Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Sp kayyuma devredildi... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=137385)

Terennüm 09-22-2010 15:25

Sp kayyuma devredildi...

Mahkeme saadet partisnin yönetimini kayyuma devretti....

İntifada 09-22-2010 15:28

bence kayyum pek ortalarda görünmesin...
toplu yemeklere ve organizasyonlara katılmasın :)

bknz:kayyuma sadakat şerefimizdir...

rizzelli 09-22-2010 15:59

kongreden morga.

Cihannur 09-22-2010 16:10

Yar saçların lüle lüle,
Numan Kurtulmuş sana güle güle.http://img31.imageshack.us/img31/742...yansmiley1.gif

M.Atilla 09-22-2010 17:02

hayırlısı artık ne diyelim...

ENES_CAN_AK 09-22-2010 17:08

numan bey için üzüldüm.hatta numan beye gönül veren seçmenler içinde.adam %2 oy oranını 5-6 arasına taşımıştı.erbakan hocanın inadı inat.al sp turşusunu kur şimdi.

Özgür Çağrı 09-22-2010 17:16

Tek başına iktidarımız perçinlendi dedelere hayırlı kullanımlar

Cihannur 09-22-2010 17:19

Saadet Partisi Kayyuma Devredildi

Saadet Partisi kayyuma devredildi

Türkiye siyaset tarihinde görülmemiş olay. Saadet Partisi kayyuma devredildi. 11 Temmuz 2010’daki olaylı kongrenin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran Oğuzhan Asiltürk öncülüğünde açılan dava karara bağlandı.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere; Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi. 11 Temmuz 2010’da yapılan olağanüstü kongreyi geçersiz kılan mahkeme, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un yetkilerini elinden alarak partiyi kayyuma devretti.

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere heyet görevlendirilmesi talebiyle açılan davada, parti avukatlarının mahkemenin görevsizlik kararı vermesi istemi reddedildi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, davacı avukatları Turhan Tutumlu ve Mustafa Kamalak ile davalı Saadet Partisi Genel Başkanlığı avukatları; Fikret Karapekmez, Mücahit Kanpolat ve Hayrettin Dilekcan katıldı.

Davalı avukatları, davada görevli mahkemenin Anayasa Mahkemesi olduğunu savunarak mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep ettiler.

Davacı avukatları ise mahkemenin görevli olduğunu ileri sürdüler.

Davacı avukatları ayrıca partinin yeniden olağanüstü kongreye gitmesi istemiyle 650 üye tarafından dilekçe sunulduğunu belirterek, bu dilekçelerde; açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program komisyonları teşkili, tüzük ve program tadil komisyonu raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asil ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi ve kapanış şeklinde gündemin yer aldığını söylediler.

Davalı avukatları da dava açma şartının oluşmadığını ileri sürerek, davaya bakma görevinin Anayasa Mahkemesi olduğu taleplerini yinelediler.

Davacı avukatları olağanüstü kongreye çağırmakla görevlendirilmek üzere belirledikleri 3 üyenin duruşma salonunda hazır bulunduğunu söylediler.

Yargıç Mustafa Altunbaşak'ın sorusu üzerine bu üyeler kongreye çağrı görevini kabul ettiklerini beyan ettiler.

Yargıç Altunbaşak, olağanüstü kongreye çağrı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek; açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile; Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın, Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerine karar verdi.

Altunbaşak, diğer taleplerin ise reddini kararlaştırdı.

KAMALAK: 1 AY İÇİNDE KONGRE

Kayyumun yetki verdiği Mustafa Kamalak ise yaptığı açıklamada, "Bir ay içinde kongreye gitmeyi düşünüyoruz." dedi.

Haber 7 22.09.2010

EpiVaTeS 09-22-2010 17:29

Dedelere üzüldüm yahu...
Gelsinler bekleriz...;D

Ruh-i zar 09-22-2010 18:02

Bundan sonra ki işleyiş nasıl olacak peki???
Hem siyasi hem idari yoldan bilir kişiye mi bağlı kalıcaklar:hmm
Yeni başkan seçimini kayyum mu yapcak ???

İntifada 09-22-2010 18:10

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807822)
Bundan sonra ki işleyiş nasıl olacak peki???
Hem siyasi hem idari yoldan bilir kişiye mi bağlı kalıcaklar:hmm
Yeni başkan seçimini kayyum mu yapcak ???

kongre...

milletinadami 09-22-2010 19:16

Sp deki holiganlar sonunda partinin ipini çektiler....

unnamed 09-22-2010 19:27

sp nin tam oy orani artti...
onuda bitirdiler....
buyrun Numan bey tarafimiza....
her zaman bekleriz...

kefenci 09-22-2010 19:33

Olacağı buydu. O Partiden başta Erbakan olmak üzere bir kaç kişi gitmedikçe o parti adam olmaz...

BeDeVİ 09-22-2010 19:35

Bitmiş bir parti sadece Akparti ye alternatif olabilir düşüncesiyle gümdemde tutuluyor. Bana birisi açıklasın Erbakan ın gölgesinden kurtulamamış bir parti mensupları nasıl olacakta ülke yönetecekler. Oyları artmış mış. Doğru ya % 47 yi kendi oyları gibi gören hayalci bir zihniyet hakim. Kayyum belki Erbakan dan kurtarır partiyi.

Özgür Çağrı 09-22-2010 19:40

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807852)
Bitmiş bir parti sadece Akparti ye alternatif olabilir düşüncesiyle gümdemde tutuluyor. Bana birisi açıklasın Erbakan ın gölgesinden kurtulamamış bir parti mensupları nasıl olacakta ülke yönetecekler. Oyları artmış mış. Doğru ya % 47 yi kendi oyları gibi gören hayalci bir zihniyet hakim. Kayyum belki Erbakan dan kurtarır partiyi.

Saadet partisi hiç bir zaman bitmez %0.0001 bile alsa siyasi hayatına devam eder azimle çalışır planlı sistematik çalışmalar yapar işini ciddiye alır asla taviz vermez. Ak partinin en ciddi rakibidir alternatifidir. Bugün ak parti gitsin yerine gelecek olan parti bellidir. Bazı örgütlenmeler bu partiyi bu görüşü sevmesede bu görüş bu ülkeyi şu anda yöneten görüştür.
Onun için saadet partisi hiç bir zaman bitmemiş bir partidir her an şahlanmaya hazır bir partidir. Ak parti olarak kendimize dikkat edelim sıkı takip altındayız

unnamed 09-22-2010 19:46

gemisini bilmeyenin gelecegi olmaz....
Ak Parti tas kovugundan turemedi....
bugun ve yarin her zaman bizim tabanimiz yani bizler saadetten gelme insanlar olarak yanlisida olsa sp ye yakinligimizi koruruz...
elestirecem diye yargilamaya gidilmesin...

rizzelli 09-22-2010 19:47

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807854)
bu görüş bu ülkeyi şu anda yöneten görüştür.

Furkancım bu konuda fazla abartıya gidiyorsun çoğu zaman.milli görüş Ak Partiyi yönetseydi şuan merkezde değil ufak azınlığın sesi olurdu.Yargı asker vesayetini milli görüş ile asla kırılamazdı.dış politikanın başarısı bu seviyeye gelemezdi.daha bir çok şeyi sayardım ama bunlar yeter herhalde.

BeDeVİ 09-22-2010 19:51

Ben yakın değilim. Yakın hissetmiyorum. Partimiz var Allah a Şükür onun için çabalıyoruz. Hiç bir zamanda Akparti yok olacak bir gün Saadet yeniden doğacak gibi bir hayalde de değilim.

Kaldı ki %47 oy almış bir parti var Akparti, tarihinde en fazla % 21 oy almış bir parti Refah. Şimdi açıklayın bakalım % 47 nasıl oluyor da % 21 den ortaya çıkabiliyor.

unnamed 09-22-2010 19:54

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807860)
Furkancım bu konuda fazla abartıya gidiyorsun çoğu zaman.milli görüş Ak Partiyi yönetseydi şuan merkezde değil ufak azınlığın sesi olurdu.Yargı asker vesayetini milli görüş ile asla kırılamazdı.dış politikanın başarısı bu seviyeye gelemezdi.daha bir çok şeyi sayardım ama bunlar yeter herhalde.

iyide guzel Abim....
sp nin yanlislari var elbet icinekapali bir parti....
ama yetistirenler bu siyaset ahlakinida verenler onlar...
onlari yok saymak olmaz....
arkadaslar oyle bir elestiri yapiyorlar ki dusman sanki onlar...
bunu anlatmak istiyoruz bizlerde...

unnamed 09-22-2010 19:58

bu partiyi ayakta tutan nedir....
birdaki buyukler ciksin da soylesin....
hepimiz saadetten gelmeyiz...
sizlere gore bizim zihniyetimizde yanlis....
bide mantikli bir yorumunuz olsun....

EZEL 09-22-2010 20:03

Alıntı:

Saadet partisi hiç bir zaman bitmez %0.0001 bile alsa siyasi hayatına devam eder azimle çalışır planlı sistematik çalışmalar yapar işini ciddiye alır asla taviz vermez. Ak partinin en ciddi rakibidir alternatifidir. Bugün ak parti gitsin yerine gelecek olan parti bellidir. Bazı örgütlenmeler bu partiyi bu görüşü sevmesede bu görüş bu ülkeyi şu anda yöneten görüştür.
Onun için saadet partisi hiç bir zaman bitmemiş bir partidir her an şahlanmaya hazır bir partidir. Ak parti olarak kendimize dikkat edelim sıkı takip altındayız

Aynen kardeşim katılıyorum bir gün AK Partiden başka partiye oy vericek olursam bu % 100 Saadet Partisi olur .

İntifada 09-22-2010 20:04

Alıntı:

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807858)
gemisini bilmeyenin gelecegi olmaz....
Ak Parti tas kovugundan turemedi....
bugun ve yarin her zaman bizim tabanimiz yani bizler saadetten gelme insanlar olarak yanlisida olsa sp ye yakinligimizi koruruz...
elestirecem diye yargilamaya gidilmesin...

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807865)
Aynen kardeşim katılıyorum .

:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

El Emin 09-22-2010 20:05

Eğer Ak Parti giderse ve spden başka alternatif olmazsa oy kullanmam.

rizzelli 09-22-2010 20:08

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807863)
iyide guzel Abim....
sp nin yanlislari var elbet icinekapali bir parti....
ama yetistirenler bu siyaset ahlakinida verenler onlar...
onlari yok saymak olmaz....
arkadaslar oyle bir elestiri yapiyorlar ki dusman sanki onlar...
bunu anlatmak istiyoruz bizlerde...

Erbakan'dan sonra milli görüşü bir arada tutacak bir güç olmayacak.Bunu tahmin etmek o kadar zor değil.

Ak Partiden ayrılan bir çok bakan vekil vs ayrıldıktan sonra arkalarından siyonist işbirlikçisi,kireç suyu ağza alınmayacak iftiralar arkalarından sıralanmadı.

Ak Partinin kurmayları siyaset ahlakını Erbakan'dan aldığını söylemek abes olur.

Kurtulmuş Erbakan'a göre daha kucaklayıcı ve politikasını hayalci değil sağlam temellere oturtan birisi olmasına rağmen şuan Önder Sav ın katkılarıyla parti ve ekibi kayyuma devrediliyor.

Erbakan vesayeti demokrasiden ,halkın iradesinden daha önemlidir.

Cihannur 09-22-2010 20:41

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti); Muhafazakâr Demokrat, Toplumsal Merkez, Tertemiz - Ak özellikleriyle en iyi ve en doğru; zihniyete, fikriyata ve dünya görüşüne sahip olan siyasi partidir. AK Parti, 7,5 yılı aşan iktidarında yapmış olduğu hizmetler ve elde ettiği başarılarla Türk Siyasi Tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı siyasi partisi olmuştur Allah'a şükürler olsun.

Terennüm 09-22-2010 20:54

Kurtulmuş’un Saadet Partisi'nde devam etmesi için önünde iki seçenek var.ya Kongreyi kazanıp Erbakan’ın partideki tüm kalıntılarını temizlemek ve Saadet partisinde tek isim olmak. Ya da Kongre öncesinde bir uzlaşıya giderek Erbakancılarla uyumlu bir şekilde çalışmak(bu bana zor gibi gliyor). . kongreden sonrasıu ise belli ya kazanacak yada kaybedecek..kazanırsa erbakanın ve ekibini partiden temizler kazanamazsa kendisi gider..

herkes erdoğan sonrasının hesabını yapıyor..2001den sonra aday olmayacağım diyen erdoğanın ardından kurtulmuş bu yolda kaybetsede kazanmış gözükecek çünkü şuana kadar boyun eğmedi..tabi eğmezse..bakalım zaman gösterecek herşeyi...

Mavera 09-22-2010 21:13

üzülmemek elde degil!.. tam anlamiyla rezalet, milli görüsü mahkemelere düsürüp, kayyuma devrettirenler utansin..
Numan hocayi ak partiye bekliyorum..

EpiVaTeS 09-22-2010 21:16

Numan Reyizi bekliyoruz...
Bize Gel Numan Ağabey...

Terennüm 09-22-2010 21:20

bize gelirse bazı saadetlileri tebrik edeceğim niyemi:
çünkü onlardan biri bana şunu demişti..numanı korkut özal ayartıp erbakana karşı kışkırttı bunun sonucunda saadette erbkan tasviye edilip akparti miadını doldurunca ki başkanlık olayında numanın yolu açılacak..ve numan başkan tayyip cumhurbaşkanı nasıl senaryo ama?

El Emin 09-22-2010 22:18

Kongreye gidilecek ben olsam şahsen benim kararımı mahkeme kararıyla egale edip parti yönetimini benim elimden alan bir zihniyetin ne olursa olsun genel başkanı olmam.Yeni parti kurarım veya siyaseti bırakırım ama yinede olmam.Fakat siyasetçileri anlamak pek mümkün değil.Artık gururları siyasetle minimizemi oluyor ne oluyorsa her şeye rağmen hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyorlar.

Numan Hocadan beklediğim iki karar var.Ayrılıp Yeni Parti kurmak yada Başka bir partiye geçmek.

Cihannur 09-22-2010 22:47

Numan Kurtulmuş, Ali Müfit Gürtuna'nın yaptığı gibi yapmalı ve kenara çekilmelidir.

unnamed 09-22-2010 22:50

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807974)
Numan Kurtulmuş, Ali Müfit Gürtuna'nın yaptığı gibi yapmalı ve kenara çekilmelidir.

Gurtana syasetci degildi ve bu isi yapamiyodu....
Kurtulmus bir degerdir ve aramizda gormekten mutluluk duyariz....
iyi bir siyasetci...

İntifada 09-22-2010 22:51

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807974)

Asla...
Numan kurtulmuş birikimli ve vizyonu olan bir siyasetçidir...
onun kenara çekilmesi türk siyaseti için büyük bir kayıp olacaktır

Cihannur 09-22-2010 22:58

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807977)
Gurtana syasetci degildi ve bu isi yapamiyodu....
Kurtulmus bir degerdir ve aramizda gormekten mutluluk duyariz....
iyi bir siyasetci...

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807979)
Asla...
Numan kurtulmuş birikimli ve vizyonu olan bir siyasetçidir...
onun kenara çekilmesi türk siyaseti için büyük bir kayıp olacaktır

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığı yaptıktan sonra AK Parti'ye gelirse AK Parti'de huzursuzluk çıkabilir. AK Parti'de huzursuzluk yaşanmasını istemiyorum.

unnamed 09-22-2010 23:02

Cihan yasanmaz....
bu adam baaaassska partilerden gelmiyor ki....
gelirse de cok iyi olacagina inaniyorum....
cok iyi islere imzasini atar...
ekonomi ve ekonomi programlari cok iyidor Kurtulmus un...

İntifada 09-22-2010 23:08

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807987)
Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığı yaptıktan sonra AK Parti'ye gelirse AK Parti'de huzursuzluk çıkabilir. AK Parti'de huzursuzluk yaşanmasını istemiyorum.

:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:

Cihannur 09-22-2010 23:20

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807990)
Cihan yasanmaz....
bu adam baaaassska partilerden gelmiyor ki....
gelirse de cok iyi olacagina inaniyorum....
cok iyi islere imzasini atar...
ekonomi ve ekonomi programlari cok iyidor Kurtulmus un...

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807992)
:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:

Numan Kurtulmuş'a AK Parti'ye katılması için bir teklif yapılacaksa böyle bir teklifi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti'nin üst düzey yetkilileri yapacaklardır. Başbakanımız daha öncelerde Numan Kurtulmuş'u AK Parti'ye davet etmişti; ama Numan Kurtulmuş, Başbakanımızın davetini kabul etmemişti. AK Parti'den Numan Kurtulmuş'a partiye katılması için yeni bir teklif daha gelir mi bilemiyorum. Hayırlısı olsun
.

Hüdaverdi 09-22-2010 23:30

sp li, eski bir milletvekili dediği şu ''önceden mahkeme bizi kapatırdı,şimdi ise biz kendi kendimizi mahkemeye veriyoruz''. Trajikomik :)

unnamed 09-23-2010 00:05

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 808004)
Hala SP ye oy veririrm diyen arkadaşlara şaşıyorum..Bu ülkeye en büyük kazığı hoca ve takımı atmıştır..BKZ 28 ŞUBAT..ve AKP ve hareketi için düşünceleri ortadadır..
AKP den sonra bir parti olacaksa bu kesinlikle saadet yada ERBAKAN TÜREVLİ partiler olmaz..
Şu KAYYUM ne güzel şeymiş böyle..Uğraştığına deymez NUMAN..Bunlardan bir CACIK olmaz..

kusura bakmayin sizin soylemlerinizde onlari aratmiyor....
elestirinide adabi var benhur....
biz siyaseti ahlak limani olarak gorurken bu nasil bir elestiriye giriyor acaba?

All times are GMT +3. The time now is 14:46.