![]() |
| Ahmet Kaya şarkıları |
Yiğidim yiğit olmasına yar Yanık türkülere vurmayın beni Tutuşur dizelerim sonra Her biri yıldız kendi halinde. Geceleri inen sessizlik Umarsız açan eski yaradır İşte gene yükseldi duvarlar Etme gözlerin koru kendini Sayıklasam dizelerimden Acıyı örtmüş duvar nemini Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın şiirimi sıcak bir ekmek gibi. |Söz: Nevzat Çelik |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Şafak Türküsü |
-BEN BENİ-
http://www.izlesene.com/video/muzik-ahmet-kaya-ben-beni/2191817 Seyyah oldum pazar pazar dolaştım Bir tüccara satamadım ben beni Koyun oldum kuzum ile meleştim Bir sürüye katamadım ben beni Ben beni, kendimi, canımı özümü. Dostlar beni bir kazana koydular 40 yıl yandım daha çiğsin dediler Ölçeğimi gram gram yediler Bir kantarada tartamadım ben beni Ben beni, kendimi, canımı özümü. Deli gönlüm aktı gitti engine Cok boyandım cok çiçekler rengine Bir Mahzuni demiş oldum kendime Olmaz olsun atamadım beni beni Ben beni, kendimi, canımı özümü. |Söz: Âşık Mahzuni |Müzik: Âşık Mahzuni |Albüm: Yıldızlar ve Yakamoz |
Ahmet Kaya - Yakamoz Yağmur yağar ıslanırsın vay aman Güneş doğar kaybolursun vay aman Ay ışığı der durursun vay aman Yakamozsun sen Sessiz sessiz ağlar gibisin vay aman Zaman geldi gideceksin vay aman Bırak ay gitsin sen kal bu gece Umudumsun sen. |
Ahmet Kaya - Ay Gidiyor Canım ey canım ey Canım eylen ey Evimi başıma yıkıp giden hey Kapkara büyürken Geceler derinden Canımı içimden Alıp giden hey Ay gidiyor Güllerim kanıyor Gün yüzünü dönüyor Ay gidiyor Günlerim yanıyor Gül yüzün dönmüyor Canım ey canım ey Yanan ömrüm ey İçime ateşi Koyup giden hey Sessizce büyürken Avluda cehennem Güneşi koluna Takıp gelsen hey |
-ACI NİNNİ-
http://facebookvideoindir.me/ahmet-kaya-aci-ninni.html Uyusun ay büyüsün Camlar buğulanmasın Sen uyu uyusun Bulutlar uyanmasın Işıklar uyanmasın Camlar buğulanmasın Sen uyu uyanmasın İstanbul uyusun Karagümrük uyusun Fatih uyusun Atatürk bulvarında Rüyalar büyüsün Sen uyu uyusun İstanbul uyanmasın Gemiler uyanmasın Camlar buğulanmasın Cibali uyanmasın Kalbim buğulanmasın |Söz: Attilâ İlhan |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Başkaldırıyorum |
-NİYE BÖYLE ANNE-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=113059168953 Yüzüne baktığımda Neden yüzü gülmüyor Tam sabah olacak derken Birden gece oluyor Öyle çok yalnızım ki Sığmıyorum geceye Ay bile bak kararmış Hüzün çökmüş geceye Niye böyle Anne Niye başım dönüyor Niye böyle Anne Niye içim geçiyor Yüzüne baktığımda Neden yüzü gülmüyor Tam sabah olacak derken Birden gece oluyor İnsanlar yalnızdırlar Sığmıyorlar geceye Ay bile bak kararmış Hüzün çökmüş geceye Niye böyle Anne Yine başım dönüyor Niye böyle Anne Yine içim geçiyor |Söz: Ahmet Kaya |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Biraz da Sen Ağla |
Ahmet Kaya - Mavinin Türküsü şu dağdaki gezene bak gözlerinin rengine bak ay o gözler kan kan olmuş şu feleğin işine bak şu dağdaki gezene bak gözlerinin rengine bak seni vuran benide vursun şu feleğin işine bak dağlarda talan olurmu dosta hiç yalan ölürsem duyan olurmu şu feleğin işine bak dağlarda talan olurmu dosta hiç yalan ölürsem duyan olurmu şu feleğin işine bak |
-KARA YAZI-
http://video.eksenim.mynet.com/multivizyon70/kara_yazi/262583/ Geçmedi yare sözümüz Yollarda kaldı gözümüz Yere sürüldü yüzümüz Böyleymiş kara yazımız. ... Çiçekler açılmaz oldu Pınarlar içilmez oldu Yar bize gülmez oldu Böyleymiş kara yazımız. Yalnız ona yar demiştik Onda bir şey var demiştik O bizi anlar demiştik Böyleymiş kara yazımız. Hey gönül gene bu gece Kederim geceden yüce Gel susalım beraberce Böyleymiş kara yazımız. |Söz: Sebahattin Ali |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Yıldızlar ve Yakamoz |
-GEREĞİ DÜŞÜNÜLÜR-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=114889268953 Bir cehennemdir dünyanın başörtüsüne kusar dar ağaçlarını beynin çıplak damarları çatlar çaresizdir yürek serçe vuruşlu umut makinalı tüfeklere karşı piranha sürüsü içinde bir yitik can gibi ve coplar dipçikler gaz bombaları binbir yıl hapis işkence ölüm: sular suskundur sular suskundur oy gencecik dallarda bir avuç yeşil bir gurbetçi keklik tadındadır hüznün zehirli sıtması bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm ve karardıkça kararır gencecik karımın pembelikleri. çünkü silahların ucu paslıdır bir çiğdem çiçeği gibi narin ve çiğli mor dağların ardında mor dağların ardında gelin kızlarım gelin kızlarım suskun, yaslıdır Söz: Orhan Kotan Müzik: Ahmet Kaya |
-SEVGİ DUVARI-
http://www.dailymotion.com/video/x5t3pk_ahmet-kaya-sevgi-duvar_music Sen miydin o yalnızlığım mıydı yoksa Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi Dilimizde akşamdan kalma bir küfür Salonlar piyasalar sanat sevicileri ...Derdim günüm insan arasına çıkarmaktı seni Yakanda bir amonyak çiçeği Yalnızlığım benim pasaklı kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi. Kumkapı meyhanelerine dadandık Önümüzde; altınbaş, altın zincir fasulye pilakisi Ardımızda görevliler hızır paşalar Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri Çöpçülerin elleriyle okşardım seni Yalnızlığım benim süpürge saçlım Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi Baktım gökte bir kırmızı, bir uçak Bol çelik, bol yıldız, bol insan Bir gece sevgi duvarını aştık Düştüğüm yer öyle açık seçik ki Başucumda bir sen varsın bir de evren Saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi Yalnızlığım benim çoğul türkülerim Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi. |Söz: Can Yücel |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Sevgi Duvarı |
-BU DERT BENİ ADAM EDER-
http://www.dailymotion.com/video/x5qh1z_ahmet-kaya-bu-dert-beni-adam-eder_music Eğri büğrü bakar oldum Şaşkın oldum,sakar oldum İkide bir yüreğimi dağa taşa diker oldum Şunca yıldır karanlıkta göz kırpmaktan bıkar oldum. ... Benim annem şeker annem gençlik elden gitti gider Gece gündüz dolaşırım tenhalarda menhalarda Benim annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda dağlar duman Altı patlar, altı patlak bu dert beni bu dert beni verem eder. Dama çıktım damdan düştüm Kılıç kestim rakı içtim Şahin oldum, keloğlanın külahını kaptım kaçtım Yare ağlar, güler uçtum Yarı yolda yorgun düştüm. Benim annem kadın annem bu nasıl iş bana de hele Gece gündüz düşünürüm tenhalarda menhalarda Aman annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda yandım Allah Altı patlar altı patlak bu dert beni bu dert beni adam eder. |Söz: Ataol Behramoğlu |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Acılara Tutunmak |
-DİYARBAKIR TÜRKÜSÜ-
http://www.dailymotion.com/video/x5rdkt_ahmet-kaya-diyarbakr-turkusu_music Diyarbakır ortasında vurulmuş uzanırım Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım Bu dağlarda gençliğim cayır cayır yanarken Ay vurur gözyaşıma ben gecede kalırım. ... Üzülme sen, üzülme başını öne eğme Gün olur kavuşuruz, dert etme Diyarbakır Ağlama sen ağlama kanlı bezler bağlama Bu yangın söner bir gün, ağlama Diyarbakır. Diyarbakır yolunda toz olmuş dağılırım Bu hırçın depremlerle sarsılırım kanarım Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken Gün doğar yaylalara, kahrımdan utanırım. Ey fırtınalı bayır, ey mazlum Diyarbakır Dağlarında kızıl ateş, alnımda kızıl bakır Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi Dizlerine döküldüm, ağlama Diyarbakır. |Söz: Yusuf Hayaloğlu |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Beni Bul |
Teşekkür ederim, güzel bir konu açmışsınız.
Sevgili Ahmet Kaya en değer verdiğim sanatçımızdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun... |
http://www.dailymotion.com/video/x4h...-mahalle_music Ağladım gözyaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahallede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaç kere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim |
-GİDERİM-
Artık seninle duramam, Bu akşam çıkar giderim Hesabım kalsın mahşere Elimi yıkar giderim Sen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarımın üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar gierim Bozarmı sandın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile herşeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yavrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim! |
"..Bağıra bağıra yazdım seni içime
Bir kez olsun yüzünü güldüremedim.." |
-SENİN DERDİNDEYİM-
Kapıya vurdun ardımdan Ölecektim ben kahrımdan Beni vursalar anlımdan Yine senin derdindeyim Geçip karşımda dursan Hem bağırsan hemde kızsan Beni keleş ile vursan Yine senin derdindeyim Kaleşnikof ile vursan yine senin derdindyim |
-SÖYLE-
Söyle yağmur çamur Değmedi yüreğime Şimdi ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Şimdi ben nerdeyim Sen nerde Dışarıda kar yağıyor Benim içime yağmur Ağlama gözbebeğim Biraz daha dur Yüregime basa basa İçimden yar gidiyor Ağlama iki gözüm Biraz daha dur Ay ayy ay ayy yanıyor ömrüm Vallahi yamur çamur Değmedi yüreğime Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle yamur söyle Değmeden yüreğime Söyle gökyüne O nerde Söyle baksın gece Dağlardan hasretime Söyle bilmesemde O nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle gökyüzüne O nerde işte bu şarkısını çok seviyorum ben :/ |
teşekkürler
türküleri severim ama ahmet kayanın şafak türküsü bir başka ondan başka türküsünü de şimdiye kadar hiç dinlemedim ama sözleri güzelmiş türkülerinin |
Canım özellikle dinlemek isteyenler için link de ekliyoruz sözlerin yanına. Yani sadece sözlerini okuma bence, dinlemelisin de aynı zamanda.
Çok şey kaçırma diye diyiyorum ben.. :) |
Ahmet Kaya-Ayrılığın Hediyesi avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben... şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benim sana ayrılırken hediyem olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun.. şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun be..bu son olsun! bu da benim sana ayrılırken hediyem olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben... şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun... kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun isterim sende ben gibi yan ömrüne hep ağla hep ağla bu benden son dua bu benden ayrılık hediyesi olsun |
-NERDEN BİLECEKSİNİZ-
http://www.dailymotion.com/video/x5rfsr_ahmet-kaya-nerden-bileceksiniz_music Üstüm başım toz içinde Önüm arkam pus içinde Sakallarım pas içinde Siz benim nasıl yandığımı Nerden bileceksiniz Bir fidandım devrildim Fırtınaydım duruldum Yoruldum çok yoruldum Siz benim neler çektiğimi Nerden bileceksiniz Taş duvarlar yıkıp geldim Demirleri söküp geldim Hayatımı yakıp/yıkıp geldim hey Siz benim neden kaçtığımı Nerden bileceksiniz Gökte yıldız söner şimdi Annem beni anar şimdi Sevdiğim var kanar şimdi Siz benim niye içtiğimi Nerden bileceksiniz Bir pınardım kan oldum Yol kenarı han oldum Yanıldım ah ziyan oldum Siz benim neden sustuğumu Nerden bileceksiniz Ben ardımda yaş bıraktım Ağlayan bir eş bıraktım Sol yanımı boş bıraktım hey Siz benim kime küstüğümü Nerden bileceksiniz. |Söz: Yusuf Hayaloğlu |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Dosta Düşmana Karşı |
Ahmet Kaya - Ağladıkça Dağlarda öfkeli başım Serhatta hep akşam oluyor Nasipsiz kıştan mı Yağmurdan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça, dağlarımız yeşerecek Görecek göreceksin, ağladıkça ağladıkça Geceyi tutacağız, görecek göreceksin Ağladıkça ağladıkça güneşi tutacağız Görecek göreceksin İlk yazda bitti telaşım Alnımda hep kavga duruyor Vakitsiz hırstan mı Bahardan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça ağladıkça, bozkırlar yeşerecek Görecek göreceksin, ağladıkça ağladıkça Güneşi tutacağız, görecek göreceksin |
Ahmet Kaya - Kum Gibi Martılar ağlardı çöplüklerde, Biz seninle gülüşürdük. Şehirlere bombalar yağardı hergece, Biz durmadan sevişirdik. Acımasız olma şimdi bu kadar, Dün gibi dün gibi çekip gitme. Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme. Sonbahar damlardı damlarımıza, Biz seninle sararıdık. Aydınlanlansın diye şu kirli yüzler, Biz durmadan şavaşırdık. Acımasız olma şimdi bu kadar Dün gibi dün gibi çekip gitme. Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme... |
-YÜREĞİM KANIYOR-
Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk Gözüm yaşarıyor Yüreğim yanıyor Olmasaydı sonumuz böyle. “Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı Camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi Bizi yaraladı Biri şarabımızı döktü Soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu Ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı... olmasaydı sonumuz böyle.” Gözüm yaşarıyor Yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle. Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağına Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor Yüreğim yanıyor/kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle. “Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen birer serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında gül yaprağında Dedim ya; Hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor, yüreğim kanıyor Bitmeseydi... bitmeseydi bizim öykümüz böyle.” Göğsüm daralıyor Yüreğim yanıyor Olmasaydı sonumuz böyle. |Söz: Yusuf Hayaloğlu |Müzik: Ahmet Kaya |Albüm: Resitaller 1 |
-ACILARA TUTUNMAK-
http://www.dailymotion.com/video/x5q...tutunmak_music Acı çekmek özgürlükse,Özgürüz ikimizde. O yuvasız çalıkuşu, Bense kafeste kanarya .. O dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi .. Başkaldıran dizelere. Aramakmış oysa sevmek.. Özlemekmiş oysa sevmek .. Bulup bulup yitirmekmiş, Düşsel bir oyuncağı. Yalanmış, hepsi yalan.. Yalanmış, hepsi yalan Sevmek diye bir şey varmış.. Sevmek diye bir şey yokmuş. Acı çektim günlerce.. Acı çektim susarak .Şu kısacık konuklukta ,Deprem kargaşasında. Yaşadım bir kaç bin yıl acılara tutunarak . Acı çekmek özgürlükse Özgürdük ikimizde. Acılardan arta kalan İşte bu bakışlarmış Buğu diye gözlerimde Gün batımı bulutlarmış. Yalanmış, hepsi yalan Yalanmış, hepsi yalan Savrulup gitmek varmış Ayrı yörüngelerde. |Söz: H.Hüseyin Korkmazgil |Müzik: Ahmet Kaya | Albüm: Acılara Tutunmak |
şimdi dünyaya sataşmak istiyorum şarkısı...
herkse benden gelsin... |
"Ne Diyarbakır Anladı Beni Nede Sen
Oysa Ne Çok Sevdim İkinizi De Bilsen" |
http://www.youtube.com/watch?v=FpfxpQW5ytE
bu sarkida cok güzeldir , Ahmet Kaya - METRİSİN ÖNÜNDE Metrisin önünde durdum Hasretim yerlere vurdum. Ben dağlarda uçan kuştum Kanatlarımdan vuruldum. Yıllar var ki yorgunum ben Gökyüzüne vurgunum ben Mahpuslarda durgunum ben. Metrisin önü kahveler Kahvede can annem/dostlar bekler. Dağlar köyler türkü söyler Dağlar köyler yolum gözler. Geze geze yoruldum ben Gökyüzüne vuruldum ben Mahpuslarda duruldum ben. Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
http://www.dailymotion.com/video/x5t...tafa-cek_music
genç kadınları kültürümüzle etkiledikten sonra vesta kızlarına, rahibelere saldırdıktan sonra leylakları yaktıktan bulutları gömdükten sonra elimize ne geçti, elimize ne geçti akademide bir koltuk ve bir de çek defteri akademide bir koltuk ve bir de çek defteri çek mustafa çek çek çek çek rakı çek senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek çek mustafa çek çek çek çek rakı çek senin ömrün hep böyle ahkam kesmekle mi geçecek müzeleri havaya uçurduktan sonra ün peşinde koşup o kadınla yattığımızı düşledikten sonra gazetelere geçsin diye adımız yalvar yakar olduktan sonra elimize ne geçti, elimize ne geçti akademide bir koltuk ve bir de çek defteri akademide bir koltuk ve bir de çek defteri çek mustafa çek çek çek çek rakı çek senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek cek mustufa cek cek çek çek rakı cek çek bir de benim için akademik rakı çek |
-HİÇBİR ŞEYİMSİN-
http://www.dailymotion.com/video/x4i94b_ahmet-kaya-hicbir-seyimsin_music Sen benim hiçbir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın yokluğun anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasında çağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin.. |
DOKUNMA YANARSIN
http://fizy.com/tr#s/1qedvc "Çocukluğum çıraklıkta geçti kir pas içinde Gençliğim korsan yürüyüşlerde eylemlerde Hapse erken düştüm, copla erken tanıştım Küçük voltalardan bıktım usandım Şimdi uçsuz bucaksız ovalarda Adımlarımı saymadan Geriye dönüp bakmadan, usanmadan, bıkmadan Deli taylar gibi koşmak istiyorum Ve görüyorsun ki aşkı beceremiyorum Beni kendi halime bırak yavrucum Ben yolumu nasıl olsa bulurum" Upuzun cayırlarda yalınayak koşmak istiyorum Saçlarım rüzgara konuk yüzüm dağlara dönük Göğsümün çeperini ölümle sınayan esaret Ve yüreğimi yararcasına zorlayan cesaret Kıyasıya vurşsun, vuruşsun istiyorum Koşmak... koşmak istiyorum sevgilim, koşmak istiyorum Dönemezsem beni affet... Kıyasıya vursun, vursun istiyorum Koşmak istiyorum sevgilim, koşmak, koşmak... Dönemezsem beni affet... Firarilerin uzmanı olmuşum Bütün istasyonlarda afişim durur Beni bir çocuk bile vurur Dokunma bana fişlenirsin Dokunma bana ellerin tutuşur Dokunma bana çıldırırsın Dokunma bana sende yanarsın. "Koşmak egzozların molozların yağmaların kıyısından Onca insafsızlıkların, onca haksızlıkların Manzarasızlıkların, parasızlıkların, Allahsızlıkların kıyısından Kimseye ve hiçbir şeye değmeden Ciğerlerimi yok edercesine koşmak istiyorum. Yerken içerken, meşk ile kendinden geçerken birileri Namlunun ucunu görünce sıvışırken birileri Birileri ölüp, birileri nutuk atarken köşe yazılarında Kavga etmeden, bir daha tutuklanmadan Ve küfür etmeden Kafamı kırarcasına koşmak istiyorum" Avucunu son bir defa ağlamadan tutmak istiyorum Gözlerim yüzüne küskün sazım sevgine suskun Saatti ayrılığa kurmuşum olmaz teslimiyet Ziyan aklımı senle bozmuşum İçerim felaket Kurşunlara geleyim, geleyim istiyorum Ölmek, ölmek istiyorum, ölmek istiyorum sevgilim Sağ kalırsam affet... Kurşunlara geleyim, geleyim istiyorum Ölmek istiyorum sevgilim, ölmek, ölmek... Sağ kalırsam affet... Firarilerin uzmanı olmuşum Bütün telsizlerde adım okunur Beni bir çocuk bile bulur Dokunma bana çıldırırsın Dokunma bana ellerin tutuşur Dokunma bana fişlenirsin Dokunma bana sende yanarsın... |
Beni Vur
http://www.youtube.com/watch?v=ga4ScbDYqPI Bir ince pusudayım Yolumun üstü engerek Bir garip akşamdayım Sırtımı gözler tüfek. Ben senin sokağına Ulaşamam, dardayım O mazlum gözlerine Bakamam, firardayım. Oysa ben bu gece, yüreğim elimde Sana bir sırrımı söyleyecektim Şu mermi içimi delmeseydi eğer Seni alıp götürecektim. Beni vur... beni onlara verme Külümü al, uzak yollara savur Dağılsın dağlara, dağılsın bu sevdamız / öykümüz Ama sen ağlama dur. Bir ince pusudayım Bu gece zehir zemberek Bir yolun sonundayım Sessizce tükenerek. Ah, senin ellerine Uzanamam, yerdeğim O masum hayallere Varamam ölmekteğim. |
http://www.youtube.com/watch?v=xJ2HWjjgoCU Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek... Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara, Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek... El tetikte kulak kirişte Ve sırtımız toprağa emanet... Baldıran acısıyla ovarak üşüyen ellerimizi, yıldız yorgan altında birbirimize sarılırdık. Deniz çok uzaktaydı Ve dokunuyordu yalnızlık. Gece uçurum boylarında, Uzak çakal sesleri Yüzümüze, ekmeğimize, Türkümüze çarpar geçerdi. Göğsüne kekik süredi Nazlıcan, Tüterdi buram buram. Gizlice ona bakardık, Yüreğimiz göçerdi... Belki bir çoban kavalında yitirdik Nazlıcan'ı, Ateşböcekleriyle bir oldu kırpışarak tükendi. Bir narin kelebek ölüsü bırakıp tam ortamıza, Kurşun gibi, mayın gibi tutuşarak tükendi... Oy Nazlıcan vahşi bayırların maralı, Nazlıcan saçları fırtınayla taralı, Sen de gider miydin böyle yıldızlar ülkesine, Oy Nazlıcan oy can evinden yaralı... Nazlıcan serin yayla çiçeği Nazlıcan deli dolu heyecan Göğsümde bir sevda kelebeği Nazlıcan ah Nazlıcan... Artık yenilmiş ordular kadar Eziktik, sahipsizdik Geçip gittik, parka ve yürek paramparça, Gerisi ölüm duygusu, gerisi sağır sessizlik, Geçip gittik, Nazlıcan boşluğu aramızda... Bedirhan'ı bir geçitte sırtından vurdular... Yarıp çıkmışken nice büyük ablukaları, Omuzdan kayan bir tüfek gibi usulca, Titredi ve iki yana düştü kolları... . ölüm bir ısırgan otu gibi sarmıştı her yanını Devrilmiş bir ağaçtı ayışığında gölgesi Uzanıp bir damla yaş ile dokundum kirpiklerine Göğsümü çatlatırken nabzımın tükenmiş sesi... Sanki bir şakaydı bu, birazdan uyanacaktı, Birazdan ateşi karıştırıp bir sigara saracaktı Oysa ölüm sadık kalmıştı randevusuna ah O da Nazlıcan gibi bir daha olmayacaktı... Ey Bedirhan; Katran gecelerin heyulası, Ey Bedirhan; Kancık pusuların belası Sen de böyle düşecek adam mıydın konuşsana, Ey Bedirhan ey mezarı kartal yuvası... Bedirhan mor dağların kaçağı Bedirhan mavi gözleri şahan Zulamda suskun gece bıçağı Bedirhan ah Bedirhan... Biz üç kişiydik üç intihar çiçeği Bedirhan, Nazlıcan ve ben Suphi... |
-BAHTİYAR-
(Ahmet Kaya şarkılarını ve sözlerini eklemek isteyen konuya yazabilir.Konu dısı mesajlar da silinir, hiçbir sekilde taviz verilmeden) Geçiyor önümden Sirenler içinde Ak eller ustunde Çiçekler içinde Dudaginda yarım Birsevdanın hüznü Aslan gibi gögsü türküler içinde Rastlardım avluda Hep volta atarken Cigara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz Dal gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeği sularken Diyarbakırlıymış adı bahtiyar Suçu saz çalmakmış Öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül yüzlü bahtiyar Yaralıyım yerde kalan sazı kadar Benide saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgatta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler Gazete çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona ölmedin diyordu Ölüm ilanında hüzünle gülüyordu... |
http://www.youtube.com/watch?v=3ZyhBW_MxGM
Ağladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaçkere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim. |
Siz yanmayın
http://www.youtube.com/watch?v=s9l2d6kFdUg
Ağlama, bu günler gelirde geçer babam Ağlama, bu dertler elbet biter babam Ocaksız köylerimde, dumanlar tüter elbet Ben yandım, sen yanma allah aşkına "burda, bu şarkımı söylerken, Benim türkiye'de yaşadığım çok zor günlerde, Bir merhabasını istediğim,fakat o merhaba'yı benden Esirgeyen Ulusal anlamda bu kaderi paylaştığım, Bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma İnce bir sitemdir... Umarım, Beni anlarlar" İki damla gözyaşımla Satıldım pazarlarda Kırdılar yüreğimi Kırdılar azarlarla Sürgünlere yolladılar Sabah dörtte yağmurlarla Ben yandım, Siz yanmayın allah aşkına. Şimdilik, hoşça kalın gözüm! Hoşça kal, ey sevgilim Türkiye! |
-Fosso Necdat-
http://www.youtube.com/watch?v=03JFfAiQE9M Elinde bir buz bağ şişe Dolanıyor köşe köşe şimdi karakola düşe Cop tirina nininomda Hop tirina nirinam Sivri burun top yumurta Nara basar ulu orta Bekçileri tarta tarta Tir tinina nininom da Tara tirina nininom Gene bir gün böyle zirzop Gece bekçisi demiş hop Belinin ortasına cop Cop tirina nininomda Hop tirina nininom Geçirmiş bir siyah şalvar Poz kesiyor gaddar gaddar Tesbihi sarı kehribar şık tirina nininomda Tık tirina nininom Gene bir gün böyle yanya Hava basarak bir yandan Karakolun sokağından Pat tirina nininom da Pataküte de nininom şapkası tam sekiz köşe Zevkten olmuş dokuz köşe Güveniyor on kardeşe Hot tirina nininomda Zot tirina nininom Mahelleyi bezmiş ama Çıkamıyor kimse cama Adam değil sanki kazma Host tirina nininomda Fos tirina nininom Gene bir gün böyle çalım Yürüyorken adım adım Demişler ki gel bakalım Sak tirina nininomda şakaşuka da tirina nininom Fosso Necdat demiş aman Anlamış vaziyet yaman Kafasından çıkmış duman Fos tirina nininomda Fis tirina nininom |
Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Dayan dizlerim dayan Ağla gözlerim ağla Namlu puşt olmuş, at ayağı puşt Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman. Ay bu nasıl devran, ay bu nasıl devran 28 Nisan di yavru hey Ham meyvayı kopardılar dalıdan. Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman. Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman. |
Dağlar bize düz olur mu Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bin yar gelir Düşmanlar görür kör olur. Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine. Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare bir şeyler söyleyip Kafamı bozdurmayın. Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine |
All times are GMT +3. The time now is 16:42. |