Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   İlginç & Korku (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=209)
-   -   Kurbağa Bacağı Kıymete Bindi ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=141377)

Efkâr-ı Mütemadi 11-24-2010 20:49

Kurbağa Bacağı Kıymete Bindi !

Damaktadı değişen Türkler, dünya mutfağını keşfedince restoranların mönüsünde Türk yemekleri bulmak zor oldu. Değişik tatlar arayan mekan sahipleri, farklılık yaratabilmek için kolları sıvadı. Bu farklı tatlara son ilave edilen ise "kurbağa bacağı..." Özellikle Fransızlar'ın çok sevdiği kurbağa bacağını İstanbullular ilk kez Şamdan'da tatmıştı. Yiyeceğe gösterilen ilginin büyük olması, Nişantaşı ve Etiler civarındaki diğer lüks restoran sahiplerini harekete geçirdi. Lavie, Chez Vous, La Maison ve Le Cigare gibi mekanlar, mönülerinde kurbağa bacağına yer vermeye başladı. Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki şarküterilerin sahipleri de kurbağa bacağı konservelerine ilginin son aylarda arttığını söyledi.

Her gün satılıyor!
Etiler Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna; mönülerindeki kurbağa bacağına ilginin çok olduğunu belirtererek, "Hemen hemen her akşam bu yiyeceği isteyen oluyor. Biz de bu yüzden taze kurbağa bacağını sürekli bulunduruyoruz" dedi.

Sosyete bayılıyor
Buldukları her fırsatta soluğu yurt dışında alan sosyete dünyasının ünlü isimleri, kurbağa bacağını aslında yıllar önce keşfetmiş. İstanbul'da ilk kez Şamdan'da yedikleri kurbağa bacağını çok seven sosyetikler, "başlangıç" olarak bu yiyeceği tüketip ardından ana yemeğe geçiyor. Kurbağa bacağı yeme konusunda önyargısız isimler arasında Nurettin Hasman, Melisa Eliyeşil, Özlem Önal, Yasemin Kozanoğlu ve Celal Çapa gibi isimler var.

Denemek isteyene;D;D
Malzemeler: 6 düzine kurbağa bacağı, 200 ml. süt, 125 gr. un, 80 gr. tereyağı, sirke, tuz, karabiber. Sos için: 500 ml. beyaz şarap:@, 50 gr. tereyağı, 30 gr. un, defne, maydanoz, kekik, 1 yumurta sarısı, 1 havuç, krema, limon, tuz, karabiber... Kurbağa bacaklarının uçlarını kesin, yıkayıp sirke ve su dolu bir kaba koyun. Bir tencerede beyaz şarap, havuç, yeşillik demeti, tuzu ve karabiberi kaynatın. Kurbağa bacaklarının suyunu süzüp tuz, süt ve una bulayın, tereyağda kızartın. Diğer tavada; tereyağda unu kavurun. Beyaz şaraplı sosu ekleyip pişirin. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın, limon suyunu ekleyin. Kurbağa bacaklarını bu soslarla servis yapın. :w::w::w::w::w::w:

Kilosu 300 TL
Tadı tavuk etine, kokusu ise balığa benzeyen kurbağa bacağı, başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde çok seviliyor. Türkiye'de ise sadece lüks restoranlarda yiyebileceğiniz kurbağa bacağının 100 gramlık porsiyonu 30 TL'den satılıyor. Küçük bir hesapla kilosu 300 TL'ye gelen kurbağa bacağı, fiyatıyla da bütün et ürünlerini geride bırakıyor.

Obama da müdavimi
Kurbağa bacağının 100 gramı yani 1 porsiyonunda sarece 73 kalori bulunuyor. Doymuş yağ açısından fakir olan yiyeceğin iyi bir tiamin, riboflavin, demir, fosfor, potasyum, bakır, selenyum ve protein kaynağı olduğu biliniyor. ABD Başkanı Barack Obama da, kurbağa bacağı yerken objektiflere takılmıştı.

İntifada 11-24-2010 21:20

geçen sene haberlerde izlemiştim istanbula bir fransız lokantası açılmış bu kurbağa bacağı tabakta menüsü vardı...
150 avroydu...

Sukût-u_Hayal 11-24-2010 22:22

Bizim mis gibi dönerimiz kebabımız varken bu özenti neden :)

İntifada 11-24-2010 22:24

medeni olmak için gavurun adeti şart...

TYH 11-24-2010 22:37

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834866)
medeni olmak için gavurun adeti şart...

ne kadar banal ve geri bir düşünce..
:karizmatik:
çağdaşlığın simgesidir kurbağa bacağı,hele kurbağa kemalist ise

İntifada 11-24-2010 22:42

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834874)
ne kadar banal ve geri bir düşünce..
:karizmatik:
çağdaşlığın simgesidir kurbağa bacağı,hele kurbağa kemalist ise

;D;D;D
hacı bu aşağılamadan sonra daha burada duramamam...
banlayın beni...

merve 11-24-2010 22:50

ayy banlayın şu yukarıdakini ;D
Çok iğrenç diye düşünüyorum ama tadına bakasım var :hihi2: Fiyatıda epey yüksek biri ısmarlasa keşke :ayutandım:

İntifada 11-24-2010 22:54

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834885)
Çok iğrenç diye düşünüyorum ama tadına bakasım var :hihi2: Fiyatıda epey yüksek biri ısmarlasa keşke :ayutandım:

NûN 11-24-2010 22:59

Iyyyyy midem bulandı.
Ya ayrıca bildiğin kurbağın bacağı 300 tl nedir ya, bizim köyde iğne atsan kurbağaların üstüne düşer, madem öyle gitsinler koparsınlar birkaç bacak.
Yok yok ben hakikaten çağdışı kalmışım, ama iyiki kalmışım, midem rahat hiç olmazsa.

Sukût-u_Hayal 11-24-2010 23:05

Alıntı:

.::NûN::. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834893)
Iyyyyy midem bulandı.
Ya ayrıca bildiğin kurbağın bacağı 300 tl nedir ya, bizim köyde iğne atsan kurbağaların üstüne düşer, madem öyle gitsinler koparsınlar birkaç bacak.
Yok yok ben hakikaten çağdışı kalmışım, ama iyiki kalmışım, midem rahat hiç olmazsa.

:w:

böyle şeyler yiyerek medeni olmaktansa , uzak durup çağ dışı kalmayı tercih ederim ...

Hüdaverdi 11-24-2010 23:08

Yakında farenin ciğeri üne kavuşacak demedi demeyin ;D
Para insanı saptırır diye dememişler boşuna (denmediyse bile ben diyorum) ;D
Ula eti budu ne ki o kadar para verip harcıcan yiyecen ?
Manyak lan bunlar pis yaratıklar böğ ağızlarına balgam atsam zzemzem niyetine içer bunlar :S

Bir ara masaya yatan kadının üzerine konana yemekleri yemek meşhur olmuştu,iğrençlik diz boyu :S

Temizlenmemeiş kokoreçte yerler bunlar ;D
+
Kurbağa bacağı bahane,paranın çoğu şaraba gidiyordur.

Beylerbeyi 11-24-2010 23:12

yiyeceğin iyi bir tiamin, riboflavin, demir, fosfor, potasyum, bakır, selenyum ve protein kaynağı olduğu biliniyor.

tüm bunlar o küçücük bacağın içine mi sığmış ;D

Kilosu 300 TL
Tadı tavuk etine, kokusu ise balığa benzeyen kurbağa bacağı,

tavuk etinin kilosu 5 tl, balığın fiyatı da o civarda. kurbağa bacağının kilosuna 300 tl verilir mi? al tavuk ve balığı harmanla, sonra da zihninde 300 tllik kurbağa bacağı yediğini tasarla, kapa gözlerini ve cumbur lop indir mideye ;D

geçen sene haberlerde izlemiştim istanbula bir fransız lokantası açılmış bu kurbağa bacağı tabakta menüsü vardı...
150 avroydu...

bi tabakta yani porsiyonu 150 tl mi ? hacı gel bu işe girelim senle. burda nereye baksan kurbağa var. benle sen yakalarız, forumun hanımları da pişirir, diğer erkeklerde garsonluk yapar. köşeyi döndük :)

;D;D

bu para böyle bişi. çok iğrenç olduğunu düşündüğün bir yiyecek dahi sırf parasından dolayı "tadına bakılası" olabiliyor ;D
bir kişi ısmarlayamaz. sonra adam aylarca senin kurbağanın taksitlerini öder. en iyisi forum olarak aramızda para toplayıp sana kurbağa bacağı ziyafeti çektirelim. bizler de izlerizancak seni :)

İntifada 11-24-2010 23:16

Alıntı:

Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834907)

bi tabakta yani porsiyonu 150 tl mi ? hacı gel bu işe girelim senle. burda nereye baksan kurbağa var. benle sen yakalarız, forumun hanımları da pişirir, diğer erkeklerde garsonluk yapar. köşeyi döndük :)

yok hacı abi...
sümüklüböcekli makarna yapıp porsiyonunu 500 dolardan satıcam...

TYH 11-24-2010 23:17

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834885)

Reklam yasak, özelden verin adres vereceksiniz. (NûN)

merve 11-24-2010 23:18

Parasından dolayı değil ya ama :( Ben garip olduğu için merak ettim :( hııh

merve 11-24-2010 23:20

Çydd bana burs veriyordu almadım :V Onların kurbağa bacağına kalmadık :V
Şişhanedelermiş yahu ben orayı bombalayayım :@

Beylerbeyi 11-24-2010 23:21

sümüklüböcekli makarna (akıncı menşeli)

farenin ciğeri (hüdaverdi menşeli)

ağızlarına balgam atsam zzemzem niyetine içer bunlar (e tabiki hüdaverdi menşeli )

ula mide bırakmadınız ben de. hele sondaki cümle, Hüdaverdi Allah cezanı vermesin olm ne iğrençsin ya ;D

rica ediyorum başka yaratıcı fikirleri olanlar yazmasınlar, bir hafta yemek yiyemicem ya. kurbağa bacağı, fare ciğeri, sümüklüböcekli makarna.. ıyyyy

Hüdaverdi 11-24-2010 23:29

Napalım aga ayak uyduruyoruz çağdaşlığa ;D

Bak bu burunlu köstebek çok güzel hele kavurması varya of ;D

http://www.internethaber.com/images/gallery/4314/1.jpg

NûN 11-24-2010 23:32

İğrençççsiniz.

İntifada 11-24-2010 23:33

http://www.veterinerara.com/wp-conte...01/kokarca.jpg

hüdo reis bak bunun kokusu bile insanın iştahını açıyor...
kokarca eti...
julien usülü kesilmiş şekilde servis edilecek...
beşamel sosla harika olur...

Hüdaverdi 11-24-2010 23:37

Aga hiç sorma kokusu her derde deva özellikle yazları sinekleri ve sivilceleri kovuyor,akrepleri kaçırıyor ;D

Herşey yerim,ama şunu midem kaldırmaz oturur valla zehirlerde ;D

http://www.turktime.com/pictures/cananaritman.jpg

Off sustum midem kalktı valla şu yaratığı görünce :S

hüma 11-25-2010 00:34

ben fare dolması da çıkıcak diyordumda bizimkiler inanmıyordu:evet:
kurbağa bacağının ardından ana menü fare dolması;D
ıyyyyyy,öggggggggg

Manyak lan bunlar pis yaratıklar böğ ağızlarına balgam atsam zzemzem niyetine içer bunlar :S

bu yazıda gayet anlamlı olmuş,mide kadırmasına birebir;D

unnamed 11-25-2010 02:51

ne güzel yorumlar...
bize birşey kalmamış...

Eşref 11-25-2010 03:13

İddia ediyorum ki dünyadaki en güzel kültürlerin başında bizim kültürümüz, örf ve adetlerimiz gelir. Avrupa orta çağı yaşarken, Araplar cahiliye döneminden geçerken, biz hep seviyemizi koruduk. Yeme-içme alışkanlığımız, banyo kültürümüz, aile yapımız... herşey kusursuza yakındı. Ne şarap-içki düşkünü olduk, ne saçma sapan yemekler yedik. Hatta Müslümanlık nedir bilmezken, domuzu bile ağzımıza koymadık. Ya şimdi?

Avrupa evet, teknolojide bizi geçmiş olabilir. Ama zengin olmak hatta çalışkan-zeki olmak, insan olmak demek değildir. Avrupa hala insan olamadı. Örf-adetleri, gelenek-görenekleri, aile yapıları neredeyse tamamen sapmış durumda.

Bizim milletimiz yeterince çalışkan değil. Yeterince teknolojide, bilimde ileri de gidemedik. Bari avrupanın sapkınlıklarına özenip, o güzel kültürümüze zarar vermeyelim. Kurbağa yiyenleri, bırakalım yemeye devam etsinler. Biz Rabbimizin bize helal kıldığı, temiz yiyecekleri tüketmeye devam edelim.

İntifada 11-25-2010 17:30

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834943)
Aga hiç sorma kokusu her derde deva özellikle yazları sinekleri ve sivilceleri kovuyor,akrepleri kaçırıyor ;D

Herşey yerim,ama şunu midem kaldırmaz oturur valla zehirlerde ;D

http://www.turktime.com/pictures/cananaritman.jpg

Off sustum midem kalktı valla şu yaratığı görünce :S

başkan bende senin için bunu hazırlıyordum...

http://i2.ytimg.com/vi/tJ-jXd8acmk/0.jpg

All times are GMT +3. The time now is 11:42.