Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençlik Fikir Akımı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=224)
-   -   İlk ve orta eğitim okullarında ARAPÇA dersi zorunlu olmalıdır. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139403)

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 20:42

İlk ve orta eğitim okullarında ARAPÇA dersi zorunlu olmalıdır.

Bildiğiniz üzere ülkemizde ki devlet okullarında İngilizce,Fransızca hatta Almanca gibi dillerin eğitiminin verildiğini görmekteyiz. Batı kültürü dillerinin yanında, doğu kültürü dili olan Arapça dersinin de temelinin verilmesinden yanayım. Özellikle Kur'an ve dini konularda bu dilin en azından temelinin verilmesi gençliğe oldukça katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Fikrimi paylaşmak istedim, Bir çok arkadaşımında benimle hem fikir olacağından şüphem yok.

unnamed 10-14-2010 20:44

guzel bir dusunce...
secmeli ders olabilir...
yada direk bolum olarak acilabilir...

EpiVaTeS 10-14-2010 20:44

Desteklerim...
İngilizce zorunluysa arapçada almancada ispanyolcada seçmeli ders olarak zorunlu olabilir...

Mâsivâ 10-14-2010 20:46

doğru katılıyorum. hadi ingilizceyi anladık dünya diliymişşş de fransızca ne ya. almanca vs. arapça en azından osmanlı devletinin hukuk dili olmuş bir dil. kesinlikle doğru düşünüyorsun canım ;;)

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 20:57

Latin alfabesi olmadığından zor görünebilir ama en azından dilin temel bilgilerinin verildiği bir ders çok değerli ve yararlı olacaktır. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Mavera 10-14-2010 21:04

sizde türkiye yi tam iranlastiracaksiniz diyecegim ama iranin dilide arapca degil :)... zorunlu degilde secmeli olabilir sonucta dinsel ve bölgesel baglarimiz oldugu bir milletin dilini ögrenmeyi cok kisi isteyecekdir..
orta düzeyde arapca bilen birisi olarak diyebilirim ki arapcam, ingilizcemden daha cok ise yariyor :)
helede müsteri portföyünüzde araplar iyi bir yer tutuyorsa..

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 21:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819783)
sizde türkiye yi tam iranlastiracaksiniz diyecegim ama iranin dilide arapca degil :)... zorunlu degilde secmeli olabilir sonucta dinsel ve bölgesel baglarimiz oldugu bir milletin dilini ögrenmeyi cok kisi isteyecekdir..
orta düzeyde arapca bilen birisi olarak diyebilirim ki arapcam, ingilizcemden daha cok ise yariyor :)
helede müsteri portföyünüzde araplar iyi bir yer tutuyorsa..

Arapçanın A'sından anlamam :) Kur'an dinlerken düşünürüm hep kendi kendime. Keşke dinlerken anlayabilsem,çevirilere bakmaksızın az birşeyler de olsa anlayabilsem :) Üstelik bu yalnızca dini bir meselede değil,kültürel bir mesele. Avrupa dillerinin yanında bir Arapça dili bilgisi ne kadar şık durur.

EpiVaTeS 10-14-2010 21:09

zamanında ne güzel anlıyormuş dedelerim ebelerim...

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 21:12

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819789)
hocam ne yaparsin yüz verdikce astar istiyoruz :)..
bir sonraki muhtemel basliklar

cuma günleri tatil olmali mi?

okullara mescit acilmali mi?

İnanın aklımdan bunlarda geçiyordu :w:

Mavera 10-14-2010 21:16

yok kardesim laiklik elden gidiyor.. rahmetli ecevit bugünleri görseydi kahrindan ölürdü neyse yarin rahsan onun adina "laiklik elden gidiyor!" diye bir aciklama yapar :)

TYH 10-14-2010 21:19

En fazla seçmeli olur ne demek zorunlu yav.

Mavera 10-14-2010 21:27

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819796)
En fazla seçmeli olur ne demek zorunlu yav.

أن الساعة

TYH 10-14-2010 21:47

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819799)
أن الساعة

سي سي سي سي سي سي الرجل المناسب

Mavera 10-14-2010 21:52

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819815)

bak iki dakkada nasil yola geldin :)

TYH 10-14-2010 21:53

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819818)
bak iki dakkada nasil yola geldin :)

evrenesoğlu gibi sinyal aldım abi yola geldim hemen

murat kurt 10-14-2010 21:53

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819815)

:w: d

Hüdaverdi 10-14-2010 21:55

Geçen TRT TÜRK kanalında yayınlandı.
amerikada en çok arap ve fars dili kurslarına rabet varmış.
Hatta bu yıl bu sayı %120 oranında artmış,hoca bile yetişemiyormuş öğrenci sayısına.
İngilizce yanında arapçada dünya çapında öğrenilmesi gereken bir dil.
Bu yüzden ülkemizde de verilmesinden yanayım.
Elin gavuru buna önem veriyorsa,orta doğuda bulunan ülkemizneden vermesin ?

Mavera 10-14-2010 21:56

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819819)
evrenesoğlu gibi sinyal aldım abi yola geldim hemen

isigi gördüm diyorsun :).. o zaman söyle dik durda müritlerin olarak ucuralim seni :karizmatik:..
bundan sonra senin adin TYH degil THY dir ;D

TYH 10-14-2010 21:57

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819824)
Hatta bu yıl bu sayı %120 oranında artmış,hoca bile yetişemiyormuş öğrenci sayısına.

Kursiyerler arap asıllı veya orta doğudan gidenler mi yoksa amerikan asıllılarmıymış?

TYH 10-14-2010 21:58

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819825)
isigi gördüm diyorsun :).. o zaman söyle dik durda müritlerin olarak ucuralim seni :karizmatik:..
bundan sonra senin adin TYH degil THY dir ;D

evrenesoğlu ulaşım :B

Mavera 10-14-2010 21:59

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819824)

amerikanlar usameyi daha iyi anlayabilmek icin arapca ögreniyorlarmis :)

murat kurt 10-14-2010 21:59

zorunlu olmalıdır ibaresi beni sıkıyor seçmeli daha iyidir.

Mavera 10-14-2010 22:08

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819834)

murat zaten ironik olan noktada buradadir.. biz hep yasakdan, yasadan veryansin ederiz ama isimize gelen durumlarda zorunlulugu savunuruz..
o acidan din dersinin zorunlu olmasi dahil birseylerin zorunlu olmasina, yasalara dayandirilmasina karsiyim..
secmeli yapin, icerigini zenginlestirip cezbedici bir hale getirin, islevselligini arttirin ama zorla birseyleri ögretmek yanlistir..
kardesim bir okulda temel dersler nelerdir türkce, sosyal bilgiler, matematik, hayat bilgisi, vs bunlar disindakilerde bir ortak nokta olmayabilir mesela kimisi resime meraklidir, kimisi beden egitimine kimisi güvenlik dersi alir, kimisi el isi kimisi islam dersi ister, kimisi hristiyan..
avrupadaki sistemde böyedir ve catir catir isliyor ama biz askeri nizami okullarada yerlestirmisiz tekdüze insan tipi olusturmaya caisiyoruz buda bireyin gelecekde neye meyilli oldugunu ortaya cikaramiyor ve bazi bölümlerde yigilma olurken, bazi is kollarinda kalifiye eleman bulamiyoruz!..
ne alakasi var derseniz temel egitim ilkokuldan baslar yani atalarimizin dedigi gibi agac yas iken egiir..
benim gibi resim cizme özürlü her insan resmini cin ali seklinde cizen birine resim dersini zorunlu tutarsaniz benden iyi bir resim sevmeyen zat ortaya cikarabiirsiniz :)

Hüdaverdi 10-14-2010 22:16

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819827)
Kursiyerler arap asıllı veya orta doğudan gidenler mi yoksa amerikan asıllılarmıymış?

Bildiğin amerikalı.Arapasıllı,doğulu vs. değil.
Sadece haber değil,kurslardan görüntülerde vardı.Kimileriyle konuştuda muhabir.
Kimisi çevirmenlik için öğreniyor,kimisi iş alımında daha rahat olmak için.
İşçi alımı sırasında amerikada arapça dilinede çok önem veriyorlarmış.
Hbaeri duyunca baya şaşırdım ;D

Arapça,farsça vs. bunları tercih edenler ile,diğer dilleri tercih edenler arasında inanılmaz bir fark var.
Arap ülkelerine çalışmaya gelende çok.

Mavera 10-14-2010 22:18

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819860)
Bildiğin amerikalı.Arapasıllı,doğulu vs. değil.
Sadece haber değil,kurslardan görüntülerde vardı.Kimileriyle konuştuda muhabir.
Kimisi çevirmenlik için öğreniyor,kimisi iş alımında daha rahat olmak için.
İşçi alımı sırasında amerikada arapça dilinede çok önem veriyorlarmış.
Hbaeri duyunca baya şaşırdım ;D

Arapça,farsça vs. bunları tercih edenler ile,diğer dilleri tercih edenler arasında inanılmaz bir fark var.
Arap ülkelerine çalışmaya gelende çok.

nedenini aciklayim cogu parali askerik icin basvuruyor ve bu parali askerler daha cok sömürge arap ülkelerinde kullaniliyor o acidan arapca bilmek bir arti ;)

Hüdaverdi 10-14-2010 22:20

Doğrudur olabilir :güzel:
Asker dedin de,sanırım haberde senin dediğinle ilgili bilgide verildi.

BeDeVİ 10-14-2010 23:01

Arapça dersi seçmeli yabancı diller arasına alındı. Lisede okuyan zorunlu olsun diyen arkadaşlarımız öncülüğünü siz yapın Arapça dersi almaya başlayın tercihinizi Arapça dan yanı kullanın bakalım.

Mehmet Ufuk 10-14-2010 23:37

Ben de hep derdim ki 'Yahu neden ejdadımın anladığı dilli veya doğrudan kendilerini, ısmarlama fikirlere sahip isimlerin kitaplarından öğreniyorum? Neden arşivlere gidip de -özel bir eğitime ihtiyaç duymaksızın- doğrusuyla-yanlışıyla \ günahı-sevabıyla kendi başıma araştıramıyorum?'

.:Ay_Yıldız:. 10-15-2010 18:08

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819834)

İngilizce'nin zorunlu olması niye göze batmıyor bu kadar?

ALmi´ 10-15-2010 18:15

Çok güzel bir düşünce. Seçmeli ders olarak Arapça dersi konulabilir. Fakat başımızda böyle bir muhalif böyle çağdaş insanlarımız (!) olduğu sürece bu fikir başka bir yüzyıla da ertelenir.

yusuf11 10-15-2010 19:28

laik devlet din ile alakalı dersler vermemesi lazım , devlet kontrolünde ki din sorunludur.

İntifada 10-15-2010 20:11

son dönemlerde forumda karşılaştığım en müthiş fikir...

Ruh-i zar 10-15-2010 20:50

Güzel olur cidden..
Seçmelide olmaz lisede ve ilköğretimde İngilizce dışındaki seçmeli yabancı dilleri öğrencilere sormuyolar okul kendi karar veriyo..
Direk zorunlu olmalı..
Benim zamanımda da olsaydı.
Boşuna Fransızca'ya Almanca'ya kafa patlatmazdım kaç sene.
Her ikisinde de bi kaç soru sormayı ve sayı saymayı hatırlıyorum şuan sadece ;D
Arapça hiç olmazsa pratik yapabileceğim bi dil olurdu...

.:Ay_Yıldız:. 10-15-2010 23:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820421)
son dönemlerde forumda karşılaştığım en müthiş fikir...

Teşekkür ederim.. :gül:

murat kurt 10-16-2010 01:22

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820349)
İngilizce'nin zorunlu olması niye göze batmıyor bu kadar?

Gözüme batmadığını nereden biliyorsun? Bay Sabit fikir

Eşref 10-16-2010 01:47

Arapça ve Farsça'nın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasına ben tarafım. Böyle bir uygulamanın yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819783)
orta düzeyde arapca bilen birisi olarak diyebilirim ki arapcam, ingilizcemden daha cok ise yariyor :) helede müsteri portföyünüzde araplar iyi bir yer tutuyorsa..

İran diline sahip çıkan bir ülke. Dini terimlerin bile çoğunu Farsçalaştırmışlardır. Osmanlıda dönemin aydınları daha çok İran'ı örnek aldığı için Osmanlıca'da Farsça kelimeler çoğunluktadır. Hatta dilimizde kullandığımız abdest (ab-ı dest) namaz gibi dinin temeli olan sözcükler bile Farsçadır. Bize İran'dan geçmiştir. Arapça'da veya Kur'an'da bu terimlerle karşılaşmayız.

Allah korusun, Farsçalaştırılmış bu dini terimleri bile Türkçeleştirmeye kalksak, her halde yer yerinden oynardı. Düşünüyorum da bizim kadar dilini acımasızca katleden başka bir toplum var mı acaba?

murat kurt 10-16-2010 02:00

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820687)
Arapça ve Farsça'nın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasına ben tarafım. Böyle bir uygulamanın yararlı olabileceğini düşünüyorum.

İran diline sahip çıkan bir ülke. Dini terimlerin bile çoğunu Farsçalaştırmışlardır. Osmanlıda dönemin aydınları daha çok İran'ı örnek aldığı için Osmanlıca'da Farsça kelimeler çoğunluktadır. Hatta dilimizde kullandığımız abdest (ab-ı dest) namaz gibi dinin temeli olan sözcükler bile Farsçadır. Bize İran'dan geçmiştir. Arapça'da veya Kur'an'da bu terimlerle karşılaşmayız.

Allah korusun, Farsçalaştırılmış bu dini terimleri bile Türkçeleştirmeye kalksak, her halde yer yerinden oynardı. Düşünüyorum da bizim kadar dilini acımasızca katleden başka bir toplum var mı acaba?

Dil toplumun ağzından birbirinin anlayacağı seslerin çıkmasıyla oluşur.Abartmanın alemi yok bana kalırsa.Namaz veyahut abdest Türklerde kabul edilmiş kelimelerdir.Sorun yok o zaman.İranın Arap dilini din temelinde kullanmak istemeyişi tarihte biraz da Farisi kibrinden kaynaklanır ki ayrı mevzudur..

Eşref 10-16-2010 02:29

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820696)
Dil toplumun ağzından birbirinin anlayacağı seslerin çıkmasıyla oluşur.Abartmanın alemi yok bana kalırsa.Namaz veyahut abdest Türklerde kabul edilmiş kelimelerdir.Sorun yok o zaman.İranın Arap dilini din temelinde kullanmak istemeyişi tarihte biraz da Farisi kibrinden kaynaklanır ki ayrı mevzudur..

Namazın veya abdestin değiştirilmesi anlamında söylemedim. Demek isteğim, İranlaşamadığımız. İran'ın dile bizden daha fazla sahip çıktığını anlattım.

Dil sadece bir anlaşma aracı değildir. Dil ile toplum arasında ayrılmaz bağlar vardır. Almanlar dil insanın evidir der. Dilin neyse evinde orasıdır. Bir milleti yozlaştırmak istiyorsan, o toplumun dinini ve dilini değiştirmen yeterlidir.

Mehmet Ufuk 10-16-2010 03:05

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820712)
Bir milleti yozlaştırmak istiyorsan, o toplumun dinini ve dilini değiştirmen yeterlidir.

Evet, doğru... Bir milleti sistematik bir şekilde yok etmeni ilk hamlesi, dilini saldırmaktır.. Dini, kültürü ve diğerleri peşinden gelir derler... Sanırım bizim de karşıkarşıya kaldığımız biraz da bu olsa gerek...

.:Ay_Yıldız:. 10-16-2010 10:30

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820665)
Gözüme batmadığını nereden biliyorsun? Bay Sabit fikir

Bayan olacaktı o :) İngilizcenin zorunlu olmasına ilişkin hiç bir sıkıntı doğduğunu duymadım,ondan.

All times are GMT +3. The time now is 20:53.