Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,siz o gemiyi batırırmısınız ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139001)

HazâL 10-09-2010 01:39

Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,siz o gemiyi batırırmısınız ?

Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,

Siz o gemiyi batırırmısınız ?

EpiVaTeS 10-09-2010 01:44

Elbette hayır...
Zira ALLAH'ın verdiği canı ancak ALLAH alır...

unnamed 10-09-2010 01:47

ne isim var elin gemisiyle....
isteyen gelsin batirsin...

depare 10-09-2010 01:52

Gemiye bayıltıcı bir gaz bombası atar herkes bayılınca girer masum olanı alır dümene geçer gemiyi karaya getirir katilleri adalete teslim ederim :)

İntifada 10-09-2010 02:00

99 katilin arasında 1 masumun ne işi var?

HazâL 10-09-2010 02:02

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816375)
Gemiye bayıltıcı bir gaz bombası atar herkes bayılınca girer masum olanı alır dümene geçer gemiyi karaya getirir katilleri adalete teslim ederim :)

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816378)

O masum siz'siniz diye dùsùndùnùz mù hic ? :)

İntifada 10-09-2010 02:06

ben herhangi birşey yaparım demiyorum...)9 katilin içinde 1 masum bir gemide ne yapar diyorum...
saçma geldi...

unnamed 10-09-2010 02:08

aklima takilan...
bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliyeyim...

EZEL 10-09-2010 07:48

Ben batırırım sonra gider onu kurtarırım yüzme bilmiyorsa şansına küssün napim soruda belirtilmemişti .:ağla:

Eşref 10-09-2010 11:15

99 katilin nereye gittiği önemli. Eğer tek çare gemiyi batırmaksa, gittikleri yerde kimse onları durduramayacaksa ve onlarda yeni cinayetler işleyecekse yani insanlık için tehdit oluşturuyorsa son çare gemiyi batırırım.

Atalarımız "kurunun yanında yaş da yanar" demiş. Zaten biz gemiyi batırmasak bile, 99 katil o masumu yine öldürür.

hipermuhafazakar 10-09-2010 12:51

99 katil varsa o 1 masum kişide onlarlaysa o çok yaşamaz zaten. En güzeli gemiyi batırmak çünkü o 99 katil başkalarına çok büyük zarar verebilir. O masum ben isem, önce tedbirmi alırım can yeleğimi giyerim diğer can yeleklerini ortadan kaldırırım vee gemiyi batırırım :)

.:Ay_Yıldız:. 10-09-2010 12:57

99 katilin mutlaka biri o masumu öldürecektir.

Terennüm 10-09-2010 13:04

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816378)

hayır batırılmaz..o 99kişi ömrünün sonuna kadar katil olarak kalabilir ama müslüman olma ihtimalleri veya tevbe etme olasılıklarıda vardır...

Terennüm 10-09-2010 13:07

Bir gün Peygamberimiz (sav) şöyle anlattılar:

- Vaktiyle eski milletlerde doksan dokuz kişiyi öldürmüş bir adam vardı. Bu zat yeryüzünde en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir rahibi gösterdiler. Bu adam en bilgin din adamıdır, dediler.
Bu adam rahibe giderek:
“Doksan dokuz adam öldürdüm. Tövbe etsem kabul olur mu?” diye sordu.
Rahip, “Hayır, kabul olmaz” deyince adam rahibi de öldürdü. Böylece öldürdüğü adamların sayısını yüze tamamladı.
Sonra yine gezerek en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir âlimi tavsiye ettiler. Dediler ki bunun ilmi daha çoktur.
Onun yanına giderek: “Yüz kişiyi öldürdüm. Tövbem kabul olur mu?” dedi.
Âlim: “Elbette kabul olur. İnsanla tövbesi arasına kim girebilir ki! Sen falan yere git. Oradakilerle birlikte Allah’a ibadet et. Allah seni affeder” dedi.
Adam denilen yere gitmek üzere yola çıktı. Yarı yola varınca ömrü sona erdi ve vefat etti.
Rahmet melekleriyle azap melekleri o adamı kimin alıp götüreceği konusunda tartışmaya başladılar.
Rahmet melekleri şöyle dediler: “O adam tövbe etti. Yeri cennettir”
Azap melekleri ise: “O adam hayatında hiç iyilik yapmadı ki! Onun yeri ateştir.”
Bunun üzerine Allah’ın emriyle insan kılığına girmiş bir melek çıkageldi. Melekler onu aralarında hakem tayin ettiler.
Hakem olan melek: “Geldiği yerle gideceği yeri ölçün. Hangisine daha yakınsa, adam o tarafa aittir” dedi.
Melekler iki mesafeyi ölçtüler. Gitmek istediği yerin daha yakın olduğunu gördüler.
Bunun üzerine onu rahmet melekleri alıp götürdü.
Denir ki; aslında kötülerin bulunduğu yere daha yakındı ama Allah yeri yakınlaştırdı ve gitmeyi istediği yere daha yakın oldu.

El Emin 10-09-2010 14:15

Batırılmaz...
Adem abi güzel paylaşımından ötürü teşekkürler.

Eşref 10-09-2010 15:13

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816598)
Bir gün Peygamberimiz (sav) şöyle anlattılar:

- Vaktiyle eski milletlerde doksan dokuz kişiyi öldürmüş bir adam vardı. Bu zat yeryüzünde en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir rahibi gösterdiler. Bu adam en bilgin din adamıdır, dediler.
Bu adam rahibe giderek:
“Doksan dokuz adam öldürdüm. Tövbe etsem kabul olur mu?” diye sordu.
Rahip, “Hayır, kabul olmaz” deyince adam rahibi de öldürdü. Böylece öldürdüğü adamların sayısını yüze tamamladı.
Sonra yine gezerek en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir âlimi tavsiye ettiler. Dediler ki bunun ilmi daha çoktur.
Onun yanına giderek: “Yüz kişiyi öldürdüm. Tövbem kabul olur mu?” dedi.
Âlim: “Elbette kabul olur. İnsanla tövbesi arasına kim girebilir ki! Sen falan yere git. Oradakilerle birlikte Allah’a ibadet et. Allah seni affeder” dedi.
Adam denilen yere gitmek üzere yola çıktı. Yarı yola varınca ömrü sona erdi ve vefat etti.
Rahmet melekleriyle azap melekleri o adamı kimin alıp götüreceği konusunda tartışmaya başladılar.
Rahmet melekleri şöyle dediler: “O adam tövbe etti. Yeri cennettir”
Azap melekleri ise: “O adam hayatında hiç iyilik yapmadı ki! Onun yeri ateştir.”
Bunun üzerine Allah’ın emriyle insan kılığına girmiş bir melek çıkageldi. Melekler onu aralarında hakem tayin ettiler.
Hakem olan melek: “Geldiği yerle gideceği yeri ölçün. Hangisine daha yakınsa, adam o tarafa aittir” dedi.
Melekler iki mesafeyi ölçtüler. Gitmek istediği yerin daha yakın olduğunu gördüler.
Bunun üzerine onu rahmet melekleri alıp götürdü.
Denir ki; aslında kötülerin bulunduğu yere daha yakındı ama Allah yeri yakınlaştırdı ve gitmeyi istediği yere daha yakın oldu.

Eğer gemideki bu 99 katil "pişman olsak, af dilesek, affedilir miyiz?" diye sormuş olsaydı, sanırım hiçbir arkadaşımız "gemiyi yine de batıralım" demezdi. Umarım yanlış düşünmüyorumdur.

El Emin 10-09-2010 15:18

Aslında işe o şekilde bakarsak onlarca düşünce üretiriz.
Filistine yardıma gidiyorlarsa ne diye batıralım? gibisinden bile düşünceler çıkması kaçınılmaz olur.
Burada aslında ne gemi var nede 99 katil.
Bu olayın vuku bulması da pek mümkün değil zannımca.
Burada bir temsil var.Yani sembolik bir vakadan bahsediliyor.
İşi o kesimlere çekmeye gerek yok.

Tek bir masum olsa 99999... tane canide olsa karışılmaz.
Tek masumun hakkı vardır.
Eğer böyle olmasaydı Kıyamet'i çocuklarda yaşardı...

İntifada 10-09-2010 17:04

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816596)
hayır batırılmaz..o 99kişi ömrünün sonuna kadar katil olarak kalabilir ama müslüman olma ihtimalleri veya tevbe etme olasılıklarıda vardır...

ben batırırm veya batırmam demedim ki...
neden mesajımdan batırırım anlamı çıakrdınız...
ben sadece merak ediyorum 99 katilin içinde 1 masum ne yapar?

murat kurt 10-09-2010 17:09

güzel soru, güzel anket

EZEL 10-09-2010 17:16

Şimdi bir gemide 99 İsrail askeri 1 tanede Çinli asker olsun o gemiyi batırırmısınız batırmazmısınız ?

Terennüm 10-09-2010 17:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816696)
ben batırırm veya batırmam demedim ki...
neden mesajımdan batırırım anlamı çıakrdınız...
ben sadece merak ediyorum 99 katilin içinde 1 masum ne yapar?

siz cezaevlerinde bulun herkesin suçlu olduğuna inanıyorsunuz?ne işin var burada demek suçsuza adalet kazandırımı?

İntifada 10-09-2010 17:22

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816706)
siz cezaevlerinde bulun herkesin suçlu olduğuna inanıyorsunuz?ne işin var burada demek suçsuza adalet kazandırımı?

bu cezaevimi...
bir gemi 99 katil ve bir masum...
saçma geliyor...

Batırsam 1 masum için vicdan azabı çekerim...
Batırmasam 99 katili elden kaçırdığım için vicdan azabı çekerim...

Cihannur 10-09-2010 18:30

Hayır, gemide 99 katil değil de dünya dolusu katil bulunsa dahi aralarındaki o 1 masum için o gemi batırılamaz! İslam dini hiçbir masumun öldürülmesine zaruri durumlar haricinde cevaz vermez.

Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:

"Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur. Andolsun ki, onlara resullerimiz apaçık deliller (mucize ve ayetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedirler.""

Mâide Suresi 32. Ayet-i Kerime Meali

Blur 10-09-2010 19:12

Batırırım..
Yarı yarıya olsa bile batırırım :D

İntifada 10-09-2010 19:15

ben üçüncü seçeneğin taksimden önceki kısmını işaretledim...

Eşref 10-09-2010 20:42

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816728)
Hayır, gemide 99 katil değil de dünya dolusu katil bulunsa dahi aralarındaki o 1 masum için o gemi batırılamaz! İslam dini hiçbir masumun öldürülmesine zaruri durumlar haricinde cevaz vermez.

Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:

"Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur. Andolsun ki, onlara resullerimiz apaçık deliller (mucize ve ayetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedirler.""

Mâide Suresi 32. Ayet-i Kerime Meali

Eğer gemi batırılmadığında o 99 katili durdurmak mümkün olmayacaksa ve birden fazla masumun canı yanacaksa veya böyle bir tehlike varsa o gemi batırılabilir. Çünkü 1 masumun ölümü 2 masumun ölmesinden daha iyidir. Yani o masum insan, can karşılığı öldürülmüş oluyor.

Belki bu olayın birebir benzeri yaşanmayabilir. Ama farz edin ki 11 eylül saldırısının bir benzeri ülkemizde yaşanacak olsun;

Uçakta atıyorum 50 masum yolcu, 1 terörist var. Bıraksanız uçak İstanbul'un göbeğine çakılıp yüzlerce insanımızı öldürecek. Ne yapacaksınız? Uçağı en güvenli yerde düşürmeyecek misiniz? Siz masum var diye birşey yapmadınız diyelim. Siz bir masumu koruyalım derken, katil, yüzlerce masumu öldürdüğünde içiniz rahat etmiş olacak mı?

Cihannur 10-09-2010 21:05

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816742)
Eğer gemi batırılmadığında o 99 katili durdurmak mümkün olmayacaksa ve birden fazla masumun canı yanacaksa veya böyle bir tehlike varsa o gemi batırılabilir. Çünkü 1 masumun ölümü 2 masumun ölmesinden daha iyidir. Yani o masum insan, can karşılığı öldürülmüş oluyor.

Belki bu olayın birebir benzeri yaşanmayabilir. Ama farz edin ki 11 eylül saldırısının bir benzeri ülkemizde yaşanacak olsun;

Uçakta atıyorum 50 masum yolcu, 1 terörist var. Bıraksanız uçak İstanbul'un göbeğine çakılıp yüzlerce insanımızı öldürecek. Ne yapacaksınız? Uçağı en güvenli yerde düşürmeyecek misiniz? Siz masum var diye birşey yapmadınız diyelim. Siz bir masumu koruyalım derken, katil, yüzlerce masumu öldürdüğünde içiniz rahat etmiş olacak mı?

Ayetten de anlaşılacağı üzere hiçbir masumun öldürülmemesi genel kuraldır. Sizin verdiğiniz misal istisnai ve çok zor bir durumun misalidir. Öyle bir durum vuku bulursa uçaktaki masumları korumak için son âna kadar elden gelen bütün çaba gösterilmelidir. Yapılacak başka bir şey kalmazsa çok daha büyük bir zararın önlenmesi için o uçak düşürülmek zorunda kalınabilir ve o uçakta ölen masumların haklarını uçağı kaçıran terörist ahirette o masumlara ödemek zorunda kalır diye düşünüyorum.

ALmi´ 10-09-2010 21:53

Ben 'evet' dedim. Sebebi bende kalsın.

Eşref 10-09-2010 22:16

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816746)
Ayetten de anlaşılacağı üzere hiçbir masumun öldürülmemesi genel kuraldır. Sizin verdiğiniz misal istisnai ve çok zor bir durumun misalidir. Öyle bir durum vuku bulursa uçaktaki masumları korumak için son âna kadar elden gelen bütün çaba gösterilmelidir. Yapılacak başka bir şey kalmazsa çok daha büyük bir zararın önlenmesi için o uçak düşürülmek zorunda kalınabilir ve o uçakta ölen masumların haklarını uçağı kaçıran terörist ahirette o masumlara ödemek zorunda kalır diye düşünüyorum.

Bu gemi olayında zaruri bir durum yoksa yani gemi batırılmasa bile kontrol altına alınıp katillerin çevreye zarar vermesi engellenebiliyorsa, o zaman değil 99 katil 1 masum, gemidekilerin hepside katil olsa, yine de o gemi batırılmamalı.

Cihannur 10-10-2010 09:19

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816793)
Bu gemi olayında zaruri bir durum yoksa yani gemi batırılmasa bile kontrol altına alınıp katillerin çevreye zarar vermesi engellenebiliyorsa, o zaman değil 99 katil 1 masum, gemidekilerin hepside katil olsa, yine de o gemi batırılmamalı.

Gemidekilerin tamamı katillerden oluşsa, eğer o katillerin mahkemeye çıkartılıp adalet önünde hesap vermeleri sağlanabilecekse o gemi batırılmamalıdır.

EZEL 10-10-2010 10:58

Bir önceki mesajımda gemide 99 İsrailli ve 1 Çinli olsa gemiyi batırırmısınız diye sormuştum şimdi sorumu değiştireyim gemide 99 israilli ve kardeşiniz veya anneniz babanızdan birisi olsa gemiyi batırmalarına nasıl bakardınız diye sorayım .

Mavera 10-10-2010 11:59

ne isi var kardesim o kadar katille "kömün gitsin" :)

hipermuhafazakar 10-10-2010 14:19

Bence kısas uygulanmalıdır. Kuran'da 'Kısasta size hayat vardır' diye bir ayet geçtiğini biliyorum. Katil olanlar öldürülebilir. Ama o masum bir şekilde kurtarılacaksa.
Ayrıca katil deniliyorda nasıl katil bunlar, teröristmidir, yoksa israil askerimidir yoksa canını malını ırzını korurkenmi katil olmuştur. Bununda bilinmesi lazım. 1. ve 2. şıktaki gibiseler o gemi o denizle birlikte batırılmalıdır. Kuran'da görüldüğü yerde öldürülmesine izin verilen düşmanlarda vardır.

Kadızâde Rûmi 10-10-2010 14:28

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817164)
Bir önceki mesajımda gemide 99 İsrailli ve 1 Çinli olsa gemiyi batırırmısınız diye sormuştum şimdi sorumu değiştireyim gemide 99 israilli ve kardeşiniz veya anneniz babanızdan birisi olsa gemiyi batırmalarına nasıl bakardınız diye sorayım .

Siz konuya duygusallık katıyorsunuz. Bu olmaz. Mesela desek ki Hakkari'de bomba patlayıp tanımadığımız 2 kişinin ölmesini mi istersiniz? :( Yoksa evdeki tüp patlayıp öz annenizin ölmesini mi istersiniz? :ağla:

Alternatif yoksa öz annemizin ölmesi daha doğrudur. Ama kaç kişi bu şıkkı seçebilir?

Demek ki işin içine duygusallık katarsak, hataya düşeriz.

EZEL 10-10-2010 14:36

Alıntı:

Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817181)
Siz konuya duygusallık katıyorsunuz. Bu olmaz. Mesela desek ki Hakkari'de bomba patlayıp tanımadığımız 2 kişinin ölmesini mi istersiniz? :( Yoksa evdeki tüp patlayıp öz annenizin ölmesini mi istersiniz? :ağla:

Alternatif yoksa öz annemizin ölmesi daha doğrudur. Ama kaç kişi bu şıkkı seçebilir?

Demek ki işin içine duygusallık katarsak, hataya düşeriz.

Hayır efendim ben kendimiz için istemediğiniz bir şeyi başkası için istememeliyiz demek istiyorum

EZEL 10-10-2010 14:37

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816553)
Ben batırırım sonra gider onu kurtarırım yüzme bilmiyorsa şansına küssün napim soruda belirtilmemişti .:ağla:

EDİT : Desemde gaza gelmeyin :w:

hayatiyenicag 11-09-2010 22:19

Bu millet 1 masumu kurtarmak için savaş bile açar..Biz daima masumun mazlumun yanında olduk..Ecdadımızdan öyle gördük..

dilemma 11-13-2010 15:32

Bir ayet vardı, net anımsayamıyorum lakin mealen kafirler topluluğunun içindeki mümin kulları da korumasaydık az daha onları da arada öldüreceklerdi gibi. Oyüzden o bir masum olduğu için 99u öldürmek mümkün değil gibi.. Soru biraz mantık hatası taşıyor ama.. Bir cevap vereceksek illa bu geldi aklıma.

El Emin 11-13-2010 16:00

Said Nursi Hazretleri risalede buyuruyor.
Bir gemide 1 masum 9 cani olsa o masumdan ötürü o gemi batırılmaz.

EZEL 11-13-2010 18:19

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831328)
Said Nursi Hazretleri risalede buyuruyor.
Bir gemide 1 masum 9 cani olsa o masumdan ötürü o gemi batırılmaz.

O Gemi askeri gemi olursa Gülen medya anında batırır ....

All times are GMT +3. The time now is 01:17.