![]() |
New York'ta Beş Minare
http://i1010.hizliresim.com/2010/10/30/837.jpg
Yapım: 2010, 2011 ~ ABD, Türkiye Tür: Aksiyon, Casusluk, Dram, Macera, Polisiye, Politik Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül Oyuncular: Haluk Bilginer, Engin Altan Düzyatan, Ali Sürmeli, Danny Glover, Mahsun Kırmızıgül, Onur Ünsal, Erkan Petekkaya, Salih Kalyon, Robert Patrick, Zafer Ergin, Hüseyin Avni Danyal, Gina Gershon, Mustafa Sandal, Murat Ünalmış, Eşref Kolçak, Suna Selen, Yüksel Arıcı, Emma Walton, Scott William Winters, Bob Ari, Ernest Rayford, Hisam Tawfıq, James Chen, Justine Cotsonas, Ümit Okur, Ali Güney, Laine Rettmer, Michael Olajide Jr, Ryan Silverman, S Novym Godom, Papa! (2004), Sharrieff Pugh Senaryo: Mahsun Kırmızıgül Yapımcı: Murat Tokat Görüntü Yönetmeni: James Gucciardo Müzik: Mahsun Kırmızıgül, Yıldıray Gürgen, Tevfik Akbaşlı Filmin Websitesi: www.newyorktabesminare.com Süre: 1 saat 50 dk Gösterim Tarihi: 05 Kasım 2010 (Türkiye) Filmin Özeti Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir. http://i1010.hizliresim.com/2010/10/30/838.jpg |
Ula bu filmdede 'dinci örgüt' öne çıktı ya ne diyeyim.
Bakalım filmde ne anlatılıyor ama yamuk bir durum varsa vay muhsunun haline,kendisini öyle bir düşürür ki. Her b..a dinci örgüt. Bizim şerefsiz sinemacılar hep böyle,illa dini kötüleyecek illa inancı sorgulayacak illa bir yerden mandik atıp insanların kafasını bulandıracak. Deli gibi film izleyen biriyim ve her filmde tüm yabancı filmlerde herkes dindar,dindar olan ne horlanıyor ne de kötü davranılıyor ne de kötüleniyor. Tüm filmlerde illa ki haça, incile,kiliseye yer verilir.Bu eroin satıcısı da olsa boynunda haç vardır duasını eder,bir fahişede olsa duasını eder,her filmde bu kesin var. Birbiriyle mücadele eden 2 mafya grubunun da,birbirine rakip 2 futbol klübünün de ortak tek noktası dinlerine bağlı olduğudur. Hapisteki lavuk yasak olan bir şeyi yapıyorsa ve incili okuyorsa,bu yasak şeyi müdür görmezlikten gelir sırf adam hristiyan diye.Günah işleyecekleri zamanda dua ederler. Tuvalatte bile illa ki eline haçı alır. Kızın içine şeytan kaçar,bunu gelir bir papaz çıkarır veya bu işle meşgul elinde haç'ı bırakmayan bir adam. Bizde ise üfürükçü hoca konu alınır alay ederler kötülerler hocaları. Ama bizimkiler illa vuracak,illa kötüleyecek,illa dokunduracaklar bir yerden. Ya saçma sapan korku filmleri yaparlar cin gelir kadına tecavüz eder,ya komedi filmi yapcam diye toplarlar bir grup genci cıbıldak cıbıldak ekrana getiriler,ya da dini kötülerler,baktılar olmadı hadi dram yapalım. Amerikanın gençlik filmlerini örnek alıp seviyelerini düşüren ahmaklar,keşke amerika filmlerinin dinine bağlılığını da örnek alsalar. Eşkiya,Işıklar Sönmesin,Gora,Nefes, gittiğim Türk filmleri,bu kadar. Sinemalara bedava gittiğim zamanlarda bile gitmezdim Türk filmlerine. Sonra da ağlıyorlar 'gişe yok' diye.Öl ulan ;D |
Hüdaverdi yorumlarına katılmamak elde değil iznin olmadan 2 kelimeyi düzelttim sadece arkadaşım:)
Tğrk sinemaları genel de özenti oluyor ne yazık ki.Bizimkiler özünü yansıtmaktan nedense korkuyor.Hep amerikan seneryoları gençleri ya kötü yola sevk ederler yada kötü alışkanlıklara. Örnek olarak görülecek filmlerin sayısı çok az ne yazık ki. Mahsun KIRMIZIGÜL'ü pek sevmem beyaz meleği izlemiştim kadro iyidi fena bir film değildi.New York da 5 minarenin de kadrosu baya geniş ama önemli olan içeriği tabi ki. Amerika için değil,bizler için bu filmin katkısı ne olacak ilerleyen günlerde göreceğiz. |
Oportünist Mahsun...
|
dur bakalım hacı...
belki radikal sahneler güzeldir :) girdap filmindeki gibi ters tepki yapar bende :) |
izlenmeye değmeyecek bir film gibime geliyor...
büyük ihtimalle özenti dolu saçma sapan efektlerin olduğu bir filmdir... |
Mahsun Kırmızıgül'ün iki filmini de izledim. İkisi de güzeldi. Özellikle ikinci filmi 'Güneşi Gördüm' çok daha iyiydi. Bu filmini de merakla bekliyorum. Çıkınca inşallah izleyeceğim..
|
Ben de filmin; İnanılmaz kadosu, 12 Milyon dolarlık bütçesi ve tartışlabililir konusu itibariyle izlenilebilir olduğu kanatindeyim.
|
İzledim.
Salon dopdoluydu. Şunu açıkca söyledim hayatımda izlediğim en kötü en anlamsız en saçma en fazla şişirilip öne sürülen filmlerden birisiydi. İnanılmaz saçmaydı yaw,çok kötüydü,çok saçmaydı,daha ne diyeyeim böyle şişirilip insanların önüne koyulması gerekmezdi. Kimse beyenmedi sinemada da ;D İzleyecek olan varsa,ingilizcesini izlesin Türkçesini izlemesin. Tİngilizcesi daha iyidir. Türkçe dublajı inanılmaz kötü inanaılmaz saçma. Replik fakirliği vardı,sadece 2 yarde söz zenginliği vardı,bunun içinde film çekilmesi gerekmez ;D Yahu çok saçma yaw ;D İzlemeyin sinemaya gidip aman. Uyuyacaktım sinemada az daha. |
bence izlenmeye değer bir film.. kesinlikle taviye ediyorum.. Mahsun krmızıgülü kutluyorum, ilk iki filmi gibi toplumun yaralarına değinilmiş... içerisinde bazı kesimlerin kabullenemediği meseleler olabilir fakat Türkiyenin ve Müslümanların içinde bulunduğu durumu, gayet objektif bir şekilde işlenmiş... bazı cephelerin müslümanlara terörist damgası vurarak yargılamasından, terörizme ... ordan doğudaki kan davalarına kadar işlenmiş ve film içerisinde anlam veremediğiniz meseleler en sonda çözülüyor..
bence çok anlamlı bir film.... İZLENMEYE DEĞER.... |
filmi izledim..genel kanaatim izlenebilir...efektler aksiyon sahneleri etkileyici..ama konusu daldan dala olmuş..yani keçi boynuzu tadında sevenler için sorun yok ama sevmeyenler sıkılabilir:)
he birde hacıyı gülenle kıyas yapanlar varmış onlara sadece gülüyorum :) bir sahnesi var ki zıplayabilirsniz:) daha fazla yorum yok üşenmeyin ve filmi izlemeye gidin:) |
Arkadaşların ısrarı üzerine gidip filmi izledik.
Gerçekten güzel bir film.İzlemeye değer. Bence sahne efekt Türkiye sinemasına binaen çok çok iyi. Mahsun Kırmızıgül bence Türkiye de sinema alanında güzel işlere imza atıyor ve atacak gibi duruyor ve vesilesi ile sinemada farklı boyutlara gelebiliriz. Ve kendisine sinema üzerine holywoodtan teklifler geldi haberde görmüştüm. |
Alıntı:
Kahkaha attıktan 10 saniye sonra zıplamaya hazır olun:) Bende çok beğendim filmi,herkese tavsiye ederim .. |
Nesini beğendiniz yaw ;D
İlk sahnelerde patlama vs. var o kadar sonrasında hiç yok. Bölümen bölüme çok garip girişler yapmışlar,çok anlamsız olmuş. Hacının arkadaşı olan zenci sürekli '30 yıldır arkadaşıyım' diyor. ABD li gizli ajan sürekli herkeze kartını veriyor ;D Replikler çok ama çok zayıf. Zikir sahnesi var fragmanda,ülkücüler var,ama filmin içerisinde hiç bir değerleri yok.Fragman tamamen yanıltıcı konumunda. Filmin konusu mesela,hacı üzerinden amma fragmanında hacı macı yok. New yokta çekilmiş sözde,bazı kareler başka filmlerden alıntı gbi geldi bana çünkü büyük kulelerin üstünde çekim yapmak yani helikopterle uçmak yasak. New yorkta bulmuşlar boş bir yer,sürekli orada oturuyorlar :w: İstanbul daha iyi oysa. Hele mustafa sandal zencilere 'şerefsizler' demesi yokmuydu off offf filmi öldürdü :w: Senaryo çok zayıf çok,çok acemice film olmuş. Beklediğim gibi çıkmadı. Yazık oldu parama ve zamanıma ;D + Hacının kızı klisede evleniyor,imam nikahıda kıycaz dedi ama kıymadı :w: Öyle saçmalıkmı olur yaw ? 2 din bir arada olmaz. |
Alıntı:
benim için film bitmiştir ;D |
Alıntı:
|
+
Hacının karısı hristiyan ;D --- Neden olmayım :şaşkın: Para vermişim filme eleştircem tabi ;D Film manyağı birisi olarak hiç beğenmedim. Vallah yazık yaw. + İzleyecek olan varsa Türkçesini değil ingilizcesini izlesin. Mesela hacı ingilizce konuşuyor,türkçe dublajında o ingilizce yerini doğu şibesiyle konuşuyor :w: İngilizceyide mi öyle konuşuyor acaba yaw :w: İğrenç dublajları. Hacı hapiste,deccala kapak koyuyor,tek o yanı güzel. Bir de hacının arkadaşı havaalanında güzel söz söylüyor,o da bilindik internette dolanana bir söz. Bu ikisis içinde 'film güzel' denilemez. Böğğğ kuscam bana bu filmi anmayın. ;D |
söylediklerinize %50 katılıyorum... fakat değinilen meselelere şimdiye kadar cesaret edip değinebilen Türk filmi çok az... zikir sahnesi veya yemin töreni gibi sahneler ne kadar havada kalsada bir kültür yansıtması olmuş bence... bazı meseleler bize abartılı gelsede bence işlenmesi gereken meselelerdi, belki insanların bakış açısını değiştirebilecek nitelikteydi...daldan dala olmuş konuların bazıları ama birbiriyle ilişkilendirilen konularda gayet başarılı olmuş ...
|
Başarılı bir film olmuş...En azından diğer yerli filmlere göre başarılı...tabi ki eksikleri var ancak izlemeye değer bir film..konusu olsun, bazı sahneleri olsun yerli filmlerimiz içinde farklı bir alanda yer alıyor..kamera açıları ve efektlerle görsel alanda yeni bir boyut kazandırılmış yerli sinemamıza..konu olarak bazı yanlış bilinenler, bazı gerçekler ortaya koyulmaya çalışılmış..Sonuç olarak bir emek söz konusu..bu emeği göz ardı etmemek gerekir..emeği geçenleri tebrik ediyorum...
|
Alıntı:
Helikopter açıklamasını yaptılar zaten yasak olduğundan binaya yaklaşamadı zaten helikoptercik :) Eleştirlicek çok yanı var hepsini saymaya kalksak ohoo;ı: Ama genel itibariyle kötü değildi amatör türk filimleriyle kıyaslarsak gayet iyiydi :) |
İşlenmesi gereken konu ama yanlış işlenmiş.
Oysa benim bildiğim bir msülümanbaşka bir dinden birisiyle evlenmemeli,evlenmemsi için bir gerekçe yoksa bile diğer dünyada birlikte olmayı istiyorlarsa evlenmemeliler. Adam hacı,dini konusuda bilgili,mazlum bir kişi ama ne eşine ne kızına ne de damadına hiç bir şey katmaması 'kendine müslüman' izleminini veriyor. Ilımlı islamcı gibi bir şey önplana çıkarılmış hacı rolünde. Bu yüzden çok saçma geldi bana. Mustafa sandal ön yargılıydı o değişti,onun üzerine gidilmemeiş.FBI midir nedir oradaki gizli ajan önyargılıydı camiiye vs. giriyor onun dışında bir şey yok anlatılan. Deccal diye birisi var mı ? Var. Yani,birisine iftira atılmıyor,sadece kan davası dolayısıyla hacı hedef gösteriliyor,ama deccal diye bir kişilik gerçektende var.Yani müslümanlık adı altında insanları öldüren bir kişilik. Snıyordum ki filmi izlemeden önce,birisine terörist suçlaması yapıyorlar,evet yapılıyor ama kan davası yüzünden hedef saptırılıyor. Yinede deccal diye birisi ortaya çıkıyor. Deccal = hizbullah gibi lanse edilmiş. Domuz bağı,canlı canlı gömmeler vs. Hacıyı F.Gülen'e benzetenler var,bunun en büyük belirtisi ülkeye gelmemesi meselesi,durgun suyu bulandırmamak diye geçiştirmesi,F.Gülen'i anımsatmış bazılarına,banada öyle geldi o sözü söylediğinde. Zikir sahnesi,ülkücülerin sahnesi tamamen göz boyama ;D New york sokaklarında taksiyle bende gezerim para verseler,alırım kamerada film diye yuttururm ;D Amatörce bir çalışma. Daha iyisini bin kat daha güzelini çekebilirlerdi oysa. Acemilik başgöstermiş. Kurtlar vadisi yapımcıları daha iyi iş çıkarırlardı o parayla. |
Alıntı:
|
Öyle ama dönüş sebebini açıklamıyor,durgun suyu bulandırmak istemediğini açıklıyor.
Belki de bunu söylemesinin sebebi kan davasından olsa gerek. Aman banane iğrençti genede film ;D |
Alıntı:
yahu gitmeden önce bu yorumlarınızı okusaydım kesin gitmezdim :) |
Sil baştan,gitmemiş olursun ;D
Sil baştan demişken böyle bir film vardı onu indirip izleyeyim bari ;D |
Ne filmmiş yahu, Hüdaverdi eleştire eleştire bitiremedi :)
|
Alıntı:
|
Eeee zaman gidiyor,zamanım geri alınacaksa eleştirilerim olumlu olurdu hep ;D
Zaman kaybı söz konusus ve beklentiler karşılanmıyor. Sırf çok para harcandı emek verildi diye de yumuşak olcak değilim babamın hayrına çekmiyor filmi ;D Yine para kazanan onlar sonuçta. Parası ve zamanı giden bizler.Film güzel olsa hakkını veririz elbet,o ayrı konu.2 hakkım gitti biri para diğeri herşeyden önemli olan zaman.Eleştirme hakkımda bana kalsın :w: Aha sil baştan filmini indiriyorum,indirme zamanı var,izleme zamanı var,kötüyse vay çekenlerin haline :w: Gerçi Jim Carrey var,güzel olmaması imkansız. |
Güzel ve Başarılı Buldum Türkiyenin Doğusunda yaşanan bir olayın konu farklı noktalara getirmesi oldukça etkileyici bi senaryoya dönüşmesine sebep olmuş.Başarılı buldum :evet:
|
Ben ömrümde 'Newyork'ta 5 Minare' gibi çiğ bir propaganda filmi seyretmedim.
Her yönüyle o kadar yanlış o kadar amorf o kadar mesnetsiz o kadar kopuk ki... Kendi içinde dahi bir tutarlılığı yok... Mesaj: Müslüman olacaksa böyle olmalı: Eşi hrıstiyan, kızı hrıstiyana nikahlı! Film: Sipariş Din'in Pahalı PR'ı!... ...Sonuç: NY görmüş Bitlis hıyarı! fatihtezcan |
Hahha Fatih midir nedir ne güzel demiş :w:
|
Aslında konu itibariyle katılıyorum.
Konu dağınıktı falan fakat benim ilgimi çeken çekim kalitesi idi. Ve filmdeki refleksler falan güzeldi yani. Teknik açıdan çok beğendim. Konuda güzeldi fakat dağınıktı.Ahım şahım değildi öyle. |
Bugün dışardaydım arkadaşlar arasındaki sohbet bu filmdi... Şimdi burda bu film ... Kimisi güzel, kimisi değil diyor ve ben acayıp merak ettim ... Sinemaya gitmekten nefret ederim, hayatımda ilk defa bu filmi izlemek için sinemaya gidecem...:) İzledikten sonra yorumumu yazarım... :) |
Parana yazık gitme ;D
|
Alıntı:
Bakalım bu seferlik kıyacam paracıklarıma...:) |
Bana bağışla daha hayırlı olur ;D
|
Ben hayır yapmıyorumki...:) Merakımı gidermeye çalışıyorum... Karar verdim bir kere, cumartesi gidiyorum...:) |
All times are GMT +3. The time now is 11:21. |