Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   İŞTE REFERANDUM SONUÇLARI...EVET% 58 - Hayır%42... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=136602)

Necip Fazıl 09-12-2010 12:56

İŞTE REFERANDUM SONUÇLARI...EVET% 58 - Hayır%42...

http://d3cskdinz4w62u.cloudfront.net...010-duyuru.jpg
Türkiye'nin kaderini değiştirecek referandumda 81 ilde oy verme işlemi başladı. İşte il il oy kullanma saatleri;

5982 sayılıTürkiyeCumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylaması için 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başladı. Diğer illerde ise seçmenler saat 08.00'de sandık başına gitti.

Halk oylamasıyla ilgili gümrük kapılarında oy verme işlemi, 3 Ağustos
2010 Salı günü başladı. Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur kara yolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın saat 17.00'de sona erecek.

OY VERME SAATLERİ

Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında...

SÜRE BİTTİ DİYE GERİ DÖNMEYİN !

YüksekSeçimKurulunca belirlenen oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek.

Halk oylamasında, 49 milyon 446 bin 369 seçmen, 151 bin 546 sandıkta oy kullanacak.
Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve üzerinde TC vatandaşlık numarası bulunan geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek.
TC kimlik numarası nüfus cüzdanı üzerinde olmayan vatandaşlar da nüfus idaresinden alınacak, seçmen vatandaşın TC kimlik numarasını taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını Sandık Kurulu Başkanlarına nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi belgelerle birlikte ibraz etmesi halinde oylarını kullanabilecekler.
Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Seçmen bilgi kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen oyunu kullanamayacak. Seçmenler, YüksekSeçimKurulunun (YSK) ''www.ysk.gov.tr''internetsitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.
Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.
Seçmen kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde halk oylamasına, hukuki veya fiili mazereti olmaksızın katılmayanlar, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından para cezasıyla cezalandırılacak.

-ÖNCELİKLE ''TERCİH'' MÜHRÜ KULLANDIRILACAK-

Halk oylamasında, beyaz renk üzerine ''Evet'', kahverengi üzerinde ''Hayır'' ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulası kullanılacak.
Halk oylamasına katılanlar, üzerinde ''tercih'' yazılı mührü birleşik oy pusulasında tercih ettiği kısmın üzerine basarak oyunu verecek. İl ve ilçe seçim kurulları yeterli ''tercih'' mührü olmaması durumunda ''evet'' mührünü kullandırabilecekler.
Halk oylaması sonrası sandık, ilçe ve il seçim kurullarınca düzenlenecek tutanaklarda; sandık listesinde kayıtlı olanların sayısı, halk oylamasına katılanların sayısı, geçerli olan oyların sayısı, geçerli olmayan oyların sayısı, Anayasa değişikliğine ''Evet'' oyu, ''Hayır'' oyu verenlerin sayısı ayrı ayrı gösterilecek.
Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurullarından gelen sonuçları birleştirerek ilan edecek.
Yasaya göre, halk oylamasına katılım oranıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Oylama sonucu geçerli oyların yarısından çoğu ''Evet'' ise Anayasa değişikliğiTürk milleti tarafından kabul edilmiş sayılacak.

-YASAKLAR SAAT 21.00'DE BİTECEK-

Bugün saat 06.00'dan 00.00'a kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak.
Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Saat 06.00'dan saat 00.00'a kadar; emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde patlayıcı madde, kesici, delici alet ve ateşli silahları taşıyamayacak.
Saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından halk oylaması ve halk oylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından halk oylamasıyla ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. YSK, gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Halk oylamasıyla ilgili gümrük kapılarında oy verme işlemi, 3 Ağustos 2010 Salı günü başladı. Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur karayolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında oy verme işlemi de bugün saat 17.00'da sona erecek.

Samanyoluhaber

Necip Fazıl 09-12-2010 12:57

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=66308733

merve 09-12-2010 13:26

http://medya.zaman.com.tr/2010/09/12/atalay.jpg
Atalay: Oy kullanmayı engellemeye çalışan 138 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Şu ana kadar güvenlik konusunda hiçbir olumsuz durum yok.'' açıklamasını yaptı.

Referandumun huzur içinde gerçekleştiğini söyleyen Bakan Atalay, referandumda vatandaşların sandık başına gitmesini engellemek isteyen toplam 138 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Atalay, gözaltıların Van ve Batman ile ilçelerinde yaşandığını bildirdi. Beşir Atalay, halkın güven içinde oyunu kullanabilmesi için her türlü önlemin alındığını söyledi. Şu ana kadar sadece bir üzücü olay yaşandığını söyleyen Bakan Atalay, sabah saat 08.00 sularında Siirt'in Eruh ilçesinde yaşanan mayınlı tuzakta bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Atalay, dün A Milli Basketbol Takımı'nın yaşattığı sevince vurgu yaparak, "Biz iki bayram bekliyorduk. Milliler bize üç bayram yaşattı.'' diye konuştu. Emek 8. Cadde'de bulunan Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan Bakan Atalay, daha sonra açıklama yaparak okuldan ayrıldı. Aynı okula ziyarete gelen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, oyunu kullandığını sadece oy kullanma merkezine kolaylıklar dilemek için ziyarette bulunduğunu aktardı.

(CİHAN) Alıntı: ZAMAN

Necip Fazıl 09-12-2010 13:32

http://www.akpartiforum.com/Images/f...idetay_sol.pngFoto Galeri - Türkiye sandık başında
http://image.samanyoluhaber.com/Imag...9714/79725.jpg
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker oyunu memleketi Diyarbakkır'ın Yenişehir ilçesinde kullandı. Teknik Endüstri Meslek Lisesi'ndeki sandıkta oyunu veren Bakan Eker, Diyarbakır'da halkın demokratik hakkını kullanmak için sandığa gittiğini söyledi.

Uzun süredir kendilerinin konuştuklarını, bugün ise söz sırasının halkta olduğunu anlatan Bakan Eker, "Son sözü seçmen söyleyecek. Vatandaş olarak oyumuzu kullandık. Diyarbarkır'da şu an itibariyle sandıklarda oy kullanma işlemi devam ediyor. Katılım iyi bu saat itibariyle. Yüzde 20'nin üzerinde. Birkaç saat içinde yüzde 20 olması çok iyi. Herhangi bir sorun yok. Vatandaşlar huzur içinde. Güvenlik tedbirleri zaten alınmış, Vatandaşlarımız tercihlerini yapıyor." diye konuştu.

Katılımın bazı okullarda çok az olduğu şeklindeki soruya Bakan Eker, "Oy kullanma süresi kısa sürüyor. Diğer seçimlerde olduğu gibi

Cihan

Cihannur 09-12-2010 13:34

Oyumu kullandım. Oyum, vatanıma ve milletime hayırlı ve uğurlu olsun.http://img180.imageshack.us/img180/6...erensmiley.gif

merve 09-12-2010 13:36

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile konutundan yürüyerek Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi ve 1103 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halk oylaması sonucu ne olursa olsun herkesin saygı göstermesini isteyerek, ''Söylenenler söylendi, herkes söylediğini artık miting meydanlarında ve televizyon programlarında bırakmalı. Yarından itibaren Türkiye'nin hep beraber kucaklaşarak önüne bakması gerekir'' dedi.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere okul bahçesinde açıklama yapan Gül, bugün demokrasinin güzel yanlarından birinin yaşandığını ifade etti.
Önemli konular söz konusu olduğunda demokrasilerde son sözü hep halkın söylediğini dile getiren Gül, halk oylaması sonucunun nasıl çıkarsa çıksın hayırlı olmasını diledi.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Neticeyi herkesin saygıyla ve büyük bir olgunlukla karşılaması gerektiğini vatandaşlarıma ve bütün Türkiye'ye hatırlatıyorum'' dedi.
Siyasi mücadelenin her zaman yumuşak geçmeyeceğine, bazen sert ve çekişmeli olabileceğine işaret eden Gül, bunun çok partili sistemlerin doğasında olduğunu kaydetti.
Gül, şöyle devam etti:
''Bundan dolayı siyasetçiler zaman zaman miting meydanlarında niyetlerini aşan konuşmalar yapabilirler. Bütün bunların orada kalması gerektiği kanaatindeyim. Söylenenler söylendi, herkes söylediğini artık miting meydanlarında ve televizyon programlarında bırakmalı. Yarından itibaren Türkiye'nin hep beraber kucaklaşarak önüne bakması gerekir. Enerjisini halkın sorunları ile Türkiye'nin geleceği ile Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi ve halkımızın daha mutlu olması ile uğraşmak gerekir.
Şimdiden neticenin hayırlı olsun diyorum ve Türkiye'nin geleceğinin daha parlak olduğunu, hepimizin daha fazla çalışması gerektiğini, çocuklara gençlere çok daha güzel Türkiye inşa ettiğimizi hatırlatmak istiyorum.''
Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bu akşam oynanacak Türkiye-ABD final maçını izlemeye gideceğini bildirdi. Bu tür sportif başarıların Türkiye için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Gül, yapılan büyük organizasyonların Türkiye'nin ne kadar güçlendiğini ve ileriye gittiğini gösterdiğini ifade etti. Basketbol Milli Takımı'nın başarılarının devam edeceğine dair inancını dile getiren Gül, ''İnşallah bu akşam da Türkiye'ye çok büyük bir başarı armağan edecekler. Zaten şimdiye kadar geldikleri nokta olağanüstü bir başarıdır. Bu bile Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olmuştur'' diye konuştu.

ZAMAN

Necip Fazıl 09-12-2010 13:45

Başbakan'ın annesi oyunu kullandı

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, oğlu Bilal ve gelini Reyhan Erdoğan, referandum oylarını Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Bilal Erdoğan, oy kullanımı sırasında babaannesi Tenzile Erdoğan'a yardım etti. Tenzile Erdoğan'ın ardından Reyhan Erdoğan daha sonra da Bilal Erdoğan oylarını kullandı. Bilal Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra, 'Hayırlı uğurlu olsun' temennisinde bulundu. Erdoğan ailesi daha sonra okuldan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ın da oy kullanması beklenen Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki oy verme işlemi devam ediyor. Vatandaşlar yağmura aldırmadan oy vermek için okula geliyor.İstanbulİl Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul Pek, oy kullanmaya gelen vatandaşa şemsiye tutarak ıslanmasını engellemeye çalıştı.

Cihan

merve 09-12-2010 14:09

93 yaşındaki felçli kadın torunlarıyla oy kullanmaya gitti.
Düzce'de vatandaşlar referandum nedeniyle oy vermek için oy kullanacakları yerlere akın ediyor. 93 yaşında ve felçli olan Azize Akarsu oy kullanmaya torunları ile birlikte tekerlekli sandalye ile gitti.
Düzce Sancaklar Mahallesi Yavuz çıkmazında ikamet eden Azize Akarsu, Sancaklar İlköğretim Okulu 1196 nolu sandıkta oyunu kullanmak için torunlarının yardımıyla okula geldi. Akarsu, tekerlekli sandalyesiyle geldiği okulda torunlarının yardımıyla oyunu kullandıktan sonra yine torunlarıyla birlikte evine döndü. Azize Akarsu'nun 36 torun sahibi olduğu öğrenildi. Referandum ile ilgili oy kullanma işlemi sabah saat 08.00'de başladı. Oy kullanımı esnasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı Düzce'de oy kullanımı işlemi sürüyor.
(CİHAN)

merve 09-12-2010 14:28

Hakkari'de seçmen sandığa gitmiyor
Askeri operasyonların artması ve 9 PKK'lının öldürülmesi gerekçesiyle günlerdir protesto gösterilerinin yaşandığı Hakkâri'de halkın sandığa ilgi göstermediği gözleniyor.

Sabah saatlerinde güvenlik görevlileri dışında neredeyse oy kullanan olmadı. Hakkâri şehir merkezinde esnaflar da kepenklerini açmazken vatandaşların evlerinden çıkmaması dikkat çekti. Sandıkların bulunduğu okulların bahçesinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bir gece öncesinde evleri tek tek dolaşan bazı şahısların halkı tehdit ettiği belirtildi.
(CİHAN)

Necip Fazıl 09-12-2010 14:39

Başbakan Erdoğan oyunu kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.

Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Başbakan Erdoğan, burada 2130 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan'ın ardından eşi ve kızı da oylarını kullandılar.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, referandumun Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğunu belirtti. Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de referanduma katılımın iyi olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan ayrıca, bu akşam
Türkiyeile ABD arasında oynanacak 2010 DünyaBasketbolŞampiyonası final maçını da izleyeceğini sözlerine ekledi.

AA - CİHAN

Necip Fazıl 09-12-2010 14:47

Babuşcu'dan anlamlı mesaj

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, referandum oyunu Gaziosmanpaşa'daki Behçet Canbaz Lisesi'nde kullandı. Babuşcu, oyunu 2138 nolu sandıkta kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, halkın iradesi ne olursa olsun baş üstünde olacağını söyledi. Babuşcu referandum oyunu Gaziosmanpaşa'daki Behçet Canbaz Lisesi'nde kullandı.

Öğle saatlerinde okula gelen Babuşcu, oyunu 2138 nolu sandıkta kullandı. Oy verme işleminden sonra basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Babuşcu, artık söz sahibinin millet olduğunu söyledi. Her karara saygı duyduklarını belirten Babuşcu, "Bugün artık sözün bittiği yerdeyiz. Bugün söz de karar da milletin artık. Sandıklara gidecek sözünü söyleyecek, kararını sandığa yansıtacak. Bu karar da milletimiz ve ülkemiz için iyi bir karar olacak inşallah. Hayırlı bir karar, güzel bir karar olacak. Bizler de yürüttüğümüz kampanya döneminde çok hummalı, çok hızlı bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunda sandıktan çıkacak halkın iradesi her ne ise biz de başımızın gözümüzün üstünde yeri var diyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Bu milletin kararıydı, milletin anayasa oylamasıydı. Dolayısıyla burada hiçbir siyasi partinin oyu, mağlubiyeti ya da galibiyeti söz konusu değil. Millet kendisiyle ilgili önemli bir karar verecek. Bugün de gerçekten kararın da sözün de millete ait olduğu dakikalar, saatler. Akşam saatlerinde kararın ne olduğunu hep beraber göreceğiz." dedi.

Tahminde bulunup bulunmayacağı sorulan Babuşcu, "Tahminde bulunmanın bir anlamı yok. Çok kalmadı 17.00'den sonra göreceğiz." diye konuştu. Bu arada İstanbul'un genelinde olduğu gibi bu bölgede de vatandaşlar yağmur altında oy kullandı. Bazı vatandaşlar tedbirli davranıp şemsiyeleri ile okullara giderken bazı vatandaşlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Yağmura rağmen vatandaşlar vatandaşlık görevi olarak oy kullanmak için okullara akın ediyor.

Toplumsal Hafıza

Necip Fazıl 09-12-2010 15:04

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=68313417

Necip Fazıl 09-12-2010 15:48

http://www.kanalturk.com.tr/newsFile...file/32951.jpg
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Erdoğan yaptığı açıklamada Güneydoğu'da katılımın iyi olduğunu, bazı sandıkların kapandığını ve neticelerin gelmeye başladığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasisinin önemli bir kırılma noktasında olduğunu belirterek, "Gerçekten bu gün Türk demokrasisi, çok önemli bir günün içindeyiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar" dedi.
EŞİ VE KIZIYLA GELDİ
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan oyunu, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Üsküdar Burhaniye Mahallesi’ndeki Burhaniye İlköğretim Okulu 1-C sınıfında kullandı. Saat 13.10’da okula gelen Erdoğan’a vatandaşlar alkışlarla destek verdi. "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan atan vatandaşlarla selamlaşan ve çocukları seven Erdoğan daha sonra 395 seçmenin oy kullanacağı 2130 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geldi.
Sandık Başkanı ve görevlileriyle tek tek tokalaşan Erdoğan daha sonra kimliğiyle birlikte seçmen bilgi kağıdını sandık görevlilerine verdi. "Evet" ve "Hayır" yazılı oy pusulası ve tercih mührüyle birlikte kabine giren Erdoğan oyunu kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da oylarını kullandı.

MÜSADE İSTEDİ
Oy kullanma işleminin tamamlanması sonrası basın mensuplarının ’bir mesajı olup olmadığını’ sorması üzerine Başbakan Erdoğan, "Buradasınız, sandık kurulu müsaade ederse görüş bildirim" dedikten sonra, sandık başkanı ve görevlilere dönerek, "Müsaade ediyor musunuz?" diye sordu. Onların da onaylaması üzerine Erdoğan şunları söyledi:
İLK NETİCELER GELMEYE BAŞLADI
"Herşeyden önce gerçekten bu gün Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında. Gerçekten bu gün Türk demokrasisi çok önemli bir günün içindeyiz. Arafesindeyiz demiyorum. Şöyle birkaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu’nun bazı kırsal kesiminde sandıklar kapanmış. Şu aralarda neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde de netice alınıyor. Süratle, öyle zannediyorum ki akşam neticeyi alabileceğiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar."
BOYKOT KARARI ANTİDEMOKRATİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin "Güneydoğudaki boykot kararını" sorması üzerine de, "Sabahtan bu yana oran olarak bir şey söyleyemeyeceğim ama aldığım bilgiler, Hakkari dışında aslında gayet iyi bir katılım var. Hakkari’de de yine var. Bu noktada da başta valilerimiz, güvenlik güçlerimiz olmak üzere kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatlattılar. Dolayısıyla onların o beklediği boykot, inşallah sandıklarda gözükmeyecek. Zaten biliyorsunuz, bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı ki o insanların kendi insiyatifidir, bireysel tercihidir, onların hakkıdır. Ama dayatmayla olduğu zaman bu antidemokratiktir, demokratik değildir" diye yanıtladı.
ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK
Türkiye-Sırbistan arasında oynanan Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan şöyle dedi:
"Öldük öldük dirildik. Ama son 4.5 saniye herşeyi değiştirdi. Hatta evimde eşimle ’4.5 saniyede ne olur?’ dediği zaman? ’4,5 saniyede çok şey olur’ dedim. Hakikaten de 4.5 saniyede orada gördüğünüz, yani bir asist, arkasından Kerem’in sağolsun hemen o attığı iki sayı bizi finale taşıdı. Gerçekten bundan dolayı çok çok mutluyuz. Temenni ederiz ki bu akşam bayramlarımızdan biri de bu olur. Maça gideceğim, burada takip edeceğim. Finale kaldığımız için buradayım. Burada takip edeceğim. Akşam gerek Federasyon başkanımızla da görüştüm. Başta tabi Cumhurbaşkanımla bu başarıyı paylaştık. Kaptanımız Hidayet’i aradım, tebrik ettim. Onun şahsında bütün arkadaşları ve teknik kadroyu tebrik ettim. İnşallah da bu akşam maça katılacağım. Referandum sonçlarını İstanbul İl Başkanlığı’nda değerlendireceğim."

Başbakan Erdoğan, oyunu kullanıp çıktıktan sonra gazeteciler bir süre daha sınıfta bekletildi. Erdoğan’ın çıkışında da vatandaşlar alkışlarla uğurladı.

Kanal türk

Necip Fazıl 09-12-2010 16:05

Jandarma göreve!

Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. Halk referandum için sandık başında. Oy kullanma işlemleri sürerken, “hayır”cılar da boş durmuyor...

Habervaktim'in edindiği bilgilere göre, Mardin'in bir köyünde bir vatandaş halkı “oy kullanmamaları için” tehdit ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Mardin İli, Savur İlçesi, Soylu Köyü'nde Aziz Öz adında bir şahıs köylülerin oy kullanmasını engelliyor.

Oy kullanmak isteyen köylülere Kürtçe bağırarak, onları engelliyor.

Bu tablo karşısında Mardin Jandarma Alay Komutanı Olcay Erdal göreve çağrılıyor.

Köylülerin özgürce oylarını kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.

Habervaktim

Kadızâde Rûmi 09-12-2010 16:15

Sonuç herkesin bildiği gibi belli. Ama merak edilen iki soru var. :hmm

-Bir; güneydoğuda seçmenin yüzde kaçı referandumu boykot edecek?

-İki; yüzde kaç evet oyuyla referandumu kazanacağız?

Ben %60 ve üzeri bir evet çıkacağını düşünüyorum.

Necip Fazıl 09-12-2010 16:27

'Hayırlı' olsun sözleriyle yönlendirme

Eskişehir'de bir okulda bazı sandık görevlilerinin vatandaşları 'hayırlı' olsun sözleriyle karşılayarak yönlendirmeye çalışması tepki çekti.

Eskişehir'de genelinde 570 bin 28 seçmen 1738 sandıkta oy kullanıyor. Oyların kullanıldığı okullarda zaman zaman ilginç olaylar da yaşandı.

Emek Mahallesi 24 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki 2070 nolu sandıkta
seçimkâğıtlarının bazılarının mühürsüz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bazı vatandaşlar mühürsüz seçim kâğıtlarıyla oylarını kullandı. Vatandaşların ihbarıyla harekete geçen sandık müşahitleri durumun düzeltilmesini sağladı.

Eski Bağlar Mahallesi Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen vatandaşlar sandık görevlilerinin 'hayırlı' olsun ifadeleriyle karşılanıp, sandığa gönderildi. Bu durumu tepkiyle karşılayan bazı vatandaşlar hadiseyi görevlilere iletti. Müşahitlerin devreye girmesiyle seçmenlere "hayırlı" olsun ifadesiyle karşılama sona erdi.

Muttalip'teki
Atatürkİlköğretim Okulu ile Şirintepedeki Muzaffer Çil Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki 1363 nolu sandıkta oy kullanan yaşlı seçmenlerin oylarına sandık görevlilerince müdahale edildiği ortaya çıktı. Söz konusu iki okuldaki bazı sandıklarda, bazı sandık görevlilerinin oy kullanmaya gelen yaşlılara müdahale yardımcı olmak bahanesiyle müdahale ederek, 'hayır' yönünde oy atmalarını sağladıkları ve bazı yaşlıların oylarını sandık görevlilerinin kendilerinin attığı belirtildi. Olay, bazı vatandaşların tepki göstermesiyle kontrol altına alındı.

Cihan

Necip Fazıl 09-12-2010 16:30

Necip Fazıl 09-12-2010 16:43

Hilmi Paşa'dan gazeteciye: Havet

Hilmi Özkök'ten 'Hayırlı olsun' mesajı isteyen gazeteciye: Havet...

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, referandumda oyunu İzmir'in Urla ilçesindeki EGİAD İlköğretim Okulu'nda bulunan 1075 numaralı sandıkta kullandı. Okula saat 14.15'te eşi Özenç Özkök ile birlikte gelen Özkök, gazetecilerin yorum yapmasını istemesi üzerine, "Havetli olsun diyorum." demekle yetindi.

Bir gazetecinin, anayasa değişikliklerinin darbelere engel olup olmayacağı şeklindeki sorusuna ise, "Bu konuda daha önce söyleceklerini söyledim. Daha fazla bir şey söylememe gerek yok." cevabını verdi.

Hilmi Özkök, eşinin kabinde tercih mührünü unutması üzerine, hatırlarak almasını istedi. Eşi Özenç Özkök de mührü kabinden alarak görevliye teslim etti. Daha sonra Özkök, oy pusulasını alarak kendi oyunu kullandı. Ardından görevlilerle tokalaşan Özkök, okul çıkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Referandum sonucuyla ilgili yorum yapmasını istemeleri üzerine, "Ne dememi bekliyorsunuz?" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin, "'Hayırlı olsun bile demeniz yeterli." cevabı üzerine ise, "Bu lafı söyletmeye çalışıyorsunuz ama ben Havet'li olsun diyorum. Başka da yorum yapmak istemiyorum." dedi. Eski Genelkurmay Başkanı, anayasa değişikliği paketinde darbeyi engelleyen maddeler olduğu hatırlatılıp, "Sizce bundan sonra darbe olur mu?" diye sorulmasın karşılık, "Ben bu konuyla ilgili söyleyeceğim sözleri daha önce söyledim. Başka bir yorum da yapmıyorum." diyerek, eşiyle birlikte okuldan ayrıldı.

Cihan

Necip Fazıl 09-12-2010 16:47

İŞTE İLK SONUÇLAR

http://www.borsagundem.com/resimler/...ndum_canli.jpg
Anadolu'da bazı bölgelerde oy kullanma işlemi sona erdi, sandıklar açılmaya başlandı

Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı bir köydeki sandık açıldı. 55 kayıtlı seçmenin bulunduğu köydeki sandıkta 52 vatandaş oy kullandı.

Açılan ilk sandıktan çok şaşırtıcı bir sonuç çıktı.

Seçim yasakları nedeniyle şimdilik yayınlayamadığımız sonuçları saat 18:00'den itibaren BORSAGUNDEM.COM'dan anlık olarak takip edebilirsiniz.

Borsa Gündem

Mavera 09-12-2010 16:49

52 oyun 52 side evet cikti ;)

Necip Fazıl 09-12-2010 16:49

115 yaşındaki Asiye nine sandığa gitti

Sultanbeyli'de 115 yaşında olmasına rağmen oy kullanmakta ısrar eden Asiye nine torunları tarafından getirildiği okulda oyunu kullandı.

İlerlemiş yaşına rağmen Asiye ninenin oy kullanmaya geldiğini gören görevliler ve vatandaşlar 115 yaşındaki yaşlı kadını alkışlarla kutladı.

Sultanbeyli'de çocukları ile birlikte yaşayan 115 yaşındaki Asiye İldir, ilerlemiş yaşına ve birçok rahatsızlığına rağmen referandumda ısrarla oy kullanmak isteyince torunları tarafından sandığının bulunduğu okula getirildi. Şiddetli yağmura rağmen oy kullanacağı sandığın bulunduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na torunları tarafından getirilen Asiye nine her vatandaşın oy kullanması gerektiğini söyledi.

Hiç Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan ve konuşmaları torunları tarafından Türkçeye çevrilen Asiye nine basın mensuplarına
12 Eylül1980'de gerçekleştirilen Askeri Darbe döneminde eşi Mehmet İldir'in sebepsiz yere askerler tarafından alınarak iki hafta boyunca işkence gördüğünü söyledi. "Eşimi nezarete atarak iki hafta boyunca hakaret ettiler ve tırnaklarını söktüler. Köylere girilerek insanlara hakaretler edildi. Eşimin hatırına oyumu kullanmak için geldim. Bir daha darbelerin yaşanmaması için oyumu kullanacağım."diyen Asiye nineyi oy kullanmak için arabasıyla okula getiren torunu Turan İldir de ninesine çok yaşlı olduğu için evinde kalması yönünde tavsiyede bulunduğunu ancak kendisinin buna ısrarla karşı çıkarak oyunu kullanmak istediğini aktardı.

Turan ildir ninesinin kendilerine sürekli darbe döneminde eşinin gördüğü işkenceyi anlattığını, bir daha darbelerin yaşanmaması için ve eşinin hatırı için oy kullanmaya geldiğini söyledi.

Torunlarının yardımı ile oyunu kullanacağı ikinci kattaki sınıfa getirilen Asiye ninenin sandık başına geldiğini gören başta sandık görevlileri olmak üzere vatandaşların da dikkatini çekti. Asiye nine zarfı oy sandığına atmasıyla birlikte görevliler ve vatandaşlar tarafından da alkışlandı. Bazı vatandaşlar da İlerlemiş yaşına rağmen oyu kullanmaya gelen Asiye ninenin elini öptüler. Oy kullanma işlemini tamamlayan yaşlı kadını okulun çıkışında da gören vatandaşlar alkışlarla uğurladı.

Hiç Türkçe bilmeyen Asiye İldir'in 1991 yılında eşi Mehmet İldir'in hayatını kaybetmesinin ardından yaşadığı Bingöl'den ayrılarak çocuklarının yanına
İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Cihan

Mavera 09-12-2010 16:51

DİYARBAKIR'DA BOYKOT TUTMADI

Diyarbakırdaki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre saat 14.00 İtibari ile referanduma katılımın yüzde 40-45 oranına ulaştı. Bu oranın akşam saatlerine kadar yüzde 55-60 olması bekleniyor.

Necip Fazıl 09-12-2010 16:54

Referandumda ilk sandık açıldı

http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/...ile/117559.jpg
Türkiye referandumda oy kullanıyor. İlk sandık sonucu ise geldi...

Oy kullanma işleminin bittiği bazı yerlerde oylar sayılmaya başlandı. İlk sandığın açıldığı yer ise belli oldu.
Doğuda 32 il ve ilçe merkezinde oy verme işleminin bitmesine yarım saat var. Bazı yerlerde sandıklardaki oylar sayılmaya başlandı ilk sandık ise Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı bir köyde açıldı. Sivas'ın Doğanşar ilçesinde açılan bir sandıktan .. evet, .. hayır oyu çıktı. İlçeye bağlı bir köydeki sandık açıldı. 55 kayıtlı seçmenin bulunduğu köydeki sandıkta 52 vatandaş oy kullandı.
Yayın yasağı dolayısı ile rakamları yayınlamıyoruz. Yasak kalktığı anda sonuçlar bugun.com.tr 'de olacak...

Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.

AA

merve 09-12-2010 16:56

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800707)
52 oyun 52 side evet cikti ;)

Süper olur :hihi2:

Mavera 09-12-2010 16:58

acilan sandiklara göre ELAZIG SİVRİCE de tuluma yakin bir sonuc cikmak üzere..

Necip Fazıl 09-12-2010 17:04

Açılan sandıkta 'evet' tavan yaptı!

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde açılan bir sandıktan 51 evet, 1 hayır oyu çıktı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı bir köydeki sandık açıldı. 55 kayıtlı seçmenin bulunduğu köydeki sandıkta 52 vatandaş oy kullandı.

Açılan sandıktaki geçerli 52 oydan 51'inin evet, 1'inin ise hayır çıktığı öğrenildi.

aa

Necip Fazıl 09-12-2010 17:05

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=43667532

Mavera 09-12-2010 17:05

Şanlı Urfa Bingöl'ü geçebilir neredeyse bütün sandıklardan evet çıktı....

Mavera 09-12-2010 17:06

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800716)
Açılan sandıkta 'evet' tavan yaptı!

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde açılan bir sandıktan 51 evet, 1 hayır oyu çıktı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı bir köydeki sandık açıldı. 55 kayıtlı seçmenin bulunduğu köydeki sandıkta 52 vatandaş oy kullandı.

Açılan sandıktaki geçerli 52 oydan 51'inin evet, 1'inin ise hayır çıktığı öğrenildi.

aa

o bir kisi kim, getirin bana mazlumu :)

Mavera 09-12-2010 17:07

Ağrı merkez açılan sandık %5... Evet:2000 hayır:8
Şanlıurfa: açılan sandık %8 evet:17 bin kusur.... Hayır 200

merve 09-12-2010 17:23

Sonuçlar nasıl açıklanıyor ??? yasak yok mu:hmm :neki:

Kadızâde Rûmi 09-12-2010 17:25

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800725)
Ağrı merkez açılan sandık %5... Evet:2000 hayır:8
Şanlıurfa: açılan sandık %8 evet:17 bin kusur.... Hayır 200

Müthiş birşey. Bakabileceğimiz kaynak var mı?

eda05 09-12-2010 17:25

Evet sonuçlar nasıl açıklanıyo ?..:hmm

El Emin 09-12-2010 17:27

"Şanlı Urfa Bingöl'ü geçebilir neredeyse bütün sandıklardan evet çıktı...."

Zannetmem Urfada BDP var...Bingöl de % olarak daha çok çıkacaktır.Ben öyle tahmin ediyorum.

Necip Fazıl 09-12-2010 17:28

Sandık görevlisi 'gömlek' için kavga etti!

http://www.habervaktim.com/resim/resim141469_2.jpg

Adana'da CHP'li bir sandık görevlisi, beyaz gömlekle evet propagandası yaptığını iddia ettiği AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar ile tartıştı.

Yeni Baraj Mahallesi Özel Adana Lisesi'ndeki parti müşahitlerini ziyaret eden Necdet Ünüvar, CHP'li görevlinin "Vekiller sandık sandık gezemez" tepkisi ile karşılaştı.

Milletvekili Ünüvar ise "Niçin böyle bağırarak konuşuyorsunuz. Ben propaganda yapmak için gezmiyorum. Sizin vekilleriniz gezmiyor diye mi bu şekilde davranıyorsunuz." şeklinde karşılık verdi.

CHP'li görevli "Benim vekillerim seçim kanununa uyuyor" derken; Ünüvar ise "Önce senin genel başkanın oy kullansın" ifadesini kullandı.

Bu arada, CHP'li bir görevlinin "Propaganda yapmıyoruz diyorlar ama beyaz gömlek giyinip gelmişler" demesi dikkatlerden kaçmadı.

Milletvekili Necdet Ünüvar, müşahitler ile görüşmek üzere okulları dolaştığını belirterek, "Sandık müşahidi arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bir sıkıntıları var mı diye soruyoruz. Çok sayıda okul dolaştık. Kendisini CHP'li olarak tanıtan okul görevlisi bize 'Burada dolaşamazsınız, propaganda yapamazsınız' dedi. İnsanlara merhaba demek propaganda anlamına gelmez." şeklinde konuştu. Cihan

Kadızâde Rûmi 09-12-2010 17:29

Hakkari'de katılım çok düşük olmuş.

İntifada 09-12-2010 17:29

Sivil Anayasaya Evet Diyenler sayfasındaki haberleri copy paste yapıyor :)
helal ahbet abi kaynak sağlam :)

Mavera 09-12-2010 17:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800764)
Sivil Anayasaya Evet Diyenler sayfasındaki haberleri copy paste yapıyor :)
helal ahbet abi kaynak sağlam :)

sadece o degil bir cok sayfaya üyeligim var onlara bölgelerden haber geldikce yayinliyorlar ;)

Beylerbeyi 09-12-2010 17:36

az önce bir lokantadaydık arkadaşlarla. Roj tv açıktı.

BDP li belediye başkanları telefonla bağlandılar.

yüksekova belediye başkanı kimseye oy verdirtmediklerini söyledi. %100 e yakın boykot.

şırnakta %75 boykot.

van belediye başkanı çıkıp zafer bizimdir dedi. şu şu mahallelerde kimse oy veremedi dedi.

bi BDP li yetkili en büyük katılımın Batman'da olduğunu, bu ilde çok fazla engellemelerde bulunamadıklarını belirtti.

yav bunlar nasıl insanlar her mahalleyi tek tek söylüyordular. hangi kesim vermiş. kim boykot etmiş hepsini biliyorlar. sonuçlar çoktan gelmiş roj tv ye ;D

Necip Fazıl 09-12-2010 18:06

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylamasında oy verme işlemi, Türkiye genelinde sona erdi.

Vatandaşlar, Türkiye'nin doğusundaki 32 ilde 07.00-16.00 saatleri arasında, batısındaki 49 ilde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oylarını kullandı.

Batıdaki illerde, oy verme işleminin bitiş saati olan 17.00'de sandık başlarında bulunan seçmenler, sandık kurulları yetkileri tarafından tespit edildikten sonra oylarını kullanabilecekler. Bu tespitten sonra oy vermek için sandık başına gelenler ise oy kullanamayacaklar.

Oy verme işleminin bitmesiyle birlikte sandıklar açılmaya başlandı ve oy tasnifine geçildi.

Bu arada, YSK'nın daha önceki kararı doğrultusunda dün saat 18.00'de başlayan her türlü yayın yasağı da saat 21.00'e kadar devam edecek. 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK'nın bildirileri yayınlanabilecek. Yayın yasağı, YSK'nın kararıyla daha erken bir saatte de kaldırılabilecek.

Samanyoluhaber

All times are GMT +3. The time now is 14:11.