Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gazete Manşetleri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=370)
-   -   Taraf zevkten dört köşe... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139551)

CeVHeR 10-16-2010 22:04

Taraf zevkten dört köşe...

Zaman'dan Hüseyin Gülerce, Yeni Şafak'tan Hayrettin Karaman ve Bugün'den Ahmet Taşgetiren, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredattan çıkarılmasını istedi.

Taraf'ın haberine göre Zaman Yazarı Gülerce, hükümetin Alevileri oyaladığını belirterek “Ayıptır, günahtır. ‘Ben cemevi istiyorum, burada ibadet edeceğim' diyene ‘Hayır, camiye gideceksin' deme hakkımız yok” dedi.

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman da okutulan kitapların yeniden yazılmasını, Aleviliğin tarafsız olarak anlatılmasını istedi.

Bugün Yazarı Ahmet Taşgetiren ise zorunlu din dersinin insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

TARAF DÖRT KÖŞE OLDU

Din eğitimine karşı duruşu ile bilinen Taraf, muhafazakar camianın önde gelen isimleri olan Gülerce, Karaman ve Taşgetiren'in zorunlu din dersiyle ilgili bu sözlerini “Zorla din dersine ilk mümin isyanı” şeklinde manşetten yayınladı.

HABERVAKTİM.COM

unnamed 10-16-2010 22:05

anlamış değilim şu taraf gazetesini ya...

Mavera 10-16-2010 22:09

tarafi bilmem ama bu zatlarin söyledikeri dikkate degerdir bende hocalarimla ayni dogrultuda düsünüyorum..
zorunluluga, yasaga karsi her daim mücadele eden birisi olarak isime geliyor diye zorunlulugu savunma gibi bir durumum olmaz..
hocalarimin tespitlerini dikkate almaliyiz..

Özgür Çağrı 10-16-2010 22:27

Adamlar doğru söylüyor alevi bir çocuğa zorla din dersi verdirmenin anlamı yok yoksa kemalist baskıcılardan ne farkımız kalır ?

Hüdaverdi 10-16-2010 23:50

Ben çocuğumu satanist olarak yetiştirmeyi düşünüyorum.
Bunun için din dersi hala var olacaksa,din dersi kitabına satanist inancı hakkında bilgiler konsun.
İbadet haneler de kabul edilsin elektiriğini suyunu doğal gazını,kedileri,önce tecavüz edilip sonra beline kadar gömülecek olan genç bakir kızları devlet karşılasın.

Çocuğumun hakkıdır,söke söke alırız hacı.
Taraf umarım sesimi duyar,her kesime eşit yaklaştıkları gibi -Türkler hariç- satanistlere de eşit davranırlar umarım.

http://i1010.hizliresim.com/2010/10/16/4451.jpg

Ne kadar şekil duruyor yaw,siyah giyin,siyah kedi ye,kanı akıt pıtılaşana kadar bekle siyah renge ulaşınca içinde yüz.
Vay canına.
Satanist açılımı bekliyorum Taraftan.Mail atıcam ;D

İntifada 10-16-2010 23:51

keşke üç beyfendi çıkıp müfredat değişip hocalara daha fazla cesur olmaları için zemin hazırlanmalı deseydi...

Beylerbeyi 10-17-2010 00:14

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman da okutulan kitapların yeniden yazılmasını, Aleviliğin tarafsız olarak anlatılmasını istedi.

Bu Taraf gazetesi de iyice aptallaşmaya başladı. Yukarıda Yeni Şafak gazetesi yazarının düşüncesini "din dersleri kaldırılsın" şeklinde anlayacak kadar aptallaşmış Taraf Gazetesi..

benim bildiğim kadarıyla cemaatin desteğiyle kurulmuş bir gazete Taraf. "Askeriyenin pisliklerini cemaatin organından aktarırsak söylediklerimiz pek dikkat çekmez üstelik tepki toplarız" diye düşünüp solcu bir gazete oluşturuldu. Çok mantıklı ve yerinde bir fikir. yalnız bu solcu gazete gitgide komünist bir çizgiye kayıyor benim gözlemlediğim kadarıyla.

Şunu söyliyeyim. Birkaç dinsiz Alevi başkanının isteğine olumlu yaklaşan hiçbir muhafazakar medya temsilcisi yok. 3 yazardan alıntı yapılmış ama ZAMAN ve Yeni Şafak gazetesi yazarları daha çok din derslerinin yeniden yapılandırılması üzerinde duruyor. Bugün gazetesi yazarını zaten adam yerine koymaya gerek yok. O muhafazakar biri değil. Ayrıca bu konu gündeme gelir gelmez AK Partimiz kesin bir dille "din derslerinin kaldırılamayacağını" söyledi.

din derslerine alevilik düşüncesi eklenecek, buna bile itiraz ediyorlar ille de din derslerine girmek istemiyoruz diyorlar. oysa din kitaplarında her görüşten, her inanıştan bilgiye yer verilecek, dolayısıyla girmezsen sonuçlarına katlanırsın, koca bir sıfırı görürsün karnende, devamsızlığın da alır başını gider. Yarın öbür gün ailesinin işi dolayısıyla Türkiye'de bulunan biri "çocuğumun Türkçe öğrenmesini istemiyorum, Alman bir çocuğa zorla Türkçe dersleri verilir mi? zaten gelecek yıl tekrar ülkemize dönecez" derse ne yapacaksınız ? hadi türkçe derslerini de kaldıralım mı diyecez?

Hüdaverdi 10-17-2010 00:25

Muradım aleviliğin kitaba konması talebinde neden bulunmadıkları ortada,çünkü aleviliği kendileri bile tam olarak dile getiremiyorlar.
Ortalıkta bir yazı dolaşı alevilikle ilgili,'alevilik bduur' derler.Bu yazı öyel bir yazı ki,sanki bizler dinsiz insanlarmışın,insanlığa önem vermiyormuşuz,kadınları değil 2. sınıf uzay yaratığı bile görmüyormuşuz gibi gösteriyorlar.
Tabi bu yazı,ölesine 'aleviyim' diyenlerin kullandığı bir tanım.Alevi dernekleri sürekli birbirinin üstüne çamur atıyor,bir alevi derneğine bakarsın 'İslamsız olmaz', der,diğerine bakarsın 'İslam da neymiş' der.
Birine bakarsın 'bu gök deniz nerede var nerede bu dağlar taşlar' der,diğeri 'laiklik' der,bir başkası 'ak parti' der,öteki 'din siyasete alet edilmemeli' der aleviliği alet eder,öteki 'kültür' der,beri 'dış kapının mandalı' der.
Kendileri önce bir tanım getirsin.
Bir kaç dede midir nedir ak sakallı Gandalf derim ben onlara,sırf tv ye çıkıp ak partinin aşure gününe katılmasını hoş gördüklerinden dolayımı,alevi açılımına destek verdiğinden dolayı mıdır nedir tam hatırlamıyorum,bazı dedeler yani Gandalflar tarafından 'düşkün' ilan edildi.
Acayip bir şey yaw bu.

Üç mevsim 10-17-2010 00:28

Zorunlu din dersi yerine farklı fikirler üzerinde durmalyız

Adaş sana yakışmıyor

Özgür Çağrı 10-17-2010 00:30

Zorunlu din dersine karşı çünkü bu insan haklarına aykırı İslam dışı bir gayrı müslim çocuğuna zorla din dersi veremeyiz. Din dersi kaldırılsın demiyor zorunlu din dersi kaldırılsın diyor zaten %95 yerde seçilecek ve yine okutulacak.
Ayrıca müfredat ve hocalarda değiştirilsin ben bu müfredat bu hocalarla din kültürü dersini seçmem :!:

Özgür Çağrı 10-17-2010 00:30

Zorunlu din dersine karşı çünkü bu insan haklarına aykırı İslam dışı bir gayrı müslim çocuğuna zorla din dersi veremeyiz. Din dersi kaldırılsın demiyor zorunlu din dersi kaldırılsın diyor zaten %95 yerde seçilecek ve yine okutulacak.
Ayrıca müfredat ve hocalarda değiştirilsin ben bu müfredat bu hocalarla din kültürü dersini seçmem :!:

manifesto 10-17-2010 00:31

Aleviliği satanizm ile mi mukayese edeceğiz..Ben bu yazılarında çok haksız olduklarını sanmıyorum..alevilik farklı bir inanç ekolüdür artık..camii yok cem evi var..namaz yok semah var..ramazan yok muharrem var...yani adam namaz kılma ibadetine veya inancına sahip değil ki ona namaz nasıl kılınır şeklinde eğitim veresin..din eğitimi vicdani kanaatlerle olmalı..hükümet güzel adımlar attı ama artık tamamlamalı..alevi çalıştayları somutlaştırılmalı..din dersleri seçmeli olabilir..zaten kimse dini eğitimini veya bilgisini lisede ki 2 saatlik din dersine borçludur iddiası ile ortaya çıkamaz..veya çok istisnadır..zorunlu kalacaksa da alevilik de yer alabilir..

CeVHeR 10-17-2010 00:36

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821079)
Aleviliği satanizm ile mi mukayese edeceğiz..Ben bu yazılarında çok haksız olduklarını sanmıyorum..alevilik farklı bir inanç ekolüdür artık..camii yok cem evi var..namaz yok semah var..ramazan yok muharrem var...yani adam namaz kılma ibadetine veya inancına sahip değil ki ona namaz nasıl kılınır şeklinde eğitim veresin..din eğitimi vicdani kanaatlerle olmalı..hükümet güzel adımlar attı ama artık tamamlamalı..alevi çalıştayları somutlaştırılmalı..din dersleri seçmeli olabilir..zaten kimse dini eğitimini veya bilgisini lisede ki 2 saatlik din dersine borçludur iddiası ile ortaya çıkamaz..veya çok istisnadır..zorunlu kalacaksa da alevilik de yer alabilir..

Mantıksız bir yorum olmuş...
Ne demek farklı bir inanç ekolü olmuştur...
Bu nasıl bir islam anlayışıdır ki ramazan yok, namaz yok, cami yok. Hadi onlar böyle bir inanç oluşturmuşlar, devlet nasıl bu inanç için ek hizmet vermek zorunda bırakılır...
Farklı bir dine mensup olsalar belki haklı yönleri olabilir ama hem müslümanım deyip hem bunlar olmaz. Heleki islamın içinde farklı bir inanç ekolü düşünülemez. He bir kşekil düşünülüyor ve uygulanıyor ise ek bir hak talep etme hakları yoktur...

Hüdaverdi 10-17-2010 00:40

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821079)

Aleviliği,aleviler bile içini tam dolduramazken kendi aralarında sürekli çelişkiye düşmüşken alevilik diye bir şeyin var olduğun usöylemek bile mantıken doğru değil.Satanizim en azından açıklanabilir bir şey.Taptıkları tek şey var,nasıl bir kendi kurban ettiklerini dahi çok iyi biliyorum,bu sürece nasıl hazırlandıkları,hangi ruh halinde olduklarını vs. vs. Ama alevilik satanizm kadar kolay bir şey değil,içi boş,sadece siyasi mazeme olarak kullanılan bir şey.Namaz dedin,benim alevi tanıdığım namazsın Kur'ansız durmaz.Şimdi bu kişi aleviyim diyor,asıl alevi bu tanıdığım mı yoksa namazı ibadet şekli olarak görmeyen mi alevi ? Yoksa cem evinde bir posterin önünde secdeye yatan mı alevi ? Yoksa semah mıdır nedir saz eşliğinde dönen mi ?

Bir sünnetsizi cem evine alan,onun önünde saz eşliğinde dönen,ama bizim sünni olduğumuzdan dolayı içeri almayan -ki ilkokul 5'e giden bir bebeyim ne bilirim dini- kişiler ne tür alevi ? Bunu da merak ediyorum.
Saygı duyarım,ama içi boş olan bir inanç mıdır artık kültür müdür gelenek görenek midir nedir,bu şey bana garip gelmeye başladı iyice.Özellikle son zamanlarda.
Satanizmin bile içi dolu her ne akdar saçma olsada.

Efkâr-ı Mütemadi 10-17-2010 00:41

Bu alevilik yeni bir din midir, yoksa din dışı bir sapkınlık mıdır bilemeyeceğim, ama madem müslümanlıkla ilgili din eğitimi aldırmak istemiyorsun sen çocuğuna, nüfüs cüzdanına dini "İslam" yazdırmazsın !

Beylerbeyi 10-17-2010 00:43

eğer o ders sadece Sünniliği anlatsa eyvallah diyecem adamlar haklılar

40 ila 80 sayfa arasında Aleviliğe yer ayrılacak, dolayısıyla hiçbir bahaneleri kalmıyor. Sünniler de öğrensin Aleviliği; Aleviler de öğrensin Sünniliği. hatta farklı dinlerle ilgili bilgiler de var Din dersinde. Topu Topu haftada 1 ders saati var, onu da allem edip kullem edip "özgürlük, insan hakları" gibi kavramlarla ilişkilendiriyorlar. din dersleri insan haklarına aykırıymış diyor Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren. bir de bu herifi muhafazakar diye ortaya atıp "aha da muhafazakarlar da din derslerine karşı" şeklinde haber yapan Taraf gazetesi haddini aştı bu haberler. kaldı ki yeni şafak yazarının "din dersleri yeniden yapılandırılsın" önerisi bile "din dersleri kaldırılsın" şeklinde okuruna yansıtan Taraf gazetesine sormak lazım: Din dersleri neden sizi bu kadar acıtıyor?

bir de bazılarımız demokratlık oyununu oynamayı çok seviyor. entel dantel yavrularım benim. yesinler sizin entellektüelliğinizi emi :) din derslerinin kaldırılmasını istemenin demokratik ilkelerle bağdaştığını düşünen zavallı insanlar, aslında çoğunluğun isteğine karşı çıktıklarından habersizler mi? azınlığın, veya bir zümrenin isteğini (3-5 dinsiz alevi derneği başkanları) uygulamak ne zaman demokratlık oldu? bu bal gibi de oligarşik anlayıştır. din derslerini kaldırmanın gerekli olduğunu düşünen AK Partiye oy vermiş sıradan vatandaşlar, bence oy verirken iyice düşünün, çünkü AK Parti sizin gibi düşünmüyor. Hamd olsun ki hiçbir bakanımızdan hiçbir parti yetkilimizden hiçbir teşkilat başkanımızdan din derslerinin kaldırılması yönünde bir gereklilik olduğunu belirten bir açıklama da gelmedi. ortaokulda haftada 2 saat iş teknik dersi göreceksin, çoğu ders boş geçecek veya hoca serbest bırakacak ama sen gidip haftada 1 ders olan din derslerine kafayı takacaksın. hadi ordan.!

Beylerbeyi 10-17-2010 00:44

eğer o ders sadece Sünniliği anlatsa eyvallah diyecem adamlar haklılar

40 ila 80 sayfa arasında Aleviliğe yer ayrılacak, dolayısıyla hiçbir bahaneleri kalmıyor. Sünniler de öğrensin Aleviliği; Aleviler de öğrensin Sünniliği. hatta farklı dinlerle ilgili bilgiler de var Din dersinde. Topu Topu haftada 1 ders saati var, onu da allem edip kullem edip "özgürlük, insan hakları" gibi kavramlarla ilişkilendiriyorlar. din dersleri insan haklarına aykırıymış diyor Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren. bir de bu herifi muhafazakar diye ortaya atıp "aha da muhafazakarlar da din derslerine karşı" şeklinde haber yapan Taraf gazetesi haddini aştı bu haberler. kaldı ki yeni şafak yazarının "din dersleri yeniden yapılandırılsın" önerisi bile "din dersleri kaldırılsın" şeklinde okuruna yansıtan Taraf gazetesine sormak lazım: Din dersleri neden sizi bu kadar acıtıyor?

bir de bazılarımız demokratlık oyununu oynamayı çok seviyor. entel dantel yavrularım benim. yesinler sizin entellektüelliğinizi emi :) din derslerinin kaldırılmasını istemenin demokratik ilkelerle bağdaştığını düşünen zavallı insanlar, aslında çoğunluğun isteğine karşı çıktıklarından habersizler mi? azınlığın, veya bir zümrenin isteğini (3-5 dinsiz alevi derneği başkanları) uygulamak ne zaman demokratlık oldu? bu bal gibi de oligarşik anlayıştır. din derslerini kaldırmanın gerekli olduğunu düşünen AK Partiye oy vermiş sıradan vatandaşlar, bence oy verirken iyice düşünün, çünkü AK Parti sizin gibi düşünmüyor. Hamd olsun ki hiçbir bakanımızdan hiçbir parti yetkilimizden hiçbir teşkilat başkanımızdan din derslerinin kaldırılması yönünde bir gereklilik olduğunu belirten bir açıklama da gelmedi. ortaokulda haftada 2 saat iş teknik dersi göreceksin, çoğu ders boş geçecek veya hoca serbest bırakacak ama sen gidip haftada 1 ders olan din derslerine kafayı takacaksın. hadi ordan.!

unnamed 10-17-2010 00:44

saçmalık...
Alevilik ne din ne hak mezhep...
batıl olan birşey için, çalışma mı yapılacak...
Din dersi elbet ki kaldırılmamalı..
bu çocukların hali nasıl olacak..
ana baba zaten vermiyor çocuğa birşey...
hiç değilse birşeyler kapsın okuldan öğrendiğiyle...

manifesto 10-17-2010 00:45

Aleviliğin ne olduğuna karar vermek bizim işimiz değil,bunu aleviler yapsın biz islama göre konuşuyor ve yaşıyoruz ki bu manada ne cem evi ne semah ne devriye nede alevilikteki ritüel ve inançlar islam ile izah edilemez..bu tartışma farklı bir tartışma kişinin kendi inanç ve ibadet anlayışı doğrusunda dini eğitim alma hakkı ve özgürlüğü tartışması başka bir tartışma..kişi ateist olabilir ve çocuğunu da ateist olarak yetiştirmek istiyor ise ne yapmalı? ona islam dini eğitimi verilmeli mi? yoksa din eğitimini verme işine devlet hiç karışmamalı mı? asıl gerçek tartışmalar buradan çıkıyor..devlet devletlik görevi vatandaşlarının dini inanç ve ibadet ve törelerine saygılı olmalı..

CeVHeR 10-17-2010 00:48

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821093)
Aleviliğin ne olduğuna karar vermek bizim işimiz değil,bunu aleviler yapsın biz islama göre konuşuyor ve yaşıyoruz ki bu manada ne cem evi ne semah ne devriye nede alevilikteki ritüel ve inançlar islam ile izah edilemez..bu tartışma farklı bir tartışma kişinin kendi inanç ve ibadet anlayışı doğrusunda dini eğitim alma hakkı ve özgürlüğü tartışması başka bir tartışma..kişi ateist olabilir ve çocuğunu da ateist olarak yetiştirmek istiyor ise ne yapmalı? ona islam dini eğitimi verilmeli mi? yoksa din eğitimini verme işine devlet hiç karışmamalı mı? asıl gerçek tartışmalar buradan çıkıyor..devlet devletlik görevi vatandaşlarının dini inanç ve ibadet ve törelerine saygılı olmalı..

Devlet herşeye saygılı olur ve özgürlük adına herşeyin önünü açar ve dini ahlaki yada kültürel hiç birşeye karışmazsa ( ahlakda din gibi bir kavramdır ve aile ben çocuğumu ahlaksız yetiştirmek istiyorum diyebilir... ) memleketin hali nice olur. Devlet bazı şeylere ayarında karışmalıdır...

unnamed 10-17-2010 00:50

kimlikte İSlam yazıyor ama...
bu nasıl olacak...

Hüdaverdi 10-17-2010 00:50

Aha değil 1-2 sayfa,alevilik diye ders çıkarsalar yine de 'hayır' derler.
Çünkü Hz.Ali ile alakasız bir şey bu alevilik,tamamen siyasi mazeme,inanç değil,garip bir şey ;D
Biliyorlar alakasızlık ortaya çıakcak,buna karşı bunlar.Eğitim meğitim bahane.
İçi boş dolrurulamaz hale geldiğini de çok iyi biliyorlar.
Sürekli kendilerini düşük ilan edip duruyorlar,sanki counter oynuyorlar ;D
Komedi gibi bir bakıma.
Ben öğrenci olsa hocama desem 'hocam ibadetleri nasıl',ne diyecek adam 'sazın önünde secdeye yatıyorlar' mı diyecek ;D
Kitapları,peygamberleri kim desem hoca ne diyecek ?
'Kur'an' dese o zaman demem mi ben 'neden namaz kılmıyorlar?'
Hoca dese 'işte öyle bir şey' :w:

Üç mevsim 10-17-2010 00:54

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821081)
Mantıksız bir yorum olmuş...
Ne demek farklı bir inanç ekolü olmuştur...
Bu nasıl bir islam anlayışıdır ki ramazan yok, namaz yok, cami yok. Hadi onlar böyle bir inanç oluşturmuşlar, devlet nasıl bu inanç için ek hizmet vermek zorunda bırakılır...
Farklı bir dine mensup olsalar belki haklı yönleri olabilir ama hem müslümanım deyip hem bunlar olmaz. Heleki islamın içinde farklı bir inanç ekolü düşünülemez. He bir kşekil düşünülüyor ve uygulanıyor ise ek bir hak talep etme hakları yoktur...

Nusret bu konuya böyle bakamayiz

Devlet tüm inanç mensuplarına hak tanımakla mükelleftir. Aleviler İslam'ın içinde veya dışında böyle bir olgu var gözardı edilemez sorunları giderilir. Bu ülkede farklı mezheplere uyan gruplar olsaydı din dersi onları da kapsayacak şekilde sunulurdu. Devlet vatandaşın inancının hangi dinin içinde olup hangi dinin içinde olmadığına bakma haddine sahip değil onun inancına imkan tanıma yükümlüsüdür. Mesela Irak'ta okullarda şii ve sünniler (belki başka da vardır) için onların ihtiyacını karşılaak üzere hazırlanır kitaplar.

Biz de isteriz güzel müslüman olsunlar ama ne yapalım İslam yerine atalarının gelenek görenek adetlerini din ediniyorlar... Bunu düzeltmenin yolu devletin onlar din dersi dayatması değildir adamlar istemiyorsa olay biter.

Olaya kendi kafanızdan kendi algılarınızdan değil evrensel insan hakları açısından bakmak zorundasınız. Ne gerçek insan hakları savunucusu bir Batı ülkesinde ne de hakiki bir İslam ülkesinde istemeyene zorlama yoktur. Leküm diniküm veliyedin (istedikleri kadar içinde olsunlar istedikleri kadar dışında)

Hüdaverdi 10-17-2010 00:56

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821093)

Bende çocuğumun çok tambel,tüm bedeninin hareket etmesini istemeyen bir baba olmak istiyorum.Hatta çocuğumu bir alçıya alıp okula o şekilde götürüp getirmek istiyorum.
Kımıldamasın,enerji harcamasın,bu yüzden beden dersi seçmeli olsun.
Müzik duymasın,kulak zarının zarar göreceğini düşünüyorum,bu derste seçmeli olsun.
Fizik dersi de görmesin,karma sınıfta kızların yanı başında onların mahrem yerilerini görmesin,utanmasın evladım,kız çocuklarıda kızarmasın,bu derste seçmeli olsun ;D
İlla din oalrak bakmamak lazım.O zaman her ders karşın bir vuvuzela öter gider.
Aleviliğin ne olduğuna karar vermek alevilerin işi ama onlar bunu yapmıyorlar kurcalamakta benim görevim.
Eğer aleviler di ndersine karşılarsa,diyanetin de kardırılmasını istiyorlar bakarım 'nedir bunlar kimlerden ne iş yaparlar nereden geldiler nereye gidecekler neye inanaır neye tapar neye göre hareket ederler' diye,içi boş görüyorsam doldururum kendimce. ;D

Mavera 10-17-2010 00:59

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821096)
kimlikte İSlam yazıyor ama...
bu nasıl olacak...

o zaman birakalimda kimlikte isteyen istedigini yazsin yada isteyen bos biraksin!..
neden insanlari bir kaliba sokuyoruz ki adamar kendilerini islam disi görüyorsa zorla sen müslümansin yada tam tersi adamlar ben müslümanim dedigi halde neden sen müslüman degilsin dayatmasi yapiyoruz ki..
bakiniz zorunlu din dersleri olayini alevilere indirgemeyelim bizim takildigimiz nokta sanki cok önemli bir icerigi varmis gibi bu derslerin zorunlu tutulmasidir..
sen din derslerini yapilandirirsin, icerigini zenginlestirirsin, uzmanlar yetistirirsin yani bir nevi dersi islevsel yaparsin ondan sonra zorunlu olmasa ne yazar!..
en azindan su mantik bile benim icin yeterli eger bu zorunllu din dersleri 82 anayasasinin bir ürünüyse mutlaka bir özgürlük sorunu vardir!..
kimse cenaze kaldiracak imam kalmadigi icin din dersleri zorunlu kilindi demesin tam tersine toplumun gazini almak icin askeri yönetimin bizlere bir hediyesidir!..

manifesto 10-17-2010 01:00

herkesin inanç ve felsefesi kendi mesuliyetindedir.Bir hintlinin ineğe verdiği itibarı değeri saçma sağan dini bir hurafe olarak görebiliriz bu çznel bakışımızdır ama devle o meseleye baktığında benim vatandaşım böyle inanıyor demeli..
En nihayetinde vergi toplarken alevi sünni ayrımı yapmadığımıza göre dini hizmet verirken de alevi sünni ayrımı yapamazsın..yapmamalısın..
alavilik doğrudur yanlıştır islamdandır değildir bunlar tartışmalı konular.tartışmasız olan konu din ve ibadet ve vicdan hürriyetinin evrensel bir kabul olduğudur.Meseleye birkaç sapığın talebi olarak bakmamalı.Türkiyede CEM evleri var.ve bu CEM evleri varken biz yokmuşlar gibi hareket edemeyiz

Beylerbeyi 10-17-2010 01:06

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821098)
Nusret bu konuya böyle bakamayiz

Devlet tüm inanç mensuplarına hak tanımakla mükelleftir.

adaş sen ne hakkından bahsediyorsun ?

bu ülke daha yüzbinlerce üniversite öğrencisine dahi başörtüsüyle derse girme hakkı vermezken birkaç kafir alevi başkanın "din derslerinin kaldırılması" yönündeki isteğini demokrasi bilinci gereği kale almak ne kadar doğru olur ?

yahu bu ülkede Kur'an öğrenebilmen için dahi sana yaş sınırı konuyor. açılıp saçılmazsan üniversite eğitimi alamıyorsun. bizim bu kadar problemimiz dururken, birkaç kafirin isteğini yerine mi getirelim? bir çocuk düşünelim. babası çalışıyor. annesi ya çalışıyor ya da ev hanımı, sabah akşam temizlik, bulaşık, yemek vs. çocuğuyla zaten yeteri kadar ilgilenemiyor. Kur'an öğretmek istiyor, kabul edilmiyor. medrese yok, bişi yok. gördüğü dini eğitim sadece ve sadece haftada 1 saat. yani çıkıp ders saati arttırılmalı ve din dersleri yeniden yapılandırılmalı dememiz gerekirken saçma sapan şeyleri tartışıyoruz.

bayılıyorum demokratlık oyununuza. bravo, devam edin!

Hüdaverdi 10-17-2010 01:10

Tamam evlerinde mutlu mesut değiller mi ki çıkıp kuru gürültü yapıyor bunlar ? Gören de evlerine haciz yoladı sanacak devletin hükümetin ;D Gidip pekala yapıyorlar ibadetlerini,artık herneyse.Yerine egtiriyorlar sorumluluklarını.İnsanlar alevilere karşı önyargılı da değil tabi aleviler böyle yapmaya devam ettiği sürece değişecektir durum.
Şimdi bir grup azınlık çıkıp ''diyanet işler başkanlığı kaldırılsın' derse ben onlara yuh ta çekerim daha beterini de çekerim.Hadi desener din dersine alevilik konsun.Neden demiyorlar ? Olamaz,olmamalı bu onlar için yoksa oyunları bozulur.Aleviliğin şuan tamamıyla içi boş,ve bunu siyasi amaçlı kullananlar var.
Ben onlara karışmıcam sorgulamıcam,ama onlar benim eğitim diyanetime karışacak öyle mi ?
Bunu söylemeleri için fazla semah yapmaları lazım ki öyle gözüküyor.Bir şey talep etmek var,bu talebi hoyratça dile getirmek var.Oldu olacak alevi işleri başkanlığı da kurulam cuk otursun ;D

Ezanı da susturalım.Rahatsız olurlar aleviler,gayrimüslimler aman.
Minareleri de yıkalım,sünnilik ağır basmasın,baskı olmasın.

Alevilik din kitabına girsin ben bundan yanayım.
Oturup konuşsun aleviler,asıl şenlik o zaman başlar ;D
Videoları dönüyor kendi aralarında nasıl kapıştıkları,bunların halkın önüne tüm çıplaklığıyla çıkmasından tırsıyorlar aleviciler.

unnamed 10-17-2010 01:14

sürekli birşeyler isteyip..
bakın bizim hakkımızı vermiyorlar gibi bir durum var ortada...

Mavera 10-17-2010 01:15

murat olay demokrasi oyunu degildir!.. eger senin mantiginla bakarsak bana göre onlardan farkimiz kalmaz..
eger bu ülkede bir bireyin bile hakki gasbediliyorsa bu devletin sorumulugu altindadir demokrasi demek cogunlugu dedigi anlamina gelmez!..
asla bir yanlis baska bir yanlisla kapatilmaz evet ünv lerde bir zülum vardir ama biz baska bireylerin en demokratik haklarini görmezden gelirsek bu zulmü mesrulastiririz..
ben yabanci bir ülkede yasiyorum hemde cogunlugu hristiyan olan bir ülkede ve benim oglum islami bir ana okuluna gidiyor ve bütün masrafarini devlet karsiliyor yarin büyüyünce okula gidecek ve islam dersi alacak..
ayni sekide türkiye dede baska dinlere mensub kisilerin dini egitim gereksinimi karsilanmalidir lütfen olayi alevi boyutuna indirgemeyin bu bir hak mevzusudur..
siz hem atatürkü koruma kanunu elestireceksiniz hemde zorunlu olan birseyi savunacaksiniz bu ne perhiz, ne lahana tursusu derler..
isimize geliyor diye hic bir zorunlulugu, yasagi mazur göremeyiz unutmayin ki yasaklar, zorunlulukllar sorgulamayi, arastirmayi, gelismeyi, analizi körükler..
o acidan pekte islevsel olmayan din kültüründen daha cok ahlak kültüründen bahseden dersin zorunlulugunun kaldirilmasini "din elden gidiyor" tarzinda karsilarsak yanlis yapariz bu dersleri daha bir islevsel yapalim, daha bir ezberden uzak egitici yapalim, liseyi bitiren bir genc az, cok dinini tanimis sekilde bu dersleri uyarlayalim..
ama haftada bir saatlik dersi hayat, meyat meselesi yaparsiniz adamlarda kardesim ünv tede basörtüsüz girmek zorunlu der!...
bakiniz özgürlükler asla zorunluluga, yasaya tabi tutulmali sonucta bunlar bireylerin en temel hakkidir o halde devlet o bireylerin en dogal hakki gereksinimlerini din, dil, irk, mezhep ayrimi gözetmeksizin yerine getirmelidir!

Mavera 10-17-2010 01:15

murat olay demokrasi oyunu degildir!.. eger senin mantiginla bakarsak bana göre onlardan farkimiz kalmaz..
eger bu ülkede bir bireyin bile hakki gasbediliyorsa bu devletin sorumulugu altindadir demokrasi demek cogunlugu dedigi anlamina gelmez!..
asla bir yanlis baska bir yanlisla kapatilmaz evet ünv lerde bir zülum vardir ama biz baska bireylerin en demokratik haklarini görmezden gelirsek bu zulmü mesrulastiririz..
ben yabanci bir ülkede yasiyorum hemde cogunlugu hristiyan olan bir ülkede ve benim oglum islami bir ana okuluna gidiyor ve bütün masrafarini devlet karsiliyor yarin büyüyünce okula gidecek ve islam dersi alacak..
ayni sekide türkiye dede baska dinlere mensub kisilerin dini egitim gereksinimi karsilanmalidir lütfen olayi alevi boyutuna indirgemeyin bu bir hak mevzusudur..
siz hem atatürkü koruma kanunu elestireceksiniz hemde zorunlu olan birseyi savunacaksiniz bu ne perhiz, ne lahana tursusu derler..
isimize geliyor diye hic bir zorunlulugu, yasagi mazur göremeyiz unutmayin ki yasaklar, zorunlulukllar sorgulamayi, arastirmayi, gelismeyi, analizi körükler..
o acidan pekte islevsel olmayan din kültüründen daha cok ahlak kültüründen bahseden dersin zorunlulugunun kaldirilmasini "din elden gidiyor" tarzinda karsilarsak yanlis yapariz bu dersleri daha bir islevsel yapalim, daha bir ezberden uzak egitici yapalim, liseyi bitiren bir genc az, cok dinini tanimis sekilde bu dersleri uyarlayalim..
ama haftada bir saatlik dersi hayat, meyat meselesi yaparsiniz adamlarda kardesim ünv tede basörtüsüz girmek zorunlu der!...
bakiniz özgürlükler asla zorunluluga, yasaya tabi tutulmali sonucta bunlar bireylerin en temel hakkidir o halde devlet o bireylerin en dogal hakki gereksinimlerini din, dil, irk, mezhep ayrimi gözetmeksizin yerine getirmelidir!

Üç mevsim 10-17-2010 01:20

Alıntı:

Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821105)
adaş sen ne hakkından bahsediyorsun ?

bu ülke daha yüzbinlerce üniversite öğrencisine dahi başörtüsüyle derse girme hakkı vermezken birkaç kafir alevi başkanın "din derslerinin kaldırılması" yönündeki isteğini demokrasi bilinci gereği kale almak ne kadar doğru olur ?

yahu bu ülkede Kur'an öğrenebilmen için dahi sana yaş sınırı konuyor. açılıp saçılmazsan üniversite eğitimi alamıyorsun. bizim bu kadar problemimiz dururken, birkaç kafirin isteğini yerine mi getirelim? bir çocuk düşünelim. babası çalışıyor. annesi ya çalışıyor ya da ev hanımı, sabah akşam temizlik, bulaşık, yemek vs. çocuğuyla zaten yeteri kadar ilgilenemiyor. Kur'an öğretmek istiyor, kabul edilmiyor. medrese yok, bişi yok. gördüğü dini eğitim sadece ve sadece haftada 1 saat. yani çıkıp ders saati arttırılmalı ve din dersleri yeniden yapılandırılmalı dememiz gerekirken saçma sapan şeyleri tartışıyoruz.

bayılıyorum demokratlık oyununuza. bravo, devam edin!

İyi o zaman bir daha Kürt sorununun çözümünden bahsetme iki terörist hak istiyor diye...

Kendin İçin İstediğini Başkaları İçin de İstemedikçe Samimi Değilsin
Müslüman gibi konuş Murat müslüman!

Kafirin hakkı hak değil mi Allah ona kafir olma hakkını vermiş sana ne oluyor!

O 1 saatlik din dersinin faydasına ben inanmıyorum eğer dediğiniz gibi olsaydı gençlik böyle olmazdı.

Hep buzdağının görünen kısmıyla ilgileniyoruz siyasete de bunun için o kadar abandık oysa asıl mesele hayatın yeniden inşası için diriliş faaliyetleri... Toplum laik düzenin okulunda irşad olamaz orada inşa olamaz bunun yeri orası değil. Sen bunu anlamayacak biri değilsin inat etme. Ahmet abinin dediği gibi 12 Eyül o din dersini ne olur ne olmaz millet gavur olmasın diye getirdi o kuş beyniyle koca bir anlamsızlık... Hak boyutunun dışında, zorunlu din dersini kaldırmak hedef küçültmek değil aksine bu işin bu kadar basit olmadğını daha cidid olması gerektiğini otaya koymak.

Beylerbeyi 10-17-2010 01:34

az işim var, birazdan okuyacam ikinizin de cevabını. bi yere gittiğimiz yok yani demokrat kardeşlerim :)

Üç mevsim 10-17-2010 01:38

Alıntı:

Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821134)
az işim var, birazdan okuyacam ikinizin de cevabını. bi yere gittiğimiz yok yani demokrat kardeşlerim :)

Savunacaksın yani alevilerin hakkı canı cehenneme düşüncesini. Helal olsun İslamcı (!) kardeşim

Mavera 10-17-2010 01:42

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821137)
Savunacaksın yani alevilerin hakkı canı cehenneme düşüncesini. Helal olsun İslamcı (!) kardeşim

öyle deme muratcim hani bize disaridan ithal edilen bir atasözü varya bizi özetliyor..
"bana dokunmayan yilan bin yasasin!"

Beylerbeyi 10-17-2010 01:42

Alıntı:

ben daha bişi demedim ki benim demokrat kardeşim, az sabret işim var cevap yazacam elbette :)

Üç mevsim 10-17-2010 01:45

Böyle devam edeceksen kalsın vaktimi değerlendirmek istiyorum.

Beylerbeyi 10-17-2010 01:47

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821139)
öyle deme muratcim hani bize disaridan ithal edilen bir atasözü varya bizi özetliyor..
"bana dokunmayan yilan bin yasasin!"

bu atasözünü bana mı ithaf ettin ahmedim :(

halbuki hiç sevmem o sözü, neyse canın sağolsun :(

sinirler gerilmiyor umarım, tartışıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz sadece. sizin gibi demokrat üstadların daha anlayışlı olmalarını beklerdim oysaki, cevaplarınız biraz sert olmuş.

Mavera 10-17-2010 01:52

Alıntı:

Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821143)
bu atasözünü bana mı ithaf ettin ahmedim :(

halbuki hiç sevmem o sözü, neyse canın sağolsun :(

sinirler gerilmiyor umarım, tartışıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz sadece. sizin gibi demokrat üstadların daha anlayışlı olmalarını beklerdim oysaki, cevaplarınız biraz sert olmuş.

aslinda sadece sana degil kendime, özgüne, digerlerine.. neden dersen biz muhafazakar kesim yillardir magduriyet edebiyati yapiyoruz, hem zülum gördügümüzü söylüyoruz, hem bu ülkede ikinci sinif insan oldugumuzdan dem vuruyoruz ama nedense isimize gelmeyen konularda bir "banane" tavrinida birakamiyoruz..
hep bir kac ermeni icin kilise acilsa ne olur, olmasa ne olur elin gavuru icin din derslerini kaldiracagiz, kürtler icin birde kürtceylemi ugrasacagiz..
aslinda bu konularin bayraktarligini ilk biz yapmaliyiz, en gür bizim sesimiz cikmalidir sonucta bizim arkamizda 28 subat gibi cok aci bir sürec var..
bu arada o söz ithaldir ne dinimizde nede tarihimizde yeri vardir sen edebiyatcisin benden iyi bilirsin ;)..

Beylerbeyi 10-17-2010 02:54

ben diyor muyum Aleviler kendi görüşleri doğrultusunda dini (sözde) eğitim almasınlar ? alsınlar. zaten din derslerine alevilerin görüşünü yansıtan bölümler eklenecek mi? eklenecek. işte bundan sonrasını tartışmak abes olur. ben ne kadar dini eğitim alıyorsam onlar da o kadar almış olacak.

kimliklerde dini bölümde "islam" ibaresini kaldırmak isteyen gayrimüslimler veya ateistlerin istekleri gerçekleşmeli. Müslüman olmayan birinin kimliğinde "islam" ibaresinin yazması saçma olur.

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821120)
İyi o zaman bir daha Kürt sorununun çözümünden bahsetme iki terörist hak istiyor diye...

Kendin İçin İstediğini Başkaları İçin de İstemedikçe Samimi Değilsin
Müslüman gibi konuş Murat müslüman!

Kafirin hakkı hak değil mi Allah ona kafir olma hakkını vermiş sana ne oluyor!

böyle sert cevaba gerek yoktu. öncelikle hangi düşüncemden dolayı benim Müslüman gibi düşünmediğimi söylüyorsun ?

Kürt sorunu ile din derslerinin kaldırılması arasında zerre kadar bir bağlantı yok dostum. 17 milyon Kürtten bahsediyoruz. Bazı uç Kürtlerin "özerlik" isteği kale alındı mı? okullarda Kürtçe eğitim verilsin önerisi tartışılmadı bile. Kürt sorunu konusunda daha çok Kürtlerin insanca yaşamaları hedeflendi, Kürtlerin diğer ırkların onurunu zedeleyici istekleri doğal olarak kabul edilmedi. bazı alevilerin "din dersi kaldırılsın" önerisi geneli rahatsız ediyormu? ediyor. o zaman din derslerini kaldırmaya gerek yok. birkaç milyon Kürdün özerklik isteği yerine getirilemeyeceği gibi (çünkü onmilyonlarca insanı rahatsız ediyor) birkaç milyon alevinin din derslerini kaldırma önerisi de (onmilyonlarca insanı rahatsız ediyor) kabul edilemez.

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821120)
O 1 saatlik din dersinin faydasına ben inanmıyorum eğer dediğiniz gibi olsaydı gençlik böyle olmazdı.

Hep buzdağının görünen kısmıyla ilgileniyoruz siyasete de bunun için o kadar abandık oysa asıl mesele hayatın yeniden inşası için diriliş faaliyetleri... Toplum laik düzenin okulunda irşad olamaz orada inşa olamaz bunun yeri orası değil. Sen bunu anlamayacak biri değilsin inat etme. Ahmet abinin dediği gibi 12 Eyül o din dersini ne olur ne olmaz millet gavur olmasın diye getirdi o kuş beyniyle koca bir anlamsızlık... Hak boyutunun dışında, zorunlu din dersini kaldırmak hedef küçültmek değil aksine bu işin bu kadar basit olmadğını daha cidid olması gerektiğini otaya koymak.

gençliğin bozulma sebebi din derslerinin mevcudiyetinden değildir. aksine din ve ahlak derslerinin haftada 1 saate sıkışıp kalmasındandır. dolayısıyla ya okul dışında dini eğitim veren kurumlar faaliyete geçirilmeli ya da okullardaki din dersleri yeniden yapılandırılmalı, ama asla kaldırılmamalıdır. zorunlu din derslerini kaldırmakla uğraşmak hedef küçültmektir.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821112)

ben, benim onların özgürlüklerini düşündüğüm kadar, onların da benim özgürlüklerimizi düşünmesinden daha fazla birşey istemiyorum.

ben camiye gidiyorum onlar cemevlerine, medresem yok, dini eğitimim yok, kur'an da öğrenemiyorum. din konusunda aldığım tek eğitim haftada 1 saat olan din dersleri. o dersin de önemli bir kısmı alevilere ayrılacak, dolayısıyla dini ibadet özgürlüğü konusunda onlardan bir artımız yok.

Alıntı:

demokrasi kesinlikle "çoğunluğun yönetimidir"

demokratik ülkelerde seçim yapılır. çoğunluğun oyunu alanlar ülkeyi yönetirler! aynı zamanda azınlığın isteklerine de mümkün mertebede uyulmaya çalışılır ve çoğunluk her zaman öndedir.

wikipedia da demokrasinin birkaç tanımı yapılmış

Çoğunluğun yönetimi
Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim;
Fakirin yönetimi;
Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim;
Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim;
Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.

Alıntı:

din derslerinin kaldırılması istemini "en demokratik bir hak" olarak nasıl görüyorsunuz şaşıyorum vallahi size ?

kafirin biri bunu istedi. isteyebilir diyorsunuz, hatta daha ileri gidip uygulanabilir diyorsunuz ama Muratları, Mehmetleri, Ayşeleri görmezden geliyorsunuz. demoksayi algılamada biraz problemeniz olabilir!

bu demokratik bir hak değildir, aksine benim hakkımı gasp etmektir. böyle demokratlık olmaz. böyle demokrasi de dünyanın hiçbir yerinde yok.

Alıntı:

oğlunun islami bir okula gitmesi kadar doğal bir durum olamaz. Ülkemizde de çok sayıda Musevi okulları bulunuyor. Üstelik bunlar dini günlerinde tatil yapabiliyor, Musevi inancını gerektiren eğitimi çok rahatlıkla alabiliyorlar. Ülkenizden de haberiniz yok sizin :):)

çok sayıda Hıristiyan okulları da var. Ermeni okulları da var. bu sene haberlerde de dikkatinizi çekmiştir, yabancıların eğitim ihtiyaçları devlet tarafından karşılandı? senin oğlun okulda eğitimi Türkçe mi alacak? Burda Almanlar Almanca, Fransızlar Fransızca, Ermeniler Ermenice ders görüyorlar. Üstelik MEB okullarda okuttuğumuz kitapları Ermeniceye dahi çevirdi ve Ermeni vatandaşlarımız kendi dillerinde eğitim görüyorlar. Merkel Türkiyeye geldiğinde Almanyada bulunan milyonlarca Türk için Türkçe eğitim veren okulların açılmasını Almanlar nasıl da allam etti kullam etti? oysa bizim ülkemizde birkaç bin Alman için Almanca eğiti veren okullarımız var.

ayni sekide türkiye dede baska dinlere mensub kisilerin dini egitim gereksinimi karsilanmalidir demişsin ya, zaten karşılanıyor merak etmeyesin :) olması gerekeni yapıyoruz.

Alıntı:

ben de bunu diyorum, din dersleri yapılandırılmalı ama kaldırılmamalıdır. senin görüşün sanırım değişmiş bu konuda. Dün "din dersleri kaldırılmalı" demiştin! anketli bir başlık vardı bu konuda, hatta ilk yorumu sen yazmıştın

Alıntı:

ben hiçbir zaman dediğin görüşte olmadım. din derslerinin kaldırılması alevilerin hakkı değildir. ben sadece bunu söylüyorum, onun dışında din kitaplarında alevilikle ilgili bölümlerin olması gerektiğini söylüyorum. bazen yorumlarını anlayamıyorum. bu tür sert mesajları sana yakıştıramıyorum. bir de islamcı (!) deyip dalga geçmişsin :)

All times are GMT +3. The time now is 16:36.