![]() |
Almanya'dan selamlar..
Selam arkadaslar, size Almanya'dan katiliyorum. Umarim hepiniz iyisinizdir diyecem ama bu zor günlerimizde iyi olmak biraz zor. Forumunuza yeni üye oldum. Cok bilmek istedigim ve merak ettigim seyler var. Umarim yardimci olursunuz.
Biz burda Almanya'da Türk olarak cok zorluklarla karsi karsiyayiz. Burda dogup büyüdügüm halde bu ülkeden nefret ediyorum. Siyaseti, medyasi, halki hepsi Türklere ve Türkiye'ye karsilar. Baska irklara degil, sadece bize karsi böyleler. Atatürkü yanlis taniyorlar, diktatör olarak görüyorlar, Ermeni soykirim yalanlari, yunanlarla Kibris sorunu, ve burdaki "Kürt kökenli" genclerin PKK sevdasi, Alman "Naziler" yani yabanci düsmanlari. Bunlar yetmiyormus gibi birde kendi icmizde düsmanlik belliyoruz. Ülkücüler, seriatcilar ve benim gibi normal Atatürkcü Türkler arasinda. Benim icin Türk demek Atatürkcü demektir. Türküm diyip yüce Atamiza kötü gözle bakmak, hatta küfr veya hakaret edenler nasil Türküm diye geciniyorlar onuda anlamis degilim. Atatürkden nefret edip ama Türkiye Cumhuriyetini vatani olarak görenlerede söyleyecek söz bulamiyorum. Aslinda ben ve ailem CHP'den yanayiz. Sonucta gercek CHP Atatürkün ikinci büyük eseridir. Ama bugün ki CHP ile Atatürkün kurdugu CHP arasinda daglar kadar fark var. 6 ok sadece CHP'nin degil hepimizin ilkeleri olmalidir. Milliyetcilik, Laiklik, Cumhuriyetcilik, Devletcilik, Halkcilik ve Devrimcilik. Kemalist devrimi mutlaka devam sürdürmemiz gerektigini düsünüyorum. Siz AK-Parti gencleri olarak, kendinizi Kemalist olarak görüyormusunuz? Aslinda görmeniz gerekiyor ama disariya dogru yansimiyor maalesef. AKP'nin Atatürke bakis acisinida degerlendirmekte zorluk cekiyorum. Kime ve neye inanacagimi bilmiyorum. Sn. Erdoganin gecmiste söyledigi sözlere bakilirsa (Youtube'de yeterince videolari bulunuyor), örnegin "Hem laik hem müsmlüman olunmaz, ya müslüman olacaksin yada laik" gibi sözleri duyunca insan sasiriyor. Biraz daha Atamiza deger vermeniz görüsündeyim. Türkiyede ki CHP Genclik Kollari üyelerinle konusmuslugum car. Cogu CHP'nin bugünki durumundan memnun degiller. Ama AKP'nin Atatürke bakis acisi nedeniyle sizede güvenemiyorlar. Sizin bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Lütfen yanlis anlamayin beni. Saygilarimla... Musa Armagan |
Almanya'dan selamlar..
öncelikle forumumuza hoşgeldiniz burdan almanyadaki türk kardeşlerimizin hepsine çok çok selamlar
biz forumumuzda anlaşılır ve seviyeli bir dil kullanmaktayız eminimki bu ortamda yeterince bulunarak kendiniz bu duruma şahit olucaksınız.sorularınızın cevabını en kısa zamanda burda bulucaksınız tekrar hoşgeldiniz :) |
Almanya'dan selamlar..
Almanaya da bizden selamlar..
|
Almanya'dan selamlar..
tesekkür ederim arkadaslar...
|
Almanya'dan selamlar..
Aramıza hoş geldiniz Atatürk ve bu Ülke İçin savaşmış gerek cephede silahla gerekse elindeki kalemle ülkemizin menfaati için çalışan herkesi örnek alır ve minnet duyarız. Bizler Atamıza değil Atamızı kullanarak ülkeye verilen zararlara göz yumulmasına tahammul edemiyoruz, emin olabilirsinizki Atalarına Ak Parti gençliği kadar bağlı bir gençlik daha bulamazsınız.
Siz CHP li gençlerin bize güvenemediğini söylemişsiniz sizden ricamız onlarıda buraya davet etmeniz ve onlarada kendimizi anlatmaktır. Birbirimizi kırmadan seviyeli bir şekilde aramızdaki yanlış anlaşılmış bazı konuları konuşabiliriz. CHP ve diğer partilerden sitemize üye olan bir çok arkadaşımız oldu ama hepsi provakasyon yaptılar, sizi gerçekten tebrik ediyorum, çok seviyeli bir şekilde giriş yaptınız . Tekrar aramıza hoş geldiniz. |
Almanya'dan selamlar..
bi dakka bi dakka bu benim görüşüm formu bağlamaz ama biz cehapelilerin sitesinde pekde iyi karşılanmadık ne yazık ki yemediğimiz lafta kalmadı... şimdi bizden nasıl bir davranış bekliyorsunuz
ben bir kemalistle asla bir arada bulunmam açıkca soyleyeyim ne demek kemalist şuanda kemalistim diye geçinip inönist bir muamele yapıyorsunuz yanlış anlamayın sadece fikirlerimi beyan ediyorum ben Kemalist değilim olmamda... kimse benden ideolojimi bir kenara bırakıp elin cehapelisine iyi davranmamı beklemesin secim zamanında sizin tayfanızdan olan arkadaşlar neredeyse beni bıçaklıyordu ... onun için dostum bana uzak ALLAH a yakın ol...(Not: Bu Mesajıda silmeyin Sn. Moderatörlerimiz..) |
Almanya'dan selamlar..
Hosbulduk :)
Verdigin bilgiler icin cok sagol. Ama neden yanlis yansiyorsunuz disariya? Bunun bir nedeni olmali. Yanlis anlasilmasindan cekiniyorum ama bence bunun nedeni Sn. Erdoganin gecmiste yaptigi bazi hatalar olabilir. Belki gecmisi hakkinda konusulmadigi icin güvenmekte zorluk cekiyor bazi arkadaslarimiz. Umarim demek istedigimi anliyorsundur. CHP'li arkadaslari ve ADD üyesi olan arkadaslari buraya davet edecem. Bencede bir arada konusup tartisip yanlislari ortadan kaldirmak en dogrusu. Sonucta hepimiz Türk gencleriyiz, Atatürk gencleriyiz. Sevgilerimle... |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
En büyük hatayı Kemalist, laik, İslamcı, Milliyetçi diye ayrılmakla yapıyoruz Ak parti merkezi bir Partidir ;) |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
biz ayrım yapmıyoruz ama arkadaşlar bize irticacı bölücü gözüyle bakıyorlar yanılıyormuyum feyza sölermisin bana düşünceni bu konuda tutturmuşlar bi laiklik gözleri baska bir şey görmüyor bunlara bak yan yana gel olmaz işte bende bu.... :-X :-X
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
bakın kemalist ideoloji diye atatürk tarafından yaratılmış oluşturulmuş bir ideoloji yoktur;atatürkün ömürünün son dönemlerinde parti üzerindeki etkinliğini kaybettiği ve ölümüyle birlikte de onun yerine geçenlerin oluşturduğu baskıcı bir düzenin karşısında oluşacak muhalefeti sindirmek için ortaya atılmış bir kavramdır 1939 döneminden başlayıp dp parti iktidarına kadar gelen süreçte yapılan tüm antidemokrat faaliyetlere karşı toplumda meydana gelen en ufak bir muahlefet sen atatürkçü değilmisin diyerek sindirilmeye çalışmıştır.bu dönemde atatürkçülük adına neler yapılmıştır saymakla bitmez vergisini ödeyemeyen yoksul anadolu köylüsü yol yapımı çalışmalarında çalıştırılmıştır,şehirlerin su şebekeleri yok iken heryer inönü heykelleriyle donatılmıştır,paranın üzerinde atatürkün resimleri çıkarılmıştır bu zihniyetin uzantısı daha sonra bir başbakanı ipe sapa gelmez iddalarla ipe yollayan darbeci zihniyetin halkla ilişkiler kolu gibi çalışmıştır ve bunların hepsinide kemalist şemsiyede yapmıştır şimdi sormak lazım atatürk vasiyetinde ben hiç bir dogma ideoloji bırakmadım diyor ve toplumu amacı daha liberal hale getirip daha özgürleştirmek iken( celal bayarın başvekilliğine sıcak bakması en büyük delil) şimdi kemalist ideoloji,atatürkçülük adı ile topluma üzerinde baskıcı bir devlet zihniyeti kurmak isteyenler atatürke en büyük ihaneti yapmıyorlar mı?
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
kafalarına şunu yerleştirmeleri lazım; kemalist ideoloji diye atatürkün ortaya attığı bir ideoloji yoktur bu sonradan uydurulmuş oligarşik düzenin bir safsatasıdır halk için halka rağmen yaratılan devrim sürecinde oluşacak muhalefeti baskı altında tutarken kendilerinin bu faaliyetlerini meşru göstermek için ortaya çıkan bir akımdır.ve bu akım bizlerin 27 mayıslarda,12 eylülerde,28 şubatlarda darbenin sivil ayağı olarak sürekli karşımıza çıkmıştır bu zihniyet türkiyeyi hitler almanyasına çevirecek bütün adımları atmıştır varlık vergisi bunun en önemli delilidir.
|
Almanya'dan selamlar..
Arkadaşlar konuyu tartışmamız gereken başlık burası değil aslında ama konu bu şekilde uzadı, tekrar hoşgeldiniz. ;) :) İlgili bölümde uzun uzun konuşabiliriz ;)
|
Almanya'dan selamlar..
kemalist gençte zaten gitmiş:)
|
Almanya'dan selamlar..
:) :) ;)
|
Almanya'dan selamlar..
Gelene hoş geldin demek adettir.Ama sen pek hoş gelmedin kendi fikirlerine göre birilerinin türk olup olmadıgını yorumlaman yanlışların en büyügü ve yücelik sadece ALLAH(C.C) aittir.kendi adıma söylüyorum.
MÜSLÜMANIM TÜRKÜM varmı itirazı olan |
Almanya'dan selamlar..
gidene dur diyemem gider gider zaten
|
Almanya'dan selamlar..
Kemalizm adini ulu önder Atatürk kendisi koymustur. Kemalist demek Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip cikip takip etmek demek. Kemalist Atatürkcülük demektir. Eger kendini Atatürkcü olarak göremiyorsan, Türk olarak nasil görüyorsun cok merak ediyorum. Kemalist degilim ben dedin. Nesin peki? Seriyatci? Vatan haini ? Kusura bakma ama merak ediyorum. Kemalist degilim demenle beraber Türklügünü inkar etmis bulunuyorsun. Kemalizm'dir Türkiye Cumhuriyetini 84 senedir ayakta tutan ve bizim birlik ve beraberlik icinde Türk Halki olarak yasamamizi saglayan! Saniyorum Kemalizm ve Atatürk hakkinda fazla bilgiye sahip degilsin. Bugünki CHP'nin durumundan hoslaniyor olabilirsin, bende hoslanmiyorum. Ama sonucta Cumhuriyet Halk Partisi Atatürkün ikinci büyük eseridir. 6 Ok sadece CHP'nin bir simgesi degil hepimizin takip edip korumasi gerektigi ilkelerdir. Lütfen biraz düsün...
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
sende seriat hakkında hiç birşey bilmiyorsun belli.müslümanım dediğim için şeriatçimisin sorusunu bana soruyorsan şeriat ALLAH(c.c) kuralları demektir.ve evet ben ALLAH (c.c)kurallarını uyguluyorum şeriatçiyim.
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
Milliyetcilik Cumhuriyetcilik Laiklik Devrimcilik Halkcilik Devletcilik Atatürk ve ilkelerine / ideolojisine karsi cikan bir insan ne kadar Türk olabilir ? Resmen ihanettir bu! Bende elhamdülillah Müslümanim ne olmus yani? Haberin yoksa Mustafa Kemal Atatürk'de Müslüman idi. Senin dini inancindan kime ne kardesim? Karsi cikan mi var? Ne gerek var hemen dini konulari karistiriyorsun buraya ? Sen Kemalizmin dine karsi oldugunu saniyorsun. Ve cok yaniliyorsun! Ama seriata cok düskün isen buyur Iran sinir kapilari herkese acik, yolun acik olsun kardesim, seni zorla Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetinde tutan yok. Ya kendi vatanini kabul edip ayak uydurursun veya cekip gidersin. Saygilarimla... |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Öncelikle hosgeldiniz..
Sizin burada olmanizdan ziyadesiyle memnunum..evet fikir noktasinda ayriliklarimiz var ama bu bizlerin ayni ortamda birseyleri konusmayacagi anlamina gelmez.. Bende yurtdisinda(Avusturya) ikamet ediyorum ve sizi en azindan ruh hali olarak gayet iyi anlayabiliyorum...insallah burada fikirlerimizi ortaya koyar önyargisiz bir sekilde fikirlerimizi tartisiriz.. Ancak sunu bastan söylememde sakinca olmaz sanirim..her ne kadar önyargisiz olarak fikirlerimizi tartisacaksakta buranin bir siyasi partinin forum sitesi oldugunu hatirlatarak tartismalari bu gercegi göz önüne alarak yapilmasi gerektigini unutmamaliyiz.. yani uzun lafin kisasi amacin "Müslüman mahallessinde salyangoz satmak" ise tartismaya hic baslama derim yok amacin gercekten demokratik bir sekilde tartismaksa buyur kardesim.. burasi mevlana anlayisina sahip insanlari bünyesinde bulunduran bir sitedir o yüzden burada sana karsi özel bir ayrimcilik yapilmayacagindan emin olabilirsin, ama eger artniyetli biriysen(ki bunun belli olmasi cok sürmez) bu ortamda cok fazla tutunamazsin.. arkadaslarin cikislari daha önce yasanan tatsiz hadiselere dayanmaktadir ancak bu tatsiz hadiseler sana olumsuz bakmamiz anlamina gelmez, hic degilse birileri gibi ikili oynamak yerine ben buyum ve düsüncem bu diyerek forumda kendini belli etmissin bu yönden de tesekkür etmek isterim.. ilk mesajina gelince..bizler bu ülkenin degerlerine saygili insanlariz ancak bu ülkenin degerleri üzerinden siyaset yapanlara, o degerleri ranta cevirenlere karsiyiz.. bizler öyle cafcafli sözlerle sevgimizi gösterise dönüstürmek yerine, o ilkeleri cercevesinde ülkemizi muassir medeniyete ulastirmaya calisiyoruz ancak senin ismini verdigin bir kac siyasi parti ve dernek malesef herkesin ortak degerlerini tekellerine alarak bundan siyasi menfaat ve rant elde etmeye calisiyor.. bu tür konulari aslinda tanisma basliginda konusmak yerine acilmis konularada yada bundan sonra acilacak konularda konusmak daha evladir.. bir kez daha size hos geldiniz diyor, kafanizdaki sorularin aydinliga cikmasini temenni ediyorum.. ayri fikirlerde olsakta, ayni vatanin evlatlariyiz kardesim ;) |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
İşte az evvel anlatmak istediğim şey buydu siz Atatürk'ü yanlış anlamışsınız, Atatürk çok zeki bir liderdi şu an burda olsa ve bu Ülkeyi Şu kesim bu kesim diye ayıranların amaçlarına ulaştığını gördüğünde bumu benim Türk gençliğim derdi bundan emin ol. Biz Atalarına saygılı bir gençliğiz. Osmanlı'nın torunlarıyız, Atatürkün kurmuş olduğu Cumhuriyete sahip çıkan gençliğiz Türk Milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir unutma 84 Yıldır bu ülke demokratikleşmeye çalışıyo ve nedense Laiklik denerek darbelerle bu süreç engelleniyor. |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
o osmanli olmasaydi simdiki türkiyede olmayacakti..gazi mustafa kemalde o osmanlinin sanli bir kumandaniydi osmanli cagdisi kaldigindan degil, bazi devletlerin arkasindan vurmasindan, yönetimsel bazi tavizlerden dolayi gerilemistir.. o osmanliya herkes hala daha giptayla bakiyor..önemli olan 84 yil yada 600 yil ayakta kalmak degil önemli olan nasil ayakta kaldigin..o osmanliki kendine tabii hic bir zümrenin rahatsizlik duymadigi bir yöneticim bicimine sahipti acaba simdi böyle bir durum mevcut mu? olayi osmanli, türkiye cumhuriyeti kiyaslamasina getirmeyelim..ikiside bizim degerimizdir, ikisinede saygimiz sonsuzdur..tarihimizi gururla yad ediyor ;) |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
ben kimseye müslüman degildir demedim ama sen türk değildir diyorsun uslubunu düzelt hain dediğini söz bile etmedim ve hiç kimsenin birşeye karşı olduğunu söylemedim ben bu ülkenin vatandaşıyım ve bütün değerlerimle bu ülkede yaşamaya hakkım var kimseye ayak uydurmaya ihtiyacım yok çok şükür kılavuzum sağlam atamız bu toprakları bütün ulus istediği gibi ve rahat yaşasın diye kurtardı.sen tek tip ulus istiyorsan olduğun yerde kal.hem laik im diyorsun hem çek git biraz düşün. |
Almanya'dan selamlar..
Hosbulduk
Ön yargili konusan ben degil bazi arkadaslar burda ;) Ben siz böylesiniz söylesiniz gibi cümleler kullanmadim. Arkadasin teki acikca ben Kemalist degilim dedi. Kusura bakmayim ama buna saygi duymami bekleyemezsiniz. Madem Türk gencleriyiz, maden Atatürkün izindeyiz (sarkinizda'da söylendigi gibi) lütfen Kemalizme deger verip sahip cikin! Bazi arkadaslar neden hemen dini karistiriyor buraya anlamis degilim. O arkadaslar yüzünden AKP'nin nasil bir Parti oldugunu anlamis degiliz. Birileriniz Atatürkcüyüz der, birileri ben Kemalist degilim der. Ne anlayalim bundan biz? Kemalist degilim demek Atatürk ve Atatürk ideolojisine karsi cikmak demekir. Buna saygi mi duyalim ? Ayrica seriyatciyim dedi arkadas. Buna ne demeliyim? Afferin demokratik ve LAIK Atatürk Cumhuriyetinde seriatcilara saygi mi duyalim ? Neden herkes üzerine aliniyor bilmiyorum. Ben Kemalist degilim seriyatciyim diyen arkadasa yaziyorum bu cevaplari. Alıntı:
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
bunun en iyi siz bilmelisiniz yabanci bir ülkede yasiyorsunuz o ülkede size zorla birsey kabul ettirilmeye calisilsa, o ülkede zorla birseyler sevdirilmeye calisirsa tepkiniz ne olurdu??.. atatürkü sevmek, onun ilke ve inkilaplarini benimsemek baska birseydir kemalizm baska birseydir..kemalizm sizin dediginiz gibi atatürk zamaninda degil atatürkten sonra cikmistir ve su anda belli kesimin tekeli altina girmistir.. bankayi soyanda ben kemalistim diyor, ünv tede yolsuzluk yapanda ben kemalistim diyor, dün apoya cicek verende ben kemalistim diyor, askere kursun sikanda ben kemalistim diyor..bu nasil kemalistliktir bunun izahini yapabilir misin.. atatürkün düsüncesini yasatmaya calisan dernegin basinda darbe söylentilere bulasmis, yolsuzluk söylentileriyle anilan bir zat var ve oda kemalist.. birilerine zorla birseyleri sevdirmek yerine saygi duymalarini istesek cok mu zor olacak..atatürk bu ülkenin ortak degeridir ama o insani yüce bir varlik gibi gösterip, insanlari zorla sevk etmeye calismak fizikteki etki-tepki kurali geregi geri tepecektir.. o insanin fikirleri ortadir onlari konusalim..konuyu onu sevmek yada sevmemek konusuna indirgemeyelim ;).. kelime oyunlari yapipta akpartiyi sorgulamak yerine atatürkün mirasini yiyenleri sorgulayalim, onlarin atatürkün gösterdigi muassir medeniyet konusunda ne gibi capalari oldugunu sorgulayalim.. kusura bakma bir kisi seriatcida olur, kemaliste, komunistte hani ülkemizde demokrasi vardi, hani laik bir ülkedeydik o halde birakinda insanlar kendileri karar versinler hangi ideolojiyi sececegine ayrica seriat öyle asmak, kesmekte degil seriati arkadasin ne anlamda kullandigini algilamak cok zor olmasa gerek ;).. laiklik ne demektir..laiklik yoksa sekulerizm gibi dinleri tamamen disliyor mu yada laiklik her dine esit mesafedemi ama nedense bizdeki laiklik biraz bize has laiklik ;) |
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
yasadigim ülkelerde en asiri uclar bile kendilerini ifade edebilirken bizde tek tip insan olusturulmaya calisiliyor..o kaliba uymayanlarda laik cumhuriyetin karsisinda gösteriliyor.. bunlar birde solcu olacak..nasil solcularda dünyadan bihaber solcu solculugu sadece sol elle yemek sananlardan cok cekecegimiz var cok ;) |
Almanya'dan selamlar..
Bu foruma üye olmamin nedeni sizin gercek yüzünüzü ve düsüncelerinizi ögrenmekti. Ve hedefime vardim. Yanilmamisim. Ve dogru yolda oldugumu tekrar anladim.
Atatürk ve Kemalizmi bir birinden ayiranlarin, Kemalizme ve onunla birlikte Atatürke karsi olanlarin, ben "seriyatciyim" diyenlerin arasinda benim isim olamaz. O Genclik marsinizdaki "Cumhuriyetin bekcisiyiz" ve "Atatürkün izindeyiz" sözleri cok yanlis. "Seriatin pesindeyiz" ve "Allahin izindeyiz" sözleri size daha uygun olurdu. Kendinizi Atatürkcü gibi gösteriyorsunuz ama tam tersi düsmanisiniz! Cok üzgünüm gercekten. Sizi bu yasda kim bu yanlis yola getirdi bilmiyorum. Kemalizmi kabul etmeyenler Atatürkü de kabul edemezler. Ben bir insanin ideolojisine ve ilkelerine karsi isem nasil o insanin izinde olabilirim ? Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi ideolojisidir. Cumhuriyeti ve Türk Milletini 84 senedir ayakta tutan sistemdir. Bunu siz ama anlamamissiniz. Atatürkü anlamamissiniz. "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Demis Atam. Ama anlayana... Okulda size ne ögrettiler merak ediyorum. Normal Lise yerine Imam Hatip okullarinada gitmis olabilirsiniz belki. O zaman anlayabilirim sizi. Türkiye Cumhuriyeti LAIK bir devlete sahiptir. Bunu ne siz seriyatcilar nede baska biri degistirebilecek. Bos yere tartismalar yaratiyorsunuz. Memnun degilseniz buyrun gidin Irana. Orda istediginiz hayati bulursunuz eminim. Ya Vataniniza, Ataniza ihanet etmeyi birakin veya Türkiye Cumhuriyetini terk edin. Yeterince vatan hainlerinle ugrasiyoruz zaten, birde siz cikmayin lütfen. Kimse bu sitede Atatürke düsman degil demis biri. Hic gülecegim yoktu. Atatürk ideolojisine karsi olan insanlar nasil Atatürke karsi olmasinlar ? Ideolojilerini kabul etmeyen insanlar nasil Atanin izinde olsunlar? Bir düsünün isterseniz. Yüce Atamin bir cümlesinle Forumunuzu terk ediyorum. "GELDIKLERI GIBI GIDERLER" |
Almanya'dan selamlar..
güle güle ;D
|
Almanya'dan selamlar..
niçin gittin bizde kardeşlik bitmez di biz şiddet içermediği sürece tüm fikirlere özgürlük diyoruz hemde tüm fikirlere :)) biz tüm izimleri red edip sadece insanın özgür düşenebilmesi adına yapılan çalışmaları kutsuyoruz... gerisi teferruat
|
Almanya'dan selamlar..
Alıntı:
o yüzden bos kalabalik yapmadan, daha fazla polemige girmeden forumu terketmeniz cok yerinde bir karar oldu..sloganizmi benimsemis ve kaliplasmis kelimeleri papagan gibi tekrarlayan birinden entellektüel bir tartisma beklemek cok büyük hata olurdu.. yazdiklarimizi anlayamayacak kapasitede oldugunu anlamak cok zor degil..insanlari kamplara bölerek, birilerine bir yerleri adres göstererek elinize hic birsey gecmez.. o kadar ülkeni seviyorsan ne isin var almanyada cok sevdigin ülkene git ve hakli mücadelene devam et..bu ülkenin öz evlatlarini irana göndermek kimsenin haddine degildir o irani adres gösterinleri halk rodosa sürmüstür.. hala daha bazi seylerden ders almayan azgin azinlik sekilcilik yaparak, ülkenin degerlerini kullanarak birsey yapmaya calisiyor ama her gecen gün tükendiklerini kendileride farkediyor..cünkü artik halk uyandi ve herseyi kolayca idrak ediyor.. sizler azgin azinliksiniz, bu ülkenin gercek sahipleri bellidir..burada yazdiklarinizla ancak kendinizi ve hitap ettiginiz kücük zümreyi tatmin edebilirsiniz..aslinda sende suc yok seni kaale alip, seviyeli tartismalar yapmaya kalkisanda suc.. solcuyuz diye gecinen ama ayni laflarin etrafinda dönüp dolasan "papucumun solculari"..siz ayni hikayeyi anlatmaya devam edin, ati alan üsküdüri geceli bir hayli oldu... gelene hos geldin demistik, giderkende erdemimizi gösterip "güle güle" diyoruz..;) |
Almanya'dan selamlar..
sol ideoloji sadece demogoji yapıyor ,varoşlar,emekçiler,yoksullar,köylüler,öğrenciler, özgürlükler oysa varoşlara da,emekçilere de elini uzatan tek parti ak parti olmuştur ve bu yüzden sol ideolojin oy deposu olması gereken yerler ak partinin patlama yaptığı alanlar oluyor ama bunu ne deniz baykal nede diğer sosyal demokratlar anlayamadı ;)ve şimdi sivil anayasa ilede gerçek özgürlüklerle bizi buluşturacak tek parti ak partidir. gerisi BOŞH eğlen COŞH :D
|
Almanya'dan selamlar..
geldiği gibi gitti ben size demedim mi bunlarla yanyana olmaz inadına ŞERİATÇIYIM varmı itirazı olan öğrenmişler bi laiklik kemalistlik baska bir sey bilmiyorlar bir bilse o şeriatın Ahirette kendini kurtaracağını benden daha sıkı yapışır ama işte bilmiyor bilmeden de tutmuş OSMANLI gibi bir deve dil uzatıyor sizi gidi republicciler sizi...
Geldikleri gibi gidecek birileri varsa onlar kendilerini biliyorlar.... |
All times are GMT +3. The time now is 13:45. |