Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Fethullah Gülen'e:Kimle Dostsun? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139108)

İntifada 10-10-2010 22:16

Fethullah Gülen'e:Kimle Dostsun?

DOSTUN ONLARSA, DOSTUM OLAMAZSIN!

- Lütfü Bey, Fethullah Gülen Hocaefendi, Filistinlilere insani yardım götürmek isteyen Mavi Marmara gemisindekiler için “Onlar bile bile ölüme gittiler. Yaptıkları otoriteye başkaldırmak, İsrail'i kışkırtmaktı” demişti. Oysa geçenlerde yayınlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Mavi Marmara'dakilerin kışkırtıcı olmadıkları, aksine İsrail'in gemiye yaptığı saldırının “kabul edilemez gaddarlık, kasti cinayet” olduğu belirtildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bu konudaki değerlendirmemin daha iyi anlaşılması için şunu anlatmalıyım. Ben, Fethullah Gülen'le, cemaatinin bir kuruluşu olan Gazeteciler-Yazarlar Vakfı'nın beş yıldızlı otellerde düzenlediği iftar davetlerinin ilki olan Polat Oteli'ndeki iftarında tanıştırıldım. Bu davete katılanlar arasında pek çok gazetenin, televizyonun yöneticileri, ünlü köşe yazarları, ünlü sanatçılar, tanınmış profesörler ve büyük işadamları ile bugün ülkemizin en üst düzey yöneticileri olan politikacılar da vardı. İşte böylesine yüzlerce davetli içinde Fethullah Gülen, beni kendi masasında ağırlamış, yanına oturtmuş, ayrıcalıklı davranmıştı. Peki kişisel anlamda bana böylesine yakınlık göstermesine karşılık, fikirsel anlamda ben kendisine niye yakınlık duyamadım? Çünkü onun ABD emperyalizmine, Siyonist zulmüne karşı duyarsızlığına hep kuşkuyla baktım. Onlara hoşgörüyle bakmasına hiç sıcak bakmadım. Hele yaşlı ve felçli olan Filistinli Şeyh Ahmed Yasin'in, İsrail askerlerince tekerlekli sandalyesinde katledilmesi üzerine, katilleri suçlayacağına katledileni suçlaması karşısında çileden çıktım. Onunla fikirsel anlamda dost olamayacağımızı iyice anladım. Fethullah Gülen'in, Mavi Marmara saldırısında da, saldırıyı yapan İsrail'i değil, saldırıya uğrayanları suçlaması da yine çileden çıkartmıştı beni. Şimdi Birleşmiş Milletler, Mavi Marmara olayında İsrail'in savunduğu fikirlere katılmayıp İsrail'i suçladığına göre, Fethullah Gülen'in bu konuda bir özeleştiri yapması gerekmez mi? Ve de fikirsel anlamda kimlerle dostluk yaptığını gözden geçirmesi gerekmez mi?

İslamigündem

Vakit gazetesi-lütfi oflaza sohbet köşesinden bir bölüm...

manifesto 10-10-2010 22:38

Alıntı:

Çünkü onun ABD emperyalizmine, Siyonist zulmüne karşı duyarsızlığına hep kuşkuyla baktım
Duyarlılık nasıl olacak.İlla gemilere binip gazze yi kuşatma altına alarak mı yapmak gerek.Yani Gülen'i eleştir de nasıl eleştirirsen eleştir babından boş beyanlar.28 Şubat sürecinde de aynı şeyleri yaptılar.Başörtüsü konusunda daha katı olmasını istediler oysa o fütühattandır deyip ortamı yumuşatmaya çalışıp ülkenin 28 şubatı yaşamaması için yatıştırıcı rol üstlenmeye çalıştı ama anlamadılar ve anlamadan da eleştirdiler.Şimdi de aynı şeyler yaşanıyor.Gülen filistin davasına duyarsızmış mış.Duyarlı olanlar kim? Hamas'a intihar bombacıları için GAZ verenler..

Terennüm 10-10-2010 22:42

Bazıları sadece yazar o kadar...

Cihan_ŞümuL 10-10-2010 22:45

Kadir Mısırlıoğlu ne demişti?Onun sözlerini duyanlar...

o zamanda bazıları sadece konuşur diyecekler..

Terennüm 10-10-2010 22:50

Âyinesi iştir kisinin lafa bakillmaz der.kimin neler yaptığına bakarız....

M.Atilla 10-10-2010 22:53

yine aynı konu yine aynı tartışmalar...artık girmiyorum ben böyle tartışmalara..zaten üstten de uyarı geldi bu tartışmalarla ilgili...bu tartışmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor ve sonucu hep aynı oluyor zaten..

manifesto 10-10-2010 22:53

Yok hayır yani bunca yıldır hala gülen'i ve hareket tarzını anlayamamışlarsa başka diyecek birşey yok.Gülen uzlaşma kültüründen yana.Sertliğe kutuplaşmaya hizipleşmeye açık bir insan değil.Diyalog ile halledilmesi gereken meselelerin kavga ve gürültü ile halledilmeye çalışılmasına karşı çıkmasına neden kulp bulmaya çalışırlar anlam veremem.Senin yardım gemilerin israil işgalini sona erdirecek mi? hayır, o halde amacın kadar adım at.

Mavera 10-10-2010 22:55

Alıntı:

M.Atilla Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817511)
yine aynı konu yine aynı tartışmalar...artık girmiyorum ben böyle tartışmalara..zaten üstten de uyarı geldi bu tartışmalarla ilgili...bu tartışmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor ve sonucu hep aynı oluyor zaten..

agzina saglik hocam al bendende o kadar artik gina geldigi icin bu tür tartismalardan olabildigince uzak durmaya calisiyorum cünkü ne kalp kirmak istiyorum nede kalbim kirilsin istiyorum ;)

Cihannur 10-10-2010 22:57

Fethullah Gülen fikirleri gizli kapaklı olan bir insan değildir. Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu öğrenmek isteyen o yazar açsın Fethullah Gülen'in onlarca kitabını okusun ve onun kitaplarını okuduktan sonra Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu anlasın. Fethullah Gülen, Ehl-i Sünnet itikadında olan değerli bir İslam âlimidir. Fethullah Gülen, Müslümanların dostudur.

manifesto 10-10-2010 23:08

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817520)
anlayamadığım birşey var...
bu kadar insan bende dahil neden şüphe içinde kalıyoruz?
o zaman çıkın bir açıklama yapı tamam diyelim...

Neyin açıklaması hocam...mavi marmara da yaşananlardan dolayı israil'in barbarlığı alçaklığı bunları tartışmıyoruz onlar israil devleti..
ama daha ilk gün söylemiştim eğer doğru bir metod ise gemiler gitmeye devam etmeli diye..hani nerede gemiler? düşmanını öldüremeyeceksen yaralamayacaksında..dünya siyaseti ortadoğuda düğümlü ise öyle hesapsız ve gelişigüzel adımlar atmak faydadan çok zarar getirir.Gülen tüm bu muvazeneleri düşündüğü içindir ki muhtemelen bu türden adımlara sıcak bakmıyor.Yardım ise amaç bunu diplomasiyi kullanarak yapabilirsin..Yok ben israil işgaline ve israil yayılmacılığına karşı bir adım atıyorum diyorsan bu niyete göre adımın olmalı..var mı böyle bir planın istikametin gücün..

BeDeVİ 10-10-2010 23:21

Lütfi Oflaz kim ya. Dış kapının mandalı. Yav tartışma başlatmak için böyle kim olduğu belirsiz insanların görüşlerini paylaşmayınız. Varsa içinizde birşeyler direk söyleyiniz. Bunun gibi onlarca yazar var Gülen hakkında eleştiri yazan..

manifesto 10-10-2010 23:26

Alıntı:

bakın şimdi yardım konvoylar rahatlıkla gidebiliyor...
Hangi konvoylar rahatlıkla gidebiliyor? birtane örneği var mı? konvoy gittiği falan yok hocam.israil gelen gemilere el koyuyor aşdod limanına çekiyor..Siyasi mesaj vermek için insanlarımızı şehit vermemiz gerekmez.Davos en büyük siyasi mesajdır.İsrail devleti bilmem kaç kez BM tarafından kınanmış..bilmem kaç BM kararını uygulamamış bir devlet.Bir kez daha kınansa umurlarında mı sanıyorsunuz.Mesele işgali sonlandırabilecek sisyaseti üretmek ülkeyi bu güce taşımaktır yoksa gemilerle çimento taşınarak bu işgal bitmez.Ogüne kadar da Türkiyeyi hazır olmadığı kavgaların içine çekmemek siyasetimizin en önemli stratejisi olmalı.Gülen anlık değil uzun soluklu plan ve prensipleri olan bir insan.cahil cesareti olmadığı için eleştirilmeye çalışılıyor

Özgür Çağrı 10-10-2010 23:32

Çıkıp müslümanlardan özür dilemediği sürece selamunaleykum aleykumselam daha ötesi asla !

İntifada 10-10-2010 23:36

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817512)
Yok hayır yani bunca yıldır hala gülen'i ve hareket tarzını anlayamamışlarsa başka diyecek birşey yok.Gülen uzlaşma kültüründen yana.Sertliğe kutuplaşmaya hizipleşmeye açık bir insan değil.Diyalog ile halledilmesi gereken meselelerin kavga ve gürültü ile halledilmeye çalışılmasına karşı çıkmasına neden kulp bulmaya çalışırlar anlam veremem.Senin yardım gemilerin israil işgalini sona erdirecek mi? hayır, o halde amacın kadar adım at.

gel bu adamla bir orta yolda buluş...
cevap vermiyorum benhur...
verdikçe konulara yazık oluyor...
diyalogla hangi meseleyi çözdün acaba...afganistana,keşmire,çeçenistana,filistin ambargosuna ne katkısı oldu diyaloğun...Gelirinin yüzde 50 sini israil askerlerine bağıladığını açıklayan cocacolanın reklamını gazetende yayınlayarak ne çözeceksin?
ama senin söylediğin sözler çok garibime gitmiyor...
Çeçenleri bebek katili teröristler olarak gören zihine sahip bir adamdan daha farklı yorumlar beklemezdim...

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817526)
Lütfi Oflaz kim ya. Dış kapının mandalı. Yav tartışma başlatmak için böyle kim olduğu belirsiz insanların görüşlerini paylaşmayınız. Varsa içinizde birşeyler direk söyleyiniz. Bunun gibi onlarca yazar var Gülen hakkında eleştiri yazan..

Yaklaşım süper...
sen kimsin demek çok güzelmiş...

BeDeVİ 10-10-2010 23:42

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817538)
gel bu adamla bir orta yolda buluş...
cevap vermiyorum benhur...
verdikçe konulara yazık oluyor...
diyalogla hangi meseleyi çözdün acaba...afganistana,keşmire,çeçenistana,filistin ambargosuna ne katkısı oldu diyaloğun...Gelirinin yüzde 50 sini israil askerlerine bağıladığını açıklayan cocacolanın reklamını gazetende yayınlayarak ne çözeceksin?
ama senin söylediğin sözler çok garibime gitmiyor...
Çeçenleri bebek katili teröristler olarak gören zihine sahip bir adamdan daha farklı yorumlar beklemezdim...

Yaklaşım süper...
sen kimsin demek çok güzelmiş...

Şu basit yaklaşımları bırakın ya. Coca Cola nın reklamını yayınlamış mış. Sen niye para verip IBM INTEL Microsoft HP ürünleri kullanıyorsun. Şuraya yorum yazdığın pc kimin malı. Bırak şu basit edebiyatları. Sen çok uyanıksında forumdakiler ahmak dimi kardeş. Yine rahat duramadın demek. Yine hırsının kurbanı oldun anlaşılan da google de şöyle bir turladın nerde absürt bir Gülen düşmanı bir yazı var paylaştın dimi.

unnamed 10-10-2010 23:46

Yavuz'um ben senin yerinde olsam muhattap alıp cevp bile vermem...

manifesto 10-10-2010 23:47

Alıntı:

Çeçenleri bebek katili teröristler olarak gören zihine sahip bir adamdan daha farklı yorumlar beklemezdim
Okul basan insanlara sen ne ad veriyorsun bilmem.Ben terörist demedim onlar için ama cihad adı altında bu ismi hem istismar ederek hem kullanarak çoluk çocuğa silah çekemezsin.Ben bunu dedim ve hala aynı şeyi de söylemeye devam edeceğim siz ve sizin gibiler akıncı bu tür EYLEMLER için insanlara ceraret verdikçe hem islamın hem müslümanların algılanmasında büyük tahribatlara yol açmaya devam edeceksiniz.İşgalleri diyalogla bitiremezsin.evet..Askeri güç ile bitirebilirsin bu da bir çözüm.hadi neredesiniz..varın yıllık 650 milyardolar askeri harcaması olan abd ye karşı 10-15 milyar dolar ile karşı koyalım..kendi karakollarımızı savunmaktan aciz bir ordu ile hem israile hem adb ye dersini verelim..ne duruyorsunuz..

İntifada 10-10-2010 23:49

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817540)
Şu basit yaklaşımları bırakın ya. Coca Cola nın reklamını yayınlamış mış. Sen niye para verip IBM INTEL Microsoft HP ürünleri kullanıyorsun. Şuraya yorum yazdığın pc kimin malı. Bırak şu basit edebiyatları. Sen çok uyanıksında forumdakiler ahmak dimi kardeş. Yine rahat duramadın demek. Yine hırsının kurbanı oldun anlaşılan da google de şöyle bir turladın nerde absürt bir Gülen düşmanı bir yazı var paylaştın dimi.

valla bedevi çok güzel niyet okuyuculuğu yapıyorsun ama tutmuyor be gözüm...
kullandığım pc taiwan malı hemde israil ordusuna para bağışlamıyor...
ve konunun kaynağına bakarsan islamigündem yazar...
benim bu forumda açtığım konuların yüzde 70 inin kaynağıda islamigündemdir...
hergün o sitenin haberlerini paylaşırım...
yani arama tarama gibi bir durum söz konusu değil...

Özgür Çağrı 10-10-2010 23:51

Bende cevap vermem cevap vermeye değmez bunlar.
Mustafa uzun cevabı net vermişti aslında
Hoca efendi ol furkanımıza dokunma !

manifesto 10-10-2010 23:54

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817549)

ciddi algılama sorunlarınız var ver üçünüze de diyorum...konuyu gündeme taşıyan sizlersiniz cevap vermeye deymez diyen gene sizlersiniz..ilginç bir ekipsiniz yani..cevap vermeye deymeyecek konuyu ne diye açmaya ve paylaşmaya değer görür bir zeka,anlamam ben

İntifada 10-10-2010 23:56

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817552)
ciddi algılama sorunlarınız var ver üçünüze de diyorum...konuyu gündeme taşıyan sizlersiniz cevap vermeye deymez diyen gene sizlersiniz..ilginç bir ekipsiniz yani..cevap vermeye deymeyecek konuyu ne diye açmaya ve paylaşmaya değer görür bir zeka,anlamam ben

konuya değil sana cevap vermem benhur...
ne dediğini bilen bir adam değilsin...
hadi oradan...

Terennüm 10-10-2010 23:57

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817549)

kimler kardeşim cevap vermeye değmeyenler?bizde bilelim ki adımımızı ona göre atalım

BeDeVİ 10-10-2010 23:59

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817547)

valla bedevi çok güzel niyet okuyuculuğu yapıyorsun ama tutmuyor be gözüm...
kullandığım pc taiwan malı hemde israil ordusuna para bağışlamıyor...
ve konunun kaynağına bakarsan islamigündem yazar...
benim bu forumda açtığım konuların yüzde 70 inin kaynağıda islamigündemdir...
hergün o sitenin haberlerini paylaşırım...
yani arama tarama gibi bir durum söz konusu değil...

Benimki de Arçelik Akıncı ama bilemiyoruz Koç un teknolojisi çip anakart üretecek kadar işletim sistemi üretecek kadar ilerledi mi. Heralde şu saydıklarımız da Arçelik e aittir he ne dersin. Öyle umarak aldım. Senin Coca Cola örneğine benzer bir örnek de ben vereyim birbirine çok benziyor bence. Ya Facebook Google de yahudilere ait Mesenger Bıll Gates in ABD nin ne yapacaz şimdi. Kullanmayalım değil mi. Sen kesin kullanmıyorsundur şimdi.

unnamed 10-11-2010 00:00

terbiyesizlik yapmayın...
susuyoruz adabımızı bozmyın.
zorla ağzımı açmayalım...

Mavera 10-11-2010 00:04

arkadaslar konunun gidisatini iyi görmüyorum :)...
lütfen birbirimize saygiyi eksik etmeyelim ne olursa olsun, kim olursa olsun körü körüne savunma durumuna gecmeyelim, ön yargilarimizla hareket etmeyelim, olayi kisisel boyuta cekmeyelim..
sahsim adina bu tür tartismalara girmeme karari almamakla beraber degerli dostlarimin birbirini kirmasina üzülürüm..
o yüzden daha fazla empati, daha fazla tölerans...

İntifada 10-11-2010 00:05

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817559)
Benimki de Arçelik Akıncı ama bilemiyoruz Koç un teknolojisi çip anakart üretecek kadar işletim sistemi üretecek kadar ilerledi mi. Heralde şu saydıklarımız da Arçelik e aittir he ne dersin. Öyle umarak aldım. Senin Coca Cola örneğine benzer bir örnek de ben vereyim birbirine çok benziyor bence. Ya Facebook Google de yahudilere ait Mesenger Bıll Gates in ABD nin ne yapacaz şimdi. Kullanmayalım değil mi. Sen kesin kullanmıyorsundur şimdi.

sen önce şu niyet okuyuculuğunu arkasında dursana duramıyorsan özür dilede cevap verecek yüzün olsun...
Bana ne arçelikten ben arçelik kullanmıyorum ki...
Ayrıca coca cola örneğine hiç benzemiyor...
He microsoft gelirimden israil orduna bağışlıyorum dediyse anlat bilelim...
benim facebookta neler yaptığımı bilen bilir...sen farklı bilsen olur fark etmez...

unnamed 10-11-2010 00:07

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817564)

sen önce şu niyet okuyuculuğunu arkasında dursana duramıyorsan özür dilede cevap verecek yüzün olsun...
benim facebookta neler yaptığımı bilen bilir...sen farklı bilsen olur fark etmez...

çok biliyor ya yavuzum..
ondandır...

Özgür Çağrı 10-11-2010 00:08

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817558)
kimler kardeşim cevap vermeye değmeyenler?bizde bilelim ki adımımızı ona göre atalım

Benhur gibileri mesela cevap vermeye değmez adamda dava bilinç islami hassasiyet denen bir şey yokki müslüman direnişçileri terörist olarak görüyor. Bunun gibilere sadece dua ediyoruz.

manifesto 10-11-2010 00:09

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817562)
arkadaslar konunun gidisatini iyi görmüyorum :)...
lütfen birbirimize saygiyi eksik etmeyelim ne olursa olsun, kim olursa olsun körü körüne savunma durumuna gecmeyelim, ön yargilarimizla hareket etmeyelim, olayi kisisel boyuta cekmeyelim..
sahsim adina bu tür tartismalara girmeme karari almamakla beraber degerli dostlarimin birbirini kirmasina üzülürüm..
o yüzden daha fazla empati, daha fazla tölerans...

Bende aynen diyorum amaç kalp kırmak değil zaten."Bunlara cevap vermeye deymez" falan gibi ifadeler konuyu değil üyeleri tartışmaya açıyor ben şahsen bu durumlarda fazla sabırlı olamıyorum.Karşında ki muhatabı bilmiyorsan herkes olabilir diyerek temkinli olmak gerek...

Vakit gazetesi severek okuduğum bir gazete ve bahsi geçen yazarın yazılarını da çok kez okumuşumdur gene okurum beyenirsem ama filanlarla dostsun bizimle değilsin gibi ifadeler yanlış.Gülen 40 yıldır aynı çizgide kimsenin bu manada bir dostluğuna zarureti yok.

Terennüm 10-11-2010 00:11

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817568)
Benhur gibileri mesela cevap vermeye değmez adamda dava bilinç islami hassasiyet denen bir şey yokki müslüman direnişçileri terörist olarak görüyor. Bunun gibilere sadece dua ediyoruz.

hep beraber amin diyelim kardeşim de..hoca efendi ol tabiri şık değil

EZEL 10-11-2010 00:12

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817518)
Fethullah Gülen fikirleri gizli kapaklı olan bir insan değildir. Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu öğrenmek isteyen o yazar açsın Fethullah Gülen'in onlarca kitabını okusun ve onun kitaplarını okuduktan sonra Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu anlasın. Fethullah Gülen, Ehl-i Sünnet itikadında olan değerli bir İslam âlimidir. Fethullah Gülen, Müslümanların dostudur.

Bu cematinde hiç bir önderininde silsilede yeri yoktur . Bu cematten standard müslüman çıkar dava adamı çıkmaz ..

Terennüm 10-11-2010 00:14

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817572)
Bu cematinde hiç bir önderininde silsilede yeri yoktur . Bu cematten standard müslüman çıkar dava adamı çıkmaz ..

ne silsilesi kardeşim?
amacımız dava adamı olmak değil zaten vasat müslüman olalım kafidir...

BeDeVİ 10-11-2010 00:14

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817564)

Verdiğim örnek saçma geldi değil mi sana çünkü senin ki kadar saçma bir örnek verdim ki belki aklı başına gelir. Coca Cola nın kazancını yahudilere bağışladığına dair elinde bir belge var mı. Yoksa sadece email söylentilerinden ibaret mi. He öyleyse bende şimdi şuraya ekleyebilirim Mic. israil e yardımı hakkında bir kanıt. Öyle bulduğun her saçma örnekle insanları, büyük bir kuruluşu zan atlında bırakıp suçluymuş gibi gösterme. Meydanı boş buluyorsun anlaşılan nerden vurursak tutar diyorsunuz.

manifesto 10-11-2010 00:18

Ha şimdi Gülen'i hallettik cemaatine sıra geldi..Neymiş şu dava adamlığı bir içini dolduralım bakalım..soğuğun 50 derece olduğu yerlerde çç beş çocuğa birşeyler öğreteceğim diyerek ülkesinden binlerce km uzağa geri dönmeyi aklına getirmeden gidenler dava adamı değil standart müslüman demek ki.Bu da güzel en azından ciddi bir standartları var demek ki.Çocuklara silah çekmek yerine onlara sahip çıkıyorlar.ARADAKİ farkı görebilmek yürek ister..

Mavera 10-11-2010 00:19

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817574)
Verdiğim örnek saçma geldi değil mi sana çünkü senin ki kadar saçma bir örnek verdim ki belki aklı başına gelir. Coca Cola nın kazancını yahudilere bağışladığına dair elinde bir belge var mı. Yoksa sadece email söylentilerinden ibaret mi. He öyleyse bende şimdi şuraya ekleyebilirim Mic. israil e yardımı hakkında bir kanıt. Öyle bulduğun her saçma örnekle insanları, büyük bir kuruluşu zan atlında bırakıp suçluymuş gibi gösterme. Meydanı boş buluyorsun anlaşılan nerden vurursak tutar diyorsunuz.

hocam kaldiki bagisladigini varsayalim sen kalitelisini yapacaksin, sen iyisini yapacaksin ki tercih edilsin..
hadi teknolojide geri kaldik, hadi bilimde geri kaldik, hadi tipta geri kaldik ya kardesim gida sektöründedemi birseyler üretemiyoruz..
biz hep karsimizdakinin acigiyla birseyler yapmaya calisiyoruz yok ters cevirinde Allah yok yaziyor, yok icinde böcek var, yok alkol karistirilmis, yok parasini israile bagisliyor..
o zincirleme maillere oldum, olasi kil olmusumdur bir ara lcwaikiki yi bile leyla zana nin yapmislardi..
tamam emparyalizm dünyanin dört bir yanini sarmis buna karsi tepki koymak ne güzel ama sadece tepkiyle olacak is degildir bu yapacaksin kardesim, üreteceksin..
ALLAH calisana veriyor, hakedene veriyor verirkende dinine, irkina, mezhebine bakmiyor..

Terennüm 10-11-2010 00:20

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817577)
hocam kaldiki bagisladigini varsayalim sen kalitelisini yapacaksin, sen iyisini yapacaksin ki tercih edilsin..
hadi teknolojide geri kaldik, hadi bilimde geri kaldik, hadi tipta geri kaldik ya kardesim gida sektöründedemi birseyler üretemiyoruz..
biz hep karsimizdakinin acigiyla birseyler yapmaya calisiyoruz yok ters cevirinde Allah yok yaziyor, yok icinde böcek var, yok alkol karistirilmis, yok parasini israile bagisliyor..
o zincirleme maillere oldum, olasi kil olmusumdur bir ara lcwaikiki yi bile leyla zana nin yapmislardi..
tamam emparyalizm dünyanin dört bir yanini sarmis buna karsi tepki koymak ne güzel ama sadece tepkiyle olacak is degildir bu yapacaksin kardesim, üreteceksin..
ALLAH calisana veriyor, hakedene veriyor verirkende dinine, irkina, mezhebine bakmiyor..

adam haklı beyler:)

BeDeVİ 10-11-2010 00:25

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817577)

Sorma gitsin, İran bile bu gün yabancı yatırımcıya karşı çıkamıyor. Biz burada halen bu konuları konuşuyoruz. Bir ara Fransa yı protesto ettik ne oldu Renault Cıtroen daha mı az satılıyor? Şu konuya bir mesaj yazdım çekilecektim yine duramadım. Böyle saçma şeyleri okuyunca kendimi alamıyorum. Kusura bakmayın..

manifesto 10-11-2010 00:25

Alıntı:

ALLAH calisana veriyor, hakedene veriyor verirkende dinine, irkina, mezhebine bakmiyor
realiteye ve esbaba göre hareket etmek dediğimiz şey bu.Amerikan yapımı uçaklara binerken ses seda çıkmıyor ama cola içerken kıyamet kopuyor :) çocukça işler..evet çalışmak gerek..dünyanın bir kuralı var o kurala riayet edersen dünyada kazanırsın..ahiretin de kuralı var o kurallara riayet edersen ahiretini kazanırsın.her ikisine riayet edersen oh ne ala hem dünyanı hem ahiretini kurtarırsın

EZEL 10-11-2010 00:31

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817573)
ne silsilesi kardeşim?
amacımız dava adamı olmak değil zaten vasat müslüman olalım kafidir...

Şöyle bir silsile

Silsile-i Şerif
1. Hazret-i Muhammed Mustafâ SAS
2. Hazret-i Ebû Bekir-i Sıddîk RA
3. Hazret-i Selmân-ı Fârisî RA
4. Hazret-i Kâsım İbn-i Muhammed Rh.A Hazretleri
5. Câfer-i Sâdık Rh.A Hazretleri
6. Bâyezîd-i Bistâmî Rh.A Hazretleri
7. Ebu’l-Hasan-ı Harkânî Rh.A Hazretleri
8. Ebû Aliyyini'l Fârmedî Rh.A Hazretleri
9. Yûsuf Hemedânî Rh.A Hazretleri
10. Abdülhâlık-ı Gucdüvânî Rh.A Hazretleri
11. Ârif-i Revgirî Rh.A Hazretleri
12. Mahmûd İncir-i Fağnevî Rh.A Hazretleri
13. Ali-i Râmitenî Rh.A Hazretleri
14. Muhammed Baba es-Semmâsî Rh.A Hazretleri
15. Emir Külâl Rh.A Hazretleri
16. Şâh-ı Nakşibend Muhammed Behâeddîn-i Buhârî Rh.A Hazretleri
17. Alâeddîn Attâr Rh.A Hazretleri
18. Yâkûb-u Çerhî Rh.A Hazretleri
19. Ubeydullah-ı Ahrâr Rh.A Hazretleri
20. Muhammed Zâhid Parsâ Rh.A Hazretleri
21. Muhammed Derviş Rh.A Hazretleri
22. Hâcegî Muhammed Emkenekî Rh.A Hazretleri
23. Muhammed Bâki Billah Rh.A Hazretleri
24. İmâm-ı Rabbânî Ahmed Fâruk Serhendî Rh.A Hazretleri
25. Muhammed Ma’sûm Serhendî Rh.A Hazretleri
26. Muhammed Seyfüddîn-i Serhendî Rh.A Hazretleri
27. Nur Muhammed Bedvânî Rh.A Hazretleri
28. Şemseddin Cân-ı Cânân Mazhâr Rh.A Hazretleri
29. Abdullah ed-Dehlevî Rh.A Hazretleri
30. Mevlânâ Hàlid-i Bağdâdî Rh.A Hazretleri
31. Ahmed İbn-i Süleyman el-Ervâdî Rh.A Hazretleri
32. Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhânevî Rh.A Hazretleri
33. Kastamonu'lu Hasan Hilmi Rh.A Hazretleri
34. Safranbolulu İsmâil Necâti Rh.A Hazretleri
35. Ömer Ziyâüddîn-i Dağıstânî Rh.A Hazretleri
36. Tekirdağlı Mustafa Feyzi Rh.A Hazretleri
37. Hacı Hasib Efendi Rh.A Hazretleri
38. Abdülaziz Bekkine Rh.A Hazretleri
39. Mehmed Zâhid Kotku Rh.A Hazretleri
40. Mahmûd Es'ad Coşan Rh.A Hazretleri

Silsile-i aliyye büyüklerinin isimleri

1- Peygamber Efendimiz
2- Ebubekr-i Sıddık
3- Selman-ı Farisi
4- Kasım bin Muhammed
5- Cafer-i Sadık
6- Bayezid-i Bistami
7- Ebul Hasan Harkani
8- Ebu Ali Farmedi
9- Yusuf-i Hemedani
10- Abdülhalık-i Goncdüvani
11- Arif-i Rivegeri
12- Mahmud-i Encirfagnevi
13- Ali Ramiteni
14- Muhammed Bâbâ Semmasi
15- Seyyid Emir Gilâl
16- Seyyid Muhammed Behaeddin Buhari
17- Alâüddin-i Attâr
18- Yakub-i Çerhi
19- Ubeydullah-i Ahrâr
20- Kâdi Muhammed Zâhid
21- Derviş Muhammed
22- Hâcegi Muhammed Emkenegi
23- Muhammed Bakibillah
24- İmam-ı Ahmed Rabbani
25- Muhammed Masum Faruki
26- Seyfeddin Faruki
27- Seyyid Nur Muhammed
28- Seyyid Mazhar-ı Can-ı Canan
29- Seyyid Abdullah Dehlevi
30- Mevlana Halid-i Bağdâdi
31- Seyyid Abdullah Şemdini
32- Seyyid Tâhâ-yı Hakkâri
33- Seyyid Muhammed Sâlih
34- Seyyid Sıbgatullah-i Hizâni
35- Seyyid Fehim-i Arvâsi
36- Seyyid Abdülhakim-i Arvâsi
37- Hüseyin Hilmi Işık Efendi

SİLSİLE-İ SAADAT Silsile-i Zeheb / Altun Silsile
1. Ebu Bekri’s-Sıddiyk (r.a.)
2. Selman-ı Farisi (r.a.)
3. Kasım bin Muhammed (k.s.)
4. Cafer-i Sadık (k.s.)
5. Bayezid-i Bestami (k.s.)
6. Ebu’l-Hasan Harkani (k.s.)
7. Ebu Ali Farimidi (k.s.)
8. Yusuf Hemedani (k.s.)
9. Abdu’l-Halık Gucdüvani (k.s.)
10. Hace Arif Rivgiri (k.s.)
11. Mahmud İncir Fag’nevi (k.s.)
12. Hace Arif Ramitini (k.s.)
13. Muhammed Baba Semasi (k.s.)
14. Seyyid Emir Kilal (k.s.)
15. Muhammed Bahaüddin Nakşibend (k.s.)
16. Hace Alaaddin-i Attar (k.s.)
17. Yakub Çerhi (k.s.)
18. Hace Ubeydullah Ahrar (k.s.)
19. Hace Muhammed Zahid (k.s.)
20. Derviş Mehmed (k.s.)
21. Muhammed Hacegi Emkengi (k.s.)
22. Hace Muhammed Bakibillah (k.s.)
23. İmam-ı Rabbani Ahmed-i Faruk-i Serhendi (k.s.)
24. Hace Muhammed Masum (k.s.)
25. Şeyh Seyfüddin Arif (k.s.)
26. Muhammed Nurü’l-Bedvani (k.s.)
27. Şemsüddin Habibullah İbn-i Mirza Can (k.s.)
28. Abdullah-ı Dehlevi (k.s.)
29. Hafız Ebu Said Sahib (k.s.)
30. Habibullah Can-ı Canan (k.s.)
31. Muhammed Mazhar İş’an Can-ı Canan (k.s.)
32. Selahüddin İbn-i Mevlana Siracüddin (k.s.)
33. Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (k.s.)

Menzil cemaati

Hz. Muhammed (sas)

Hz. Ebubekr Sıddık (ra)

Selman-ı Farisi Hz. (ra)

Ebu Muhammed Kasım Hz. (ra)

İmam Cafer-i Sadık Hz. (ra)

Bayezid-i Bistami Hz. (ks)

Ebu Hasen Harakani Hz. (ks)

Ebu Ali Farmedi Hz. (ks)

Hace Yusuf Hemedani Hz. (ks)i

Abdülhalık Gücdevani Hz. (ks)

Hace Arif-i Rivegeri Hz. (ks)

Hace Mahmud İnciri Fağnevi Hz. (ks)

Hace Ali Ramiteni Hz. (ks)

Muhammed Baba Semmasi Hz. (ks)

Seyyid Emir Külal Hz. (ks)

Şah-ı Nakşibend Hz. (ks)

Alaeddin Attar Hz. (ks)

Yakub-i Çerhi Hz. (ks)

Ubeydullah Ahrar Hz. (ks)

Mevlana Muhammed Zahid Hz. (ks)

Mevlana Derviş Muhammed Hz. (ks)

Hace Muhammed Emkeneki Hz. (ks)

Muhammed Baki Billah Hz. (ks)

İmam-ı Rabbani Hz. (ks)

Muhammed Ma’sum Hz. (ks)

Mevlana Muhammed Seyfeddin Faruki Hz. (ks)

Seyyid Nur Muhammed Bedauni Hz. (ks)

Mirza Mazhar Can-ı Canan Hz. (ks)

Şeyh Abdullah-ı Dıhlevi Hz. (ks)

Şeyh Mevlana Halid-i Bağdadi Hz. (ks)

Şeyh Mevlana Seyyid Abdullah Hakkari Hz. (ks)

Şeyh Seyyid Taha Hakkari Hz. (ks)

Gavsi_Hizani Şeyh Seyyid Sıbgatullah Arvasi Hz. (ks)

Şeyh Abdurrahman Tahi Hz. (ks)

Şeyh Fethullah Verkanisi Hz. (ks)

Şeyh Muhammed Diyaeddin Nurşini Hz. (ks)

Şahı_Hazne Şeyh Ahmed Haznevi Hz. (ks)

Gavsı_Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Bilvanisi Hz. (ks)

Şeyh Sultan Seyyid Muhammed Raşid el-Hüseyni (ks)

Gavs-ı Sani Şeyh Sultan Seyyid Abdulbaki el-Hüseyni (ks)

Nur cemaatinin silsilesi nedir ?

Mavera 10-11-2010 00:31

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817583)
Sorma gitsin, İran bile bu gün yabancı yatırımcıya karşı çıkamıyor. Biz burada halen bu konuları konuşuyoruz. Bir ara Fransa yı protesto ettik ne oldu Renault Cıtroen daha mı az satılıyor? Şu konuya bir mesaj yazdım çekilecektim yine duramadım. Böyle saçma şeyleri okuyunca kendimi alamıyorum. Kusura bakmayın..

üstadim kendi adima hep kaliteden yanayimdir 3 kurus fazlasini verir, kalitelisini tercih ederim..
kardesim arabayi kim iyi yapiyor almanlar mi tercihimdir simdi ya almanya bize milli macta 3 cekdi o halde alman malina boykot mantigiyla alman arabasi almaktan vazmi gecmeliyim..
bakiniz gecenlerde basbakanimiz ne güzel askeri techizatta disa bagimliligi azamiye indirecegiz dedi..
olmasi gerekende budur kardesim senin elinde un var, seker var eksik olan helva yapmakdir..
adam benden findigi ucuza aliyor ve bana dünyanin en iyi cikoltasi milka diye geri satiyor!..
adamlarla cikip rekabet yapalim, daha iyisini yapip onlarin önünü keselim ama olayi dinler arasi bir savasa cevirirsek kaybeden biz oluruz ve samimiyetimiz sorgulanir..
hadi cola dan yirttin ya giydigin pantolon, ya bindigin araba, ya yikandigin sampuan, ya su anda sanal aleme daldigin pc, ya zehrini soldugun sigara!..

All times are GMT +3. The time now is 17:19.