![]() |
Cizreden bir katre...
Kurban dağıtımı için cizrenin dağkapı mahallesinde dağıtım yapıyoruz..listeler elimizde bir kapıyı çaldık...keremke (buyrun)dediler..içeri girdik bu yaşlı nur yüzlü teyzemiz...yaşlı teyzemiz bizi buyur etti bizde icabet ettik.tabi Türkçe bilmediğinde yanımızdaki mihmandar arkadaşımız bize yardımcı oldu bir de küçük bir kız torunu vardı onun sayesinde dertleştik...nerden geldiğmizi ve niye geldiğimizi anlatmaya çalıştık..aslında hal diliyle daha güzel anlaştık.en az üç kere elini öptüm üçündede başımdan öptü .sonra çıktığımda sordum arkadaşa ne dedi diye...içeri girdiniz dua oturdunuz dua çıkarken dua çıktık hala dua ediyordu dedi..bu olay beni etkilemeye yetti..kız torunuda şöyle demişti:ninemim ağzı dualıdır duası kabul olur...çıkışta bizden mesudu varmıydı bilemiyorum ama galiba gerçek bayramı orada yaşadım yani cizrede....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3772332_n.jpg |
Güzel bir kare kardeşim, teşekkür ederim
Paylaştığın için :) Evet, doğu ve Güneydoğu insanları hakikaten çok sıcak kanlıdır Cana yakındırlar... |
Alıntı:
|
maşaallah..
Mevla cümlemize hayır işlerinde küheylan endamıyla koşmayı nasip eyler inşaallah. Güzel kare aşırı gıpta ettim. Ve ninenin maşaallah'ı var. Yüzü çok nurlu..:) |
nineme bak ya ne tatlı çıkmış :)
cizreye nasıl gittin adem hocam ? uçakla d.bakır veya batmana inip ordan minibüslerle mi gittin, yoksa Ankaradan cizre otobüslerine binip direk mi geçtin cizreye? |
Allah razı olsun...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok duygulandım ya ne güzel dillendirmişsiniz yaşadığınızı :(
Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun.. |
inanmıyorum Batmana mı geldin hocam :)
bağlı olduğunuz grupla hareket etmek zorunda kalmasaydınız görüşürdük, tabi iş işten geçtikten sonra konuşmak boş. nasıl beğendiniz mi Batman (: havaalanı yeni yapıldı, sizin gelişinizi şereflendirmek için yeni bir havaalanı yaptılar. Bölgenin en büyük havaalanı. |
Alıntı:
uçaktan indik abiler bizi aldılar bahçevan adlı bir restoranta götürdüler.ikindiyi falan kıldık..sağolsunlar arefe günü güzel bir oruç açtırdılar bize..saç kavurması meşhurmuş :)yemekleri yedik sonra künefelri sipari verdik..tam künefler yarı oldu cam kenarında oturuyorduk...şangır diye bir ses..cam kenarında abinin kafasına cam kırıkları falan geldi...tabi restoranda hava değişti..cama gelen bir nesne ne olduğunu hala çözemedik kurşunmu yoksa taşmı bilemiyorum..hala daha ne olduğunu çzömüş değilim açıkcası..tabi ben kendimce yorumu yaptım abilere şakayla karışık akşam vakti geçiyor rabbim bizi uyardı vakti geçirmeyin diye:)namazı kıldık cizreye yola çıktık:)yani batmanda böyle bir anımız oldu:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kurbanın paylaşım ruhunu ne güzel yansıtmışsınız güzel abim...
Anadolu insanı misavirperver, sıcak ve şevkatli bir bağra sahip...kurban vesilesi ile oraya giden gülen yüzlere ve şevkat erlerine de gönülden teşekkürler...Mevlam razı olsun |
Alıntı:
|
Halam ve amcam 90'lı yıllarda biri Mardinde biri Şırnakta olmak üzere öğretmenlik yapmıştı...orda yaşanılanları anlattıklarında her zaman empati yapar ve üzülürdüm....ama bütün olumsuzluklarının içinde anadolu insanının gözünde hep bir ışık vardır...
Herşeye rağmen sıcak kanlı ve din kardeşliğimizin bağlarıyla bir ana şevkatini hisetmemeniz, sıcak bir tebessümle karşılaşmamanız mümkün değil.... |
Allah razı olsun adem abi duygu yoğunluğum tavan yaptı resmi görünce :( Allah tekrar tekrar razı olsun ...
|
güzel kare...
Allah veren ellerden eylesin cümlemizi... |
Bir daha nasip olur inşallah..
|
değerli kardeşim bu günlerde forumda bir aktiflik..
birde geçmiş günleri yad etme gibi bir duygu hasıl olmuş... yapmış ve yapacağınız yorumlardan, hayır hasenattan Allah razı olsun diyorum.... |
Mevla cümle ümmeti muhammaedden razı olsun..tabi bugünlerde olimpiyatlar gündemde olduğu için sadece onlar görülüyor..tebrik ediliyor elestirilyor.olsun önemli olan rizai ilahiyi kovalamak..yoksa sırf Türkçülüğü yeryüzünde yayamak adına kimse -50 lerdeki yakutistana gitmez veya +50 lerdeki Afrika'nın adını bilmediğimiz ülkelerine..eğer dedikleri gibi bu hizmette rizai ilahi kovalamak yoksa kimse sevdiklerinden uzaklarda yasamaz.oralardaki sıkıntıyı çekmez.şahsımı bu Guzel insanlarla tanistiranladan Rabbim ebeden razı olsun
|
Allah razı olsun...
buda Cizreli şehit şeyh Molla Zeki hocamıza ithaf Cizre'ye kanıyla hayat veren şehit. ŞehidLer Kervanı 3/4 Şeyh Molla Zeki
ŞehidLer Kervanı 4 / 2 Şehid Molla Zeki
|
Bende ihh tırlarıyla Türkiyeyi dolaşmaya çıkabilirim bu sene büyük ihtimalle :) Seneyede inşaallah faaliyet gösterdiğimiz 120 ülkeden birine gidebilirim .
Rabbim tüm mazlumların mustazafların inananların yardım eli bekleyenlerin yardım götürenlerin ailesini eşini çocuklarını terkedip yollara düşenlerin sadece Allah rızası gözetenlerin yardımcısı olsun . |
Amin kardeşim inş. Allah razı olsun.
|
Âmin Furkanim hadi bakalım görelim yiğidim seni..
|
Cenabi Allah vesile olanlardan razi olsun.
Bu isler hakikaten kolay degildir. Bazen paradan fedakarlik ister, bazen zamandan fedakarlik ister, bazen aileden ve cevreden fedakarlik ister, bazen nefsden fedakarlik ister, ama en önemlisi, yürek ister...yürek. Yüregi olmayanin fedakarligida olmaz. Allah gayretinizi artirsin hocam, Attiginiz her adim icin cennetten bir kösk nasip etsin. Amin! |
All times are GMT +3. The time now is 10:10. |