Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bir sigara mağdurunun çığlığı: Gençler asla sigara içmesin, bedeli çok ağır oluyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=142574)

Feride 01-08-2011 15:30

Bir sigara mağdurunun çığlığı: Gençler asla sigara içmesin, bedeli çok ağır oluyor

Sigara tiryakisi Fayittin Yılmaz'ın yaşadıkları tüm yasak ve uyarılara rağmen 'sigara içenlere' ibret olacak cinsten. Damar tıkanıklığı sebebiyle 1,5 yıl önce sol bacağı kesilen Yılmaz, sigaraya devam edince ikinci bacağını da kaybetti. 45 yıl içtiği sigara yüzünden 19 farklı ameliyat geçiren Yılmaz, hayatının geri kalan kısmını insanlara bağımlı olarak geçirecek.

Astım ve kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olan sigara yüzünden her gün binlerce insan hayatını kaybediyor. Giresunlu sigara tiryakisi 63 yaşındaki Fayittin Yılmaz'ın yaşadıkları, tüm yasak ve uyarılara rağmen 'sigara içenlere' ibret oluşturuyor. Damar tıkanıklığı nedeniyle 1,5 yıl önce sol bacağı kesilen Yılmaz, sigara içmeye devam edince ikinci bacağını da kaybetti. Sigara nedeniyle 19 farklı ameliyat geçiren Fayittin Yılmaz, "İnsanlar kendi elleriyle kendilerini yakmasınlar. Kimse boş yere intihara kalkışmasın. İnsanlardan, özellikle gençlerden ricam sigaraya bulaşmasınlar, bedeli çok ağır oluyor." diyor.

18 yaşında sigara içmeye başladığını ve 45 yıl günde 3 paket sigara içtiğini anlatan evli ve 2 çocuk babası Yılmaz, 1,5 yıl önce damar tıkanıklığı nedeniyle sol bacağının dizden altını kestirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Buna rağmen sigarayı bırakamadığını ve içmeye devam ettiğini ifade eden Yılmaz, aynı sorun nedeniyle bu kez sağ ayağının dizden altının kesildiğini, artık tekerli sandalyeye mahkûm bir hayat sürdüğünü kaydetti. Bu süre içinde anjiyo ve by-pass olduğunu, beyin dahil olmak üzere çok sayıda ameliyat geçirdiğini söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bir özenti ya da bir heves gibi görerek içmeye başladığım sigarayı ilerleyen yıllarda günde üç pakete çıkardım. Bu nedenle ilk ayağımı kaybedene kadar büyük ve küçük çaplarda başta anjiyo, by-pass ve beyinden olmak üzere 19 değişik ameliyat geçirdim. Doktorların bana, sigara kullanmamın ölümüme sebep olacağını ısrarla söylemesine rağmen ben yine de sigarayı bırakamadım. Sonuç olarak bundan 1,5 yıl önce damar tıkanıklığından dolayı sol bacağımı, şimdi de diğer bacağımı kaybettim.'' Sigara kullananların kendisinden ibret almasını isteyen Yılmaz, "Hayatımı şimdiye kadar kimseye muhtaç olmadan geçirdim. Şimdi ise sigaraya olan acizliğimden dolayı tekerlekli sandalyeye mahkûm oldum. İnsanlardan, özellikle gençlerden ricam sigaraya bulaşmasınlar, bedeli çok ağır oluyor.'' diye konuştu.

Fayittin Yılmaz'ın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Doktor Ali Doğru ise hastasının yaşadıklarından sigara kullananların ders alması gerektiğini söyledi. Doğru, hastası Yılmaz'ın hastaneye şiddetli ve geçmeyen ağrılar şikâyetiyle başvurduğunu ifade ederek, "Hastamızı hemen ameliyata aldık. Şayet ameliyat yapmamış olsaydık önce kollarını, ardından da hayatını kaybedebilirdi. Hastamızın ifadelerine göre ilk ayağını kaybetmesine rağmen yine bir süre daha sigara kullanmış. Bunu anlamakta oldukça güçlük çekiyorum.'' dedi.

aa

Özgür Çağrı 01-08-2011 15:33

Bekir ve ibrahim abi okuyun :)

unnamed 01-08-2011 15:33

asparagas haber...

Feride 01-08-2011 15:37

Unnamed, seni anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Sigara içiyorsun, içtiğin gibi zararlarının anlatılmasına dahi tahammül edemiyorsun gibi geliyor bana.

Yani sadece bu açtığım konu için demiyorum genel izlenimlerim bu yönde. İçiyorsun ama bari zararlı olduğunu kabul et. Zaten sen kabul etsen de etmesen de zararları alenen ortada da o ayrı bir konu da..

Sen neden bu kadar diretiyorsun. Neredeyse sigara sağlığa zararlı değildir diyeceksin. Öyle bir halin var gibi sanki.

unnamed 01-08-2011 15:40

yav bacim kizma:(
zararli olabilir ama bana mutluluk ve keyif veriyor...
kendime soz verdim ama birakacam evlenince(:

Feride 01-08-2011 15:42

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845104)
yav bacim kizma:(
zararli olabilir ama bana mutluluk ve keyif veriyor...
kendime soz verdim ama birakacam evlenince(:

Estğ. kızmak olabilir mi sadece küçük bir sitem: )

Tabi insanın nefsine hoş gelebilir bir şey demiyorum. (Bir çok zararlı şey gibi)

Son cümleni duyduğuma ciddi manada mutlu oldum. Zira bu sözü duyacağımı bile pek tahmin etmiyordum ne yalan söyleyeyim: )
Allah kolaylık versin diyelim o zaman..

unnamed 01-08-2011 15:45

baci buyuksun...
saygilar...
o birakmaktaki sebepte annem soyluyor vallah bosanma sebebi oluyormus sigara kokusu..
tiryaki denk gelirse iste o zaman gorun manzarayi(:

Feride 01-08-2011 15:48

Bilmiyorum belki de oluyordur. Zira azımsanacak ya da hafife alınacak bir mevzu değil. Ama insanlar artık bilinçlendi. Yani evlenmeden önce sigara içip içmediği soruluyor ona göre bir tavır belirleniyor.

Zaten olması gereken de budur.
Bizden de saygılar: )

unnamed 01-08-2011 15:54

bacim masaallah sana yav...
her konuda bilgi sahibisin tebrikler...
birde babam bana biktim otu almis...
la o lakirdiyi iciyorum daha fazla sigara icesim geliyor anlayamadim(:

Feride 01-08-2011 16:01

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845112)
bacim masaallah sana yav...
her konuda bilgi sahibisin tebrikler...
birde babam bana biktim otu almis...
la o lakirdiyi iciyorum daha fazla sigara icesim geliyor anlayamadim(:

Bütün aile seferber olmuş görünüşe göre, ne güzel..

Daha mı fazla sigara içesin geliyor: )))) Yok yok sen bu alışkanlıktan kurtulma azmini bırakma.

Allah'ın izniyle hayırlı bir sonuç alırsın..

El Emin 01-08-2011 16:07

Evleneceğim kız sigara içse evlenmem herhalde...
Migrenim var koku konusunda hassasım zaten..
Birde sigara kokusu..Ah başım dolanır..:)

Yanımdaki arkadaşada bıraktırıyorum elhamdulillah..
Sigaraya karşı savaş açmışım..:)
Bizim pederin kafasını yiye yiye onada bıraktırdım.
Beş aydır içmiyor..:)

Özgür Çağrı 01-08-2011 16:08

aman arabayı yakmada abi

Feride 01-08-2011 16:11

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845114)

:güzel: :güzel:

unnamed 01-08-2011 16:16

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845113)
Bütün aile seferber olmuş görünüşe göre, ne güzel..

Daha mı fazla sigara içesin geliyor: )))) Yok yok sen bu alışkanlıktan kurtulma azmini bırakma.

Allah'ın izniyle hayırlı bir sonuç alırsın..

hee ailede bi tk ben iciyoum ondan...
abim haric gayrisi laf soyluyor...
Muhammet buyuk konusma kardes...

El Emin 01-08-2011 16:18

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845120)
hee ailede bi tk ben iciyoum ondan...
abim haric gayrisi laf soyluyor...
Muhammet buyuk konusma kardes...

Abi zaten büyük konuşmamak adına herhalde dedim...
Ama gerçekten yani koku konusunda hassasım
sonuçta bir hayat geçireceğim..
Hayat zindan olur bana...

Ukbâ 01-08-2011 16:37

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845114)

Evlenme konusunda acele et ileride ne olur ne olmaz. Bayanlar tarafından kullanılma oranları çok hızlı seyir alıyor. Sonra hayatının diğer kısmını bekar tamamlamak zorunda kalırsın. :)

Etrafındakilere bıraktırma mücadelesi harika en yakınımızdakilere sevdiklerimize karşı bu bıraktırma eylemini yaptıramıyorsak dostlukların da gözden geçirilmesi gerek.

Ebubekir de zaten kendine uzun zaman daha zarar vermez . En kısa sürede bu kötü alışganlıktan da vazgecektir eminim.

Duyarlı uclarımızı harekete geçiren sürekli canlı tutulması gerekli konu için teşekkürler Feride.

El Emin 01-08-2011 16:42

Üstad ne yapayım evde ne maniler patlatıyorum...
Anamızda hala hareket yok..:)
Gidip kızmı kaçırak..:)

Saltuk Buğra Han 01-08-2011 16:49

İnsanlar kendisine zarar veren şeyleri yapmaya çok meyilli.Şöyle bir bakıyorum da nelerden hoşlanıyorsak kendi adımıza muhakkak altında yatan bir zarar vardır.
İlahi yasakları saymaya gerek yok .Bunları hepimiz biliyoruz.İnsanların hayrına yapılmaması gereken bir çok yasaklar .Yalan konuşmak,gıybet ,iftira,zina ,taklit ,alay ve daha bir çok sayabileceğimiz kendi hayrımıza yapmamamız gereken yüzde yüz doğru ilahi yasaklar.
Aynısı sigara için de geçerli.
Bilimin ,her geçen zaman bir başka zararını tespit edip gözlerimize sokmasına rağmen , kendimize yasak etmemiz gereken bir madde.
Burada bu maddenin esiri olmuş olan arkadaşların bu kötü alışkanlıktan kurtulmalarını diliyor,gönül verdikleri Akparti kadar Akciğerlerinede önem vermelerini temenni ediyorum.

EpiVaTeS 01-08-2011 19:09

ben içmicemde kim içicek...
bırakmıcam...

Efkâr-ı Mütemadi 01-08-2011 19:11

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845172)
ben içmicemde kim içicek...
bırakmıcam...

Haydaaaaa !!

ALmi´ 01-08-2011 19:32

İçmiyorum. İçene de ''saygı duymuyorum!'' demeyi çok isterdim ama malesef duymak zorundayım :/
Çünkü Evde ben ve kardeşim dışında herkes içiyor ):
Kokusundan bile nefret ediyorum. Aslında en çok zararlı biz çıkıyoruz (içmeyenler) bu durumda.

Babam birkaç kez bıraktı ama tekrar başladı. Tamam başladın mı zor bırakması ama, etrafımda yıllarca içip sonra bırakıp yine yıllarca o sigarayı hiç içmeyen hatta aramayan birçok insan var.

Onlar yaşayabiliyorsa, o bırakamam diyenler de elbet az iradelerine sahip olurlarsa bırakabilirler rahar rahat. Bu bence alışkanlıktan başka bir şey değil.
Bazıları ihtiyaç gözüyle bakıyor. Ama ihtiyaçla alakası yok. Sadece alışkanlık.
Alışkanlıkların da yok olabilmesi zordur belki ama ondan vazgeçmek imkansız değildir.

unnamed 01-08-2011 20:34

Muhammet dur bi yaşın geçsin hele...
bu yaşta ne evliliği biz kaçıyoruz sen evlenmek istiyorsun..
hele bil 30una bakalım ondan sonra düşünmeye başla...
Yalçın abim hani olur olurda günün birinde evlenirsek bize Allah'ın emanet verdiğine saygımızdan bırakırız...

Hakan Özkan 01-08-2011 20:40

O kadar olumsuz yorum yapılmış haklı olarak. Epivates ve unnamend 'de en ufak şaşma yok adamlar dava adamı . İçmeyin arkadaşlar içmeyin ben içiyorum ama siz içmeyin yavaş yavaş bırakıyorum.

Fırat 01-08-2011 20:42

Nargileden başlayıp, puro, sigara ve bilmediğim başka tütün mamüllerimin tümünü tüketmek istiyorum. Bu dertlerin başka türlü geçeceği yok..

unnamed 01-08-2011 21:13

helal fıratım..
kardeşlik er türlü ortak olurum olaya...

Feride 01-08-2011 21:41

Sigaranın zararlarıyla alakalı olarak açmış olduğum bir konuya sanki nispet yaparcasına, sigarayı övücü ve hatta kusura bakmayın ama seviyesizce resimlerle üste çıkmanızı teessüfle karşılıyorum.

Bu ve benzeri yorum yapan arkadaşların yorumlarını görevli arkadaşların silmesini rica ediyorum.

Yapmış olduğunuz tavır gerçekten çok ayıp!

Burada kime ve neye nispet yapıyorsunuz. Ben kendi çıkarım için, cebime para girecek diye mi bunları foruma ekliyorum ve de bilhassa sigara üzerine itina ile duruyorum. Tabi ki hayır!

Ola ki bir arkadaşımız bırakır ya da bırakma eğiliminde olur ümidiyle. Başka ne gibi bir çıkarım olabilir!

CeVHeR 01-08-2011 21:43

Arkadaşlar sigara sektöründe olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki sigara içme oranının düşmesini beklemeyin, düşmesini bırakın her yıl Türkiye' de her sene 500.000 yeni içici bu furyaya katılıyor ve sigaraya başlama yaşıda 10-12 lere kadar indi...
Ayrıca sigra devlet içinde çok iyi bir gelir kaynağı, devlet her bandrollü paketten 3-3,7 tl arası vergi alıyor. e o kadar çok sigara çeşsidi varki, her kesime hitap ediyor. İnsanlar sigarayı bırakmak yerine farklı özelliklerde sigaralra yöneliyorlar. özellikle bir mg' lik sigaralarda büyük bir artış var. İnsanlar hafif sigara içerek kendilerini tatmin ediyorlar. Slim sigaraların pazarıda oldukça yükseldi. Slim sigara içerek daha az sigara içtiklerini düşünüyorlar ve bırakmayı düşünmüyorlar bile...
mentöölüsünden, saten filtrelisine, elde koku bırakmayanından turbo filtrelisine, içe çekik filtrelisinden aromalısına o kadar çok çeşit varki anlatamam...

CeVHeR 01-08-2011 21:54

Sigara içme oranının fazlalığını şuradanda anlayabilirsiniz ki, gördüğünü en ufak sinakli bakkal bile günde 1000 tl lik sigara satıyor. Bu işlek yerler 20-25000 tl lere kadar çıkaabiliyor...

Mavera 01-08-2011 22:03

biraz absürd olacak ama benim icin sigara icen insanlar iradesi zayif insandir cünkü daha kendi iradesine hakim olamayip hem sagligini, hem cebini hemde cevrediklerini rahatsiz eden bir insanin, icmeyenden cok ama cok farki var..
hadi su laneti iciyorsun, kendini zehirliyorsun umrumda bile degil ama o sigaranin "les" gibi kokusunu bize solutmaya, güzelim ortamlari o zehirle kirletmeye kimsenin hakki yokdur..
herkesin hür iradesidir icmek yada icmemek ama eger bir ayricalik söz konusuysa icmemek bana göre ayricalikdir..

Mavera 01-08-2011 22:13

arkadaslar, arkadasimizin acmis oldugu güzide bir konu nedense tam tersi bir istikamette "sigaranin yararlari" na dogru ilerlerken, araya ilisen parazitlerde konuyu sabote etme derdindeler..
lütfen konunun özünü kaybetmeyelim o parazitler icinde gereken yapilacakdir!

Feride 01-08-2011 22:16

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845234)
arkadaslar, arkadasimizin acmis oldugu güzide bir konu nedense tam tersi bir istikamette "sigaranin yararlari" na dogru ilerlerken, araya ilisen parazitlerde konuyu sabote etme derdindeler..
lütfen konunun özünü kaybetmeyelim o parazitler icinde gereken yapilacakdir!

İsabet olur. Teşekkürler..

El Emin 01-08-2011 22:51

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845192)
Muhammet dur bi yaşın geçsin hele...
bu yaşta ne evliliği biz kaçıyoruz sen evlenmek istiyorsun..
hele bil 30una bakalım ondan sonra düşünmeye başla...
Yalçın abim hani olur olurda günün birinde evlenirsek bize Allah'ın emanet verdiğine saygımızdan bırakırız...

Valla üstad ben evlenmeye bile karşıydım kendim için
ama biri benim kafamı fena düzeltti bu konuda
bu seferde tutturdum evleneceğim..
Ortayı bulamadık velhasıl kelam..:)

İntifada 01-08-2011 23:53

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845226)
biraz absürd olacak ama benim icin sigara icen insanlar iradesi zayif insandir cünkü daha kendi iradesine hakim olamayip hem sagligini, hem cebini hemde cevrediklerini rahatsiz eden bir insanin, icmeyenden cok ama cok farki var..
hadi su laneti iciyorsun, kendini zehirliyorsun umrumda bile degil ama o sigaranin "les" gibi kokusunu bize solutmaya, güzelim ortamlari o zehirle kirletmeye kimsenin hakki yokdur..
herkesin hür iradesidir icmek yada icmemek ama eger bir ayricalik söz konusuysa icmemek bana göre ayricalikdir..

Bende balık kokusundan rahatsız oluyorum...
Apartmanı hatta mahalleyi sarıyor kokusu...
Ne hakkınız var deyip zayıf iradelimi ilan edeyim

EpiVaTeS 01-08-2011 23:55

kimse karışamaz sigarama...
bugün üç paket içmişim...
yarında bir o kadar içerim herhalde...;;)

Mavera 01-09-2011 00:05

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845317)
Bende balık kokusundan rahatsız oluyorum...
Apartmanı hatta mahalleyi sarıyor kokusu...
Ne hakkınız var deyip zayıf iradelimi ilan edeyim

sana birsey soracagim sen sarimsak, sogan yermisin yok yiyorsan agzin kokulu sekilde toplum icine cikarmisin?
hatta sogan, sarimsak, balik gibi kokular dogal kokudur ama sigara, icki gibi kokular yapay kokulardir ve rahatsizligi daha fazladir..
mesela cok fazla sigara icen birisinin yaydigi koku, alkollü birinin yaydigi koku bana göre cok agirdir ve bu koku bilerek, istenerek yayilan bir kokudur yani tamamen iradeyle alakali bir durum..
balik, sogan, sarimsak dogal besin ürünleridir ama sigara ve icki lüksdür yani ikisinin yaydigi rahatsizlik tamamen farklidir!..

CeVHeR 01-09-2011 00:09

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845322)
sana birsey soracagim sen sarimsak, sogan yermisin yok yiyorsan agzin kokulu sekilde toplum icine cikarmisin?
hatta sogan, sarimsak, balik gibi kokular dogal kokudur ama sigara, icki gibi kokular yapay kokulardir ve rahatsizligi daha fazladir..
mesela cok fazla sigara icen birisinin yaydigi koku, alkollü birinin yaydigi koku bana göre cok agirdir ve bu koku bilerek, istenerek yayilan bir kokudur yani tamamen iradeyle alakali bir durum..
balik, sogan, sarimsak dogal besin ürünleridir ama sigara ve icki lüksdür yani ikisinin yaydigi rahatsizlik tamamen farklidir!..

Sigarayı savunmak gibi olmasın ama prartikte ikiside aynı kapıya çıkar...

Gönülden 01-09-2011 00:14

Sigaranın yaptığı bağımlılığı düşününce hem cebe hem sağlığa verdiği zararda ortadayken irademi bu konuda sonuna kadar zorlamak ile mükellefimdir...
Helede o güzelim bebeleri ve çoçukları düşünmeden kendi zevki için her ortamda sigara içenlerin kendini sorgulaması lazım..
Biri sigara içer bünyesi sağlamdır hastalığa hemen yakalanmaz ama evladının bağışıklık siztemi zayıftır ve bu zehire karşı vucudu dirençsizdir...böyle bir durumun vebalinden Rabbime sığınırım...
Feridecim paylaşım için teşekkürler

Mavera 01-09-2011 00:18

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845325)
Sigarayı savunmak gibi olmasın ama prartikte ikiside aynı kapıya çıkar...

hayir ayni kapiya cikmaz cünkü balik,sogan, sarimsak temel besin gidalaridir yani bir kisi balik, sogan, sarimsak kokuyorsa o insana fazla birsey diyemeyiz cünkü hepimizin yedigi ürünler ve hepimiz ayni duruma düsebiliriz ama tabiki cami, okul, isyeri gibi insanlarin yogun oldugu yerlerde yedigimize dikkat etmekde bir görgü kuralidir..
eminim ki cogumuz gündüz agzimiz kokmasin diye döneri "sogansiz" yeriz oysaki sigara bir besin kaynagi degildir ve en basta bireyin kendisine zararlidir yani sigara, icki icmek bir lüksdür ve yaydigi kokuda bir lüksün ürünüdür o halde kisisel zevkimiz ugruna bu kokuyla cevremizi rahatsiz etmek ne kadar etik iste bu noktada ayri düsünebiliriz..
mesela sana bir sorum olacak diyelim bugün cuma camiye gideceksin yedigine dikkat edermisin sogan, sarimsak yermisin yada baska bir günden daha fazla corablarinin temiz olmasina özen gösterir misin? cevabin evetse sigarada fark nedir?

CeVHeR 01-09-2011 00:22

Soğan sarımsak temel besin maddeleri değillerdir ve sadece tek başlarına yendikleri zaman koku yaparlar. emeğin içindeki soğan sarımsak herhangi bir koku yapmaz...

Mavera 01-09-2011 00:31

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845330)
Soğan sarımsak temel besin maddeleri değillerdir ve sadece tek başlarına yendikleri zaman koku yaparlar. emeğin içindeki soğan sarımsak herhangi bir koku yapmaz...

hayir yanlisin var kardes öncelikle sogan ve sarimsak her evin olmazsa kolmazidir yani yemeklerin yüzde 80 ninde bulunur ayrica koku yapmasina gelince kizartilmadigi sürece cig olan sogan, sarimsak koku yapar ister yavan olsun, ister ekmek arasi olsun ki döner arasinda yedigimiz sogan da koku yayar hatta onu birakalim ben sahsenm iskembe corbasini cok severim ama yaydigi koku yüzünden malesef doya doya yiyemiyorum cünkü konusurken kendimi rahatsiz hissediyorum..
malasefd sigara ve icki cok agir bir koku yayar heleki günde cok fazla tüketilir ve agiz temizligi yapilmazsa hem agizin kokmasina neden olur hemde dislerin cok cabuk sararmasinma bunun yani sira sigara giydigimiz kazaktan, cekede bazen günlerce kokusu siner balik, sogan, sarimsagin kokusu yarim bilemedin bir saat sonra gider cünkü dogal kokudur ve hemen dogaya adapte olur oysaki sigaranin kokusu yapaydir ve ancak yapay bir parfüm. sakiz, vb leriyle giderebilir..

All times are GMT +3. The time now is 18:25.