![]() |
parası olmayan amerikalılar kubada tedavi oluyor.
armerikada parası olmadıgı için tedavi olamayan amerikalılar.
hatta sigortalı olanlar bile kubada ucretsiz tedavi oluyorlar. amerikan karşıtı filmleriyle tanınan yonetmen Michael Mooreun .çektigi belgesel amerikalı yoksulların nasıl kapitalizmin pencesinde yaşama savaşı verdigini gözler önüne seriyor.
belgesel filmin tamamını şu adresten izleyebilirsiniz. http://www.bedava-film.com/hasta-sicko-filmi-izle.html http://www.ronin.com.tr/resimler/362...8251_HASTA.jpg |
Eee bunun neyini tartışacağız...
|
hiç heyecanlanmadım xforce :)
|
aman Allahım mucize...
|
Bu adam bana novek'i hatırlatıyor:)
|
İ.H.H'nın sitesine ekle xfce....
|
küba önce kendi fakir halkını tedavi etsinde sonra mülteci kabul eylesin...;;)
|
vaybe bu kapitalizm insanları ne hale sokuyor..
yaşasın devrim... yaşasın neydi o komsiisim.. yok yok goministisim... biri doğruyu söylesin aklıma gelmedi... bizim tezahuratta yarıda kaldı yav... |
simdi olay nedir amerikanin fakirlerinemi üzülecegiz yoksa küba nin yaptigi jestemi saygi duyacagiz..
|
Alıntı:
ayrıca amerika universite ucretli ve pahalı oldugu için bazı varoşlarda yaşayan gençler universite egitimi için kubaya gidiyor. devlet harçlık bile veriyormuş kubada ogrencilere. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
amerikayı gozunuzda fazla buyutmuşsunuz. insanlar amerikada borç batagında bankaların evlerine haciz ile el koydugu bir suru insan çadırlarda yaşıyor amerikada. kredi kartı borçları yuzunden. amerikada ozel sogorta şirketleri hastaları sigortalı oldukları halde çeşitli bahanelerle red ediyor. |
la bu küba milletin sağlığını çok düşünüyorda niye puro üretiminin kralı :)
|
Alıntı:
abd ye gittim ve orada iki ay kaldim o yüzden az, cok bilirim evet abd de birde görünmeyen abd var ama sen cikar abd yle, kübayi karsilastirsan sana gülerler ve benim gibi ciddiye almazlar.. |
Küba sadece sağlık konusunda iyi olarak öne çıkarılıyor,bunu nasıl yaptıkları hakkında bir plan öne sürülemiyor.
Sağlık dışında hiç bir şeyde ön planda değiller.Yollarında hala eski tip 1980 arabaları var,dvd olsun cd olsun tel olsun 2000 li yıllarda tanışmış,fakir bir halka sahipler. Harcamaya yönelik lüks şeyleri olmadığı halde fakirler. Yemişim böyle ülkeyi. Dubai de evlenen çiftlere 30 bin dolar para (belki 50 bindir şuan),bir villa ve altlarına araba veriliyor devlet tarafından.Adamların sağlık sorunu zaten yok. |
Alıntı:
kubada petrol olsaydı işler değişirdi. petrol olmayan ufacık bir ulke olan kuba ile kendi dengindeki bir ulkeyi karşılaştırın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
kapitalizm bukadar iyi bir sistem ise nedne butun kapitalist ulkeler dubai gibi degil? |
Alıntı:
yok söylemek istedigim komunizmin gerici bir sistem oldugu ve komunist ülkelerin geri kaldigidir.. bana puro disinda kübada üretilip, itha edilen birsey söylermisin.. |
Kübada birşeyi olan bir kübalı duydun mu...???
La adamlar heray mercimek pirinç veriyorlar... sırf aç karınlarını doyursun diye... Herşey devletin... Taksilerden bakkal dükkanlarına kadar... |
Alıntı:
neden sadece iki elin parmakları kadar gelişmiş ulke var. hoş amerikada gelişmiş ama halkın % 90 nı zor koşullarda yaşıyor amerikada. |
Alıntı:
bakkalar turkiyedede benim degil. yada teksiler. vs. turkiyede marketler okadar çok arttıki mesela cogu yerde her 10 metrede bir supermarket var. bukadar çok markete ihtiyac yok bu israftır. kubada herşey devletin oldugu için bakkal market gerekmeyen yerlere gereksiz yere market açmıyorlar. |
Alıntı:
yok bu dünya komunist ülkeleride gördü sscb, cin, balkanlarda komunizm kan, siddet, aclik, sefalet disinda ne getirdi biz kapitalizm iyi demiyoruz ki al birini vur ötekine.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sorunda orada ya benim istedigim sistemle yönetilen bir ülke yok cünkü ben islami bir yönetim tarzini benimsiyorum bana sakin iran, suudi arabistan filan deme birisi sia seriati digeride kraliyetle yönetiliyor! |
Alıntı:
maho ben sana senin bakkalın çakkalın var demedim... Burada çalışıp şirket kurup markette açabilir tekstil fabrikasıda kurabilirsin... veya takside alıp çalıştırabilirsin... ama Kübada onu yapamazsın...!!! anladın oke...??? |
Alıntı:
sana bir soru kapitalizmde yada turkiyede herkesin bir bakkalı olabilirmi. herkes patron olabilirmi ? |
Alıntı:
olanlar damdan düşüpte açmadılar ya... elbette olabilir... sen bana beşbinlira ver ben holding bile kurarım neden bahsediyon la... |
Alıntı:
herkes patron olursa işçi nerden bulunucak aklın alıyormu bunu.......... |
Alıntı:
ulan bu kübalılar kadar fakir yok... savunacam diyonda işkembei kübradan sallıyon he... |
Alıntı:
Noldu mors felan mı oldun bakim he... |
Alıntı:
|
kıvırma lafı...
ben ne diyorum sen ne diyon... herzaman ki gibi bişey ettim kıvırdın lafı... sen ne zaman bişey olmak istersen hiç çekinmeden söyle hemen bişey ederim seni...:) |
Alıntı:
|
ilk ben dedim o diye...
zira yazım stili 3331445212 km öteden belli ediyor kendisini... |
vay kankam novek gelmis...
kanka ozledik seni nerelerdeydin yav... dur akinciya haber vereyimde gelsin hemen... |
All times are GMT +3. The time now is 14:05. |