![]() |
Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,siz o gemiyi batırırmısınız ?
Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,
Siz o gemiyi batırırmısınız ? |
Elbette hayır...
Zira ALLAH'ın verdiği canı ancak ALLAH alır... |
ne isim var elin gemisiyle....
isteyen gelsin batirsin... |
Gemiye bayıltıcı bir gaz bombası atar herkes bayılınca girer masum olanı alır dümene geçer gemiyi karaya getirir katilleri adalete teslim ederim :)
|
99 katilin arasında 1 masumun ne işi var?
|
Alıntı:
Alıntı:
|
ben herhangi birşey yaparım demiyorum...)9 katilin içinde 1 masum bir gemide ne yapar diyorum...
saçma geldi... |
aklima takilan...
bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliyeyim... |
Ben batırırım sonra gider onu kurtarırım yüzme bilmiyorsa şansına küssün napim soruda belirtilmemişti .:ağla:
|
99 katilin nereye gittiği önemli. Eğer tek çare gemiyi batırmaksa, gittikleri yerde kimse onları durduramayacaksa ve onlarda yeni cinayetler işleyecekse yani insanlık için tehdit oluşturuyorsa son çare gemiyi batırırım.
Atalarımız "kurunun yanında yaş da yanar" demiş. Zaten biz gemiyi batırmasak bile, 99 katil o masumu yine öldürür. |
99 katil varsa o 1 masum kişide onlarlaysa o çok yaşamaz zaten. En güzeli gemiyi batırmak çünkü o 99 katil başkalarına çok büyük zarar verebilir. O masum ben isem, önce tedbirmi alırım can yeleğimi giyerim diğer can yeleklerini ortadan kaldırırım vee gemiyi batırırım :)
|
99 katilin mutlaka biri o masumu öldürecektir.
|
Alıntı:
|
Bir gün Peygamberimiz (sav) şöyle anlattılar:
- Vaktiyle eski milletlerde doksan dokuz kişiyi öldürmüş bir adam vardı. Bu zat yeryüzünde en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir rahibi gösterdiler. Bu adam en bilgin din adamıdır, dediler. Bu adam rahibe giderek: “Doksan dokuz adam öldürdüm. Tövbe etsem kabul olur mu?” diye sordu. Rahip, “Hayır, kabul olmaz” deyince adam rahibi de öldürdü. Böylece öldürdüğü adamların sayısını yüze tamamladı. Sonra yine gezerek en büyük âlimin kim olduğunu soruşturdu. Ona bir âlimi tavsiye ettiler. Dediler ki bunun ilmi daha çoktur. Onun yanına giderek: “Yüz kişiyi öldürdüm. Tövbem kabul olur mu?” dedi. Âlim: “Elbette kabul olur. İnsanla tövbesi arasına kim girebilir ki! Sen falan yere git. Oradakilerle birlikte Allah’a ibadet et. Allah seni affeder” dedi. Adam denilen yere gitmek üzere yola çıktı. Yarı yola varınca ömrü sona erdi ve vefat etti. Rahmet melekleriyle azap melekleri o adamı kimin alıp götüreceği konusunda tartışmaya başladılar. Rahmet melekleri şöyle dediler: “O adam tövbe etti. Yeri cennettir” Azap melekleri ise: “O adam hayatında hiç iyilik yapmadı ki! Onun yeri ateştir.” Bunun üzerine Allah’ın emriyle insan kılığına girmiş bir melek çıkageldi. Melekler onu aralarında hakem tayin ettiler. Hakem olan melek: “Geldiği yerle gideceği yeri ölçün. Hangisine daha yakınsa, adam o tarafa aittir” dedi. Melekler iki mesafeyi ölçtüler. Gitmek istediği yerin daha yakın olduğunu gördüler. Bunun üzerine onu rahmet melekleri alıp götürdü. Denir ki; aslında kötülerin bulunduğu yere daha yakındı ama Allah yeri yakınlaştırdı ve gitmeyi istediği yere daha yakın oldu. |
Batırılmaz...
Adem abi güzel paylaşımından ötürü teşekkürler. |
Alıntı:
|
Aslında işe o şekilde bakarsak onlarca düşünce üretiriz.
Filistine yardıma gidiyorlarsa ne diye batıralım? gibisinden bile düşünceler çıkması kaçınılmaz olur. Burada aslında ne gemi var nede 99 katil. Bu olayın vuku bulması da pek mümkün değil zannımca. Burada bir temsil var.Yani sembolik bir vakadan bahsediliyor. İşi o kesimlere çekmeye gerek yok. Tek bir masum olsa 99999... tane canide olsa karışılmaz. Tek masumun hakkı vardır. Eğer böyle olmasaydı Kıyamet'i çocuklarda yaşardı... |
Alıntı:
neden mesajımdan batırırım anlamı çıakrdınız... ben sadece merak ediyorum 99 katilin içinde 1 masum ne yapar? |
güzel soru, güzel anket
|
Şimdi bir gemide 99 İsrail askeri 1 tanede Çinli asker olsun o gemiyi batırırmısınız batırmazmısınız ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bir gemi 99 katil ve bir masum... saçma geliyor... Batırsam 1 masum için vicdan azabı çekerim... Batırmasam 99 katili elden kaçırdığım için vicdan azabı çekerim... |
Hayır, gemide 99 katil değil de dünya dolusu katil bulunsa dahi aralarındaki o 1 masum için o gemi batırılamaz! İslam dini hiçbir masumun öldürülmesine zaruri durumlar haricinde cevaz vermez.
Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur: "Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur. Andolsun ki, onlara resullerimiz apaçık deliller (mucize ve ayetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedirler."" Mâide Suresi 32. Ayet-i Kerime Meali |
Batırırım..
Yarı yarıya olsa bile batırırım :D |
ben üçüncü seçeneğin taksimden önceki kısmını işaretledim...
|
Alıntı:
Belki bu olayın birebir benzeri yaşanmayabilir. Ama farz edin ki 11 eylül saldırısının bir benzeri ülkemizde yaşanacak olsun; Uçakta atıyorum 50 masum yolcu, 1 terörist var. Bıraksanız uçak İstanbul'un göbeğine çakılıp yüzlerce insanımızı öldürecek. Ne yapacaksınız? Uçağı en güvenli yerde düşürmeyecek misiniz? Siz masum var diye birşey yapmadınız diyelim. Siz bir masumu koruyalım derken, katil, yüzlerce masumu öldürdüğünde içiniz rahat etmiş olacak mı? |
Alıntı:
|
Ben 'evet' dedim. Sebebi bende kalsın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir önceki mesajımda gemide 99 İsrailli ve 1 Çinli olsa gemiyi batırırmısınız diye sormuştum şimdi sorumu değiştireyim gemide 99 israilli ve kardeşiniz veya anneniz babanızdan birisi olsa gemiyi batırmalarına nasıl bakardınız diye sorayım .
|
ne isi var kardesim o kadar katille "kömün gitsin" :)
|
Bence kısas uygulanmalıdır. Kuran'da 'Kısasta size hayat vardır' diye bir ayet geçtiğini biliyorum. Katil olanlar öldürülebilir. Ama o masum bir şekilde kurtarılacaksa.
Ayrıca katil deniliyorda nasıl katil bunlar, teröristmidir, yoksa israil askerimidir yoksa canını malını ırzını korurkenmi katil olmuştur. Bununda bilinmesi lazım. 1. ve 2. şıktaki gibiseler o gemi o denizle birlikte batırılmalıdır. Kuran'da görüldüğü yerde öldürülmesine izin verilen düşmanlarda vardır. |
Alıntı:
Alternatif yoksa öz annemizin ölmesi daha doğrudur. Ama kaç kişi bu şıkkı seçebilir? Demek ki işin içine duygusallık katarsak, hataya düşeriz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu millet 1 masumu kurtarmak için savaş bile açar..Biz daima masumun mazlumun yanında olduk..Ecdadımızdan öyle gördük..
|
Bir ayet vardı, net anımsayamıyorum lakin mealen kafirler topluluğunun içindeki mümin kulları da korumasaydık az daha onları da arada öldüreceklerdi gibi. Oyüzden o bir masum olduğu için 99u öldürmek mümkün değil gibi.. Soru biraz mantık hatası taşıyor ama.. Bir cevap vereceksek illa bu geldi aklıma.
|
Said Nursi Hazretleri risalede buyuruyor.
Bir gemide 1 masum 9 cani olsa o masumdan ötürü o gemi batırılmaz. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 01:17. |