm de kendime geldim. eyvallah

sertkaya 08-21-2010 12:06

vecdi gönülün de az kaldı merak etmeyin.... emeklilik vakti gelen emekli edilir bilmem anlata bildim mi? anlamayanlar özelden yazsın...

All times are GMT +3. The time now is 07:00.