Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençlik Fikir Akımı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=224)
-   -   ibadet özgürlüğü peki olanak? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=136781)

kimyager26 09-14-2010 00:13

ibadet özgürlüğü peki olanak?

5 vakit kılan bir üniversite öğrencisi(ya da lise) neden çoğu vakti kaza etmek zorunda?Ders aralarında veya öğle aralarında her fakülte için bir namaz yeri konulamaz mı?Bazı özel üniversitelerinde mevcut olabilir ama devlet üniversitelerinde yok.Bu değinilmesi gereken bir mevzu değil mi?

Ruh-i zar 09-14-2010 00:15

Selçuk üniversitesinde her fakültede mescit mevcut.
Kampüsümüzde cami bile var :)
Bildiğim kadarıyla Atatürk üniversitesinde de mescitler var..

Devlete ait olanların çoğunda var diye biliyorum..

BeDeVİ 09-14-2010 00:16

İçeri bile almıyorlarda içeride ibadete izin mi verecekler ? Çözülmesi gereken o kadar sorun var ki..

kimyager26 09-14-2010 00:17

ciddi misin?anadolu üni. de olmadığı için diğerlerinde de olmadığını düşündüm

Mavera 09-14-2010 00:19

sabir, sabir, sabir.. herseyin bir yeri ve sirasi var.

Ruh-i zar 09-14-2010 00:21

Evet ciddiyim :)
Bakın bu da camimiz..
http://www.turav.org/yenisite/images...pus_camii3.jpg

Hacettepe üniversitesinde de cami vardı yanlış hatırlamıyosam..
Yani Selçuğun kampüsünde namaz konusunda hiç bi sıkıntı çekmezsiniz..
Sadece bazı fakültelere başörtülü giriş yasak.
Bazılarınada alıyolar dekana göre değişiyo..
Mescitten önce başörtü sorununun kalkması gerek.
Zaten o olursa namaza kimse sesini çıkaramaz..
Bi odayı mescit olarak ayarlamak çok zor değil..

kimyager26 09-14-2010 00:25

çok şanslısınız o zaman buraya da gelse keşke

Ruh-i zar 09-14-2010 00:29

Eskişehirin her ne kadar etik olmasada yüklendiği bi misyon var hepimizin malumu olan..
Ama dediğiniz gibi keşke olsa..

Mehmet Ufuk 09-14-2010 01:07

Bu konuda sabır kelamı yerinde...

yurdagül61 09-14-2010 05:10

mevlam inşlh yardımcımız olur yavrularımız ibadetlerini rahat bi şekilde yaparlar.

Ukbâ 09-14-2010 13:54

Alıntı:

kimyager26 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802236)
5 vakit kılan bir üniversite öğrencisi(ya da lise) neden çoğu vakti kaza etmek zorunda?Ders aralarında veya öğle aralarında her fakülte için bir namaz yeri konulamaz mı?Bazı özel üniversitelerinde mevcut olabilir ama devlet üniversitelerinde yok.Bu değinilmesi gereken bir mevzu değil mi?

Benim bildiğim bazı üniversitelerde mevcut. Hatta değişen rektörler sonrasında bu yöndeki taleplere karşılık veriliyor. ,İlginç tarafı ünüversitede böyle bir alan için yetkili arkadaşlar esnaf abilerden yardım alıyorlar. Devlette inançlı inancsız insan olur diye inancsızların hakkına girmemek için böyle bir yöntemi kullandıklarını biliyorum.

_Ednâ_ 09-15-2010 21:19

tamamen dekanla alakalı bir durum...
dekanımız 2 sene önce değişti. en başta kabin yaptırdı sonra güzel bir mescid yaptırdı.. allah razı olsun...
ama olmayan hatta kapalı arkadaşlarımızın açacak kabini bile olmayan çok üniversite var...
rektörlerin yavaş yavaş değişerek buna çözüm getirileceğine inanıyorum...
başörtüsüde çok yakında halolcak inşallah :) :)

El Emin 09-15-2010 21:28

Evet namaz ibadetini yerine getirenler sıkıntı yaşıyorlardı ama dönemimizde bundan pek bahsedemeyiz.Anlatan büyüklerimiz var namaz kıldığı için adlarının alındığını psikolojik baskı uygulandığını.Ama şimdi bu tür durumlar nadir çıkar.Değişen Rektörlerle üniversiteler daha iyi bir konuma geldi.Tabi ki aksaklık olan izin verilmeyen üniversiteler hala mevcut fakat genel itibariyle bu tür sorunlar yok ediliyor.Liselerde resmi olarak mescit bulunmasa da gayri resmi yollarla ufakta olsa bir yerler ibadete ayrılıyor.inşaALLAH en kısa sürede bu tür sorunlar tamamıyla halledilir.Fakat hiç bir durum öğrencinin kaza etmesine sebebiyet vermez/vermemeli.Hiç bir yer yoksa üstündeki ceketi çıkarıp yere atıp kıbleye yönelip gayet tabi namazını kılabilir.

İntifada 09-15-2010 21:34

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindede camii var...
MErkez kampüsün içerisinde...
Ama ezan yasak...

Hüdaverdi 09-15-2010 21:43

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802239)
Selçuk üniversitesinde her fakültede mescit mevcut.
Kampüsümüzde cami bile var :)
Bildiğim kadarıyla Atatürk üniversitesinde de mescitler var..

Devlete ait olanların çoğunda var diye biliyorum..

Kampüs fakülte anlamam nedir ama hacettepede de var ;D

nrsbh 09-15-2010 22:41

büyük ve köklü üniversitelerde mescit yada mini bir cami bulunuyor.. genelde yeni üniversitelerde yok

kimyager26 09-15-2010 23:58

Alıntı:

M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803778)
Evet namaz ibadetini yerine getirenler sıkıntı yaşıyorlardı ama dönemimizde bundan pek bahsedemeyiz.Anlatan büyüklerimiz var namaz kıldığı için adlarının alındığını psikolojik baskı uygulandığını.Ama şimdi bu tür durumlar nadir çıkar.Değişen Rektörlerle üniversiteler daha iyi bir konuma geldi.Tabi ki aksaklık olan izin verilmeyen üniversiteler hala mevcut fakat genel itibariyle bu tür sorunlar yok ediliyor.Liselerde resmi olarak mescit bulunmasa da gayri resmi yollarla ufakta olsa bir yerler ibadete ayrılıyor.inşaALLAH en kısa sürede bu tür sorunlar tamamıyla halledilir.Fakat hiç bir durum öğrencinin kaza etmesine sebebiyet vermez/vermemeli.Hiç bir yer yoksa üstündeki ceketi çıkarıp yere atıp kıbleye yönelip gayet tabi namazını kılabilir.

Evet haklsınız savaşta bile namaz kılınmışsa başka hiçbir engel kabul edilmemeli

All times are GMT +3. The time now is 11:52.