Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Kendinizi nasil tanimliyorsunuz? size hangi görüs daha yakin? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139568)

Mavera 10-17-2010 01:35

Kendinizi nasil tanimliyorsunuz? size hangi görüs daha yakin?

Arkadaslar siz kendinizi hangi terimle daha iyi ifade edebiliyorsunuz yada hangi görüsü kendinize yakin görüyirsunuz ve neden?
sizce size hangi görüs daha yakin

murat kurt 10-17-2010 01:37

Demokrat. Sadesinden hem de.Samimisinden..Muhafazakarlığından utanan ak partili demokratlığı değil.

Gerçekten inanarak demokrat.!

Mavera 10-17-2010 01:40

arkadaslar birden fazla senecegi secebilirsiniz!

Mavera 10-17-2010 01:44

aslinda zamanla degisim gösteren bir fikir dünyam var.. ihl yillarinin hizli mücahidir, sonrasinda ülkü ocaklarindan ezberledikleriye saglam bir fasist ve egitim seviyem arttikca her görüse daha bir tanidikca liberallik serpilmis bir muhafazakar demokrat!

Özgür Çağrı 10-17-2010 01:50

Diğer
İlkeleriyle Değerleriyle Hak Nizamının İslami Görüş
MİLLİ GÖRÜŞ !

Hüdaverdi 10-17-2010 01:51

Valla hiç bilmiyorum bir tanım koyamıyorum kendime;ı:

İntifada 10-17-2010 01:52

Milli Görüş geleneğinden gelmiş, şeriat isteklisi anti kemalist ama şartlar dolayısıyla demokrasiyi muhafazakarca yaşayan birisiyim...

Mavera 10-17-2010 01:54

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821146)
Valla hiç bilmiyorum bir tanım koyamıyorum kendime;ı:

hocam sende miliyetcilik ve islami hassasiyet öne cikiyor ;)

Üç mevsim 10-17-2010 01:56

ne yumuşak islamcı ne sert islamcı ne de islamcı... ne de beşeri sistemlerin bir ferdi... Eğitim seviyem arttıkça fıtratıma yaklaşmaya başladım ve orada kendimi buldum, tarifim de oradaydı.

demokrasinin insanlık için en iyi yönetim biçimi olduğuna inanmıyorum onun için demokrat olmak zorunda değilim.

Zira her beşeri sistem güzelliklerini fıtratından almıştır haliyle bu güzelliklerin tamamını barındıran sistem Kur'an nizamıdır.

Rabbimizin bizi tanımladığı gibi sadece müslüman

Üç mevsim 10-17-2010 02:00

Ha bir de şu var:

Ne komünizm, Ne kapitalizm, Ne ateizm, Ne sosyalizm; 'Kısmetsizim' {Aziz Nesin}

Mavera 10-17-2010 02:01

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821152)
ne yumuşak islamcı ne sert islamcı ne de islamcı... ne de beşeri sistemlerin bir ferdi... Eğitim seviyem arttıkça fıtratıma yaklaşmaya başladım ve orada kendimi buldum, tarifim de oradaydı.

demokrasinin insanlık için en iyi yönetim biçimi olduğuna inanmıyorum onun için demokrat olmak zorunda değilim.

Zira her beşeri sistem güzelliklerini fıtratından almıştır haliyle bu güzelliklerin tamamını barındıran sistem Kur'an nizamıdır.

Rabbimizin bizi tanımladığı gibi sadece müslüman

güzel bir tanimlama.. bende kendimi bir kaliba sigdiramiyorum bazen diyorum liberal görüslü biriyim bakiyorum liberallik adi altinda ahlaksizligin mübah olmasina eyvallah diyemiyorum bazen diyorum muhafazakar biriyim o zamanda sisteme ayak uydurmak icin takiyye yapma huyum yok..
ancak yinede kendime yakin gördügüm görüsler bunlar olsada bazi görüslerden hazzetmiyorum ki bunlarin en basinda fasizm ve yumusatilmisi milliyetcilik geliyor!

Delilin NuR 10-17-2010 02:06

Sürekli değişim halindeyim ... :)

Cihannur 10-17-2010 02:07

Kimlik olarak Müslüman Türk'üm. Siyasi kimlik olarak Müslüman Demokratım.

Mehmet Ufuk 10-17-2010 02:46

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821154)
Ha bir de şu var:

Ne komünizm, Ne kapitalizm, Ne ateizm, Ne sosyalizm; 'Kısmetsizim' {Aziz Nesin}

Süperdi...:D:D

Üç mevsim 10-17-2010 02:50

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821155)
güzel bir tanimlama.. bende kendimi bir kaliba sigdiramiyorum bazen diyorum liberal görüslü biriyim bakiyorum liberallik adi altinda ahlaksizligin mübah olmasina eyvallah diyemiyorum bazen diyorum muhafazakar biriyim o zamanda sisteme ayak uydurmak icin takiyye yapma huyum yok..
ancak yinede kendime yakin gördügüm görüsler bunlar olsada bazi görüslerden hazzetmiyorum ki bunlarin en basinda fasizm ve yumusatilmisi milliyetcilik geliyor!

Hepsinde bir arıza çıkıyor, insan eliyle üretilince çıkacaktır da çok haklısın :)

Kimlik olarak müslüman türk demiş Cihannur siyasi kimlik olarak müslüman demokrat...

Türk olduğunu söylemesinin konuyla ilgisini kurmaya çalışısam kızar mı ;1

Mehmet Ufuk 10-17-2010 02:54

'Mümin cihad eder ki İslam paidar, cihan ise şâd ola' mefkuresi ile hareket eder Selehaddin Eyubbi... Bizim de bunu bilerek mihmanın izinden gitmemiz ve cihadımızı da -malum artık muharebe olmadığından- bilgiyle donanmış bireyler olarak yapmamız gerek... O bakımdan, kültürümüzü MUHAFAZA etmeli, istişareyi DEMOKRAT olarak yapmalı, adaletin tesisini de hiç elden bırakmamalı... Zira, nizamın gömleği Milli Görüş, tesis olsun:):):)

Mehmet Ufuk 10-17-2010 02:54

'Mümin cihad eder ki İslam paidar, cihan ise şâd ola' mefkuresi ile hareket eder Selehaddin Eyubbi... Bizim de bunu bilerek mihmanın izinden gitmemiz ve cihadımızı da -malum artık muharebe olmadığından- bilgiyle donanmış bireyler olarak yapmamız gerek... O bakımdan, kültürümüzü MUHAFAZA etmeli, istişareyi DEMOKRAT olarak yapmalı, adaletin tesisini de hiç elden bırakmamalı... Zira, nizamın gömleği Milli Görüş, tesis olsun:):):)

.:Ay_Yıldız:. 10-17-2010 12:34

"Liberal görünümlü Muhafazakar Demokrat" :)

Mavera 10-17-2010 13:35

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821189)
Hepsinde bir arıza çıkıyor, insan eliyle üretilince çıkacaktır da çok haklısın :)

Kimlik olarak müslüman türk demiş Cihannur siyasi kimlik olarak müslüman demokrat...

insan ürünü hangi sey mükkemeldir ki!.. bizde ne yapalim ehveni seri tercih ediyoruz kardesim ;)..
bu arada hem müslüman hem demokrat olunabiiyor mu pardon o hem laik hem müslümandi degil mi :)

Cihannur 10-17-2010 13:53

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821189)

Yoo, kızmadım. Genel bir tanımlamada bulundum. İslam ve Türklük değerlerine bağlıyımdır.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821342)
insan ürünü hangi sey mükkemeldir ki!.. bizde ne yapalim ehveni seri tercih ediyoruz kardesim ;)..
bu arada hem müslüman hem demokrat olunabiiyor mu pardon o hem laik hem müslümandi degil mi :)

Hem laik hem Müslüman olunmaz. Hem Müslüman hem demokrat olunabilir. Ana ölçümüz elbette İslam Şeriatı'dır. İslam Şeriatı'nın sınırları dairesinde demokratız.

ALmi´ 10-17-2010 14:09

Birden fazla seçeneği tercih edebileceğimizi bilmiyordum. Bu yüzden sırayla buraya yazayım :)

Liberal, Muhafazakar (demokrat) , islamcı, şeriat yanlısı , sosyalist..Böyle bir şey olsa gerek.. (:

Beylerbeyi 10-17-2010 14:22

millet daha demokratlığın tanımını tam olarak yapamamışken insanların kendilerini "demokrat" diye lanse etmeleri bana biraz garip geliyor.

wikipedia'da şöyle bir ifade geçiyor:

Demokrasinin tanımı tartışması günümüzde hala devam eden bir tartışmadır. Bunun sebepleri:ülkelerdeki bazı kurumların görüşlerini haklı çıkartmak adına demokrasi tanımını kullanmaları, demokratik olmayan devletlerin kendilerini demokratik olarak tanıtma çabaları ve aslında genel bir kavram olan demokrasinin tek başına kullanılması (Anayasal demokrasi, sosyal demokrasi, liberal demokrasi vb.) gibi sebepler gösterilebilir.

Gönülden 10-17-2010 14:26

Muhafazakar demokrat...

depare 10-18-2010 17:55

Şeriat yanlısı olmama gibi bir lüksüm olmadığı için değil tabiki isteyerek şeriat yanlısı :)

Ama İslamcı tabirini hoş bulmuyorum ayrancı olmayı yeğlerim (:

Faşist olarak yahut başka görüşlere tahammülsüz olarak algılayabilirsiniz sınırlı Demokrasi anlayışım var halkın yüzdesine vurulduğu zaman ateisti,komünisti fazla çıkıyorsa burda demokrasi işletilmemeli tabi İslam ülkeleri için...

Bu tehlike küçükte olsa her zaman var ise Antidemokrat olmayı tercih ederim..

Sağlıktır,Trafiktir,Sosyal sorunlardır vs. bu konuda halkın tercihi noktasın da demokratiğim :)

Ama ilerde tesettürlü doktorlar,hemşireler olupta Sağlık sektörün de tesettürün kaldırılmasına yönelik referandum olursa bu konuda da Antidemokratik damarım kabarır :)

EZEL 10-18-2010 18:07

Başkasını hiç aramadım düşünmedim aklımın ucundan dahi geçirmedim ölene kadar Milli Görüş

Asi_isyankar 10-18-2010 18:40

Liberal Demokrat...

EpiVaTeS 10-18-2010 18:43

Göbeğini Kaşıyan Bidon Kafalı adamlar hangi görüşse bende ondanım işte...

hipermuhafazakar 10-18-2010 20:24

Yolumuz, millet ve memleket hesabına yapılan her hayırlı iş ve her teşebbüsü alkışlama ve ona hizmet edenlere arka çıkma yoludur. M. Fethullah Gülen

Siyasetten ve şeytandan Allah'a sığınırım. B. Said Nursi

En olması gereken görüşler bana göre bunlar olmalıdır. Buna elimden geldiğince uymaya çalışıyorum.

murat kurt 10-18-2010 20:41

isamci:hmm

murat kurt 10-18-2010 20:42

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821902)
Yolumuz, millet ve memleket hesabına yapılan her hayırlı iş ve her teşebbüsü alkışlama ve ona hizmet edenlere arka çıkma yoludur. M. Fethullah Gülen

Siyasetten ve şeytandan Allah'a sığınırım. B. Said Nursi

İnsanları severim.

İnsanları sevmem. :şaşkın:

RDönmezs 11-27-2010 00:40

liberal
muhafazakar
orta yolcu
sağdan soldan girerim

Feride 11-29-2010 08:38

Güzel bir konu başlığı olmuş..

Muhafazakar..
İslamcı ve yanındaki ifade: D

Demokrat ama her konuda değil: D O kadar geniş olamıyorum malesef..: )

Ve en genel ifadesini de ekleyelim..Sağcı..

Bu kavramlar beni büyük ölçüde ifade ediyor..

AKDemir 02-19-2011 11:20

Ülkücü ibaresini seçenekler de bizahi görmek isterdim.
Milliyetçi, muhafakazar, ülkücü ve genel tabir ile sağcı..

Darbeci Çoban 02-19-2011 21:02

Ma L

Hüdaverdi 02-19-2011 21:26

Hala kifirsizm ;D

All times are GMT +3. The time now is 15:48.