![]() |
Süleymancılar da "evet" deme kararı aldı
Referandumda sonucu etkileyecek çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Türkiye’de önemli bir kitleye sahip olan ve kısaca “Süleymancılar” diye tanınan cemaat mensupları da “evet” kararı aldılar. Bu durumda “evet” oylarının yüzde 60’ı bulabileceği belirtiliyor.
Şimdiye kadar AK Parti hükümetiyle genellikle ters düşen ve bir süre önce de bazı medya kuruluşlarında “hayır” oyu verecekleri açıklanan cemaat mensupları bugün lider kadrodan gelen mesajla rahatladı. Halen Arif Ahmet Denizolgun’un liderliğini yaptığı ve kendilerine “Süleymanlı” ismini uygun gören merhum Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlılarına gelen telefonlarda “evet” demeleri tavsiye edildi. Daha önce mensuplarını referandum için serbest bırakan cemaatin bugün sürpriz bir kararla “evet” demesi sonucu etkileyecek bir gelişme olarak yorumlandı. “Evet”ler yüzde 60’ı bulabilir Türkiye’nin birçok bölgesinde örgütlü olan ve sayıları milyonlarla ifade edilen Süleymancıların blok halinde “evet” demeleri referandumda anayasa değişiklik paketinin artık rahat geçeceğini gösteriyor. Siyasi gözlemciler bu durumda “evet” oylarının yüzde 60’ı bulabileceğini belirtiyorlar. HaBertaraf.com/Özel |
güzel
|
% 60 ın çok üstünde bekliyorum ben % 75 olabilir gibime geliyor..
|
:) :)
|
bizim burdakilerr hala kararsızzz hayır bile veren var
|
Alıntı:
realist olalım. |
Alıntı:
sen nerden biliyon :) müneccim misin... |
Alıntı:
|
sonun da mantıklı karar verebildiler bravo...
|
Alıntı:
yorumda eksiklik var demedim basit bi matematikle %75 olmayacağını çözebilirsin.. |
Alıntı:
nasıl çözebiliriz... kimin ne oy vereceğini ne biliyorsunuz kardeşim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tamam bende tahminde bulunuyorum %99..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ihtimaller dahilinde... |
mantıklı düşünen, ülkesini seven tüm insanlar evet kullanacaktır...Süleymancılarda büyük çoğunluk..oy oranlarında gözle görülür bir değişme olur tabi evet verirlerse..
|
sevindigim en önemli nokta nedir biliyor musunuz arkadaslar.. büyük, kücük bütün ehli sünnet cemaatler yillar sonra ilk defa ortak bir noktada bulustu..
bu beni en az evet kadar sevindiriyor.. |
Alıntı:
|
tebrik ediyorum,en doğru kararı vermişler...
|
Bu haberin doğru olmasını çok istiyorum...
Umarım doğrudur... Ama şuda bir gerçek ki süleymanlılar tek bir noktadan yönetilemez... Hem çok geniş hemde farklı görüşlerin olduğu bir cemaattir... Evet de çıkar...Hayır da çıkar...Boykot edende olur... |
haberin doğru olmadığı yönünde bazı tanıdıklardan bir kaç duyum aldım,sağ gösterip sol vuruyorlar bunlarda:kızdım:
|
Alıntı:
|
süleymancılar 2007 de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasına sırf -eşi başörtülüdür- diye karşı çıkan DP li Mehmet Ağar'a vermediler mi oylarını ? yahu Mehmet Ağar'ın dinle yakından uzaktan alakası yok. dini bir cemaat olduğu sanılan Süleymancılar dinle alakası olmayan kişilere nasıl oy veriyorlar anlamıyorum.
yaklaşık 2 ay yurtlarında kalmıştım, hocalardan olsa gerek beğenmedim bu cemaati. ayrıca KKTC ye gitmeden önce babam ille de Süleymancılarda kal dedi. tamam dedim. herşeyi ayarladı. gittim lefkoşaya. adamı aradım. nerelisin dedi. Batman dedim. geçen dönem bizde bir Batmanlı kalmıştı hiç olumlu bir izlenim bırakmadı, bu yüzden almıyorum seni demez mi ? orda da o dönem yerleşim sorunu vardı, çok sıkıntı çekmiştim onların yüzünden. bu sözde cemaatin, ülkemizin geleceğini düşündüğünü pek sanmıyorum. ya hayır verirler ya boykot ederler. |
Alıntı:
|
İnanmıyorum..İnanamıyorum..:)
En az içlerinden %30'u evet demez..:) |
ne derseler desinler %83 EVET çıkacak....:güzel:
|
All times are GMT +3. The time now is 15:36. |