![]() |
Terörist ölüleri ailelerine verilsin mi ?
Demin internethaber sitesinde gördüm,teröristin cenazesine 50 bin kişi katılmış.Esnaf dükkanına kilit vurmuş,aponun,pkklıların,paçavranın resimleri fotoğrafları açılmış,intikam pankartı en ön de yer almış.
Partimiz zamanın da mı teröristlerin leşlerinin ailelerine teslim etme olayı başladı bilmiyorum ama bence kesinlikle bir an önce eski sisteme dönülüp,leşlerin dağlarda kurtlara domuzlara kurtçuklara böceklere yem olarak bırakılmasından yanayım. Aksi halde bu tür görüntüler hem pkknın,hem terörist yandaşlarının işine gelecektir,hem de halkımızın tepkisini yükseltecektir. Şu ihtimal unutuluyor,bir insan ölünce kesinlikle temizlenip gömülmeyi ister,dağa çıkmayı engelleyen en büyük etkilerden birisi de,gömülmeden arazide açık seçik şekilde bırakılma korkusu.İnsan inançlı olsa da,olmasa da,gömülmek veya kimisi yakılıp kül olmak ister,ben hiç görmedim ''ben ölünce beni bir araziye bırakın'' diye vasiyet yazan veya böyle bir batıl inanca sahip bir topluluk. En önemlisi,bu tür görüntüler ortaya çıkardığı etkiler ortada,kafa atmalar,burun kırmalar,linç girişimine girilmesi vs. Bu görüntülerden etkilenip sabır taşı dolan vatan severlerin bu hainlere karşı bir örgüt kurma ihtimali de unutuluyor.Yarın bir gün bu terörist cenazelerinde canlı bomba veya bombalı eylemler veya silahlı eylemler başgösterirse hiç şaşırmayın.Eminim gerçekleşecektir,belki de şuan gerçekleştirmek için plan dahi kuranlar vardır. Ardından çıkıp ''vah efendim bunlar ergenekoncu vah efendim bunlar dış güçlerin oyunu'' demesin kimse. İnsanların sabrı bir yere kadar.Gerçekleşirse üzülürüm,ama hatayı asla onlarda bulmam. Hatayı,bu teröristlerin leşlerini dağdan helikopterle alıp,hastaneye götürüp,inceleyip,temizleyip,kıçına pamuğu takıp ailesine verenlerde bulurum.Bu hükümetse hükümet,orduysa ordu,yargıysa yargı,artık her kimse. Bu tür şeyler terörü azaltmaz asla,aksine gövde gösterisine dönüştürülüp 'intikam yemini' etmesine vesile olur. http://img.internethaber.com/gallery/9412/7.jpg Dayımın bir sözü var; ''yarın bir gün sokaklarda pkk bayrağı asıldığında hiç bir şey yapamayacaksınız'' demişti.Bu yola doğru mu ilerliyoruz ? Bilinmez. Bu işin sonucunda büyük bir iç savaş çıkacak,veya sabırla herşey yoluna girecek.İzleyip görücez bakalım. |
Bu olaya engel olunmalı ama,
Bedenleri dağda hayvanlara yem etmek ne bize yakışır ne de dinen uygun olur. Kişiye saygımız olmasada Allah'ın verdiği en büyük nimet olan bedene saygımız olmalı.. Başka çözüm yolları bulunabilir elbet. |
Reyiz ne kadar aşağılık olsalar bile ölçümümüz bellidir...
Uhud,bedir,hendek savaşlarının hiç birinde ölülere işkence yapılmamıştır...Bu büyük bir günahtır... Ve bildiğim kadarıyla naaşlar teslim edilmiştir... |
Yakmak lazım leşlerini çünkü bu şerefsizleri toprak kabul etmez... :güzel:
|
Dağa,araziye bırakmakla da zaten leşleri teslim etmiş olunuyor.Hani Nefes filminde 2 terörist öldürülüyor bir kadın yaralı ele geçiriliyor.Asker leşleri napcaz sorusuna yüz başı ''sahipleri gelip alsın'' diyor.Dağ kadrosu gelip alsın,artık gömüyorlarmı,yoksa 'gömüyorlar mı' orası onlara kalmış bir olay. Helipkopterle alıp hastaneye götürülüp temizletilip devletin aracıyla mezara görütülmesine,devletin suyu ile yıkanması,devletin pamuğunun kullanılmasına karşıyım. Bu tür gösteriler olmaması şartıyla teslim edilebilir.Son zamanlarda terörist mezarlarında 'şehit' yazısı yazılması da çok vahim bir olay. Bura da insanımız unutuluyor,onlar düşünülmüyor hangi ruh haline girdikleri,neler düşündükleri,neler yapabilecekleri vs. |
Alıntı:
|
Ankete katılmamayı tercih ediyorum.Zira orada belirtilen "leş" kelimesi bize ve bu ankete yakışmıyor.
Fikrimi belirtmeye gelince.Bence naaşlar verilmeli.Yapılacak faşizan bir tutum işi dahada yokuşa sürecektir.Faşizan tutumlar asla olaya çözüm kazandırmadı tam tersine yürekteki ateşleri dahada körükledi.Teroristlere saygı duymamamız gayet doğaldır ama o bedene onu verenden ötürü saygı duymamız gerekir ve annelerinin yüreğine de bir koru bizim atmamız gerekir.Ailelerin yüreğindeki acıyı derinleştirmemek adına verilmelidir.Çözüm istiyorsak faşizan tutum ve düşüncelerden vazgeçmeliyiz. |
Aslında bi mezarlık kurulup öldürülen PKKlıların oraya direkt olarak devlet tarafından defnedilmesi uygun olur.
Ziyaret etmek isteyen aileler olursa gelir yine ziyaret eder. |
Faşizan tutumların önünün engellenmesi ve bu faşistlere karşı faşistliğin artmasını da engellemek amacıyla leşler verilmemeli.Ben tv de ''pkk lı onurlu şekilde'' diye devam eden sözü duyunca tepem atıyor doğal olarak.Masum bir insanın canına kasteden birisine onurlu denmesi,buna müsade edilmesi,onların gönlünü hoş tuttuğu gibi kahramanlık hayelerini de tavan yapmasına sebe olur,gururlanırlar,kimileri özenir.
Bu görüntüler ortada oldukça asıl tehlike daha fazla artar,nefret körüklenir.Onlar intikam derken bazıları '' bizim elimiz armut mu topluyor'' der,kimisi yüzlerce kişiyi önemsemeyip birisine kafa atar linci göze alarak. Bunların yüreğine ateş düşüyorsa,bu görüntüler yüzünden şehit ailelerinin,gazilerin,oğlu askerde olanların ve ülkeyi sevenlerin yüreğini de hesap etmek gerekir. Anneleri,yüreğine kooru düşmesini istemiyorsa ilk başta çocuklarını dağa yollamayacak,çok istiyorlarsa mahmur kampı çok uzakta değil,yol parası benden. |
Alıntı:
|
:D
İşin içinden çıkılmıyo ki. Ama kolay bi durum değil. Sonuçta bir devletle savaşta değiliz. Hepsi aynı topraktaki insanlar. Ölende devletin öldürende.. Sende diğer tarafı hiç düşünmüyosun ama. Bi taraf daha çok öfkelenir derken öbür tarafın nasıl öfkeleneceğini düşünmüyosun. Tek taraflı hallolcak bi durum değil.. Değnekli iki tane ucu olan bi söz var ya:p Tam oyar bu konuya;D |
Hüdaverdi sen yine aynı noktaya sardın.
Bir ara haberlerde çıktı gördün mü bilmiyorum.Kadının bir oğlu polis şehit oldu diğer oğlu da dağda terörist.Yani çocuk üzerinde sadece aile etkili olmaz.Hadi 20 yaşına kadar eve tıkadı bu üniversiteye gitmeyecek mi?Gidecek. Üniversitelerde de gençlerin beyinlerini yıkayıp dağa çıkarıyorlar.Sen o naaşı anneye vermeyerek onun acısını dahada artıracaksın.Sen onu vermeyerek o anneyi de kaybedeceksin.Ben demiyorum kahraman olarak lanse edilsin veya şehit olarak anılsın.Ama naaşı aileye vermeyince onların nefret ve öfkesini artıracaksın ve böyle fasit dairelerinden ibaret devam edecek. ÇÖZÜM İSTİYOR MUYUZ? bir önce bunu kararlaştıralım bence. |
Bu insanlar onca katliama maruz kaldılar bence şimdi sıra biraz tölerans göstermede.Tölerans göstermeden bu işi çözemeyiz.Madem geçmişte ekstra işkence uyguladık şimdide dengeyi sağlamak adına tölerans tanımamız gerekir.
|
Ben ailelerine teslim edilmemesinden yanayım. Ama çıkıp da, leşleri yakalım yıkalım olaylarına giremem. Adam dağa çıkarken bunları göze alarak çıkıyor. Ailesine teslim etsen, şehit gibi tören yaparak gömüyorlar. Faşistliği arttıran asıl nokta budur. Ne yani, dağa çıktı diye bir de özel mezar mı yaptıracağız? Devlete bir sürü masraf.
|
Alıntı:
|
Bunu Dersim Katliamını yaparken düşünecektik.Dersimde atılan bombalar harcanılan uçaklar masraf değil miydi?
Biz burada anaların yüreğindeki acıyı çözme açısından konuşurken işi maddi olarak değerlendirmeniz çok üzücü.Bir annenin tek bir göz yaşına tüm Dünyayı veririm.(Tabi anne "anne" ise). |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ölüye işkence yapmak günahtır ve ayıptır...
Ölü üzerinden rant sağlama ve leşi şehit saymak günahtır ve ayıptır... Bırakalım onların günahı ve ayıpı olsun... bize yakışmaz... |
Alıntı:
Bingöl tarafında da gerçekleştir.Referandumda ise Bingöl rekor kırdı. Ve Sağ partiler bingöl'de revaçta. Kalkıp Olayı ne bingölden ele alabilir nede Tunceliden. Nede insanların zihniyetine göre hak ve adalet dağıtabiliriz. Düşüncesi yanlış ee hakkını yemiştik verme demek işte bu zihniyette İslama terstir.Ayetleri kurcalamanızı tavsiye ederim kardeşim. Hakları yenilen herkesin hakları dağıtılmalıdır.Gerekirse bu yolda tölerans verilmelidir! Madem Yıktık Yapmayı da Bileceğiz.Yoksa her şey aynı şekilde devam eder.Barış naralarımız da sadece sözde kalır hayata geçemez.Ki bu tutum bizim tutarlı olmadığımızı da gösterir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Eskiden bu düşünce ile naaşlar verilmiyordu ... Zaten ölü veya yaralı olarak bir kişi ele geçirildiğinde ise tankların arkalarına bağlanılıp ibreti alem için yerlerde sürükleniyordu ... Bu tür olaylara bizim büyüklerimiz az şahit olmamış... Ve sırf bu tarz insanlık dışı muameleler yüzünden bir çok kişide kendi isteği ile pkkya katılmıştır... Faşistliğin artmasını engellemek için diyorsunuz ama bilmeniz lazım ki bu tarz bir yaklaşım sadece onlara artı kazandırır... Yaşadığım tecrübelerde dolayı bunları diyorum ... |
Toprak parçası verilmesine tamamen karşıyım.Özerlik dahi verilmemeli.Çünkü Türkiye çok milletli bir devlet böyle olursa ortada ne devlet kalır ne milli birlik.Ak Parti'nin suçu demedim.Birileri haltı yedi bize temizlemek düştü tıpkı 12 eylül darbe anayasası gibi.Yapılanlar yeterli değil.Doğuda hala işsizlik had safhada ben önemli bir atılım görmedim.Kürtçe kanal açıldı ama hala seçmeli ders olarak getirilmedi.Ak Parti Doğuda ve Güneydoğuda hiç etkin değil ki meyvesini alsın.Nerede koltuk sevdalısı varsa nerede abudik gubudik varsa tıkıştırmışlar partiye.Kimsenin halkın içine indiği yok.Tabi ki millette tanımaz Ak Partiyi.
Önemli bir husus.Burada Pkk terör örgütünü savunmuyorum.İçlerindeki insanlara zerre sevgim saygım yok.Fakat sevmesekte bazı şeyleri gerçekleştirmemiz gerekir.Bende diyorum ki naaşlar ailelere verilmeli ben bu düşünceyi savunuyorum.PKK terör örgütünde azalma olmaması gayet doğaldır çünkü fiili gerçekleşmiş sonuçlar bende hala göremedim.Kalkıp hop silahı bırak hemen sazan gibi kucağımıza atlamalarını beklemek fazla iyimser bir bakış olur.Realist olalım. |
Alıntı:
Boşuna demiyoruz ''şehidlerimizin cenazeleri yayınlanmasın tv,annelerinin ağlaması gösterilmesin'' diye,en azından ben bu düşüncedeyim.Çünkü teröristlerin ve yandaşlarının çok hoşuna giden bir durum bu eminim.''bak bizim gerillalar öldürdü nasıl ağlıyorlar'' diyorlardır.Öldürülen israillinin yakınlarının ağladığını görmek bizim nasıl içimizi zıpatıyorsa güldürüyorsa,bu pkklılar içinde geçerlidir.Biz nasıl şehid olan Filistinli için üzülüyor israile lanet okuyorsak bunun benzerini pkklılarda bize karşı yapıyorlar.Bu değişmez bir durum. Bu yüzden hem pkk leşlerinin verilmesine,verilsede askerin gözetimi altında sadece yakın aileleri tarafından gömülmesinden,şehid cenazelerinin ekrana taşınmamasından yanayım. |
Karşınızdaki kuduz köpek gibi saldıran ve zarar veren bir haşere. Öldürüldüğü yere bir çukur kazılıp gömülmeli. Peygamberimiz zamanında da bu böyleydi. Büyük bir çukura kafirler gömülüyordu.
Belki içinizde "onlar kafir değil" diyenler olabilir. Ama teröristin dini imanı olmaz. Dini imanı olmayanın da cenaze merasimi ve cenaze namazı olmaz. O kişiye taziye de düzenlenmez. Peygamberimiz, Ebu Cehil için merasim düzenlemedi, taziyede bulunmadı. Biz kalkıp dağdaki teröriste mi acıyacağız? İnançlı olmak ile inançsız olmak arasındaki en büyük farklardan biri budur. İnançlı olan insan, insan gibi gömülür. Çünkü onu bekleyen bir ahiret hayatı vardır. Diğer ise sokakta ölen bir köpek gibi gömülür. Çünkü onun inandığı bir ahiret yoktur. |
İsmi aklıma gelmedi. Şimdi buldum. Buyrun okuyun ve teröristlere ne yapmamız erektiğine siz karar verin.
http://www.sevde.de/islam_Ans/E/ebu_cehil.htm |
"Ancak çarpışmalarda iki Medine'li müslümanın ağır darbelerine uğrayan Ebû Cehil, hareketsiz bir şekilde savaş alanına düşmüş, ölmeden az önce de meşhur sahâbî Abdullah b. Mes'ûd* tarafından kafası kesilerek Hz. Peygamber'e götürülmüş, cesedi Bedir'de müşrik ölülerinin atıldığı kuyuya (Kalîbu Bedr) atılmıştır."
Bizde teröristlere aynısını yapmalıyız. Kafasını kesip kuyuya atabiliriz. |
Musluman bir insana cenaze duasi yapilir...
Kimse kusura bakmasin, bunlar musluman degil.... Musluman olan basta kendi devletine silah sikmaz.... KaraEsref abimin sundugu ve Peygamber efendimizin de uyguladigi metot en guzelidir... |
Onlarda şehida namırın diye gömülüyorlar onlarda kendi halklarının kahramanları ve on binlerce insan uğurluyor.
Buradada cenazeler geliyor slogan aynı dili farklı Şehitler Ölmez diyoruz yine onbinlerce kişi beden omuzlarda anaların gözyaşları içlerine akıyor. Ayrılıkta azap birlikte hayır vardır. Ayrıştırsan ne olur kabullenmesen ne olur tanımasan ne olur muhattap almasan ne olur neyi engelleyeceksin 20 25 yaşındaki dalyan gibi delikanlıların gidişini engelleyeceksin anaların gözyaşlarınımı engelleyeceksin Böyle konu açana yazıklar olsun diyorum buna izin verenlerede yazıklar olsun diyorum Ölmeye ve öldürmeye devam edelim Garibanın mehmet amcamın berfin yengemin zaten öldürülmeye hazır 20 yaşındaki çocuk hazır kıta alçakların menfaatleri rantları uğruna ölmeye hazır Böyle uslup böyle iğrenç yakıştırmalar bu ülkeyi böler böler parçalar anadolunun ortasında sakarya gibi kan akar kan Hemde boşa beleşe akan kardeş kanı ! |
terörist leşleri kesinlikle ailelerine teslim etmeliyiz.
Peygamber Efendimiz inançsız kimselerin yani cehennemliklerin ahirette Allah'a yalvararak "keşke bizi dünyadayken hayvanların çiğnediği ot olarak yaratsaydın, insan olmasaydık da cehennem azabına maruz kalmasaydık" diyeceğini söylüyor. pkk lıların büyük bir kısmı böyle dinsiz, imansız insanlardan oluşuyor. bu tür kişiler için "leş" ifadesi hadisi de baz alırsak oldukça hafif kalıyor. |
Burada milliyetçilik veya belli bir kesimi terörist olarak gösterilmiyor.Aksine olabilecek sıkıntıları dile getirdim,bu olaylara karşın olası bir örgütlenmenin doğabileceğini söyledim ki bu ne hayaldir ne de senaryo zamanında nasıl örgütler kurultulsa yine aynı şekilde insanların bu yolu seçme gayreti içinde olabilir.Buna karşın pkklı leşlerin bu şekilde ailelerine verilmemesi gerektiği dile getiriliyor.
'Haydı leşlerin ağzına sıçalım' demiyoruz,veya bir tankın arkasında bağlansın diyarbakır sokaklarında gezdirilsinde demiyoruz,veya kadın bir teröriste tecavüz edelim daha kanı tazeyken de demiyoruz,kulaklarını kesip anaktarlık yapalım kıçına şaplak atalımda demiyoruz,en azından ben demiyorum.Denilen bu tür olaylara izinverilmemesidir,illa ailesine verileceksede bu tür büyük çaplı gösterilere izin verilmemesi gerektiğidir. kötü niyetli birisinin öldüğü vakit tüm düşüncelerinden arındığını,sadece bedenen ortada kaldığını ve bu bedenin Allah tarafından yaratıldığını bildiğim için leşlere karşı bir şiddet çağrısı yapılmıyor konu okunursa.Nasıl yaşarlarsa öyle ölürler elbet,öldüklere yere bırakılması veya ailelerinin sessizce toplaşmadan coşmadan gömeceklerse verilmesi gerektiğini dile getiriyorum. Ak parti İstanbul mitinginden dönerken otobüste gelecek insanları beklerken,yanımdan bir yaşlı adam geçti dediği anlaşılmıyor,bedenen sağlam zihnen çökmüş birisiydi,yarım yamalak konuşmasını anlamaya çalıştım anlamadı,kimliğini gösterdi şehit babası çıktı.Belli ki şehit oğlu üzerine bu duruma düştü.Ben bu insanımızın durumunu düşünürüm.Dağda birbirini yapan teröristleri,hamile kalıp yüksek yerden atlayıp çocuk düşürenleri değil.Kaçırdıkları askerlere tecavüz edip onları bırakan ve bu yüzden askerlerin kafasını yemesine sebeb olup intihar etmesine vesile olan itleri değil. Kimse kusura bakmasın veya baksın umur değil.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu vahşi insanlık dışı uygulamalar yüzünden bölgede serhildanlar arttı pkk bu kadar palazlandı kimse çözüme yönelik adım atmamışkı 25 sene hep vahşet hep katliam hep zulum .. |
Yapılanları kimse doğru bılmaz,bende bulmuyorum,doğru bulan zaten insan değildir,Allah korkusu yoktur.Bunlara dayanıp ''bizi zamanında'' diye devam eden cümleer kurup terör eylemlerini hoş karşılayanlar vaya buna katılanlar,bebeklerin öldürülmesine,sivil insanlara saldırılmasıan ne diyecek ? O dönemde yapılanlardan sorumlu olmayan,askere giden günahsız insanların ölümü üzerinde nasıl hakkını dile getirecek ? O zaman peygamber efendimizi taşlayan kafirleri öne sürüp,sokaktaki kafirlere aynı muameleyi yapalım,aynı şiddeti gösterelim.Haklıyken haksız duruma düşmemeyi bilmeli insan.Bilmiyorsa yapacak bir şey yok zaten aklı yoktur bir daha da geri gelmez,kurtlara yem olmuştur o kuzu. Zaten pkknın özgürlükçü bir yapısıda yok Hamas gibi.Kimlerden eğitim aldıkları,nerelerden beslendikelri ortada.Özgürlük mücadelesi veren bir örgüt ne eroinden faydalanır,ne tecavüzden,ne grup seksten,ne de kürtlerin çoğunluğunun müslüman olduğunu bildiği halde dinle alay etmesinden. Bu ne özgürlük mücadelesidir,ne bağımsızlık mücadelesi,ne hak arama mücadelesi,ne de geçmişten hesaplaşma mücadelesidir. Bu tamamen küfrün bir oyunu,buna yem olanlarda masum kürtler,dağa çıkıp can verenler. Bu oyunu bilmeyip yem olanların derdine düşmekten ziyade,düşmeye niyetli olanların önünü kesmek lazım.Bu da pkkyla haberleşme olanaklarını kısıtlamaktan,eğitimden,inancı yaymaktan geçer.Terörist leşlerini verip gövde gösterisi yapmalarından geçmez asla.Aksi halde üni okusa dahi dağa çıkmalar devam eder,örnekleri çok,içlerinde en cahilinden en iyi okumuşuna kadar insan var.
|
Kafir orduların bile Ölüleri karşı tarafa verilmektedir... bu itibarla Ailelerine verilmelidir !
|
ölüleri verip, vermemek sorun degil sorun cenazelerin showa dönüsmesidir o halde showun önüne gecilmelidir..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Peki sorun ne? Onlar kafirdi de bunlar kafir değil mi? Bundan 10 yıl önce bana bu mesajı yazsaydın, amenna derdim. Çünkü gerçekten devletimizin Kürt kökenli kardeşlerimize bazı yanlışları oldu. Gerçi bu durum bile silahı alıp bize kurşun sıkmalarını gerektirmez ama yine de anlayış gösterelim. Peki ya son 9 yıl? Ama bakıyoruz, bizden önceki mhp anap dsp iktidarında terör daha az, bizim iktidarımızda terör patlama yapmış. Demirel zamanında terör az, Özal zamanında terör çok. Bunun izahı nedir? Ak Partimiz kime zulm etti? Kime karşı ayrımcılık uyguladı? Kürt kökenli kardeşlerimize karşı ne suç işledi ki bize bunu reva görüyorlar. Karayılan diyor ki 20 eylüle kadar ilan ettiğimiz ateşkesi erken bozacağız? Neden? Referandum da evet dediğimiz için mi? Evet diyen Kürt kökenli vatandaşımı niye sandığa göndermediler? Niye arabalarını yaktılar? Böyle mi Kürt sorununu savunuyorlar? Başbakanımız ne diyor? "Ülkemiz ne zaman yükselişe geçse terör azıyor." Çünkü bunlar terörist. Kanla besleniyorlar. Teröristin başbakanımızın da ifadesiyle dili, dini, ırkı olmaz. Bunlar kafirin önde gideni. Buna kim itiraz edebilir? Foruma sesleniyorum! Var mı buna itirazı olan? (Asi İsyankar kardeşimizin buna da itirazı olacaktır. Artık onu iyi tanıyoruz.) Analar ağlamasın ama ana-babalar biraz da evlatlarına sahip çıksın. Biraz din öğretsin, ahlak öğretsin. Sakın biz fakiriz demeyin. Fakir olup da edepli ahlaklı, inançlı çok insan var. Namaz, iman, iyi ahlak parayla satın alınmaz. Siz ne ekerseniz onu biçersiniz. Sen 10 çocuk yap. Sokağa sal. Onu dinden, imandan, ahlaktan bi-haber büyüt. Sonra o dinsiz, imansız gitsin masum insanlarımızı öldürsün. Oy vermek isteyen vatandaşımı engellesin. Askere kurşun sıksın. Bizim analarımızı ağlatsın. Ondan sonra çocuğun için çık isyan et. Bu dünyada herkesin anası babası var. Ebu Cehilllerin de anası babası vardı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 20:22. |