Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Meclis'te türbanlı eğitim kavgası (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=13718)

ak_mavish 11-09-2007 20:46

Meclis'te türbanlı eğitim kavgası

09 Kasım 2007 Cuma 17:53

TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde başörütüs kavgası
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, kızının başörtüsü nedeniyle üniversiteden atıldığını ifade ederek, ''O kızımın kızının hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim. Bir gün birbirimize inanacağımız, şüphe etmeyeceğiz günleri hasretle bekliyorum'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürlüğü ile YÖK ile 85 üniversitenin bütçesi üzerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, İzmir'deki 200 eğitim tesisinin depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Üniversitelerde kılık kıyafetin serbest bırakılmasının istendiğini bildiren Baratalı, bunun mümkün olmayacağını söyledi. Türbanın, üniversite yerine ortaöğretim okullarına girdiğini iddia eden Baratalı, ''Ortaöğretimde türbanlı öğrencilerin gittiği İngilizce kurslar düzenleniyor. Bu kurslarda hizmet alan ve veren herkes türbanlı'' dedi.

Baratalı, yanında getirdiği, ''Türbanlı İngilizce kursu'' başlıklı gazete kupürünü gösterdi. Bu kursla ilgili soru önergesi verdiğini, ancak bir şey yapılmadığını belirten Baratalı, ''Önce bu kurslar düzenleniyor. Sonra da diğer gelişmeler yaşanacak. YÖK kaldırılacak, yerine Üniversiteler arası Kurul getirilecek.... Sanıyorum, adım adım, alıştıra alıştıra, indire sindire bunlar yapılacak'' diye konuştu.
AA

ak_mavish 11-09-2007 20:47

''O kızımın kızının hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim. Bir gün birbirimize inanacağımız, şüphe etmeyeceğiz günleri hasretle bekliyorum''

selahattin_ay 11-09-2007 20:50

bizde bekliyoruz vekilim bizde :(

Meftun 11-09-2007 20:51

Alıntı:

ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
''O kızımın kızının hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim. Bir gün birbirimize inanacağımız, şüphe etmeyeceğiz günleri hasretle bekliyorum''

:'( :'(
bekliyoruz hasretle!!!

GÜLseven 11-09-2007 20:56

Bekliyoruz tabi;ama önce bunu engellemeye çalışan,başörtülü öğrencilerimizin en doğal hakkı olmasına rağmen bunu onlardan esirgeyenlerin sesini kesmek lazım!!! EVET BEKLİYORUZ,BEKLEYECEĞİZ...

erenon 11-09-2007 20:58

arkadaşlar merak ettiğim bir konu şimdi başörtüsü ünv de lerde serbset olursa başörtülü doktor,hakim,savcı,öğretmenler olacak peki o zaman bu arkadaşlar bu mesleklerini yapmaya başladıklarında bu başörtülü olmaya devam edecekler mi yani kamu hizmeti alan şekildemi bir düzenleme olacak yoksa kamu hizmeti verende bu düzenlemeye girecek mi?

selahattin_ay 11-09-2007 20:59

bence oncelikle kamu hizmeti alan olarak duzenlemeye gidilecek

YavuzSultanSelim 11-09-2007 21:00

Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var demişler. ahirette bunların hesabını vercekler

erenon 11-09-2007 21:02

kamu hizmeti alan şeklinde yapılmaz ise buna zinde kuvvetler izin vermez zaten

ak_mavish 11-09-2007 21:03

sizce kamu hizmeti verene umut varmı???????umut etmelimiyim??????

Meftun 11-09-2007 21:05

Alıntı:

en azından bir sene de olsa başörtülü okuyacaksın...ya ben ???
ama zamanla olacak inşallah önce bi bunu hazmetsinler...o da olacak...inşallah...

ak_mavish 11-09-2007 21:05

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

en azından bir sene de olsa başörtülü okuyacaksın...ya ben ???
ama zamanla olacak inşallah önce bi bunu hazmetsinler...o da olacak...inşallah...

seni de düşünüyorum arkadaşım merak etme...

erenon 11-09-2007 21:07

yakında zamanda zor en az bir 5 yıl daha lazım gibi kişi başı milli gelir 10 bin dolara ulaşmadan bu iş zor çünkü oligarşinin direnç noktalarının kırılması için bu 10 bin dolar milli gelir pskolojik sınır,ve ab projesinde ileri bir yol alınmadan bu iş hayal.

selahattin_ay 11-09-2007 21:09

milli gelire ekonomiye kaldi ise bir kac yil daha erteleyelim o zaman

Meftun 11-09-2007 21:11

sabrettik sabrettik biraz daha edebiliriz inşallah...ama bu iş iyice iftarın son beş dakikasına benzemeye başladı...beklersin beklersin bir beş dk geçmez ya...onun gibi çok sabırsızız...düzelme ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı :) ::)

ak_mavish 11-09-2007 21:12

Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
yakında zamanda zor en az bir 5 yıl daha lazım gibi kişi başı milli gelir 10 bin dolara ulaşmadan bu iş zor çünkü oligarşinin direnç noktalarının kırılması için bu 10 bin dolar milli gelir pskolojik sınır,ve ab projesinde ileri bir yol alınmadan bu iş hayal.

çok güzel moral oldu..ben çok yoruldum artık..

erenon 11-09-2007 21:13

dedim ya bir 5 yıl kesin lazım sonrasını bilemem;zaten hükümetinde gündeminde şimdilik böyle bir düzenleme yok çünkü bu düzenleme gerginlik getirir gelen gerginlik yabancı sermayeyi kaçırır kaçan yabancı sermaye iş dünyasını vurur vurulan iş dünyası ekonomiyi baltalar baltalanmış ekonomi ak partiye havlu attırır :D o yüzden hükümetin beyin kadrosunı akıllıca yaklaşıyor işe gündeme getirmiyor :D :D

erenon 11-09-2007 21:14

Alıntı:

Alıntı:

DOST ACI SÖYLER :D

ak_mavish 11-09-2007 21:16

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

DOST ACI SÖYLER :D

Allah razı olsun ::)

Meftun 11-09-2007 21:16

en azından üniversteler halledilecek inşallah..iyi tarafından bakalım...ve moral bozmayalım...bizim için üzülseniz bile ancak yaşayan bilir!!!

erenon 11-09-2007 21:19

beni başbakan yaparsanız söz veriyorum 1 günde çözecem söz:)))) şaka bir yana haklısınız işiniz çok zor.

Meftun 11-09-2007 21:20

Alıntı:

beni başbakan yaparsanız söz veriyorum 1 günde çözecem söz:)))) şaka bir yana haklısınız işiniz çok zor.

beni cumhurbaşkanı seçtireceksen başbakan olabilirsin :D
şaka bir yana dua edelim arkadaşlar...lütfen...

erenon 11-09-2007 21:22

cumhurbaşkanlığını mavişhe söz verdim senide meclis başkanı yaptım tamam.

Meftun 11-09-2007 21:26

Alıntı:

o zaman 2 dönem de benim..yapıştım mı kalkmam :P

ak_mavish 11-09-2007 21:30

Alıntı:

vayyyyyy kulağa çok hoş geliyor geleceğin cumhurbaşkanı ak mavish :P ;D :D

erenon 11-09-2007 21:31

Alıntı:

Alıntı:

vayyyyyy kulağa çok hoş geliyor geleceğin cumhurbaşkanı ak mavish :P ;D :D

hadi yine iyisin iyisin sen işini bilirsin bilirsin:P

All times are GMT +3. The time now is 01:24.