![]() |
Başörtülü yarı çıplaklar... Mine Alpay Gün
Başörtülü yarı çıplaklar Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor. Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte. Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü. Sana zorla taktıran mı var? Bir salaşlık, bir derbederlik. Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor. Acaba Müslüman kadının sadece saçı kıymetli, en mahrem vücut azaları çok mu değersiz diye düşünmekte insanlar. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde. Kadıncağız adeta amazon gibi sokağa fırlamış. Önceki gün ziyaretime gelen üç bayan yazarla oturup konuştuk. Örtülerini bayağı modernleştirmişlerdi. Belli ki bana akıl vermeye gelmişlerdi. "Biz de zamanında bu tesettürü amma abartmışız" deyince bayağı şaşırdım. Arkadaşlarım iyi eğitimli ve sevilen kalem sahipleri idi ama değil pardösü, ceket bile giymeyerek incecik elbiselerle ne büyük devrim yaptıklarını anlatmaya uğramışlardı. En baştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon. "Özür dileriz cumhurbaşkanlığı sitesinde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz". "E evladımın düğününde bile, şöyle etrafa endamlı bir kadın nasıl olurmuş göstermeyeyim mi? Hem bizi zevksizlikle, demodelikle suçlayan laiklere biraz zarafet dersi vermeyelim mi?" iyi niyetinizi yüzünüzden okuyorum da. Düğünlere katılan binlerce erkeğin meraklı bakışlarını bir kalemde yok saymanız da size ilahi bir artı getiriyor mu acaba? Ya da dinin şöyle bir kuralı mı var? Düğünlere katılan erkekler namahrem sayılmaz. Zaruret miktarıdır. Gecelik gibi elbiselerle göbeği göğsü etrafa dağıtıp salon sahibeliği yapmanız da bir mahzurat yok mudur? Büyük başlarımız böyle yapınca; halk çocukları da nereden bulsunlar cici salonları, şık avizeleri, pahalı kostümleri; onlar da sokaklarda soyunmaya başladılar. Tamam, bizim kızlar yeni örtünüyor biraz hoşgörü de, altmış yaşındaki büyük hanımlarda da mendil kadar başa yapışan örtüler ve göbek göğüs hatları olabildiğince belli eden dar kostümler. Acaba Müslüman modacılar ellerindeki makasın hakkını nasıl verecekler? Pardösü değil de atletizm mayosu biçiyorlar sanki. Bütün vücut azaları ortada. Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler. Yaz sıcağında diz altı eteği üzerine ceketini ya da hırkasını giymeden dışarı çıkmayan, neneden atadan görgülü, terbiyeli çok insan tanıyorum. Lakin bizim cephede bir amazonluk, bir yarı çıplaklık almış başını gidiyor. Arkadaşlar zor geliyorsa takmayıverirsiniz şu örtüyü olur biter. Ama Rabbimizin Müslüman kadınlara hediye ettiği tesettür tacını, toza kire bulayıp ayağa düşürmeyin lütfen. ALLAH sonumuzu hayreyleye ama durum hiç iç açıcı değil. Aşağılık kompleksleri ile acınacak durumdayız. Hem bu konuda sadece kadını suçlamam da yersiz. En büyük suçlu insanın erkek cinsi yine. Geçen gün baktım anlı şanlı delikanlı, kolundaki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantolon, neredeyse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada. Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisine yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloya arsızca bir de baş bağlamış. Bu görüntüyü veren kadından çok erkeğe baktım. Acaba oğlan kör mü diye. Aval aval ağzını açmış etrafı seyreden delikanlı, yanındaki kadının yarı çıplaklığını göremeyecek kadar aptaldı. Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler. Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor derseniz; kocaları yüzlerine bakmaz diye. Rabbimiz setr olma hususunda cümlemizin kalbine güzel ilhamlar versin ... |
Ben bir erkek olarak sonuna kadar katılıyorum bu yazıya Rabbim hakkıyla amel etmeyi nasip eylesin cümlemize ...İslamı tam anlamıyla anlayan kavrayan yaşayan kullarından eylesin bizleri Amin Amin Amin ... |
Evet ne yazık ki bu tarz insanlar mevcut.. Çürük yumurtalar diyelim.. >:( >:( >:( >:(
|
Çok güzel bir yazı haklı da..
Bu gibi sadece birileri istedi diye veya kapattım diyebilmek için bu işe girişenleri sonu böyle oluyor.Sokakta yürüyorsun karşındakine bakıyorsun başını kapatmış, dar bir gömlek altına dizi biraz geçmiş bir etek altına çorap giymeye zahmet etmemiş bir sürü insan ...pardesü giymiş hatları ortada .Allah layıkıyla yapmayı nasip etsin inşallah.Bir bayan olarak hemcinslerimin bu durumundan utanıyorum . Rabbimiz, Habib-i Kibriya s.a.v.'in hanımlarının şahsında bütün müslüman hanımlara şöyle emreder: “(Ey peygamber hanımları) evlerinizde oturun (ve ihtiyacınız için dışarı çıkmanız gerektiğinde) evvelki cahiliyet (zamanında süslenerek, ince elbiseler giyerek, açılıp saçılarak sokağa çıkan kadınların) çıkışı gibi çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Rasulü'ne itaat edin.” (Ahzap, 33) |
Yazının bazı bölümlerine katılıyorum ama yazının yazılış amacına takılıyorum.
Bu yazıda tüm kapalılara sitem var, açıklara satır arasında bir övgü var. loneliness'in dediği gibi çürük yumurtalar var evet bu yazıda genelleme yapılmış. Bilemiyorum :-\ |
ben onlara altı tophane üstü şişhane diyorum...yazık ne günlere kaldık be....
|
çünkü başını örtenlerin büyük kısmı bilinçsizce kapanıyor ailesinden gelen baskı ;va yaşam tarzı o şekilde alıştığı için kapanıyor ;zaten son çalışmalarda da başörtülü ve muhafazakar hayat yaşayanların oranında büyük düşüş var toplum daha esnek hale geliyor ekonominin gelişmesi bunda en büyük etken.
|
Bu yazı biraz kendimizi eleştirmemiz için sanırım.
Hani şöyle bir durum vardır, dışarıya karşı tek vucut oluruz fakat içimizde eksiklikleri gidermek için kendimizi eleştirmemiz gerekir. Şahsım adına, huyu iyi olan bir kafir yerine, huyu bozuk bir müslümanı tercih ederim. Nedenide kişileri Allah için sevmektir. Aynı çerçeve içerisinde baktığımızda, yazarın bahsettiği insanları buğz etmek yerine kendilerine getirmeye çalışmamız gerekiyor. VesseLam |
Alıntı:
VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
evet bugün varoşlar denilen kesim kendisini manevi değerlere yönelterek avutuyor;bu dünyada fakirsin ama öbür dünyada mükafatını alacaksın görüşü bu kesimleri dinsel bir yaşama daha çok itiyor;bunun yanında gelir düzeyiyüksek sayılan kesim içinde de kapalılar da var ama onlar ayrı bir tablo avrupa mali parfümler makyaj takımları kullanmaları ;lüksü dinlerinin yasaklamasına rağmen en lüks yaşam biçiminde bulunmalarıda işin ayrı bir yönü ;) |
Genelleme hoş değil evet ama buna sebep olanlar ve durumu kullanan fırsatçılara yazıklar olsun ???
|
son söz olarak ister başını örten altına vucut hatlarını gösteren bir kıyafet giyer ister tam anlamıyla tessettüre girer bu hiç kimseyi ilgilendirmemeli madem toplumun özgür olmasından yanayız bırakın isteyen istediği gibi yaşasın
|
Müslüman herşeyin en güzelini kullanır muhterem, lüks haram değildir, israf haramdır. Zekatını veren istediğini kullanır.
Varoşları kendini böyle avutuyor, peki zamanın Firavunları kendilerini nasıl avutuyorlar? Kefenin yanına cep yaptırarak mı ? Varoşlardan kafanızı çıkarında devlet kademelerine bakın, küçümsediğiniz örtüler tepenizde duruyor. VesseLam |
Alıntı:
aile baskısına gelince buna da katılmıyorum. aileler çocukalrına mutlaka kendi doğrularını gösterir ki zaten ailenin de görevi budur. nedense iş din eğitimine gelince veya da başörtü mevzusuna gelince aile baskısı mutlaka vardır diye bir düşünce hakim. bunun bu öğretilerin baskı olarak algılattırılmaya çalışılması son derce bilinçli yapılıyor ve de gayet can sıkıcı bu tarz yaklaşımlar.. |
öncelikle necip fazıl bey;benim başörtülüleri küçümsediğimi nereden çıkardınız lütfen sözlerinize dikkat ediniz ben sadece sosyolijik bir çalışmanın sonuçlarını paylaştım
maddi gelir seviyesi ile kapanma arasında nasil bağ kurduğuma gelince varoş denilen kesimler orta sınıfa doğru kaydıkça bu kesimler üzerinde ki tarikatsal etkiler kırılıyor ve bu etkiler kırıldıkça bireysel özgürlük daha ön plana çıkıyor burada artık kendi tercihini koyuyor bir başkasının telkinlerini değil;kendi içinin sesini dinliyor kapanacaksada kendi içinden gelen sesle kapanıyor veya red ediyor. sonuçta da birey kendisi ile başbaşa kalınca kapanma eğilimi azalıyor.araştırmalar bunun en önemli delilidir. buradan söyleyelim şeriat geliyor laiklik elden gidiyor diye bağıran chp ve kemalist zihniyetin korkularınında boş bir kuruntu olduğu anlaşılıyor. |
Alıntı:
eger soylemek ıstedıgınız bu degılsede yanlıs anlanıyorsunuz o halde dıkkat edın.. |
Sizin sosyolojik yaklaşımlarınız milattan öncesinin olsa gerek ... Göz göre göre, inançlı insanların imkanı kısıtlı kişiler olduğunu nasıl idda edebiliyorsunuz ? Hangi sosyolojik araştırmanın sonucu bu ?
Yada başka dünyalardan mı bahsediyoruz ... VesseLam |
Forumdakı yazı bence çok doğru paylaşımın için sağol..Bence insanlar kapanacakca iyice arastırmalıdır kapalılığın boyutunu ona göre de cevresıne örenek olmalıdır bence.Bu tip kapalılar yuzunden diğer insanlarda zedelenıyor..Kapanacaksan vucut hatlarını belli etmeyecek giyimlerden yana seçim yapılmalıdır Tabii bu konuyla söylenecek çok söz var ama bence yazılan yazı herşeyı anlatıyor ...
|
Arkdaşlar herşeyin bir edepli hali vardır.
Yani kapanmanında ama biz burda nasıl kapandı ne şekilde kapandılar diyerek kapalıları suçlayamayız . Sonuçta onlar bunun günahınıda sevabınıda kabul ederek bu şekilde kapanmışlardır. Ayrıca şunuda belirtiyimki ben toplumda buna çok rastlıyorum bazı kapalı çevreler başı açık olan kişiye hemEn kötü damgasını yapıştırıyorlar. Ben buna kesinlikle katılmıyorum, neden mi? Çünkü ben biliyorum vede görüyorum ki çogu başı açık olan bayanlar kapalı olanlara nazaran daha inaçlılar. Ben bunu şunun için yazdım , kimseyi görünüşünden dolayı yorumlamak doğru değildir. İnanın bu şekilde yapılan her yorum gerçeğinden çok farklıdır. Bu yazılan konuya gelecek olursak benimde bu konuda katıldığım katılmadığım bölümler var. Katıldığım bölümler gerçekten kapanacaksan bunun hakkını vermelisin eğer beceremiyorsanda kapalılığı mahfetmeye hakkın yok. Ama bizim bu durumu eleştirmek gibi bir hakkımızda yok. Sadece biz herkezi kendi haline bırakıp sadece şunu demeliyiz,ALLAH YARDIMCIN OLSUN... |
bakın toplum muhafazakarlaşıyor mu muhafazakarlaşmıyor mu o konuda yapılan bir anketin sonuçları bu anketi yaptıran kanal 7 ya yakın bir çevreydi anketi bulunca burada paylaşırım sizinle ve bu anketin altına çok önemli isimler imza attı .
benim söylemek istediğim radikalleşme azalıyor daha ılımlı bir yapı doğuyor;bayanlar iş hayatına giriyor sosyal yapı içerisinde daha fazla görülüyor bu yüzdende kapanma oranı azalıyor ama kapanan hiç kimseyide küçümsemek lütfen aklımın ucundan geçmez ben bireylere sınırsız özgürlüğü savunan bir insanım;amerikada ki gibi en uç tarikatların bile serbset olmasından yanayım.ama şunuda kabul etmek lazım bugün muhafazakar kesim bir gelir piramiti koyarsak piramitin tepesinde mi ,ortasında mı yoksa alt katında mı yoğunlukta bunuda görelim. şüphesiz ki bilinçli kapananlarda vardır allahın emri olarak görüp,inançları dorğultusunda benim kast ettiğim kesim başını örtüp fakat vucut hatlarını gösteren giyim tarzına sahip;başını örtüp erkek arkadaşarı olan ,başını örtüp kozmetik ürünleriyle içli dışlı olan kesimdir burada bir yanlış lık yok mu? ya bilinçsiz bir kapanma yada bir baskı var. buna rağmen bu kişilerede sonuna kadar saygı göstermeliyiz oda onun benimsediği bir yaşam tarzı olabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
evet olayi sosyalijik boyutta inceledigimiz zaman egitim seviyesi ve yasam standardi arttikca dine yöneliste azalma var ama egitim seviyesi ve yasam standartinin iyi olmasi bir kisinin dogru yaptigi anlamina gelmez.. o kesimler daha sorgulayici oluyor, hayat standarlari iyi oldugu icin, bu dünyada gereksinimleri karsilandigi ici dini konularin üzerine o kadar düsmüyorlar.. egitim seviyesi yükseldikce kisi dini daha bir sorgulamabasliyor ve islam dinin mükemmeliyatini cözemedigi icin kolaya kacip dini dogmatik görüyor..;) |
Açıkcası bu banda ters geliyor dediğim gibi kapanacaksan hakkını vereceksin eğer beceremiyorsanda bırak kapanma zaten kapanmanın sana getireceği hiçbir sevabı faydası olmayacaktır.
Gördüğüm kapalıların çoğunda bir değişik tarz inanın ben bunu yakıştıramıyorum ve bunlar kapanamak isteyenlere yanlış örnek oluyorlar. Şimdi açık biri kapanmak isterken bunları örnek alabiliyor ve oda o şekilde sapmış bir kapalı oluveriyor nedeni de bu çünkü onun kolayına geliyor. Yapacağı aynı yaşayış tarzına sadece başörtüsü eklemek. O yüzden kapanacaksakta usulüne uygun kapanmalıyız. |
avutuyordan kastım bir teselli olmasıdır o kişilere sizler bu dünyada maddi rahata kavuşamadınız ama ahiret denilen dünyada bunun mükafatını alacaksınız söylemi o kişilere bir nebze olsun teselli oluyor kast etmek istediğim budur
|
Esra kardesımıze katılıyorum ...Basartü artık bu devırde sembolik olmaktan çıkmıs siyasi olmustur...ve farklı yönlere çekilmektedir Kapanacak olan varsa arastırsın öğrensin öle kapanı versin Herkesın dini imanıda kendisinedir
|
Alıntı:
yoksa sosyolojik olarak baktigimizda söylediklerin gercek ama gerceklik asla olamsi gereken degildir..yani egitim ve para sahibi olmak dogru yapmak degildir..;) |
Alıntı:
dini dogmatik görmüyorum. bireylerin eğtim seviyesi artıkça dinden uzaklaşma nedeni;duygusallaşma eğilimi azalıyor ;daha önce kafasında yücelltiği olayları; kişileri gerçek boyutlarda görmesini sağlıyor .örnekle açıklamam gerekirse eğtim seviyesi düşük birisi; bir tarikat şeyhinin mürdileri tarafından öne sürülen manevi kerametlerine hemen inanıyor iken ;eğtim seviyesi yüksek bir kişi o tarikatın parasal bağlantılarını görebiliyor;tepe noktalarında dönen güç savaşlarına şahit oluyor ve böyle bir kişinin büyük kerametler gösteremeyeceğine inanmaya başlıyor bu inanış onu mistik bir yaşamdan koparıyor. |
Alıntı:
ama su tarikat örnegini cok ekstrem buluyorum acaba tarikatlarin, nüfusumuz üzerindeki etkisi yüzde kactir yani olayi sadece tarikata baglamamali bunun bir cok sosyolojik nedeni var.. |
şüphesizki bu çok geniş bir konu ;insanların muhafazarlaşmaya yönelik eğilimleri sadece iktisatla;eğtimle açıklanamayacak kadar geniş bir olgu.
tarikat etkisine gelince ;belki büyük kentlerimizde tarikat etkisi çok fazla kendini hissetiremiyor ama taşraya gidildiği zaman özellikle anadoluda ki taşra ünv deleri olarak atlandırlan kurumlarda tarikatsal örgütlenmeler çok ağır bir biçimde kendisini hissettiriyor;o kadar ki ramazan aylarında kantinlerin kapanmasına,kapanmasada dahi uygulanan pskolojik baskı ile boş kalmasına varan uygulamalar oluyor.yine taşrada belediyelerin de büyük tarikatlar ile içlı dışlı olması gözle görülüyor sanırım. takva filiminde de bu konu çok güzel işlenmişti. sonuç olarak başı kapalıyıada,açık olanada ve tüm bireylerede ; şiddet içermediği müddetçe sınırsız özgürlük verilmesinden yanayım... konuyuda bu arada bayağı dağıttık:) amerikadan bir arkadaşımın izlenimi; amerikan ünv delerin de kişiler o kadar özgür ki isteyen seccadesini çimlerin üzerine serip namazını kılyor;isteyen sevgililer de gayet samimi bir vaziyette çimlerin üzerinde güneşleniyor ve kimse kimseyi yadırgamıyor. tabi bu 11 eylülden önceydi şimdi ne alemde amerika bilemiyorum:) |
Alıntı:
yok yazini anliyorum ama cok sayida asina olmadigimiz kelime kullandigin icin acikcasi yazilarinin okunurlugu düsüyor.. uyarmak haddime degildir benimki sadece bir tespittir abicigim ;) |
Alıntı:
takva filmini izledim, verilen mesajida cok iyi algiladim ama bence tarikatlarin etkisi o filmde belirtildigi kadar degil.. artik tarikatlarda zamana ayak uydurdu ve dernek ve vakiflasti..ayrica öyle eskisi gibi tarikatlarda sözüm söz devri bitti bunun en güzel örnegi son secimlerde toplumda süleymancilar diye adlandirlan süleyman hilmi tunahan hocaefendiyi önder olarak benimseyen kesim, hocaefendinin torunu ve cemaatin lideri olarak görünen dp adayi ahmet denizonguna ragmen dp yi desteklememislerdir.. bu arada sinirsiz özgürlük hic bir zaman olamaz kardes..sonucta benim özgürlügümün siniri, baskasinin özgürlügünü rahatsiz etmeye basliyorsa bitmelidir!... |
Alıntı:
|
bu arada sinirsiz özgürlük hic bir zaman olamaz kardes..sonucta benim özgürlügümün siniri, baskasinin özgürlügünü rahatsiz etmeye basliyorsa bitmelidir!...
bu ifade beni çok tedirgin eder;buradan şunu da anlayabiliriz ben içki içtiğim zaman karşıda ki rahatsız oluyor mu? yada ben kız arkadaşımla samimi bir vaziyette dışarda oturuyorsam bu sizi rahatsız edecek mi? ve sizin özgürlüğünüze bir zarar mı gelecek ? buradan yola çıkarsan ben ramazan ayında içkili bir şekilde metroya binince; çevremdeki insan bu benim özgürlüğüme saldırı derse ne yapacağız? bence sınırsız özgürlük evet ;ama şiddet içermeyen sınırsız özgürlük. karşıda ki insana acı vermediğimiz müddetçe sınırsız bir özgürlük bireyin yaşam alanına müdahele etmeyen bir özgürlük. |
Hersey yasalar ile belirlenmeli diye bir durum yoktur. Siz cogunlugunu müslümanlarin olusturdugunu bildiginiz bir ortama, onlari rahatsiz edecek sekilde girebiliyor ve davranabiliyorsaniz bu özgürlükmüdür yoksa baska birseymidir artik bunun ismini siz koyarsınız.
VesseLam |
Alıntı:
her insanin özgürlük anlayisi farklidri..sen özgürlükten sinirsizca icki icmeyi, eroin cekmeyi algilarsin ben ise özgürlükten sinirsiz ibadet etme, sinirsiz giyinme özgürlügü algilarim.. simdi olaya birde karsi tarafindan bakalim..simdi türkiyede birilerinin göz zevkini bozyuor diye bazi yerlerde basörtüsü yasak degil mi, bir yerlerde kisilerin tercihine göre ibadet kisitlamasi söz konusu degil mi.. onun icin devlet, bireyin özgürlük hakkini korumalidir, bireyler arasi özgürlügün sinirlarini belirlemelidir..bana tam anlamiyla sinirsiz özgürlüge sahip bir ülke söyler misin.. özgürlükler ülkesi amerika mi?? gördük 11 eylül sonrasi, eroinin serbest kaldigi hollandami gördük yabancilara karsi tutumunu.. birisi cikacak benim degerlerime küfredecek, benim peygamberimi cirkin gösteren karikatür yapacak ve buna özgürlük diyecek?? bumudur senin sinirsiz özgürlük dedigin ;) |
benim sınırsiz özgürlük dediğim;başörtülüler her alanda olmalı kamuda olmalı;hakimde olmalı;savcıda olmalı;doktorda olmalı;ben sadece bir kesimin özgürlüğünü savunmadım tüm kesimin özgürlüğü benim için önemli hatta isteyen memurlara cuma namazı için izin dahi verilmeli.ben bunların özgürlüğünüde savunuyorum,ben sadece tek tarafın özgürlüğünü istmedim
ayrıca baştada söyledim bireyi acıtmayan özgürlük. hollanda da yapılan karikatür bireyi acıtmıştır müslümanları yaralamıştır o özgürlük olamaz.o saldırıdır.devlet kurallarını koyacak ;dini ni yaşamak isteyene de verecek özgürlüğü ;yaşamak istemeyene de verecek ve bu iki gruptan birisine toplumun handi kesiminden saldırı geliyorsa en ağır biçimde cezai işleme tabi tutulacak. çok şey mi istedim:) |
Alıntı:
bir kisi dahi o özgürlükten yararlanamiyorsa bana göre sakat bir özgürlüktür..cogunlugun rahat ettigi özgürlük, tam bir özgürlük demek degildir.. ama gel görki herkese istedigin özgürlügü vermeye bazen sartlar elvermiyor olabiliyor o zaman toplumun cogunlugunu rahatlatmak gerekir ama ne yazik ki su anda türkiyede cogunluk degil, azinlik özgürlügün tadini cikariyor ;) |
ayrıca baştada söyledim bireyi acıtmayan özgürlük. hollanda da yapılan karikatür bireyi acıtmıştır müslümanları yaralamıştır o özgürlük olamaz.o saldırıdır.devlet kurallarını koyacak ;dini ni yaşamak isteyene de verecek özgürlüğü ;yaşamak istemeyene de verecek ve bu iki gruptan birisine toplumun handi kesiminden saldırı geliyorsa en ağır biçimde cezai işleme tabi tutulacak.
çok şey mi istedim:) zaten türkiyede şu anda ne fikir özgürlüğü var nede din özgürlüğü sonuna kadar katılıyorum;bence bu özgürlüklerin sağlanması için bireyin mutluluğunu hedef alan bir devlet sistemini oluşturmak; toplumun eğtim seviyesini yükseltilerek durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçilmek zorundayız. :) TARTİŞMA GÜZELDİ TEŞEKKÜRLER:) :) |
Alıntı:
bende tesekkür ettim ;) |
All times are GMT +3. The time now is 19:28. |